Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ξεκινά σήμερα η γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Τις "πύλες της" ανοίγει σήμερα το απόγευμα και ώρα 7 η 4η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας στο Βορρέειον πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.

Μια γιορτή που σαν στόχο της έχει την μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του Μεσσηνιακού καρπουζιού και η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την ποιότητα και τη διατροφική του αξία.

Η γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τους Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, και Αυλώνας, το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τους εκπροσώπους των παραγωγών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Σήμερα θα γίνει η έναρξη της γιορτής με ομιλίες στο βορέειο σχετικές με το καρπούζι που .......

παράγεται στην Τριφυλιακή γη αλλα και τους τρόπους παραγωγής και εμπορίας σε άλλες χώρες.
Γι αυτές τις χώρες θα μιλήσουν οι: esus Villalobos Lopez Τεχνικός Διευθυντής Προϊόντων της Ομάδας Παραγωγών Unika Group Ισπανίας όπου θα αναφερθεί στην Παρουσίαση της ισπανικής αγοράς καρπουζιού και ο τρόπος λειτουργίας της στην Ισπανία και στην Ευρώπη, ενώ ο Eugenio Meloni Σύμβουλoς Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, θα αναφερθεί στην παρουσίαση της ιταλικής αγοράς καρπουζιού και οι νέες τάσεις καταναλωτών και λιανεμπορίου.

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί ένα μήνα μετά το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς και τα Πλαστικά Κρήτης.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Agrenda και ο Αgrotypos.

To πρόγραμμα της Γιορτής:



Οι νοσταλγοί της επανίδρυσης του Κράτους αντιδρούν στον «Καλλικράτη» λέει το ΥΠΕΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο «Καλλικράτης».

Σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΣ σημειώνει ότι οι αρνητικές δηλώσεις προέρχονται από τους πρωταγωνιστές «της διαβόητης εξαετούς επανίδρυσης του Κράτους, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής».

«Έχουν πράγματι κάθε λόγο να αντιταχθούν σε μια βαθιά αλλαγή όπως ο 'Καλλικράτης', όσοι ταυτίστηκαν με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους της σπατάλης, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας.

«Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να προχωρήσει μπροστά, και ο Καλλικράτης με τις αλλαγές νοοτροπίας και .....

αξιών που εισάγει συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον.»

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ απέρριψε το σχέδιο «Καλλικράτης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι περιφρονεί την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ, «οι οποίες ανέμεναν τη συνέχιση της διαβούλευσης με τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ σημειώνει ότι «ακόμη δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα πώς προκύπτει εξοικονόμηση δαπάνης 1,8 δισ. ευρώ».

Πηγή: in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.