Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Το YouTube χρεώνει τα τραγούδια στα βίντεο

Θέλετε να «ανεβάσετε» ένα τραγούδι στο YouTube; Πληρώστε 1,6 ευρώ!

Η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα βίντεο στον κόσμο αποφάσισε να χρεώνει το μουσικό περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες της, υπό τις «ασφυκτικές» πιέσεις της μουσικής βιομηχανίας.

Η εφαρμογή της -ήδη ισχύουσας- νομοθεσίας παίρνει από αύριο σάρκα και οστά, με το YouTube να απαγορεύει στους χρήστες του να αναρτούν περιεχόμενο χωρίς προηγουμένως να έχουν πληρώσει γι’ αυτό.

Η κίνηση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει .........

αντιδράσεις μεταξύ των απλών «οικιακών» χρηστών, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς, βασίζεται στην αρχή ότι η χρήση ενός προϊόντος με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα (π.χ. ενός τραγουδιού), προϋποθέτει άδεια από τον δημιουργό του.

Πρακτικά, για να γίνει αυτό, μέχρι τώρα απαιτούνταν μια πολυδαίδαλη και χρονοβόρα διαδικασία. Ο χρήστης θα έπρεπε να βρει σε ποια εταιρεία ανήκει το τραγούδι που έχει επιλέξει, ποιοι άλλοι έχουν κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα σε αυτό, έπειτα να επικοινωνήσει μαζί τους, να ζητήσει άδεια και, όταν αυτή του χορηγηθεί, να χρησιμοποιήσει το τραγούδι. Κι όλα αυτά, μόνο και μόνο για να «ανεβάσει» ένα ερασιτεχνικό βίντεο που έφτιαξε, στο οποίο ακούγεται το εν λόγω μουσικό θέμα.

Όμως, το YouTube βρήκε τη λύση (η οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αρέσει στους χρήστες). Από αύριο, η εταιρεία Rumblefish, που ασχολείται με την αδειοδότηση προστατευμένης μουσικής, εισάγει μια υπηρεσία πώλησης τραγουδιών που είναι κατοχυρωμένα από πνευματικά δικαιώματα.

Οι χρήστες θα καταβάλλουν 1,99 δολάρια (1,6 ευρώ), προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι που έχουν επιλέξει. Πληρώνοντας αυτό το ποσό, θα έχουν στη διάθεσή τους την πλήρη έκδοση του τραγουδιού. Θα μπορούν, μάλιστα, να το επεξεργαστούν κατά το δοκούν: να το μοντάρουν, να το «κόψουν» και να το αναπαράγουν ξανά και ξανά.

Η νέα υπηρεσία, με τον τίτλο Friendly Music (Φιλική Μουσική), μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από ιδιώτες και αποκλειστικά για μη εμπορικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, για την ανάρτηση ενός βίντεο από τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή από το γάμο τους, το οποίο θέλουν να επενδύσουν μουσικά με ένα τραγούδι. Τυχόν χρήση για εμπορικούς σκοπούς μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν χορήγησης ειδικής άδειας (με το αντίτιμο να ανεβαίνει σημαντικά).

«Οι χρήστες του YouTube είναι οι σκηνοθέτες της καθημερινότητας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η υπηρεσία αποτελεί το πρώτο από τα πολλά βήματα που θα κάνουν τη χρήση της μουσικής σε ένα βίντεο πραγματικά εύκολη», δήλωσε ο Πωλ Άντονι, διευθύνων σύμβουλος της Rumblefish.

Η υπηρεσία Friendly Music θα παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 35.000 τραγούδια – κανένα, όμως, ιδιοκτησίας των τεσσάρων μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών. Το YouTube ελπίζει ότι μέσα στους προσεχείς μήνες θα συνάψει συμφωνίες με τους περισσότερους «επώνυμους» καλλιτέχνες και θα αρχίσει να διαθέτει τα τραγούδια τους.

Ο κ. Άντονι δήλωσε ότι η εταιρεία διάλεξε ένα προς ένα τα τραγούδια που διατίθενται από την υπηρεσία, επιλέγοντας μόνο αυτά που πιστεύεται ότι ταιριάζουν ως μουσική υπόκρουση στα βίντεο των χρηστών. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν τη μουσική με πολλούς τρόπους, όπως βάσει του είδους της (ροκ, ποπ, τζαζ κ.λπ.) ή της διάθεσής τους (μουσική ευχάριστη, χαλαρωτική, μελαγχολική, «καλοκαιρινή» κ.ά.).

Η Google, ιδιοκτήτρια του YouTube, «περιπολεί» στον Παγκόσμιο Ιστό και παρακολουθεί τα βίντεο που «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα, προκειμένου να διαπιστώσει αν οι χρήστες της έχουν «ανεβάσει» προστατευμένη από πνευματικά δικαιώματα μουσική. Από πέρυσι, μάλιστα, έχει αρχίσει να σβήνει τον ήχο στα βίντεο που περιέχουν προστατευμένα τραγούδια. Όσοι χρησιμοποιείτε συχνά το YouTube, θα έχετε πιθανότατα πέσει πάνω σε κάποιο «μουγκό» βίντεο, στο οποίο βλέπετε εικόνα, αλλά δεν ακούτε ήχο.

Βέβαια, υπάρχει πάντα μια λύση για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν. Το 2007, το YouTube ξεκίνησε τη λειτουργία της υπηρεσίας AudioSwap, που δίνει πρόσβαση σε δωρεάν μουσική, για την οποία δεν ισχύουν οι περιορισμοί των πνευματικών δικαιωμάτων. Θα διερωτηθεί κάποιος πόσα είναι τα τραγούδια που δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει δωρεάν. «Πραγματικά ελάχιστα», είναι η απάντηση.

Πάντως, η στρατηγική της Google φαίνεται να λειτουργεί. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που απορρίφθηκε η μήνυση της Viacom εναντίον του YouTube, με την οποία η εταιρεία αξίωνε αποζημίωση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απεφάνθη ότι το YouTube προστατεύεται από το νόμο, διότι αφαιρεί το επίμαχο περιεχόμενο, όταν ειδοποιείται από τον πνευματικό του δικαιούχο ότι το υλικό έχει αναρτηθεί χωρίς άδεια.

«Καμπάνα» για την είσοδο της Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο

Ποινή φυλάκισης 60 ημερών (εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση, στο Πειθαρχείο) επεβλήθη στο ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη, γιο του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και τέως βουλευτή, για την είσοδο του μοντέλου Τζούλιας Αλεξανδράτου και ενός συνεργάτη της στο Πολεμικό Μουσείο.

Ανάλογη ποινή επεβλήθη από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και στον αξιωματικό βάρδιας, ενώ μικρότερες ποινές επεβλήθησαν στους φρουρούς, έναν ναύτη και έναν στρατιώτη, που είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα.

Παράλληλα, το πόρισμα της Ένορκης .........

Διοικητικής Εξέτασης με τον επιμερισμό των ευθυνών του περιστατικού, που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Veto» και προκάλεσε δυσμενή σχόλια για τις Ένοπλες Δυνάμεις, διαβιβάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.), ενώ αντίγραφό του εστάλη στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, από τις καταθέσεις και το οπτικό υλικό που κατεγράφη από τις κάμερες, προκύπτει ότι ο ναύτης Ζαγορίτης έφυγε από το Πολεμικό Μουσείο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, με άτυπη έγκριση του αξιωματικού βάρδιας, και επέστρεψε στις πέντε τα ξημερώματα συνοδευόμενος από την Τζούλια Αλεξανδράτου και έναν συνεργάτη της.

Τα δυο ξένα με τον στρατιωτικό χώρο άτομα φέρεται να έμειναν επί 10 λεπτά στο Πολεμικό Μουσείο, εκ των οποίων τα 2-3 εντός του θαλάμου όπου βρίσκονταν και άλλοι στρατευμένοι. Εκεί φέρεται να έγινε η λήψη της «σκανδαλιστικής» φωτογραφίας που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα, από τον συνεργάτη της κυρίας Αλεξανδράτου.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, ο εκτελών χρέη επικεφαλής του Πολεμικού Μουσείου είχε δώσει πρόσθετες αυστηρές οδηγίες για τα μέτρα φύλαξης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στο πλαίσιο των παραπάνω διοικητικών ποινών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ναύτης Ζαγορίτης θα μεταφερθεί για την άσκηση μέρους της επιβληθείσας ποινής στο πειθαρχείο άλλης μονάδας του Ναυτικού, ενώ ετοιμάζεται και η μετάθεσή του.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.

«Υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας που η κοινωνία πολλές φορές δυστυχώς τα ανέχεται και επικοινωνιακά τα αναπαράγει. Και επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις εφάπτονται και με αυτές τις πτυχές της κοινωνίας, πολλές φορές κινδυνεύουν να μολυνθούν από τα φαινόμενα αυτά. Γι’ αυτό οι διαταγές μου είναι να υπάρχει επαγρύπνηση και υποδειγματική αυστηρότητα».

«Ευτυχώς στις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων όπου κρίνεται πραγματικά η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας, υπάρχει απόλυτη πειθαρχία και απόλυτη ετοιμότητα αντίδρασης. Υπάρχουν όμως κάποιοι χώροι όπου τα πράγματα είναι δυστυχώς πιο χαλαρά. Και εκεί αλλάζουν άρδην οι συνθήκες, γιατί πρέπει να εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχω δώσει σε όλα τα επιτελεία», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Αλλάξτε του όπλο και στείλτε τον χαλβά στα σύνορα να του φύγει η κλάνα που μου θέλει να υπηρετεί ο μπούλης στο σπίτι του......


αγωγή κατά της Μονής Βατοπεδίου κατέθεσε το Ελληνικό δημόσιο

Κατατέθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου από την Ομάδα Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πρώτη αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Μόνης Βατοπεδίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στον δήμο Βεγορίτιδος Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών κ. Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη).

Με την αγωγή το ελληνικό δημόσιο ζητά την ..........

αναγνώριση της κυριότητάς του, τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα, και την επιδίκαση 10 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη.

Η αγωγή, ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011. Θα ακολουθήσει έγερση και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.

Πηγή: Euro2day

Νέες μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής στα κινητά τηλέφωνα

Νέες μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής (roaming) στη χρήση κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η ανώτατη χρέωση για την πραγματοποίηση μιας φωνητικής κλήσης στο εξωτερικό διαμορφώνεται στα 0,39 ευρώ (εκτός ΦΠΑ) το λεπτό από 0,43 ευρώ, ενώ η λήψη μιας κλήσης θα χρεώνεται 0,15 ευρώ (εκτός ΦΠΑ) από 0,19 ευρώ. Η χρέωση για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων μέσω περιαγωγής διατηρείται στα 0,11 ευρώ ενώ η λήψη τους παραμένει δωρεάν.

Οπως ανακοίνωσε ακόμη η Επιτροπή, η ειδοποίηση για τη λήψη ......

ηχητικού μηνύματος είναι δωρεάν. Τέλος, υπολογίζεται ότι σε σχέση με το 2005 η χρέωση για την πραγματοποίηση ή τη λήψη τηλεφωνικής κλήσης στο εξωτερικό έχει μειωθεί κατά 73%.

Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Τρίτη

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Στην κινητοποίηση μετέχουν επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους ........

να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Συμπαράσταση και από Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Την συμπαράστασή του στις αυριανές κινητοποιήσεις για τα αιτήματά της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δηλώνει με φήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα της ΕΣΕΕ, οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό εντείνουν ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου και ωθούν με

μαθηματική ακρίβεια στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού και στην ανατροπή κεκτημένων πολλών δεκαετιών. ''Οι αλλαγές αυτές δεν ανατρέπουν μόνο ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά πλήττουν και το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος''.

Για αυτό και όπως σημειώνεται, ο εμπορικός κόσμος της χώρας και η συνδικαλιστική του ηγεσία, η ΕΣΕΕ, θα αντιταχτούν με όλα τα νόμιμα μέσα σε

μέτρα και πολιτικές που προκαλούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα, διαταράσσουν τη λειτουργία της αγοράς, εντείνουν την αγωνία των Ελλήνων

πολιτών για το μέλλον και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάκαμψης.

Πηγή: Καθημερινή

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα στην Τρίπολη

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια στην Τρίπολη, συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο υπάλληλος και τρεις πελάτες, διότι διενεργούσαν και συμμετείχαν σε παράνομο στοίχημα που αφορούσε την έκβαση αγώνων του Μουντιάλ, καθώς και ομάδων από διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κατασχέθηκαν 12 αυτοσχέδια κουπόνια-έντυπα .........

ποδοσφαιρικών αγώνων, δύο εκτυπωτικά μηχανήματα, ένας φορητός Η/Υ και χρηματικό ποσό.
Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Τρίπολης.

Πηγή: Καθημερινή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και στον κλάδο Λεύκτρου-Σπάρτης θα ισχύσουν από το 165 έως 166 χλμ., από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Οι ρυθμίσεις αφορούν εργασίες διαμόρφωσης του πρανούς με στόχο την ομαλή κυκλοφορία και κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα είναι αποκλεισμένη η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με ........

την οδική σήμανση που έχει τοποθετηθεί.

Ξεκινούν την 1η Ιουλίου τα Βλαχέρνια 2010. 9η συνάντηση φιλαρμονικών

Ξεκινούν την Πέμπτη 1 Ιουλίου στα Φιλιατρά οι καθιερωμένες πια πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 - 9Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ». Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Πάρκο της Βλαχέρνας την Πέμπτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ. με συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Η επόμενη συναυλία θα δοθεί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 3 Ιουλίου με τη Δημοτική Φιλαρμονικής Λαμίας. H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας είναι από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές της Ελλάδας (1896) και αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και ποικίλο έργο στον τομέα του πολιτισμού. Είναι η πρώτη Ελληνική Φιλαρμονική που προσκλήθηκε και έδωσε συναυλία το 1995, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. H παρουσία και οι δραστηριότητές της έχουν διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Το 1996 εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο ........

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που έγινε στο Villefrance της Γαλλίας. Εξαιρετικής σημασίας υπήρξε η επίσημη πρόσκληση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον Πατριάρχη κ. κ Βαρθολομαίο να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και να δώσει συναυλία στην Ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιποννήσια το 2004. Φέτος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και έφθασε στον τελικό αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.
Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 θα κλείσουν με συναυλία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Πάρκο Βλαχέρνας στις 9.30 μ.μ.. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945. Ο ήχος του είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ γίνονται παράλληλα με τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων, την εορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας στις 2 Ιουλίου που για φέτος θα ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα: Την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στις 7.30 θα γίνει Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Στις 8.45 θα γίνει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας. Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 7.00 π.μ., και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Καταγγελία πολιτών για αυθαιρεσία και παράνομη εγκατάσταση κεραιας

Ανάστατοι οι κάτοικοι των χωριών Αρμενιοί, Στασιό και Σπηλίας με την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στους πρόποδες του βουνού πάνω από τα χωριά.

Πολίτες της περιοχής προσέφυγαν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζητώντας ενημέρωση.

Από την ΕΕΤΤ πήραν την παραπάνω απάντηση όπου προκύπτει ότι για την συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πρόβλημα.
Περιμένουμε τα.......

περαιτέρω αποτελέσματα.

http://ksipnistere.blogspot.com/

Ανεβαίνουν οι μετοχές του γαϊδουρινού γάλακτος

Το γάλα γαϊδούρας έχει κεντρίσει σε σημαντικό βαθμό τόσο το ενδιαφέρον των επιστημόνων όσο και το ενδιαφέρον των παραγωγών, επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιώργος Αρσένος.
"Πρόσφατα, αναπτύχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γαϊδουρινό γάλα, σε επίπεδο παραγωγής αλλά και σε επιστημονικό επίπεδο. Το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και προέκυψε...

διότι η σύνθεσή του γαϊδουρόγαλου είναι παρόμοια με αυτή του μητρικού γάλατος", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αρσένος.
Επισημαίνει δε πως, σε αρκετούς, ιδιαίτερα ηλικιωμένους, στα χωριά, είναι γνωστό ότι χρησιμοποιήθηκε για τη διατροφή βρεφών, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν τα σύγχρονα παιδικά γάλατα σε σκόνη.
Σε ιστορικές πηγές αναφέρεται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι από την αρχαιότητα είχαν εντοπιστεί οι θεραπευτικές του ιδιότητες για ορισμένες παθήσεις, αλλά και η χρήση του ως φυσικό καλλυντικό. Εντούτοις, μέχρι τις αρχές της τελευταίας δεκαετίες οι διαθέσιμες πληροφορίες για της σύνθεση του γαϊδουρινού γάλακτος, αλλά και τις πιθανές χρήσεις του ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.
"Από τα διαθέσιμα στοιχεία για τη χημική σύνθεση του γαϊδουρινού γάλατος και τις αναλύσεις, που εμείς έχουμε πραγματοποιήσει, προκύπτει ότι είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά (8 έως 10%) και πρωτεΐνες (1,5 έως 1,8%) ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη (6 έως 7%). Η λιποπεριεκτικότητά του κυμαίνεται από 0,28% έως και 1,82% και εξαρτάται από την εποχή του έτους. Η ημερήσια γαλακτοπαραγωγή μιας γαϊδούρας κυμαίνεται από 0.9 έως 1.7 λίτρα, ενώ η μέση ετήσια ποσότητα είναι 489±36 λίτρα με μέση διάρκεια αρμέγματος 295±12 μέρες" επισημαίνει ο καθηγητής.
"Επίσης, αν ανατρέξουμε", διευκρινίζει ο κ. Αρσένο, "στη διαθέσιμη, σήμερα, επιστημονική βιβλιογραφία θα διαπιστώσουμε μία έντονη ερευνητική δραστηριότητα, με αντικείμενο το γαϊδουρινό γάλα. Μόνο την τελευταία 5ετία έχουν δημοσιευτεί περίπου 60 εργασίες, αποκλειστικά για το γαϊδουρινό γάλα. Οι εργασίες αυτές υποδηλώνουν ότι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για τα βρέφη που παρουσιάζουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα και σε επιλεγμένες περιπτώσεις αλλεργίας αλλά και ως προληπτικό μέτρο για μια σειρά από παθήσεις ενήλικών ατόμων".
Σε ό,τι αφορά για τα οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς, ο επιστήμονας τονίζει ότι, την τελευταία δεκαετία δημιουργήθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία) εκτροφές όνων, όπου το παραγόμενο γάλα χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή καλλυντικών αλλά και για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης του παραγόμενου γάλατος στις εκτροφές των παραπάνω χωρών είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Οι εκτροφές αυτές, που έχουν γίνει πλέον γνωστές στη χώρα μας- αποτελούν κατά τον ίδιο- το κίνητρο και λειτουργούν ως πρόκληση για τους επίδοξους εκτροφείς στην Ελλάδα. "Θα πρέπει να τονιστεί ότι, όλες οι επιχειρήσεις με γαϊδούρια που έγιναν στο εξωτερικό βασίστηκαν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την ευρηματικότητα των δημιουργών τους", υπογραμμίζει ο κ. Αρσένος.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η εκτροφή των γαϊδάρων είναι μια επίπονη διαδικασία και χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες. Η δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής γαϊδουρινού γάλατος μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιχείρηση κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι, θα πρέπει κάθε επίδοξος ονοτρόφος να εξετάσει προσεκτικά τις δυνατότητες του εγχειρήματος.
Ο γάιδαρος αποτελεί αντικείμενο ερευνητικού ενδιαφέροντος για το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης τα τελευταία εννέα χρόνια και, όπως τονίζει ο κ. Αρσένος, όλοι στο Εργαστήριο είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όπως άλλωστε βοηθούν και στηρίζουν κάθε προσπάθεια των Ελλήνων κτηνοτρόφων.
Αφετηρία της έρευνας αποτέλεσε ένα πρόγραμμα συνεργασίας με ερευνητικό ίδρυμα της Γαλλίας, που στόχευε στη διερεύνηση της εξελικτικής πορείας του γαϊδάρου στις παραμεσόγειες χώρες.
"Όταν ξεκινήσαμε την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι, δεν υπήρχαν ερευνητικά δεδομένα για το συγκεκριμένο ζωικό είδος, με εξαίρεση τα πληθυσμιακά στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου", διευκρινίζει ο καθηγητής. Και προσθέτει: "Μελετώντας τα στοιχεία αυτά και επικοινωνώντας με αρκετούς συναδέλφους στις κατά τόπους νομοκτηνιατρικές υπηρεσίες διαπιστώσαμε μια σημαντική τάση μείωσης του πληθυσμού περίπου κατά 1000 ζώα ετησίως. Σήμερα, εκτρέφονται στην Ελλάδα περίπου 14.570 γαϊδούρια. Στη Θεσσαλία εκτρέφονται 801 γαϊδούρια, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν για τους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας, ενώ για το νομό Λάρισας δεν υπάρχουν δηλωμένα ζώα" καταλήγει ο κ. Αρσένος.

Γ. Πεταλωτής: Υβρις οι καταστροφείς της χώρας να μιλούν για «παράδοση κλειδιών»

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ από το βήμα του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

«Με πομπώδεις εκφράσεις και ανερμάτιστους βερμπαλισμούς και φλυαρίες, δεν καλύπτεται η ανυπαρξία πολιτικού λόγου και εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Υποστήριξε ακόμη πως «είναι πλέον .........

μάταιο για τον Έλληνα πολίτη, να περιμένει τη στοιχειώδη ένδειξη αντίληψης της πραγματικότητας από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ. Αφού χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες από τις εκλογές, η Ν.Δ. βρήκε τη στρατηγική που έψαχνε τόσα χρόνια: Tην "απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο"».

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, «αποτελεί ύβρι για τον ελληνικό λαό, οι καταστροφείς της χώρας, να μιλούν για "παράδοση των κλειδιών από την κυβέρνηση, για ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και για διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής"».

Όπως τόνισε, «σε όλα αυτά η ΝΔ επί έξι χρόνια αρίστευσε. Μας κατέστησε έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων, την πλέον αναξιόπιστη χώρα της Ευρώπης, μεθόδευσε αριστοτεχνικά και με τέλεια επαγγελματική δεινότητα τη δωρεά δημόσιας περιουσίας σε φιλικά της συμφέροντα και κατάφερε να εκτινάξει το έλλειμμα και το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη».

«Ευτυχώς βέβαια ο κ. Σαμαράς φρόντισε στο κλείσιμο του συνεδρίου του κόμματός του να διασκεδάσει τον ελληνικό λαό. Μίλησε για αρραγή ΝΔ και για πρόβλημα ενότητας του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
ΟΧΙ βρε Γιώργο.... Δεν παραδώσατε τα κλειδιά στο ΔΝΤ.
ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ.
Αλλα θα το πληρώσετε πανάκριβα... όταν έρθει η ώρα σας.
Τον θάνατο της αλεπούς θα πάθετε... (πολιτικά πάντα).
Σιγά σιγά κοτούλα μου κι εγώ σε μαγειρεύω... Την ξέρεις την παροιμία??? Αν όχι, μάθε την.

Ντ. Μπακογιάννη: O κ. Σαμαράς πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης

Σκληρή ήταν η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από το βήμα του 8ου συνεδρίου του κόμματος, στον οποίο, μεταξύ άλλων, καταλόγισε «σύνδρομο καταδίωξης».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «ο κ. Σαμαράς ψηφίζοντας υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας επέλεξε να μην συμμετάσχει στη σοβαρή και επώδυνη συζήτηση για τα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Ακόμη και σήμερα δεν απαντά στο ερώτημα πως θα πληρωνόντουσαν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων, αν η Βουλή δεν ενέκρινε το μνημόνιο».
Τον καλεί να μην αγχώνεται, όπως λέει, ........

για τη δική της στάση, καθώς θα είναι συνεπής σε όσα ψήφισε και του καταλογίζει σύνδρομο καταδίωξης.

Τον κατηγορεί επίσης ότι ευθύνεται για τη «σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του κόμματος της ΝΔ» και τονίζει ότι «η υποκρισία, η παραδοξολογία, τα φοβικά σύνδρομα, στα οποία πλειοδοτεί η ηγεσία της ΝΔ σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική. Είναι το άλλο πρόσωπο του πιο ακραίου, φτηνού και επικίνδυνου λαϊκισμού που γνώρισε ο τόπος από την εποχή του "Τσοβόλα δώστα όλα". Είναι η πολιτική κερδοσκοπία επί των ερειπίων της χώρας».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «το γεγονός ότι έχουμε μια κυβέρνηση που παλινωδεί μεταξύ κρατισμού και ανευθυνότητας, που αδυνατεί να θέσει παράλληλα τις βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη της οικονομίας και να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας δεν σημαίνει ότι πρέπει να διολισθήσουμε στον αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό. Οφείλουμε να συγκροτήσουμε μία ρεαλιστική και υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση που να δίνει όραμα, έμπνευση και πίστη στις δυνάμεις της κοινωνίας μας, στην Ελλάδα της δημιουργίας».

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Ντόρα Μπακογιάννη: O κ. Σαμαράς πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης....

Μόνο σύνδρομο καταδίωξης βρε Ντόρα......???

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΝΟΣ - ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ.

Καλημέρα σας.
Ξεκινάμε αισιόδοξα την νέα εβδομάδα με ένα κεφάτο τραγουδάκι.





Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 28 Ιουνίου έως και 04 Ιουλίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Η εβδομαδιαία εφημερία ισχύει από Δευτέρα ώρα 08:00 το πρωί μέχρι την άλλη Δευτέρα στις 7:59 το πρωί.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.