Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Σε μερικούς μήνες η απόφαση της Κομισιόν για το «πακέτο» των 425 εκατ.

«Μερικούς μήνες» θα χρειαστούν οι υπηρεσίες της Κομισιόν για να εξετάσουν τα στοιχεία που προσεκόμισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το «πακέτο» των 425 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αρμόδιας για τη Γεωργία επιτρόπου Μάριαν Φίσερ-Μπόελ κ. Μάικλ Μαν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ανταποκριτή της εφημερίδας «Έθνος» στις Βρυξέλλες Γιώργου Δαράτου, ο κ. Μαν εξήγησε ότι «έφτασαν σήμερα (προχθές) στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν τα έγγραφα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τα οποία υποτίθεται...

ότι αποδεικνύουν πως οι χρηματοδοτήσεις των αγροτών δεν είναι κρατικές ενισχύσεις, αλλά αποζημιώσεις. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο γραφείο της επιτρόπου, με το οποίο προανήγγειλαν την αποστολή των εγγράφων στοιχείων που είχε ζητήσει από την Αθήνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, οι υπηρεσίες της Επιτροπής «θα αναλύσουν το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων στοιχείων, που είναι γραμμένα στα Ελληνικά, προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτές οι χρηματοδοτήσεις είναι συμβατές ή όχι προς την κοινοτική νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων».

«Αν δε, μετά την εξέταση αυτών των στοιχείων, συνεχίσουν να έχουν αμφιβολίες ως προς τον χαρακτηρισμό αυτών των 425 εκατ. ευρώ, θ ανοίξουν την επίσημη διαδικασία» εναντίον της Ελλάδας, για «χορήγηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων». Ο ίδιος πάντα εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η μελέτη των στοιχείων που έστειλε χθες στις Βρυξέλλες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «θα πάρει οπωσδήποτε μερικούς μήνες».
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.