Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

E-mail Αναγνώστη: H Πόλις Εάλω‏

Αγαπητοί Συμπολίτες σας χαιρετώ.

Ερχόμενος για ολιγοήμερες διακοπές στην γενέτειρα μου, τον τόπο μας, κάθε φορά - δυστυχώς - διαπιστώνω και κάτι καινούριο.

Αυτό λοιπόν το καλοκαίρι έχουμε καινούριους "επισκέπτες". Κουνούπια τα οποία "επιχειρούν" και μέρα μεσημέρι μη τηρώντας την ημερήσια εκεχειρία των προγόνων τους και κατσαρίδες, εκατοντάδες χιλιάδες κατσαρίδες που "περήφανα" ανοίγουν τα φτερά τους στις αυλές, τα σπίτια και τα δωμάτια μας. Ρωτώντας συγγενείς, φίλους και γείτονες για το θέμα και για τις ενέργειες που τυχόν έχουν γίνει, εισέπραξα το μεγαλοπρεπές ΤΙΠΟΤΑ!!!

Οι άρχοντες που κουβαλάν στις πλάτες τους τις τύχες αυτής της άτυχης πόλης ........

(χωριού, με συγχωρείτε, αλλά εγώ πόλη την άφησα και έτσι θα συνεχίσω να την λέω σε πείσμα κάποιων), απολαμβάνουν τον καφέ τους στην πλατεία, ευχαριστημένοι που το πολιτιστικό καλοκαίρι "περπατάει" κανονικά.
Ενα ετήσιο projectάκι που χρόνια τώρα ρίχνει την απαραίτητη "πολιτιστική στάχτη" στα μάτια των εναπομείναντων κατοίκων, αλλά συγνώμη κύριοι, η μάνα μου δεν καταλαβαίνει απο "Εράνεια 2009", να μην κυνηγάει θέλει με το Baygon ανα χείρας όλο το βράδυ κατσαρίδες και να μην βλέπει την εγγονούλα της "γαζωμένη" κυριολεκτικά μέρα-νύχτα απο τα κουνούπια.

Έτσι κι αλλιώς τα πολιτιστικά δρώμενα θα τα παρακολουθήσουν οι διαφόρων ειδών και εθνικοτήτων αλλοδαποί που βρίσκονται στον τόπο μας.
Χωρίς υποδομές, χωρίς υγειονιμική επιτήρηση, ζούν??? ανεξέλεγκτα και φέρνουν μαζί τους δυστυχώς και τις κατσαρίδες. Που ειναι η Δημογέροντες? Ξέρω αν διαβάσουν τελικά αυτές τις γραμμές θα με πούν ρατσιστή, αλλά δυστυχώς - για όλους - το Γιαννιτσοχώρι δεν έχει κατσαρίδες.
Ενώ εμείς οι πάντοτε προοδευτικοί δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το πλύσιμο των κάδων απορριμάτων, δεν απολυμάναμε και καθαρίσαμε τα φρεάτια (κοινώς υπονόμους), συνδέσαμε (μερικοί απο εμάς) την εκτός λειτουργίας κεντρική αποχέτευση με τα σπίτια μας (αλήθεια τότε που ξεκίνησε δεν είχα πάει φαντάρος ακόμα και τώρα ειμαι "πατημένα" 43, η βίλα στο Στόμιο έγινε πολύ γρήγορα όμως), και δεν μεριμνήσαμε για να υπάρχουν κάποιες προτάσεις έτοιμες για συνεργεία απολύμανσης ιδιωτικά έστω που θα πληρωθούν απο τις τσέπες των συνταξιούχων κατοίκων της πόλεως ταύτης. Οι οποίοι πληρώνουν βεβαίως-βεβαίως "αλμυρά" Δημοτικά τέλη ενσωματωμένα σε όλους τους λογαριασμούς των περίφημων επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας, τρομάρα μας.

Ασχολούνται βέβαια οι άρχοντες με το "φλέγον" θέμα του Αγριλιού, με εκατέρωθεν ανταπαντήσεις στο απείρου κάλλους επίσημο περιοδικό των Φιλιατρών, απο διάφορους ανευθυνουπεύθυνους. Βέβαια ο Αγρίλης ειναι η παροικία των απανταχού πλουσίων, μορφωμένων και πτυχιούχων Φιλιατρινών, και εκεί θέλουν να ζούν διαφορετικά απο τους πληβείους των Φιλιατρών. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ κύριοι.

Εγώ πάντως με τις λιγοστές δυνατότητες που μου προσφέρει ο κυβερνοχώρος θα αποτανθώ σε όλους τους αρμόδιους και αναρμόδιους φορείς όπως : Υπουργεία, Νομαρχίες, Δήμους, Τριανταφυλόπουλους, κλπ. Γιατί εμένα κανένας Άλκης (sorry Δήμαρχε, εσύ ξέρεις και τις 2 φορές σε ψήφιασα), δεν θα με διώξει απο το σπίτι που γεννήθηκα και μεγάλωσα, καμμία κατσαρίδα με φτερά ή μη δεν θα κάνει το παιδί μου να μισήσει τον τόπο των παπούδων του και του γονιού του.
Ναί, η πόλις εάλω αλλά υπάρχει και το αντάρικο, κι αυτό ειναι πολύ δύσκολο να το κερδίσει κάποιος....όσο Δήμαρχος κι αν είναι

Μετά Τιμής
Χορηγάς Κ. Γεώργιος
Φιλιατρινός


3 σχόλια:

  1. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα των Φιλιατρών, αυτό διαπίστωσα και γω τις λίγες μέρες που κατάφερα να έλθω στην πόλη μας.
    Μου κάνει εντύπωση όμως που μερικοί συμπατριώτες μας «βλέπουν» υποβάθμιση της πόλης ενώ μια βόλτα σε αυτή δείχνει μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη.
    Οι καινούργιες κατασκευές, τα παλιά ανακαινισμένα σπίτια, τα πανέμορφα και πανάκριβα εξοχικά που χτίζονται, οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, θερμοκήπια κ.ά δείχνουν ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής και όχι υποβάθμιση.
    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπισθούν και τα προβλήματα καθαριότητας τα οποία αυξάνονται με την παρουσία των απαραίτητων για την ντόπια οικονομία, οικονομικών μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ELLHNAS DEN EXEI PATRIDA,PATRIDA INAI O KOSMOS OLOS.O ELLHNAS EXEI TOPO KATAGVGHS KAI UELEI NA BLEPEI EKEINO TON TOPO NA PROODEYEI.OXI ERGA BITRINAS ALLA ERGA OYSIASTIKA.TO UEMA THS KAUARIVTHTAS EINAI BASIKO.AS ARXIZEI TO POLITISTIKO KALOKAIRI ME MIA APENOMOSH... NS'68

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΕΞΟΧΙΚΑ ΟΜΩΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...ΕΛΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΑΔΙΚΟ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΤΑΛΑΒΕΡΙ" ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ 50ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ "ΕΧΟΥΝ ΨΩΝΙΣΕΙ" ΚΑΙ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΑΣΚΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.