Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΙΧ: Επιπλέον εκπτώσεις για την αγορά μεταχειρισμένων

Χιλιάδες «σαραβαλάκια» έχουν βγει και πάλι στους δρόμους καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες παλαιών Ι.Χ., επωφελούμενοι της επαναφοράς του μέτρου της απόσυρσης, σπεύδουν να τα πουλήσουν πριν ακόμη ξεκινήσει επίσημα η απόσυρση.

Μάλιστα, χθες, στο γνωστό παζάρι αυτοκινήτων στο Σχιστό τα μοναδικά αυτοκίνητα που συγκέντρωναν τους υποψήφιους αγοραστές ήταν μόνο όσα πωλούνται κάτω από 2.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους τα διέθεταν πάνω από 3.000 ευρώ δεν τα κοίταζε κανείς.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης ενός Zastava Yugo, το οποίο λόγω των ελλείψεων που είχε μόνο αυτοκίνητο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς, πουλήθηκε έναντι 1.500 ευρώ τη στιγμή που ένα μήνα νωρίτερα το συγκεκριμένο όχημα πραγματικά δεν είχε καμία αξία...

Οσο τυχεροί, πάντως, στάθηκαν οι κάτοχοι παλιών Ι.Χ. τόσο άτυχοι είναι οι ...........

ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από την 1/1/2000 έως 31/12/2005 και επιβαρύνονται οικονομικά από τα αυξημένα Τέλη Κυκλοφορίας που θα πληρώσουν για το 2010 και σε ακόμη χειρότερη κατάσταση οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν από το 2000.

Ενα πραγματικά μεγάλο βήμα αναμένεται να αποφασιστεί την Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ), καθώς το Δ.Σ. θα προτείνει σε όλα τα μέλη του να προσφέρουν επιπλέον εκπτώσεις στους υποψήφιους καταναλωτές ώστε να τονωθούν ουσιαστικά οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και να σταματήσουν επιτέλους να μπαίνουν λουκέτα στα καταστήματα του κλάδου.

Αγανάκτηση

Οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές αλλά και κάτοχοι Ι.Χ. που βρέθηκαν χθες στο παζάρι αυτοκινήτων στο Σχιστό ήταν αγανακτισμένοι με την αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας, η οποία -όπως επισημαίνουν- είναι δυσβάσταχτη για κάποιον με μηνιαίο εισόδημα από 800 έως 1.000 ευρώ. Μάλιστα, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξημένα τέλη έως και 150 ευρώ καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους το οποίο έχει κλείσει δέκα χρόνια ζωής ή ακόμη και περισσότερα, αλλά όπως ισχυρίζονται το διατηρούν σε άριστη κατάσταση.

Δημοπρασίες

Περίεργα «παιχνίδια» φαίνεται πως πραγματοποιούν κάποιες τράπεζες που εκποιούν κατασχεμένα αυτοκίνητα, καθώς, όπως καταγγέλλουν στην «Η» επαγγελματίες του κλάδου που συμμετέχουν σε δημοπρασίες Ι.Χ., στην τελευταία εκποίηση οχημάτων που πραγματοποίησε μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας ειδοποιήθηκαν ελάχιστοι έμποροι και όχι η πλειονότητα των επαγγελματιών του κλάδου που συμμετέχουν χρόνια σε εκποιήσεις. Κάποια άλλη τράπεζα κατάφερε να διαθέσει ένα Ι.Χ. 2.000 ευρώ λιγότερα από όσο πωλείται σε αντιπροσωπία!

Ειδικότερα, σύμφωνα με έμπορο αυτοκινήτων που συμμετέχει για πολλά χρόνια στις δημοπρασίες κατασχεμένων Ι.Χ. από τράπεζες, απέστειλε προσφορά για να αποκτήσει περισσότερα από 50 αυτοκίνητα σε κάποια τράπεζα από τα 350 που εκποιούσε.

Πηγή: Express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.