Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Καταμεστο από κόσμο χθές το αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών για το "Σκλάβοι στα δεσμά τους".

Κατάμεστος από κόσμο ήταν χθες το βράδυ ο χώρος του Δημαρχείου στα Φιλιατρά για την προβολή της ταινίας "Σκλάβοι στα δεσμά τους" του σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση.

Μια ταινία που ο κόσμος την παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ την προλόγησε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος βρέθηκε για μια βραδιά στα Φιλιατρά για την προβολή της ταινίας του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Κώστας Κόλλιας, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κος Δημήτρης Κουσελάς ο Διευθυντής της ταινιοθήκης της Ελλάδος κος Θεόδωρος Αδαμόπουλος και ο Φιλιατρινής καταγωγής Πρόεδρος της εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών κος Χάρης Παπαδόπουλος.

Την ομολογουμένως πολύ όμορφη εκδήλωση, άνοιξε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Πυρσός" κος Νίκος Αντωναρόπουλος ο οποίος αφού ........

καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τον κόσμο που παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει την ταινία αναφέρθηκε στον Σκηνοθέτη και την καταγωγή τους ευχαριστώντας τον που βρέθηκε στην πόλη μας.
Έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο που έχει προσφέρει ο Τώνη Λυκουρέσης στον κινηματογράφο με τις ταινίες του.
Φυσικά ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην δέκα φορές βραβευμένη ταινία που θα προβαλλόταν.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Αλκης Ξύγκας λέγοντας ότι είναι τιμή για τον Δήμο Φιλιατρών η παρουσία των στελεχών της ταινίας.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο συγγραφέας κος Χρήστος Πλακονούρης ο οποίος αναφέρθηκε στον Θεοτόκη και το έργο του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον Σκηνοθέτη της ταινίας κο Τώνη Λυκουρέση ο οποίος μίλησε για το έργο και παρουσίασε τους δυο συντελεστές της ταινίας την ηθοποιό κα Ρηνιώ Κυριαζή και τον Παραγωγό της ταινίας κο Νίκο Σέκερη.
Δήλωσε ενθουσιασμένος με τον χώρο του Δημαρχείου και τις συνθήκες που γίνεται η προβολή της ταινίας και τόνισε ότι σήμερα θερινοί κινηματογράφοι στην Ελλάδα Υπάρχουν ελάχιστοι γιατί υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που ασχολούνται σοβαρά με τον κινηματογράφο.
Έδωσε τα εύσημα τόσο στον πρόεδρο της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών κο Νίκο Αντωναρόπουλο όσο και στο Δ. Σ. του συλλόγου για την αγάπη που δείχνουν στο cinema και στον Ελληνικό κινηματογράφο.
Στην σύντομη ομιλία της η ηθοποιός κα Ρινιώ Κυριαζή είπε ότι νιώθει συγκίνηση που βρίσκεται στα Φιλιατρά καθώς με διάφορες δουλειές έχει παρευρεθεί πολλές φορές στην περιοχή και γνωρίζει τον τόπο.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αδικοχαμένο Κωσταντίνο Παπαχρόνη συμπρωταγωνιστή της ταινίας λέγοντας ότι βλέποντας την ταινία μαζί με τον κόσμο θα συγκινηθεί για μια ακόμα φορά βλέποντας τον νέο αυτό άνθρωπο που χάθηκε τόσο άδικα.

Από την πλευρά του ο παραγωγός και σκηνοθέτης κος Νίκος Σέκερης είπε ότι η ταινία είναι μια περιπέτεια με έντονα στοιχεία που γοητεύουν.
Εξηγώντας γιατί μπήκε την παραγωγή της ταινίας είπε ότι το να ακούσεις ξανά ένα τραγούδι εποχής έχοντας στο μυαλό σου τα πρότυπα της εποχής που γράφτηκε, πέρα της μουσειακής αξίας δε σου προσφέρει τίποτα.
Οι αξίες του χθες, όπως ένα πολύ καλό τραγούδι που αντέχει στον χρόνο, λειτουργούν όταν τις δένεις με το σήμερα.

Ευχήθηκε καλή προβολή και ευχαρίστησε τον τόσο κόσμο που παρευρέθη στην προβολή της ταινίας.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Κος Αντωναρόπουλος προσέφερε στον κο Λυκουρέση ένα αναμνηστικό δώρο με επιχρυσωμένα κλαδιά Ελιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία θα προβάλλεται μέχρι και την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 21:30.
Πληροφορίες στην διπλανή στήλη.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

941.jpg (305 KB) 942.jpg (283 KB) 943.jpg (289 KB) 944.jpg (286 KB) 947.jpg (301 KB) 951.jpg (309 KB) 952.jpg (306 KB) 954.jpg (322 KB) 957.jpg (333 KB) 958.jpg (255 KB) 959.jpg (287 KB) 960.jpg (288 KB) 961.jpg (315 KB) 962.jpg (320 KB) 963.jpg (300 KB) 964.jpg (263 KB) 950.jpg (274 KB) 956.jpg (251 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.