Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Επανέρχεται στο προσκήνιο η διοικητική μεταρρύθμιση

Το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ύψους 630 εκατ. ευρώ, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Oπως ανέφερε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, το σχέδιο έχει τέσσερις άξονες:

-Αναβάθμιση διοικητικών υπηρεσιών

-Ανθρώπινο δυναμικό

-Πολιτική για την ισότητα και

-Τεχνική υποστήριξη

Επισήμανε ακόμη πως υλοποιείται και το πρόγραμμα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς με έργα ύψους 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

«Από το 2006».......

Ερωτηθείς αν αυτές οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι προεκλογικές, ο υπουργός απάντησε πως όλα αυτά έχουν εξαγγελθεί από το 2006 και υπάρχουν στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο υλοποιείται, σημειώνοντας ότι τίποτα δεν είναι προεκλογικό.

Καταλήγοντας, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ, αν δεν ονειρεύεται, λειτουργεί ανεύθυνα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ: Ούτε απάντηση

«Ο κ. Παυλόπουλος θα πρέπει κατ' αρχάς να μας διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα υλοποιεί η Ν.Δ. Η Ν.Δ., το 2007, κατέβηκε στις εθνικές εκλογές χωρίς πρόγραμμα», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών.

Η κα Καρακλιούμη αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παυλόπουλος, σε σχέση με την απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων, και σημείωσε πως, σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, η απορρόφηση μέχρι τις 9 Ιουνίου ήταν στο 1,44%, ενώ επισήμανε ότι «στα δυόμισι χρόνια, που αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο κ. Παπαθανασίου, δεν είχε απορροφηθεί ούτε 1 ευρώ».

«Με καθυστέρηση»

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού Ανδρέας Καρίτζης, επιτέθηκε στη Ν.Δ. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ:

«Πέρα από το γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε με δύο χρόνια καθυστέρηση, εμείς υπογραμμίζουμε ότι η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης απαιτεί ρήξεις με τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις και με το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.

Απαιτεί δηλαδή ισχυρή πολιτική βούληση, που ποτέ δεν έδειξαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: Ναυτεμπορική


ΣΧΟΛΙΟ
Εδω η κυβέρνηση έχει φέρει την Ελλάδα στη χρεοκοπία, έχουν ξεσκίσει τον κόσμο στην φορολογία για να μαζέψουν κανένα φράγκο και ο Πάκης Παπάκης θέλει να μεταρρυθμίσει διοικητικά την Ελλάδα....
Τα είχαμε όλα στην Ελλάδα η διοικητική Βλακερία του Πάκη μας έλειψε.
Σε λίγο να δεις Παπάκη που θα πάτε ΟΛΟΙ μαζί στα τσακίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.