Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΓΕΣΑΣΕ: «Αναδιανέμουν την φτώχια των αγροτών» τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο για την ΚΑΠ

«Αναδιανομή της φτώχιας των αγροτών» είναι σύμφωνα με την ΓΕΣΑΣΕ τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πως θα εφαρμόσει η Ελλάδα στα πλαίσια του λεγόμενου Ελέγχου Υγείας της ΚΑΠ. Μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά πως το υπουργείο το έπραξε λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία προσδιορισμού τους «τελευταίο και καταϊδρωμένο».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνσή της η ΓΕΣΑΣΕ τονίζει με έμφαση ότι:
* Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα κανενός ουσιαστικού διαλόγου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αντίθετα με ότι συνέβη στις άλλες...

χώρες -μέλη της Ε.Ε.
* Το ΥΑΤΤ, παρά τα όσα κατά καιρούς λέει, αποφάσισε τη μεταφορά επιπρόσθετων πόρων από το εισόδημα του αγρότη σε άλλες δράσεις, πόρων που ισοδυναμούν με παρακράτηση του 5,3% των άμεσων ενισχύσεων. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί έμπρακτα να αναδιανείμει τη φτώχεια των αγροτών, αντί να αγωνιστεί για την αύξηση των πόρων του Κοινοτικού Προϋπολογισμού.
* Με τις αποφάσεις του το ΥΑΤΤ δεν τόλμησε ενώ μπορούσε να πάρει μέτρα που θα δρομολογούσαν νέες προοπτικές στον τρόπο εφαρμογής της ΚΑΠ, όπως για παράδειγμα την ενίσχυση της θέσης των κατ επάγγελμα αγροτών, την εξάλειψη φαινομένων όπου μοναστήρια , μεγάλα εταιρικά σχήματα και ετεροεπαγγελματίες καρπώνονται εκατομμύρια ΕΥΡΩ ως εισοδηματική ενίσχυση.
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.