Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Καλαμάτα: Εκτέλεση για ξεκαθάρισμα ερωτικών λογαριασμών. Νεαρός ζαχαροπλάστης με καραμπίνα σκότωσε υπεύθυνο καφετέριας

Με σπασμένο τον τσαμπουκά από το βράδυ της Τρίτης ο 27χρονος ζαχαροπλάστης δεν άντεξε και φαίνεται πως αποφάσισε να... καθαρίσει αλλιώς.
Ετσι, δυστυχώς, έφτασε στο έγκλημα για να ξεπλύνει την προσβολή που του έκανε ο υπεύθυνος παραλιακής καφετέριας, πρώτα να του πάρει την κοπέλα και στη συνέχεια να τον χτυπήσει. Στο παραπάνω σκηνικό θα αναζητηθεί από την Αστυνομία η εξιχνίαση του χθεσινού εγκλήματος που μέρα μεσημέρι συντάραξε όλους όσοι βρέθηκαν περαστικοί ή για μπάνιο στη Ναυαρίνου.
Θύμα της εκτέλεσης ο 39χρονος Χρήστος Ξενάκης, υπεύθυνος της καφετέριας "Οn the Rocks" και δράστης o 27χρονος Νίκος Σπανίδης, σύμφωνα με μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο και διηγούνται όσα είδαν.

Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση της Ναυαρίνου, με αιτία μια γυναίκα, έγινε χθες το .......

μεσημέρι μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.
Ενας νεαρός πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα τον 39χρονο Χρήστο Ξενάκη, βάζοντας τέλος στην κόντρα που είχε ξεκινήσει μεταξύ των δύο ανδρών.
Ο δράστης πυροβόλησε από το παράθυρο του συνοδηγού και στη συνέχεια κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να ρίξει τη χαριστική βολή.
Το βράδυ της Τρίτης οι δυο άνδρες είχαν τσακωθεί δημόσια στην παραλιακή καφετέρια "Οn the Rocks" όπου ήταν υπεύθυνος ο Χρ. Ξενάκης.

Μάρτυρες του εγκλήματος αναφέρουν ως δράστη τον 27χρονο Νίκο Σπανίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος την Τρίτη το βράδυ ζήτησε από τον Ξενάκη να παρατήσει την κοπέλα που είχε σχέσεις μαζί της προκειμένου να γυρίσει σε αυτόν.
Οπως έγινε γνωστό τότε ο 27χρονος δεν απάντησε στην επίθεση που του έκανε εξαγριωμένος ο Ξενάκης και όταν κλήθηκε η Αστυνομία ο νεαρός δεν υπέβαλε μήνυση.
Οπως είπε στην Αστυνομία θα τα συζητούσαν μεταξύ τους για να τα βρουν. "Τα βρήκαν" χθες στις 2 παρά 10 το μεσημέρι, όταν ο νεαρός σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στη Ναυαρίνου, στο ρεύμα προς “Φιλοξένια”, μπροστά από το "On the Rocks".

Το θύμα, σύμφωνα με περιγραφές κόσμου, στεκόταν στο νότιο πεζοδρόμιο, ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο του δράστη.
Ανοιξε το παράθυρο του συνοδηγού και πυροβόλησε με την καραμπίνα το θύμα στον ώμο. Αλλοι λένε πως προηγήθηκαν βρισιές μεταξύ τους και άλλοι πως ο δράστης απλά σήκωσε την καραμπίνα και πυροβόλησε μόλις σταμάτησε το αυτοκίνητο δίπλα στο θύμα.
Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ο Χρ. Ξενάκης άρχισε να τρέχει απέναντι προς το μαγαζί φωνάζοντας "βοήθεια".
Ο δράστης άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε και τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής καθώς έτρεχε απέναντι.
Το θύμα σωριάστηκε αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την ταβέρνα "Ναυαρίνο", ενώ ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε με κατεύθυνση προς “Φιλοξένια”.

Την ώρα των πυροβολισμών η Ναυαρίνου ήταν κατάμεστη από κόσμο. Λουόμενοι, θαμώνες στα καταστήματα και ουρές από αυτοκίνητα. Ο πανικός μετά τους πυροβολισμούς έκανε τον κόσμο να τρέχει προς τη θάλασσα, ενώ κάποιοι έσπευσαν κοντά στο χτυπημένο σοβαρά Χρήστο Ξενάκη για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.
Κάποιοι είχαν αναγνωρίσει το δράστη, ενώ άλλοι συγκράτησαν τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του.
Ο αιμόφυρτος Χρ. Ξενάκης σπαρταρούσε στο πεζοδρόμιο καθώς αιμορραγούσε ακατάσχετα. Είχε χτυπηθεί στο λαιμό, τον ώμο και το πρόσωπο. Ορισμένοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν κουβαλώντας πάγο, ενώ οι υπόλοιποι παρατηρούσαν από μακριά σοκαρισμένοι.

Το ασθενοφόρο έφτασε σε ελάχιστα λεπτά, όπως και η Αστυνομία. Ο δρόμος έκλεισε με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές.
Τότε εντοπίστηκαν οι κάλυκες των φυσιγγίων. Ο ένας ήταν στη βάση της κολόνας στο νότιο πεζοδρόμιο, πίσω από το σημείο που αρχικά λέγεται πως στεκόταν ο Χρ. Ξενάκης. Ο δεύτερος ήταν στη μέση του δρόμου, ακριβώς στη διπλή διαχωριστική, όπου το θύμα δέχτηκε τη χαριστική βολή.
Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του, το γεγονός ότι ήταν ζωντανός την ώρα που τον πήρε το ασθενοφόρο άφηνε ελπίδες σε συνεργάτες φίλους του που αμέσως έφτασαν στο μαγαζί.

Λίγα λεπτά αργότερα, όταν έμαθαν το θάνατό του όλοι πάγωσαν. Με βουρκωμένα μάτια δε μπορούσαν να πιστέψουν πως έτσι χάθηκε μια ζωή.
Ο Χρήστος Ξενάκης ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία καθώς πέρα από το ότι πρόσφατα είχε αναλάβει υπεύθυνος στο "Οn the Rocks", στο παρελθόν έχει εργαστεί σε αρκετά μαγαζιά της πόλης.
Πριν από χρόνια ήταν μόνιμος στην Αεροπορία και τότε έπαιζε μπάσκετ ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες και γενικά ήταν κοινωνικός με ευρύ κύκλο γνωριμιών και πολλούς φίλους.
Η Αστυνομία άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη από την πρώτη στιγμή.
Η κηδεία του Χρήστου Ξενάκη θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων Καλαμάτας.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ

Χθές το βράδυ πρώτο και αποκλειστικά το Φιλιατρά News αποκάλυψε ότι ο Δράστης παραδόθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 στην αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας συνοδευόμενος από τον Δικηγόρο του, παραδέχτηκε την πράξη του και επιβεβαίωσε το επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης και με συνοδεία αστυνομικών μετέβησαν σπίτι του δράστη όπου παρέδωσε την καραμπίνα με την οποία τέλεσε το έγκλημα.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.