Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μετά την ψήφιση του 50+1% τώρα η κυβέρνηση συζητάει το 42%

Υπερψηφίστηκε και στα άρθρα ο «Καλλικράτης», το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως η κυβέρνηση εντός του Ιουνίου θα καλέσει τα κόμματα σε διάλογο για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει στο διάλογο με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε στον «Καλλικράτη» και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο), αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

Ο Γ.Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης .......

για ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.

«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα».

«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση» απάντησε εκ μέρους της ΝΔ ο εισηγητής Χρήστος Ζώης, αλλά ξεκαθάρισε ότι για τη ΝΔ δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.

«Αν η σημερινή σας δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα ή ψαρεύετε σε θολά νερά, για να δείτε αντιδράσεις, χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές» είπε ο κ. Ζώης.

Επιλέγοντας να κλείσει την συζήτηση με «ένα παράδειγμα γενικότερης πολιτικής υφής», ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στα αίτια που παράγουν τα προβλήματα στον δημόσιο βίο και να μην εξαντλείται στην συζήτηση των συμπτωμάτων τους.

Ανέφερε πως ένα μεγάλο θέμα για τη χώρα είναι τι θα γίνει με την περίπτωση του Τ.Μαντέλη και πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες επιβολής ποινών, όπως προβλέπεται στο κράτος δικαίου.

Όμως, έθεσε ένα δεύτερο μείζον θέμα που πρέπει να συζητήσει το πολιτικό σύστημα κι αυτό είναι «να ψάξει να βρει ποια είναι τα αίτια που γεννούν αυτές τις προβληματικές καταστάσεις, αυτά τα συμπτώματα», στη συγκεκριμένη περίπτωση «αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές».

Πηγή: in.gr

Την κυριακή οι εκλογές στην Εράνη για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου

Την Κυριακή 30 Μαΐου και ώρα 9μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών θα γίνει η εξ' αναβολής γενική συνέλευση για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης διετίας.

Στην πρώτη Γενική συνέλευση παρών δήλωσαν περίπου 50 άτομα και μίλησαν για την επόμενη σεζόν αναλύοντας όλα τα δεδομένα.
Πολλοί παράγοντες θα παραμείνουν στην ομάδα αλλά θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα αποχωρήσουν και τα κενά αυτά αναμένεται να καλυφθούν απο άλλους άνθρωπους που έχουν την πρόθεση να ασχοληθούν διοικητικά με την Εράνη.

Μετα την ανάδειξη του Διοικητικού συμβουλίου το πρώτο ........

μέλημα της ομάδας θα είναι η επαφή με τον προπονητή της ομάδας Πατρίκ Ενγκεμά ο οποίος βρίσκεται στα Φιλιατρά.

Γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου στα Φιλιατρά

Ενα πολύ αξιόλογο τουρνουά ποδοσφαίρου θα γίνει μέσα στον Ιούνιο στα Φιλιατρά. Πρόκειται για το τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Εράνη και ο Δήμος Φιλιατρών και πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά και αξίζει στήριξης από όλους τους φορείς.

Το τουρνουά που θα είναι για ηλικίες από 8 έως 17 ετών, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου στο νέο Στάδιο Φιλιατρών και θα συμμετάσχουν οι: Νίκη Καλαμάτας, Αρης Θεσσαλονίκης, Πανπατραϊκός και Αίολος Πύργου.

Το πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει βγει ακόμη, όμως το ...........

πιο πιθανό είναι να γίνουν δύο αγώνες κάθε ημέρα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έρθουν για να παρακολουθήσουν το τουρνουά και 2-3 παίκτες του Αρη από την ανδρική ομάδα.

Θετική γνωμοδότηση για τη δυτική παράκαμψη Φιλιατρών

Θετικά γνωμοδοτεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δυτικής παράκαμψης Φιλιατρών. Το σημαντικό αυτό θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών, που συνεδριάσε σήμερα στις 10 το πρωί.

Μεταξύ των επισημάνσεων - παρατηρήσεων της Διεύθυνσης είναι και τα εξής: Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των γεωτρήσεων, από τυχόν ρύπανση κατά τη φάση της κατασκευής και λειτουργίας - από τις οποίες η εν λόγω οδός διέρχεται σε μικρή απόσταση. Να γίνουν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες να εξασφαλίζουν την ασφαλή και επαρκή διοχέτευση των υφιστάμενων παράλληλων και εγκάρσιων μετακινήσεων κατά μήκος της χάραξης, και ιδιαιτέρως στα σημεία όπου πραγματοποιούνται επεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του θορύβου κατά τη φάση κατασκευής του έργου, στα σημεία πλησίον κατοικιών.
Στην περιβαλλοντική μελέτη αναφέρεται ότι η δυτική παράκαμψη Φιλιατρών είναι μήκους 5,3 χιλιομέτρων και η αρχή της χάραξης βρίσκεται 500 περίπου μέτρα νότια της γέφυρας του Φιλιατρινού ρέματος.
Εκεί θα φτιαχτεί ο ανισόπεδος ημικόμβος εισόδου στα Φιλιατρά. Η χάραξη .........

συνεχίζει νοτιοδυτικά μέσα από γεωργικές εκτάσεις με ελιές και θερμοκήπια. Σε απόσταση 2,4 χιλιομέτρων υπολογίζεται να φτιαχτεί ο ανισόπεδος κόμβος εισόδου - εξόδου από την πόλη. Στην κατάληξη που προσαρμόζεται με τη μελετηθείσα βελτίωση του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, προβλέπεται να κατασκευαστεί και ένας ακόμα ανισόπεδος ημικόμβος.

Στη μελέτη επισημαίνεται ότι η δυτική χάραξη επελέγη «γιατί κινείται σε ηπιότερο εδαφικό ανάγλυφο και παρουσιάζει καλύτερα γεωμετρικά στοιχεία, λιγότερα χωματουργικά έργα με σχεδόν μηδενικά ορύγματα. Επιπλέον κινείται σε περιοχή ελεύθερης δόμησης, με αποτέλεσμα να μη θίγονται κατοικίες και να ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα απαλλοτριώσεων. Ακόμα, δεν παρεμποδίζει τη μελλοντική επέκταση του οικισμού, η τάση της οποίας είναι προς την ανάντι περιοχή ανατολικά.

Τέλος, δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης, στην οποία σήμερα, λόγω της γεωμορφολογίας των ακτών και της δυσχερούς προσπέλασής της, δεν υπάρχει καμία αξιοποίηση και ανάπτυξη».

Εκτός ΝΔ Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος

«Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας επισήμως την Επιτροπή Αξιολόγησης υποψηφίων του κόμματος.

«Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όποιος -το ξεκαθαρίζω- έχει βλάψει την ........

παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο» πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Με τη δήλωση αυτή, ο κ. Σαμαράς έδιεξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στους κ.κ. Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο -ενδεχομένως και σε άλλους- αφού ο κ. Παυλίδης έχει διαγραφεί από μέλος της ΝΔ στα τέλη Απριλίου.

Αντίδραση Ρουσόπουλου

Αμεση και σε οξείς τόνους ήταν η αντίδραση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι δεν σεβάστηκε τις εν εξελίξει διαδικασίες στη Βουλή και στο κόμμα.

«Είναι φανερό ότι ο ίδιος δεν σέβεται τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του» δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Τόνισε, επίσης, «δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα» και πως «η αλήθεια και το ήθος του δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπερασπίσεις».

«Προσδοκώ να κριθώ από τη δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητες τους. Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε», συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr

Έρχονται αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα ελέω ΔΝΤ

Κατά 30% αναμένεται να αυξηθούν τα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Σεπτέμβριο, καθώς η κυβέρνηση προχωρά σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως υποστήριξε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους την Πέμπτη 27 Μαίου τα τιμολόγια θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν καθώς αφενός το ζητά το ΔΝΤ και αφετέρου επειδή η ΔΕΗ χάνει στον ανταγωνισμό τους καλούς πελάτες. Κερδισμένοι, αντίθετα, θα βγουν οι έμποροι αφού τα εμπορικά τιμολόγια αναμένεται να μειωθούν σημαντικά.

Παράλληλα, η ΥΠΕΚΑ επιβεβαίωσε ότι τόσο η ΔΕΗ όσο ..........

και η ΔΕΠΑ βρίσκονται στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων του υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για την πρώτη, είναι γνωστό ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αρκετούς επενδυτές. Ωστόσο, η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι αμφότερες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από άλλες προβληματικές ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, η κα Μπιρμπίλη φέρεται να προκρίνει την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και εν συνεχεία – και εάν χρειαστεί- αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: Agronews

«Καλλικράτης»: Νέα πρόβλεψη για τις ιστορικές έδρες

Παρόμοια διαδικασία με αυτή που προβλέπεται σήμερα για αλλαγές στις ονομασίες και στις έδρες δήμων (απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με πλειοψηφία δύο τρίτων) πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, να προβλεφθεί και για τον ορισμό ή την αλλαγή των ιστορικών εδρών τους, σε προσθήκη που θα φέρει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στον «Καλλικράτη».

Πρόκειται, εκτός των άλλων, για μια .........

προσπάθεια εκτόνωσης των, "λιγοστών", όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, αντιδράσεων που υπάρχουν ("είναι περίπου 10 περιπτώσεις") κατά την ομιλία του επί του άρθρου 1 του νομοσχεδίου, καθώς, όπως παραδέχθηκε, "σ’ αυτό το σημείο όντως υπάρχει κενό στο νόμο, το οποίο και θα καλυφθεί."

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία άλλη αλλαγή στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι τα αιτήματα δεν είναι 5 ή 6 αλλά 200 και μάλιστα εκτός των κανόνων που θέτει ο «Καλλικράτης».

Απαντώντας δε στην κριτική που γίνεται ότι δεν αντιμετωπίστηκαν με τα ίδια κριτήρια τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης τόνισε ότι οι κατά μέσο όρο οι 45 δήμοι στην Αθήνα έχουν πληθυσμό 74.179 κατοίκους και οι 12 της Θεσ/νικης 75.761.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ετη μία ακόμα φορά ΨΕΥΤΗΣ ο Ραγκούσης. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για την Μεσσηνία και ειδικότερα για την Τριφυλία.
Μας πουλάει παραμύθια λέγοντας: "...τα αιτήματα δεν είναι 5 ή 6 αλλά 200 και μάλιστα εκτός των κανόνων που θέτει ο «Καλλικράτης»."

Δηλαδή θέλει να μας πει ότι οι αποφάσεις 2 δημοτικών συμβουλίων για σύσταση δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους ΔΕΝ πληρούσε τα κριτήρια του Καλλικράτη όταν το όριο ήταν οι 12.000 κάτοικοι ενώ ο προτεινόμενος δήμος ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ τους 18.000!!!!
Είχε όλες αυτές τις προδιαγραφές που πληρούσαν τα κριτήρια του Καλλικράτη. Δεν το έκανε.

Στο νησί του απ΄όπου κατάγεται την Πάρο όπου κατάγεται έκανε δύο δήμους. Ξεχωριστό για την πάρο και ξεχωριστό για την Αντίπαρο που πας και κολυμπώντας.....
να λέμε ψέματα ραγκούση. Οχι όμως και τόσο εξώφθαλμα.


Βαθμολογία μαθητών ΤΕΕ εξετάσεων 2010

Ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου παιδείας οι βαθμολογίες των μαθητών ΤΕΕ για τις εξετάσεις 2010.

Στο παρακάτω link μπορείτε με τα στοιχεία σας να δείτε την βαθμολογία σας

Θα χρειαστείτε τον 8ψήφιο κωδικό .........

υποψηφίου και 4 αρχικοί χαρακτήρες (Eπώνυμο, Ονομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο)

Δείτε την βαθμολογία σας εδώ

«Είμαστε αποφασισμένοι να εμπεδώσουμε το αίσθημα δικαίου» τόνισε ο πρωθυπουργός

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να δώσει μάχη, ακόμη κι αν χρειαστεί να ματώσει, προκειμένου να παταχθεί η διαφθορά και να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου, εξέφρασε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, δύο 24ωρα μετά την παραδοχή του Τ.Μαντέλη ότι έλαβε χρήματα από τη Siemens και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην υπουργού.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Όλοι έχουμε ευθύνες για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές».

Ο Γ.Παπανδρέου επιτέθηκε στην ΝΔ, λέγοντας ......

πως «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να πατάξουμε τα φαινόμενα διαφθοράς. Το πολιτικό σύστημα, αλλά και το κράτος θα είχαν ευεργετηθεί. Ωστόσο, η προηγούμενη κυβέρνηση προτίμησε τη συγκάλυψη, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς. Αυτά πληρώνει ο ελληνικός λαός».

«Χτυπάμε νοοτροπίες που είχαν καθιερωθεί και κατεστημένα που αντιδρούν, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να εγκαθιδρυθεί πολιτική ευνομίας, ισονομίας και δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ολόκληρο τμήμα της κοινωνίας, γιατί όλοι έχουν τις ευθύνες τους, επειδή ήταν αποδεκτή η φοροδιαφυγή, τα φακελάκια.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του κόσμου, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε: «Η οργή είναι δικαιολογημένη». Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αλλά η οργή και η διαμαρτυρία από μόνα τους δεν θα μας πάνε πουθενά. Πρέπει να γίνει δύναμη λύτρωσης και αλλαγής νοοτροπιών».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε στη φάση της ευνομίας. Το ζητούν οι πολίτες και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα κάνει πράξη αυτά. Να εμπεδωθεί η αίσθηση δικαίου».

* «Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σήψη αλλά μόνο να τη διευρύνουν. Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η νομιμοποίηση και οι φοροαπαλλαγές που προσφέρει σήμερα η κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΛΑΟΣ στο πιο μαύρο και παρασιτικό συσσωρευμένο κεφάλαιο» σχολίασε το ΚΚΕ.

Πηγή: in.gr

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Κατσέλη για την ακρίβεια

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και έτσι για πρώτη φορά αντί των βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι οι Κυβερνητικοί βουλευτές που καλούν στη Βουλή για εξηγήσεις την αρμόδια υπουργό.

Το να καλούν την υπουργό οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές είναι τόσο σπάνιο που από το περιβάλλον της Λούκας Κατσέλη θεωρήθηκε ως "εχθρική κίνηση" ωστόσο ο αριθμός των βουλευτών που υπογράφουν δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος.
26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από την κ. Κατσέλη να πάει στη Βουλή και έτσι η θετική απάντηση στο αίτημα ήταν μάλλον... μονόδρομος.

Οι βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά: ........

"Σε μια εποχή μεγάλης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών λόγω και των οικονομικών μέτρων, θεωρούμε ότι όλοι, η κυβέρνηση, η Βουλή, οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τον έλεγχο και τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές, την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας και την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών καταστάσεων".

Οι 26 βουλευτές θέτουν μάλιστα θέμα αξιοπιστίας του έναντι του πολίτη καθώς είναι καθήκον τους η προστασία του: "Είναι κρίσιμο ζήτημα για την αξιοπιστία μας έναντι του πολίτη ο οποίος πρέπει να αισθανθεί ότι υπάρχει προστασία, μέριμνα και αγώνας για τη μείωση των αρνητικών εις βάρος του συνεπειών και τον επιμερισμό των θυσιών σε όλους"

Πηγή: News it

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.