Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Και νέα 48ωρη απεργία στα Φαρμακεία για τις 10 και 11 Μαΐου.

Σε νέα 48ωρη απεργία κατέρχεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο φαρμακευτικό επάγγελμα. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το φαρμακευτικό επάγγελμα και να υπάρξει ατζέντα διαλόγου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καταθέτοντας την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΠΦΣ αναφέρει ότι ........

θα προσέλθει άμεσα στον διάλογο αυτό, χωρίς όμως να διαπραγματεύεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου και με προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να ισχύει και για τους Έλληνες φαρμακοποιούς το ευρωπαϊκό κεκτημένο των χωρών της Ευρωζώνης.

Δεν πληρώνουν για τα δικαιώματα οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Δεν πληρώνουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους στις κοινοτικές επιδοτήσεις οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι συνταξιούχοι αγρότες που λαμβάνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ και το κόστος αναλαμβάνει το κράτος. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος.

Ο κ. Κανελλόπουλος επέκρινε όσες Ενώσεις Αγροτικών ..........

Συνεταιρισμών απαιτούν από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους συνταξιούχους να πληρώσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους – μεταξύ των οποίων και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας – και προειδοποίησε ότι θα τους αφαιρεθεί το έργο της ενεργοποίησης αν συνεχίσουν να ζητούν χρήματα από τους δικαιούχους.

Κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;

Π. Μπόζος: «Θα λειτουργήσει πάση θυσία»

Δε χρειάστηκε καιρό για να εγκλιματιστεί στο περιβάλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ο νέος διοικητής του ιδρύματος Πάνος Μπόζος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην τριφυλιακή πόλη, την οποία εξακολούθησε να επισκέπτεται τακτικότατα, ακόμη κι όταν ζούσε πια στην Αθήνα, οπότε νιώθει ότι επέστρεψε στο σπίτι του. Όσο για τη σχέση του με το Νοσοκομείο, ξεκινά από την εποχή που ο ίδιος ήταν παιδάκι 8 ετών!

Συναντήσαμε τον κ. Μπόζο χθες το μεσημέρι στο ............

γραφείο του, όπου μιλήσαμε για τα νέα του καθήκοντα και το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Οι συζητήσεις περί κλεισίματος ή αλλαγής ρόλου του ιδρύματος, που εντάθηκαν τελευταία, έχουν θορυβήσει και τον ίδιο.

Ένας μαθηματικός στην Υγεία;
Μπορεί να μην έχω σχέση με την Υγεία, όμως ασχολούμαι χρόνια με έναν κρίσιμο τομέα που παρεμβαίνει άμεσα στα προβλήματα των πολιτών, την τοπική αυτοδιοίκηση. Για 20 χρόνια ήμουν δημοτικός σύμβουλος, αλλά και υποψήφιος δήμαρχος, στο Δήμο Κηφισιάς, επομένως θεώρησα και αυτή την πρόταση της κας υπουργού ως μία πρόκληση για άμεση προσφορά στον πολίτη. Δεν είναι εύκολος τομέας, αλλά έχω θέσει ένα προσωπικό στοίχημα, ότι μπορώ στο Νοσοκομείο της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα, να προσφέρω.

Το χρωστάω σ’ αυτή την πόλη. Όλα τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες, μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ένα νοσοκομείο είναι και αυτό μια μονάδα διοικητική, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Το χρωστάμε και στον μεγάλο δωρητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Γεώργιο Αλεξόπουλο, που σε κρίσιμες στιγμές ένιωσε την ανάγκη να δωρίσει την περιουσία του για την ίδρυση αυτού του Νοσοκομείου. Βάζω και για μένα τον πήχυ ψηλά και δεν έχω καμία διάθεση να περάσω από κάτω.

Η σχέση με την Κυπαρισσία παρέμεινε στενή, αν και δε ζούσατε μόνιμα εδώ…
Όχι μόνο στενή, οι δεσμοί είναι ακατάλυτοι. Η ζωή μάς ανάγκασε να ξεριζωθούμε κι εμείς τη δεκαετία του ΄60, ψάχνοντας άλλες πολιτείες, όμως πάντα είχαμε εδώ το λιμάνι μας. Όλ’ αυτά τα χρόνια, σε κάθε ευκαιρία, φρόντιζα να γυρίζω. Τώρα, πιστεύω ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της περιπλάνησης και εγκαθίσταμαι πλέον οριστικά στην Κυπαρισσία. Εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα σχολείο μέχρι τα 18, εδώ ήταν οι πρώτες εμπειρίες, εδώ πόνεσα, εδώ είναι οι δικοί μου άνθρωποι, εδώ είναι θαμμένοι οι γονείς μου, είμαι δεμένος με την Κυπαρισσία.

Γνωρίζετε, λοιπόν, και το Νοσοκομείο της…
Η σχέση μου με αυτό το χώρο ξεκίνησε, όταν παιδάκι, 8 ετών, αναγκάστηκα από τη ζωή να βγω στην εργασία. Θυμάμαι τον εαυτό μου, φορτωμένο μ’ ένα κασελάκι, με λίγα τσιγάρα, δυο σοκολάτες, τρία μπισκότα… Σε αναζήτηση του μεροκάματου, ο πρώτος τόπος κάθε μέρα ήταν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τότε οι ασθενείς του ήταν εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους. Το Νοσοκομείο λειτουργούσε περισσότερο σαν αποθήκη ψυχών. Έτσι το γνώρισα.

Έκτοτε, και δικοί μου άνθρωποι νοσηλεύτηκαν εδώ και με τα παιδιά μου, στις πρώτες τους αρρώστιες, εδώ βρήκαμε καταφύγιο. Το γνωρίζω λοιπόν και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Προσφέρει πράγματι υπηρεσίες στους πολίτες της Κυπαρισσίας και, μάλιστα, αυτό τον καιρό, στην οικονομική κρίση που περνά ο κόσμος, το Νοσοκομείο επιτρέπει στους κατοίκους και της ευρύτερης περιοχής να νιώσουν ασφάλεια, γιατί είναι σημαντικό να νιώθει κανείς ασφάλεια στον τομέα της Υγείας.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα, πως βρήκατε την κατάσταση;
Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που με βασανίζει όλες αυτές τις μέρες. Το Νοσοκομείο έχει εμπλακεί σε μια μάχη για τη δημιουργία νέων χειρουργείων, τα οποία έπρεπε να παραδοθούν πέρυσι τον Αύγουστο. Ο αγώνας μου είναι να λειτουργήσουν άμεσα, γιατί νοσοκομείο χωρίς χειρουργεία, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν εδώ, δεν αντιμετωπίζονται πλέον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τμήματα κρίσιμα του Νοσοκομείου.

Όμως, είναι πρωτοπόρο σε έναν άλλο τομέα, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί σε υψηλότατα επίπεδα, πιστοποιημένη κατά ISO. Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη ΜΤΝ και είδα τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται, τους ρώτησα έναν έναν, εάν είναι ικανοποιημένοι. Ένιωσα την ευγνωμοσύνη τους, για τη λειτουργία αυτής της μονάδας. Γιατί, αν δεν υπήρχε, αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις. Έχουμε, μάλιστα, την τύχη, να τη διευθύνει μία εξαίρετη γιατρός, η κα Ζέρβα, αφοσιωμένη στο καθήκον, πραγματικά λειτουργός της Υγείας.

Στον τομέα του προσωπικού τι γίνεται;
Υπάρχουν οι ειδικότητες γιατρών, αλλά πάντα λείπει προσωπικό. Τώρα έχουμε την υπόσχεση της υπουργού για 17 νέους γιατρούς. Το νοσηλευτικό προσωπικό κάνει ηρωικές προσπάθειες, αφού λείπει κόσμος, αλλά επειδή είναι άνθρωποι από την περιοχή, έχουν και αυτοί αντιληφθεί την αναγκαιότητα ύπαρξης του Νοσοκομείου και το έχουν αγκαλιάσει σαν σπίτι τους. Προσφέρουν πέρα από τις δυνάμεις τους, άλλωστε εδώ νοσηλεύονται και οι ίδιοι, φέρνουν τους γονείς τους, τους συγγενείς τους. Είμαστε μια μικρή κοινωνία, δεν είναι απρόσωποι οι ρόλοι, συνομιλούμε και δουλεύουμε σαν οικογένεια, διοίκηση - ιατρικό - νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Με αφορμή την οικονομική κρίση, έχουν ακουστεί προτάσεις ακόμη και για κλείσιμο νοσοκομείων. Της Κυπαρισσίας, ως μικρό περιφερειακό, κινδυνεύει;
Είναι παλιό το σενάριο αυτό και όχι μόνο λόγω κρίσης. Υπάρχουν συμφέροντα, τα οποία δε θέλουν να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Χρόνια ακούω αυτό το σενάριο.

Όμως, πιστεύω ότι, ειδικά τώρα με την κρίση, είναι απαραίτητο αυτό το Νοσοκομείο. Η κρίση πρέπει να είναι αφετηρία δημιουργίας, ώστε ο πολίτης να νιώσει ασφάλεια. Και δε θα νιώσει ασφάλεια άμα κλείσει το Νοσοκομείο, γιατί θα ξεριζωθούν οικογένειες, πηγαίνοντας στην Καλαμάτα, στον Πύργο, στην Πάτρα, στην Αθήνα.

Θα το λειτουργήσουμε με κάθε δυνατή περικοπή δαπανών ή σπατάλης, αλλά χωρίς να θιγεί το επίπεδο παροχής υγείας. Λέγονται πολλά, αλλά σε αυτή τη συγκυρία και με τον «Καλλικράτη», το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναδεικνύεται βασικό εργαλείο Υγείας για τη Δυτική Μεσσηνία. Άρα, όποιο σενάριο και να υπήρχε, ό,τι λόγια και να λέγονταν, αυτό είναι το Νοσοκομείο της Δυτικής Μεσσηνίας. Άλλωστε, μας δεσμεύει και το κληροδότημα, ο αείμνηστος Αλεξόπουλος είχε προβλέψει ότι ο χώρος αυτός πρέπει να λειτουργεί ως νοσοκομείο, αλλιώς χάνεται η περιουσία.

Πριν λίγες μέρες έγινε εκδήλωση στην Καλαμάτα για την Υγεία, από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ. Και εκεί τέθηκε θέμα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας…
Η θέση μου είναι ότι δε μπορεί να τίθεται θέμα ύπαρξης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Νομίζω ότι είναι αδιανόητο αυτή την εποχή. Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί 50.000 κόσμο. Που θα πάει αυτός; Δεν είναι δυνατόν περιστατικά από τους Γαργαλιάνους και τη Χώρα να πηγαίνουν στην Καλαμάτα. Να συζητηθεί ο τρόπος λειτουργίας, αλλά όχι η ύπαρξή του.

Είπατε πριν για συμφέροντα, που δε θέλουν το Νοσοκομείο. Αναφέρεστε σε ιδιώτες;
Αισθάνομαι ότι υπάρχουν από παντού συμφέροντα. Βλέπω τώρα, με την ίδρυση της νέας μεγάλης τουριστικής μονάδας, ότι προβλέπεται να επισκέπτονται την περιοχή χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Που θα εξυπηρετηθούν αυτοί; Ήδη μαθαίνω από ΄δω κι από ΄κει, ότι ιδιώτες ετοιμάζονται να επενδύσουν στον τομέα της Υγείας, με στόχο να εξυπηρετηθεί και αυτό το τουριστικό κομμάτι.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δε βολεύει κάποιους, ενώ, αν πάψει να λειτουργεί, άμεσα δημιουργείται ένα κενό εδώ. Άρα, πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά πριν αποφασιστεί οτιδήποτε. Όμως, άλλο είναι η ύπαρξή του και άλλο να βρεθούν τρόποι συνεργασίας και να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, της Τρίπολης ή του Πύργου.

Μπορεί να αλλάξει ρόλο; Άλλη πρόταση που έχει ακουστεί, είναι να γίνει ογκολογικό κέντρο…
Δεν έχω άποψη ακόμη. Να το δούμε, όχι μόνο ογκολογικό, θα μπορούσε και κάτι άλλο. Υπάρχουν και άλλες νέες αρρώστιες. Θα μπορούσε να αλλάξει ρόλο, αλλά κάθε σκέψη θα πρέπει να μετρηθεί τρεις και τέσσερις φορές, γιατί, εάν πάψει να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, δεν ξαναφτιάχνεται. Ό,τι γίνει, να γίνει στο πλαίσιο της καλύτερης παροχής υπηρεσιών στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: Θάρρος

Δεν αφήνει την Έδρα η Ντόρα Μπακογιάννη παρά τις πιέσεις που δέχεται.

Αποφασισμένη να κρατήσει την έδρα της εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι έχει δώσει αγώνες στη Βουλή και δικαιούται να είναι μέλος της. Ασκησε σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση της ΝΔ στη Βουλή, λέγοντας πως είναι λάθος να εμφανίζεσαι ως ένα σοβαρό και υπεύθυνο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και την ίδια στιγμή να μην υπερψηφίζεις τα μέτρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, εάν και εφόσον υπάρξουν σοβαρές ανάγκες και συνθήκες.
Σε ερώτηση, πάντως, εάν τώρα υπάρχουν .........

αυτές οι συνθήκες, απάντησε αρνητικά.

Επίσης, είπε ότι η θετική ψήφος της για τα μέτρα ήταν καθαρά θέμα συνείδησης, ενώ ερωτηθείσα εάν είχε συνομιλίες με συναδέλφους της που ήθελαν επίσης να ψηφίσουν «ναι», απάντησε ότι δεν ήθελε να δοθεί εικόνα διάλυσης της ΝΔ. «Δεν δημιουργώ κανένα πρόβλημα. Ψήφισα κατά συνείδηση» είπε.

Όσο για το έλλειμμα που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή και εάν η ΝΔ έκρυψε στοιχεία, απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και δεν το πιστεύει.

Ερωτηθείσα γιατί δεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως με 151 βουλευτές, εάν έλεγε δημόσια αυτά που έλεγε κατ' ιδίαν, θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής άσκησε δριμύτατη κριτική για το γεγονός ότι δεν συνεκλήθη η ΚΟ της ΝΔ πριν από την ψηφηφορία της Πέμπτης, ενώ είπε ότι ούτε μια φορά το τελευταίο εξάμηνο δεν έχουν κληθεί βουλευτές να πουν τη γνώμη τους.

Πηγή: in.gr

Live Παρτιζάν - Ολυμπιακός στις 22.00. Στον τελικό πέρασε η Μπαρτσελόνα

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 64-54 στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο «Παλέ ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Στις 22.00 (ΣΚΑΪ) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Παρτιζάν στον δεύτερο ημιτελικό.
Οι νικητές των ζευγαριών θα δώσουν ραντεβού για τον τελικό της Κυριακής στις 22.00, ενώ οι ηττημένοι θα αρκεστούν στον μικρό τελικό στις 19.00 την ίδια ημέρα.



Απονέμει βραβεία για τον «1ο Διαγωνισμό Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή

την Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και ώρα 11.30 το πρωί στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας θα γίνει η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του «1ου Διαγωνισμού Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή» που διενήργησε –πιλοτικά- από 15 Μαρτίου έως 7 Μαΐου 2010 στο νομό μας ο Σύλλογος Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τη βοήθεια των καθηγητών Οικιακής Οικονομίας του νομού, με την αιγίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Εν συνεχεία 5μελής επιτροπή θα κάνει την τελική ........

αξιολόγηση των έργων των μαθητών και την Τρίτη 11 Μαΐου 2010 και ώρα 7.00 το απόγευμα στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ και ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ των μαθητών και των καθηγητών που συμμετείχαν στον «1ο Διαγωνισμό Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή» από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Europe Direct Καλαμάτας.

Διάλογο για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής θέλει το ΥΠΑΑΤ

Προτάσεις για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής θα παρουσιάσει σύντομα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και εν όψει της αναθεώρησης της ΚΑΠ.

«Πολύ σύντομα η Ειδική Επιτροπή Επιστημόνων θα παρουσιάσει ένα κείμενο βάσης, με προτάσεις για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής μας, το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση με όλους τους φορείς», είπε η κ. Μπατζελή.
Η υπουργός ζήτησε από όλους να καταθέσουν ......

προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει «ουσιαστική και σε βάθος διαβούλευση».

«Οφείλουμε να ανοίξουμε τώρα το διάλογο, και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναζητώντας παράλληλα συμμαχίες, ώστε να μη βρεθούμε ουραγοί των εξελίξεων», συμπλήρωσε.

«Θέλουμε, με κοινωνική και πολιτική συναίνεση, να αποφασίσουμε για συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Ανοίγουμε από τώρα τον διάλογο, ώστε να φτάσουμε το 2013 σε μια ΚΑΠ, που θα έχει επιδοτήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η κ. Μπατζελή έδωσε έμφαση στη διασφάλιση των κοινοτικών πόρων στην επόμενη κατανομή, τονίζοντας: «Θα δώσουμε πραγματική μάχη. Χρειαζόμαστε, όμως, να οριοθετήσουμε καινούργια εργαλεία και να πείσουμε την ΕΕ ότι αυτούς τους πόρους, θα τους αναδιατάξουμε». «Διαφορετικά θα αποτύχουμε. Γι αυτό οι λέξεις ανάπτυξη, απασχόληση και περιβάλλον, πρέπει να είναι καλά στο μυαλό μας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-

Μείωση τιμών και δίχτυ κοινωνικής προστασίας ζήτησε ο Δ. Κουσελάς.

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της αρχής του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το Δ.Ν.Τ» ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζούμε ιστορικές στιγμές, κρίσιμες και οδυνηρές και για τη χώρα και για τους πολίτες. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε μια χώρα σε βαθιά και πολύπλευρη κρίση, μια χώρα κυριολεκτικά στο χείλος της χρεοκοπίας, λόγω και των συσσωρευμένων προβλημάτων του παρελθόντος, αλλά, κυρίως, λόγω της εγκληματικής, δυστυχώς, πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία πεντέμιση χρόνια.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, εμείς δεν επιλέξαμε .......

τη χρεοκοπία, αλλά τη σωτηρία της χώρας, η οποία, δυστυχώς, δεν μπορούσε να στηριχτεί μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης, που ούτε καν θα υπήρχε, χωρίς τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και τις άοκνες προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου.

Το κόστος τη σωτηρίας είναι πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα οδυνηρό για χιλιάδες, για εκατομμύρια συμπολιτών μας, που ζουν στο όριο ή και κάτω από το όριο της φτώχειας. Όλοι κατανοούν την ανάγκη θυσιών, οι οποίες, όμως, κύριοι Υπουργοί, πρέπει να είναι δίκαια κατανεμημένες. Η δίκαιη κατανομή των θυσιών πρέπει να είναι βασικός μας στόχος μπροστά στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή. Για να γίνει αυτό χρειάζεται και κοινωνική αλληλεγγύη, όχι θυσίες ετεροβαρείς, όχι θυσίες μονόπλευρες!»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μεσσήνιος βουλευτής, αφού αναφέρθηκε στη συντελούμενη μείωση του μισθολογικού κόστους και στην αύξηση των έμμεσων φόρων, που δημιουργούν αδικίες στην κατανομή των βαρών ανάμεσα στους πολίτες, επισήμανε ότι «την ίδια στιγμή που μιλάμε για μείωση του εργατικού κόστους, δεν έχουμε μια ανάλογη μείωση των τιμών. Εδώ είναι ένα μεγάλο ερώτημα, το οποίο καλείστε, Κύριοι Υπουργοί, να απαντήσετε. Γιατί δεν παίρνονται μέτρα προκειμένου να μειωθούν όλα τα τιμολόγια προσφοράς υπηρεσιών και όχι μόνο; Αν δεν μειωθούν όλες οι τιμές, εκεί που μειώνεται και το κόστος της εργατικής δύναμης, δε θα μπορέσουμε να πάμε σε ένα καινούργιο σημείο ισορροπίας…»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να υπάρξει ένα αποτελεσματικό κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και στρώματα. Επίσης αναφέρθηκε στους συνταγματικά κατοχυρωμένους εργασιακούς θεσμούς, οι οποίοι, όπως τόνισε, δεν πρέπει να θιγούν.

Διαφωνούν με την πρόταση Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους οι σύλλογοι Κατσιμπαλαίων και Χαλαζονιτών.

Με μία επιστολή προς τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κο Κώστα Σαραντόπουλο, τους επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και τα προεδρεία των Δημοτικών τους διαμερισμάτων οι Κατσιμπαλαίοι και οι Χαλαζονίτες με κοινή τους επιστολή τοποθετούνται στην νέα πρόταση που υπήρξε από πλευράς Δήμου Φιλιατρών για κοινό δήμο με τους Γαργαλιάνους με ονομασία Δήμος Φιλιατρών και Έδρα τους Γαργαλιάνους.

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι είναι υπερ του Νεου Δήμου έτσι όπως σχεδιάστηκε αλλά διαφωνούν ριζικά με την έδρα που έχει προταθεί να είναι στην Κυπαρισσία.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:


Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έκπληξη, και τη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, μετά από δική σας πρόταση, “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Γαργαλιάνους”.
Περιμέναμε από τους τοπικούς μας άρχοντες, με την ευκαιρία της νέας αρχιτεκτονικής που επαγγέλλεται το σχέδιο Καλλικράτης, να καταθέσουν τέτοιες προτάσεις που να επεκτείνουν και να ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του νέου δήμου που θα προκύψει.
Αντί προτάσεων όμως που θα έπρεπε να στοχεύουν στην ανάπτυξη του δήμου Φιλιατρών, συμπεριλαμβανομένων και των χωριών μας, με έκπληξη (προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Φιλιατρά”) αλλά και με πολύ λύπη, βλέπουμε εσάς τους αιρετούς μας της αυτοδιοίκησης να ερίζουν με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις, δέσμιοι ανούσιων και ξεπερασμένων τοπικών αντιπαλοτήτων και διαφορών.
Σας δηλώνουμε ότι οι Σύλλογοι Χαλαζωνιτών και Κατσιμπαλαίων είμαστε αντίθετοι σ΄ αυτήν την ξεπερασμένη και κατά τη γνώμη μας ζημιογόνα νοοτροπία, για τους εξής λόγους:
Άποψη μας είναι ότι μικροί και αδύναμοι δήμοι δεν θα έχουν καμία τύχη και καμία δυνατότητα ανάπτυξης στην αυριανή πραγματικότητα. Θεμελιώδης προϋπόθεση για μια σύγχρονη και βιώσιμη οντότητα πλέον, είναι η αυτάρκεια και η αυτοδυναμία του να διαχειριστεί το σύνολο των υποθέσεων που προβλέπεται διαθέτοντας επάρκεια υπηρεσιών και προσωπικού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι κάτοικοι της Τριφυλίας πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες αντιπαλότητες και αγκυλώσεις πιθανόν υπάρχουν και να προωθήσουμε το μέλλον του τόπου μας μέσα από μια ορθολογιστική και σύγχρονη αντίληψη που θα στοχεύει στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η πρότασή μας συγκεκριμενοποιήθηκε μετά από συζητήσεις που είχαμε με συγχωριανούς μας. Αναφορικά με τα όρια που νομίζουμε ότι θα πρέπει να έχει ο νέος δήμος Τριφυλίας, συμφωνούμε ότι πρέπει να είναι όπως τον ορίζει το νέο νομοσχέδιο. Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο ως προς την έδρα, την οποία θα πρέπει να διεκδικήσουμε για τα Φιλιατρά, με τεκμηριωμένα βέβαια επιχειρήματα. Βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση και κατανομή των υπηρεσιών του νέου δήμου σε όλες τις πρωτεύουσες των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες αναγκαιότητες της κάθε περιοχής. Η ισόρροπη κατανομή μέριμνα και φροντίδα είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιβαλλόμενη σύμπνοια και ομοψυχία που θα φέρει την ανάπτυξη.
Παρά το γεγονός ότι οι σύλλογοί μας δεν έχουν κάποιο “θεσμικό ρόλο”!, αποτελούν ένα σημαντικότατο μέσο έκφρασης για τα μέλη μας και τους συγχωριανούς μας, που είναι παράλληλα και μέλη της τοπικής κοινωνίας του σημερινού Δήμου Φιλιατρών.
Εκφράζουμε λοιπόν την αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και πισωγυρίσματα που θα έχουν ως αποτέλεσμα το μαρασμό των χωριών μας, της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με εκτίμηση

Για το Σύλλογο Χαλαζωνιτών

Γεώργιος Λάνος
Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Γαραντζιώτου-Πούλιου
Γ. Γραμματέας,

Για το Σύλλογο Κατσιμπαλαίων

Κίμων Κόντης
Πρόεδρος

Νικόλαος Ρένεσης
Γ. Γραμματέας


-

Μπάσκετ - Α1 Ανδρών (Play of): Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα, αγωνιστικό και τηλεοπτικό της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ:

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


1ος Αγώνας Σάββατο, 15 Μαϊου
(ΟΑΚΑ) 18:45 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος [ ΣΚΑΪ ]

Κυριακή, 16 Μαϊου
ΣΕΦ 18:00 Ολυμπιακός-Μαρούσι [ ΣΚΑΪ ]


2ος Αγώνας Τρίτη, 18 Μαϊου
Πανελληνίου 18:45 Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός [ ΣΚΑΪ ]

Τετάρτη, 19 Μαϊου
Αγίου Θωμά 19:0 Μαρούσι-Ολυμπιακός [ NOVASPORTS ]

3ος Αγώνας Σάββατο, 22 Μαϊου
ΣΕΦ 18:45 Ολυμπιακός-Μαρούσι [ ΣΚΑΪ ]

Κυριακή, 23 Μαϊου
ΟΑΚΑ 18:45 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος [ ΣΚΑΪ ]


4ος Αγώνας (εφόσον χρειασθεί) *

Τρίτη, 25 Μαϊου
Αγίου Θωμά 1 8:00 Μαρούσι-Ολυμπιακός [ NOVASPORTS ]

Τετάρτη, 26 Μαϊου
Πανελληνίου 18:45 Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός [ ΣΚΑΪ ]

5ος Αγώνας (εφόσον χρειασθεί) *

Σάββατο, 29 Μαϊου
ΣΕΦ 18:45 Ολυμπιακός-Μαρούσι [ ΣΚΑΪ ]

Κυριακή, 30 Μαϊου
ΟΑΚΑ 18:45 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος [ ΣΚΑΪ ]

Σκληρή δήλωση από την Ντόρα Μπακογιάννη για την διαγραφή της.

Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΝΔ, η μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ

Μεταξύ άλλων εκφράζει τη λύπη της «για την απόφαση του κ. Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μπακογιάννη: .........

«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.

Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ’ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δισ. ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.

Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.

Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».

Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;

Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.

Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.

Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.

Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.

Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.

Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.

Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Συγχαρητήρια επιστολή στον Καραμπάτο για το Ελληνικό λάδι στην Olympic Air.

Συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Καραμπάτο απέστειλε χθες ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων σχετικά με την επιστολή του κου Καραμπάτου στον πρόεδρο της Olympic Air Ανδρέα Βγενόπουλο για την μη χρησιμοποίηση Ελληνικού Ελαιολάδου στην Ελληνική αεροπορική εταιρία.

Η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων αναφέρει τα εξής:

Προς κ. Γ. Καραμπάτο
Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αγαπητέ κύριε Καραμπάτο, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την μεγάλη επιτυχία σας στην υπόθεση Olympic Air και στην διαβεβαίωση που πήρατε από τον κ. Βγενόπουλο, για αντικατάσταση στα γεύματα των πτήσεων από ιταλικό ελαιόλαδο σε ελληνικό. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως παρόμοια επιστολή είχε αποσταλεί κατόπιν εξουσιοδοτήσεως από το ΔΣ του Συλλόγου μας, πριν δύο μήνες, από τον γραμματέα του συλλόγου Μπουντουβά Ηλία.

Η επιστολή που αναφερόμαστε και σας επισυνάπτουμε δεν είχε δοθεί στην δημοσιότητα.. Σχετικά είχε ενημερωθεί μόνο ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Γαργαλιάνων.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως προς αποκατάσταση της τάξεως να την δημοσιοποιήσουμε, διότι δεν θα δεχτούμε να κατηγορηθούμε αδίκως πως οι αγρότες και συγκεκριμένα οι αγροτικοί σύλλογοι, δεν προσπαθούν με τις όποιες δυνάμεις τους, στην προώθηση, διαφήμιση και εν τέλει στην εύρεση αγορών για τα προϊόντα τους.

Στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε την επιτυχία σας, το εναντίον.

Εκτιμούμε πως τώρα και με την δική σας συμμετοχή στην υπόθεση το αίτημα του συλλόγου μας για ελληνικό ελαιόλαδο στις πτήσεις της Olympic Air ικανοποιήθηκε στο ένα σκέλος του, τώρα απομένει το δεύτερο σκέλος του αιτήματος μας, το ελαιόλαδο που θα διακινείται να είναι Μεσσηνιακό από τον μεγαλύτερο ελαιουργικό πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό της χώρας, τον αγροτικό συνεταιρισμό Γαργαλιάνων.

Επιθυμούμε να συναντηθούμε μαζί σας ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στον Νομό μας.

Φιλικά
Το ΔΣ του αγροτικού συλλόγου Γαργαλιάνων.


Ακολουθεί η Επιστολή που είχε στείλει στις 7/3/2010 ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων στον Ανδρέα Βγενόπουλο.


Αγαπητέ κύριε Α. Βγενόπουλε

Σε πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποιήσαμε με τις Ολυμπιακές αερογραμμές, Κωνσταντινούπολη- Αθήνα, μας προσφέρθηκε μαζί με το γεύμα Ιταλικό ελαιόλαδο από την περιοχή της Modena.

Κ Βγενόπουλε σαν μέλος του ελαιουργικού συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, του μεγαλύτερου πρωτοβαθμίου συνεταιρισμού της χώρας που έχει πιστοποιηθεί με ISO 1

ISO 2 καθώς και με σύστημα ολοκληρωμένης καλλιέργειας, πήρα το θάρρος να σας γράψω αυτή την επιστολή, με στόχο να μου υποδείξετε τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβώ ώστε μέσα από την Ολυμπιακή να διακινείτε Ελληνικό ελαιόλαδο και εν προκειμένου Μεσσηνιακό. Οι λόγοι προφανείς

Πιστεύω πως σε τέτοιες ενέργειές πρέπει να στραφούμε οι Έλληνες παραγωγοί για να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι αλλά και για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελληνική γεωργία - οικονομία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τέλμα..

Γνωρίζουμε ήδη την ευαισθησία σας για το ελληνικό ελαιόλαδο και την καλλιέργεια της ελιάς, από το ενδιαφέρον που έχετε ήδη επιδείξει, με τις ενέργειες σας, που αποσκοπούν στην προστασία της εγχώριας παραγωγής.

Η δική σας συμβολή θα είναι καθοριστική για να μπορέσουν να γίνουν τα επόμενα βήματα στο συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο θεωρώ θα δείτε θετικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με τιμή

Μπουντουβάς Ηλίας

Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας.

Γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Μΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.