Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει δυνατότητες να αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Για τον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου όπου δραστηριοποιείται, τις δυσκολίες που παρουσιάζει και αυτές που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια που θέλουν ν' ασχοληθούν, αλλά και με το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στην περιοχή των Φιλιατρών, μίλησε η προπονήτρια του γυναικείου τμήματος του Άρη Θεσσαλονίκης Μαρία Νιτσοπούλου, σε μια αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Φιλιατρά News κατά την διάρκεια της επίσκεψης της ομάδας της στα Φιλιατρά, στο πλαίσιο του τουρνουά "Μάκης Καναλουπίτης".


Θα ήθελα να μου πείτε τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τον Αθλητισμό και με το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ασχολούμαι με τον Αθλητισμό 11 χρόνια, σαν παίκτρια. Φέτος έκανα προπόνηση στην γυναικεία ομάδα του Άρη. Οι άνθρωποι του οποίου μου πρότειναν να αναλάβω το γυναικείο τμήμα της Ακαδημίας του Άρη επειδή έχω και το πτυχίο του ΤΕΦΑΑ της προπονητικής.
Για εμένα αυτό ήταν μια πρόκληση να δω πως θα τα πάω. Μου άρεσε πολύ και θέλω να συνεχίσω.

Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κατ’ εξοχήν ανδρικό άθλημα. Πόσο εύκολο είναι σήμερα να αποδεχτεί η κοινωνία το γεγονός ότι μια γυναίκα μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο;

Δεν το έχει αποδεχτεί γιατί είναι μόνο ανδρικό άθλημα. Στις μέρες μας βλέπουμε κάθε χρόνο αυξάνονται οι γυναικείες ομάδες όπως αυξάνονται και τα παιδιά.
Η κοινωνία σιγά σιγά πάει να το αποδεχτεί, αλλά δεν είναι όπως στα επίπεδα του εξωτερικού που πηγαίνουν και βλέπουν γυναικείους αγώνες. Δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Χρειαζόμαστε ακόμα πολύ δουλεία. Γιατί το βλέπουμε ως ερασιτεχνικό.

Εξακολουθείς δηλαδή να πιστεύεις ότι είναι αντρικό άθλημα;

Όχι δεν το πιστεύω ότι είναι αντρικό άθλημα. Σιγά σιγά αποδέχονται το γυναικείο ποδόσφαιρο από τις ομάδες που το δημιουργούν όπως ο Άρης.
Δεν έχει δημιουργηθεί μια γυναικεία ομάδα από την Αθήνα όπως Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός.
Πιστεύω ότι αργότερα όταν δημιουργηθούν και από αυτές τις ομάδες τότε θα υπάρχει από τον κόσμο περισσότερη αποδοχή.

Πιστεύεις ότι με αφορμή το Τουρνουά ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το διήμερο αυτό στα Φιλιατρά, θα φέρει την «επανάσταση» στη περιοχή; Θα δώσει το έναυσμα σε μικρά κορίτσια να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό;

Σε μια μικρή κοινωνία τα μικρά παιδιά που δεν έχουν ξανασυναντήσει ή δεν έχουν ξαναδεί γυναικείες ομάδες και πιο οργανωμένες όπως είμαστε εμείς στον Άρη. Αυτό θα τους δώσει ένα κίνητρο να ασχοληθούν και αυτά.
Αν έρθουν άτομα να δουν το παιχνίδι θα δουν ότι και τα κορίτσια ακόμα μπορούν να προσφέρουν θέαμα.

Πιστεύεις ότι η Εράνη Φιλιατρών θα μπορούσε αν όχι στο άμεσο μέλλον αλλά στο απώτερο να δημιουργήσει μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου;

Ναι γιατί όχι; Υπάρχουν πολύ πιο μικρές περιοχές που έχουνε γυναικείες ομάδες. Χρειάζεται πιστεύω μία τόλμη για να το κάνει κάποιος αυτό.

Θα ήθελα την γνώμη σου σχετικά με τον λόγο που στην Βόρεια Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πιο αναπτυγμένο σε σχέση με την υπόλοιπη. Που Υπερτερείτε στην Θεσσαλονίκη σε σχέση με την Αθήνα ή με άλλες περιοχές της Ελλάδος. Γιατί όπως είπες πριν δεν έχει γυναικεία ομάδα ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός που είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα.

Ίσως γι αυτό. Επειδή δημιουργήθηκε ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, και αυτές οι ομάδες τραβάνε κόσμο. Έτσι ασχολούνται πιο πολλά κορίτσια. Αν ένα κορίτσι είναι Άρης και θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, θα πάει στην Ακαδημία μόνο και μόνο να το δοκιμάσει. Και επειδή ρωτήσατε για την Θεσσαλονίκη, εμείς εκεί έχουμε λίγο… τσαμπουκά. Δεν είμαστε της καφετέριας.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει μία γυναικεία ομάδα σήμερα;

Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχεις αποδοχές. Δηλαδή παίρνεις ένα χαρτζιλίκι. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα γιατί μία γυναικεία ομάδα προπονείται κανονικά, 6 προπονήσεις συν τον αγώνα. Ή πέντε προπονήσεις και ο Αγώνας. Αυτό είναι να πάρουν έναν μισθό της τάξης των 300 ευρώ. Ενώ στο Ανδρικό ποδόσφαιρο έχουν για μισθούς εκατομμύρια και μεταγραφές.
Στο γυναικείο ποδόσφαιρο, είναι μηδαμινές οι αποδοχές που παίρνουν.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ικανό να γεμίσει ένα γήπεδο για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ή θεωρείς ότι και λίγο κόσμο να έχει καλά είναι;

Επειδή δεν βλέπουμε πολύ κόσμο και αυτόν τον λίγο κόσμο τον θέλουμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Πικρή ή όχι αυτή είναι η αλήθεια. Πιστεύω ότι μια γυναικεία ομάδα, μπορεί να προσφέρει θέαμα και έχει την ίδια τεχνική όπως έχει ένας άντρας, έτσι και ένα κορίτσι, έχει την τεχνική.
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε την ίδια μυϊκή δύναμη με έναν άντρα.

Μου είπατε ότι τα χρήματα είναι λίγα. Άρα δεν μπορεί μια γυναίκα να ζήσει μέσα από το ποδόσφαιρο όπως ζει ένας άντρας.

Όχι καμία σχέση. Το κάνει σαν χόμπι. Αλλά αυτό το χόμπι είναι σαν να γίνεται σε ρυθμούς επαγγελματικούς. Όπως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γιατί όταν έχεις απαιτήσεις από μια κοπέλα να έρχεται να κάνει έξι προπονήσεις ή ακόμα και πέντε και εκείνη αφήνει την δουλειά της για να έρθει για ο ποδόσφαιρο, τότε είναι επαγγελματικό. Απλώς τα χρήματα δεν είναι ούτε καν ερασιτεχνικά. Είναι χαρτζιλίκι.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει ώστε το Ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει η ΕΠΟ να δώσει άλλη έμφαση στο γυναικείο ποδόσφαιρο να δίνει κάποια επιπλέον χρήματα. Αν δώσει το 1/10 ή ακόμα και το 1/100 από τα χρήματα που δίνει στην αντρική ομάδα, τότε θα δημιουργηθούν πάρα πολύ καλές γυναικείες ομάδες. Με αποτέλεσμα και να πληρώνονται παίκτριες και να έχουν αυτό το κίνητρο να ασχοληθούν οι γυναίκες με τον Αθλητισμό.

Σε σχέση με το εξωτερικό σε τι επίπεδο είναι η Ελλάδα στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

Χαμηλό. Σε σχέση με Αγγλία, Σουηδία, Δανία γιατί εκεί τα παιδιά ξεκινάνε από 8 ετών και μικρότερα σε ακαδημίες και δουλεύουμε σωστά. Δηλαδή ξεκινάνε από τα πρώτα τους βήματα το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα τα περισσότερα ξεκινάνε στα 14 ή 15 και είναι πολύ αργά για να μάθεις τα βασικά. Από εκεί και μετά μαθαίνεις ότι προλάβεις.

Χρειάζεται δηλαδή ένας αγώνας από μεριάς κράτους, ΕΠΟ ...

Και ομάδων. Χρειάζεται να έχει την προσπάθεια και να αποσκοπεί στο καλύτερο. Αλλά θέλει δουλεία και θέλει και άτομα που να αγαπάνε το ποδόσφαιρο και το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Πιστεύεις ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει σε αυτό;

Εδώ δεν μπορούμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας, και μας κρατάει το ΔΝΤ. Θα δημιουργήσουν και γυναικείο ποδόσφαιρο;

Ρωτάω αν μπορεί να τα καταφέρει σε αυτόν τον τομέα.

Αν θέλουμε εμείς οι Έλληνες, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Έχουμε ικανοποιητικό επίπεδο αλλά σε σχέση με την Αγγλία έχουμε πολύ χαμηλό.
Έχω παίξει σε αυτές τις χώρες και αυτές έχουν δύναμη όπως έχει ένας άντρας τεχνική που την έχουμε εμείς αλλά έχουν τρέξιμο αλλά αυτοί έχουν και άλλα πράγματα όπως κάποιες ουσίες που δεν επιτρέπονται.
Ίσως γιατί το βλέπουν επαγγελματικά και ζουν από αυτό.


Θεωρείς ότι οι άντρες συνάδελφοι σας οι –δεν ξέρω κατά πόσον αποδέχεστε τον όρο- οι ποδοσφαιριστές δηλαδή, σας βλέπουν μειονεκτικά εσάς τις γυναίκες;

Επειδή έχω τύχει να παίξω με αντρική ομάδα –μια ομάδα τοπική- οι άντρες μετά το τέλος του παιχνιδιού δώσανε το χέρι τους και ακόμα και αγοράκια που παίξαμε και κερδίσαμε, ρώταγαν αυτόγραφο;;;;;
Ειδικά στις μικρές ηλικίες που η δύναμη είναι ίδια αγοριών με κοριτσιών, εκεί φαίνεται ότι και τα δυο φύλα να τα καταφέρουν το ίδιο καλά.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συνέντευξη που μας παραχώρησε η κα Νιτσοπούλου δημοσιεύθηκε και στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος της 22/6/2010 σελίδα 29.

Απογραφή δημοσίων Υπαλλήλων. Τι πρέπει να ξέρετε. Ημερομηνίες καταχώρησης στοιχείων

Ξεκινά την 1η Ιουλίου η απογραφή.

Άρχισε τη Δευτέρα 21 Ιουνίου η διαδικασία ενημέρωσης των δημοσίων υπηρεσιών για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στο Δημόσιο.

Η απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ, ξεκινά πιλοτικά από την 1η Ιουλίου με τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοικήσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και τους εργαζόμενους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών.
Η απογραφή των εν λόγω υπαλλήλων ........

θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου 2010.

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής καταστάσεως και τίτλους σπουδών.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία της απογραφής μσθοδοτούμενων από το Δημόσιο δίνονται στον δικτυακό τόπο http://apografi.gov.gr
Εκεί υπάρχουν οι οδηγίες συμπλήρωσης, το έντυπο προετοιμασίας, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται.

Αφού επιλυθούν τα όποια διαδικαστικά προβλήματα θα ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου η απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου. Στην πρώτη φάση δεν θα απογραφούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και σε άλλα πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημοσίου φορέα, τα οποία δεν θα μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποιήσεως. Όσοι υπάλληλοι δεν καταγραφούν στην ενιαία λίστα, από την 1η Νοεμβρίου θα παύσουν να πληρώνονται μέχρι να απογραφούν ή να διορθωθούν τα στοιχεία τους.

Μετά την σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει μια αναλυτική έκθεση, βασισμένη στις πληροφορίες που συλλέχθηκαν, για τη δομή και το ύψος των αποζημιώσεων, το μέγεθος και τη δυναμική της απασχόλησης στη γενική κυβέρνηση.

Οι ημερομηνίες που πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας.

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 1 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Δευτέρα 12 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 2 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Τρίτη 13 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 3 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Τετάρτη 14 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 4 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Πέμπτη 15 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 5 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Παρασκευή 16 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 6 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Δευτέρα 19 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 7 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Τρίτη 20 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 8 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Τετάρτη 21 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 9 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Πέμπτη 22 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 0 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Παρασκευή 23 Ιουλίου

Μετά την καταληκτική ημερομηνία, δε θα γίνεται δεκτή η αίτησή σας

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ανέστειλαν την αποχή τους οι βαθμολογητές

UPDATED

Την αναστολή της αποχής των βαθμολογητών των Πανελληνίων Εξετάσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία των καθηγητών, δεσμευόμενη ότι «μέσα σε δέκα ημέρες» θα έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ο.Λ.Μ.Ε., που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Μετά τη λήξη της, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Πεππές, δήλωσε:

«Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των εξετάσεων».

Παράλληλα, όμως, προανήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων. «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά στο ύψος των αμοιβών μας. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση εάν θα πειθαρχήσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε., ο κ. Πεππές σημείωσε: «η απόφαση του Δ.Σ. είναι σαφής. Είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους».

Ο πρόεδρος των καθηγητών εκτίμησε ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και εκπρόσωπος του Π.Α.ΜΕ., Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας και χαρακτήρισε την ηγεσία της Ομοσπονδίας «πουλημένη». Είπε ότι η απόφαση για αναστολή «σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα» και κάλεσε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν και να συνεχίσουν την αποχή.

Η πρώτη απόφαση για αποχή των καθηγητών από τη βαθμολόγηση, η οποία είχε ανασταλεί, ελήφθη στις 28 Μαΐου. Ακολούθησε απόφαση για επ' αόριστον αποχή στις 8 Ιουνίου, η οποία διήρκεσε μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

UPDATE 18:17

Μετά την απόφαση αναστολής της αποχής των βαθμολογητών η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έκανε ην ακόλουθη δήλωση:

Η αγωνία των μαθητών τελειώνει.
Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη.
Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές.


Δέκα πυρκαγιές την Κυριακή. Οι δύο ήταν εμπρησμοί

Στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας θα οδηγηθεί σήμερα – στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας- ένας 52χρονος Γερμανός, ο οποίος χθες το μεσημέρι, την ώρα που επιχειρούσε να καθαρίσει το χωράφι του με χλοοκοπτικό, προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή Κάκκαβα του Δήμου Αυλώνος, που έκαψε 40 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, το συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων αντιπύραρχος Βασ. Καπέλιος, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τους Γαργαλιάνους, την Κυπαρισσία, την Καλαμάτα και το Μελιγαλά, ενώ επιχειρούσαν και τα δύο PZL.
Συνολικά επενέβησαν 9 οχήματα με ..........

18 πυροσβέστες.

«Φορτωμένη» η Κυριακή

Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μόνο. Την Κυριακή, τα στελέχη της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περισσότερα από δέκα περιστατικά, με σοβαρότερα αυτά που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Μπιρμπίτας και στο ρέμα Καρυά, κοντά στη Βελίκα, όπου κάηκαν περίπου 28 στρέμματα σε κάθε πυρκαγιά.

Μιλώντας στο «Θάρρος» ο διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας αντιπύραρχος Χαρ. Αφάλης, είπε πως οι δύο αυτές πυρκαγιές είναι το αποτέλεσμα εμπρησμού από πρόθεση. Μπορεί να μη βρέθηκαν κάποια συγκεκριμένα ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά αυτή είναι η εκτίμηση των στελεχών της Π.Υ. από τον τρόπο που εκδηλώθηκαν οι φωτιές.

Άλλη μία πυρκαγιά σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Σάντοβας, καίγοντας αγροτική έκταση. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αμέλεια.

Σε ένα άλλο περιστατικό μεταξύ Ελαιοχωρίου και Δήμιοβας, που έκαψε ένα στρέμμα έκτασης, υπήρξε κάτοικος – εθελοντής, ο οποίος προέβη σε έργω και λόγω εξύβριση πυροσβέστη. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και όπως ανέφερε ο κ. Αφάλης, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις καθοριστική ήταν η συνδρομή των δύο PZL που επιχείρησαν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καταφέρνοντας σε συνδυασμό με τις δυνάμεις των πυροσβεστών και των εθελοντών πυροσβεστών της κάθε περιοχής, να αποτρέψουν την επέκταση των πυρκαγιών.

Πηγή: Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος

Δίκη δολοφονίας Ιωάννου. Καταγγελίες συγγενών κατά Αστυνομίας

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καλαμάτας η δίκη ενός Βορειοηπειρώτη και ενός Αλβανού για τη δολοφονία στις 26 Ιανουαρίου του 2009 του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία από κοινού και με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Η δίκη χθες ξεκίνησε με τις καταθέσεις της συζύγου του άτυχου δικηγόρου, Σοφίας Ιωαννίδου και του αδελφού του, επίσης δικηγόρου και συνήγορου πολιτικής αγωγής, Παναγιώτη Ιωάννου, ενώ σήμερα θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων.

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου αναβίωσαν ...........

και πάλι οι τραγικές εκείνες στιγμές, ενώ οι δύο συγγενείς που κατέθεσαν χθες κατηγόρησαν αστυνομικό της Κυπαρισσίας για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.
Από την πλευρά τους, ερωτώμενοι από την Έδρα οι δύο κατηγορούμενοι, ο μεν Βορειοηπειρώτης αρνήθηκε κάθε κατηγορία, ο δε Αλβανός είπε πως ό,τι έχει να πει θα το πει στην απολογία του.

«Θα τον φάει το χώμα»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δράστες μπήκαν στο γραφείο του δικηγόρου βράδυ και ενώ αυτός εργαζόταν, φορώντας κουκούλες και γάντια. Με ένα σιδηρολοστό τού κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα, με αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες να καταλήξει.
Η σύζυγος του θύματος ξεκίνησε την κατάθεσή της, λέγοντας ότι ο Σπύρος Ιωάννου καταγόταν από την Κύπρο απ’ όπου έφυγε κατατρεγμένος από τους Τούρκους. Ήρθε στην Ελλάδα να σπουδάσει, ενώ υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις στρατού. Η κα Ιωαννίδου, η οποία είναι δικαστικός λειτουργός, σημείωσε ότι ο σύζυγός της συνήθιζε να κάθεται έως αργά στο γραφείο του και να εργάζεται, ενώ συζητούσαν για όλες τις υποθέσεις που χειριζόταν. Τον χαρακτήρισε δε τον εντιμότερο των εντιμοτέρων.

Εξ αρχής κατέθεσε ότι ο Αλβανός δεν είχε πάει ποτέ στο γραφείο του συζύγου της, ενώ επικαλέστηκε και τη μαρτυρία της γραμματέας του θύματος. Σε ό,τι αφορά το Βορειοηπειρώτη, ο οποίος εργαζόταν στην περιοχή ως εργολάβος, ανέφερε ότι φιλικό τους ζευγάρι, μαζί με άλλον φίλο τους, είχαν ακάλυπτες επιταγές του. Επίσης, υπήρχε προσημειωμένο ένα ακίνητο. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι δεν είχε ορισθεί δίκη με το Βορειοελλαδίτη μία ημέρα μετά τη δολοφονία του συζύγου της, όπως είχε ακουστεί. Η κα Ιωαννίδου πρόσθεσε ότι οι πελάτες του συζύγου της που είχαν δώσει τις ακάλυπτες επιταγές του Βορειοηπειρώτη, σε συζήτηση στο γραφείο τού είπαν να προσέχει, διότι ο Βορειοηπειρώτης είχε ακουσθεί να λέει ότι «όποιος πειράξει κεραμίδι από το σπίτι του, θα τον φάει το χώμα».

Εξήγησε, επίσης, ότι ο σύζυγός της δεν είχε καμία προσωπική αντιδικία με τον κατηγορούμενο Βορειοηπειρώτη, πλην της υπόθεσης αυτής.
Το βράδυ του περιστατικού η σύζυγος του θύματος είπε ότι ο άντρας της τής τηλεφώνησε στις 10.05 από το γραφείο και της ζήτησε να του ετοιμάσει ψάρι, για να φάει επιστρέφοντας. Ωστόσο, μέχρι τις 11.00 δεν είχε επιστρέψει, ενώ δεν απαντούσε στις κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο και το γραφείο. Ενώ ετοιμαζόταν να τον αναζητήσει, την πήρε τηλέφωνο συνάδελφος δικηγόρος, ο οποίος την ενημέρωσε να πάει στο νοσοκομείο, γιατί ο «Σπύρος είχε πέσει και είχε χτυπήσει». Πηγαίνοντας στο Νοσοκομείο, βρήκε πολλούς δικηγόρους εκεί, ενώ αναρωτήθηκαν για την παρουσία συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος πήγαινε συχνά στο γραφείο του θύματος. Τη νύχτα εκείνη είχε πάει και στο γραφείο και στο νοσοκομείο. Αυτό, όπως είπε, που την προβλημάτισε πολύ, ήταν πως τον βρήκε στα σκαλιά του νοσοκομείου να μιλάει στο κινητό και να λέει: «Δεν πάμε καλά».

«Ανικανότητα Αστυνομίας Κυπαρισσίας»

Συνεχίζοντας η κα Ιωαννίδου κατέθεσε ότι τις πρώτες στιγμές που οι γιατροί προσπαθούσαν να εξετάσουν τον άντρα της και να βγάλουν ακτινογραφία, συνάδελφός του, του ανέφερε, μεταξύ άλλων ονομάτων, κι αυτό του Βορειοηπειρώτη ως δράστη και το θύμα έγνεψε καταφατικά. Μάλιστα, την ίδια στιγμή ενημερώθηκε ο τότε διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας.
Στο σημείο αυτό, η κα Ιωαννίδου καταφέρθηκε εναντίον του συγκεκριμένου αστυνομικού, λέγοντας πως το ίδιο βράδυ που τον ρώτησαν αν θα συλλάβει το Βορειοηπειρώτη, απάντησε ότι θα περιμένει να συνέλθει το θύμα για να του τα πει καλύτερα, ενώ υπογράμμισε ότι η Εισαγγελέας Κυπαρισσίας ενημερώθηκε για το περιστατικό την άλλη μέρα από το δήμαρχο και όχι την Αστυνομία.Αναφέρθηκε πολλές φορές σε ελλείψεις στο έργο της Αστυνομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε αγροτόσπιτο του δράστη δεν έγινε ποτέ έλεγχος, μήπως υπάρχει το φονικό εργαλείο ή άλλα στοιχεία.
«Για να είμαστε νομοταγείς πολίτες πρέπει να έχουμε άξια Αστυνομία», πρόσθεσε, ενώ προχώρησε σε σοβαρότερες καταγγελίες. Κατά την ίδια, η Αστυνομία της Κυπαρισσίας αδράνησε, ενώ έγιναν πολλά λάθη. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως, όταν ο νοσηλευτής έβγαλε τα ρούχα του θύματος, ρώτησε το διοικητή του Α.Τ. τι να τα κάνει και αυτός του απάντησε να τα πετάξει. Κατάφερε, όπως είπε, να τα βρουν την άλλη μέρα με τη βοήθεια του δημάρχου στη χωματερή για να σταλούν για εξετάσεις. Επίσης, κατήγγειλε το συγκεκριμένο αστυνομικό ότι διόρθωσε την ημερομηνία στην κατάθεση του Βορειοηπειρώτη, ώστε να φαίνεται ότι έχει γίνει μια ημέρα μετά το έγκλημα και όχι μέρες μετά. Ο ίδιος ο αστυνομικός έχει παραδεχθεί ότι το έγγραφο, ότι έχει κάνει έρευνα στο αυτοκίνητο του δράστη, είναι ψεύτικο. Σύμφωνα με την ίδια, ουσιαστικές έρευνες ξεκίνησαν, όταν, μετά από αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου, ανέλαβε η Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα. Επίσης, σημείωσε ότι για το συγκεκριμένο Βορειοηπειρώτη ακούγονται πολλά για παράνομες πράξεις, καθώς και ότι ήταν πληροφοριοδότης της Αστυνομίας.

«Συγγνώμη»

Αναφερόμενη στην κατάσταση του συζύγου της, είπε ότι δε θα ξεχάσει ποτέ αυτό που είδε, ενώ ο ιατροδικαστής τής είπε ότι το «κεφάλι του ήταν λιωμένο» και τα χτυπήματα δε θα μπορούσαν να γίνουν με τα χέρια.
Καταλήγοντας κατέθεσε την πεποίθησή της ότι τον σκότωσαν από κοινού οι 2 κατηγορούμενοι, ενώ, όταν ο Αλβανός οδηγούνταν στον ανακριτή και τον ρώτησε γιατί το έκανε, της ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως τον παραπλάνησε ο Βορειοηπειρώτης. Αμέσως μετά κατέθεσε ο αδελφός του θύματος και συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Παναγιώτης Ιωάννου. Όπως δήλωσε, 16 ή 17 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα, του τηλεφώνησε το θύμα και του είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης περνάει συνέχεια έξω από το γραφείο και φοβάται ότι θα έχει φασαρίες μαζί του.
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι εκείνη ότι στιγμή ήταν σε δουλειά και δεν μπορούσε να μιλήσει, λέγοντας στον αδελφό του ότι θα συζητήσουν κάποια άλλη στιγμή, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν. Μάλιστα, το φέρει βαρέως, γιατί δεν αξιολόγησε αυτό που του είπε ο αδελφός του. Μίλησε κι αυτός για αδράνεια της Αστυνομίας Κυπαρισσίας και απάντησε σε ερωτήσεις της Έδρας και των συνηγόρων.

Πηγή: Εφημερίδα Θάρρος

Ύποπτη η συνεχής αναφορά σε πρόταση συνένωσης ομάδων της Τριφυλίας.... Τι κρύβεται από πίσω???

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μέσα απο τον Μεσσηνιακό τύπο και ειδικότερα από συγκεκριμένη Μεσσηνιακή εφημερίδα, μια διαρκή αλλά εξαιρετικά προσεκτική αναφορά με ταυτόχρονη επαναφορά πρότασης περί συνενώσεων ομάδων της Τριφυλίας σε μία δήθεν ισχυρή.

Χθές διαβάσαμε ότι η Δ' Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία που απαιτεί αρκετά χρήματα για μεταγραφές, πληρωμή διαιτητών, κλπ κλπ που το ποσό αυτό αγγίζει τα 150.000 ευρώ τον χρόνο.
Αλήθεια. Οι παράγοντες και λίγο πολύ .........

ο κόσμος ξέρουν τι σημαίνει Δ' Εθνική και σίγουρα δεν θα περιμέναμε την Μεσσηνιακή εφημερίδα για να μας ενημερώσει για όλα αυτά.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εφημερίδα αναφέρει:

Επειδή λοιπόν οι άνθρωποι που μπορούν να ξοδεύουν τόσα χρήματα σε μια κατηγορία που δεν έχει έσοδα (άρα δεν ελπίζουν ότι θα τα πάρουν πίσω) μειώνονται, το τελευταίο διάστημα συζητείται σε πολλές περιοχές η λύση των συγχωνεύσεων.
Συζητείται η άποψη ότι ένας μεγάλος δήμος θα μπορεί να έχει μια ισχυρή ομάδα μόνο αν ενωθούν οι σύλλογοι και οι παράγοντές τους.
Στη Μεσσηνία η πρόταση του Μπάμπη Κακούτη για ένωση των ομάδων της Τριφυλίας δεν βρήκε ανταπόκριση ενώ ούτε στην Πυλία - όπου υπάρχει ανάλογη πρόταση- φαίνεται πως θα γίνει κάτι.

Στον Δήμο Ευρώτα στην Λακωνία αντίθετα βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια κίνηση και είναι πολύ πιθανό η πρόταση που έθεσε ο ΑΟ Κροκεών για συγχώνευση να βρει ανταπόκριση.

Ειληκρινά εξαιρετικά προσεκτική η αναφορά στην πρόταση η οποία γαρνίρεται με σάλτσα για να περάσει κάπως πιο "ήπια".

Σου δίνει την αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν να πιέσουν "με το μαλακό όμως" να φέρουν τα πράγματα εκεί που επιθυμούν κάποιοι οι οποίοι δεν μπορούν ίσως να αντέξουν μόνοι τους την Δ' Εθνική.

Το θέμα άλλωστε το έχει κλείσει ο πρόεδρος της Εράνης και κοιτάει πλέον η νεοεκλεγείσα διοίκηση την παραπέρα πορεία της ομάδας με την πρόσληψη για προπονητή του Τάκη Παναγόπουλου και έπεται και συνέχεια στις μεταγραφικές κινήσεις ώστε να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της περιόδου 2010 - 2011.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ομάδα σαν την Εράνη θα πρέπει να συνενωθεί με άλλες όπως για παράδειγμα ο ΑΟΚ...... (τυχαία τον αναφέρω μιας και απο εκεί προήλθε η πρόταση).
Αν χρειαστεί η Εράνη βοήθεια, μπορεί να απευθυνθεί στους ανθρώπους που την αγαπάνε και να γίνουν μέλη της. Γιατί θα πρέπει να συνενωθεί με άλλες ομάδες που προσπαθούν μέσα από την Εράνη να βρουν σωσίβιο σωτηρίας για παραμονή στην Δ' Εθνική..... γιατί απλά μόνη της δεν μπορεί να σταθεί πουθενά....

Η Εράνη δεν έχει ανάγκη από συνενώσεις με άλλες ομάδες που ζητούν δεκανίκια. Δεν ήταν ΠΟΤΕ δεκανίκι κανενός.
ΔΕΝ πρέπει να γίνει ΟΥΤΕ τώρα αυτό. Όσο για τον Τέλο Αγρα Γαργαλιάνων, μπορεί την προηγούμενη χρονιά να είχε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να πέσει στην Α' Τοπική Κατηγορία.
Ξέρουμε ότι στους Γαργαλιάνους υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε αυτήν την ιστορική ομάδα και θεωρούμε ότι θα βρει πολύ σύντομα τον δρόμο της και τους χρόνου θα ανέβει ξανά στην Δ' Εθνική. Την κατηγορία που του αξίζει να αγωνίζεται.
Εμείς το ευχόμαστε ολόψυχα στον Τέλο Άγρα.

Εφόσον λοιπόν η Εράνη είναι οικονομικά υγιής ομάδα, έχει τον κόσμο που την αγαπάει και στα δύσκολα μπορεί να την βοηθήσει αν χρειαστεί και όσο χρειαστεί.
Και ο λόγος που μπορεί ο κόσμος της Εράνης να βοηθήσει την ομάδα και την ιστορία της -που κάποιοι "λατρεμένοι" γείτονες προσπαθούν να την σβήσουν με προτάσεις συνένωσης και άλλα τέτοια ζαρζαβατικά-, είναι απλός.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Γιατί λοιπόν κάποιοι κάνουν τις προσεκτικές αναφορές σε προτάσεις οι οποίες έχουν απορριφθεί, γιατί η Εράνη δεν έχει καμία ανάγκη να γίνει δεκανίκι καμίας νεοφώτιστης ομάδας στην Δ' Εθνική. Και λέμε νεοφώτιστης γιατί η τελευταία φορά που ήταν στην Ερασιτεχνική κατηγορία ήταν πριν 25 χρόνια.

Κινητοποιήσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου απο τον Δημήτρη Δράκο

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, μαζί τους κ.κ. Μαλαπάνη Χρήστο και Πετράκο Θανάση, επικεφαλής των μειοψηφιών της ΝΑΜ, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΣΕ στην Καλαμάτα, έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αναφέρθηκαν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2010, στην Αθήνα, και στον αγώνα για να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο. Σημείωσαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του σιδηρόδρομου και να τεθεί, από την πλευρά της Κυβέρνησης, σαφές χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Η σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στους φορείς και πολίτες αναφέρει:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, οι Νομάρχες και τα Νομαρχιακά Συμβούλια Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Ηλείας και η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλούν όλους τους φορείς και τους πολίτες στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε:
Να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, να συνεχιστεί η λειτουργία του και να τεθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης σαφές χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο των αποφάσεων περιλαμβάνει:

• Ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Ο.Τ.Α. και όλους τους φορείς της Πελοποννήσου (Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια, Ε.Α.Σ., Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμου, Οικολογικές Κινήσεις κλπ), για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
• Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
• Πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στους Προέδρους των Κομμάτων του Κοινοβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου.

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη και σωστή ανάπτυξη της Πελοποννήσου χωρίς σύγχρονο σιδηρόδρομο, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα και στον αγώνα για να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, να συνεχιστεί η λειτουργία του και να τεθεί από την πλευρά της κυβέρνησης σαφές χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Εκ μέρους όλων των διοργανωτών
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.