Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. "Δεν δέχομαι παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα."

Σκληρή ανακοίνωση - απάντηση με πολλούς αποδέκτες του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας εξεδόθη χθες βράδυ από την μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας σχετικά με το έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που έκαναν οι Κυπαρίσσσιοι αυτοδιοικητικοί για να βγάλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον Δεσπότη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο.

Στην ανακοίνωση του ο δεσπότης υπεραμύνεται των δικαιωμάτων του να παρεμβαίνει ΟΠΟΥ εκείνος νομίζει ότι πρέπει χωρίς να δέχεται από ΚΑΝΕΝΑΝ υποδείξεις. "Καρφώνει" το Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας ευχαριστώντας το για την τρίωρη συνεδρίαση αφιερωμένη στο πρόσωπο του και τις ενέργειες του ενώ -όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του- δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τους βουλευτές του νομού που υποστήριξαν το ίδιο αίτημα των δυο πόλεων.

Τους διεμύνησε χαρακτηριστικά μέσω της ανακοίνωσης - απάντησης του ότι δεν δέχεται παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα σχετικά με το ρόλο του ως ποιμένος. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό φορέα να κρίνει, να επιτρέπει ή να απαγορεύει την οποιαδήποτε ενέργειά του.

Άφησε σαφή υπονοούμενα -όπως αναφέρει- για πρακτικές που συνέβαιναν στην μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας με πολιτκές κατευθύνσεις, με ψηφοδέλτια που μοιράζονταν «ανέβαζαν και κατέβαζαν» Δημάρχους. όμως τότε ουδείς δεν εξέδωσε τότε ψηφίσματα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η απάντηση της μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας αναφέρει τα εξής:


Με βάση όσα τα μέσα ενημερώσεως μετέδωσαν σχετικά με τη συνεδρίαση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυπαρισσίας της 31ης Μαΐου 2010 (επίσημη ενημέρωση δεν λάβαμε ακόμη) και σε συνέχεια όσων εδηλώσαμε με το Δελτίο Τύπου της 28ης Μαΐου, επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:

1. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαριστεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους σε έκτακτη τρίωρη συνεδρίαση, ασχολούμενοι αποκλειστικά με την ταπεινότητά του και τις ενέργειές του ως μητροπολίτου. Κάτι τέτοιο ποτέ δεν είχε γίνει κατά το παρελθόν, ό,τι κι αν είχε συμβεί στην πολύπαθη Μητρόπολή μας.
Επίσης δεν έγινε ανάλογη κίνηση κατά των βουλευτών και άλλων παραγόντων, που υπεστήριξαν και αυτοί το αίτημα των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Γιατί άραγε η επιλεκτική αυτή στοχοποίηση του μητροπολίτη;

2. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεν δέχεται παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα σχετικά με το ρόλο του ως ποιμένος. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό φορέα να κρίνει, να επιτρέπει ή να απαγορεύει την οποιαδήποτε ενέργειά του στα πλαίσια της ποιμαντικής του ευθύνης. Δεν εκχωρεί το δικαίωμά του να ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν το ποίμνιό του και να συμπαρίσταται, όποτε και όπως εκείνος κρίνει, στα πνευματικά του παιδιά. Δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να απολογηθεί σε οποιονδήποτε για μια πράξη, που του υπαγόρευσε η αρχιερατική του συνείδηση και το ποιμαντικό του χρέος.
Η εποχή που υπαγορεύοντο ή επεβάλλοντο από κοσμικούς παράγοντες αποφάσεις και ενέργειες στη Μητρόπολη Τριφυλίας πέρασε ανεπιστρεπτί. Ας το εμπεδώσουν οι πάντες.

3. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τιμά όλους τους πολιτικούς και σέβεται το ρόλο τους στην κοινωνική ζωή. Ποτέ δεν έχει αναμειχθεί στην πολιτική.
Ούτε εκλογικό βιβλιάριο έχει, ούτε ποτέ έχει λάβει θέση υπέρ ή κατά ενός πολιτικού κόμματος, μιας παρατάξεως ή ενός προσώπου. Επίσης έχει κάνει συστάσεις στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως να απέχουν από κάθε πολιτική ή κομματική δραστηριότητα. Γιατί δεν εκτιμάται η στάση του αυτή και δεν συγκρίνεται με το παρελθόν; Γιατί άραγε δεν εξεδίδοντο τότε ψηφίσματα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν από το Μητροπολιτικό Μέγαρο εξεπορεύοντο πολιτικές κατευθύνσεις και εμοιράζοντο ψηφοδέλτια και όταν εκκλησιαστικοί παράγοντες, κατά το δη λεγόμενον, «ανέβαζαν και κατέβαζαν» δημάρχους;

4. Η έκφραση γνώμης από μέρους του Μητροπολίτου επί ενός θέματος, που αφορά το παρόν και το μέλλον ενός τόπου, αποτελεί κατά τους πολιτικούς εκπροσώπους μας «πολιτικό ατόπημα»; Η ελεύθερη κατάθεση της απόψεώς του και η συμπαράσταση σε ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου του, που διεκδικεί αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον τόπο του, αποτελεί «πολιτική παρέμβαση»; Ας μας διευκρινίσουν τον τρόπο που σκέπτονται: Τα προβλήματα του τόπου είναι αποκλειστικής τους αρμοδιότητος και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να ασχολείται; Ή μήπως όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα και μόνο ο Μητροπολίτης δεν το έχει;

5. «Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων». Αυτή είναι η υποθήκη του Αρχιποίμενος Χριστού προς τους ποιμένες της Εκκλησίας. Οταν τα πνευματικά του παιδιά έχουν προβλήματα και αγωνίζονται για την επίλυσή τους, η θέση του ποιμένος είναι δίπλα τους, ό,τι κι αν αυτό τού στοιχίσει. Ο ιερός Χρυσόστομος για το δίκιο μιας χήρας συγκρούστηκε με το τότε πολιτικό καθεστώς, εκθρονίστηκε, εξορίστηκε, υπέστη ταλαιπωρίες και εξευτελισμούς, αλλά δεν υποχώρησε. Και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αν και εγνώριζε ότι η στάση του δεν θα είναι αρεστή σε όλους, έκανε αυτό που θεωρούσε ορθό και δίκαιο. Και το ίδιο θα επαναλάβει σε κάθε περίσταση υπεύθυνα και ελεύθερα, με γνώμονα το θέλημα του Θεού κι όχι τα επιτάγματα των ανθρώπων.

6. Είναι πρώτιστο μέλημα για κάθε Επίσκοπο η ενότητα των ανθρώπων. Η προσευχή του Κυρίου: «Πάτερ, τήρησον αυτούς … ίνα εν ώσιν» αποτελεί προσευχή και αγωνία και του Μητροπολίτου μας, ο οποίος με τη παρουσία του και τη δράση του απ’ άκρου εις άκρον της Μητροπόλεώς μας έδωσε την αίσθηση της ενότητος Τριφυlίας και Ολυμπίας, η οποία λίγο πριν την εκλογή του είχε επίσημα αμφισβητηθεί. Σε πολλές περιπτώσεις τοποθετήθηκε κατά τού τοπικισμού και κατά των πολιτικών σκοπιμοτήτων που διαιρούν τους ανθρώπους. Και στην προκειμένη περίπτωση από το βήμα της συγκεντρώσεως των Φιλιατρών είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από την κυβέρνηση πρέπει να γίνει σεβαστή και όλοι πρέπει να συνεργασθούν από κοινού, εντός των πλαισίων που θα θέσει αυτή. Και αυτό μόνον αποδεικνύει το πνεύμα της παρουσίας και παρεμβάσεώς του εκεί. Eπομένως ας μην ανησυχούν οι δημοτικοί μας άρχοντες για τον ενωτικό ρόλο του Επισκόπου. Καλύτερα θα είναι να διερωτηθούν
α) αν ενέργειές τους, όπως να καταγγέλλουν και να κατακρίνουν δημόσια όσους διετύπωσαν ή υποστήριξαν διαφορετική γνώμη από τη δική τους, αποτελεί στοιχείο που βοηθά στην ενότητα και
β) αν η ενότητα οικοδομείται με την επιβολή άνωθεν αποφάσεων και φίμωση των αντίθετων φωνών ή με τον ελεύθερο διάλογο και τον σεβασμό όλων των απόψεων.

7. Ο Σεβασμιώτατος θεωρεί ατόπημα την από θέσεως ισχύος και ασφαλείας καταδίκη όσων διεκδικούν για τον τόπο τους καλύτερες συνθήκες και βιώνουν την πικρία της στερήσεως προνομίων που είχαν από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.
Πιστεύει ότι η θέση των γειτονικών δημοτικών αρχών ήταν στο πλάι και όχι απέναντι στους συμπατριώτες τους της νοτίου Τριφυλίας. Και τους καλεί εν μετανοία να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Αυτό θα αποτελέσει την ασφαλέστερη βάση για την ενότητα στο μέλλον.

20 σχόλια:

  1. Εμείς θα πουμε Μπράβο στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο για την σκληρή απάντηση που εξέδωσε.
    Προσωπικά με ικανοποιεί πλήρως.

    Μπράβο σας δέσποτα για τα όσο είπατε και θεωρώ ότι με αυτή σας την ανακοίνωση βουλώσατε πολλά στόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει δίκιο ο άνθρωπος! Πέσανε να τον φάνε γιατί έκανε αυτό που πιστεύει σωστό! Δεν τους άρεσε που δε συμφωνούσε μαζί τους και έπρεπε οπωσδήποτε να τον στοχοποιήσουν και να του υποδείξουν τι θα λέει! Το μόνο καλό είναι ότι τουλάχιστον ξέρουμε ότι έχουμε πια έναν καλό και τίμιο άνθρωπο να ηγείται της Μητρόπολης, που δε θα υποχωρίσει μπροστά σε κάθε είδους πιέσεις. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς που θέλουμε έναν καλό πνευματικό ηγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάπου το έχω ξανα αναφέρει....Ο Στέφανος ονομάζεται μακαριστός πλέον, εκοιμήθη. Και μαζί του πιθανότατα εκοιμήθηκαν και διάφορες δολοποκίες που ακούγοντο κατά καιρούς. Τα κυπαρισσάκια όμως επιμένουν...γνήσιοι νοσταλγοί του μακρινού (τουρκοκρατία????), όσο και του πρόσφατου παρελθόντος (7ετία, Στέφανος????)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο καλό είναι ότι τουλάχιστον ξέρουμε ότι έχουμε πια έναν καλό και τίμιο άνθρωπο να ηγείται της Μητρόπολης, που δε θα υποχωρίσει μπροστά σε κάθε είδους πιέσεις.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.
    Στην μητρόπολη υπάρχει πλέον ένας άνθρωπος του θεού και κάποιοι θέλουν να τον ρίξουν στην πυρά.
    Αλλα ο Σεβασμιότατος Ξέρει να απαντά και να βουλώνει στόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεός φυλάξει!!!!
    Από πότε γίνατε θεοσεβούμενοι;

    Τέλος! πηγαίνετε να κάνετε κανα ΤΕΣΤ DNA να δείτε τη ράτσα σας.
    Ο Ιμπραήμ από ΄κει πέρασε και δε λύθηκε μύτη. Στην Κυπαρισσία έγινε σφαγή, ανιστόριτοι!! Αντε ανοίχτε και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθήτε.
    Θέλετε και πρωτεύουσα Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ηρεμα παιδιά η τριφυλια ειναι μια και ολοι μαζι θα προχωρησουμε χωρις ανυπαρκες διαχωριστικές γραμμες που βολευουν τους παραγοντισκους του νεου δημου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SYNHARITIRIA SEVASMIOTATE ME TIN THESI POU EXETE PARI STO THEMA TOU DEFTEROU DIMOU STIN TRIFYLIA DIHNIOTI EISTE THRISKEFTIKOS IGETIS OLIS TIS EPARHIAS KAI OXI MONO TIS KYPARISSIAS OPOS SYNEVENE STO PARELTHON.OI POLITES TON FILIATRON KAI GARGALIANON SAS THELOUN PIO KONTA TOUS EHOUN ANAGI TIS PAROUSIA SAS,SEVASMIOTATE PROTOS ANTILIFTHIKATE TON EPERXOMENO DIXASMO KAI PROSPATHISATE NA TON PROLAVETE, PROTISTOS FTEY TO KRATOS ME TA XONTRA LATHI TOU KAI LIGOTERO OI NEOPLOUTOI XORIATES TOU DIMOTIKOU SYMVOULIOU KYPARISSIAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε 11,20 τετοιες ιστοριες σαν και τις δικες σου εχω διαβασει πολλες.Ραμενες και κομμενες στα μετρα του καθενος.Μη το κανετε σαν τους εβραιους που και καλα αποδεκατηστηκαν,αλλα εχει βρωμισει ο τοπος απο δαυτους!Το οτι ολη η Μεσσηνια γνωριζει την πολιτικη που ακολουθητε κατα καιρους,υπογεια και βρομικη,δεν σας λεει τιποτα? 20.000 ανθρωποι και βαλε ειναι εναντιον σας!Τυχαιο ,δεν νομιζω!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σεβασμιότατε το 'έχω γράψει και άλλες φορές το σχόλιο αυτό.
    Η μητρόπολη ήταν κάποτε στους Χριστιάνους Φιλιατρών.
    Μετα απο αυτό που σας έκαναν, να δείτε που θα σας ζητάνε και δελτίο κίνησης σας.
    Η μητρόπολη ήταν παλιά στους Χριστιάνους Φιλιατρών. νομίζω ότι το σωστό και το δίκαιο -κι εσείς παλεύετε για το σωστό και το δίκαιο- είναι να μεταφερθεί στον αρχικό της χώρο. Πάρτε την και μεταφέρετε την εκεί που ήταν πρίν από χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετά την σκληρή απάντηση του δεσπότη οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κυπαρισσίας, θα το σκεφτούν πάρα πολύ καλά το αν θα τολμήσουν να κάνουν υποδείξεις στον μητροπολίτη.
    Επιτέλους να καταλάβουν ότι ο δεσπότης δεν είναι ιδιοκτησία της Κυπαρισσίας. Δεν είναι αντικείμενο όπως τον θέλουν κάποιοι.
    Είναι ένας ποιμενάρχης, για όλη την περιοχή και έχει κάθε δικαίωμα να παρίσταται όπου εκείνος κρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απάντηση στον 04 Ιουνίου 2010 7:30 π.μ.
    ΠΟΙΟΙ 20000!!! Διακόσιοι 200 ήταν ουτε 300 (του Λεωνίδα), για να καταλάβεις τι συμβαίνει...Εκθέτετε και τον Μητροπολίτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπραβο στον Μητροπολητη, έβαλε το βυζαντινο βουλοκερι στα βουλωμέρνα μυαλά των εφκεριακων υποστηριχτων του και χολη στη πληγη της τριφυλιας. Αφτος ειναι αγιος αφτος ειναι αξιος ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε παιδιά έχουμε ζαλιστεί τελείως....ο τύπος που βαράει διακόνους και φέρεται σαν τσάρος επειδή τον εξέλεξαν οι φίλοι του μητροπολίτη ....τον κάνουμε πολιτικό άνδρα! μα και έτσι είναι μακρά απο την αληθινή αποστολή του...σήμερα η κυπαρισσία αύριο εμείς...η τρέλλα δεν έχει όρια...ας σοβαρευτούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ(ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ-ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ)ΟΤΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ,(ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ).ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!(ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ)ΦΤΩΧΟΥΣ,ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ,ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ,ΚΛΕΦΤΕΣ,ΛΟΠΟΔΗΤΕΣ,ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ,ΚΑΛΟΥΣ,ΚΑΚΟΥΣ,ΗΡΕΜΟΥΣ,ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΥΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΑΓΡΟΤΕΣ,ΚΟΠΡΗΤΕΣ,ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ,ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΝΗΡΟΙ "ΑΝΩΝΥΜΟΙ"ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΤΕ? ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ? ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ? ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΜΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ?ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΩΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ? ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΕΕ? ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ :ΑΚΟΥΣΑ,ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ, ΕΜΑΘΑ,ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΔΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΔΕ ΚΛΠ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ,ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ,ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ) ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΧΡΗΜΑΤΑ,ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ,ΛΙΜΑΝΙΑ,ΚΑΣΤΡΑ,ΦΩΤΑ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!! ΛΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ "ΔΕΣΠΟΤΗΣ".ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΘΙΧΤΗΚΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.!ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΗΓΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΜΕ.ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ?ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ?ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ,ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ.? ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΓΕΜΑΤΟ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ .ΜΑΣ ΣΤΙΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ,ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΜΑΣ,ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.ΦΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ?ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ? ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ.ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ...(ΧΤΥΠΑΩ ΞΥΛΟ)ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΕΙΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ ,ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!!!!

    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ(ΜΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ απόλυτα.
    Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας ενεργώντας ως νέοι νταβατζήδες θέλησαν να κανουν νταντα τον δεσπότη γιατι τόλμησε να παει κόντρα στα συμφέροντα της κυπαρισσίας. Γιατι ήρθε στα Φιλιατρά να υποστηρίξει ένα δίκαιο αίτημα μας.

    Αυτό έκανε τους αιρετούς Δημοτικούς άρχοντες της Κυπαρισσίας να στραβομουτσουνιάσουν και να πάθουν ξυνίλες και αναγούλες.
    μεταξύ των οποίων και τον Θανάση Πετρόπουλο.

    Εμείς τασσόμαστε στο πλευρό του δεσπότη, τον ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και του προτείνουμε αν τον πολυ ζορίσουν οι αυτοδιοικητικοί της κυπαρισσίας να πάρει την μητρόπολη και να την μεταφέρει στην αρχική της έδρα στους Χριστιάνους Φιλιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΚΑΤΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΟ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΧΩΡΙΟ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΘΑ ΒΡΩΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥΣ Κ.Λ.Π.
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ(ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ).ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ!ΜΑΖΙ,ΦΙΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ.ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΚΑΤΣΕΙ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΝΕ!!!ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΜΑΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΑΥΤΟΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ Δ.Σ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ,ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΑΥΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ,ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ..ΞΥΠΝΗΣΤΕ,ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΑΔΙ 2€ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ 0,15 ΑΝΕΡΓΙΑ Κ.Λ.Π.ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΦΙΛΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΗ ΜΗ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ.ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.


    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ(ΜΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρώτα και κύρια οι απόψεις δημοσιεύονται όλες. Και το εννοώ αυτό.
    Μακάρι να έγραφες πιο τακτικά τις απόψεις σου. Ειληκρινά το λεω.

    Με τους πολίτες δεν υπάρχει θέμα. Με τους Πολιτικάντησες που καταγονται απο την Κυπαρισσία (Κουσελά και Βουδούρη) καθώς και με τους αυτοδιοικητικούς σας είναι το θέμα.

    Πε έκανε να στραβώσω πάρα πολυ άσχημα ο Θανάσης Πετρόπουλος που σε μια φράση του στο Δημοτικό συμβούλιο είχε πει στο δημορτικό συμβούλιο πρίν ψηφιστεί -αναθεμα την ωρα- το νομοσχέδιο καλλικράτης.

    Πετρόπουλος:
    "....Κε Δήμαρχε η επιλογή του Δημοτικού συμβουλίου μέχρι τώρα να μην σηκώσουμε το θέμα. και να είναι απούσα η Κυπαρισσία από τις συζητήσεις που γίνονται.
    Πλέον, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να είμαστε απόντες.
    Πρέπει λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι και προτείνω να πάρουμε μια απόφαση, με την οποία απόφαση να θυμίσουμε γιατί πρέπει να είναι ενωμένος ο Δήμος Τριφυλίας, γιατί δεν θα πρέπει να υλοποιηθεί το αίτημα των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών, να την δημοσιεύσουμε, και να ξεκινήσουμε να καταλάβουν οι πολιτικοί -γιατί περί αυτού πρόκειται- ότι αν τυχόν συνεναίσουν στην δημιουργία αυτού του ανιστόρητου Δήμου Γαργαλιάνων και Φιλιατρών θα βρούν απέναντι τους Κυπαρίσσιους.


    Όσο για το ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ... Αστο μην το πίασουμε αυτό.
    Θα βρεθείς σε πολυ μειονεκτική θέση. Εχω πολλά επιχειρήματα επ' αυτού.

    Τα παρασκήνια που στήσατε εις βάρος και των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων ήταν ότι χειρότερο. Και φυσικά να ωφεληθεί για μία ακόμη φορά η Κυπαρισσία.
    Αστο λοιπόν και μην το πιάσουμε το θεματάκι.
    Απλά θα παλέψουμε Κυπαρίσσιος βουλευτής να μην μπορεί να εκλεγεί ΟΥΤΕ για βοηθός λούστρου.
    Καήκαμε απο τους βουλευτές Κυπαρισσίας (Σωστά το είπα γιατι δεν είναι βουλευτές Μεσσηνίας, αλλα αποδείχτηκαν βουλευτές κυπαρισσίας).
    Και θα το πληρώσουν ακριβά. Βουλή πρώτα και κύρια ο ανύπαρκτος βουλευτής Βουδούρης και μετά ο Κουσελάς δεν θα δουν στον αιώνα τον άπαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΩΣΤΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΠΑ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ Ν ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΔΙΑΚΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑΡΟΦΟΡΟΣ ΚΟΝΑΤΡΟ ΔΑΡΜΕΝΟ....ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ Ο ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ..Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "ΣΤΡΑΒΩΜΕΝΕ" ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ,
    ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΕΠΙΣΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ!ΣΕ ΔΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ(ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ),ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ.ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ,ΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ.(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΛΩ)
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.ΕΔΩ ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ,ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ? ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ(ΟΧΙ ΟΛΟΙ)
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
    ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΦΟΥΛΗ" Κ.Λ.Π ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ.
    ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΕΓΩ ΜΕ ΕΣΕΝΑ? ΤΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ? ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΧΩ ΑΠΕΝΑΝΤΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΚΟΛΟΓΩ?
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ,Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ "ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ" ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΔΗΛΑΔΗ "ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΑΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ.
    ΧΤΥΠΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,(ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΚΟΝΤΟΥΣ Κ.Λ.Π)ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.(ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ)ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΙ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ [ΜΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ] ΠΟΛΙΤΗΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ:αν τυχόν συνεναίσουν στην δημιουργία αυτού του ανιστόρητου Δήμου Γαργαλιάνων και Φιλιατρών θα βρούν απέναντι τους Κυπαρίσσιους.
    ΠΟΙΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ ΡΩΤΗΣΕ?
    ΚΑΝΕΝΑ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΥ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ,ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΕΧΘΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ "ΜΙΛΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ".
    ΓΕΙΑ ΧΑΡΟΥΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ,ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. "ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ".
    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ.

    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ(ΜΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου, στο "Αγιον Όρος" του, ορθότατα ισχυρίζεται ότι τα μεγάλα ηθικά αναστήματα στη διοίκηση της Ορθοδοξίας σχεδόν αποκλειστικά προέρχονταν από την τάξη των μοναχών.
    Είναι ευτύχημα τό ότι ο νέος ΜΤΟ δείχνει την Αγιορείτικη Παιδεία του να μην έχει καμία διάθεση να την αποβάλλει.
    Και κατά τα φαινόμενα οι κύριοι έχουνε μπλέξει με καλόγηρο μεγάλης ολκής που δε τον βάζουνε στο χέρι ό,τι και να κάνουνε.
    Δύσκολες εποχές για πονηρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.