Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οι 16 του μουντιάλ

Ολοκληρώθηκε η φάση των 32 του μουντιάλ και τα ζευγάρια της φάσης των 16 συμπληρώθηκαν.

Το Φιλιατρά News σας παρουσιάζει την φάση των "16"

Δείτε την


Σάββατο 26/6

17:00 Ουρουγουάη – Νότιος Κορέα

21:30 ΗΠΑ – Γκάνα


Κυριακή 27/6

17:00 Γερμανία – Αγγλία

21:30 Αργεντινή – Μεξικό


Δευτέρα 28/6

17:00 Ολλανδία – Σλοβακία

21:30 Βραζιλία – Χιλή


Τρίτη 29/6

17:00 Παραγουάη – Ιαπωνία

21:30 Ισπανία – Πορτογαλία

8ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας. Για την νέα εποχή στο κόμμα μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΝΔ πρωτοστατεί στη νέα μεταπολίτευση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην έναρξη του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Κάνοντας έναν απολογισμό από τότε που εξελέγη πρόεδρος ανέφερε ότι η ΝΔ, συντονιζόμενη με την γενικότερη πορεία για την ανασυγκρότηση του τόπου, «έκανε την αυτοκριτική της, αναδιοργανώθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνική βάση, πέτυχε ανανέωση κατά 80% του στελεχικού της δυναμικού, ανασυγκροτείται ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και γίνεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της Κεντροδεξιάς, ανοιχτό στην κοινωνία με διαδραστικό χαρακτήρα».

Ακολούθως είπε μετ' επιτάσεως: «Τέρμα .......

στην εσωστρέφεια. Τέρμα τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί, τα παλαιοκομματικά παιχνίδια. Καθήκον του κόμματος και όλων των στελεχών του είναι να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να τον εκφράζουν και να προτείνουν λύσει στη δύσκολη καθημερινότητά του».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην υπογραφή του Μνημονίου είπε ότι διαφοροποίηση της ΝΔ και η καταψήφισή του θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Αντίθετα, είπε, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, γιατί είναι ταυτισμένο με το ίδιο το σύστημα, και η Αριστερά είναι μέρος του προβλήματος.

Υποστηρίζοντας την πολιτική του, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «το μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά την βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ΝΔ χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα επτά θανάσιμα ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει: «Κρατισμός, λαϊκισμός, ηγεμονία αριστερόστροφων ιδεών, υποβάθμιση δημοσίου συμφέροντος, κάλπικη ευημερία με δανεικά, έκπτωση αξιών και προτύπων».

Η νέα μεταπολίτευση καλύπτει τα τέσσερα μεγάλα ελλείμματα, ανταγωνιστικότητας, δημοκρατίας, ασφάλειας και παιδείας, τόνισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ακόμη ότι το κόμμα αποκτά νέο σπίτι, στο οποίο θα μεταφερθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς είπε πως «όταν όλα θα κλυδωνίζονται, η ΝΔ θα μένει όρθια και θα προσφέρει τις λύσεις και τη διέξοδο».

Όλο το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Εμπλοκή με το Ασφαλιστικό του Δημοσίου - Κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις.

- Σε δόσεις καταθέτει η κυβέρνηση το Ασφαλιστικό
- Εκτός έμεινε το ασφαλιστικό του Δημοσίου λόγω ένστολων και Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου.
- Νωρίτερα εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο - Παράθυρο από τον Παπανδρέου για το Εργασιακό


Μέσα σε τρία χρονια έως το 2013 θα αυξηθεί σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τις εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα και το οποίο θα φτάσει στα 65 χρόνια. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το όριο το 2011 θα ανέβει στα 52 χρόνια, το 2012 στα 55 χρόνια και το 2013 στα 65 χρόνια.

Η μεταβατική περίοδος για την εξίσωση των ........

ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών στο δημόσιο τομέα αρχίζει από 01-01-2011 και θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31-12-2013. Το όριο συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τι 65ο έτος της ηλικίας.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως και οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά θα εξισωθούν τα όρια συνταξιοδότησής τους.

Αλλαγές για άνδρες και γυναίκες που έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1982

Αυτοί εξοιμοιώνονται σταδιακά ως προς τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος τα οποία ορίζονται στα 25 χρόνια απο 17,5 που ισχύει μέχρι τώρα. Η εξίσωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε μία τριετία. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες παντρεμένες με παιδιά στο δημόσιο από 17,5 χρόνια αυξάνεται σε 20 χρόνια το 2011, σε 22,5 χρόνια το 2012 και σε 25 χρόνια το 2013. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θίγει τις γυναίκες που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31-12-2010.

Αυξάνονται από 01/01/2011 σταδιακά από 20 σε 25 χρόνια τα έτη θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για άνδρες και γυναίκες που έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Καταργείται εδώ η προϋπόθεση που υπήρχε για τους άνδρες να έχουν την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση ή να είναι χήροι.

Δικαίωμα θεμελίωσης σύνταξης από 1η Ιανουαρίου 1998 και μετά

Όσοι έχουν τέτοιο δικαίωμα ή προσλήφθηκαν στο δημόσιο για πρώτη φορά από 01-01-1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 υπάρχουν τα εξής όρια ηλικίας:

1. Το 65ο έτος ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ένα παιδί ανήλικο κατά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας.
2. Το 50ο έτος ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανίκανα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο και με 25 χρόνια υπηρεσίας. Μέχρι τώρα οι άνδρες έβγαιναν στη σύνταξη στα 65 έτη, αλλά τώρα θα βγαίνουν στο 50ο έτος ηλικίας. Ωστόσο, θα γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση της ανικανότητας.
3. Το 65ο έτος ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν τα παραπάνω ή θεμελίωσαν δίκαιωμα σύνταξης από 01-01-1998 και μετά ή έχουν διοριστεί από 01-01-1983 και μετά.

Επίσης, γίνεται εξομείωση μέσα σε τρία χρόνια του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών που εργάζονται στο δημόσιο που μπορούν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία πριν τη συμπλήρωση του ισχύοντος ορίου ηλικίας και να λάβουν μειωμένη σύνταξη.

Για τους ασφαλισμένους από 01-01-1993

Για αυτούς τους ασφαλισμένους η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών θα υπάρχει μόνο στην περίπτωση της ύπαρξης ανήλικων, πολύτεκνων ή ανάπηρων. Όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2010 δεν θα θίγονται από τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς

Από 01/01/2015 καθιερώνεται για τους ασφαλισμένους του δημοσίου βασική και αναλογική σύνταξη οι οποίες θα δίνονται με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις που χορηγούνται και στους ασφαλισμένους άλλων φορέων.

Στο ενιαίο καθεστώς ασφάλισης που θα είναι στο ΙΚΑ θα ενταχθούν μόνο οι νέοι διοριζόμενοι από 01/01/2011 και αφορά τους υπαλλήλους και τους λειτουργούς του δημοσίου, οι υπάλληλοι της Βουλής, όλοι οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ και οι ιερείς.

Από την 1η Αυγούστου 2010 θεσπίζεται και στο Δημόσιο Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων η οποία παρακρατείται από τις συντάξεις που υπερβαίνουν το ποσό των 1.400 ευρώ με κλιμακούμενο συντελεστή από 3% έως 10%.

Εκτός του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό μένει τελικά το ασφαλιστικό του Δημοσίου, αφού τρείς υπουργοί, (Αμυνας, Απασχόλησης και Οικονομικών), αρνούνται να βρουν έναν κοινό τόπο για το θέμα των ενστόλων, δημιουργώντας έτσι εμπλοκή στην κατάθεσή του και παρατείνοντας την αγωνία για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης, εκκρεμεί η τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και την Τρίτη αρχίζει η συζήτηση στην Ολομέλεια. «Όποιος θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια ας το κάνει, δική μας υποχρέωση είναι να σώσουμε τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας», διεμήνυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε και στα εργασιακά, τονίζοντας ότι υπάρχει μια ελπίδα οι κοινωνικοί φορείς να βρουν σημεία επαφής κατά τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενδεχομένως και συμφωνίες οι οποίες θα καλύπτουν τόσο τα εργασιακά όσο και τα μισθολογικά ώστε να υπάρξει μια συλλογική σύμβαση για τα επόμενα έτη.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου εφόσον υπάρξουν παρόμοιες συμφωνίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο πλαίσιο του μνημονίου, θα τις υιοθετήσει και θα τις περιλάβει στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει.

Γι΄αυτό και δίνει ένα περιθώριο χρόνου προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί πολύ νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.

Το υπουργικό συμβούλιο ξεκίνησε σε βαρύ κλίμα στον απόηχο της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απέφυγε να κάτσει πολλή ώρα με τους συναδέλφους του και απομονώθηκε σ' ένα γραφείο. Μιλώντας στην συνέχεια σε κάποιους είπε οτι έχασε έναν δικό του άνθρωπο, οτι αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο και οτι πιθανότατα η βόμβα προοριζόταν για κείνον.

Οι υπουργοί μουδιασμένοι δήλωναν ταυτόχρονα ιδιαίτερα θορυβημένοι γι αυτό το σοβαρό πλήγμα αλλά και για τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν σε τόσο καλά φρουρούμενα κτίρια.

Το υπουργικό συμβούλιο ήταν ως φαίνεται μια εντελώς τυπική διαδικασία αφού η συνεδρίαση κράτησε μόλις 1.30 ώρα.

Κατεβάστε από εδώ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού.

Πηγή: Newsit.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αργολίδας, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη. Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το 139ο ως το 140ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου, από σήμερα 25 Ιουνίου ως την Τρίτη 20 Ιουλίου, με ολικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Σε όλο το διάστημα εφαρμογής των ρυθμίσεων, τα αυτοκίνητα θα εξυπηρετούνται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
Οι οδηγοί θα ενημερώνονται από την .........

απαιτούμενη οδική σήμανση για την ομαλή και ασφαλή τους μετακίνηση και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Πηγή: Newsit

Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκέφθηκε σήμερα ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκέφθηκε σήμερα στην μία το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οδυσσέας Βουδούρης όπου είχε συνάντηση με τον νέο διοικητή του Ιδρύματος κος Λεωνίδα Παρασκευόπουλο.

Η συνάντηση τους κράτησε περίπου 30 λεπτά και αμέσως μετά ο κος Παρασκευόπουλος μαζί με τον Διευθυντή του ΚΑΦΚΑ Θεόδωρο Ντέντε ξενάγησαν τον κο Βουδούρη στους χώρους του ιδρύματος για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΑΦΚΑ.

Επισκέφθηκε την πτέρυγα της ...........

φυσιοθεραπείας όπου οι διοικούντες του ανέφεραν τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στο ανθρώπινο δυναμικό.
Ο κος Βουδούρης συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην πτέρυγα φυσιοθεραπείας όπου του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αμέσως μετά ο κος Βουδούρης ξεναγήθηκε στην πτέρυγα των τροφίμων όπου συνομίλησε με το νοσηλευτικό προσωπικό για θέματα που αφορούν το τμήμα.

Κατ την αποχώρηση του ο κος Βουδούρης μιλώντας σε συντάκτη του Φιλιατρά News είπε ότι είχε μια συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον διοικητή του ΚΑΦΚΑ κο Λεωνίδα Παρασκευόπουλο και ανέφερε ότι κατα το παρελθόν είχε γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμιστεί το ίδρυμα αυτό από άσυλο ανιάτων σε Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης.
Παραδέχτηκε ότι η κατάσταση σήμερα έχει βαλτώσει, ωστόσο όμως υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης του και θεώρησε ως πολύ καλή επιλογή την τοποθέτηση σαν διοικητή του κου Παρασκευόπουλου ο οποίος είναι γνώστης του θέματος και όπως είπε ο κος Βουδούρης θα έχουν μια πολυ καλή συνεργασία.

Ακούστε τι δήλωσε κατα την αποχώρηση του ο Κος Βουδούρης.



Ρεπορτάζ από τον συντάκτη του Φιλιατρά News "X-treme"

Πρόβλημα με το σήμα στο iPhone 4 της Apple.

Από χθες κυκλοφορεί το νέο iPhone 4 δημιουργούντας τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα τις Apple με την εταιρεία να προσδοκά ότι θα πωλήσει 1 εκατ. συσκευές μόνο την Πέμπτη.

Ωστόσο ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, έχει μετριάσει τις εντυπώσεις αφού αρκετοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη λήψη σήματος συσκευής η οποία οδηγεί σε προβληματικές έως αδύνατες τηλεφωνικές κλήσεις.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο κάτω .........

αριστερό μέρος της συσκευής και συγκεκριμένα στα πλάγια όπου βρίσκεται το σημείο ένωσης 2 κεραιών τις οποίες η Apple έχει τοποθετήσει περιμετρικά της συσκευής για καλύτερη λήψη από τα προηγούμενα μοντέλα.

Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα και έδωσε απάντηση στην ιστοσελίδα engadget.com προτείνοντας ως λύση την αποφυγή κρατήματος της συσκευής από το συγκεκριμένο σημείο !

Επίσης προτείνει τη χρήση προστατευτικής θήκης καθώς αποτρέπει την άμεση επαφή του χεριού με τη συσκευή.

Ο πρόεδρος της εταιρείας AntennaSys, Spencer Webb, αναφέρει ότι όλοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν τοποθετήσει τη κεραία στο κάτω μέρος των συσκευών τους προκειμένου οι εκπομπές ραδιοκυμάτων να βρίσκονται πιο μακρυά από το κεφάλι του χρήστη. Στο iPhone 4 όμως το πρόβλημα δημιουργείται επειδή οι κεραίες βρίσκονται στα πλάγια της συσκευής.

Πηγή: i-live

Kατεπείγουσα ΕΔΕ για το δέμα - βόμβα

Κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε προκειμένου να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο έφθασε το δέμα - βόμβα στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα εξερράγη λίγο μετά τις 20:00, λίγα μέτρα μακριά από το γραφείο του υπουργού Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 52χρονος υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης, πατέρας δύο παιδιών.

Στόχος των ερευνών, να εντοπιστεί το κενό ασφαλείας που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο αστυνομικό υποδιευθυντή.

Όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκκαλάκης ερευνάται αν υπήρξε κάποιο έλλειμμα ή αστοχία στο σύστημα ασφαλείας, ελέγχου και διαχείρισης της εισερχομένης αλληλογραφίας, ενώ τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν ήδη μεταφερθεί και ερευνώνται εξονυχιστικά στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Για προφανές έλλειμμα ασφαλείας έκανε λόγο το μελος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Αντώνης Λιακόπουλος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα τα συστήματα ..........

ελέγχου λειτουργούσαν κανονικά (από το 2009 λειτουργεί στο κτίριο του υπουργείου μαγνητική πύλη και ειδικός ανιχνευτής-σαρωτής εκρηκτικών υλών), αναπάντητο παραμένει πώς έφθασε το φονικό δέμα λίγα μέτρα από το γραφείο του υπουργού.

Εξετάζεται επίσης, αν το δέμα έφθασε με το κοινό ταχυδρομείο ή με αποστολή εταιρείας ταχυμεταφοράς, αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα παραλαβής δεμάτων (αν δηλαδή υπάρχει απόδειξη παραλαβής) κτλ.

Πρώτες εκτιμήσεις για τους δράστες

Στις αρχικές τους εκτιμήσεις, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν πίσω από το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή ενδεχομένως ασύλληπτα μελη του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ δεν αποκλείεται να είναι και έργο της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στι πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη, στη λεωφόρο Θηβών 54, στο Περιστέρι, στις 17 Φεβρουαρίου. Τότε, η βόμβα που είχε αφεθεί μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου του κτιρίου, ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό κουτί και αυτό μέσα σε πλαστική σακούλα, όπως και αυτή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.





Μένει στον Παναθηναϊκό ο Λέτο

Τα 10 εκατομμύρια που αξιώνει ο Παναθηναϊκός τον Σεμπαστιάν Λέτο φαίνεται ότι φρενάρουν την Μπενφίκα, η οποία εξετάζει πιο οικονομικές λύσεις για το κενό που θα αφήσει ο Ντι Μαρία.

Η επικείμενη αποχώρηση του Αργεντινού άσου με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει οδηγήσει τον σύλλογο της Πορτογαλίας στην αναζήτηση λύσεων για την αριστερή πτέρυγα. Ο Γκαϊτάν που αποκτήθηκε πρόσφατα μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο, αλλά οι «αετοί» θέλουν να δώσουν πιο ελεύθερο ρόλο.

Μία από τις λύσεις της Μπενφίκα ήταν ........

ο Σεμπαστιάν Λέτο, ωστόσο σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Record», τα 10 εκατομμύρια ευρώ που ζητά ο Παναθηναϊκός είναι πολλά για την ομάδα της Λισσαβόνας, η οποία θα στραφεί στον Ροντρίγκεζ που κοστίζει τα μισά λεφτά από τον άσο του «τριφυλλιού».

Πηγή: gazzetta.gr

Ερώτηση Κουσελά για την κάλυψη ζημιών από παγετό.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να δοθεί η αναγκαία λύση ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από παγετό.

Η Ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Νέστορος, για ζημιές στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά, όπως είναι γνωστό, το θέμα αφορά παραγωγούς και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι επίσης επλήγησαν από παγετό.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της 520/14-12-09, αλλά και προγενέστερων Ερωτήσεων και Αναφορών μου για το θέμα, σε συνδυασμό με την 85/23-12-2009 απάντηση της Υπουργού, επαναφέρω το θέμα της αναγκαία κάλυψης των σοβαρών ζημιών από παγετό της 18ης και της 19ης Φεβρουαρίου 2008, που υπέστησαν ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Νέστορος και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας.

Από την επισυναπτόμενη στην παρούσα επιστολή του Δημάρχου Νέστορος προκύπτει πως οι παραγωγοί αυτοί, μετά την άμεση καταγραφή των σοβαρότατων ζημιών που υπέστησαν σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο και την επί πολλούς μήνες αναμονή της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών, κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωσή τους.

Ενώ το Υπουργείο, με το 307117/23-6-2008 έγγραφό του, είχε δώσει ρητή εντολή στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοίκησεων να συστήσουν επιτροπές και να καθορίσουν ομοιογενείς ελαιοκομικές ζώνες σε κάθε Νομό, τούτο δεν τηρήθηκε στη Μεσσηνία. Αυτό είχε ως συνέπεια να θεωρηθεί ολόκληρος ο Νομός ενιαία ζώνη και το ποσοστό της ζημιάς από παγετό να εμφανίζεται, σε σύνολο νομού, οριακά χαμηλότερο από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο ένταξης στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ (28%, αντί 30%).

Επειδή οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Νέστορος και σε άλλες αντίστοιχες περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, υπέστησαν ζημιές μέχρι και 100% από ολικό παγετό, ενώ ήδη είχαν πληγεί σοβαρά και την προηγούμενη χρονιά από πυρκαγιές και υψηλές θερμοκρασίες,

Επειδή είναι καταφανώς άδικο να τιμωρούνται οι παραγωγοί, διότι δεν τηρήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας οι εντολές του Υπουργείου για συγκρότηση επιτροπών και καθορισμό ομοιογενών ελαιοκομικών ζωνών,

Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν άλλες αντοχές και ανοχές, μετά τη συνεχιζόμενη απομείωση, όλα αυτά τα χρόνια, του ήδη χαμηλού εισοδήματός τους,

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

- Τι προτίθεται να πράξει, ώστε να μην πληρώσουν οι ελαιοπαραγωγοί των συγκεκριμένων περιοχών αμέλειες και παραλείψεις υπηρεσιών της Νομαρχίας, για τις οποίες οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη;
- Προτίθεται τελικά να εντάξει αυτούς τους ελαιοπαραγωγούς στις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ, με βάση τα υψηλά ποσοστά ζημίας των περιοχών που πραγματικά επλήγησαν και όχι με βάση τα σημαντικά χαμηλότερα που αβάσιμα υπολογίζονται στο σύνολο του Νομού Μεσσηνίας;»

Γαργαλιάνοι: Παραίτηση της προέδρου του Δ.Σ. με βολές κατά Δημάρχου

Κατά του δημάρχου Γαργαλιάνων στρέφεται με επιστολή παραίτησής της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρθα Μιχαλοπούλου - Κατσούλα. Η πρόεδρος στην επιστολή της σημειώνει:

''Κύριε δήμαρχε,
Διάβασα προσεκτικά την με αρ. πρωτ. 3592/11-6-2010 επιστολή σας, με την οποία απευθύνεστε προς όλους μας.
Κατ‘ αρχάς μου κάνει εντύπωση που αναφέρεστε σε Δήμο «Νότιας Τριφυλίας». Πότε συναποφασίσαμε για «Δήμο Νότιας .........

Τριφυλίας»; Γράφετε πως απευθυνθήκατε σε «ώτα μη ακουόντων», για διαδικασία «παρωδία διαβούλευσης» και για πολιτική ηγεσία με νοοτροπία «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Αναρωτιέμαι, μήπως κρίνετε εξ ιδίων; Μιλάτε για κατάφωρη αδικία και περιφρόνηση απ' την πολιτική ηγεσία, απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας. Σε ποιο αίτημά μας αναφέρεστε; Στην θέληση του λαού για Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους (αίτημα δίκαιο και εφικτό) ή στην δική σας επιθυμία για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους (αίτημα άδικο και ανέφικτο); Ολοι οι υγιώς πολιτικά σκεπτόμενοι, με εμπειρία και γνώσεις πέρα από ιδιοτελείς σκοπούς και κομματικές αντιλήψεις, πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι επέμεναν και σας συμβούλευαν να εγκαταλείψετε την προσπάθεια προς την λανθασμένη αυτή κατεύθυνση.

Ηταν δε τόση η επιμονή σας προς αυτήν την κατεύθυνση, που συγκαλέσατε έκτακτο και κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/5/2010 χωρίς να περιμένετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστορος, το οποίο και θα συγκαλείτο το πρωί της επόμενης μέρας, με θέμα το κάλεσμα και ομόφωνο ψήφισμα με αρ. πρωτ. 2441/30-4-2010 που τους απευθύναμε για την δημιουργία Δήμου Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους. Σας αναφέρω ότι για να επιτύχει ο σκοπός αυτός του ψηφίσματος, εκτός από την συνάντησή μου, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο κ. Σοκορέλη, με τον δήμαρχο Νέστορος κ. Τσορώνη, και μέχρι την απόφαση του Δ.Σ. του δήμου μας στις 9-5-2010 που εσπευσμένα πάρθηκε από εμάς, κατόπιν δικιά σας πίεσης (αφού ήσασταν πεπεισμένος από «άνωθεν» διαβεβαιώσεις πως μόνο έτσι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε νέο δήμο), αγωνίσθηκαν άνθρωποι και από τους δύο δήμους που πίστευαν χωρίς ιδιοτέλεια πως αυτή είναι η καλύτερη λύση για τον τόπο μας. Στις 10/5/2010, μετά τη λήψη της απόφασης που πάρθηκε ομόφωνα από το Δήμο Νέστορος, παραδόθηκε σε μένα αυθημερόν και ιδιοχείρως από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νέστορος.

Στη συνέχεια ενημέρωσα γι' αυτήν την απόφαση τηλεφωνικά εσάς και μερικά από τα μέλη του Συμβουλίου. Ομως εμείς την προηγούμενη μέρα πήραμε απόφαση να ταχθούμε μαζί με τον Δήμο Φιλιατρών για το νέο δήμο. «Πρώην» ένθερμοι υποστηρικτές του συνδυασμού μας και φίλοι του όμορου δήμου, καθώς επίσης και συντοπίτες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, απογοητεύθηκαν και όχι μόνο, εξαπατήθηκαν από μας, αφού κάναμε πίσω σε ό,τι είχαμε κοινά αποφασίσει και μάλιστα την χρονική στιγμή που ετοίμαζαν μια απόφαση που θα μας άνοιγε το δρόμο για εκπλήρωση του πρώτου και εφικτού στόχου μας. Πρέπει να αναφέρω ότι λίγο πριν το έκτακτο συμβούλιο ζητήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νέστορος παράταση απόφασης, διότι την επομένη το πρωί θα είχαν απάντηση στην πρότασή μας με το επικείμενο συμβούλιό τους, κάτι που ανέφερα στην αρχή της συνεδρίασής μας όπως είχα υποχρέωση και δεν έδωσε κανείς από εμάς την πρέπουσα σημασία.

Εδώ θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τις όποιες παραλείψεις μου και λάθη, που έγιναν κάτω από την συναισθηματική φόρτιση και σωματική κόπωση εξ αιτίας των αυξημένων υποχρεώσεών μου σε θέσεις ευθύνης. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τον τίμιο και καθαρό αγώνα που έδωσαν όλοι οι φίλοι, συντοπίτες και φορείς και από τους δύο δήμους. Παρά το ότι δεν πετύχαμε το στόχο μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που κρίνεται το μέλλον του τόπου μας, εσείς με την επιστολή σας ζητάτε από εμάς να μην εγκαταλείψουμε το δήμο και να κάνουμε άρση της τότε ομόφωνης απόφασής μας για παραίτηση. Πόσο αξιόπιστοι και υπεύθυνοι είμαστε αν αθετήσουμε το λόγο και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο λαό των Γαργαλιάνων; Με ποιο αίσθημα ευθύνης δεσμευθήκατε μέσα από το λόγο σας στην πλατεία των Γαργαλιάνων στις 9/5/2010 και στο ψήφισμα της 30/4/2010 γραπτώς για την παραίτησή σας μαζί με τις δικές μας;

Ξεχάσατε την απαξιωτική και εχθρική στάση σας απέναντί μου και στον θεσμικό μου ρόλο, όταν ήρθα στο Δημαρχείο σε συνάντησή σας, την επόμενη ημέρα της απόφασης του Δήμου Νέστορος, μη αποδεχόμενος τη βοήθειά μου παρότι ξέρατε καλά ότι δεν είχατε καμία ελπίδα στις προσδοκίες σας οι οποίες ήταν αντίθετες με των περισσοτέρων δημοτών μας και τις δικές μου προσωπικά. Δεν μπήκατε καν στον κόπο να με ακούσετε, και όταν καταλάβατε ότι μιλούσα για την αρχική μας πρόταση με το Δήμο Νέστορος, τότε εξαγριωθήκατε και βγήκατε εκτός εαυτού. Αποφασίσατε να προχωρήσετε στον δρόμο που οδήγησε το Δήμο Γαργαλιάνων σε δημοτικό διαμέρισμα της Κυπαρισσίας, αντί να σκεφτείτε και τη λύση της Πύλου που ήταν σαφώς πιο εφικτή και ίσως και η καλύτερη, αφού το ξέρατε πως δεν θα γινόμασταν δήμος. Βρεθήκατε, λέτε, σε δίλημμα να αποφασίσετε.

Θυμηθήκατε τι επιτάσσει ο όρκος που δώσαμε και ζητάτε από εμάς να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και του καθήκοντος παραμένοντας στις θέσεις μας. Το δίλημμα αυτό έπρεπε να το βάλουμε πριν δεσμευτούμε. Τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Κατόπιν όλων των παραπάνω, οδηγήσαμε το λαό των Γαργαλιάνων στην οργή και την απαξίωσή, αφού το μόνο που καταφέραμε είναι να παραλάβουμε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Μεσσηνίας και να παραδώσουμε ένα δημοτικό διαμέρισμα. Αυτό για μένα είναι βάρος συνείδησης, και δεν μου απομένει τίποτε άλλο από το να ζητήσω επιείκεια από τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε.

Επειδή ποτέ δεν ξεχνώ τον όρκο που έδωσα αλλά και την δημόσια δέσμευσή μου, και επειδή θέλω να τιμώ την θέση ευθύνης και καθήκοντος που τάχθηκα να υπηρετώ, θεωρώ πως δεν μπορώ παρά να ζητήσω να γίνει δεκτή η παραίτησή μου - και να μου επιτραπεί μέσα από την επιστολή μου αυτή να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε και με εμπιστεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια''.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

Τα Windows 7 έπιασαν τα 150 εκατομμύρια σε πωλήσεις

Το διάσημο λογισμικό της Microsoft, Windows 7, κατάφερε να φτάσει τα 150 εκατομμύρια σε πωλήσεις από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, αριθμό που αντιστοιχεί σε 7 κομμάτια ανά δευτερόλεπτο, ή 25 εκατομμύρια κομμάτια το μήνα!

Όπως αναφέρει η Microsoft στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το λογισμικό με τις πιο γρήγορες πωλήσεις που έχει κυκλοφορήσει πότε από την εταιρία.

Τα Windows 7 έπιασαν τα 90 εκατομμύρια ........

σε πωλήσεις τον Μάρτιο, ενώ τις 100 μόλις δύο μήνες πριν. Με αυτούς τους ρυθμούς αναμένεται μέχρι το τέλος του 2010, να έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια κομμάτια.

Παράλληλα σήμερα η Windows θα διαθέσει στο κοινό τη νέα δοκιμαστική έκδοση της σουίτας υπηρεσιών Windows Live Essentials.

ΣΧΟΛΙΟ
Σας είχαμε πει ότι τα windows 7 θα είναι πολύ πιο πετυχημένο λειτουργικό σύστημα ακόμα και απο τα windows XP.


ΥΠΕΣ : Ξεκινά η κατάργηση Οργανισμών του δημοσίου

Κατάργηση και συγχώνευση φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, καθώς και απολύσεις συμβασιούχων και μετακινήσεις 10.000-15.000 υπαλλήλων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για το οποίο πραγματοποιείται δημόσια διαβούλευση από χθες μέχρι τις 28 Ιουνίου, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.

Το προσωπικό που υπηρετεί στους υπό κατάργηση οργανισμούς, φορείς ή υπηρεσίες, θα πρέπει εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου να υποβάλει στο εποπτεύων υπουργείο αίτηση μεταφοράς ή μετάταξης. Όσοι δεν υποβάλλουν αιτήσεις, θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Στην περίπτωση των συγχωνεύσεων, το ........

προσωπικό μεταφέρεται στην απορροφούσα εταιρεία ή οργανισμό. Το μετατασσόμενο ή μεταφερόμενο προσωπικό θα κατατάσσεται σε θέσεις αντίστοιχων μισθολογικών κλιμακίων με αυτά που αμειβόταν.

Στις νέες θέσεις εργασίας δεν θα υπολογίζονται τυχόν πρόσθετες αμοιβές και ειδικά επιδόματα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στο παρελθόν.

Επίσης, θα απολύονται οι εποχικοί υπάλληλοι (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι έργου) των υπό κατάργηση οργανισμών.

ΝΠΔΔ, οργανισμοί και υπηρεσίες που καταργούνται :

Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου
Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής
Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών
Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών
Ιόνιος Ακαδημία
Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία
Ενωση για την Αντισεισμική Προστασία των κρατών-μελών του οργανισμού για την οικονομική συνεργασία του Εύξεινου Πόντου
Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας
Ινστιτούτο Ερευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας
Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος
Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας
Εθν. Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες
Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (51 υπηρεσιακές μονάδες)
Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος
Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας
Επίσης λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση οι ανώνυμες εταιρείες:
Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης
Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου
Ολυμπιακό Χωριό
ΑΓΡΟΓΗ

Φορείς που συγχωνεύονται

Συγχωνεύονται οι παρακάτω φορείς και ΑΕ με την παράλληλη μεταφορά του τακτικού προσωπικού:

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης
Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Οι εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης ΑΕ», «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας ΑΕ, «ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ», και Κέντρο Ελληνικής Γούνας συγχωνεύονται μέσω απορρόφησης στην «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.»
Η Εταιρεία Διανομής αερίου απορροφάται από τη Δημόσια Επιχείρηση παροχής αερίου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.