Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Στους Γαργαλιάνους παρευρέθηκε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος για την γιορτή κρασιού.

Στην Γιορτή των Δρόμων του Κρασιού, στους Γαργαλιάνους, παραβρέθηκε χθες Κυριακή 2/8 το βράδυ, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος και μίλησε με τους παραγωγούς, τους τυποποιητές και τους παράγοντες της αμπελουργίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Ο κ. Νομάρχης, στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του, υπογράμμισε την μεγάλη αξία της αμπελουργίας στην Μεσσηνία, την ιστορική της αναφορά και διαδρομή, καθώς επίσης και την αξία των αμπελουργικών προϊόντων στη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας. «Είναι γεγονός», υπογράμμισε ο κ. Νομάρχης, «ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια στην τυποποίηση, σύμφωνα με τις σύγχρονες ποιοτικές προδιαγραφές και απαιτήσεις του διεθνούς καταναλωτικού κοινού, με άριστη ποιότητα, με σωστό μάρκετινγκ και σπουδαία τυποποιητική διαδικασία.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί, ..........

εξαντλώντας τις οικονομικές δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται στις τυποποιητικές μονάδες. Όμως, ήδη, η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η ΚΟΑ Αμπελοοινικών δεν είναι, δυστυχώς, ικανές από μόνες τους να στηρίξουν την υπόθεση που λέγεται άμπελος, οίνος, προώθηση των αμπελοοινικών προϊόντων. Γι’ αυτό απαιτείται, παράλληλα, εθνική στρατηγική η οποία:

α.) Θα υποστηρίξει αυτήν την υπόθεση.
β.) Θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που παρέχουν οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και δυνατότητες του μεσσηνιακού τοπίου
γ.) Θα μπορέσει μέσα από μία συνεχή προσπάθεια η οποία θα διαμορφωθεί και σε τοπικό επίπεδο, να υποστηρίξει την υπόθεση της προβολής».

Γι΄αυτό το τελευταίο, δεσμεύτηκε ο κ. Νομάρχης, ότι η ήδη επιτυχημένη αυτή διαδικασία στους Γαργαλιάνους, η οποία προσελκύει μόνο τοπικούς τυποποιητές, πρέπει να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να πάρει εθνική διάσταση αλλά και διεθνή. Με αυτήν την ανάλυση και προσήλωση, θεωρούμε ότι μπορούμε, πράγματι, δήλωσε ο κ. Νομάρχης, να βοηθήσουμε πάρα πολύ την υπόθεση του κρασιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.