Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Επιστολή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Κου Δημήτρη Σωτηρόπουλου.

Φίλοι συμπολίτες
Μετά από αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας και που έχουν να κάνουν με το συζητούμενο σχέδιο «Καλλικράτης », νοιώθω την υποχρέωση ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου μας και εκπροσωπώντας όλη την παράταξη, να σας ενημερώσω.

Πρέπει να είστε ενημερωμένοι διότι οι αποφάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο είναι πολύ καθοριστικές για το μέλλον της πόλης μας και των κατοίκων της.
Πρέπει να γνωρίζετε ποιοι ενεργούν για λογαριασμό σας και αν με τις αποφάσεις τους εξυπηρετούν τα δικά σας συμφέροντα και γενικότερα της περιοχής μας.
Εδώ και μήνες από την αρχή που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο «Καλλικράτης », πήραμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση (όλες οι παρατάξεις) για τα εξής:


1. Συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν με την αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης, δηλαδή συμφωνήσαμε επί της αρχής στο σχέδιο «Καλλικράτης ».

2. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ αυτόνομο και ανεξάρτητο.

3. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με έδρα τα Φιλιατρά, αν απορριφθεί πλήρως το αίτημά μας για αυτονομία του δήμου μας.

Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφασή μας μέχρι την 29/4/2010 όπου δημοσιεύτηκε η χωροταξική κατανομή των νέων «Καλλικρατικών » δήμων.
Το σχέδιο που παρέδωσε προς διαβούλευση η κυβέρνηση προβλέπει δήμο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία και περιλαμβάνει τους δήμους Αετού, Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και κοινότητα Τριπύλας. Επίσης το σχέδιο αποκλείει την παραμονή ανεξάρτητου δήμου μικρότερου των 12.000 κατοίκων, δηλαδή αποκλείει την ανεξαρτησία οποιουδήποτε δήμου στην Μεσσηνία πλην της Καλαμάτας.
Μετά απ’ αυτά συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο την 29/4/2010 για να ξανασυζητήσουμε το θέμα.
Στην συνεδρίαση αυτή συνέβησαν και ελέχθησαν διάφορα περίεργα και αψυχολόγητα από την πλευρά του δήμαρχου και της παράταξής του καθώς και της ελάσσονος μειοψηφίας. Συνέχισαν να υποστηρίζουν την αυτονομία του δήμου μας, όταν αυτό έχει αποκλειστεί. ΓΙΑΤΙ; Οι επόμενες ημέρες θα εξηγήσουν γιατί πήραν την απόφαση αυτή, που δεν θα έβγαζε πουθενά.

Εμείς, ως μείζων μειοψηφία, παραμείναμε, όπως άλλωστε είχαμε ψηφίσει ΟΜΟΦΩΝΑ στη θέση ότι συμφωνούμε με τον δήμο Τριφυλίας διεκδικώντας την έδρα στα Φιλιατρά. Μια θέση που είναι εφικτή και μπορούμε να την διεκδικήσουμε με πάρα πολλές πιθανότητες.
Την 4/5/2010 στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος αλλάζοντας πάλι θέση πρότεινε κάτι που ήδη εμείς γνωρίζαμε ότι θα προτείνει και που το μεθόδευε εδώ και δυό - τρία χρόνια πριν. Πρότεινε λοιπόν ο κ. δήμαρχος το εξωφρενικό για μας και για την πόλη μας να ζητήσουμε να δημιουργηθεί δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Παραχωρεί έτσι θέλει την έδρα του υποτιθέμενου νέου δήμου στους Γαργαλιάνους, όταν μέχρι τώρα δεν διαπραγματευόταν κανένας, ούτε ο ίδιος, να παραχωρήσουμε την έδρα σε κανέναν. Πρότεινε δε αυτό όταν οι Γαργαλιάνοι αποφάσιζαν την ίδια ώρα να ενωθούν με το δήμο Νέστωρος (Χώρα).
Η πρόταση αυτή και τελικά η απόφαση της πλειοψηφίας δεν έχει κανένα έρεισμα παρά μόνο κομματικό.
Ο δήμαρχος πήρε την ευθύνη μαζί με όλη τη δημοτική παράταξή του, να οδηγήσει τα Φιλιατρά εκεί που δεν θέλει σχεδόν κανένας συμπολίτης μας και να το κάνει με υποτελή τρόπο.

Χάριν του κομματικού συμφέροντος παραχωρεί την έδρα του δήμου στους Γαργαλιάνους.
Απεμπολεί κάθε συμφέρον της πόλης μας γιατί πιστεύει ότι τον ευνοεί η κομματική σύνθεση του νέου δήμου με τους Γαργαλιάνους.
Ποιος είναι αυτός που δεν το βλέπει αυτό;
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να πιστεύει ότι είναι καλύτερος ένας δήμος με τους Γαργαλιάνους και όχι ένας μεγάλος, δυνατός και με άπειρες προοπτικές δήμος Τριφυλίας;
Θα έχουν ιστορική και διαχρονική ευθύνη ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του για την ανεύθυνη και ζημιογόνα για την πόλη μας απόφασή τους.
Αν οι ταγοί του τόπου δεν μπορούν να χαράζουν νέους δρόμους και να οδηγούν το λαό τους μπροστά στην ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ενεργούν με μικροκομματικά κριτήρια, γίνονται επικίνδυνοι.

Εμείς επιμένουμε και το ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, στη δημιουργία «δήμου Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά».
Εμείς έτσι βλέπουμε την ανάπτυξη και το μέλλον της πόλης και της περιοχής μας χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Σας καλούμε αγαπητοί συμπολίτες σε ετοιμότητα αν και εσείς συμφωνείτε μαζί μας, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την συνειδητή υποβάθμιση της πόλης μας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φιλιατρών
Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Νάντια Γιαννακοπούλου: Όχι, η Ελληνίδα μάνα δεν γιορτάζει.

Είναι στιγμές που η κοινωνία μας φοράει το πιο ειρωνικό της προσωπείο και περιμένει να δει τις αντιδράσεις μας όταν την αντικρύσουμε. Τέσσερις μέρες πριν έκανε μια τέτοια εμφάνιση, σαν αυτές που έχουν πυκνώσει επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό και γέμισε κάθε Άνθρωπο με αισθήματα θλίψης, απογοήτευσης και οργής. Μια Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος και στην περισυλλογή…

Τη στιγμή που σήμερα καλούμαστε διεθνώς να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μητρότητα και την φυσική της μετουσίωση, τη μητέρα, λίγες μέρες πριν μια νέα, εργαζόμενη, μέλλουσα μητέρα άφηνε εντελώς άδικα και αναίτια την τελευταία της πνοή στο χώρο εργασίας της. Μαζί της βέβαια, άφηνε την τελευταία του πνοή και ένα αγέννητο παιδί που όχι μόνο συμβολίζει, αλλά είναι κυριολεκτικά το μέλλον. Το μέλλον που δεν του δόθηκε καμία ευκαιρία.

Την Τετάρτη, 05/04/10 λοιπόν, η ελληνική κοινωνία .........

δέχθηκε ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα. Γιατί κάποιοι έθεσαν υπό καθεστώς ασφυξίας μια μέλλουσα μητέρα κι ένα έμβρυο. Γιατί κάποιοι σκότωσαν εν ψυχρώ το παρόν και το μέλλον μας ανάμεσα σε καπνούς φωτιάς και οργισμένες φωνές.

Όσο και να κρυβόμαστε πίσω ή μέσα στις λέξεις μερίδιο ευθύνης φέρουμε όλοι. Ευθύνη για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Ευθύνη για το πώς τη διαμορφώσαμε και κυρίως για το τί κάνουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για να την αλλάξουμε. Μια κοινωνία, κατά τα άλλα, υπεύθυνων πολιτών, αλληλέγγυων συνανθρώπων, όντων με υπόσταση, η οποία όμως την προηγούμενη Τετάρτη πληγώθηκε ανεπανόρθωτα και συμπαρέσυρε κάθε ψήγμα ελπίδας και προοπτικής. Μια κοινωνία που για ακατανόητους λόγους, στοχοποιεί και πυροβολεί κατά βούληση σαν να βρίσκεται συνεχώς υπό το καθεστώς μιας αόρατης απειλής. Αυτήν τη φορά, όμως, η κοινωνία μας έστρεψε, τόσο ξεκάθαρα όσο καμία άλλη φορά, το πιστόλι προς τον εαυτό της και πυροβόλησε.

Ο θάνατος αυτή τη φορά δεν είχε κάν πρόσωπο. Ήταν πιο ύπουλος, πιο φρικιαστικός, πιο ανώνυμος και τρομοκρατικός από ποτέ. Γεγονός που κάνει το έγκλημα ειδεχθέστατο.
Τα θύματα, ωστόσο, είχαν πρόσωπο, όνομα, οικογένεια, όνειρα και ελπίδα. Και ειδικά τα δύο τελευταία, όταν παρατηρούνται στην πατρίδα μας, κάποιοι φροντίζουν να τα ξεριζώσουν όσο ταχύτερα γίνεται.

Τί αξιώσεις μπορεί να έχει μια κοινωνία στην οποία δολοφονείται η ίδια η πηγή της ζωής, το πιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε οικογένειας, ο δημιουργός της ταυτότητας κάθε ανθρώπου;

Η δολοφονία μιας μέλλουσας μητέρας στο χώρο εργασίας της, είτε από τυφλό μίσος, είτε επειδή δεν απεργεί τη στιγμή που στη βαρβαρότητα που ζούμε απειλείται ανά πάσα στιγμή με απόλυση, δεν μπορεί παρά να προκαλεί απέχθεια για τους αυτουργούς και ντροπή για το σημείο που οδηγηθήκαμε.

Και όταν μια νέα εργαζόμενη μητέρα, εγγυμονούσα το μέλλον στα σπλάχνα της, δολοφονείται αναίτια, η Ελληνίδα μάνα δεν μπορεί να γιορτάζει.

Ανοιξε πόρτα για την ίδρυση κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη. «Αν είχε ομάδα δεν θα έφευγε μόνη της από τη Ν.Δ.», απαντά η Ρηγίλλης

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή της από τη Ν.Δ., ενώ διαμηνύει στη Ρηγίλλης ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα.

Την ίδια ώρα, κομματικά στελέχη που ανήκουν στον κύκλο των συνομιλητών της εκτιμούν ότι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να εκδηλωθούν πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση, από τη Ρηγίλλης προειδοποιούν .........

ότι θα διαγραφεί κάθε στέλεχος το οποίο θα συμμετάσχει σε διεργασίες που θα πλήττουν τη συνοχή της Ν.Δ., ενώ θεωρούν ότι θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο για την πρώην υπουργό όχι μόνον να δημιουργήσει νέο κόμμα, αλλά και να βρει επαρκή ομάδα γαλάζιων βουλευτών που θα την ακολουθήσουν.

Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι η απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη να αντιταχθεί, έπειτα από σειρά προκλήσεων, στην επίσημη θέση του κόμματος και μάλιστα για ένα ζήτημα που προκαλεί την έντονη αντίδραση της κοινωνίας, όπως λένε, θα αποδειχθεί «μοιραίο πολιτικό λάθος» από την πλευρά της. «Δεν ξέρω τι θα κάνω, είναι πρόωρο... Κόμματα υπάρχουν όταν υπάρχουν οι κοινωνικές συνθήκες... Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τη στήριξη της χώρας», ανέφερε χθες η πρώην υπουργός (στον Σκάι), όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, ενώ υπεραμύνθηκε της διαφοροποίησής της στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πάει «ενάντια στις αρχές της».

Την απόφασή της επικρότησε εμμέσως και ο πατέρας της, επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκης, αναφέροντας πως «είναι ευτύχημα ότι τα μέτρα ψηφίστηκαν» και πως πλέον «η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα ότι θα αποφύγει την πτώχευση».

Ντορικοί υπό παρακολούθηση. Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε μόνη εκτός Ν.Δ., αλλά στη Ρηγίλλης έως και την τελευταία στιγμή βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς δεν απέκλειαν τον δρόμο της ρήξης με την κομματική ηγεσία να ακολουθήσουν κι άλλα στελέχη που βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή» μαζί της ή κινούνται στον χώρο των μητσοτακικών.

Στον κύκλο των «υπόπτων» είχαν βρεθεί τουλάχιστον δέκα γαλάζιοι βουλευτές και έως το απόγευμα της Πέμπτης επιτελικά στελέχη του κόμματος διατηρούσαν επιφυλάξεις για 3-4, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι μόνον η πρώην υπουργός θα υπερψήφιζε τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Κομματικοί παράγοντες δεν έχουν αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα βρίσκεται στο εξής στο «μικροσκόπιο», όπως και οι κινήσεις της Ντ. Μπακογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι βέβαιο ότι η ομάδα των βουλευτών που βρίσκονταν έως τον περασμένο Νοέμβριο δίπλα στην πρώην υπουργό έχει πλέον συρρικνωθεί. Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι και η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή φανερώνει πως «τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει» και πως η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών στοιχίζεται πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά. «Αν η Ντόρα είχε ακόμη στρατό, προχθές δεν θα έφευγε μόνη της, αλλά έστω και λίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα σε πρώτη φάση θα την ακολουθούσαν» λένε στελέχη της Ρηγίλλης.

Είναι δεδομένο ότι οι μέχρι πρότινος «στρατηγοί» της Ντ. Μπακογιάννη, όπως οι Ευάγγ. Μεϊμαράκης και Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ακολουθούν τη δική τους αυτόνομη πορεία, ενώ με τη νέα κομματική ηγεσία συστρατεύονται και όσοι από τους καραμανλικούς του κόμματος είχαν προκρίνει την υποψηφιότητά της στη μάχη της διαδοχής- όπως ο Νικ. Δένδιας ή ο Αθ. Νάκος, ο οποίος συνυπέγραψε και τη διαγραφή της από το κόμμα!

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Οι πονοκέφαλοι του «Καλλικράτη». Αλλοι γκρινιάζουν για τις συνενώσεις, άλλοι θέλουν μεγαλύτερες.

Κλείσιμο χωματερών, απεργίες πείνας, δημοψηφίσματα αλλά και κατάληψη δημοτικών κτιρίων αποτελούν μερικούς μόνον από τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στον «Καλλικράτη».
Ωστόσο, οι διαφωνίες για τον νέο χάρτη της χώρας σε τίποτα δεν θυμίζουν μέρες «Καποδίστρια»...

Oι 6 στους 10 πολίτες αλλά και ο αντίστοιχος αριθμός στους αιρετούς δηλώνουν υπέρμαχοι του σχεδίου των συνενώσεων, σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως μεταξύ των ενστάσεων που καταγράφονται δεν είναι πλέον η άρνηση περιοχών να συνενωθούν.
Αντιθέτως, δήμοι λένε όχι στο χωροταξικό σχέδιο ..........

ζητώντας απλώς να συνυπάρξουν με άλλους δήμους από αυτούς που προβλέπει ενώ υπάρχουν και δήμοι που απορούν γιατί δεν συνενώνονται.

«Μπορεί ο δήμος Νάουσας να περνάει κρίση λόγω ανεργίας, αλλά από πλευράς υποδομών και πλούτου είναι οργανωμένος» αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Αναστάσιος Καραμπατζός. Ωστόσο, μένει αυτόνομος αντί να ενωθεί, όπως πιστεύει ο δήμαρχος, με τους δήμους Ανθεμίων και Ειρηνούπολης λόγω «μικροπολιτικών συμφερόντων». «Βρίσκονται μία σειρά από μεγάλες βιομηχανίες και εγκαταστάσεις που είναι ανεπτυγμένες μεταξύ Νάουσας και Ανθεμίων. Είναι ο συνδετικός μας κρίκος» επισημαίνει ο κ. Καραμπατζός. «Αλλιώς χάνει νόημα όλη η φιλοσοφία του «Καλλικράτη»» διευκρινίζει.

Για 100 χρόνια. «Μπαίνουν τα θεμέλια για δήμους που θα αλλάξουν έπειτα από 100 χρόνια» αναφέρει και ο δήμαρχος Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός, που δηλώνει υπέρμαχος του θεσμικού πλαισίου, αλλά ως προς το χωροταξικό βλέπει να απομακρύνεται όχι μόνον η συνένωση του δήμου με το Λουτράκι αλλά και εκείνη με το διαμέρισμα των Ισθμίων.

«Ενα τεράστιο φυσικό όριο όπως η Διώρυγα δεν μπορεί παρά να αποτελεί τα όρια με το Λουτράκι» σχολιάζει και υποστηρίζει πως ένα κομμάτι από το δημοτικό διαμέρισμα Ισθμίων πρέπει να έρθει στην Κόρινθο. Σχολιάζοντας τη δυνατότητα που θα δοθεί μελλοντικά να μεταφερθούν δημοτικά διαμερίσματα σε άλλους δήμους, επισημαίνει: «Ή γίνονται με την ψήφιση του νόμου ή δεν θα γίνουν ποτέ».

Ανάλογη είναι η αντίδραση του δημάρχου Μαρώνειας Χρήστου Παπανικολάου. «Δεν διαφωνούμε με τη συνένωση, αντιθέτως πιστεύουμε ότι ο νέος δήμος της Μαρώνειας και των Σαπών είναι μικρός σε πληθυσμό» αναφέρει. Ωστόσο, ένα νέο στοιχείο έχει προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια στη Μαρώνεια. «Μαθαίνουμε ότι από τη δημοσίευση του σχεδίου άλλαξε ονομασία του δήμου και από δήμος Μαρώνειας με έδρα τις Σάπες έγινε δήμος Σαπών με την ίδια έδρα» λέει και προειδοποιεί πως «θα αντιδράσουμε κατάλληλα».

Και μάχη εδρών. Η μάχη των εδρών και της ονομασίας δίνεται και σε άλλους δήμους. Στη Φθιώτιδα οι δήμοι Αταλάντης και Στυλίδας επιθυμούν να ονομαστούν σε Λοκρών και Ανατολικής Φθιώτιδας αντιστοίχως, ενώ ο σημερινός δήμος Μώλου ζητά να αποτελέσει την έδρα του νέου δήμου Μαλιακού αντί των Καμένων Βούρλων.

Στην Αρκαδία ο δήμος Λεβιδίου δεν έχει καμία αντίρρηση να συνενωθεί με άλλους τρεις δήμους, αλλά διαφωνεί να αποτελέσει έδρα η Βυτίνα, ενώ στην Εύβοια αντίστοιχη είναι η στάση του δήμου Κηρέως, ο οποίος συμφωνεί να ενωθεί με τους δήμους Νηλέως και Ελυμνίων, όχι όμως και να ονομαστεί ο νέος δήμος Λίμνη. Φωνές διαφωνίας απέναντι στον «Καλλικράτη» ακούγονται από διάφορες περιοχές και με διαφορετικά επιχειρήματα. Ετσι, η Κύμη Ευβοίας βρίσκει θετικό το ένα από τα δύο σενάρια που προβλέπει το σχέδιο για συνένωσή της με το δήμο Ταμυνέων, ενώ δεν αποκλείει να ενταχθεί και ο δήμος Αυλώνος. Αντιθέτως, αντιδρά κατηγορηματικά στο άλλο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο στους δήμους αυτούς θα προστεθούν άλλοι δύο, δημιουργώντας ένα αχανές νέο σχήμα. «Θα είναι ολέθριο για την ανάπτυξη της περιοχής» σχολιάζει ο δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς.

Να μη συνενωθεί με την Ξάνθη ζητά ο δήμος Σταυρούπολης, καθώς, όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τα κριτήρια του «Καλλικράτη» θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ορεινός και να παραμείνει αυτόνομος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διάλεξη για την γιορτή της μητέρας στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Διάλεξη με θέμα "Η αγκαλιά του χαμόγελου, ο ρόλος της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών" διοργανώνει την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 και ώρα 7μμ η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Ομιλήτριες θα είναι η ψυχολόγος Λαμπροπούλου Δήμητρα και η κοινωνική Λειτουργός Ζαφειροπούλου Ελένη.
Θα παρουσιαστεί DVD από το χαμόγελο του παιδιού

Όπως αναφέρει η πρόσκληση που υπογράφεται από το Δ.Σ. της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών σας περιμένουν στον χώρο της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρίας Φιλιατρινούλα έναντι του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα υπάρξει κέρασμα από την Φιλιατρινούλα.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Στον Τελικό ο Ολυμπιακός. 80 - 83 κέρδισε την Παρτιζάν

Ο Ολυμπιακός θα είναι ο αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final Four του Παρισιού.
Οι Κόκκινοι κέρδισαν στην παράταση 83 - 80 την Παρτιζάν (κανονική διάρκεια αγώνα 67 - 67) και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό μετά από 13 χρόνια.