Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Καθυστερούν οι ενισχύσεις προς τους μικρομεσαίους

Το θέμα της καθυστέρησης της υλοποίησης των προγραμμάτων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων, τα οποία εξαγγέλλονται, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι οι χρόνοι που μεσολαβούν μεταξύ της εξαγγελίας και της ανακοίνωσης είναι εξαιρετικά διευρυμένοι, αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του τομέα Μεταποίησης-Υπηρεσιών-Τουρισμού-Εμπορίου (ΠΕΠ).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, μεταξύ των άλλων, τονίζονται τα ακόλουθα: «Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις που γίνονται για δράσεις και προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Αποτελεί δε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη διοίκηση ΒΕΑ, όταν οι προτάσεις της ........

βρίσκουν αντίστοιχα ανταπόκριση και λαμβάνουν ενεργή μορφή προγραμμάτων, όπως είναι το πρόγραμμα βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης κτηρίων και απόσυρσης κλιματιστικών που ενισχύει τα επαγγέλματα οικοδομής σε περίοδο κρίσης, καθώς και η ενεργητική επιδότηση της απασχόλησης.

Εξάλλου, τα Επιμελητήρια οφείλουν και να επικροτούν δράσεις της πολιτείας που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, με την ίδια έμφαση και αίσθημα ευθύνης, όπως όταν επικρίνουν τα κενά πολιτικής.

Είναι γεγονός ότι, το τελευταίο διάστημα, εξαγγέλθηκε πληθώρα ουσιαστικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, για τα οποία το ΒΕΑ έχει εκφράσει τις παρατηρήσεις του για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων τους από τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις.

Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις, οι χρόνοι που μεσολαβούν μεταξύ εξαγγελίας / ανακοίνωσης - προδημοσίευσης και χρόνου έναρξης υποβολής αιτήσεων είναι εξαιρετικά διευρυμένοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του τομέα Μεταποίησης - Υπηρεσιών - Τουρισμού - Εμπορίου (ΠΕΠ), όπου η ημερομηνία έναρξης επιλέξιμων δαπανών άρχεται από 25-5-09, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοίξει οι ημερομηνίες για υποβολή αιτήσεων.

Προς τι λοιπόν τόση βιασύνη σε εξαγγελίες προγραμμάτων, όταν οι χρόνοι έναρξής τους τοποθετούνται τον ερχόμενο Οκτώβρη ή και Νοέμβρη μήνα;
Σε τελική ανάλυση, μόνο σύγχυση προκαλούν στον επιχειρηματικό κόσμο».

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.