Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Καμουφλάρουν τις πισίνες για να μην τους πιάσει η εφορία

Τις πισίνες με καμουφλάζ θέλει να αποκαλύψει το υπουργείο Οικονομίας σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα αεροφωτογραφήσεις σε όλο το λεκανοπέδιο.

Έναν απίστευτο τρόπο σκαρφίστηκαν οι κατ΄επάγγελμα φοροφυγάδες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς έτσι ώστε να μην καρφωθούν ότι έχουν πισίνες, βρήκαν τρόπο να τις κρύβουν.

Πρόσφατα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ........

κατάφερε να εντοπίσει μέσω φωτογραφιών από δορυφόρους ποιοί είναι αυτοί που έχουν πισίνες στα σπίτια τους από όπου προέκυψε ότι λιγότερο από τους μισούς τις έχουν δηλώσει στην εφορία.

Οι ιδιοκτήτες πισίνων αναζητούν τρόπο ώστε να καλύψουν τις πισίνες τους για να μην τους πιάσει ο δορυφόρος και βρήκαν τα καλύμματα παραλλαγής και άλλα τέτοιες μεθόδους ώστε να μην φαίνονται στις αεροφωτογραφίες. Τα καλύματα παραλλαγής έχουν γίνει ανάρπαστα και κοστίζουν περί τα 2.100 ευρώ για μία πισίνα από 4 έως 8 μέτρα.

Ήδη η εφορία ετοιμάζει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις σε κατοίκους της Εκάλης αφού μέσω των δορυφορικών φωτογραφιών μέσω του γνωστού site της Google, εντοπίστηκαν 425 πισίνες. Από του πολεοδομικούς φακέλους όμως προκύπτει ότι μόνο 170 από αυτές είναι νόμιμες ενώ οι υπόλοιπες 255 είναι παράνομες.

Πηγή: News it

ΣΧΟΛΙΟ
Τα γνωστά λαμόγια της Εκάλης... Μεγαλογιατροί, Εφοπλιστές, Μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπά λαμόγια.


Πρόστιμο μαμούθ σε Έλληνα εφοπλιστή - Απειλείται με δήμευση της περιουσίας του

Το πρώτο μεγάλο χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής επέφερε το ΣΔΟΕ, επιβάλλοντας πρόστιμο μαμούθ σε Έλληνα εφοπλιστή, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ!

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον εφοπλιστή είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ΣΔΟΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη για την υπόθεση θα ενημερωθούν ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 μέχρι σήμερα, ο .........

εφοπλιστής (και ο αδερφός του που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο), αγόρασε μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Για κανένα από αυτά όμως δεν κατέβαλε ετήσιο φόρο αγοράς 3%, και τώρα καλείται να από την εφορία να πληρώσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και ενοικιάζονται από τράπεζες και καταστηματάρχες. Έχει επίσης ακίνητη περιουσία στη Μύκονο, στη Τζιά, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Φιλοθέη και την Αράχωβα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο εφοπλιστής, για τα ακίνητα που μισθώνει, δεν δήλωνε στην εφορία τα μισθώματα.

Αν ο επιχειρηματίας δεν καταβάλλει το ποσό θα ενεργοποιηθεί η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει δήμευση περιουσιακής κατάστασης.

Πηγή: News it

ΣΧΟΛΙΟ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ. Μόνο ο λαός πρεπει να πληρώνει και αυτοί να μην πληρώνουν???


Εκκληση Μπατζελή στους αγρότες για τις ενισχύσεις

Εκκληση στους δικαιούχους αγρότες της ενιαίας ενίσχυσης του 2010 να υποβάλουν εντός του Μαΐου, όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία, τις αιτήσεις καθώς και όλα τα στοιχεία του ΟΣΔΕ για την πληρωμή των φετινών κοινοτικών ενισχύσεων, που ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ, απηύθυνε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Η υπουργός προειδοποιεί ότι δεν θα δοθεί παράταση στις προθεμίες και ότι όποιος αγρότης δεν υποβάλει δήλωση δεν θα πάρει τα χρήματα.

"Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες η καταβολή των .......

ενισχύσεων στους αγρότες αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής μας και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι", υπογράμμισε η κ. Μπατζελή, ενώ υπενθύμισε ότι η καταβολή των ενισχύσεων γίνεται σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει η κοινοτική και εθνική νομοθεσία.

Αναφορικά με τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2010, επισήμανε ότι "απαράβατη προϋπόθεση είναι η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών εντός της προβλεπόμενης εντός του Μαΐου προθεσμίας, συνοδευόμενων ταυτόχρονα με την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων".

Ακολούθως, τόνισε ότι "από αυτή την απαίτηση του κοινοτικού κανονισμού δεν μπορεί να παρεκκλίνει κανένας".

Ξεκαθάρισε ότι χωρίς την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία "δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή των ενισχύσεων και για αυτό τον λόγο, καλούμε τους δικαιούχους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των αιτήσεων, να προσέλθουν άμεσα, και σε συνεργασία με τα περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και με τις οργανώσεις αγροτών, να το πράξουν".

Υπογράμμισε δε ότι "είναι αδιανόητο να τεθούν σε κίνδυνο τα χρήματα της πλειοψηφία των δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης εξαιτίας κάποιων ολίγων που δεν προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων".

Oπως είπε η κ. Μπατζελή, είναι απαραίτητο "να διευκρινιστεί στους δικαιούχους με κύρια απασχόληση τη γεωργία και με δικαιώματα μέχρι 10.000 ευρώ, ότι το ποσό για το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του 2010, το οποίο θα τους καταβληθεί από το κράτος, ανέρχεται σε 70 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταβάλλεται μεγαλύτερο ποσό από τους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης στους φορείς υποβοήθησης".

Τέλος, ανέφερε ότι το ίδιο ισχύει και για τους "δικαιούχους συνταξιούχους του ΟΓΑ με δικαιώματα μέχρι 5.000 ευρώ".

Πηγή: Εθνος

Με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την αγροτική ασφάλιση

Σε ένα εξαιρετικά σύντομο Υπουργικό Συμβούλιο, που έγινε τη Δευτέρα (10/5/2010), εγκρίθηκαν εκτός από το Ασφαλιστικό και άλλα τρία νομοσχέδια τα οποία θα προωθηθούν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για την αγροτική ασφάλιση (ΕΛΓΑ), το οποίο παρουσίασε η κ. Κατερίνα Μπατζελή, το νομοσχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της κ. Τίνας Μπιρμπίλη, και το νομοσχέδιο για την προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας που αφορά τις ανώνυμες εταιρείες της κ. Λούκας Κατσέλη. Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ, επειδή είχαν γίνει συζητήσεις προηγουμένως με τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από την εισήγηση του κ. Α. Λοβέρδου, δεν υπήρξε εκ νέου συζήτηση και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ειδικότερα με το σχέδιο νόμου ορίζονται κατ΄ άρθρο τα ακόλουθα:......

Στο άρθρο 1, επανακαθορίζεται το ενιαίο εθνικό σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας και ορίζονται οι φορείς των ασφαλιστικών υπηρεσιών για την προστασία και ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου. Οι βασικοί πυλώνες του γεωργοασφαλιστικού συστήματος που θεσπίζεται με το παρόν σχέδιο νόμου είναι τρεις: α) ο ΕΛΓΑ, ως κύριος φορέας, β) οι ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις και οι αλληλοασφαλιστικοί συνεταιρισμοί και γ) η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό τομέα του Υπ.Α.Α.Τ, αρμόδια μεταξύ άλλων, για τα Προγράμματα της Πολιτικής Σχεδίασης ΄Εκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) Στο σύστημα, δηλαδή, μετέχει μεν, ως βασικός πυλώνας ο ΕΛΓΑ, με την καθιέρωση της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ με ενιαίο βασικό χαμηλό ασφάλιστρο, συμμετέχουν όμως και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί και τα Ταμεία Αλληλοβοήθειας με την καθιέρωση της προαιρετικής ασφάλισης με επιδοτούμενο ασφάλιστρο και της πρόσθετης ασφάλισης, όπως και η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αναλαμβάνει την κατάρτιση και εκτέλεση των Προγραμμάτων ΠΣΕΑ, δυνάμει των οποίων χορηγούνται νόμιμες κρατικές ενισχύσεις για την επανόρθωση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες ή άλλα έκτακτα γεγονότα, σύμφωνα με το άρθρο 107 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ)

Στο άρθρο 2, συστήνεται στο Υπ.Α.Α.Τ Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων (ΥΔΚΚ) στον Αγροτικό Τομέα με σκοπό τον συντονισμό, την παρακολούθηση και τον έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας και καθορίζονται οι αρμοδιότητές της. Η υπηρεσία αυτή θα είναι αρμόδια και για την εκπόνηση και εκτέλεση των προγραμμάτων ΠΣΕΑ.

Στο άρθρο 3, επαναδιατυπώνονται οι σκοποί του ΕΛΓΑ -βασικού κορμού του συστήματος ασφαλίσεων- στα πλαίσια του ενιαίου γεωργοασφαλιστικού συστήματος και περιορίζονται σε αμιγώς ασφαλιστικά θέματα, αφαιρουμένης της αρμοδιότητας για τα Προγράμματα ΠΣΕΑ που η διαχείρισή τους από τον ΕΛΓΑ επέτεινε το οικονομικό του αδιέξοδο. Ταυτόχρονα, στους σκοπούς του ΕΛΓΑ, συμπεριλαμβάνεται και η προώθηση της ενεργητικής προστασίας της αγροτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, ως μέτρο πρόληψης των οικονομικών επιπτώσεων που επιφέρουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι ασθένειες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων χρηματοδότησης που παρέχει και το ΕΣΠΑ/ Αλέξανδρος Μπαλτατζής, καθώς επίσης και η δυνατότητά του να συνάπτει πρόσθετη ασφάλιση με παραγωγούς που επιθυμούν διαφορετικό από το υποχρεωτικό όριο «απαλλαγής», ή/και προαιρετική ασφάλιση με τους υπόλοιπους φορείς που συμμετέχουν στο σύστημα.

Στο άρθρο 4 καθιερώνεται η υποχρεωτική και αυτοδίκαιη ασφάλιση του συνόλου της φυτικής και ζωικής παραγωγής και του αντίστοιχου κεφαλαίου, καθορίζονται τα ασφαλιζόμενα πρόσωπα, το είδος και το αντικείμενο της ασφάλισης, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα εξαίρεσης από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, όπως και η αντίστροφη διαδικασία, επιχειρήσεων δηλαδή που έχουν εξαιρεθεί, με αίτησή τους από την ασφάλιση του ΕΛΓΑ, όπως οι πτηνοτροφικές και χοιροτροφικές, να υπαχθούν εκ νέου στην ασφάλισή του. Καθιερώνεται επίσης ο θεσμός της πρόσθετης ασφάλισης με την καταβολή πρόσθετης εισφοράς για όσους επιθυμούν μείωση της «απαλλαγής» και ο θεσμός της προαιρετικής επιδοτούμενης ασφάλισης για όσους παραγωγούς επιθυμούν κάλυψη ζημιών από κινδύνους που δεν εντάσσονται στους υποχρεωτικά ασφαλιζόμενους κινδύνους του ΕΛΓΑ.

Στο άρθρο 5, προσδιορίζονται οι υπαγόμενοι στην ασφάλιση του ΕΛΓΑ φυσικοί κίνδυνοι, παθήσεις και ασθένειες της φυτικής και ζωικής παραγωγής και διακρίνονται σε υποχρεωτικά ασφαλιζόμενους και προαιρετικά ασφαλιζόμενους κινδύνους. Η κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των κινδύνων εν γένει που υπάγονται στην ασφάλισή του, ενεργοποιούνται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του αντίστοιχου Κανονισμού Ασφάλισής του και η οποιαδήποτε αποζημίωση αφορά μόνο άμεσες ζημιές. Δίνει τη δυνατότητα επέκτασης των ασφαλιστικών καλύψεων του συστήματος σε νέους κινδύνους, που δημιουργούνται από τις συντελούμενες κλιματικές αλλαγές, όπως η έντονη ξηρασία, η λειψυδρία και η ερημοποίηση των αγροτικών εκτάσεων. Οι κίνδυνοι αυτοί, που εξειδικεύονται με σαφή επιστημονικό προσδιορισμό στους αντίστοιχους κανονισμούς του ΕΛΓΑ (άρθρο 15) δεν μπορεί να αγνοούνται από το γεωργοασφαλιστικό σύστημα, δεδομένου ότι πλέον λαμβάνονται υπόψη και στα αντίστοιχα κοινοτικά προγράμματα και πολιτικές.

Στο άρθρο 6, ορίζεται το ελάχιστο όριο απαλλαγής στη φυτική παραγωγή, ενώ στο ζωικό κεφάλαιο, οι ελάχιστες απαλλαγές περιλαμβάνονται στον αντίστοιχο Κανονισμό Ασφάλισης, οι καλυπτόμενες άμεσες ζημιές, καθώς και το ανώτατο όριο αποζημίωσης (70.000) που μπορεί να καταβάλλει ο ΕΛΓΑ. Καθιερώνεται επίσης ο υπολογισμός της «απαλλαγής» στο σύνολο της παραγωγής των καλλιεργούμενων ειδών από τον παραγωγό σε επίπεδο νομού και η δυνατότητα αύξησης της απαλλαγής στις ιδιαίτερα ζημιογόνες καλλιέργειες. Ταυτόχρονα επιβάλλεται η υποχρέωση ισοσκελισμού των ετήσιων αποζημιώσεων που καταβάλλει ο ΕΛΓΑ με τα ετήσια έσοδα που εισπράττει από την ειδική εισφορά και άλλες πηγές χρηματοδότησης και ορίζεται ότι αν καταγράφεται απόκλιση, δηλαδή αν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις υπερβαίνουν τα έσοδα του ΕΛΓΑ, τότε θα πραγματοποιείται οριζόντια συμμετρική και αναλογική μείωση των αποζημιώσεων που καταβάλλει ο ΕΛΓΑ, ενώ σε ετήσια βάση θα προσδιορίζεται το ανώτατο ύψος των παροχών του ΕΛΓΑ προς τους ασφαλισμένους. Επίσης προβλέπεται η ευχέρεια να καθοριστεί ώστε, οι καταβαλλόμενες αποζημιώσεις να επιμερίζονται ανά προϊόν στη φυτική παραγωγή, ή ανά κατηγορία ζωικού κεφαλαίου, ανάλογα με τα ανά προϊόν ή ανά κατηγορία ζωικού κεφαλαίου έσοδά του. Η θέσπιση της αναλογικής κατά προϊόν αποζημίωσης στη φυτική παραγωγή, ή ανά κατηγορία, στο ζωικό κεφάλαιο, καθιστά το σύστημα πιο δίκαιο και πιο άμεσα ανταποδοτικό και γνωρίζουν πλέον οι αγρότες τις δυνατότητες αποζημίωσης που διαθέτει ο ΕΛΓΑ. Σ΄ αυτό το πλαίσιο εξορθολογισμού των δημοσιονομικών μέσων του Οργανισμού αποκλείονται οι «κατ' εξαίρεση» καλύψεις του ΕΛΓΑ

Στο άρθρο 7, καθορίζονται οι πόροι του ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα η ειδική ασφαλιστική εισφορά, η πρόσθετη εισφορά, η προαιρετική εισφορά και η γενική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ και δευτερευόντως, άλλα έσοδα του ΕΛΓΑ που κυρίως είναι παν ό,τι εισπράττει από την υποχρεωτική παροχή υπηρεσιών σε τρίτους ή κρατικές επιχορηγήσεις που έχουν την έγκριση από την Ε.Ε. Η διατήρηση της υποχρεωτικότητας του θεσμού της ασφάλισης στον ΕΛΓΑ που αποτελεί ισχυρό και μοναδικό μέτρο για την διατήρηση του κοινωνικού του χαρακτήρα, θα συμβάλλει και στην οικονομική του αυτοτέλεια, ενώ η ασφαλιστική κάλυψη όλων των αγροτών της χώρας με ταχύτατες, διαφανείς και αμερόληπτες διαδικασίες που θα προβλέπονται με λεπτομέρεια στους Κανονισμούς, θα βελτιώσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Ταυτόχρονα ο προσδιορισμός με ακρίβεια των πόρων του ΕΛΓΑ και η εξασφάλισή τους, εγγυάται στους μεν παραγωγούς, την ασφαλιστική τους κάλυψη, στον δε Οργανισμό, την εύρυθμη λειτουργία του, την διαφάνεια και την προοπτική του.

Στο άρθρο 8, ορίζεται ότι η υποχρεωτική ειδική εισφορά υπέρ του ΕΛΓΑ, επιβάλλεται σε όλα τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα, εξαιρουμένων των προϊόντων που δεν έχουν υπαχθεί στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛΓΑ και των αγροτικών προϊόντων που παράγονται εντός του Αγίου Όρους και ανήκουν στις Μονές,

Στο άρθρο 9,περιγράφεται ο τρόπος υπολογισμού της ασφαλιζόμενης αξίας της αγροτικής παραγωγής στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο.

Στο άρθρο 10, ορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της υποχρεωτικής ειδικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ στην υπολογισθείσα αξία της αγροτικής παραγωγής και ο ακριβής υπολογισμός της που γίνεται κατά την υποβολή της ενιαίας δήλωσης ενίσχυσης.

Στο άρθρο 11, εξειδικεύεται ο τρόπος καταβολής της υποχρεωτικής ειδικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ που πραγματοποιείται με κατάθεση του οφειλόμενου ποσού σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ εντός προθεσμίας, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα του αγρότη να εξουσιοδοτήσει τον ΕΛΓΑ να εισπράξει το ποσόν από άλλες απαιτήσεις που έχει ο ασφαλιζόμενος από φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα. Η καταβολή της εισφοράς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ μέρους του ΕΛΓΑ πληρωμή της αποζημίωσης.

Στο άρθρο 12,προσδιορίζεται η βάση υπολογισμού της γενικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ, ο συντελεστής της, τα υπαγόμενα σ΄ αυτήν φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και ο τρόπος βεβαίωσης, καταβολής και απόδοσής της στον ΕΛΓΑ

Στο άρθρο 13 προβλέπεται η σύναψη συμβολαίων για την πρόσθετη και επικουρική ασφάλιση όπου θα αναγράφονται τα εκατέρωθεν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Στο άρθρο 14 ορίζονται τα διαδικαστικά θέματα για την καταβολή της αποζημίωσης και η δυνατότητα καταβολής προκαταβολής και αναλογικής περικοπής της αποζημίωσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Στο άρθρο 15, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στους Κανονισμούς Ασφάλισης του ΕΛΓΑ και τα ειδικότερα θέματα που περιλαμβάνονται σ΄ αυτούς, όπως οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, η διαδικασία και τα όργανα επίλυσης των αμφισβητήσεων που γεννώνται κατά την εκτίμηση των ζημιών κλπ

Στο άρθρο 16, προβλέπεται το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας του ΕΛΓΑ, η έλλειψη του οποίου αφενός μεν, στερεί από τον ζημιωθέντα γεωργό το δικαίωμα να διεκδικήσει την αποζημίωσή του, αφετέρου δε, αποτελεί αναγκαίο δικαιολογητικό για την έκδοση διαφόρων αδειών, θεώρηση στοιχείων κλπ

Στο άρθρο 17, δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης γεωπόνων ΑΕΙ ή τεχνολόγων γεωπονίας ΤΕΙ ως πραγματογνωμόνων εκτιμητών σε θέματα εκτίμησης των ζημιών από πίνακα πιστοποιημένων εμπειρογνωμόνων που καταρτίζεται ετησίως από το ΓΕΩΤΕΕ.

Στο άρθρο 18, περιγράφεται ο θεσμός της προαιρετικής επιδοτούμενης ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, οι υποχρεώσεις των αντίστοιχων φορέων, καθώς και η ενίσχυση του Δημοσίου που καταβάλλεται σε αυτούς, είτε για την επιδότηση του ασφαλίστρου για την ασφάλιση καλλιεργειών, ζώων και φυτών έναντι οικονομικών απωλειών που προκαλούνται από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα και ασθένειες των ζώων ή των φυτών ή εμφάνιση επιβλαβών οργανισμών, είτε για χρηματοδοτική συνεισφορά στα υφιστάμενα ή συνιστώμενα ταμεία Αλληλοβοήθειας για τις ασθένειες ζώων και φυτών και τα περιβαλλοντικά ατυχήματα. Η επιδότηση του ασφάλιστρου αφορά κινδύνους ή μέρος αυτών που δεν καλύπτονται υποχρεωτικά από τον ΕΛΓΑ. Επιπλέον, στο άρθρο αυτό, ορίζεται ότι η επιδότηση του ασφαλίστρου μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τον ασφαλιζόμενο κίνδυνο, τη γεωγραφική περιοχή, τον τόπο κατοικίας, το ύψος του εισοδήματος του ασφαλιζόμενου προσώπου, το είδος της καλλιέργειας ή εκτροφής και το χαρακτηρισμό του ως αγρότη ή κατόχου γεωργικής εκμετάλλευσης. Η επιδότηση ασφαλίστρου μπορεί επίσης να διαφοροποιείται μεταξύ φυσικών και νομικών ασφαλιζόμενων προσώπων.

Στο άρθρο 19, αναφέρονται οι βασικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των αλληλοασφαλιστικών συνεταιρισμών που συμμετέχουν σε προαιρετική βάση στην επιδοτούμενη γεωργική ασφάλιση.

Στο άρθρο 20, λοιπά θέματα λειτουργίας αυτών.

Στο άρθρο 21, ορίζεται ότι όλες οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) θα ασκούνται εφεξής από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα και γίνεται καταγραφή των αρμοδιοτήτων αυτών. Καθιερώνεται ο πλήρης οικονομικός διαχωρισμός των Κρατικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ από τις ασφαλιστικές καλύψεις του ΕΛΓΑ, με πλήρη κάλυψη των δαπανών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από έγκριση της ΕΕ. Ο εκσυγχρονισμός και η ορθολογική λειτουργία των ΠΣΕΑ, θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του συστήματος ασφάλειας και ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου.

Στο άρθρο 22, προσδιορίζονται εννοιολογικά οι όροι θεομηνία, έκτακτα γεγονότα και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η συνδρομή των οποίων είναι απαραίτητη προκειμένου να υποβληθεί και να εγκριθεί από την ΕΕ πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για την αντιστάθμιση ζημιών στον αγροτικό τομέα}.

Στο άρθρο 23, προβλέπεται η έκδοση κανονισμού που θα περιλαμβάνει τις διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα για τις διαπιστούμενες παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος νόμου.

Στο άρθρο 24, αναφέρονται οι καταργούμενες διατάξεις του ν.1790/1988. Σημειώνεται ότι ο βασικός νόμος που διέπει την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΑ, είναι ο ιδρυτικός του νόμος 1790/1988 και ο νόμος 2145/2001, οι οποίοι όμως έχουν υποστεί πολλαπλές τροποποιήσεις με δεκάδες τροπολογίες σε πολλούς νόμους,(π.χ ν. 3074/2002, ν. 3147/2003, ν. 3399/2005, ν. 3460/2006, ν. 3698/2008, ν. 3756/2009 κλπ) με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ασαφούς νομικού πλαισίου και την αποδυνάμωση της νομικής ασφάλειας. Με τις νέες ρυθμίσεις, τα βασικά άρθρα για την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΑ (άρθρα 2,3,3α,3γ,4,5,5α, του ν.1790/1988, όπως αυτά ισχύουν έως σήμερα) τροποποιήθηκαν, ενοποιήθηκαν και ενσωματώθηκαν στις νέες διατάξεις, με αποτέλεσμα να αποσαφηνίζεται έτσι το όλο νομικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των γεωργικών ασφαλίσεων.

Στο άρθρο 25 αναφέρονται οι μεταβατικές διατάξεις.

Στο άρθρο 26 η έναρξη ισχύος του νόμου.

Πηγή: Αγροτύπος.gr

Προκήρυξη Προγράμματος "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010"

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013(ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης της πράσινης επιχειρηματικότητας, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ προκήρυξε το Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010».

To Πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την ενίσχυση των ........

υφιστάμενων ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που δρουν υποστηρικτικά σ' αυτές, για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής τους διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα.
Το πρόγραμμα ενισχύει δράσεις διαχείρισης, ανακύκλωσης, διάθεσης αποβλήτων, εξοικονόμησης ενέργειας, ενσωμάτωσης προτύπων, συμβουλευτικών υπηρεσιών, κ.λπ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ.€ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.

Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.
Το ποσοστό της δημόσιας δαπάνης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου ανέρχεται στο 45%, ενώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο 40%.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατεθούν σε διάστημα 7 ημερολογιακών ημερών από την ολοκλήρωση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των προτάσεων.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι 25η Μαΐου 2010 και η καταληκτική ημερομηνία η 18η Ιουνίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες:

www.efepae.gr

www.antagonistikotita.gr

www.diaxeiristiki.gr

www.ggb.gr

καθώς επίσης τα κατά τόπους Επιμελητήρια και τις συνεργαζόμενες με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικές Τράπεζες, όπως περιγράφονται λεπτομερώς στο παράρτημα του Οδηγού του Προγράμματος.
Γραφείο Ενημέρωσης Επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου), υπεύθυνος κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, τηλ. 27210 63548, 27210 62200.

Την Κυριακή ξεκινά το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα Getitnow.gr

Την Κυριακή ανοίγει τις «ψηφιακές πόρτες του» το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα Getitnow.gr διαθέτοντας περισσότερα από 300.000 προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από το νέο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα θα διατίθενται όλα τα προϊόντα τεχνολογίας όπως τηλεοράσεις, laptops, gaming, ψηφιακά προϊόντα κ.α., βιβλία, μουσική, ταινίες, παιχνίδια αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη για το σπίτι, για τον άντρα, τη γυναίκα, το παιδί και επίσης αθλητικά είδη. Παράλληλα, στα πλαίσια της βελτίωσης του καταστήματος θα προστίθενται και νέες κατηγορίες προϊόντων.

Πέραν του μεγάλου όγκου των προϊόντων, το Getitnow.gr ενσωματώνει μια σειρά από ..........

επιπλέον υπηρεσίες. Για παράδειγμα οι επισκέπτες του δικτυακού τόπου μπορούν να επιλέγουν τα προϊόντα τους αξιοποιώντας πρωτοποριακές δυνατότητες οπτικής απεικόνισης μέσω φωτογραφίας και βίντεο. Παράλληλα, υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών και η φιλικότητα προς τους χρήστες, μεταξύ άλλων μέσα από ειδικό help desk, και υπηρεσίες άμεσης συνομιλίας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων στον υπολογιστή.

Στο κομμάτι της ασφάλειας των συναλλαγών οι πληρωμές μπορούν να γίνουν είτε με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση, ενώ ο επισκέπτης ενημερώνεται που βρίσκεται η παραγγελία του ανά πάσα στιγμή μέσω μηνύματος SMS (SMS alert) και συστήματος ανίχνευσης της παραγγελίας (order trace).

Επιπλέον, ο επισκέπτης του online megastore θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει συμβουλές για τα προϊόντα του ενδιαφέροντός του από τρεις ειδικούς που θα αξιολογούν τα προϊόντα μέσω βίντεο που θα προβάλλονται στην ιστοσελίδα αλλά και μέσω των blogs τους και των σελίδων τους στο facebook & twitter. Παράλληλα, τη γνώμη τους για τα προϊόντα θα μπορούν να λένε και οι ίδιοι οι καταναλωτές, τόσο μέσω μηνυμάτων όσο και μέσω βίντεο.

Παράλληλα, η προσφορά της ημέρας θα συνεχιστεί με ένα προϊόν κάθε μέρα σε ασυναγώνιστη τιμή.

Πέρα από την ηλεκτρονική του μορφή, το Getitnow.gr πλαισιώνεται επίσης από 30 σημεία εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να παραγγέλνουν, να παραλαμβάνουν και να κάνουν αν το επιθυμούν τις πληρωμές των αγορών τους.

Το Getitnow έχει βασιστεί στην πλατφόρμα της Αμερικάνικης εταιρίας, ATG (Art Technology Group), η οποία διαθέτει αυτή τη στιγμή τηνπιο εξελιγμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στο κόσμο, με πελάτες όπως το Best Buy, Tesco, Target, Coca Cola, Bulgari, και αποτελεί το πρώτο online megastore στην Ελλάδα και αποτελεί μία συνεργασία ανάμεσα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και την Publicworld, (συμφερόντων Π. Γερμανού). Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα ανήκει κατά 57% στην ΡublicWorld, κατά 38% στον ΔΟΛ και κατά 5% στον επιχειρηματία Β. Ρέστη.

Ο Jim Hamilton, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία στην Αμερική στους τομείς του retail και του ηλεκτρονικού εμπορίου δήλωσε σχετικά, «Το Getitnow αποτελεί επανάσταση στην ελληνική αγορά καθώς προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές και μία σειρά από πρωτοποριακές υπηρεσίες που μέχρι τώρα δεν μπορούσε ο Έλληνας καταναλωτής να απολαύσει συνολικά. Προσφέρουμε το μεγαλύτερο online megastore σε κάθε ελληνικό σπίτι και στοχεύουμε μέσα από την καινοτομία και την μοναδική εξυπηρέτηση να πάρουμε ηγετικό μερίδιο στην αγορά».

Έρχεται πρόταση νέου εκλογικού νόμου απο την Κυβέρνηση. Θα προβλέπει 200 βουλευτές.

Πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα φέρει σύντομα η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Σχετικά δε με την πρόταση του κ. Σαμαρά για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι στη συνάντηση των αρχηγών, η κυβέρνηση απάντησε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να εξεταστεί μόνο στο πλαίσιο της αλλαγής του εκλογικού νόμου και ότι από μόνο του είναι ένα αποσπασματικό μέτρο, που δεν βοηθάει σε τίποτα.

Για το εάν θα συνυπολογιστεί η πρόταση της ..............

αριστεράς για εφαρμογή της απλής αναλογικής στον εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε, μεταξύ άλλων, ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα που να αναδεικνύει τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο και θα σταματήσει τον δίαυλο μεταξύ πολιτικής και χρηματοδότησης και ο οποίος θα διασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στις αλλαγές για τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια, όπως πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «το αίσθημα της ατιμωρησίας το προσλαμβάνει η κυβέρνηση όπως και οι πολίτες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι συγκεκριμένα».

Υπενθύμισε δε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει έλεγχος των δημόσιων λειτουργών και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο και σε χαμηλό, όπου υπάρχει παραβατικότητα και πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχει εντολή του πρωθυπουργού και γίνεται σκληρή δουλειά να αναδειχθούν όλες οι περιπτώσεις παραβατικότητας στα υπουργεία.

Αναφερόμενος στις εξεταστικές επιτροπές, επεσήμανε ότι ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ για την εξεταστική για την οικονομία σημείωσε ότι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, όπου θα πρέπει να καταλογιστούν οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του κ. Παπούλια για τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι η κυβέρνηση επιφυλάχθηκε να το επεξεργαστεί, γιατί υπάρχουν και νομοτεχνικά προβλήματα.

Για το «πόθεν έσχες», δήλωσε ότι ήδη συζητείται στη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία ώστε το «πόθεν έσχες» των πολιτικών να είναι στο πλαίσιο του πραγματικού ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων τους και όχι μια τυπική διαδικασία.

Σχετικά με την πρόταση για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι είναι πραγματικά ένα ζήτημα που διασύρει την πολιτική ζωή του τόπου μας, συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται πράξη η υποχρέωση των βουλευτών, που υπάρχει και σήμερα, να αίρουν τη βουλευτική ασυλία όπου δεν υπάρχει πολιτικό αδίκημα.

«Είναι όμως πλέον επιβεβλημένο οι βουλευτές, τουλάχιστον στα αδικήματα που δεν αφορούν σε πολιτική δράση, να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τον απλό Έλληνα πολίτη», ανέφερε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το ρυθμίσει.

«Βεβαίως και το σκεφτόμαστε», απάντησε ο κ. Πεταλωτής σε ό,τι αφορά την περιστολή της κομματικής επιχορήγησης. «Εμείς είμαστε αυτοί που συναινούμε και θεωρούμε επιβεβλημένο να μπει τάξη στα οικονομικά των κομμάτων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αριστεράς, όπως ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι το αίτημα για σύγκληση Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών έγινε από τον πρωθυπουργό και το ότι δεν θέλησαν να έρθουν είναι θέμα δικής τους ευθύνης και απόφασης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Απεργούν στις 17-18 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ

Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 17 και 18 Μαΐου εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ, ως διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η πολιτική αναλγησία η έλλειψη σεβασμού προς τον εργαζόμενο και η παράλογη απαίτηση να πληρωθούν άμεσα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν τα προηγούμενα 40 έτη από όλες τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου, αποτελεί αιτία αντίδρασης για όλους τους εργαζόμενους που προσπαθούν με πενιχρούς μισθούς να επιβιώσουν.

Αποτελεί δείγμα γραφής για τον τρόπο σκέψης της πολιτικής ηγεσίας που κυβερνά.
Ο κλάδος μας ξεχώρισε από όλο το δημόσιο τομέα και αποτέλεσε την ........

αιχμή του δόρατος για μια πιο οργανωμένη, σωστή και δίκαιη δημόσια διοίκηση. Έγινε ο πετυχημένος συνδετικός κρίκος που έλειπε μεταξύ του πολίτη και της δημόσιας διοίκησης».

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους με αίσθημα ευθύνης να συμμετέχουν μαζικά στην παραπάνω κινητοποίηση και να είναι έτοιμοι για κλιμάκωση, σκεφτόμενοι πάντα ότι στις δύσκολες ώρες που ζούμε η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο μέσο άμυνας , αντίστασης και διαφύλαξης των εργασιακών δικαιωμάτων μας και ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας».

Πηγή: Zougla.gr

Πατέρας βίαζε το 7χρονο κοριτσάκι του στην Καλαμπάκα.

Αιμορραγούσε κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το 7χρονο κοριτσάκι του βίαζε πατέρας - τέρας στην Καλαμπάκα σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας όταν πριν από 15 μέρες η δασκάλα του ιδιωτικού σχολείου, όπου φοιτά το κοριτσάκι, παρατήρησε ότι αιμορραγούσε από τα γεννητικά του όργανα.

Ενημερώθηκε η μητέρα του κοριτσιού, το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Καλαμπάκας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπήρχαν σημάδια βιασμού.
Στη συνέχεια η υπόθεση καταγγέλθηκε από την ..........

μητέρα στην αστυνομία και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με την οποία το 7χρονο κοριτσάκι όντως είχε πέσει θύμα βιασμού.

Ο πατέρας, που φέρεται να είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος, ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.
Πρόκειται για έναν άνδρα 45 ετών, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι άνεργος.

Με λιγότερους επιτηρητές και εξεταστικά κέντρα οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις

Και τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την Παρασκευή, «χτύπησε» η οικονομική κρίση, καθώς μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων μπαίνει «ψαλίδι» και στον αριθμό των επιτηρητών.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», ο υφυπουργός Παιδείας, Γ.Πανάρετος έστειλε τη Δευτέρα στους διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί να χρησιμοποιηθούν στα εξεταστικά κέντρα μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται ο αριθμός των επιτηρητών.

«Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών πρέπει να .........

καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αίθουσες κάθε εξεταστικού κέντρου, προκειμένου να απασχοληθεί ο απολύτως απαραίτητος αριθμός επιτηρητών», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εξεταστικά κέντρα έχουν μειωθεί από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ενώ οι πληρωμές για τις πανελλαδικές εξετάσεις μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Η μείωση αφορά στη αμοιβές των επιτροπών, τις επιτηρήσεις και τη βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς και στις υπερωρίες των Σαββάτων, τη βαθμολόγηση και την επιτήρηση στα εσπερινά σχολεία.

«Καλλικράτης» και σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Εκπαιδευτικό «Καλλικράτη» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με συγχωνεύσεις τμημάτων γειτονικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ για τον εξορθολογισμό της χωροταξικής κατανομής των ιδρυμάτων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η κ.Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες για την νέα δομή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα

Την Παρασκευή ξεκινούν για τους εξεταζόμενους των Ημερησίων Γενικών Λυκείων οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικές Θεωρίας που είναι επιλογής για όλες τις κατευθύνσεις.

Οι εξετάσεις για τους μαθητές εσπερινών λυκείων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Β' ομάδας) θα αρχίσουν το Σάββατο 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαΐου.

Για τους αποφοίτους της Α' ομάδας των ΕΠΑΛ, αλλά και για μαθήματα ειδικότητας της Β' ομάδας οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 25 Μαΐου-9 Ιουνίου.

Πηγή: in.gr

ΥπΑΑΤ: Αδύνατη η πληρωμή ενισχύσεων χωρίς ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων

Χωρίς την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (15 Μαΐου) δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή των ενισχύσεων στους αγρότες, ξεκαθάρισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, καλώντας τους δικαιούχους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των αιτήσεων, να το πράξουν άμεσα.

Όπως διευκρινίζει η υπουργός, απαράβατη προϋπόθεση για τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2010 είναι η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, συνοδευόμενων ταυτόχρονα με την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και από αυτή την απαίτηση του κοινοτικού κανονισμού δεν μπορεί να παρεκκλίνει κανένας.

Η κ. Μπατζελή χαρακτηρίζει αδιανόητο να τεθούν σε κίνδυνο τα χρήματα της πλειοψηφίας των .........

δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης εξαιτίας κάποιων ολίγων που δεν προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, καλώντας τους δικαιούχους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των αιτήσεων να προσέλθουν άμεσα και σε συνεργασία με τα περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και με τις οργανώσεις αγροτών να το πράξουν.

Διευκρινίζεται επίσης ότι για τους δικαιούχους με κύρια απασχόληση την γεωργία και με δικαιώματα μέχρι 10.000€, το ποσό για το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του 2010 που θα τους καταβληθεί από το κράτος, ανέρχεται σε 70€ περιλαμβανομένου ΦΠΑ και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταβάλλεται μεγαλύτερο ποσό από τους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης στους φορείς υποβοήθησης. Το ίδιο ισχύει και για τους δικαιούχους συνταξιούχους του ΟΓΑ με δικαιώματα μέχρι 5.000€.

Στις περιπτώσεις που ζητούνται μεγαλύτερα των 70 ευρώ ποσά από τοπικούς φορείς υποβοήθησης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, η υπουργός τονίζει πως είναι υποχρέωση των δικαιούχων να καταφεύγουν στους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ που παρευρίσκονται στους φορείς για να επιλύουν το θέμα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.