Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Σωτ. Χατζηγάκης: «Δύσκολο το 2013, αλλά ουδείς αγρότης απροστάτευτος»

«Να γίνονται δηλαδή όλο και περισσότερο αγρότες-επιχειρηματίες», προτρέπει τους Έλληνες παραγωγούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει «δύσκολο έτος» το 2013, όταν δηλαδή θα αποφασισθεί η νέα ΚΑΠ στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης επισημαίνει απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί μετά το 2013:

«Προετοιμαζόμαστε ήδη για το δύσκολο έτος 2013, όταν θα διαμορφωθούν οι όροι και οι συνθήκες μιας νέας κοινής αγροτικής πολιτικής στις Βρυξέλλες. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αγρότες απροστάτευτους. Έχουμε ήδη υποβάλει τις αναγκαίες προτάσεις και εισηγήσεις. Θα τις υποστηρίξουμε με μαχητικότητα και επιμονή μέχρι τότε. Χαίρομαι γιατί σε όλες τις επαφές μου οι Έλληνες αγρότες, οι ενώσεις και οι συνδικαλιστικοί φορείς τους έχουν συνείδηση ότι χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στον αγροτικό χώρο προκειμένου αυτός...

να επιβιώσει και να παραμείνει ισχυρός και μετά το 2013».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το τι πρέπει να αλλάξει ο αγρότης αναφέρει:

«Έχω ζήσει τον Έλληνα κτηνοτρόφο και γεωργό από τα παιδικά μου χρόνια. Βλέπω τις τεράστιες βελτιώσεις στη ζωή και την απασχόλησή τους που έχουν συμβεί και χαίρομαι γι' αυτό. Οι Έλληνες αγρότες, λόγου χάρη της Θεσσαλίας, της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, έχουν δώσει λαμπρά δείγματα προόδου, συνεργασίας και αποδοτικότητας. Πρέπει νομίζω να συνεχίσουν να προσαρμόζονται μέσα σε ένα καινούριο περιβάλλον: δηλαδή να εκσυγχρονίζονται διαρκώς και να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, στην παραγωγή τους και στις αναζητήσεις τους».
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.