Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ενημέρωση για τον ιό της νέας γρίπης στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας

Εγκυκλίους που αφορούν στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Αρη Σπηλιωτόπουλου, οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΠΘ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν δρομολογήσει και υλοποιήσει δράσεις, αναφορικά με την επιμόρφωση σχετικά με τη νέα γρίπη και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού.

Όλες οι δράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, έχει συσταθεί Συντονιστικό όργανο για την πρόληψη-αντιμετώπιση του ιού της γρίπης, το οποίο συνεδριάζει σε καθημερινή βάση.

Αποστέλλεται προσωπικό φυλλάδιο ενημέρωσης για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της .........

γρίπης σε κάθε εκπαιδευτικό όλης της χώρας.

Σχετικό έντυπο υλικό θα διανεμηθεί και σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε φροντιστήρια, ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει, με στελέχωση από ενημερωμένο προσωπικό, γραμμή τηλεφώνου για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όλους τους φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ, σχετικά με την ενημέρωση για τον ιό της γρίπης.

Σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ οργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια ανά νομό, τα οποία απευθύνονται στους προϊσταμένους και διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και σε όσους εμπλέκονται με τη σχολική κοινότητα.

Αποστολή εντύπων σε όλα τα σχολεία της χώρας, Περιφερειακές Διευθύνσεις, εποπτευόμενους φορείς, ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οργάνωση και διαρκής ανανέωση ιστοσελίδας ΥΠΕΠΘ, ώστε να περιλαμβάνει ό,τι διαθέσιμο υλικό υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.