Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Τετραήμερο οινογνωσίας από σήμερα στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας

Ξεκινά σήμερα στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας τετραήμερο οινογνωσίας των οίνων και αποσταγμάτων της Τριφυλίας. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τον εξαιρετικό τριφυλιακό αμπελώνα και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής.

Καθημερινά, έως και την Δευτέρα 10 Αυγούστου, μετά τις 8.30 το βράδυ, οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα μπορούν να γεύονται οίνους κι αποστάγματα αλλά και παραδοσιακούς μεζέδες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό χώρο, έναν καταπράσινο κήπο, στην καρδιά του παλιού Σταυροπάζαρου.

Στην οικογνωσία μετέχουν εννέα είναι: Συνεταιρισμός «Νέστωρ», Διονύσια Κελάρια (Νταραίος), Κτήμα Αποστολόπουλου, Κτήμα...

Δερέσκου, Κτήμα Παναγιωτόπουλου, Κτήμα Τσώλη, Κτήμα Φράγκου, Οινεμπορική Πατσούρος, Ψαρραίος.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια προβολής του τριφυλιακού αμπελώνα καθώς άλλωστε το φυσικό περιβάλλον και το κλίμα της περιοχής δίνουν ανέκαθεν σημαντικές παραγωγές κρασιών σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές «ετικέτες» από τις παραγωγές αυτές έχουν επιτύχει σημαντικές εξαγωγές.

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη του δήμου και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι ο συσχετισμός κρασί- Παλιά Πόλη - Παλιά Αγορά μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την δημιουργία φιλοσοφίας ανάπτυξης οινικής τοπικής ταυτότητας. Άλλωστε, η οινογνωσία συμπίπτει με το παζάρι αντίκας και παλαιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.