Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Απαντήσεις του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου για το ζήτημα των παράνομων Ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.

Απαντήσεις στο θέμα των παράνομων Ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Νομαρχία Μεσσηνίας.
Ο κος Δράκος φανερά ενοχλημένος από όσα αναφέρθηκαν τόσο για την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση όσο και για τον Αρμόδιο Αντινομάρχη για θέματα γεωργίας και εμπορίου, υπεραμύνθηκε του εργου που προσφέρει η ΝΑΜ και έκανε λόγο για συκοφαντίες, για μια διολισθαίνουσα προσέγγιση, με ένα ύφος πολιτικής ισοπέδωσης των πάντων οι οποίες κινούνται ακόμα και στα όρια της νομιμότητας.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Κος Δράκος αναφερόμενος στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων, δήλωσε τα εξής: .........

«Θέλω να αναφερθώ σε μία επίθεση, κατά την άποψή μου ακραία, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η οποία γίνεται και σε μένα προσωπικά και στον αρμόδιο Αντινομάρχη για θέματα γεωργίας και εμπορίου, αλλά γενικότερα στην ΝΑΜ, για την υπόθεση των ελληνοποιήσεων, όπως πέρασε και στον μεσσηνιακό τύπο και στον τύπο γενικότερα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κριτική αυτή έχει μία συνεχώς διολισθαίνουσα προσέγγιση, με ένα ύφος πολιτικής ισοπέδωσης των πάντων, η οποία κινείται ακόμα ακόμα και στα όρια της νομιμότητας.

Ομιλεί επιπρόσθετα και για τα σπίτια των γονιών μας, ομιλεί ότι καλύπτουμε, παρανόμως, χωρίς να κατονομάζονται ποιοι και πώς, και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό, και ομιλεί και προβλέπει εκ των προτέρων, μη γνωρίζοντας ούτε το νομικό πλαίσιο, ότι θα γίνουν και συγκαλύψεις.
Αυτό κατά την άποψή μου αποτελεί κοινή συκοφαντία, αυτό δεν αποτελεί καθόλου πολιτική, αυτό κατά την άποψή μου μειώνει και τους Μεσσήνιους διότι τους προσβάλει, μειώνει και την ΝΑΜ και υποβαθμίζει το έργο της, ενώ πάντα και παντού και σε όλα τα επίπεδα πρωτοστατεί, συγκρινόμενη με οποιαδήποτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα.
Λέγοντας, μάλιστα, ότι η Μεσσηνία είναι στον πάτο, και αυτό οφείλεται στην ΝΑΜ, ενώ όταν αυτοί ήταν στα πράγματα, επί μία 20ετία, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Όταν πρωτοστατούσαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με σοβαρές σχέσεις και με, αν θέλετε, «πρωτοβουλίες» πολιτικές και αυτοδιοικητικές, τα πράγματα ήταν «ρόδινα». Και ξαφνικά, μειώθηκαν τα πάντα, επειδή αυτοί βρέθηκαν, με την επιλογή του Μεσσηνιακού λαού, στην γωνία.

Και τίθενται ερωτήματα:
Δεν γνωρίζει, άραγε, ο συνάδελφος αυτός, ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος, την τελευταία περίοδο, έγινε από το Υπουργείο Ανάπτυξης με συγκεκριμένες υπηρεσίες, οι οποίες είναι επιφορτισμένες κατά το νόμο, με το αρμόδιο καθήκον;
Από την υπηρεσία εποπτείας της αγοράς, από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων, πρώην ΣΔΟΕ δηλαδή και από περιφερειακές οργανώσεις που κλήθηκαν να συνδράμουν;
Έναν έλεγχο που δόθηκε με κεντρικό ερέθισμα και με αλληλοδιασταυρώσεις στοιχείων;
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι αυτού του τύπου οι έλεγχοι χρειάζονται την πολλαπλότητα των υπηρεσιών για να δράσουν και γι’αυτό έχουμε αυτά τα όργανα σε όλη την Ελλάδα.
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι αυτοί που κάνουν ελέγχους οφείλουν να ανακοινώσουν και τα αποτελέσματα αυτών και ουδείς άλλος νομιμοποιείται να το κάνει αυτό;
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι ουδέποτε ήρθε έγγραφο στην ΝΑΜ από καμία υπηρεσία που να μιλάει για ελληνοποιήσεις προϊόντων;
Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει ότι τα όποια έγγραφα ήρθαν στην ΝΑΜ αφορούσαν υπερβολικό κέρδος και μόνον, το οποίο εμείς δεν μπορούσαμε να το ανακοινώσουμε διότι η διαδικασία του Ν. 3668/2008 άρθρο 3 & 4. προσδιορίζουν απολύτως τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να κινηθεί ο Νομάρχης, κατά δεσμία υπευθυνότητα, κάτω από την απολύτως σύμφωνη, όπως αναφέρουν τα άρθρα, εισήγηση της Ν.Ε. Εμπορίου, όπου από τα πέντε μέλη, μόνο ένας προέρχεται, ως υπηρεσιακό στέλεχος, από την ΝΑΜ. και αυτός είναι ο Δντής Εμπορίου και μόνο. Τα άλλα τέσσερα μέλη είναι από το Επιμελητήριο, την Αστυνομία και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Γνωρίζει ή γνωρίζει αυτές τις διαδικασίες οι οποίες δεσμευτικά και απολύτως προσδιορίζουν την ευθύνη μας, χωρίς να μας επιτρέπει να εμπλακούμε πολιτικά; ΄

Άρα, λοιπόν, ένα θέμα ακόμα νομικό, ένα θέμα ακόμα διαδικαστικό, ως προς τις τιμές, διότι εμείς δεν έχουμε έγγραφο ως προς τις ελληνοποιήσεις, προσπαθεί να το κάνει πολιτικό. Και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό, για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο στη Μεσσηνία αλλά σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή, προκαταλαμβάνει τις επιτροπές, προκαταλαμβάνει την αντίληψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Επιμελητηρίου.
Και μάλιστα σπεύδει να μας πει ότι εμείς θα είμαστε εκείνοι οι οποίοι, παρά την δεσμία εξάρτησή μας, κατά νόμο, θα λειτουργήσουμε εκπτωτικά.
Θαυμάστε καινούργια πολιτικά ήθη επί τη βάσει των οποίων μπορεί να γίνεται αντιπολίτευση στην Αυτοδιοίκηση!!
Για να δούμε τι γίνεται σε άλλες Ν.Α. διότι εμείς δεν τα κάνουμε καλά και έπρεπε να έχουμε 15 επιτροπές, παρά τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, έπρεπε να έχουμε 1000 επιτροπές παρά το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.
Έπρεπε να καλύπτουμε και τις αρμοδιότητες των Υπουργείων παρά το αυστηρό νομικό πλαίσιο που μας επιβάλει πώς θα κινηθούμε. Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα; Και επί τη βάση του νομικού πλαισίου πώς κινούνται εκεί; Και ποιες είναι οι «επιτυχίες» τους;

Εμείς, πράγματι, έχουμε πάντα την σημαία του αγώνα, και αυτό είναι που, εν πάση περιπτώσει, ενοχλεί κάποιους, μεταξύ των οποίων και τον συνάδελφο.
Είμαστε δίπλα στο χωράφι, δίπλα στο εμπόριο, έχουμε κάνει καταγγελίες, τις έχουμε υποστηρίξει, έχουμε ενισχύσει τους μηχανισμούς και συντελούμε σε όλα, απολύτως, που δημιουργούν προϋποθέσεις και εξυγίανσης και σωστών αντικειμενικών πλαισίων, επί τη βάση της κείμενης νομοθεσίας για την λειτουργία της αγοράς. Πέραν της επιτυχίας μας αυτής, όμως, φαίνεται ότι τον πείραξε και η επιτυχία, η όποια, και μιας Κυβέρνησης που δεν συμπαθεί, και δεν έχει καταλάβει ακόμα, πραγματικά, την έκπτωση της κίνησής του. Κατά την άποψή μας προκύπτει από μία αγωνία και τίποτα άλλο, για να πει ορισμένες λέξεις ακόμα εναντίον της ΝΑΜ.

Δεν μπορεί, όμως, να το καταφέρει, διότι σε καμία περίπτωση δεν κινούμεθα χωρίς να πατάμε στέρεα, θεσμικά, μεθοδικά παράλληλα και κυρίως δίπλα στο Μεσσήνιο πολίτη, αγωνιζόμενοι και φτιάχνοντας συνέχεια ένα όραμα για τον τόπο αυτό. Θεωρούμε λοιπόν ή δεν τα γνωρίζει αυτά, το οποίο είναι ένα τραγικό λάθος για έναν άνθρωπο που θέλει να ηγείται και να διεκδικεί την ψήφο και την καλή μαρτυρία των Μεσσηνίων, ή τα γνωρίζει και σκοπίμως τα παραποιεί. Οπότε και αυτό χαρακτηρίζεται ως συκοφαντία, διότι δεν επιτρέπεται να γνωρίζει πράγματα και να τα παραποιείς εντελώς.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υπέρμαχοι στον αγώνα που έχουμε κηρύξει εδώ και πολύ καιρό, για να στηρίξουμε και τα μεσσηνιακά προϊόντα και την μεσσηνιακή παραγωγή, και την μεσσηνιακή τυποποίηση και το εμπόριο. Διότι όλα αυτά πάνε μαζί και θα τηρήσουμε απαράβατα όλους τους κανόνες του δικαίου και της νομιμότητας, αγωνιζόμενοι πάντα. Τα θέλουμε όλα για την Μεσσηνία, τα θέλουμε όλα για τους Μεσσήνιους. Δεν υποχωρούμε σε τίποτα και δεν ανεχόμαστε παραπληροφόρηση, παραποίηση και συκοφαντίες. Αυτό να γίνει ξεκάθαρο. Οι αυλές των γονιών μας είναι ιερά πράγματα και δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να τα αγγίξει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.