Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ανώφελο το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων λόγω της νέας γρίπης, αναφέρει η ΕΕ

Είναι ανώφελο να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία ή να αναβληθεί η επιστροφή στις τάξεις, καθώς τα παιδιά θα βρεθούν σε κάθε περίπτωση αντιμέτωπα με τον ιό της νέας γρίπης Α (H1N1) στις πρώτες συγκεντρώσεις τους, αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ σε μια σειρά συστάσεων.

Κάθε χώρα παραμένει ελεύθερη να αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβει, επισήμανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζοντας την Πέμπτη μία γνωμοδότηση που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους αντιπροσώπους των κρατών-μελών στη διάρκεια συνόδου της επιτροπής της ΕΕ για την υγειονομική ασφάλεια.

«Τα κράτη-μέλη δεν βλέπουν την ανάγκη, προς το παρόν, να διατάξουν προληπτικά το μαζικό κλείσιμο των σχολείων» αναφέρει η αρμόδια επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

«Συνιστούν, πάντως, το κλείσιμο σχολείων τοπικά, εφόσον διαγνωστούν κρούσματα .......

μεταξύ των μαθητών, με στόχο να καθυστερήσει η μετάδοση του ιού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι «η χρησιμότητα αυτής της προσέγγισης εξαρτάται σαφώς από την ταχύτητα των ενεργειών».

Οι ειδικοί συνιστούν εξάλλου να αποφεύγονται άλλες μορφές παιδικών συγκεντρώσεων.

«Ο στόχος είναι να αποφύγουν οι γονείς να δημιουργήσουν παράλληλες δομές, στις οποίες να συγκεντρώνονται τα παιδιά σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία, επειδή κάτι τέτοιο απλώς θα μετέθετε το πρόβλημα» εξήγησε ένας ειδικός.

Η επιτροπή για την υγειονομική ασφάλεια συνεχίζει τις συνεδριάσεις της ώστε να διατυπώσει συστάσεις για τον εμβολιασμό. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προβούμε σε ανακοίνωση μέσα στις ερχόμενες ημέρες» δήλωσε ο Ντένις Αμποτ, εκ των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.