Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Επιλογή web browser και στα Vista / XP

Πρίν κάποιο καιρό η Ευρωπαϊκή επιτροπή είχε αποστείλει στην microsoft αυστηρές προειδοποιήσεις ενω ταυτόχρονα την εγκαλούσε για την εκμετάλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά και την κατηγορούσε για αθέμιτοι ανταγωνισμό με την ενσωμάτωση του internet Explorer 8 στο νεο λειτουργικό Windows 7.

Η Ευρωπαϊκή ένωση δεν είδε με καλό μάτι την ενσωμάτωση του Internet Explorer 8 στο νέο λειτουργικό και ζήτησε αλλαγές πριν την κυκλοφορία των 7.
Η Microsoft έχει ήδη καταθέσει συμβιβαστική πρόταση, η οποία μάλιστα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες εκδόσεις των Windows.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft έχει προτείνει στην ΕΕ να υπάρχει μια οθόνη επιλογής web browser κατά την εγκατάσταση των Windows 7.
Εκεί, ο χρήστης θα επιλέγει είτε τον .........

Internet Exlporer, είτε κάποιον εναλλακτικό browser με ελάχιστο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη της τάξης του 0,5%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση της Microsoft, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί συμφωνία.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση έχει να κάνει με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις των Windows.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft είναι διατεθειμένη να προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό και στα Vista και στα XP, σε περίπτωση που μια τέτοια λύση γίνει τελικά αποδεκτή από την Κομισιόν.
Αν αυτό γίνει δεκτό από την Ευρωπάϊκή Ένωση τότε η Microsoft ευελπιστεί ότι θα απαλλαγεί μια και καλή από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της, όσον αφορά τη θέση του ΙΕ στα Windows.

Μετάφραση Φιλιατρά News
από ξένη δημοσίευση

ΣΧΟΛΙΟ
Η απορία μας είναι η εξής:
Αφου πλέον τα XP δεν τα κυκλοφορεί η Microsoft στην αγορά όπως τα vista, πως διάολο θα δώσει την δυνατότητα επιλογής browser και στα XP???
Όλα τα CD περιέχουν και τον Explorer.
Μας δουλεύει ο Θείος Bill??


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.