Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens επαναλαμβάνει η ΝΔ. Διαψεύδει ο Κώστας Γείτονας.

Η ΝΔ επαναλαμβάνει ότι δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens και χαρακτηρίζει «κάθε άλλη αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, ψευδή και ανυπόστατη».

«Όπως είναι, άλλωστε, γνωστό η διαχείριση των οικονομικών της ΝΔ γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαψεύδει τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση Siemens ο Κ. Γείτονας

Παντελώς ανυπόστατα χαρακτήρισε τα περί εμπλοκής του σε χρηματοδοτήσεις από τη Siemens ο ..........

βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας.

«Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Όλες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γείτονας.

ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδονται τα περί μη εμπλοκής της ΝΔ στο σκάνδαλο της Siemens

«Όσα ισχυρίζεται η ΝΔ περί μη εμπλοκής της στο σκάνδαλο της Siemens διαψεύδονται από τα γεγονότα» τονίζει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens σημειώνοντας πως ο λόγος για τον οποίο αρνήθηκε τρεις φορές τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή ήταν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια που την αφορά.

«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου, θα περιμέναμε σοβαρότερη και πληρέστερη ενημέρωση από την κυβέρνηση της ΝΔ», υπογραμμίζει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.

Ο κ. Ρόβλιας καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τον Ελληνικό λαό για το αν είναι αλήθεια «ότι, πλέον, η παράδοση του κ. Χριστοφοράκου δεν επιτρέπει την συναφή διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens από την ελληνική Δικαιοσύνη, παρά μόνο για περίοδο ολίγων μηνών του 2003, ουδόλως δε για την περίοδο 2004 – 2007».

Επιπλέον, ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει αν είναι αλήθεια ότι «η δυνατότητα που παρασχέθηκε στον κ. Χριστοφοράκο να ‘’αποδράσει’’, σε συνδυασμό με τη μη διερεύνηση της περιόδου 2004 - 2007 από την Ελληνική Δικαιοσύνη, οδήγησε στις σημερινές εξελίξεις και στην ουσιαστική συγκάλυψη για την περίοδο 2004-2007».

«Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη μέγιστη αστοχία - εάν θέλουμε να είμαστε επιεικείς και όχι καχύποπτοι - να υιοθετήσει άκριτα τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κ. Μ. Χριστοφοράκου και να προδικάσει εξελίξεις οι οποίες ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, εξακολουθεί να ερωτά αντί να απαντά», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.