Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κλήρωση Τζόκερ 1/7

Ένας τυχερός που κερδίζει 1.000.000 ευρώ βρέθηκε κατά την σημερινή κλήρωση του Τζόκερ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........








Τα κέρδη:

ΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ με 5+1 επιτυχίες που κερδίσει 1.000.000,00 Ευρώ

3 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 62.127,34 Ευρώ

28 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

725 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

1.268 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

30.251 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

15.095 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

67.688 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Η πρόεδρος της ΝΕΤΠ Αντωνία Μπούζα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΤ κο Νικόλα Κανελλόπουλο απέστειλε σήμερα η πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Τουριστικής προβολής Μεσσηνίας Κα Αντωνία Μπούζα.

Στην επιστολή της η κα Μπουζα κάνει αναφορά για το πρόβλημα που αντιμετώπισε πρόσφατα το αεροδρόμιο καλαμάτας καθώς και την συχνότητα με την οποία έρχονται αεροπλάνα στον Νομό μας και έχουν να κάνουν με την μεγάλη επένδυση της ΠΟΤΑ.

Συγκεκριμμένα η κα Μπούζα αναφέρει:

Κ.Πρόεδρε
Οι αεροπορικές συνδέσεις έχουν ενισχύσει σημαντικά την επισκεψιμότητα στη Μεσσηνία. Ανοίγονται μέσω αυτών , νέες προοπτικές ενίσχυσης πολλών ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός ,ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός. Τα τελευταία χρόνια έχει καταβληθεί από τη Ν.Α.Μ. στοχευμένη προσπάθεια ,για να αναδειχθεί και να προβληθεί όσο το δυνατόν καλύτερα , η πολυμορφία του τουριστικού μας προϊόντος.

Αυτό ,σε συνδυασμό με τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στη Μεσσηνία στον τομέα του τουρισμού , έδωσαν κίνητρο σε επενδυτές στον τομέα των αερομεταφορών, να ρισκάρουν και να δρομολογήσουν πτήσεις στη Μεσσηνία, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις πτήσεις ,διότι υπήρχαν τα τεχνικά μέσα που προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Κάποιο όμως τεχνικό πρόβλημα , κατέστησε προβληματική τη λειτουργία του ραδιοβοηθήματος, που διευκολύνει την προσέγγιση των αεροσκαφών τις νυκτερινές ώρες, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αυτό είχε σαν συνέπεια, οι πτήσεις της TUIFLYαπό Φρανκφούρτη, να διευκολύνονται προσωρινά από το αεροδρόμιο του Αράξου.

Η δυσλειτουργία αυτή , πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί , προκειμένου να συνεχίσουν οι πτήσεις αυτές από τη Γερμανία αλλά και από άλλες χώρες ,που έχουν ως προορισμό τη Μεσσηνία.

Τόσο από τον κ. Νομάρχη Μεσσηνίας, αλλά και από εκπρόσωπό μας στο Κοινοβούλιο, έγιναν παρεμβάσεις , για την αποκατάσταση της βλάβης μέσα στο εύλογο διάστημα που απαιτούν οι εργασίες αυτές.

Επειδή το ζήτημα της αξιοπιστίας της Χώρας μας σε όσους ρισκάρουν και επενδύουν στον τουρισμό μας , κλονίζεται μερικές φορές από συμπεριφορές ή παραλείψεις μας, παρακα-λώ, όπως ασκήσετε κι εσείς την επιρροή σας στην αρμόδια Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας για τη γρήγορη αντικατάσταση του προβληματικού μηχανήματος, ούτως ώστε να αποτρέψουμε τυχόν ματαίωση του προγράμματος της TUIFLY στη Μεσσηνία.

Η Πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π.
Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Εστία μόλυνσης ο χώρος του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία

ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ

Εστία μόλυνσης που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία αποτελεί ο χώρος του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία, όπως διαπίστωσαν μετά από αυτοψία κλιμάκια του Υγειονομικού, της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και του Δήμου...

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υγειονομικό προτίθεται να προβεί σε μήνυση σε βάρος του ΟΣΕ για την τραγική αυτή κατάσταση του χώρου, ο οποίος πριν από την πλήρη απαξίωση του Οργανισμού, τη διακοπή των δρομολογίων και το «λουκέτο» στο σταθμό, είχε κάποια κίνηση, επιβατική και εμπορική, αλλά και επισκέπτες…
Για το χώρο του ΟΣΕ και την τραγική κατάσταση .......

που έχει περιέλθει με το σκουπιδαριό, τη βρώμα και τη δυσοσμία, εδώ και καιρό έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά, ωστόσο τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει. Γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, που βαρύνουν και τον ΟΣΕ αλλά και τις τοπικές Αρχές.

Θυμίζουμε ότι η Κυπαρισσία είχε γίνει «βούκινο», όταν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι στο χώρο, στα εγκαταλελειμμένα βαγόνια, τα οποία έχουν καταλάβει λαθρομετανάστες, λειτουργούσε οίκος ανοχής, όπου εκδίδονταν ανήλικα άτομα, κάτι το οποίο σε δηλώσεις και επιστολή του είχε σημειώσει και ο δήμαρχος Κυπαρισσίας, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει επιβεβαιωθεί, αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις, ενώ η Αστυνομία το έχει αποκλείσει ακόμη και ως ενδεχόμενο…

Εκείνο, πάντως, που προκαλεί εντύπωση, είναι πώς το Υγειονομικό είδε και διαπίστωσε το χάλι που επικρατεί στο χώρο του ΟΣΕ και δεν πήρε μυρωδιά από το παρακείμενο ρέμα «Χάμερη», που βρωμοκοπάει πνίγοντας όλη την περιοχή.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News
Θέμα σχετικό είχε βγάλει στην δημοσιότητα και το Φιλιατρά News μετά από e-mail αναγνώστη με την επικρατούσα κατάσταση στις τουαλέτες του ΟΣΕ και το χάλι που είχαν. Δημοσιεύθηκαν και αποκρουστικές φωτογραφίες σε εκείνη την ανάρτηση.
Δημοσίευση που είχε προκαλέσει πανικό μέσα στο Δήμο Κυπαρισσίας κάνοντας τους να αντιδράσουν σπασμωδικά γράφοντας ένα κάρο ψέματα τα οποία ξεσκεπάσαμε και τους αποστομώσαμε.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Διακοπές τέλος στις 26 Ιουλίου…

Για τις 26 Ιουλίου οριστικοποιήθηκε η έναρξη της προετοιμασίας της Εράνης κατόπιν συνεννόησης της διοίκησης με το νέο προπονητή της ομάδας Τάκη Παναγόπουλο. Μέχρι τότε οι υπεύθυνοι του φιλιατρινού συλλόγου έχουν όλο το χρόνο να ολοκληρώσουν το ρόστερ και βέβαια να καταλήξουν στον συνεργάτη του νεαρού Κυπαρίσσιου τεχνικού.
Χθες δεν υπήρχε καμία εξέλιξη στα μετεγγραφικά, αλλά οι επαφές και οι βολιδοσκοπήσεις δεν σταματούν, με την Καλαμάτα να αποτελεί μια βασική «πηγή» αναζήτησης των παικτών, ιδιαίτερα όσον αφορά στη θέση του φορ.

Οι «πράσινοι» έχουν βέβαια ήδη κάνει ... σεφτέ στις μετεγγραφές με την απόκτηση με ελευθέρας του Κυριάκου Λυμπερόπουλου από τον γειτονικό Μιλτιάδη.
Τα καινούργια πρόσωπα στην Εράνη υπολογίζεται ότι ........

θα είναι συνολικά 6-7, συν κάποια παιδιά που θα προωθηθούν από τη θυγατρική Νίκη Πλάτης και που όμως δεν προβλέπεται να είναι πολλά, αφού πέρυσι υπήρχε μαζικό «ανέβασμα» ταλέντων, με αποτέλεσμα οι παίκτες που απέμειναν να είναι αρκετά μικροί σε ηλικία.

Στα Φιλιατρά ο Φρούσος

Μετά τους Νίκο και Σωτήρη Λυμπερόπουλο ούτε ο Νίκος Φρούσος παρέλειψε να επιστρέψει στα Φιλιατρά για να δει συγγενείς και φίλους και να περάσει ξέγνοιαστες ημέρες διακοπών. Ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης τιμά πάντοτε με την αγωνιστική και εξωαγωνιστική παρουσία του την Εράνη, αλλά και η ομάδα που τον ανέδειξε το ίδιο, καθώς μέσα στο Καλοκαίρι θα διοργανώσει φιλικό αφιερωμένο στον πρώην Φιλιατρινό επιθετικό.
Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη, υπολογίζεται λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε η σύνθεση των ομάδων.
Γίνεται προσπάθεια να έρθουν πάντως παλιοί συμπαίκτες του Νίκου Φρούσου, αλλά και μια από τις «μικρές» εθνικές ομάδες.

Πηγή: Θάρρος

«Ψαλίδι» στα πρόστιμα του ΚΟΚ. Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα κατά 18,5%

Τη μείωση των προστίμων για ορισμένες παραβάσεις που προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Η απόφαση ελήφθη λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών, εν μέσω της κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Το υπουργείο αποφάσισε την «εκλογίκευση» ορισμένων κατηγοριών προστίμων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι.
Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα ο κ. .........

Βούγιας θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Μεταφορών, Νίκο Σηφουνάκη, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για τις οποίες μπορεί να επέλθει μείωση στο πρόστιμο.

Μειώθηκαν τα τροχαία

Παράλληλα, ο Σπύρος Βούγιας παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα, τα οποία εμφανίζονται μειωμένα κατά 18,5%. «Ο στόχος για 100 νεκρούς λιγότερους φέτος επιτυγχάνεται, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του 2010 το ποσοστό των θανάτων έχει μειωθεί κατά 18,5% σε σχέση με πέρυσι», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Βούγιας επεσήμανε ότι σημαντικό ρόλο στη μείωση των τροχαίων διαδραματίζει η μηδενική ανοχή στο «σβήσιμο» κλήσεων, η αλλαγή του τρόπου αστυνόμευσης σε σημεία συχνών ατυχημάτων, καθώς και η αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς και συνηθειών των μετακινούμενων με Ι.Χ.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδηγούν στα τροχαία ατυχήματα είναι η υπερβολική ταχύτητα, το παράνομο προσπέρασμα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση της προτεραιότητας, η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας από προπορευόμενο όχημα και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού λόγω της χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Κατά πολύ ακριβότερα του μέσου όρου της Ε.Ε. τα βασικά τρόφιμα στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Eurostat, οι τιμές των τροφίμων και των μη οινοπνευματούχων ποτών που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των δαπανών ενός νοικοκυριού στην Ελλάδα, το 2009 ήταν αρκετά υψηλότερες του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ψωμιού και των δημητριακών γενικότερα ήταν το 2009, 17% υψηλότερες του μέσου όρου της Ε.Ε. και οι ελληνικές τιμές στο γάλα, το τυρί και τα αυγά ήταν 32% υψηλότερες του μέσου όρου. Ενδεικτικά, οι τιμές των γαλακτοκομικών στα γειτονικά κράτη-μέλη, είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα.

Στη Βουλγαρία είναι 40% φθηνότερες οι τιμές, στην Ιταλία 8%, στη Ρουμανία 39%, στη Σλοβενία 36% και συνεπώς η «ψαλίδα» στις διαφορές των τιμών εντοπίζεται σε άλλους λόγους, από την απόσταση της χώρας μας από τα κέντρα παραγωγής και το μεταφορικό κόστος που αυτή συνεπάγεται.
Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνεται και από το ......

γεγονός ότι, τόσο για τα δημητριακά όσο και για τα γαλακτοκομικά, η Ελλάδα είναι χώρα παραγωγός.

Άλλα προϊόντα που εμφανίζεται μεγάλη διαφορά τιμών είναι τα ψάρια, όπου η μέση τιμή ήταν 11% ψηλότερη από τον κοινοτικό μέσο όρο και τα λάδια και οι λιπαρές ουσίες όπου η Ελλάδα ήταν ακριβότερη κατά 20%.

Ιδιαίτερη ανησυχία σε συνδυασμό με τα παραπάνω στοιχεία προκαλεί το γεγονός ότι οι τιμές στην Ελλάδα αναμένεται να σημειώσουν, αλλά και ήδη σημειώνουν ένα άλμα προς τα επάνω το 2010 εξαιτίας των νέων φόρων και του αυξημένου ΦΠΑ. Μάλιστα, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης τους τελευταίους μήνες έχουν αυξήσει σηματικά τις τιμές στα εν λόγω προϊόντα με αποτέλεσμα να διευρύνεται ακόμα περισσότερο η «ψαλίδα». Μένει, πλέον, να αποδειχτεί αν η μείωση των μισθών και συντάξεων σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης θα παρασύρει τις τιμές που μέχρι σήμερα σε βασικά αγαθά είναι ακριβότερες. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η κ. Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου οι τιμές της ελληνικής αγοράς το 2010 στα βασικά αγαθά να μην αυξηθούν περαιτέρω αλλά και να μειωθούν, δεδομένης της μείωσης σε μισθούς και συντάξεις;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους επαγγελματίες για μικρά ποσά

Για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους επαγγελματίες, εφόσον πρόκειται για μικρά ποσά, δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να φέρει νέα διάταξη για τον ΦΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι επιστροφές θα γίνονται μόνο μετά από έλεγχο, ενώ προανήγγειλε τη δυνατότητα συμψηφισμού χρεών και οφειλών στο δημόσιο, αλλά και την επιτάχυνση των ελέγχων.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε ........

το ενδεχόμενο να καταφύγει η κυβέρνηση σε πρόσθετα οικονομικά μέτρα. «Δεν πρόκειται να αποτύχουμε. Τηρώντας αυτά που έχουμε δεν χρειάζεται να παρθούν νέα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να φορτώνουμε συνέχεια πράγματα στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ανεργία

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση της ανεργίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το 13%. Διευκρίνισε πάντως ότι «η ανεργία πάντα μειώνεται όταν ανακάμπτει η οικονομία».

«Το 2011 θα είμαστε σχεδόν σε ισορροπία και το 2012 θα είναι θετικό. Έχει να κάνει με τις κινήσεις που κάνουμε», επισήμανε, προσθέτοντας ότι όσο πιο γρήγορα απελευθερωθούν τα επαγγέλματα, όσο πιο γρήγορα υπάρξει ένα καλύτερο φορολογικό σύστημα, και μειωθούν τα ελλείμματα, τόσο πιο σύντομα θα επανέλθει η ανάπτυξη.

«Επιστρέφουμε στην εμπιστοσύνη»

Ο ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για τις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας, τονίζοντας ότι με αυτά που έχουν γίνει από το τέλος του χρόνου η χώρα αρχίζει να γυρνάει σελίδα. «Σε έξι μήνες η Ελλάδα θα έχει δείξει αν για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πιάσει τον στόχο του ελλείμματος», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τους επόμενους μήνες καθοριστικούς για το αν θα μπορέσουν να συμμαζευτούν – όπως είπε - τα ασυμμάζευτα του ελληνικού δημοσίου.

«Η οικονομία θα πάει καλύτερα από ότι πιστεύει ο κόσμος. Παρά την ύφεση φαίνεται ότι στο τέλος του χρόνου θα είμαστε καλύτερα. Αρχίζει και επιστρέφει η εμπιστοσύνη», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Νέος Διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ύστερα από 9 χρόνια λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου: www.ypepth.gr, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προχωράει σήμερα, στην πλήρη ανανέωση του διαδικτυακού του τόπου.
Ο νέος διαδικτυακός τόπος βρίσκεται, πλέον, στην διεύθυνση: www.minedu.gov.gr, ακολουθώντας τα πρότυπα ονοματοδοσίας του Ελληνικού Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων.

Από σήμερα, ο διαδικτυακός τόπος ..........

www.ypepth.gr σταματάει να ενημερώνεται, θα παραμείνει, όμως, σε λειτουργία μέχρι την πλήρη μετάπτωση των δεδομένων του.
Το έργο υλοποιήθηκε με εσωτερική παραγωγή από στελέχη της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου. Η χρονική διάρκεια του έργου ήταν 3 μήνες, η υλοποίηση έγινε με χρήση ανοιχτού λογισμικού και η συνολική δαπάνη του δημοσίου ήταν 150 Ευρώ. Στην ομάδα έργου συμμετείχαν οι Σωτήρης Μεϊντάνης, Χαράλαμπος Γιαννακός, Γιώργος Καλέμης, Βάσω Ηλιάδου, Αντώνης Ρούσσος, Εύη Γιούρα, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Θεουλάκη και συνέδραμαν όλες οι διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

Πέρα από την επίσημη ροή ειδήσεων του Υπουργείου, λειτουργούν ήδη εφαρμογές αναζήτησης δημοσίων δεδομένων όπως θέματα και βαθμολογίες Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατάλογος μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, βάσεις εισακτέων 2000-2009, σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία υπηρεσία ροής πολυμεσικού περιεχομένου από τις εργασίες της Βουλής πάνω σε θέματα του Υπουργείου.

Τέλος, στους άμεσους στόχους του Υπουργείου με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση του νέου Δικτυακού του τόπου περιλαμβάνονται: η αναλυτική παρουσίαση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, η πλήρης εναρμόνιση με τα πρότυπα πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία, η ολοκλήρωση της αγγλικής έκδοσης, καθώς και η σταδιακή ηλεκτρονικοποίηση βασικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών.

ΟΑΕΔ: Από 5 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης 2.500 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, ηλικίας 22 - 64 ετών, με το διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009 - Β'ΚΥΚΛΟΣ». Ο προϋπολογισμός του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα αποθεματικά του κλάδου ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων θα ανέλθει συνολικά στα 2.500 άτομα, ενώ η κάλυψη των θέσεων θα πραγματοποιηθεί ως έξης:


1.250 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 22 - 32 ετών

1.250 θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33 - 64 ετών

Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους:

· μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος της ή Ε.Π.Ε.), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.

· με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες και το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000,00 €.

Οι όροι υλοποίησης περιλαμβάνονται στο σχετικό πληροφοριακό έντυπο που έχει αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ www.oaed.gr από 05/07/2010.

Συνεχή Sold Out σημειώνει το "Θάρρος" στα Φιλιατρά

Συνεχή Sold Out σημειώνει καθημερινά στα Φιλιατρά η Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" γεγονός που σημαίνει ότι η εφημερίδα έχει αποδοχή από τον κόσμο εδώ και καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι της Εφημερίδας να στέλνουν στα Φιλιατρά περισσότερα φύλλα καθώς αυτά που έρχονται ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ.



Αναζητούν την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Την τεχνική ηγεσία που θα αναλάβει την ομάδα αναζητούν αυτές τις μέρες τα μέλη του νέου Διοικητικού συμβουλίου της Νίκης Πλάτης.
Τόσο ο πρόεδρος της ομάδας Χαραλαμπος Αλεξανδρόπουλος όσο και άλλα μέλη της διοίκησης έχουν βάλει κάτω προτάσεις για πρόσωπα που μπορούν να αναλάβουν την ομάδα.
Στα άτομα αυτά συγκαταλέγεται και ο Λάκης Γαλανόπουλος ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ήταν στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή Κυπαρισσίας τον οποίο ανέβασε ξανά στην Β' Τοπική κατηγορία και θεωρείται επιτυχημένος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να έχει επιλεγεί το .........

πρόσωπο αυτό προκειμένου να φτιάξει το πλάνο που θα αγωνιστεί η ομάδα την σεζόν 2010 - 2011.

Τέλος Αγρας: Μέσα στην εβδομάδα κλείνουν οι εκρεμότητες για προπονητή και γυμναστή

Αρχίζουν και τρέχουν σιγά σιγά τα αγωνιστικά θέματα στην ομάδα του Τέλου Άγρα γαργαλιάνων, καθώς η διοίκηση έχει αρχίσει εδώ και ημέρες τις επαφές με όλους τους γηγενής ποδοσφαιριστές προκειμένου να ξεκαθαρίσει, ποιοι θα παραμείνουν στον σύλλογο.

μέχρι τα τώρα δεδομένα, είναι απολύτως θετικά καθώς όλοι οι παίκτες -εξαίρεση αποτελεί ο Μαραγκός ο οποίος ωστόσο είναι πιθανόν να παραμείνει- είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν στον Άγρα και την νέα χρονιά.

Αφού ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία σειρά θα ..........

πάρει η ενίσχυση του ρόστερ η οποία περιλαμβάνει την απόκτηση 3-4 παικτών εκτός Γαργαλιάνων.
Ήδη γίνονται κάποιες πρώϊμες επαφές χωρίς όμς να υπάρχει κάτι το δεδομένο.

Εκτός όμως απο το ζήτημα της ενίσχυσης του ρόστερ ένα ακόμη που καίει -ίσως περισσότερο αυτή την στιγμή- την διοίκηση του Αγρα είναι η συγκρότηση του τεχνικού team.
Από την στιγμή που ο Τάκης Αγγελόπουλος δεν δείχνει τόσο θετικός να παραμείνει ως παίκτης, - προπονητής, η διοίκηση καλείται να βρει προπονητή για την ομάδα αλλά και γυμναστή.
Αυτό θα γίνει άμεσα ίσως και μέσα στην εβδομάδα καθώς το διάστημα αυτό θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές επαφές.

Πηγή: Θάρρος

Αλέξης Μιχαλακόπουλος vs Αφοι Σταθόπουλοι.

Όχι μην ανησυχείτε. Ο Αλέξης Μιχαλακόπουλος δεν τα εβαλε με τον πρόεδρο της Εράνης Βαγγέλη και τον Αδελφό του -επίσης μέλος της διοίκησης- Τάκη Σταθόπουλο.
Απλώς συναγωνίζονται στο ποιος θα διαθέσει τις περισσότερες κάρτες μέλους και εισιτήρια διαρκείας χωρίς φυσικά και οι υπόλοιποι παράγοντες να πηγαίνουν πίσω δουλεύοντας όλοι προς όφελος της αγαπημένης τους ομάδας.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια δεν θα είχε ..........

αποτέλεσμα αν δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία των Φιλιατρών την ίδια στιγμή που άλλες ομάδες της περιοχής αλλά και σε όλη την Μεσσηνία, συμπεριλαμβανομένης και της Μαύρης Θύελλας πασχίζουν να βγάλουν διοίκηση ή να εγγράψουν μέλη, η Εράνη μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει πετύχει μια θαυμάσια συσπείρωση.

Και σε αυτό όμως υπάρχει και η ανάποδη ανάγνωση αφού ο κόσμος βλέπει πόσο σοβαρή , συνεπείς, προγραμματισμένη αλλά και διαφανής είναι η δουλειά που γίνεται από πλευράς διοίκησης με τα μέλη του Δ.Σ. να δίνουν πρώτοι και τον οβολό τους αλλά και μεγάλο μέρος του πολύτιμου καθημερινού χρόνου τους στην Εράνη.
Δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να λειτουργεί ένα υγιές σωματείο.

Πηγή: Θάρρος

ΑΟ Κυπαρισσίας: Φως στο τούνελ δεν βλέπει ΟΥΤΕ η Νικολούλη.

ΟΥΤΕ η Νικολούλη φαίνεται να είναι ικανή να βγάλει τον ΑΟ Κυπαρισσίας απο το τούνελ που έχει οδηγηθεί μετα την απόφαση του Μπάμπη Κακούτη να μην συνεχίσει στην διοίκηση της ομάδας.

Και όσο οι μέρες περνούν, το μεγάλο όραμα της ανόδου στην Δ' Εθνική που φέτος πήρε σάρκα και οστά με θριαμβευτικό τρόπο τείνει να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Η προσωρινή διοίκηση που εκλέχθηκε ............

πρόσφατα μπορεί να απέτρεψε τον κίνδυνο του πρωτοδικείου, αλλά παρά τις προσπάθειες που έκανε και συνεχίζει, αδυνατεί να βρει διάδοχη λύση με την απογιήτευση να εχει καταβάλει τους φίλους του ΑΟΚ.

Πηγή: Θάρρος

Σχορτσανίτης: «Δεν μπορούσα να περιμένω για πάντα…»

Πικραμένος από την αναβλητικότητα που έδειξε η ΚΑΕ Ολυμπιακός σε ό,τι αφορά στην ανανέωση του συμβολαίου του φάνηκε να είναι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Το πρωί της Τετάρτης αναχώρησε για το Λος Άντζελες, όπου τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφές με τους Κλίπερς και είναι πολύ πιθανό να υπογράψει (για τρία χρόνια έναντι 7-9 εκατ. δολαρίων συνολικά).

«Περιμένω τον Ολυμπιακό, αλλά και ο ...........

Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή τα προβλήματά του. Αργεί να κάνει κάποιες κινήσεις που πιστεύω πως είναι αναγκαίες», δήλωσε στο «Goal» και πρόσθεσε: «Κι εγώ από την πλευρά μου ξέρω πως δεν μπορώ να περιμένω για πάντα και δεν ξέρω για πόσο μπορώ να αποφεύγω κάποιες καταστάσεις. Το θέμα είναι πως θα περιμένω, αλλά δεν μπορώ να δώσω ποσοστό για το αν θα μείνω ή θα φύγω. Θα ήθελα να γίνει μια κουβέντα με τον Ολυμπιακό πριν φύγω. Όλη αυτή την περίοδο δεν έχει γίνει τίποτα. Εγώ πάντα περιμένω να γίνει η πρώτη επαφή με την ομάδα».

Όσο για το επικείμενο άλμα στο ΝΒΑ, είπε: «Δεν ξέρω αν είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά πιστεύω πως είναι ένα βήμα που έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή. Έχω θετικά μηνύματα από την άλλη πλευρά και κάνω αυτή την κίνηση πιο εύκολα και σίγουρος. Αν υπήρχε κάποια στιγμή να γίνει κάτι με τους Κλίπερς, αυτή θα ήταν φέτος».

Εξάλλου, είναι πιθανό συμπαίκτης του «Big Sofo» στους Κλίπερς να γίνει ο Τζος Τσίλντρες, καθώς αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως του ετοιμάζουν πρόταση 55 εκατ. δολαρίων για πέντε χρόνια!

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της πρόσληψης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς στη χθεσινή συνάντηση με τον μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνιάτοβιτς, ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του (διετούς) συμβολαίου. Πάντως στο ραντεβού δεν συζητήθηκε καθόλου η υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη, που εκπροσωπείται από τον ίδιο ατζέντη. Ο 27χρονος άσος δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρόταση 2,4 εκατ. ευρώ ετησίως από τους «ερυθρόλευκους» και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Πηγή: SportFM

To trailer της νέας ταινίας Harry Potter and the Deathly Hallows.

Όπως είναι γνωστό το "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I" (Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1ο) είναι το τελευταίο της επιτυχημένης σειράς ταινιών το οποίο έχει χωριστεί σε δύο μέρη.

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτης και του περσινού μπλοκμπάστερ, «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα». Επίσης, ο Ντέιβιντ Χέιμαν, ο άνθρωπος που έφερε το project στην Warner Bros. το 1997, θα είναι παραγωγός και στο έβδομο φιλμ, όπως και στα προηγούμενα έξι.
Το πρώτο teaser trailer που προβλήθηκε στα MTV Awards έμοιαζε εξαιρετικά μυστηριώδες και σκοτεινό, με την τελική μάχη του Harry με τον Βόλντεμορτ να πλησιάζει.

Η υπόθεση της ταινίας:

Καθώς η προστασία του Χάρι στο σπίτι των Ντάρσλι λήγει όταν γίνεται 17 ετών (ενήλικος στον κόσμο των μάγων) ο ίδιος πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη κατοικία. Ενώ τα μέλη του Τάγματος του Φοίνικα συνοδεύουν τον Χάρι σε ένα ασφαλές σπίτι, δέχονται επίθεση καθ' οδόν από τους Θανατοφάγους. Ο Χάρι μένει στο Μπάροου και ενώ βοηθά στις προετοιμασίες του γάμου του Μπιλ και της Φλέρ, μαζι με τον Ρον και την Ερμιόνη προετοιμάζονται για την αναζήτηση των Πεμπτουσιωτών. Στο πάρτυ ενηλικίωσής του, ο Υπουργός Μαγείας Ρούφους Σκρίμτζεουρ επισκέπτεται το Μπάροου για να δώσει στον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη αυτά που κληρονόμησαν απ' τη διαθήκη του Άλμπους Ντάμπλντορ. Οι τρεις φίλοι, σκεπτικοί, υποθέτουν οτι τα τρία αυτα αντικείμενα θα τους βοηθήσουν στην αναζήτηση των Πεμπτουσιωτών.

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις αίθουσες των κινηματογράφων στις 18 Νοεμβρίου 2010.

Δείτε το νέο trailer του Harry Potter and the Deathly Hallows



Η κυκλοφοριακή αγωγή στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, ΕΕΟΑ, που συνήλθε υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Συγκοινωνιολόγων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών και άλλων φορέων.
Όπως ανακοινώθηκε ξεκινά άμεσα η ........

συστηματική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στα 800 Δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνεργασία του Υπουργείου ΥΜΔ με το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την πλήρη αξιοποίηση των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μικροί μαθητές να αποκτούν πέρα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μέσα από την εξάσκηση τους σε θέματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς με επισκέψεις στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Όπως δήλωσε ο κ. Ρέππας η προσπάθειά μας αυτή αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα για να δώσουμε στην κοινωνία τους μαθητές με γνώσεις και εμπειρία στην ασφαλή κυκλοφορία. Παράλληλα σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση, θα αξιοποιηθούν και θα λειτουργήσουν τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων ύστερα από επισκέψεις τους να αποκτήσουν και πρακτική εκπαίδευση στη ασφαλή κυκλοφορία.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και προανήγγειλε τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων και καθηγητών, το οποίο θα απευθύνεται σε περισσότερους από 100.000 εκπαιδευτικούς και θα ενταχτεί ως ανεξάρτητη δράση ένα πρόγραμμα για την οδική αγωγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κλείνουν» στο τέλος Αυγούστου οι εκλογικοί κατάλογοι για τις δημοτικές

Κλείνουν στο τέλος Αυγούστου οι εκλογικοί κατάλογοι με τους οποίους θα διενεργηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Μέχρι τότε θα πρέπει όσοι επιθυμούν να μεταδημοτεύσουν και να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά και οι πολίτες χωρών της Ε.Ε., οι μετανάστες και οι ομογενείς να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στους καταλόγους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου .........

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης θα γίνουν με βάση την αναθεώρηση των καταλόγων Ιουλίου- Αυγούστου, που θα περιλαμβάνει όσες μεταβολές έχουν καταγραφεί έως τις 31 Αυγούστου.

Οι εκλογείς που θέλουν να καταθέσουν αίτηση μεταδημότευσης απαιτείται να διαμένουν στο νέο δήμο για μία διετία και να προσκομίσουν μεταξύ άλλων βεβαίωση μονίμου κατοικίας.

Για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι ομογενείς και οι νόμιμοι μετανάστες που μένουν στη χώρα, εφόσον υποβάλλουν στο δήμο τους σχετική αίτηση και μόνον για τους αιρετούς των δημοτικών εκλογών.

Αντίστοιχη αίτηση πρέπει να καταθέσουν και Ευρωπαίοι πολίτες προκειμένου να πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές.

Κίνδυνος υπερθέρμανσης σε φορητούς υπολογιστές Sony Vaio

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της υπερθέρμανσης, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και φθορές στα πλαστικά μέρη του υπολογιστή τους βρίσκονται οι κάτοχοι 535.000 φορητών υπολογιστών Sony Vaio σειράς C και F.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υπερθέρμανη των φορητών υπολογιστών προκύπτει εξαιτίας ελαττώματος στον τρόπο ελέγχου της θερμοκρασίας και οφείλεται σε λάθος που βρίσκεται στο λογισμικό εκκίνησης του υπολογιστή (BIOS) και συγκεκριμένα στην ενότητα της διαχείρισης ενέργειας.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Sony, το ..........

πρόβλημα λύνεται με την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ενώ δεν τίθεται θέμα ανάκλησης των υπολογιστών. Οι κάτοχοι δηλαδή των συγκεκριμένων υπολογιστών θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Sony (http://esupport.sony.com/US/perl/support-info.pl?info_id=611) και αφού ελέγξουν αν το μηχάνημα τους εμπίπτει σε κάποια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, να «κατεβάσουν» την αναβάθμιση που λύνει το πρόβλημα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη Sony, τονίζεται ότι δεν τίθεται θέμα ανάφλεξης των μηχανημάτων, όμως σε κάποιες από τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί, η υπερθέρμανση ήταν τόσο έντονη που είχε ως αποτέλεσμα την παραμόρφωση των πλαστικών στο εξωτερικό του υπολογιστή

Από το συνολικό αριθμό των υπολογιστών που παρουσιάζουν υπερθέρμανση, οι 259.000 έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ, 103.000 στην Ευρώπη, 120.000 στην Ασία και 52.000 στην Ιαπωνία.


Αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου συγκεκριμένες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων αντισυνταγματική κρίθηκε η ενοποίηση του ΙΚΑ με το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων και η υπαγωγή στο ΙΚΑ των υπαλλήλων της Βουλής.

Επιπρόσθετα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την ολοσχερή περικοπή της σύνταξης όταν ο συνταξιούχος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ζήτησε την εναρμόνιση των πλασματικών ετών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αντισυνταγματική, σύμφωνα με την ..........

Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι και διάταξη του άρθρου 8 που αναφέρει ότι μειώνονται οι συντάξεις της χήρας συζύγου, εφόσον η σύζυγος είχε μεγάλη (πλέον των δέκα ετών) διαφορά ηλικίας με τον αποβιώσαντα σύζυγο.

Τέλος, κρίθηκε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου πρέπει να αναδιατυπωθούν και άλλες να διευκρινιστούν.

Διευκρινίζεται ότι κατά τις προηγούμενες μέρες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε επεξεργαστεί το ασφαλιστικό, που αφορούσε τόσο το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Η συνύπαρξη, ωστόσο, των δύο τομέων στο ίδιο νομοσχέδιο κρίθηκε αντισυνταγματική, με αποτέλεσμα να διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα, του οποίου οι περισσότερες διατάξεις περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο νομοσχέδιο.

«Και με τη βούλα πλέον, με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βασικές διατάξεις των δύο ασφαλιστικών νομοσχεδίων, για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, έχουν κηρυχτεί αντισυνταγματικές», σχολίασε ο Δημ. Στρατούλης από το ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια της για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις παραβιάζει τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του κοινωνικού κράτους, της κρατικής εγγύησης των συντάξεων, της εργασίας και της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των οποίων η αναστολή άσκησης δεν επιτρέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα ούτε σε περίοδο πολέμου».

«Λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παρατηρήσεις, είναι γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε και αυτό κάνουμε», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

«Ας μην ξεχνάμε ότι τα ζητήματα που βάζει αυτό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες. Άρα όταν τα υπόλοιπα ζητήματα έχουν κριθεί ότι είναι συμβατά με το Σύνταγμα, το να υπάρχει μια αντισυνταγματικότητα σε ένα συγκεκριμένο σημείο είναι κάτι που αντιμετωπίζεται και μάλιστα εύκολα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Νάντια Γιαννακοπούλου προς Χρυσοχοΐδη: «Χωρίς νερό 30 υδατοδεξαμενές στη Μεσσηνία»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σχετικά με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό όλο το καλοκαίρι 30 υδατοδεξαμενές σε όλη τη Μεσσηνία.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει ελλείψεις στο πλάνο πρόληψης και πυρόσβεσης των πυρκαγιών, παρά το γεγονός ότι η θερινή περίοδος έχει ξεκινήσει και ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι προ των πυλών. Παράλληλα, η κ. Γιαννακοπούλου στην αναφορά της θέτει υπʼ όψιν του Υπουργού τις ακριβείς τοποθεσίες των υδατοδεξαμενών που μένουν άδειες. Μάλιστα, υπενθυμίζεται στον Υπουργό ότι μετά τις πυρκαγιές του 2007, και λόγω των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν, εκτιμήθηκε ότι θα εκτελεστούν πολλά έργα στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.
Ωστόσο, ελάχιστα έργα έχουν υλοποιηθεί σε .........

αυτόν τον τομέα, ενώ πολλά από τα υπάρχοντα είναι ημιτελή καθώς χρηματοδοτούνταν από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών («Ταμείο Μολυβιάτη»), το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καταργηθεί.

Με την αναφορά αυτή, η Μεσσήνια βουλευτής τονίζει την αναγκαιότητα να δωθεί η μεγαλύτερη δυνατή μέριμνα στο μέτωπο της πρόληψης των πυρκαγιών στη Μεσσηνία, γεγονός που εμποδίζεται από την καθυστέρηση που παρατηρείται στο εν λόγω Ταμείο. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην μη εγκατάσταση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Καλαμάτα μέχρι στιγμής, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου.

Το Υπουργείο δίνει λύση για τον μαγνητικό τομογράφο στο νοσοκομείο Τρίπολης

Την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, λόγω χρεών ύψους 1.300.000 ευρώ στην εταιρία ενοικίασης του μηχανήματος. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, κατατέθηκε επείγον αίτημα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας για να εγκρίνει την παράταση της σχετικής σύμβασης για τρεις μήνες.

ΗΕΠΥ ενέκρινε την παράταση της σύμβασης ........

και ενημερώθηκαν σχετικά τόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου όσο και η εταιρία που μισθώνει τον μαγνητικό τομογράφο.

Δείτε τι είχε γίνει με το θέμα. Πατήστε εδώ.

Πανελλαδικές: Στις 6 Ιουλίου τελικά οι βαθμολογίες

Στις 6 Ιουλίου, αντί της 7ης Ιουλίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα εκδοθούν τελικά τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε ό,τι αφορά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, αυτή θα γίνει από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

Παράλληλα, μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή .........

την Τρίτη 6 Ιουλίου, θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), τα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σοκ με δύο παιδιά νεκρά στην Εύβοια

Νεκρή ανασύρθηκε μια 12χρονη καθώς και ένα βρέφος, αγοράκι 9 μηνών, από ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, όταν διέσχιζε την ακτή Νηρέως, από τη Χαλκίδα προς το Αλιβέρι.

Στο ΙΧ αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά 5 άτομα, μία 26χρονη οδηγός, ένας άνδρας 28 ετών, μία 14χρονη και τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά. Οι διασωθέντες νοσηλεύονται σε κατάσταση σοκ.

Τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος .........

έχει αναλάβει η αστυνομία.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Υπόθεση Κούνεβα. Εισαγγελική πρόταση να τεθεί στο αρχείο

Πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία για την επίθεση με βιτριόλι, που είχε δεχθεί το Δεκέμβριο του 2008, η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, υπέβαλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιω. Σακκάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητεί να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση ως «κατ' αγνώστων δραστών», καθώς από την έρευνα, που διενεργήθηκε, δεν κατέστη εφικτό να προσδιοριστούν οι δράστες της επίθεσης με καυστικό υγρό, που είχε δεχθεί η Κ. Κούνεβα.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, Κ. Παπαδάκης ..........

και Δ. Βαγιανού, σε ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «ελλιπέστατη ανακριτική και προανακριτική διαδικασία» και τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να συνενωθεί με την υπάρχουσα δικογραφία η επίσης εκκρεμής αστυνομική έρευνα, που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής εντολής για το ίδιο ουσιαστικά περιστατικό, ώστε να έρθουν σε γνώση μας τα στοιχεία, που έχουν προκύψει, και να συνεχιστεί με νέα δυναμική η ανάκριση για την αποκάλυψη των δραστών».

Όπως αναφέρουν, θα διατυπώσουν και σε υπόμνημά τους το αίτημα για συνένωση των δικογραφιών που σχετίζονται με την υπόθεση και τη συνέχιση της ανάκρισης.

«Επισημαίνουμε και πάλι ότι σε μία υπόθεση με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, που έχει ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει κινητοποιήσει χιλιάδες συνδικάτα, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, καμία ολιγωρία και παράλειψη δεν συγχωρείται», καταλήγουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εράνια 2010. Οι Αθλητικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι αθλητικές εκδηλώσεις των Ερανίων 2010 που θα γίνουν σε διάφορα μέρη των Φιλιατρών.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει κολληθεί σε πάρα πολλά σημεία των Φιλιατρών οι αθλητικές εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι οι εξής:

Τουρνουά ποδοσφαίρου στο Αθλητικό κέντρο του Αγρίλη Φιλιατρών
Η Εναρξη τουρνουά θα γίνει στις 15 Ιουλίου και ώρα 18:00

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο ΚΕΠ αλλά και στον Δήμο Φιλιατρών Καθημερινά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Τουρνουά Σκάκι στο πάρκο της Βλαχέρνας
Η Εναρξη τουρνουά θα γίνει στις 28 Ιουλίου και ώρα 18:30
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στο ΚΕΠ αλλά και στον Δήμο Φιλιατρών Καθημερινά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Αγώνες κολύμβησης και βουτιάς στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών
Ημερομηνία 1η Αυγούστου και ώρα 17:30 για την κολύμβηση και 18:00 για τις βουτιές.

Αγώνες Beach Volley στο Αθλητικό κέντρο του Αγρίλη Φιλιατρών.
Ώρα έναρξης των αγώνων 18:00

Αγώνες δρόμου στα Φιλιατρά
Ημερομηνία 8 Αυγούστου και ώρα 19:00
Η αφετηρία θα είναι οι Άγιοι Απόστολοι.

Μπορείτε να κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα της παρούσας ανάρτησης για να δείτε λεπτομέρειες.

Ευχαριστούμε το τυπογραφείο ANKO PRESS στα Φιλιατρά για την ευγενική παραχώρηση της αφίσας.

Ξεκινούν απόψε τα Βλαχέρνια 2010.

Ξεκινούν απόψε στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά οι καθιερωμένες πια πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 - 9Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ».
Η εκδήλωση που αποτελεί το μεγάλο γεγονός της περιοχής καταφέρνει μέσα απο την ποιότητα να αποσπά τις καλύτερες κριτικές.

Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Πάρκο της Βλαχέρνας την Πέμπτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ. με συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Η επόμενη συναυλία θα δοθεί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 3 Ιουλίου με τη Δημοτική Φιλαρμονικής Λαμίας. H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας είναι από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές της Ελλάδας (1896) και αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και ποικίλο έργο στον τομέα του πολιτισμού. Είναι η πρώτη Ελληνική Φιλαρμονική που προσκλήθηκε και έδωσε συναυλία το 1995, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
H παρουσία και οι δραστηριότητές της έχουν .........

διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Το 1996 εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που έγινε στο Villefrance της Γαλλίας. Εξαιρετικής σημασίας υπήρξε η επίσημη πρόσκληση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον Πατριάρχη κ. κ Βαρθολομαίο να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και να δώσει συναυλία στην Ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιποννήσια το 2004. Φέτος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και έφθασε στον τελικό αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.
Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 θα κλείσουν με συναυλία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Πάρκο Βλαχέρνας στις 9.30 μ.μ.. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945. Ο ήχος του είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ γίνονται παράλληλα με τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων, την εορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας στις 2 Ιουλίου που για φέτος θα ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα:
Την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στις 7.30 θα γίνει Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Στις 8.45 θα γίνει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 7.00 π.μ., και θα ακολουθήσει Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αυξήσεις στα διόδια της εθνικής οδού Κορίνθου-Τρίπολης

Ακριβότερα διόδια θα πληρώνουν από σήμερα οι οδηγοί οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης, λόγω αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 23%.

Συγκεκριμένα, οι νέες τιμές στο σταθμό διοδίων Νεστάνης διαμορφώνονται ως εξής:


-Στην κατηγορία 2 (οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με ύψος έως 2,20 μέτρα): 1,40 ευρώ από τη σημερινή τιμή που είναι 1,30 ευρώ.

-Στην κατηγορία 3 (οχήματα 2-3 αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 3,50 ευρώ από τη σημερινή τιμή που είναι 3,40 ευρώ.

-Στην κατηγορία 4 (οχήματα 4 και άνω αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 4,90 ευρώ (σημερινή τιμή: 4,80 ευρώ)

Στο σταθμό διοδίων Σπαθοβουνίου αύξηση γίνεται μόνο στην κατηγορία 4 (οχήματα 4 και άνω αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 5,10 ευρώ από τη σημερινή τιμή που είναι 5,00 ευρώ.

Ο νέος τιμοκατάλογος θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών της Αττικής Οδού (e-PASS).

Πάνος Κιάμος - Σφύριξα κι έληξες

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.

Άλλο ένα εξαιρετικό χιτ, από τον μοναδικό Πάνο Κιάμο.
Ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια που ακούγονται σε όλα τα Club και ακούγεται φανατικά.
"Σφύριξα κι έληξες" μας λέει.
Σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου και μουσική του Βασίλη Γαβριηλίδη

Απολαύστε το





Καλημέρα σας και καλό μήνα σε όλους.





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Απετράπη την τελευταία στιγμή το «πραξικόπημα» που επιχείρησε ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου προκειμένου να παρατείνουν την θητεία τους, που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Χθες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΕΚΚ, που κατέθεσε το μέλος της Γενικής Συνέλευσης και Πρόεδρος της ΕΜΣΕ Γιάννης Γλέζος. Το Δικαστήριο ακύρωσε την αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης για αναβολή της προγραμματισμένης και υποχρεωτικής από το νόμο Γενικής Συνέλευσης της 30ης Ιουνίου, για τον προσεχή Σεπτέμβριο 2010 και υποχρέωσε την Διοίκηση του Ε.Κ.Κ. να συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στις 26 Ιουλίου 2010.

Θυμίζουμε ότι η θητεία της παρούσας διοίκησης ........

έληξε χθες Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010. Παρ’ όλα αυτά ο Πρόεδρος του ΕΚΚ κ. Γιώργος Παπαλιός, προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρατείνει τη θητεία του μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2010, προφασιζόμενος προσχηματικούς λόγους ακυρότητας της Γενικής Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, η δικαιολογία του που εφηύρε ήταν ότι η πρόσκληση προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης είχε αποσταλεί 19 μέρες νωρίτερα και όχι 20 ημέρες, όπως προβλέπει ο Νόμος. Η δικαιολογία αυτή θεωρήθηκε από όλους και από το Δικαστήριο προσχηματική, καθώς η απόφαση για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ελήφθη στις 6 Μαΐου 2010, δηλαδή ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημέρα της Συνεδρίασης γεγονός που αποδεικνύει ότι το Δ.Σ. του ΕΚΚ είχε όλο τον καιρό να επιδώσει νόμιμα την πρόσκληση.

Η ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ