Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1

Η ΑΕΚ κράτησε για τον εαυτό της το «καλό» εισιτήριο για το Europa League της νέας σεζόν, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και τερμάτισε δεύτερη στα πλέι οφ.

Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» καταποντίστηκαν στην τελευταία θέση του μίνι αυτού πρωταθλήματος, αφού εκτός της Ένωσης τους πέρασε και ο Άρης, που κέρδισε τον ΠΑΟΚ και βγήκε έτσι τρίτος.

Δίκαιη, βέβαια, η νίκη των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς έλεγξαν τον ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου, παρότι και ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες για να φύγει, αν όχι με τη νίκη, τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε μόλις στο .......

7ο λεπτό ο Κώστας Μανωλάς με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Ίσμαελ Μπλάνκο, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε μόλις τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Όσκαρ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Γιάννη Παπαδόπουλο και αυτός με ψυχραιμία πλάσαρα τον Σεμπάστιαν Σάχα.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία και της ευκαιρίες στη συνέχεια, όμως μέχρι το τέλος του πρώτους μέρους δεν κατάφερε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα. Το πέτυχε, παρόλα αυτά, νωρίς στην επανάληψη (στο 54') με δυνατό σουτ του Μπλάνκο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Το 2-1 ώθησε τον Ολυμπιακό να βγει από την περιοχή του προκειμένου να ψάξει την ισοφάριση, άφησε όμως έτσι πολλά κενά στην άμυνά του, που πήγαν οι γηπεδούχοι να εκμεταλλευτούν στις αντεπιθέσεις.

Από τη στιγμή, όμως, που δεν έγινε το 3-1 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο τελευταίο δεκάλεπτο δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Σάχα.

Οι συνθέσεις:

AEK (Μπάγεβιτς): Σάχα, Μανωλάς (17‘ Λεονάρντο), Γκέντσογλου (76‘ Αλεξόπουλος), Λαγός, Γεωργέας, Καφές, Γιάχιτς, Μαντούκα, Νέμεθ (88‘ Καράμπελας), Σκόκο, Μπλάνκο.

Ολυμπιακός (Μπάντοβιτς): Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος (75‘ Φετφατζίδης), Στολτίδης, Όσκαρ, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεντέσμα, Πάντος, Γ. Παπαδόπουλος.


ΣΧΟΛΙΟ
Κατα τα άλλα αυτή η ομάδα ήθελε και πρωτάθλημα... Αλλά ξέχασα. Δεν είναι πλέον ο Γκαγκάτσης στην ΕΠΟ....

Μήνυμα αναγνώστη: Αίσχος Κύριε Σωτηρόπουλε που αποχωρήσατε

Αγαπητό Φιλιατρά News.
Είμαι σε έξαλλη κατάσταση αλλά θα προσπαθήσω να είμαι κόσμιος στις εκφράσεις μου.

Είμαι δημότης Φιλιατρών, Κατσιμπαλιώτης για την ακρίβεια, που ζει στην Αθήνα. Άκουσα με εξαιρετική προσοχή το Δημοτικό συμβούλιο μέσα από το blog σας και πραγματικά έχω εξαγριωθεί, με την στάση του Σωτηρόπουλου τον οποίο ψήφισα στις εκλογές του 2006.

Αν και η θέση μου ήταν (και χρησιμοποιώ ......

παρελθόντα χρόνο), υπέρ της άποψης του κυρίου Σωτηρόπουλου για διεκδίκηση της έδρας του δήμου, εν τούτοις από αυτή την στιγμή, αλλάζω άποψη και συντάσσομαι με την πρόταση του Ξύγκα για κοινό Δήμο Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με την ονομασία Δήμος Φιλιατρών (για να μείνει για πάντα στον χάρτη το όνομα της πόλης μας) με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Θες γιατί με έπεισε, θες γιατί με την στάση της η πλευρά Σωτηρόπουλου αρνήθηκε ακόμα και την ύστατη στιγμή, να παλέψει για το καλό της πόλης μας, το αποτέλεσμα που διαμόρφωσα πλέον ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Και καλώ και τους συμπατριώτες μου Κατσιμπαλέους και Χαλαζονίτες, ακόμα και αυτούς που ζουν στην Αθήνα, που οι 5 με 10 νοματαίοι των Αθηνών μαζεύτηκαν και αποφάσισαν για όλους μας ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, να στηρίξουμε την πρόταση για τον νέο Δήμο που προτείνει ο Ξύγκας.
Κύριε Σωτηρόπουλε ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για λογαριασμό σας. Με την στάση σας δείχνετε σε όλους εμάς, ότι τα Φιλιατρά δεν σας ενδιαφέρουν και πιθανόν να σας ενδιαφέρει κάτι άλλο... Εσείς ξέρετε το τι σας ενδιαφέρει. Εμείς απλά το υποψιαζόμαστε.

Η αποχώρηση σας από το δημοτικό συμβούλιο στην κρίσιμη αυτή μάχη που δίνει η πόλη μας για το μέλλον είναι καθαρή λιποταξία.
Αυτό έδειξε η στάση σας με την αποχώρηση σας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λυπάμαι που χαράμισα την ψήφο μου στο συνδυασμό σας και από εδώ και στο εξής δεν με εκφράζετε σε τίποτα.
Κύριε Ξύγκα και εγώ λέω ένα μεγάλο ΝΑΙ στον δήμο που προτείνετε για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Ναι στην ανάπτυξη που θέλετε να οδηγήσετε τα Φιλιατρά μας και ΟΧΙ στα μυαλά που ίσως και να κινούνται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η λέξη αίσχος για την μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ίσως είναι λίγη για να περιγράψει την αηδία που ένιωσα απόψε από μια δημοτική παράταξη που πίστεψα και αγωνίστηκα γι αυτήν.

Δημήτρης

Αποχώρησε η αντιπολίτευση απο το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών.

Με πρόφαση ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούριο για νέα πρόταση σχετικά με τον Καλλικράτη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κος Σωτηρόπουλος και οι σύμβουλοι του αποχώρησαν από την συνεδρίαση.


--

Διαδικτυακά η υποβολή αίτησης για τουριστική βίζα των ΗΠΑ

Την αναβάθμιση της διαδικασίας για την έκδοση μη- μεταναστευτικής βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε το προξενείο των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας χρησιμοποιείται μόνο μια διαδικτυακή αίτηση που ονομάζεται DS-160 που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της πρεσβείας στη διεύθυνση: http://athens.usembassy/gov.non-immigrant-visas.html .

Η νέα αίτηση DS-160 ενσωματώνει και τις ..........

τρεις προηγούμενες αιτήσεις (DS-156, DS-157 και DS-158) σε μια διαδραστική διαδικτυακή αίτηση. Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνεται στα αγγλικά και είναι υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου 2010.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα διαδικασία μειώνει δραστικά τη χρήση χαρτιού και έτσι είναι φιλική προς το περιβάλλον. Μετά τη συμπλήρωση της DS-160, το μόνο που πρέπει να παρουσιάσουν οι αιτούντες την ημέρα της συνέντευξής τους είναι η σελίδα επιβεβαίωσης (η οποία έχει γραμμικό κώδικα -barcode) το ισχύον διαβατήριό τους, τη φωτογραφία και την απόδειξη πληρωμής του παραβόλου από την τράπεζα.

Όπως και πριν, οι αιτούντες πρέπει να προγραμματίσουν ένα ραντεβού είτε μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα της πρεσβείας ή τηλεφωνικά.

H DS-160 ισχύει μόνο για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν με βίζα και δεν αποτελεί μέρος του Προγράμματος Απαλλαγής από τη Βίζα. Υπενθυμίζεται στους ταξιδιώτες που πληρούν τις προϋποθέσεις για ταξίδι στα πλαίσια του Προγράμματος Απαλλαγής από τη Βίζα να συμπληρώνουν το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εγκρισης (ESTA) στην ακόλουθη ιστοσελίδα: ( Https://esta.cbp.dhs.gov ) και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δ. Ρέππας: Παράδειγμα κακοδιαχείρησης και τα ΕΛΤΑ

Στον εισαγγελέα αποστέλλει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τις περιπτώσεις κακοδιαχείρισης που διαπιστώνονται στα ΕΛΤΑ. «Χθες, χαρακτήρισα, ως παράδειγμα κακοδιαχείρησης και φαυλότητας, τον ΟΣΕ. Να προσθέσω, σήμερα, ότι τέτοιο παράδειγμα είναι και τα ΕΛΤΑ», δήλωσε ο υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή δημοσιεύματα για ατασθαλίες την περίοδο 2004-2009.

«Αυτά που πρέπει να κάνουμε, τα κάνουμε, ........

κάνουμε αλλαγές και αποδίδουμε ευθύνες και όπου χρειάζεται, παρεμβαίνει ο εισαγγελέας», διαβεβαίωσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «δόθηκαν εντολές στον πρόεδρο των ΕΛΤΑ να πάρει γρήγορες αποφάσεις. Πάφθηκε στέλεχος του Οργανισμού. Η έρευνα συνεχίζεται. Δυστυχώς, αυτό είναι το πρόβλημα του κράτους και του Δημοσίου και πρέπει να δίνουμε λύσεις».

Παράλλληλα, ο κ. Ρέππας δήλωσε ακόμη ότι «κάποιες αποθήκες του ΟΣΕ στον Ασπρόπυργο είχαν μισθωθεί από τον ''Αθήνα 2004'' για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν καταβληθεί πέρυσι ενοίκια 4,5 εκατ. ευρώ, αλλά από τότε και μετά φαίνεται ότι κάποιοι έκαναν προφορικές συμφωνίες με ιδιώτες και, ενώ τις χρησιμοποιούν αυτοί, ο ΟΣΕ πληρώνει και το νερό και το ρεύμα».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Βγενόπουλου, επεσήμανε ότι όποιος έχει επιλέξει τη δημόσια ζωή και την πολιτική, γνωρίζει ότι είναι εκτεθειμένος και στην κακόπιστη κριτική. «Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να είναι έτοιμα να ελεγχθούν και να αποδεχθούν τις ευθύνες τους αν υπάρχουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η Επιτροπή Διαγωνισμού για την άγονη γραμμή ήταν η ίδια και ο ίδιος δεν την άλλαξε. «Σκεφθείτε, αν την είχα αλλάξει πριν γίνει ο διαγωνισμός», πρόσθεσε.

Κάλεσε δε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εντρυφήσουν στον φάκελο, τονίζοντας ότι και ο ίδιος θα πρωτοστατήσει στην απόδοση ευθυνών.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη λειτουργία του Υπουργείου, δήλωσε ότι υπήρξε επαναδιαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες των κτηρίων, που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων και επετεύχθη κέρδος 17%, ενώ υπήρξαν μεγάλες περικοπές και στα έξοδα καθαριότητας και φύλαξης των κτηρίων του υπουργείου.

Γ. Πεταλωτής: Πανηγύρι κακοδιαχείρισης από τη ΝΔ

Στο θέμα των ΕΛΤΑ αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. «Γνωρίζουμε ότι έως το 2004, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η ΝΔ, τα ΕΛΤΑ ήταν μια κερδοφόρος επιχείρηση. Σήμερα δυστυχώς, μέσα από ένα γαϊτανάκι διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων, τα βρίσκουμε σε άσχημη οικονομική κατάσταση», δήλωσε.

Επιτέθηκε δε στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι και στα ΕΛΤΑ, όπως είπε, «άσκησε ένα πολύ μεγάλο πανηγύρι κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχουν σταλεί οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για να διαπιστωθούν παρατυπίες και παρανομίες στη διαχείριση των ΕΛΤΑ, ενώ το πόρισμα, όπως διευκρίνισε, θα αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, όπως πρόσθεσε, και η έρευνα στα οικονομικά της εταιρείας, κατόπιν εντολής της διοίκησης των ΕΛΤΑ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι «το Ελεγκτικό Συνέδριο ο Επίτροπος, έκανε τη δική του έρευνα, την μεταβίβασε στο Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Οικονομικών θα κάνει ουσιαστικά στη συνέχεια την τελική απογραφή».

Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη, «η ουσία του πράγματος είναι ότι τα ΕΛΤΑ, δυστυχώς, αυτός ο ιστορικότερος οργανισμός του Δημοσίου που μέχρι το 2004 ήταν κερδοφόρα ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας, το 2009 είχε ένα έλλειμμα που άγγιζε τα 37 εκατ. ευρώ. Αυτόν τον μεγάλο οργανισμό θα τον αναστήσουμε, θα τον ξαναστήσουμε στα πόδια του. Έχει προοπτική».

«Πιστεύουμε το 2010 να ισοσκελίσουμε το έλλειμμα που έχει. Και από εκεί και πέρα θα τραβήξει μπροστά, διότι είναι ο ιστορικότερος οργανισμός από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, έχει προοπτικές, έχει δυναμική», κατέληξε ο υφυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Θα μιλήσει ο Καρμανλής. Ενημέρωσε και τον Σαμαρά.

Ο Καραμανλής το αποφάσισε και ενημέρωσε ήδη τον Σαμαρά: θα μιλήσει δημοσίως για τα πεπραγμένα του.
Θα το κάνει πριν από το συνέδριο της ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξει κάποια από τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Συζήτησε αναλυτικά το θέμα με τον Σουφλιά και άλλους παλιούς συνεργάτες του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει αργήσει να πάρει θέση σε όσα του καταμαρτυρούν, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί στον κόσμο εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Τί θα πει; Οτι τον Σεπτέμβριο η κατάσταση ........

στην ήταν άσχημη αλλά ελεγχόμενη και ότι η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν πήρε αμέσως μέτρα, ότι δεν προχώρησε στην είσπραξη εσόδων (πχ από τους ημιυπαίθριους) και ότι με δηλώσεις τύπου "είμαστε στον Τιτανικό" και "η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την πτώχευση", οδήγησε σε κρίση δανεισμού.
Πόσοι θα τον πιστέψουν; Ελάχιστοι, αν δεν πει πικρές αλήθειες για τα μεγάλα λάθη και τις παραλείψεις του.

Πηγή: Veto300

Οι Δρόμοι της Ελιάς" στην Κοινή Ελληνοτουρκική Διακήρυξη για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Οι «Δρόμοι της Ελιάς» περιλαμβάνονται στην Κοινή Διακήρυξη για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, που υπέγραψε την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ertugrul Gunay, στο πλαίσιο της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, η διακήρυξη αναφέρεται στην από κοινού «διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, κυρίως μέσω των πολιτιστικών διαδρομών (π.χ. Δρόμοι της Ελιάς, Δρόμοι του Κρασιού)».
Η μνεία αυτή αποδεικνύει ότι οι «Δρόμοι της Ελιάς» .......

αποτελούν πλέον ένα πλαίσιο αναγνωρισμένης συνεισφοράς στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, του διαλόγου και της ειρήνης μεταξύ των λαών και των πολιτισμών, όπως άλλωστε προβλέπεται στο Καταστατικό του ομώνυμου Πολιτιστικού Οργανισμού, που εδρεύει στην Καλαμάτα.

Όπως είναι γνωστό, οι «Δρόμοι της Ελιάς» ξεκίνησαν το 1998, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και έκτοτε έχουν πλούσια παρουσία, δράση και συνεργασίες σε όλες τις Μεσογειακές και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ενώ έχουν αναγνωριστεί επίσημα το 2003 από την UΝESCO ως «Παγκόσμια Πολιτιστική Διαδρομή» και το 2006 από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως «Μεγάλη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή».

Και ο Δημήτρης Κουσελάς προτείνει να γίνουν 8 οι δήμοι στην Μεσσηνία.

Στην ομιλία του στη διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κατά τη συζήτηση του σ.ν. του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης», ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών της Μεσσηνίας και να δημιουργηθούν 8 Δήμοι στον Νομό, αντί των 6 που προβλέπονται από το «Σχέδιο Καλλικράτης».

Ο κ. Κουσελάς, αφού χαρακτήρισε το σχέδιο .......

«Καλλικράτης» μείζονα μεταρρύθμιση, που όχι μόνο υλοποιεί μια κεντρική προεκλογική δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ένα Κράτος το οποίο σέβεται τον πολίτη και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά είναι αντάξια των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έκανε στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ, όπως το ΕΣΥ, ο «Καποδίστριας» και οι μεγάλες τομές στην Παιδεία, αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου, τόνισε ότι «Με αυτό το νομοσχέδιο δημιουργούνται ισχυροί αυτοδιοικητικοί θεσμοί, με επιχειρησιακή ικανότητα. Δημιουργούνται θεσμοί που δεν θα λειτουργούν είτε ως «μεσίτες», είτε ως «μεσάζοντες».

Η πρώτη και σημαντική διάσταση αυτού του νομοσχεδίου είναι η αναπτυξιακή του φιλοσοφία, η οποία αλλάζει εντελώς. Παύει, πλέον, να υφίσταται το Αθηνοκεντρικό Κράτος όπως το ξέραμε. Η ανάπτυξη δεν θα σχεδιάζεται στην Αθήνα, ούτε θα υλοποιείται από τους διορισμένους στην περιφέρεια. Θα σχεδιάζεται στην περιφέρεια και θα υλοποιείται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της.

Η δεύτερη διάσταση αφορά στην ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών στον πολίτη. Ο νέος, ισχυρός Δήμος, με κατάλληλους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, θα έχει τη δυνατότητα ολοκληρωμένης προσφοράς υπηρεσιών.

Η τρίτη διάσταση αφορά στη δημιουργική απάντηση που δίνει η νέα αρχιτεκτονική του «Καλλικράτη» στην κρίση. Με την εξοικονόμηση πόρων πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια ανά έτος, με την αντιμετώπιση της διαφθοράς, με το ξεκαθάρισμα και τη σαφή οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων των νέων αυτοδιοικητικών θεσμών, έτσι ώστε να πάψει η ταλαιπωρία του πολίτη, ο οποίος μέχρι σήμερα πήγαινε «από τον Άννα στον Καϊάφα» και δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί…»

Αναφερόμενος ειδικά στη χωροταξική διάσταση του «Καλλικράτη» στη Μεσσηνία, ο κ. Κουσελάς επισήμανε ότι «Η μείωση των δήμων, που προβλέπεται για τον νομό Μεσσηνίας, συγκριτικά με το μέγεθος του Νομού, αλλά και με το υφιστάμενο Καποδιστριακό πλαίσιο, είναι πάρα πολύ μεγάλη, σε σύγκριση με άλλους νομούς. Είχαμε, μέχρι σήμερα, 29 δήμους και 2 κοινότητες. Με βάση την πρόταση που υπάρχει, πάμε στους 5, συν τον ορεινό Δήμο της Μάνης...

Εδώ και ένα μήνα, από την αρχή της συζήτησης για τον «Καλλικράτη», είχα προτείνει 8 Δήμους ως την καλύτερη λύση για το νομό Μεσσηνίας, δηλαδή 2 δήμους σε κάθε πρώην επαρχία. Με βάση την υφιστάμενη πρόταση, αυτό σημαίνει έναν επιπλέον Δήμο στην Τριφυλία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών - και υπάρχουν αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων προς αυτή την κατεύθυνση - και ένα Δήμο στην ανατολική Πυλία, όπου και εκεί υπήρξε συμφωνία των δήμων για τη δημιουργία ενός νέου Δήμου.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο να φτιάξουμε ισχυρούς Δήμους, αλλά οι Δήμοι αυτοί να είναι λειτουργικοί και αποτελεσματικοί και, εν πάση περιπτώσει, να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών (υπάρχουν και άλλες αποφάσεις σε επιμέρους Δήμους, οι οποίες είναι ομόφωνες, εδώ αναφέρθηκα μόνο στα κεντρικά ζητήματα), με την παραπάνω χωροταξική διάρθρωση πιστεύω ότι θα αντιμετωπιζόταν το θέμα, χωρίς περαιτέρω προβλήματα στη Μεσσηνία. Οι 8 Δήμοι δεν είναι μεγάλος αριθμός και με αυτούς δίνονται απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς κάλεσε τον παριστάμενο Υπουργό κ. Ραγκούση να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την πραγματικότητα, προκειμένου, όπως σημείωσε, «το τελικό αποτέλεσμα να καλύπτει και τη δική σας λογική, αλλά και τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας της Μεσσηνίας».

ΕΝΑΕ: Χώρισαν και επίσημα οι δρόμοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας

Σε διαφορετικές γραμμές πλεύσης, όπως άλλωστε είχε διαφανεί όλο το τελευταίο διάστημα, κινήθηκαν πλειοψηφία (ΝΔ) και μειοψηφία (ΠΑΣΟΚ), στο ΔΣ της ΕΝΑΕ, για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης.» Αποτέλεσμα, η πλειοψηφία του ΔΣ, να πει «όχι» στο σχέδιο των συνενώσεων, και η μειοψηφία να επιμένει στο «ναι», κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι δεν κινήθηκε με βάση τις αποφάσεις των συνεδρίων των νομαρχών, αλλά σύρθηκε πίσω από αποφάσεις που δεν ελήφθησαν σε αυτοδιοικητικά, αλλά σε κομματικά έδρανα.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης η ........

πλειοψηφία της ΕΝΑΕ, ανακοίνωσε την απόφαση της να πει «όχι» στο σχέδιο Καλλικράτης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Εσωτερικών αγνόησε το σύνολο των θέσεων και των προτάσεων που δόθηκαν στην πολιτική του ηγεσία, ενώ προχώρησε αιφνιδιαστικά στην κατάθεση του σχεδίου νόμου χωρίς προηγουμένως να υπάρξει συνάντηση, όπως είχε συμφωνηθεί, με την ΕΝΑΕ.

Κατόπιν όλων αυτών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η ΕΝΑΕ παραμένει σταθερή στο όραμά της για συνολική διοικητική μεταρρύθμιση με ενίσχυση των αυτοδιοικητικών αρχών και της περιφερειακής δημοκρατίας. Ωστόσο, είμαστε αναγκασμένοι να πούμε ένα ηχηρό «όχι» στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο που φέρει το όνομα «Καλλικράτης», επιμένοντας στη διεκδίκηση μιας μεταρρύθμισης συνολικής που θα υπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη και τον πολίτη.»

"Αυτοδιοικητικό Κίνημα": "Στον Καλλικράτη" περιλαμβάνονται 70 80% των αιτημάτων μας

Ωστόσο, η μειοψηφία του ΔΣ ("Κίνημα Αυτοδιοίκησης"), με ανακοίνωση της δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων, αφού όπως αναφέρει, «το σχέδιο νόμου απαντά στις αγωνίες και στις ανησυχίες των αιρετών της αυτοδιοίκησης σχετικά με τη βιωσιμότητα, αλλά και την προοπτική των νέων αυτοδιοικητικών σχηματισμών όπως είχαν διατυπωθεί μέσα από τις αποφάσεις των συνεδρίων μας και κυρίως στα κρίσιμα ζητήματα των πόρων και των αρμοδιοτήτων.»

Επισημαίνει μάλιστα ότι «το σχέδιο νόμου του «Καλλικράτη» περιλαμβάνει την συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων της ΕΝΑΕ, πάνω από το 80 % των αιτημάτων, όπως αυτά διατυπώθηκαν στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΑΕ.», και τονίζει σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η πλειοψηφία ότι «από την πρώτη στιγμή που αποτυπώθηκε στο χαρτί σε επίπεδο αρχών μέχρι και σήμερα, τέθηκε σε ευρεία διαβούλευση. Μια διαβούλευση ουσιαστική και σε καμία περίπτωση προσχηματική αφού κατά τη διάρκειά της έγιναν αποδεκτές πάρα πολύ σημαντικές προτάσεις των αιρετών.»

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΚΕΔΚΕ: ΕΝΤΟΝΟΙ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΡΗΞΗ. 60 δήμαρχοι της ΝΔ γύρισαν την πλάτη σε Κακλαμάνη - Σαμαρά

Μέσα σε κλίμα έντασης αποχώρησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας στην γενική συνέλευση που ακολουθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στους δημάρχους Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου.

Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα είπε ο επικεφαλής .......

του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Συκεών και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δανιηλίδης: Τα λες αυτά γιατί είσαι μαθημένος στο «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» από τα καθεστώτα που υπηρέτησες
Κυρίζογλου: Δεν είμαι εγώ, αλλά εσύ εθνικοσοσιαλιστής

Το επεισόδιο δεν σταμάτησε εδώ καθώς όταν ο κ. Κοιμήσης συνέχισε την ομιλία του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων εμφανώς εκνευρισμένος επαναλάμβανε συνεχώς «αλήτη, αλήτη». Στο τέλος πάντως ζήτησε συγγνώμη από τον δήμαρχο Αμφιλοχίας, τονίζοντας ότι «δεν εννοούσε εκείνον».

Γύρισαν την πλάτη σε Κακλαμάνη, Σαμαρά 60 δήμαρχοι της ΝΔ

Μετά την αποχώρηση, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες. Ωστόσο, η ψηφοφορία στην γενική συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν υπήρξε απαρτία, δηλαδή, 251 από τα 500 μέλη της γενικής συνέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr στην συνέλευση βρέθηκαν μόνο 207 μέλη εκ των οποίων 4 του ΠΑΣΟΚ και 7 από ΣΥΡΙΖΑ (έλλειπαν 3) και ΚΚΕ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έλειπαν 60 από τους συνολικά 256 δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της ΝΔ). Αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης που θέλει να πάρει οπωσδήποτε απόφαση για «όχι» στον «Καλλικράτη», να αναγκασθεί να την ξεκινήσει παράτυπα, λέγοντας ότι πρόκειται για άτυπη συνεδρίαση και αν δεν υπάρξει μέχρι το τέλος απαρτία, θα αναβληθεί, όπως και έγινε. Πάντως, παρόντες στην γενική συνέλευση ήταν και ορισμένοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ όπως ο δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής και Ιαλυσσού Ρόδου Στέργιος Στάγκας, οι οποίοι με αυτόν τρόπο διαμαρτύρονταν και χωροταξικό.

Να σημειωθεί ότι το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» διαθέτει 233 μέλη στη γ.σ., 10 ο ΣΥΡΙΖΑ και 2 το ΚΚΕ. Όπως παρατηρούσαν στελέχη του "Αυτοδιοικητικού Κινήματος" στην αυτοδιοίκηση gr "έλλειψη απαρτίας σε γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ όταν συζητείται ένα τόσο σοβαρό θέμα έχει να συμβεί από το 1975, γεγονός το οποίο δείχνει το μέγεθος της ήττας Κακλαμάνη και Σαμαρά, που σχεδίασαν την συγκεκριμένη μεθόδευση"

Η ανακοίνωση του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος»

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

«Το σχέδιο Καλλικράτης συζητείται στο κοινοβούλιο και θα είναι σε λίγες μέρες νόμος του κράτους.

Μια σημαντική μεταρρύθμιση, μια σπουδαία τομή στο πολιτικοδιοικητικό μας σύστημα και στους θεσμούς της τοπικής δημοκρατίας, παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά, δικαιώνοντας τους πολυετείς διεκδικητικούς αγώνες όλων των συλλογικών οργάνων αυτοδιοίκησης της χώρας.

Δικαιώνει τις προσδοκίες της κοινωνίας για υπηρεσίες ποιότητας στο πλησιέστερο στον πολίτη επίπεδο, για περιορισμό της γραφειοκρατίας, για καθιέρωση ουσιαστικών θεσμών και διαδικασιών διαφάνειας, λειτουργικού ελέγχου και συστηματικής αξιολόγησης του τρόπου διαχείρισης και αξιοποίησης των εθνικών και των πόρων συνοχής.

Εισάγει ουσιαστικούς θεσμούς ανάπτυξης διαλόγου των κοινωνικών εταίρων και των τοπικών αρχών, καθιερώνει πολιτική και επιχειρηματική διαμεσολάβηση σε τοπικό επίπεδο και αναπτύσσει νέες μορφές παροχής διοικητικού έργου στην εργασία, στην παραγωγή και στο σπίτι.

Οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι νέοι Δήμοι αναδεικνύονται σε ουσιαστικά κέντρα αναπτυξιακών παρεμβάσεων.

Το πλήθος των μεταβιβαζομένων αρμοδιοτήτων και πόρων ενισχύουν την αρχή της εγγύτητας και κατοχυρώνουν τον αποφασιστικό χαρακτήρα των τοπικών και περιφερειακών αρχών, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την πολιτική και τη διοικητική μας οργάνωση.

Όμως εδώ δεν φτάσαμε τυχαία.
Προηγήθηκαν σημαντικά νομοθετήματα και ιδίως οι νόμοι 1828 και 1832/89 αντίστοιχα, για την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α, ο νόμος 2218/93 για την ίδρυση και λειτουργία των Ν.Α και ο νόμος 2539/97 για την συνένωση των δήμων και κοινοτήτων (πρόγραμμα Ι Καποδίστριας), όλα προγραμματικές πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που αποτέλεσαν τους προπομπούς της αποκεντρωμένης εξουσίας και τα οποία πέτυχαν τους στόχους τους και ωρίμασαν τις συνθήκες για το μεγάλο βήμα.
Το πρόγραμμα Καλλικράτης.

Μόλις χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του αρχηγού του, ζήτησε την απόσυρση του Καλλικράτη, υπερασπιζόμενο προφανώς το κράτος που δεν επανίδρυσε, αλλά που όμως το ίδιο αποδιάρθρωσε κατά την πρόσφατη εξαετία, πιέζοντας και εκθέτοντας ταυτόχρονα τα αυτοδιοικητικά του στελέχη, τα οποία κινούμενα στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ εργάστηκαν πολλούς μήνες, μαζί με πολλούς αιρετούς και επιστήμονες, μέσα από συνέδρια, συνεδριάσεις και επιτροπές για τη διαμόρφωση των τελικών κειμένων του θεσμικού πλαισίου του νομοθετήματος.

Αυτή η τακτική του συντηρητικού κόμματος, ήταν και παραμένει αμετανόητα αρνητική, σε κάθε προσπάθεια αποκέντρωσης και ανατροπής του πελατειακού κράτους, το ίδιο αρνητική σε όλες τις προαναφερόμενες μεταρρυθμιστικές τομές.

Οι προσχηματικές διαφωνίες και οι δευτερεύουσας σημασίας επισημάνσεις χωρίς πραγματική επιχειρηματολογία και ουσιαστικό αντίλογο, δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για καμία προσχεδιασμένη διαδικασία, που υπακούει σε κομματικές εντολές και αποκλίνει από τον στρατηγικό αυτοδιοικητικό μας στόχο.

Ως Αυτοδιοικητικό Κίνημα δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε καμία τέτοια προσπάθεια και όχι μόνο θα επιδιώξουμε την περαιτέρω βελτίωση του σχετικού σχεδίου νόμου στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης αυτού, αλλά θα αγωνιστούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για την επιτυχή εφαρμογή
του.

Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας και αυτό επιβάλλει η σημερινή ελληνική δημοσιονομική, πολιτική και αναπτυξιακή μας πραγματικότητα.
Ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και αποκεντρωμένο κράτος με αυτοδιοίκηση, στην υπηρεσία του Λαού και της χώρας».

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν παραιτούμαι. Ολα όσα λέγονται είναι φήμες

Διέψευεσε με σημερινή της δήλωση η υπουργός παιδείας τα δημοσιεύματα περί παραίτησης της απο το υπουργείο χαρακτηρίζοντας τα ως φήμες χωρίς καμία βάση.

Η Κα Διαμαντοπούλου διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να ακούγονται αυτές οι φήμες μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων εξετάσεων την ώρα που διακυβέβεται το μέλλον των παιδιών.

Χαρακτηριστική δήλωση της Κας Διαμαντοπούλου έχει ως εξής:

Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των «…μη ειδήσεων» περί δήθεν παραίτησής μου.
Μέχρις εδώ!
Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας .
Η επιχείρηση «αίμα στο κοινό» είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους.

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Άννα Διαμαντοπούλου

Καραμπάτος: Να παραταθεί η προθεσμία προσκόμισης Ασφαλιστικής - Φορολογικής ενημερότητας

Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συγκεκριμένα στον γενικό Γραμματέα καταναλωτή κο Δημήτριο Σπυράκο απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος.

Θέμα της επιστολής είναι η Παράταση προθεσμίας προσκόμισης Ασφαλιστικής - Φορολογικής ενημερότητας για την οποία τα μέλη του επιμελητηρίου στην σημερινή δύσκολη εποχή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον και ζητά παράταση μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Αναλυτικά η επιστολή του Κου Καραμπάτου αναφέρει:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας γνωρίζοντας την αδυναμία των επιχειρήσεων-μελών του να ανταπεξέλθουν στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον και δεδομένου ότι τα εξαγγελθέντα εγγυοδοτούμενα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ δεν έχουν ενεργοποιηθεί, παρακαλούμε θερμά όπως δοθεί ΠΑΡΑΤΑΣΗ της προθεσμίας -μέχρι 30 Ιουνίου 2010- για την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στις Τράπεζες, προκειμένου να ισχύσουν οι ευεργετικές ρυθμίσεις του Ν. 3816/2010.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Καλλικράτης: Με κόντρα ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή

Με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λένε «όχι», τον υπουργό Εσωτερικών να ζητά για μια ακόμη φορά να «έρθουν μαζί» αλλά και ορισμένους βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και τις ΝΔ να αποκλίνουν από την κεντρική γραμμή των κομμάτων τους, ξεκίνησε το απόγευμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον «Καλλικράτη». Η συζήτηση πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη σε πέντε συνεδριάσεις στην αρμόδια Επιτροπή, ενώ από την επόμενη Τρίτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, όπου η συζήτησή του θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα σε τέσσερις συνεδριάσεις.

«Ζητήσαμε απ’ όλους να έρθουν μαζί μας. Όσοι .......

δεν θέλουν να έρθουν κάνουν μεγάλο λάθος. Μας αφήνουν μόνους μας να πάμε σ’ αυτή την μεγάλη αλλαγή και οι πολίτες θα μας επιβραβεύσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης. Παράλληλα τόνισε ότι έγιναν δεκτές περίπου το 95% των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ για τα θεσμικά θέματα και το 90% για το χωροταξικό.

Όσον αφορά τις εξοικονομήσεις δαπανών, υποστήριξε ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερες και από τα 1,2 δις που προβλέπει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τονίζοντας ότι ενώ η μείωση του αριθμού των δήμων είναι κατά σχεδόν 70%, η πρόβλεψη του ΓΛΚ είναι για μόλις 25%. Παράλληλα έδωσε μεγάλη έμφαση στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα βοηθήσει, όπως είπε, στην μείωση της σπατάλης στους ΟΤΑ.

Ραγκούσης: "Όχι" σε αλλαγές για ασυμβίβαστο και χωροταξικό

Σε συζήτησή του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε του ασυμβίβαστου άσκησης επαγγέλματος για δημάρχους σε δήμους άνω των 10.000 κατοίκων (δηλαδή, σχεδόν το σύνολο των δημάρχων), θέση την οποία, εξάλλου, υποστήριξαν και πολλοί βουλευτές. Επικαλέστηκε μάλιστα την δική του εμπειρία ως δημάρχου Πάρου, τονίζοντας ότι είναι πρακτικά αδύνατον να διοικείς τέτοιους μεγέθους δήμο και παράλληλα να ασκείς επάγγελμα.

Ο κ. Ραγκούσης κατέστησε επίσης σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και στην αρχή «κάθε νησί και δήμος», τονίζοντας με έμφαση ότι μεγάλα νησιά όπως η Λέσβος, η Ρόδος, η Κέρκυρα κλπ μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτή την ρύθμιση. Κι αυτό, γιατί, όπως είπε, πλέον θα περιλαμβάνονται μέσα στους πρώτους 15 δήμους της χώρας, δίνοντας τους τεράστιες αναπτυξιακές αλλά και διαπραγματευτικές δυνατότητες. Γενικότερα για το χωροταξικό σημείωσε ότι οι μόνες αξιοσημείωτες εστίες αντιδράσεων είναι στο νομό Ηρακλείου στην Κρήτη και στη Σιάτιστα που κάτοικοι έκλεισαν την Εγνατία Οδό, ωστόσο σήμερα αποφάσισαν να την ανοίξουν. Αναφερόμενος ειδικά στις ενστάσεις για τη Θεσσαλονίκη, απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι αν η συνένωση των μικρών δήμων Κορδελιού και Μαινεμένης, έκαστος με τους μεγαλύτερους δήμου Αμπελοκήπων και Ευόσμου, έγινε με κομματικά κριτήρια, τότε η ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί το ΠΑΣΟΚ προχωρά στη συνένωση τριών ισχυρών δήμων Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης αντί να τους αφήσει μόνους τους.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου που ετέθησαν (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε ότι επικεφαλής της επίπονης διαδικασίας ήταν ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ κι ακόμη ότι η ΟΚΕ είναι θετική.

ΝΔ: Άλμα στο κενό

«Ψευδεπίγραφη», χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης, τονίζοντας ότι «κάνει άλμα στο κενό». Τόνισε δε ότι δεν έγινε διαβούλευση επί της ουσίας, ενώ δεν έγιναν δεκτές ούτε οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ: «Κινείται στην λογική των περικοπών και όχι των πόρων που θα έδιναν ανάσα στους δήμους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώης, τονίζοντας ότι το κόμμα του το ψηφίζει επί της αρχής. «Νομοσχέδιο χρυσοποίκιλτα ντυμένο για να είναι αθέατες οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις», το χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ ο Νίκος Τσούκαλης από το ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας ορισμένων διατάξεων και προέβλεψε ότι οι συνενώσεις των δήμων θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Από τον ΛΑΟΣ, ο Παύλος Μαρκάκης διατύπωσε την διαφωνία του κόμματός του στο σχέδιο νόμου και είπε πως το Πρόγραμμα θα έπρεπε να τιτλοφορείται «Πασοκράτης» αντί για «Καλλικράτης», υποστηρίζοντας ότι συντάχθηκε με κομματικά κριτήρια και στοχεύει στην επικράτηση του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.

«Γκρίνιες» βουλευτών ΠΑΣΟΚ, αποκλίσεις στη ΝΔ

Ενστάσεις όσον αφορά, κυρίως, το χωροταξικό στις περιοχές τους υπήρξαν από ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως τον Παντελή Ασπραδάκη (Περιφέρεια Αττικής), Γιάννης Κουτσούκος και Νάντια Γιαννακοπούλου (Μεσσηνία), Άγγελο Μανωλάκη (Κορινθία) και Χρήστο Μαγκούφη (Τρίκαλα). Αλλά και η ΝΔ δεν διατήρησε ενιαία «γραμμή», καθώς ο βουλευτής Λακωνιας Γρηγόρης Αποστολάκος που πρόσκειται δήλωσε ότι «επιφυλάσσεται επί της αρχής», ενώ λίγο νωρίτερα και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν διευκρίνισε αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Ζήτησε πάντως από τον υπουργό τουλάχιστον στην Βουλή να ακούσει τους βουλευτές όλων των κομμάτων, τονίζοντας ότι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται συναινέσεις.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχισθεί αύριο το πρωί επί της αρχής, ενώ το απόγευμα (3 μ.μ.) θα ακολουθήσει ακρόαση φορέων.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Vodafone: Δωρεάν πρόσβαση στο Facebook

Δωρεάν πρόσβαση στο Facebook μέσω του 0.facebook.com προσφέρει από σήμερα και για όλο το χρόνο η Vodafone

Το 0.facebook.com είναι μια νέα και πιο απλή έκδοση της σελίδας του Facebook για το κινητό, χωρίς γραφικά και φωτογραφίες και έχει σχεδιαστεί, έτσι ώστε να έχει την βέλτιστη απόδοση στο δίκτυο της Vodafone.

Διευκρινίζεται ότι όλες οι φωτογραφίες που ......

δημοσιεύονται στο Facebook είναι προσβάσιμες σε περίπτωση που κάποιος θέλει να τις δει εκτός του περιβάλλοντος του 0.facebook.com. Πιο συγκεκριμένα, για να δει κάποιος μια φωτογραφία χρειάζεται απλώς να κάνει κλικ στο σύνδεσμό της. Σε αυτή τη περίπτωση ενημερώνεται ότι πρόκειται να αφήσει το 0.facebook.com και ότι θα αρχίσει να χρεώνεται ανάλογα με το πρόγραμμα χρήσης δεδομένων που έχει.

Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο στα Φιλιατρά

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών.
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από το Ράδιο Νίκη 96,4 και από το διαδίκτυο.

Επίσης θα μπορείτε να ακούσετε την .....

συνεδρίαση και από το Φιλιατρά Νews πατώντας το λογότυπο του Radio Νίκη.
Εναλλακτικά όσοι έχετε την Φιλιατρά News tollbar μας θα μπορείτε να τον επιλέξετε από τον player που είναι ενσωματωμένος στην toolbar.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Το νέο Δ.Σ. του συνεταιρισμού σας καλεί την Κυριακή 23/5/10 και ώρα 11:00π.μ. στα γραφεία του συνεταιρισμού για έκτακτη γενική συνέλευση.

Θέματα:
1. Ενημέρωση οικονομικής κατάστασης του συνεταιρισμού
2. Οικονομικός έλεγχος και εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για ορκωτό Λογιστή

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 30/5/10 και ώρα 11:00 στα γραφεία του συνεταιρισμού με τα ίδια θέματα.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.