Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ανεστάλη η απεργία στα φαρμακεία, θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα 11.000 φαρμακεία σε όλη την χώρα, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανέστειλε την απεργία του, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συλλόγου με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ.Βαγιωνάς δήλωσε πως «η κα Κατσέλη μάς διαβεβαίωσε, ως αρμόδια υπουργός, ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και ότι δεν θίγονται οι 'κόκκινες γραμμές' που έχουν τεθεί από τον ΠΦΣ, όπως είναι τα χωροταξικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια».

Μετά την δέσμευση της υπουργού, το ΔΣ του ......

Συλλόγου συνεδρίασε και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση για να ξεκαθαριστούν τα βασικά ζητήματα των φαρμακοποιών, προτείνει στους τοπικούς Συλλόγους εκτιμώντας τις τοπικές συνθήκες, να αναστείλουν την απεργία την Τρίτη 11 Μαΐου.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ για να επανεκτιμήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να προχωρήσει σε νέες αποφάσεις.

«Η κα Κατσέλη δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε διάλογο με τον ΠΦΣ επί των προτάσεων που έχουμε υποβάλλει και στο παρελθόν. Περιμένουμε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της υπουργού και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα» σημείωσε ο κ. Βαγιωνάς.

Tρίπολη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Ραψομμάτη

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέσα στη σήραγγα Ραψομμάτη του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου - Σπάρτης, από σήμερα το πρωί έως και την Παρασκευή 21 Μαΐου (4:00 μ.μ.) και από Τρίτη 25 Μαΐου (12:00 μ.) έως και το Σάββατο 29 Μαΐου (8:00 μ.μ.), λόγω κατασκευής αγωγού απορροής, με στόχο την ομαλή κυκλοφορία και την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ..........

θα παραμείνει κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας εντός της σήραγγας Ραψομμάτη, στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Πηγή: Αxia Plus

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.





Φθάνει πια – Αρχίζει το καλοκαίρι με νέο εμπρησμό στην Μεταμόρφωση

Ανικανότητα ή αδιαφορία αυτό είναι το ερώτημα των κατοίκων της Μεταμόρφωσης προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές μετά και τον χθεσινοβραδινό εμπρησμό σε αγροτική τοποθεσία της Μεταμόρφωσης . Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα μέσα σε ελαιώνα αλλά έγινε άμεσα αντιληπτή από διερχόμενο κάτοικο που κατόρθωσε να την αντιμετωπίσει στα πρώτα στάδια πριν αυτή πάρει διαστάσεις και με την επέμβαση Πυροσβεστικού οχήματος τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Τα τελευταία 10 χρόνια οι κάτοικοι της ...........

Μεταμόρφωσης ζουν έναν εφιάλτη με την άφιξη του καλοκαιριού. Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην εκδηλώθηκαν εμπρησμοί. Η ανικανότητα των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών να εντοπίσουν τον ή τους δράστες είναι εμφανής. Οι έρευνες πρέπει να στραφούν σε ψυχοπαθή άτομα που για λόγους εκδίκησης λόγω προσωπικών διαφορών, ηδονίζονται να καταστρέφουν περιουσίες ή εκτός αν οι δράστες είναι υπεράνω υποψίας και η κρατική μηχανή δεν διανοείται να στρέψει τις έρευνες σε μονοπάτια εκτός από τα περπατημένα της τελευταίας Δεκαετίας.
Ότι από τα δύο και εάν συμβαίνει το γεγονός παραμένει ένα η Μεταμόρφωση είναι τα τελευταία 10 χρόνια απροστάτευτη και έρμαιο στα... χέρια των εμπρηστών.

Πηγή: Μεταμόρφωση Μεσσηνίας

Μόνιμοι πληθυσμοί Δήμου Τριφυλίας

Επειδή σε αυτό το blog έχει γραφτεί απο τον φίλο Trifylia Νews αριθμοί πληθυσμού με βαση το πόσοι ψήφισαν βγάζοντας την δική του σειρά πληθυσμού χθές μεσσηνιακή εφημερίδα δημοσίευσε πίνακα όπου αναφέρει τους μονίμους κατοίκους των πόλεων που βάση του υπαρχόντος εκτρώματος Δήμου Τριφυλίας, αποτελούν τον νεοσύστατο Δήμο.

Οπως δημοσιεύει η Μεσσηνιακή εφημερίδα: ............



Τα Φιλιατρά είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Τριφυλία με ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 9.098. Εχει έκταση 114,88 , Πυκνότητα 79,2 , και 6 δημοτικά διαμερίσματα.

Οι Γαργαλιάνοι είναι η δεύτερη πόλη στην Τριφυλία με ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 8.998. Έχει έκταση 122,68 , Πυκνότητα 73,3 , και 7 Δημοτικά διαμερίσατα.

Η Κυπαρισσία είναι η τρίτη πόλη στην Τριφυλία με ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 8.300. Έχει έκταση 101,02 , Πυκνότητα 82,2 και 11 Δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Αετός είναι τέταρτη πόλη στην Τριφυλία με ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 2.305. Έχει έκταση 94,85 , Πυκνότητα 24,3 και 11 Δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Αυλώνας είναι η πέμπτη πόλη στην Τριφυλία με ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 1.996. Έχει έκταση 112,9 , Πυκνότητα 17,7 και 10 Δημοτικά διαμερίσματα.

Τέλος η κοινότητα Τριπύλας έχει την έκτη θέση στον νομό με ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 493. Έχει έκταση 69,7 Πυκνότητα 7,1 και 7 Δημοτικά διαμερίσματα.

Δείτε τον σχετικό πίνακα κάνοντας επάνω του κλίκ



ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ δεν ξέρουμε από που πήραν αυτά τα στοιχεία.

Κατόπιν όλων αυτών, στον Δήμο Τριφυλίας αν μη τι άλλο ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.
Βλέπουμε λοιπόν ευθεία μεθόδευση Κυπαρισιώτικου Lobby στην σύσταση του Δήμου και πολύ περισσότερο την έδρα.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ (όσο και αν η λέξη έκτρωμα δεν αρέσει σε κάποιους) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Πρέπει να αφήσουμε την μικρή Κυπαρισσία μόνη της παρέα με τα χωριά και να πάμε σε ένα ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ ανάμεσα στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.
Έναν Δήμο που θα έχει 18.000 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ και όχι 13.094.

Ο Δήμος Τριφυλίας αποτελούμενος απο Κυπαρισσία, Αυλώνα, Αετό και Τριπύλα θα είναι ο μικρός Δήμος, ο δήμος με τον μικρό πρωτογενή τομέα παραγωγής και με ισχυρό τριτογενή, Ενω ο Δήμος Φιλιατρών αποτελούμενος από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, θα είναι ο Δυνατός δήμος, με κόσμο και ισχυρό πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Η ευκαιρία είναι τώρα. Μικροκομματικά συμφέροντα ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
Κάποιος αναγνώστης μου έγραψε πρίν 4 μέρες το εξής:

ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΞΥΓΚΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Λυπάμαι αγαπητέ μου.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Με τον Δήμαρχο απλώς τυχαίνει να συμπίπτει η άποψη μας. Αυτο δεν σημαίνει ότι παίζουμε παιχνίδι.
Η πόλη μας όμως θα εξακολουθήσει να υπάρχει είτε είναι ο Ξύγκας δήμαρχος είτε είναι ο βούδας.
Αυτή η πόλη πρέπει να πάει μπροστά. Και το μπροστά δεν είναι με την πλευρά της Κυπαρισσίας που ανέκαθεν έμπαινε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πόλης μας.
Δεν λείπουν από εσάς οι υπηρεσίες και η ανάπτυξη. Από τα Φιλιατρά λείπουν.

Το ότι συμφωνώ με την πρόταση, που κατέθεσε ο Κος Ξύγκας δεν σημαίνει ότι το blog παίζει παιχνίδια του Ξύγκα.
Και κάτι ακόμα. Σε αυτό το blog φιλοξενούνται ΟΛΕΣ οι απόψεις. Όπως έγινε πολύ πρόσφατα με την επιστολή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου κου Σωτηρόπουλου ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη από εμάς. Είναι δικαίωμα του να την έχει και να την εκφράζει.
Την εξέφρασε και μέσα από αυτό το blog. Και αν θελήσει θα ξαναφιλοξενήσουμε και θα ξαναφιλοξενήσουμε την άποψη του Κου Σωτηρόπουλου. Όπως και του Κου Σαπέρα, όπως και του κου Ξύγκα και στην τελική του κάθε Σαπέρα ή Ξύγκα ή Σωτηρόπουλου ή όπως αλλιώς λέγεται ο δημοτικός άρχοντας.

Η άρνηση για την Κυπαρισσία δεν είναι τωρινή. Και επί ΝΔ όταν ο Πάκης (Προκόπης Παυλόπουλος) ήθελε να κάνει Καποδίστρια 2 είχα ταχθεί κατά της συνένωσης με την Κυπαρισσία. Δεν είναι τωρινό αυτό.
Για ποια παιχνίδια λοιπόν με κατηγορείς?????

ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας. Σε απεργία την Τετάρτη 12 Μαΐου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί του νομού μας την Τετάρτη 12 Mαΐου, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας στις 8 Μαΐου.
Τα αιτήματά τους, έχουν ως εξής: .......

► Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της για το φαρμακευτικό επάγγελμα.

► Να υπάρξει ατζέντα διαλόγου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καταθέτοντας την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο.

► Ο Π.Φ.Σ. θα προσέλθει άμεσα στο διάλογο αυτό, χωρίς όμως να διαπραγματεύεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φαρμακείου και με προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη σωτηρία των Ασφαλιστικών Ταμείων.

► Να ισχύει και για τους Έλληνες φαρμακοποιούς το ευρωπαϊκό κεκτημένο των χωρών της ευρωζώνης.

► Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, έχοντας στο πλευρό τους τα εκατομμύρια των Ελλήνων ασφαλισμένων, είναι σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση.

Οι γενικές συνελεύσεις, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία, ανάλογα με τις εξελίξεις και την κυβερνητική στάση στο τεράστιο θέμα της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού.

Πηγή: Θάρρος

ΤΕΔΚ Αντιδράσεις στην πρόταση Νίκα για 9 Δήμους

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» ως προς τη συνολική πρόταση που θα διατυπωθεί για τον αριθμό των νέων Δήμων στη Μεσσηνία, άφησε η προχθεσινή συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Κι αυτό γιατί δεν λήφθηκε απόφαση, δεδομένης της χθεσινοβραδινής συνάντησης μεταξύ των Δήμων Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου, αλλά και μιας νέας πρότασης που διατυπώθηκε από τον πρόεδρό της, δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα για τη δημιουργία ορεινού Δήμου στην κεντρική Μεσσηνία μεταξύ των Δήμων Αριστομένη, Βουφράδος, Παπαφλέσσα, Χιλιοχωρίων και, ενδεχομένως, της Κοινότητας Τρικόρφου.

Ωστόσο, η συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από .......

ένταση, κατέληξε στο να επικροτήσει την «υπέρβαση» των Δήμων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, που ομονόησαν στη δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ διατύπωσε την πρόταση για δημιουργία εννέα Δήμων (2 ανά επαρχία και του ορεινού Δήμου της κεντρικής Μεσσηνίας), εντάσσοντας μέσα σε αυτή και τον προτεινόμενο δεύτερο Δήμο στην Τριφυλία.
Διατυπώθηκε επίσης άλλη μία πρόταση, από το δημοτικό σύμβουλο Αρφαρών Γιάννη Αργυράκη, για 7 Δήμους (τους έξι που έχουν προταθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους), ενώ, όσον αφορά στο Δήμο της Ανατολικής Πυλίας, είπε ότι θα συμφωνήσει όταν το ζητήσουν οι ίδιοι. Τάχθηκε επίσης υπέρ των μετακινήσεων από ένα Δήμο σε άλλο (π.χ. Αρφαρά προς Δήμο Καλαμάτας, Δώριο προς Δήμο Τριφυλίας και Ιθώμη προς Δήμο Οιχαλίας), όταν υπάρχουν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Τα μέλη του Δ.Σ.

Ο κ. Νίκας επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν γειτονικοί νομοί, με αισθητά λιγότερο πληθυσμό από τη Μεσσηνία, να έχουν περισσότερους Δήμους. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ επαίνεσε δημόσια «υπερβάσεις», όπως αυτή των Δήμων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και της δημιουργίας «ενός ορεινού Δήμου στην κεντρική Μεσσηνία, εκεί που είναι ορεινός και όχι όπως στο Δήμο Λεύκτρου και με το ζόρι της Αβίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θέλουμε να μείνει και να πετύχει ο ‘Καλλικράτης’. Να σηματοδοτήσει μια μόνιμη και δίκαιη αλλαγή για τον τόπο μας».
Να είναι πιο συγκεκριμένη η πρόταση και με τις έδρες των προτεινόμενων Δήμων, αξίωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Νικ. Τζώρτζης, σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει έντονο πρόβλημα. Αναρωτήθηκε αν έχουν καταλήξει στην έδρα οι Δήμοι της Ανατολικής Πυλίας και αυτοί της κεντρικής Μεσσηνίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας 2 Δήμων ανά επαρχία, δηλώνοντας ταυτόχρονα, πως σέβεται τις αποφάσεις των όμορων Δήμων της Μεσσήνης.

Να υπάρχει συναίνεση, τόνισε ο δήμαρχος Θουρίας Γ. Σκαλαίος, δηλώνοντας πως το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πως θα πρέπει να προκύψουν όσοι Δήμοι είναι αναγκαίο. Τάχθηκε, ανάμεσα σε άλλα, υπέρ της δημιουργίας Δήμου στην ανατολική Πυλία, αφού υπάρχει σχετική συμφωνία, παραπέμποντας για το όνομα και την έδρα την αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔΚΕ. Συμφώνησε επίσης υπέρ του ορεινού Δήμου στην κεντρική Μεσσηνία, αν υπάρχουν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και πληρούνται τα κριτήρια ορεινότητας. Ζήτησε τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης, που θα επικυρώσει την απόφαση της ΤΕΔΚ, προτείνοντας ταυτόχρονα τη μη λήψη απόφασης, μέχρι να σταλούν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των προτεινόμενων νέων ΟΤΑ.

Ο κ. Αργυράκης είπε επίσης, ότι συμφωνεί με το αίτημα για νέο Δήμο μεταξύ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, ενώ, για την ανατολική Πυλία παρατήρησε πως «θα περάσει ένας χρόνος μέχρι να τα βρουν μεταξύ τους και να στήσουν την έδρα».
Ο δήμαρχος Παπαφλέσσα Περ. Ψώνης, παρατήρησε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας ορεινός Δήμος στην κεντρική Μεσσηνία και πρόσθεσε ότι αυτός θα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Συμφώνησε με τον επιπλέον Δήμο στην Τριφυλία και ζήτησε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του «Καλλικράτη», που δεν προβλέπει ορεινό Δήμο.
Ζήτησε και αυτός να μη ληφθεί απόφαση, αλλά να μετατεθεί ο χρόνος λήψης της την Τρίτη.

Με την πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ, συμφώνησε ο δήμαρχος Αριστομένη Γιάννης Μπρατσιάκος, δηλώνοντας πως είναι «εν λευκώ» το ζήτημα του ονόματος και της έδρας του ορεινού Δήμου στην κεντρική Μεσσηνία.
Δυσλειτουργική και ανεφάρμοστη χαρακτήρισε την πρόταση Νίκα για 2 ΟΤΑ ανά επαρχία η δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις αλλαγές που θα επέλθουν στην περίπτωση εφαρμογής της. Ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να «περπατήσει» αν είχε διατυπωθεί πριν την ανακοίνωση του χωροταξικού. Ζήτησε παράταση χρόνου για να διατυπωθούν οι όποιες προτάσεις και σημείωσε ότι δεν υπάρχει συναίνεση από το Δ.Σ. Μελιγαλά για την πιθανότητα μετακίνησης των Δήμων Δωρίου και Αρφαρών.

Υπέρ της πρότασης του δήμαρχου Καλαμάτας, τάχθηκε ο αντιδήμαρχος Νικ. Μπασακίδης, εκφράζοντας ενδοιασμούς ως προς τη συμμετοχή του Δήμου Χιλιοχωρίων στον ορεινό Δήμο της κεντρικής Μεσσηνίας, του οποίου πρότεινε ως έδρα τον Αριστομένη.
Έξι έως δέκα Δήμους, πρότεινε ο αντιδήμαρχος Μεθώνης Παν. Καρβέλας, χαρακτηρίζοντας πολύ εφικτή την πρόταση των 9 Δήμων (οι 6 που προτάθηκαν από την κυβέρνηση μαζί με Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, το Δήμο Ανατολικής Πυλίας και τον ορεινό Δήμο της κεντρικής Μεσσηνίας).
Ο δήμαρχος Αρφαρών Ανδ. Καραγιάννης χαρακτήρισε ως κεραυνό εν αιθρία τη μετακίνηση του Δήμου στο νέο Δήμο Οιχαλίας, ενώ μια αναφορά του για την Πηγάδα του Μελιγαλά, προκάλεσε την αντίδραση της κας Αλειφέρη, η οποία αποχώρησε προσωρινά από τη συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενη. Ζήτησε τα Αρφαρά να ενταχθούν στο Δήμο Καλαμάτας, προειδοποιώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις σε αντίθετη περίπτωση, με πρώτη από αυτές τη διακοπή του νερού.

Τη διαφωνία του με την πρόταση του κ. Νίκα, κατέθεσε ο δήμαρχος Αετού Δημ. Δριμής, σημειώνοντας πως αν ισχύσει, έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Δήμου Νέστορος. Ζήτησε επίσης να τεθούν τα κριτήρια που υπάρχουν, ενώ, ανάμεσα σε άλλα, ζήτησε να γίνει σεβαστό από την κυβέρνηση το αίτημα συνένωσης των Δήμων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Άλλες απόψεις

Από τα μη μέλη του Δ.Σ., ο δήμαρχος Αίπειας Νικ. Αναστασόπουλος υπογράμμισε τη θέληση που υπάρχει για τη δημιουργία Δήμου στην ανατολική Πυλία. Ζήτησε αναβολή της απόφασης, λόγω της συνάντησης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες.
Ο δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος, ανάμεσα σε άλλα, εξέφρασε την άποψη πως «τορπιλίζεται η δυνατότητα συγκρότησης Δήμου ανατολικής Πυλίας», αναφερόμενος, προφανώς, στις αποφάσεις του Δήμου Κορώνης για τη δημιουργία Δήμου Κορώνης με έδρα την Κορώνη, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τους όμορους Δήμους που διεκδικεί, αποκλείοντας έτσι το Πεταλίδι από αυτή τη διαδικασία. «Η τοπική κοινωνία του Πεταλιδίου προτιμά να πάει στη Μεσσήνη αν πρόκειται να δημιουργηθεί Δήμος με έδρα την Κορώνη», προειδοποίησε.

«Ναι» στη γεωγραφική ενότητα της ανατολικής Πυλίας ,με απόφαση του υπουργείου για την έδρα (μεταξύ Πεταλιδίου ή Κορώνης), δήλωσε ο δήμαρχος Κορώνης Θοδ. Σαλαντής. Τις απόψεις τους εξέφρασαν επίσης οι δήμαρχοι Νέστορος, Ιθώμης και Γαργαλιάνων, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Χαρ. Παγάνης.
Ακολούθησαν δευτερολογίες και ανάμεσα στους άλλους ομιλητές, ο δήμαρχος Αετού Δημ. Δριμής, ζήτησε να εξαιρεθεί από την πρόταση Νίκα ο Δήμος Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
Τελικά, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Όπως βλέπουμε υπάρχουν σήμερα Δήμαρχοι που βλέπουν μπροστά και βλέπουν το αυτονόητο. Οτι το έκτρωμα (συγνώμη Κε Σωτηρόπουλε γιατί διαφωνείτε με τον χαρακτηρισμό) που ονομάστηκε δήμος Τριφυλίας δεν μπορεί να περπατήσει.
Άνθρωποι με διορατικότητα και όχι κοντόφθαλμοι.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.


Πρόστιμα έως και 1,5 εκ. ευρώ σε πρατήρια καυσίμων

Πρόστιμα από 5.000 έω1 1.500.000 ευρώ, προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας, διακοπή λειτουργίας ή ακόμη και προσωρινή ή οριστική σφράγιση των επιχειρήσεων του χώρου των καυσίμων προβλέπει το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 ......

Μαΐου και σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη, με τη συγκεκριμένη απόφαση δίνεται στην Πολιτεία η δυνατότητα να ασκήσει με απόλυτη διαφάνεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, τις υποχρεώσεις της που αφορούν στην προστασία του πολίτη - καταναλωτή από τη νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιεί καθημερινά.

Με την απόφαση ρυθμίζονται τα ζητήματα κατηγοριοποίησης παραβάσεων και κυρώσεων, η διαδικασία και ο τρόπος προσωρινής σφράγισης των εγκαταστάσεων, καθώς και τα θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία που ακολουθείται μετά τη σφράγιση των εγκαταστάσεων.

Τα πρόστιμα για νοθεία στα καύσιμα κλιμακώνονται ανάλογα με το ποσοστό πρόσμιξης και φθάνουν κατ' ανώτατο όριο στις 650.000 ευρώ για τα πρατήρια, διπλάσιο για τις εταιρίες εμπορίας και τριπλάσιο για τα διυλιστήρια, με ανώτατο όριο πάντα το 1,5 εκατ. Ο φάκελος με τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης κοινοποιείται επίσης στον εισαγγελέα, στην ΥΠΕΕ, στη νομαρχία και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για περαιτέρω κυρώσεις. Σε περίπτωση υποτροπής ενεργοποιείται η διαδικασία σφράγισης και διπλασιάζονται τα πρόστιμα.

Τα πρόστιμα για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων κυμαίνονται από 15.000 ως 20.000 ευρώ, διευκρινίζεται ωστόσο ότι οι περιορισμοί δεν αφορούν στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης υγρών καυσίμων, τα οποία μπορούν να λειτουργούν και πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας. Πρόστιμα από 5.000 ως 20.000 ευρώ προβλέπονται για περιπτώσεις παρεμπόδισης του ελέγχου.

Πηγή: Καθημερινή

Η απάντηση της Ευγενίας Μανωλίδου στον Αντώνη Κανάκη

Η Ευγενία Μανωλίδου μιλώντας στην Κυριακάτικη εφημερίδα Real "News" έκανε την εξής δήλωση για την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα:
«Δεν απαντώ κάτι στους ανθρώπους της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» για τα σχόλια που έκαναν για την στάση μου στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και τον χαρακτηρισμό μου ως πουριτανή συγκριτικά με την παρουσίαση του «Η στιγμή της αλήθειας».

Σ’ εσάς όμως θα υπενθυμίσω πως στη «Στιγμή της αλήθειας» .......

ο ρόλος μου ήταν να διαβάζω κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις. Δεν είχα επιλογή να αλλάξω ούτε μία λέξη. Στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» όμως, δεν έχω απολύτως τίποτα να διαβάζω, δεν μου υπαγορεύει κανείς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λέω.
Το μόνο που μου έχει ζητηθεί είναι να λέω την γνώμη μου».

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ

Κα Μπουμπούκα στην στιγμή της αλήθειας, με τον Κωσταντίνο τον Πυροσβέστη ήταν στις ερωτήσεις που σου έδωσαν να ρωτήσεις το παιδί αν όταν μέτρησαν τα προσόντα τους ο Κωσταντίνος με τον Ερμή, ποιός νίκησε????
ΡΕ ΟΥΣΤ ΜΥΞΟΠΑΡΘΕΝΑ.

Πάρε στην μάπα την εκπομπή (σημείο στο 4:30 8η ερώτηση) να την δεις μυξοπαρθένα των οπισθίων.



Ρύθμιση οφειλών για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Απαλλάσσονται κατά 80% των προστίμων και προσαυξήσεων

Τη δυνατότητα σημαντικής απαλλαγής από τα πρόστιμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, δίνει ο νέος φορολογικός Νόμος, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί το σύνολο ή μεγάλο μέρος αυτών.
Συγκεκριμένα, οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στα Τελωνεία, ο οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009, απαλλάσσονται σε ποσοστό 80% από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, εφόσον εξοφληθούν στο σύνολό τους εφάπαξ μέχρι 31 Μαϊου 2010.
Επίσης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ..........

απαλλάσσονται σε ποσοστό 60% από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα , εφόσον εξοφληθεί μέχρι τις 31 Μαϊου 2010, τουλάχιστον το 50% αυτών.
Το υπόλοιπο 50% που απομένει, βαρύνεται κανονικά με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, με βάση τα στοιχεία της βεβαίωσης.

Tη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα ζήτησε ο Κ.Παπούλιας

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή σε διαφθορά και την αδιαφάνεια.

O Πρόεδρος ζήτησε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα, αλλά και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.

Πρότεινε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας ώστε ........

να τιμωρούνται γρήγορα οι επίορκοι, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, καθώς και την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους.

Ακόμα την αλλαγή του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, αλλά και του εκλογικού νόμου για την αντιμετώπιση του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Τέλος πρότεινε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε τυχόν εξαίρεση των πολιτικών από κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο Κ.Παπούλιας έκανε λόγο για κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως βαθιά πολιτική και υπογράμμισε ότι ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και είναι γνωστοί οι λόγοι.

Στη συνεδρίαση που διήρκεσε δύο ώρες συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ απόντες ήταν η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στο συμβούλιο εκλήθη και συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει για τις οικονομικές εξελίξεις.

Δείτε το Video




Οδυσσέας Βουδούρης. Ο Καλλικράτης στη τελική ευθεία.

Ο «Καλλικράτης» εισέρχεται στην τελική ευθεία με πολλές αναταραχές. Ειδικά η χωροταξία των δήμων προκαλεί συχνά ένα παιχνίδι φημών, άλλοτε από άγνοια, άλλοτε από σκοπιμότητα. Θεωρώ σημαντικό στη κρίσιμη αυτή φάση να διευκρινίσω ορισμένες θέσεις μου.
Ο «Καλλικράτης» είναι μια από τις βασικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που με πολιτικό σθένος και χωρίς καθυστέρηση ανέλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αποτελεί τεράστιο θετικό βήμα για την χώρα μας.

Στον πρώτο γύρο της διαβούλευσης έκανα και ........

εγώ, όπως πολλοί άλλοι, παρατηρήσεις και προτάσεις.
Τις συνοψίζω:
1. Να ενοποιηθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου ως απαραίτητος αναπτυξιακός όρος.
2. Οι «Καποδιστριακοί» δήμοι να κρατήσουν την ονομασία τους ως δήμοι και να οριστούν οι «Καλλικρατικοί» με μια άλλη ονομασία (π.χ. Δημοτικές Περιφέρειες), αναλαμβάνοντας βέβαια όλες τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο νέος νόμος.
3. Να οριστεί η δυνατότητα για τους πρώην «Καποδιστριακούς» δήμους ή για δημοτικά διαμερίσματα, να αλλάξουν χωροταξία, υπό προϋποθέσεις, μετά την εφαρμογή του νέου νόμου.

Η τρίτη πρότασή μου εισακούστηκε, οι δυο πρώτες παραμένουν στον τραπέζι.
Όσον αφορά την χωροταξία των δήμων, τονίζω ότι δεν υπάρχει μια «μαγική εξίσωση» η οποία να βγάζει την μια και μοναδική σωστή λύση. Υπάρχουν αρκετές λύσεις, οι οποίες έχουν η κάθε μία τα συν και τα πλην τους. Αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών είναι, έχοντας καταγράψει απόψεις και προτάσεις προερχόμενες από τους ίδιους τους δήμους και τους δημότες, να διαμορφώσει μια πρόταση. Αυτό ακριβώς έπραξε και αυτή την πρόταση την θέτει σε δημόσια διαβούλευση. Προφανώς αυτή η πρόταση επιδέχεται τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

Οι προτάσεις όμως, για να είναι συζητήσιμες, πρέπει να πληρούν δυο απαράβατους όρους:

1. Να εντάσσονται στο πνεύμα του νέου νόμου.
2. Να έχουν συναινετικό χαρακτήρα.

Είναι αυτονόητο ότι προτάσεις που δεν πληρούν τους παραπάνω όρους θα αποτελέσουν στην παρούσα φάση αντικείμενο αποκλειστικά θεωρητικής συζήτησης, χωρίς καμία πρακτική πιθανότητα υλοποίησης. Επίσης, προτάσεις που δεν βασίζονται σε ισχυρό ρεύμα αφενός των διαφόρων εμπλεκόμενων δημοτικών αρχών, αλλά κυρίως των ίδιων των δημοτών, δεν θα τελεσφορήσουν.

Σε αυτή την διαδικασία, ο ρόλος του βουλευτή είναι διπλός. Στην πρώτη φάση, δηλαδή την διαμόρφωση του νομοσχεδίου που θα υποβάλλει το Υπουργείο προς ψήφιση, ο ρόλος του είναι να βοηθήσει το Υπουργείο στην κατανόηση των τοπικών θεμάτων.
Στην δεύτερη φάση, όταν το Υπουργείο εκτιμήσει ότι το νομοσχέδιο είναι ώριμο για να υποβληθεί στην Βουλή, ο ρόλος του βουλευτή είναι να ελέγξει ότι πράγματι ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου μας. Αυτόν τον ρόλο έχω εκπληρώσει μέχρι τώρα και με αυτό το σκεπτικό θα πορευτώ, μέχρι την νομοθετική ολοκλήρωση του «Καλλικράτη».

Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής Μεσσηνίας


ΣΧΟΛΙΟ
Θα θέλαμε μια ξεκάθαρη απάντηση απο τον κο Βουδούρη σχετικά με τον παρόντα Δήμο Τριφυλίας όπως σχεδιάστηκε.
Κε Βουδούρη βάλατε και εσείς το χεράκι σας γι αυτόν τον ΔΗΜΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ???

Δεν απειλείται η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας - Παρασκευή παραδίδονται τα χειρουργεία

Την βεβαιότητα ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει πάρει τον δρόμο του και τίποτα δεν μπορεί να απειλήσει την εύρυθμη λειτουργία του εξέφρασε απαντώντας στα σενάρια περί συγχωνεύσεων του Ιδρύματος με αυτό της Καλαμάτας ο νέος Διοικητής του κ. Παναγιώτης Μπόζος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας.
Ο νέος Διοικητής για πρώτη φορά προέρχεται από την Κυπαρισσία, γνωρίζοντας τόσο τα προβλήματα που υπάρχουν όσο και την δυναμική που αναπτύσσει όπως η Μονάδα τεχνητού Νεφρού που διαθέτει πιστοποίηση υπηρεσιών από τις ελάχιστες που υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Αρχικά αναφερόμενος στην διαχρονική του ιστορία .......

αφού βίωσε την απαρχή της λειτουργίας του –δεδομένου ότι κατάγεται από την περιοχή- τόνισε ότι «κάποτε ήταν αποθήκη ψυχών αλλά αυτή την εποχή είναι ένα σύγχρονο Νοσοκομείο καλύπτοντας τις ανάγκες 50.000 κατοίκων εξυπηρετώντας μια μεγάλη περιοχή από τη Ζαχάρω μέχρι την Πύλο παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στο θέμα της υγείας» για να προσθέσει ότι «το πρώτο πρόβλημα που συνάντησα από την πρώτη στιγμή ήταν το θέμα των χειρουργείων όπου έγινε αρκετή δουλειά και τώρα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά από σύσκεψη και αγώνα το τοπίο καθάρισε και θα παραδοθεί αυτή την Παρασκευή από τον εργολάβο καθώς επιλύθηκαν όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και οι παρεξηγήσεις, ενώ άμεσα ξεκινά για 10 ημέρες η δοκιμαστική του λειτουργία ώστε εντός του καλοκαιριού να είμαστε καθόλα έτοιμοι».

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επικριτικός ήταν ο κ. Διοικητής για τα σενάρια περί συγχώνευσης του ιδρύματος που ακούστηκαν εξηγώντας ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και οποιαδήποτε σενάρια για συγχώνευσή του που κυκλοφορούν από παλιά, είναι υποβολιμαία και απορρέουν από ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να αναπτύξουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους» για να προσθέσει ότι «η άψογη λειτουργία τους δημιουργεί προβλήματα και έχουμε ως δεδομένο ότι υπάρχει μια μεγάλη τουριστική μονάδα στη περιοχή μας η οποία χρειάζεται υποδομές υγείας ικανές να βοηθήσουν τον πολίτη».

Επισήμανε μάλιστα ότι η λειτουργία του «είναι ανεξάρτητη από την εφαρμογή του Καλλικράτη τουλάχιστον οργανικά καθώς πλέον έχουμε το μεγάλο Δήμο Τριφυλίας και το ίδρυμα αποτελεί το Νοσοκομείο ουσιαστικά της Δυτικής Μεσσηνίας» για να καταλήξει ότι «βασικός μου στόχος είναι να το αναβαθμίζουμε διαρκώς και να αποτελεί τον φάρο υγείας για την περιοχή καθώς θα παλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση και στο μέλλον». Τέλος προέβη σε αναφορά για την κάλυψη των οργανικών θέσεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και την θέληση του ιδίου να αγωνιστεί για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Πηγή: Radio936

ΣΧΟΛΙΟ
Σε προηγούμενη συνέντευξη του στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος δεν άφησε υπόνοιες για το νοσοκομείο??
Ιδού η δημοσίευση από την εφημερίδα

Όσο για τα Χειρουργεία τώρα που ξεβρόμισε ο τόπος από τον Δρούμπαλη και τα σκάνδαλα του με την κάμερα και τα κλιματιστικά, επιτέλους θα λειτουργήσουν.
Το είχαμε πει ότι τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν μόλις αναλάβει ο νέος διοικητής.
Εφυγε ο Δρούμπαλης, ήρθε ο κος Μπόζος και την παρασκευή θα λειτουργήσουν.
Ευχάριστη η εξέλιξη. Και να δώσουμε τα εύσημα στον κο Μπόζο γι αυτό.
Ελπίζουμε κε Μπόζο να μην ξεχάσετε να ασχοληθείτε και με τα κέντρα Υγείας που ανήκουν διοικητικά στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Το Farmville εγκαταλείπει το FaceBook?

Η εταιρία Zynga, δημιουργός των παιχνιδιών όπως το Farmville και το Mafia Wars, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Facebook αφού όπως λέγεται, σχεδιάζει να ανοίξει το δικό της κοινωνικό δίκτυο! Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση μεταξύ Facebook και Zynga είναι τεταμένες αφού η Zynga ζητά το 30% από τα έσοδα των τίτλων της που κερδίζει το Facebook.

Από την άλλη μεριά κάτι ανάλογο θέλουν και οι υπεύθυνοι του Facebook και γι' αυτό προσπαθούν να πείσουν τη Zynga να υπογράψει νέα, πολυετή σύμβαση αποκλειστικότητας.
Ένα mail που διέρρευσε από τον διευθυντή της .........

Zynga κυκλοφορεί ανάμεσα στους υπαλλήλους της εταιρείας και τους προετοιμάζει για πιθανό «χωρισμό» από το Facebook. Αν συμβεί αυτό, η Zynga μάλλον θα δημιουργήσει το δικό της κοινωνικό δίκτυο που θα ονομάζεται Zynga Live και φυσικά θα έχει όλα τα παιχνίδια της εταιρείας. Τέλος η Zynga και το Facebook δεν έχουν πάρει θέση επίσημα ακόμα.

Στον εισαγγελέα στέλνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης φάκελο με υπέρογκους λογαριασμούς τηλεφώνων στο ΥΑΑΤ.

Το δρόμο για τον εισαγγελέα έχει πάρει φάκελος με υπέρογκους λογαριασμούς τηλεφωνίας στο υπουργείο, αναφέρει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Η υπόθεση έχει δρομολογηθεί», επισημαίνει ο υφυπουργός, που εντόπισε, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρκετές παρατυπίες όσον αφορά στους λογαριασμούς των τηλεφώνων.

Αρκετές κλήσεις, προσθέτει ο υφυπουργός, δεν ........

είχαν καμιά σχέση με υπηρεσιακές ανάγκες, ενώ πολλές απ' αυτές έγιναν σε «ροζ» γραμμές.

Κονδύλια από τον «Μπαλτατζή» για ευρυζωνικά δίκτυα σε αγροτικές περιοχές

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αξιοποιώντας πόρους από το ΕΠ "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, δρομολογεί δράση για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε αγροτικές και ημιαγροτικές περιοχές.

Όπως αναφέρεται, η ενίσχυση των ευρυζωνικών υποδομών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια αποτελεί προϋπόθεση για την περιφερειακή ανάπτυξη, προϋπόθεση για τη στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων της χωράς.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν παράλληλα .........

με δύο νέες προσκλήσεις από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση". Οι προσκλήσεις αυτές αποτελούν στοχευμένες δράσεις που εντάσσονται στη νέα στρατηγική αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η βιώσιμη ανάπτυξη.

Η πρώτη πρόσκληση, προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά σημαντικά έργα γέφυρες που ξεκίνησαν στα πλαίσια του Γ΄ΚΠΣ και θα ολοκληρωθούν από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το ΕΠ "Ψηφιακή Σύγκλιση".

Η δεύτερη πρόσκληση, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά παρεμβάσεις στον τομέα της Οικονομίας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι καίριες κυβερνητικές προσπάθειες για δημοσιονομικό εξορθολογισμό.

Όπως έχει αναφέρει ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος: "Ο κατακερματισμός έργων κ οι άστοχες χρηματοδοτήσεις δεν έχουν θέση στη νέα ψηφιακή στρατηγική. Δράσεις με συγκεκριμένη στόχευση, προσανατολισμένες στην δημοσιονομική εξυγίανση, στην ουσιαστική στήριξη της αγοράς και την προώθηση της βιώσιμης ανταγωνιστικότητας με προοπτική και μέλλον, είναι ο απαρέγκλιτος στόχος μας. Η υλοποίηση τους είναι το μόνο μέλημα μας. Οι πρώτες προσκλήσεις που ανακοινώνουμε, το επιβεβαιώνουν."

Στο μεταξύ, εκτιμάται ότι μια ακόμη ανάσα στην αγορά θα δώσει η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής & επικοινωνιών μέσω το προγράμματος Jeremy, που εξασφάλισε η Ειδική Γραμματεία και θα διατεθεί άμεσα, το ύψος της οποίας θα φτάσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις νέες προσκλήσεις, οι οποίες θα υποδέχονται προτάσεις από τις 10 Μαΐου, βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, στη διεύθυνση:

http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/newopis_digital/invitations_espa/

Προϋποθέσεις θέτουν οι έμποροι για τη μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως μείωση ενοικίων, δημοτικών τελών και λογαριασμών ΔΕΚΟ, ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, θέτει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), απαντώντας στο κάλεσμα της Λ.Κατσέλη για μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης.

Ειδικότερα, στο κάλεσμα της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας για μια συμφωνία πλαίσιο για τη μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης, απάντησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης:

«Όλοι καταναλωτές, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι .......

του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα επωμιζόμαστε μεγάλα βάρη, αλλά πρέπει να βάλουμε πλάτη για την έξοδο από την κρίση. O εμπορικός κόσμος το έχει αποδείξει στην πράξη καθώς έχει επωμιστεί ήδη την αύξηση του 2% του ΦΠΑ πριν από λίγες εβδομάδες. Δεν μπορεί όμως να ζητούνται περαιτέρω χαμηλότερες τιμές στην αγορά, και κατά συνέπεια μείωση κόστους παραγωγής και μείωση μεικτού κέρδους, όταν η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα άρει τις στρεβλώσεις που σύμφωνα και με την ίδια την Υπουργό «πολλές φορές βάζει το ίδιο το κράτος».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, για να αλλάξει η ψυχολογία τόσο των πολιτών όσο και της αγοράς και να φύγει ο πανικός και ο φόβος απαιτείται η μείωση των εισοδημάτων να αντικατασταθεί από μείωση τιμών, αλλά η μείωση τιμών απαιτεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

* Μείωση ενοικίων, δημοτικών τελών, λογαριασμών ΔΕΚΟ
* Περαιτέρω ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών
* Πραγματική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και αντιμετώπιση των στρεβλώσεων από τις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών.
* Αναζήτηση καταναλωτικών αποθεμάτων από το παρεμπόριο - παραοικονομία
* Αμεση ενεργοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
* Μείωση φορολογικών συντελεστών
* Ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
* Εφαρμογή εμπορικής χωροταξίας και απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς

Η ΕΣΕΕ ζητά να γίνουν άμεσα θεσμικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας όπως η αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, η ενίσχυση του ρόλου του ελεγκτικού μηχανισμού και των παρατηρητήριων τιμών, η πάταξη του παραεμπορίου.

Τέλος, ο εμπορικός κόσμος ζητά την δημιουργία ενός πακέτου ενίσχυσης της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία, αντίστοιχη με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ενίσχυση των Τραπεζών.

Πηγή: in.gr

Κέντρα αποτέφρωσης νεκρών. Υπογράφηκε η απόφαση δημιουργίας τους.

Υπογράφηκε, την περασμένη εβδομάδα, η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία ρυθμίζονται θέματα τεχνικής φύσεως σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το ΥΠΕΚΑ, η ακριβής θέση του πρώτου Κέντρου θα ανακοινωθεί σύντομα.

«Βασική μας στόχευση είναι να εναρμονιστούμε με τη διεθνή πρακτική των ανεπτυγμένων χωρών, όπου η πολιτεία δίνει στο άτομο την ελευθερία επιλογής του τρόπου ταφής, ανάλογα με τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές προτιμήσεις του» δηλώνει η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η υπουργική απόφαση υπογράφηκε από το .......

ΥΠΕΚΑ και τα συναρμόδεια υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η απόφαση ρυθμίζει τεχνικά θέματα που αφορούν στη διαδικασία αδειοδότησης των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), στους κανονισμούς και στις διαδικασίες αποτέφρωσης και στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού.

Έτσι, ορίζεται η χωροθέτηση των ΚΑΝ με προβλεπόμενους χώρους συναθροίσεως (αίθουσες τελετών, αναμονής, κ.λπ.), και περιβαλλοντικά και υγειονομικά κριτήρια λειτουργίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρούνται οι οριακές τιμές εκπομπών αερίων ρύπων, όπως ορίζονται από την ΚΥΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χωροθέτηση και έναρξη λειτουργίας του πρώτου ΚΑΝ, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, θα ανακοινωθεί σύντομα. Ακολούθως, ο Δήμος στον οποίο θα ανήκει θα προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου κατασκευής.

Να σημειωθεί πως η μη ύπαρξη Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών στη χώρα μας συνιστά παραβίαση άρθρων του ελληνικού Συντάγματος, καθώς και της Διεθνούς Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά Δικαιώματα.

Η αποτέφρωση νεκρών ισχύει στη Γαλλία από το 1789, στη Βρετανία από το 1884 και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από τη δεκαετία του '30. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ποσοστά αποτέφρωσης θανόντων ξεπερνούν το 50% σε Βρετανία, Ελβετία, Σουηδία, Ολλανδία, Δανία, κ.ά.

Στη χώρα μας οι πρωτοβουλίες άρχισαν το 1987 και το 2006 ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος (3448/2006, αρ. 35). Ακολούθησε το Προεδρικό Διάταγμα της 23ης Μαρτίου 2009, όπου εξειδικεύτηκαν οι προϋποθέσεις αποτέφρωσης νεκρών.

Πηγή: in.gr

Ο Ολυμπιακός φέτος χάνει μόλις περάσει από τα... Τέμπη

Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ και μαζί το πλεονέκτημα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην διαδικασία των πλέι οφ. Η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη -αφού με νίκη την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» ξαναμπαίνει σε θέση οδηγού-, ωστόσο η φετινή παρουσία των «ερυθρόλευκων» στην Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε 5 επισκέψεις του στην συμπρωτεύουσα, ο Ολυμπιακός έκανε 4 ήττες, οι οποίες συνδυάστηκαν από κακές εμφανίσεις.
Το τραγικό λάθος του Αντώνη Νικοπολίδη, από το .......

οποίο προήλθε το γκολ - νίκης του Μουσλίμοβιτς, φέρνει στο μυαλό όλων ένα ανάλογο που έκανε ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» (σε ασυνεννοησία με τον Όσκαρ) στο παιχνίδι με τον Αρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, από το οποίο επωφελήθηκε ο Κάμπορα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δύο φορές έχει χάσει στην έδρα του Αρη (1-0 στην κανονική διάρκεια και 2-0 στα πλέι οφ), μία στο «Καυτανζόγλειο» από τον Ηρακλή (1-0) και μια την Κυριακή στην «Τούμπα» από τον ΠΑΟΚ (1-0).

Η μοναδική επίσκεψη του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, που συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα», περνώντας για 12η συνεχόμενη σεζόν πρωταθλήματος αήττητος από την έδρα του «Δικέφαλου». Μια παράδοση που έσπασε την Κυριακή.

Πέρα από τα... Τέμπη, όμως, ήρθε και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο. Περίπου 85 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 3-1 από τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν ούτε τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Προβληματισμός, αλλά και πίστη

Μπορεί στον Ολυμπιακό να επικρατεί προβληματισμός για την κακή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν και έχασαν στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν χάνουν την πίστη τους ότι μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας, με νίκη την Τετάρτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη πιάνουν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση, αλλά θα έχουν πλεονέκτημα έναντι του «Δικέφαλου», λόγω του κριτηρίου κατάταξης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στο λιμάνι βλέπουν ως τελικούς τα επόμενα δύο ματς στο «Καραϊσκάκη», με ΠΑΟΚ και Αρη, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο και στα δύο παιχνίδια, ώστε να πάνε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Ας παίρναμε από πέρυσι το καλοκαίρι τα σωστά μέτρα κι ας μας ρίχνανε!..

«Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε!..», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας ότι τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι ήταν αναγκαίο ο Κώστας Καραμανλής να βάλει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα λιτότητας αντί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Παράλληλα, εκτιμά ότι σε αυτήν την περίπτωση το πακέτο των μέτρων θα ήταν ηπιότερο και θα έστελνε «το σωστό μήνυμα» στις αγορές.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ν.Δ.- στη συνέντευξή του σήμερα στα «ΝΕΑ»- παρέχει πολιτική κάλυψη στον προκάτοχό του για τα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009. Και υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής «προεκλογικά τουλάχιστον έκανε την αυτοκριτική του», προσπερνώντας έτσι τις έντονες επικρίσεις ακόμη και στελεχών της Ν.Δ. που ζητούν μια «συγγνώμη» από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς, εξάλλου, καταλογίζει στην Ντόρα Μπακογιάννη «έμπρακτη αμφισβήτηση» της κομματικής ........

ηγεσίας και διαμηνύει ότι δεν τον απασχολούν πλέον οι κινήσεις της και η ενδεχόμενη δημιουργία νέου κόμματος από την πλευρά της. Με προφανή στόχο να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, τονίζει με έμφαση ότι η πρώην υπουργός «επέλεξε μόνη της να βρεθεί εκτός Ν.Δ.». Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνεται της απόφασης της Ν.Δ. να καταψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Και προαναγγέλλει μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με τις Εξεταστικές Επιτροπές, μεταξύ άλλων, «δεν αφήνει περιθώρια για συναίνεση».

Κύριε πρόεδρε, η κυβέρνηση σάς κατηγορεί ότι για μικροκομματικούς λόγους είπατε «όχι» στη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας χωρίς να παρουσιάσετε εναλλακτική λύση για το πώς θα βρεθούν τα χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Υπάρχει αντίλογος;

Καλύτερα να παρακολουθήσετε τον πραγματικό μικροκομματισμό. Εκείνον της κυβέρνησης:

- Τα 11 από τα 31 δισεκατομμύρια των περικοπών στα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι «μη προσδιορισμένα» μέτρα. Το ένα τρίτο του πακέτου το ήθελαν να το ψηφίσουμε σαν «λευκή επιταγή»!

- Η κυβέρνηση, μάλιστα, δεν δέχθηκε το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν υπογράψει τα μέτρα. Ωστε να μας φέρει προ τετελεσμένων, να υπογράψουμε τη «λευκή επιταγή».

Κι ακόμα ψήφισαν νέα τροπολογία στο Βουλή για μέτρα που θα περνάνε χωρίς έγκριση από τη Βουλή! Κι έφτασαν και στο σημείο να γράφουν στην πρώτη σελίδα του νομοσχεδίου ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «διαμόρφωσε και έκρυψε» όλα τα χρόνια τα ελλείμματα. Αυτήν την πρωτόγνωρη για νομοσχέδιο προπαγάνδα ήθελαν να ψηφίσει η Ν.Δ., ώστε επίσημα να αυτοκτονήσει πολιτικά, παραδεχόμενη ότι για όλα φταίει αποκλειστικά εκείνη. Αν είναι δυνατόν... Εδώ είχαμε ρεσιτάλ μικροπολιτικής από πλευράς κυβέρνησης...

Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει. Ποια είναι η εναλλακτική λύση που προτείνετε;

Στη Βουλή δεν τέθηκε σε ψηφοφορία το αν θα πάρουμε χρήματα από τον «μηχανισμό» με βάση κάποιους γενικούς όρους δημοσιονομικής προσαρμογής. Τέθηκαν σε ψηφοφορία, πολύ λεπτομερειακά, οι όροι αυτής της συμφωνίας: Τα συγκεκριμένα μέτρα αυτής της προσαρμογής. Έχουμε υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι αυτό το μείγμα πολιτικής δεν λύνει το πρόβλημα, μας βυθίζει σε έναν φαύλο κύκλο: μεγαλύτερης ύφεσης, επίμονων ελλειμμάτων, ακόμα πιο σκληρών μέτρων, ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης, ακόμα πιο επίμονων ελλειμμάτων... Εδώ πρόκειται για «φάρμακο» χειρότερο από την «αρρώστια». Με τη στάση που κρατήσαμε στείλαμε τρία μηνύματα:

- Πρώτον, ότι τα μέτρα αυτά είναι λάθος και επιδεινώνουν το πρόβλημα.

- Δεύτερον, ότι η στάση μας δεν εμποδίζει τη λήψη της βοήθειας, την οποία εμείς εγγυηθήκαμε ρητά και κατηγορηματικά. Κι έτσι η αντίρρησή μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν ως πρόσχημα εναντίον της βοήθειας.

- Τρίτον, αν αύριο χρειαστούν νέα σκληρότερα μέτρα (όπως προεξοφλεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε), να γνωρίζουν οι πάντες ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη γι΄ αυτήν την εξέλιξη. Υπήρξαν κάποιοι που προειδοποίησαν εγκαίρως...

Το ότι δεν ψηφίσαμε αυτά τα μέτρα είναι κάτι που- πιστέψτε με- σε έναν χρόνο από τώρα, εμείς θα το θυμίζουμε σ΄ αυτούς που τα ψήφισαν κι εκείνοι θα προτιμούν να το ξεχάσουν... Αλλωστε, το είπα και στη Βουλή: Αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του πακέτου που έφερε σε ψηφοφορία, ας μην ενοχλείται με τη δική μας άρνηση, γιατί μπορούσε να το περάσει μόνο του. Κι αυτό ακριβώς έκανε. Αλλά αν το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα του πακέτου, τότε δικαίως ανησυχεί από τη δική μας άρνηση, αλλά τότε αναζητεί συνενόχους, όχι στήριξη. Κι εμείς συνένοχοί του δεν γινόμαστε.

Αν η σύμβαση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι τελικώς για τη Ν.Δ. μια «σύμβαση υποτέλειας», γιατί δεσμεύεστε ότι θα την εφαρμόσετε αντί να επιδιώξετε την κατάργησή της;

Το είπα καθαρά. Τη σύμβαση δανεισμού θα τη σεβαστούμε. Το ελληνικό κράτος- όσο και αν διαφωνούμε μεταξύ μας- έχει και συνέχεια και συνέπεια. Αλλά προτεραιότητά μου είναι να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τον «μηχανισμό στήριξης» με τις δικές μας δυνάμεις. Πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό. Και περιέγραψα μια πολιτική, που αν την εφαρμόσουμε σωστά και έγκαιρα, μπορούμε να βγούμε σχετικά γρήγορα από τη «μέγγενη». Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να καταγγείλουμε... Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από τον μηχανισμό στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε.

Ανησυχείτε ότι η χώρα μπορεί να μην τα καταφέρει; Αρκετοί λένε ότι αφού έφτασε ώς εδώ γιατί να μην πάει παρακάτω;

Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει. Με το σωστό μείγμα πολιτικής. Με μέτρα ανάταξης/ανάπτυξης της Οικονομίας μηδενικού ή ελάχιστου κόστους, ώστε να συγκρατηθεί η ύφεση. Για παράδειγμα: Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συμβάσεις παραχώρησης αεροδρομίων, λιμανιών, μαρίνων κ.λπ., όπου γίνονται άμεσες επενδύσεις, χωρίς να πληρώνει τίποτε το ίδιο το κράτος. Μεταφορά σε μελλοντικό χρόνο της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ. Ξεμπλοκάρισμα του ίδιου του ΕΣΠΑ. Ξεμπλοκάρισμα ώριμων επενδύσεων που σήμερα παραπέμπονται στις καλένδες. Κατάργηση του καμποτάζ. Ενδεικτικά, αυτά θα συγκρατούσαν την ύφεση, θα έριχναν φρέσκο χρήμα στην αγορά χωρίς να επιβαρύνουν το Δημόσιο. Και θα σταματούσαν τα λουκέτα και την έξαρση της ανεργίας. Και με τη σταδιακή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα. Ωστε να μειωθεί άμεσα το χρέος ή να βρεθούν πρόσθετα ετήσια έσοδα για την ε ξυπηρέτηση του δανεισμού (πράγμα που προσέχουν πολύ οι αγορές). Καταλαβαίνετε ότι μόνο η ΚΕΔ διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 300 δισεκατομμυρίων, όσο και το συνολικό χρέος μας; Καταλαβαίνετε ότι μας πνίγουν τα ελλείμματα κι εμείς αφήνουμε «στον πάγο» τέτοιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο; Ναι, υπάρχει ελπίδα- και ρεαλιστική δυνατότητα- με άλλο μείγμα πολιτικής.

Ενα βασικό ερώτημα που τίθεται σε εσάς σήμερα από πολλές πλευρές: Η Ν.Δ. παρέλαβε δημόσιο χρέος 180 δισ. ευρώ και παρέδωσε σε πεντέμισι χρόνια 300 δισ. Γιατί;

Τα μισά περίπου από αυτά είναι μόνον οι τόκοι εξυπηρέτησης των προηγουμένων δανείων που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ! Πράγματι, οι τόκοι αυτών των πεντέμισι ετών έφταναν τα 11-12 δισ. ετησίως. Κάντε τον πολλαπλασιασμό επί πεντέμισι για να καταλάβετε. Αλλά δεν ήταν τα μόνα:

- Υπήρχαν και πληρωμές αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί επί ΠΑΣΟΚ και τα πλήρωσε η Ν.Δ.

- Πληρώθηκαν και χρέη των νοσοκομείων που δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ πριν από το 2004 και τα πλήρωσε η Ν.Δ., καθώς και τα χρέη σε ασφαλιστικούς οργανισμούς. Χρέη που κι αυτά δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, πληρώθηκαν επί Ν.Δ. και χρεώθηκαν κι αυτά στη Ν.Δ.!

- Οπως υπήρχαν και παροχές που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο επί ΠΑΣΟΚ- έκαναν παροχές ώς την 31η Δεκεμβρίου του 2009!- και όλα αυτά τα χρεώνουν στο έλλειμμα του 2009, άρα και στο «συσσωρευμένο χρέος της Ν.Δ.»...

Αν τα αφαιρέσετε όλα αυτά, θα διαπιστώσετε ότι στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της η Ν.Δ. δεν δημιούργησε από τη δική της χρήση καθαρό πρόσθετο χρέος πάνω από 7-8 δισεκατομμύρια. Ολα τα υπόλοιπα είναι υποχρεώσεις που τις κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ. Για να μη σας πως και το άλλο: σε όλες τις προσπάθειες που έκαναν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. να μειώσουν την ελλειμματικότητα του προϋπολογισμού, το ΠΑΣΟΚ ήταν τότε αντίθετο. Οπως για παράδειγμα η Ολυμπιακή: τέσσερα σχέδια «εξυγίανσης»- όλα επί ΠΑΣΟΚ- απέτυχαν, προσθέτοντας στο χρέος της χώρας δισεκατομμύρια. Ενα εκατομμύριο την ημέρα έβαζε μέσα η παλαιά Ολυμπιακή το Ελληνικό Δημόσιο. Από αυτή τη μαύρη τρύπα απαλλάξαμε τον προϋπολογισμό παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Και τώρα μας ζητούν και τα ρέστα.

Είχατε, πάντως, υποστηρίξει ότι η Ν.Δ. δεν έπρεπε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, αλλά να συνεχίσει τη θητεία της δίνοντας τη μάχη για την οικονομία.
Επιμένετε σε αυτή τη θέση;


Ασφαλώς. Κατά την άποψή μου, έπρεπε από πέρσι το καλοκαίρι να έχουμε πάρει εμείς μέτρα. Που θα ήταν, βέβαια, πολύ πιο ήπια από τα σημερινά. Και θα έδιναν έγκαιρα το σωστό μήνυμα στις αγορές. Ας παίρναμε τότε τα σωστά μέτρα, κι ας μας ρίχνανε!

Ζητήσατε για λογαριασμό της κυβέρνησης Καραμανλή συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και την ελληνική κοινωνία. Ακόμη και στελέχη της Ν.Δ. διερωτώνται δημοσίως γιατί δεν τη ζητάει ο πρώην πρωθυπουργός;

Ο κ. Καραμανλής προεκλογικά έκανε, τουλάχιστον, την αυτοκριτική του. Παραδέχθηκε ευθέως τα σφάλματα της διακυβέρνησής του. Και ζήτησε τη λήψη μέτρων όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν». Από την πλευρά του κ. Γιώργου Παπανδρέου ακούσατε ποτέ καμιά λέξη αυτοκριτικής για το ΠΑΣΟΚ; Ακούσατε έστω και μισό συγγνώμη; Σας θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ΄80 τριπλασίασε το έλλειμμα και διπλασίασε τους δημοσίους υπαλλήλους!
Σας θυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε σε κάθε απόπειρα αλλαγής της προηγούμενης κυβέρνησης. Και τώρα την κατηγορεί που δεν άλλαξε αυτά που την εμπόδιζε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει! Ακούσατε έστω και μισό συγγνώμη γι΄ όλα αυτά;

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΕΣΗΕΑ: Στάση εργασίας 11:00 - 15:00

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι της Αθήνας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52).

Όπως επισημαίνεται στη .........

σχετική ανακοίνωση, «επειδή η ημερομηνία αυτή είναι η τελευταία, δηλαδή η καταληκτική, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη να ασκήσουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα της συμμετοχής τους στη Γενική Συνέλευση και της προβολής και διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.».

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί ανεξαιρέτως σε όλες τις εφημερίδες, τους ιδιωτικούς και δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Αττικής, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τη στάση εργασίας εξαιρείται η κάλυψη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η εξαίρεση κρίνεται αναγκαία λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος.

Όλες οι ανατροπές στο ασφαλιστικό.

Το μέγεθος της κομματικής αντοχής αλλά και της κοινωνικής συνοχής δοκιμάζεται σήμερα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την οποία ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, με τη βοήθεια του υφυπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη θα παρουσιάσει την πολυσυζητημένη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Πολλές από τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, είναι σκληρές, αλλάζουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς παρεμβαίνουν σε όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή και στο ύψος συντάξεων, ασφαλισμένων που βρίσκονται πολύ κοντά στη συνταξιοδότηση.

Παράλληλα, υπό την πίεση των δανειστών .........

του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και την τελευταία στιγμή «παίζεται» εάν οι λεγόμενες δομικές αλλαγές, που αφορούν στη θεσμοθέτηση ενός νέο συστήματος ασφάλισης, θα εφαρμοστεί τελικά για όσους συνταξιοδοτηθούν (θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, για την ακρίβεια) μετά το 2018 ή όπως επιμένει η Ε.Ε., μετά το 2015. ανάλογα με την απόφαση θα καθοριστούν και οι συντελεστές αναπλήρωσης, καθώς και το έτος βάσει του οποίου θα υπολογίζεται η σύνταξη με ένα μικτό σύστημα.

Ένα ακόμη είναι το «σκοτεινό» σημείο, όσον αφορά στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας: εάν τελικά έχουν ενσωματωθεί με τη μορφή διατάξεων, οι ρητές και άκρως δεσμευτικές για τη χώρα μας, δεσμεύσεις που εμπεριέχονται στο μνημόνιο χρηματοδότησης, που εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και τους δανειστές μας. Δεσμεύσεις τόσο σκληρές, που ήδη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να εμφανίζει τα όσα εμπεριέχονται στη μνημόνιο ως θέματα υπό διαπραγμάτευση, όμως, όποιος διαβάσει το μνημόνιο, αντιλαμβάνεται ότι μέχρι τον Ιούνιο ακόμη και οι ασφαλισμένοι πριν από το 1993, όλες οι γυναίκες και οι άνδρες που υπηρετούν στο δημόσιο αλλά και οι ασφαλισμένοι υπό το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, θα υποστούν δραματικές αλλαγές, πολύ πριν από το 2018.

Η δέσμευση είναι ξεκάθαρη «κανείς δεν θα βγαίνει στη σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του, έως το 2015». Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να ψηφιστούν νομοθετικές παρεμβάσεις έτσι ώστε να αυξηθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης για πλήρη σύνταξη, χωρίς όριο ηλικίας, από τα 37 έτη που ισχύει σήμερα, στα 40. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν το 2011 ώστε να ολοκληρωθούν το 2015 και μάλιστα χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση σε όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από την 1η Ιανουαρίου του 1993 (λεγόμενοι παλαιοί ασφαλισμένοι).

Επίσης, προβλέπεται ότι εάν τα έτη ασφάλισης δεν φθάνουν τα 40, από του χρόνου, θα εφαρμόζεται πέναλτι -6% για κάθε χρόνο έως και τη συμπλήρωσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο που μπορεί να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι να δεσμευτεί ότι οι αλλαγές δεν θα αφορούν όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1983.

Για να χρυσώσει το χάπι μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση που να προβλέπει πως για τους συνταξιούχους μέχρι 700 ευρώ, τα ήδη μειωμένα δώρα και επιδόματα (13η και 14η σύνταξη) αυξάνονται κατά 200 ευρώ.

Από το 2011 θα ξεκινήσει και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο δημόσιο, με σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Βέβαια, στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, υπάρχουν διατάξεις που αφορούν και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Αναλυτικά οι κυριότερες αλλαγές που προβλέπονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι οι εξής:

1. Καθιέρωση νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία, με στόχο για όσους προσληφθούν από το 2013 και μετά, ο υπολογισμός της σύνταξης να γίνεται με βάση το σύνολο του ασφαλιστικού βίου. Επίσης, θα ισχύσουν και νέοι συντελεστές αναπλήρωσης. Στο μνημόνιο αναφέρεται πως ο μέσος συντελεστής δεν θα ξεπερνά το 1,2%, όταν σήμερα είναι 2%. Οι συντελεστές θα ξεκινούν από το 0,7% για τα 15 έτη ασφάλισης και θα ξεπερνούν το 2% για τα έτη ασφάλισης από τα 37 έως τα 40.

Μέχρις ότου ωριμάσει το νέο σύστημα, και για όσους συνταξιοδοτηθούν από την 1 Ιανουαρίου 2018 (ή 2015) και μετά, η σύνταξη θα υπολογίζεται με ένα μικτό σύστημα. Το πρώτο κομμάτι θα αφορά στα έτη ασφάλισης από την αρχή του εργάσιμου βίου και μέχρι τις 31/12/2012, και θα υπολογίζεται με το ισχύον σήμερα, σύστημα. Το δεύτερο θα αφορά στα έτη ασφάλισης από την 1/1/2013 και μετά και θα υπολογίζεται βάσει των νέων συντελεστών αναπλήρωσης, για το σύνολο των ετών αυτών. Το τρίτο, θα αφορά στη βασική σύνταξη.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η βασική σύνταξη για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους, θα υπολογίζεται επίσης αναλογικά, με βάση τα έτη ασφάλισης από την 1/1/2003 και εφεξής, προς το συνολικό χρόνο ασφάλισης.

2. Προβλέπεται μείωση των ποσοστού αναπλήρωσης, για τους παλαιούς ασφαλισμένους, σε δημόσιο, ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία και πρώην ΤΕΒΕ, που θα συνταξιοδοτηθούν πριν από το 2018. Αναλυτικά, όσοι έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση για πρώτη φορά μέχρι τις 31/12/1992 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από φορείς κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, μέχρι τις 31/12/2017, ο υπολογισμός της σύνταξης για κάθε έτος ασφάλισης από το 2013 και μετά, θα γίνεται με ποσοστό αναπλήρωσης 2%, παρ’ ότι στα συγκεκριμένα ταμεία για τους παλαιούς ασφαλισμένους ισχύουν ποσοστά ακόμη και 3,5%.

3. Από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους θα θεσπιστεί Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, ο νέος ΛΑΦΚΑ δηλαδή, που θα παρακρατείται κάθε μήνα από τις συντάξεις κύριας ασφάλισης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για ποσά μέχρι 1.400 ευρώ δεν θα υπάρχει παρακράτηση. Από 1.401 μέχρι 2.000 η εισφορά αναμένεται να καθοριστεί στο 3%, στο 5% θα φθάσει για συντάξεις μέχρι 2.500 ευρώ, από 2.501 έως 3.000 θα παρακρατείται εισφορά της τάξης του 7%, ενώ για πάνω των 3.000 συντάξεις, η παρακράτηση θα είναι της τάξης του 9%.

4. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες, ώστε η συνταξιοδότηση με 35 έτη ασφάλισης να πάει στο 60ο έτος. Το μέτρο αυτό θα αφορά στο Δημόσιο, καθώς αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο Πετραλιά. Το πιθανότερο είναι, οι αυξήσεις στο όριο ηλικίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να ξεκινήσουν από το 2011.

5. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αναπροσαρμόζονται ανά δεκαετία, αρχής γενομένης από το 2021, κατά 1/3 του μέσου όρου μεταβολής του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού, με σημείο αναφοράς την ηλικία των 65 ετών.

6. Μέχρι το τέλος του 2017, όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην εργασία τους και μετά τη συμπλήρωση των 35 ετών ασφάλισης και του 60ου έτους ηλικίας τους, θα λαμβάνουν πριμ της τάξης του 3,5% για κάθε επιπλέον έτος παραμονής. Μετά το 2018 το πριμ καταργείται.

7. Θα αναστέλλεται η σύνταξη σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, του δημοσίου αλλά και σε στρατιωτικούς – ένστολους που εργάζονται, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους. Μετά τα 55, το ποσό της ακαθάριστης κύριας σύνταξης που ξεπερνά τα 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%.

8. Καταργείται η συνταξιοδότηση των άγαμων θυγατέρων (διατηρείται το δικαίωμα για όσους ήδη λαμβάνουν σύνταξη) ενώ μπαίνουν περιορισμοί στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης επιζώντος συζύγου.

9. Οι επικουρικές συντάξεις μπορεί να μειωθούν ακόμη και κάτω από το 20% των συντάξιμων αποδοχών, με υπουργικές αποφάσεις και μετά από αναλογιστικές μελέτες.

10. Από το 2011 θα υπάρξει δραματική περικοπή (κατά 90%) της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται ότι οι αλλαγές θα αφορούν τους νεοπροσληφθέντες.

11. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα προσληφθούν από το 2013 και μετά, εντάσσονται στο ΙΚΑ, ενώ μέχρι το τέλος του 2017, τα ταμεία θα πρέπει να έχουν μείνει τρία. Μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών.

Πηγή: capital.gr

Ξεκινά το Σάββατο 15 Μαΐου η 4η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα διοργανωθεί στον Αγρίλη Φιλιατρών η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15 Μαΐου στο Βορρέειον πνευματικό κέντρο και θα ολοκληρωθούν το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Ιουνίου 2010 στον Αγρίλη Φιλιατρών.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο .......

Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τους Δήμους
Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, και Αυλώνας, το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τους εκπροσώπους των παραγωγών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.
Σκοπός της είναι η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του Μεσσηνιακού καρπουζιού και η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την ποιότητα και τη διατροφική του αξία.

Η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 15 Μαΐου με ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά, στην οποία ένας παραγωγός της περιοχής, ένας Ιταλός και ένας Ισπανός θα εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους αλλά και το πώς διαχειρίζονται τη διάθεση των προϊόντων τους στους καταναλωτές.

Τα θέματα των εισηγήσεων θα είναι:

1. Θέμα: Το παρόν και το μέλλον της καλλιέργειας του καρπουζιού. Προβλήματα, προοπτικές και νέες αγορές.
Ομιλητής: Καλλιάνης Γεώργιος Παραγωγός καρπουζιού

2. Θέμα: «Παρουσίαση της ισπανικής αγοράς καρπουζιού και ο τρόπος λειτουργίας της στην Ισπανία και στην Ευρώπη»
Ομιλητής: Jesus Villalobos Lopez Τεχνικός Διευθυντής Προϊόντων της Ομάδας Παραγωγών Unika Group Ισπανίας

3. Θέμα: «Παρουσίαση της ιταλικής αγοράς καρπουζιού και οι νέες τάσεις καταναλωτών και λιανεμπορίου»
Ομιλητής: Eugenio Meloni Σύμβουλoς Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων.

Οι εκδηλώσεις λήξης θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο στον Αγρίλη Φιλιατρών. Το διήμερο αυτό θα λειτουργούν εκθεσιακά περίπτερα για την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων από ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς, ιδιώτες, Δήμους και γυναικείους συλλόγους. Στην έκθεση θα συμμετέχουν και εταιρίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα εμφανιστεί η Νάντια Καραγιάννη και ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο κι εκδηλώσεις για τα παιδιά. Θα γίνουν βραβεύσεις καρπουζιών, παιχνίδια και η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα απονείμει έπαινο στις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες από καρπούζι. Οι παραγωγοί θα προσφέρουν δροσερό καρπούζι στους επισκέπτες.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς και τα Πλαστικά Κρήτης.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Agrenda και ο Αgrotypos.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της γιορτής
Κλίκ επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος



ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO



Πρωτάθλημα 2009 - 2010. Ολη η αγωνιστική χρονιά της Νίκης Πλάτης με μια ματιά.

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Β' Τοπικής Κατηγορίας στον 1ο όμιλο που αγωνίζεται η Νίκη Πλάτης Φιλιατρών.
Μια χρονιά μέτρια για την ακαδημία της μεγάλης ομάδας μας Εράνης. Μια χρονιά που είχε μοιρασμένες νίκες και ήττες.

Συνολικά όλη την χρονιά η Νίκη Πλάτης είχε:

12 Νίκες
11 Ήττες και
3 Ισοπαλίες.
Βαθμοί 39

Ακολουθεί πίνακας όλη της αγωνιστικής χρονιάς για να έχετε μια σφαιρική άποψη για .......

την πορεία της ομάδας την χρονιά που μόλις τελείωσε.

Κλικ στην παρακάτω εικόνα για να την δείτε σε πλήρες μέγεθος



Πηγή: Νίκη Πλάτης

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 26ης Αγωνιστικής (Τελευταία)



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Πηγή: Νίκη Πλάτης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Η Εφημερίδα Θάρρος δεν κυκλοφορεί την Δευτέρα.



Για να θυμούνται και οι Ολυμπιακοί ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ.





Προεξοφλούσαν την δεύτερη κούπα του Γάβρου.

Μου άρεσε που την Μεγάλη Παρασκευή οι φιλο-Ολυμπιακές εφημερίδες προεξοφλούσαν ότι ο γάβρος θα πάρει την δεύτερη Ευρωπαϊκή κούπα ....



ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.





Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 86 - 68.

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΥΠΑ???

ΠΗΡΑΤΕ ΜΙΑ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΤΟ 1987 ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ.
ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ