Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Αποφασίστηκε εμβολιασμός όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της χώρας.

Ο εμβολιασμός όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της χώρας αποφασίστηκε με εντολή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κατά τη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, προσθέτοντας ότι ήδη έχει γίνει παραγγελία 24 εκατ. δόσεων εμβολίων.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, θα απαιτηθούν τουλάχιστον ........

δύο δόσεις ανά άτομο -και έχει για το σκοπό αυτό εξασφαλιστεί πίστωση από τον κρατικό προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ.




Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, από τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή των εμβολίων (σ.σ. για τα οποία -σημειωτέον- δεν έχει ακόμα καταλήξει η εργαστηριακή έρευνα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές εξετάσεις και, φυσικά, δεν έχει αρχίσει καμία παραγωγή παγκοσμίως, αν και ο υπουργός εξέπληξε χθες, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο έχει παρασκευαστεί) και η Ελλάδα θα είναι μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα παραλάβει εμβόλια, που, όμως, δεν θα χρησιμοποιηθούν πριν από την επίσημη διεθνή και ευρωπαϊκή τυπική έγκριση για την κυκλοφορία τους.

Οσον αφορά στα αντιικά φάρμακα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει ένα στρατηγικό απόθεμα πολύ μεγάλο, το οποίο θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, που εξετάσθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, είναι ότι από τη νέα γρίπη Η1Ν1 θα νοσήσει το 30% με 40% του ελληνικού πληθυσμού, αλλά η θνησιμότητα προβλέπεται εξαιρετικά χαμηλή.

Η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τη νέα γρίπη, όπως και οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ανέδειξαν πολύ καθαρά την τεράστια προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα μας, ώστε οι επιπτώσεις της πανδημίας της νέας γρίπης να είναι οι μικρότερες δυνατές.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις ανέδειξαν και τα μεγάλα προβλήματα στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, τις καθυστερήσεις και τις αβελτηρίες στην πολιτική υγείας της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και στις ενέργειές της, ώστε να προετοιμάσει τη χώρα, για να μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.