Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Στην Δυτ. Πελοπόννησο μετατοπίζεται ο άξονας της τουριστικής ανάπτυξης.

Στην υλοποίηση επενδύσεων 1,7 δισ. ευρώ και τη δημιουργία δύο νέων ολοκληρωμένων τουριστικών πόλων (με κοινό χαρακτηριστικό τα γήπεδα γκολφ) στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, «ποντάρει» η κυβέρνηση ώστε να αλλάξει το πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για έξι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το προφίλ της Ελλάδας ως «προορισμού» επενδύσεων. Ταυτόχρονα, ωστόσο, μετατοπίζουν προς τη Δυτική Ελλάδα τον άξονα της τουριστικής ανάπτυξης.
*Την «ατμομηχανή» των νέων τουριστικών «project» αποτελεί η επένδυση της βρετανικής «Loyalward». Η επενδυτική πρόταση...

φέρεται να αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, το τελικό της ύψος, όμως, θα εξαρτηθεί από τις εγκρίσεις που θα λάβει. Η επένδυση θα αναπτυχθεί σε έκταση 26.000 στρεμμάτων η οποία ανήκει στη μονή Τοπλού (Σητεία Κρήτης) στην περιοχή «Κάβο Σίδερο». Αφορά τη δημιουργία πέντε τουριστκών «χωριών» με κατοικίες υψηλού επιπέδου, συνολικής δυναμικότητας 7.000 κλινών. Στο συγκρότημα θα δημιουργηθούν, μεταξύ άλλων, τρία γήπεδα γκολφ 18 οπών, διεθνών προδιαγραφών, μαρίνα, συνεδριακό κέντρο 1.200 θέσεων, κολυμβητήριο, κέντρο ιππασίας και θέατρο.
*Η δυτική Πελοπόννησος πρόκειται να αναδειχθεί ως ο νέος δυναμικά ανερχόμενος ελληνικός τουριστικός προορισμός με δύο επιμέρους «πόλους», τη Μεσσηνία και την Ηλεία. Στη μεν πρώτη δημιουργείται ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός σε έκταση του εφοπλιστικού ομίλου Β. Κωνσταντακόπουλου.
Στην Ηλεία αμερικανικός όμιλος πρόκειται να υλοποιήσει την επένδυση «Olympia Resort» ύψους 300 εκατ. ευρώ, σε εκτάσεις του δικηγόρου Ι. Παπαπολίτη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία γηπέδου γκολφ, υπερπολυτελών ξενοδοχείων και κέντρου θαλασσοθεραπείας. Στην ίδια περιοχή σχεδιάζεται να αναπτυχθεί η επένδυση «Greek Life Style» ύψους 60 εκατ. ευρώ.

*Στην περιοχή του Ρεθύμνου, πρόκειται να υλοποιηθεί η επένδυση του κυπριακού ομίλου Φωτιάδη συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Δύο επενδύσεις συνολικού ύψους 95 εκατ. ευρώ πρόκειται να υλοποιηθούν στα Ιόνια νησιά. Η πρώτη αφορά τη μετατροπή του ιδιωτικού νησιού Αρκούδι (κοντά στην Κεφαλονιά) σε ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό με επενδύσεις 90 εκατ. ευρώ (γήπεδο γκολφ, τουριστικό χωριό και δύο ξενοδοχεία πολυτελείας). Στη δε Ζάκυνθο ελβετικός όμιλος θα δημιουργήσει γήπεδο γκολφ (Golf of Zante). Επένδυση που θα ανέλθει στα 4,5 εκατ. ευρώ.
Ελευθεροτυπία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.