Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η Mεσσηνία στο Down Town

Κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου, μαζί με το περιοδικό ‘Down Town’, ένας πολυσέλιδος lifestyle ταξιδιωτικός οδηγός για τη Μεσσηνία, σε δυο εκδόσεις, ελληνική και αγγλική, ο οποίος θα διανέμεται αρχικά ως ένθετο στο περιοδικό και στη συνέχεια θα πωλείται σε επιλεγμένα τουριστικά σημεία του νομού και σε πρακτορεία ξένου τύπου σε όλη την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε αυτόν τον οδηγό έγινε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η πολιτιστική, τουριστική και ..........

οικονομική ζωή του νομού μας και δίνει στον αναγνώστη μια μικρή γεύση των δυνατοτήτων αυτού του τόπου.

Η Ν.Ε.Τ.Π., που προέβη στην υλοποίηση αυτής της δράσης, θεωρεί ότι η προβολή που θα λάβει η περιοχή μας, ιδίως αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στη Μεσσηνία.

H Πρόεδρος
Αντωνία Μπούζα

Συγκρουση μοτοσυκλετών στους Γαργαλιάνους οδήγησε σε πυρκαγιά και τραυματισμό.

Τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του έχασες χθες γύρω στη 1:00μ.μ στους Γαργαλιάνους 30χρονος και αφού προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην συνέχεια συγκρούστηκε με άλλη μοτοσυκλέτα που διερχόταν από την οδό Αγαμένονος.

Συνέπεια της σύγκρουσης προκλήθηκε πυρκαγιά στις δυο μοτοσυκλέτες που κινητοποίησε τρία οχήματα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων με επτά άνδρες.
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που γρήγορα ........

ετέθη υπο έλεγχο παρευρέθηκε ως επικεφαλής ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων κος Βασίλειος Καπέλιος.
Ο 30χρονος οδηγός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Η κατάσταση της υγείας του δεν ενέχει κινδύνους.

Πηγή: Θάρρος

Ξεκινά η δίκη για την Εμπορική Τράπεζα Φιλιατρών.

Η δίκη του πρώην διευθυντή της εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών και ενός επιχειρηματία, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων, για υπεξαίρεση, απάτη και πλαστογραφία, αναμένεται να ξεκινήσει την τρίτη 6 Ιουλίου στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Καλαμάτας.

Η υπόθεση που αφορά στο έλλειμμα στην .......

τράπεζα μετά από καταγγελίες ιδιωτών για χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς και δάνεια που είχαν γίνει άφαντα, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2007, ενώ εκτιμάται ότι το ποσό ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι αναμένεται να καταθέσουν 117 μάρτυρες ενώ θα είναι μια από τις μεγαλύτερες δίκες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Θάρρος

Η Δήμητρα Νικολοπούλου εξελέγη πρόεδρος του νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Η Δήμητρα Νικολοπούλου που πλειοψήφησε σε σταυρούς προτίμησης με τον συνδυασμό "προοδευτική συνεργασία" εξελέγη πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας "Η Υγεία".
Η συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα έγινε προχθές και στο νέο προεδρείο εξελέγησαν αντιπρόεδρος και ταμίας η Δήμητρα Σαλαβούρα, και Γραμματέας ο Γιώργος Βλαχούλης (από την Προοδευτική Συνεργασία) ενώ απλά μέλη είναι η Σταματία Αλεξοπούλου και ο Δημήτρης Τσιμπλής (από την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση).
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόεδρος πρότεινε .........

να εκλεγεί στην θέση του αντιπροέδρου εκπρόσωπος της μειοψηφίας κάτι οστόσω που δεν αποδέχτηκαν τα μέλη της.

Πηγή: Θάρρος

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στον Δήμο Φιλιατρών

Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πάρει οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης του Δήμου Φιλιατρών, παρά το γεγονός ότι εργάζονται 2,5 μήνες.
Συγκεκριμένα η υπογραφή των συμβάσεων τους έγινε στις 19 Απριλίου και από την επομένη 20 Απριλίου έπιασαν δουλειά.
Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν πάρει ευρώ γεγονός που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και ποικίλα ερωτηματικά...

Όπως πληροφορηθήκαμε ακόμη και σε .........

περίπτωση που το ΥπΕΣ δεν έχει καταβάλει το ποσοστό των χρημάτων που αντιστοιχεί στην συμμετοχή του, ο Δήμος (και ο κάθε Δήμος) οφείλει από τα έσοδα του να δώσει στους απασχολούμενους τα λεφτά τους, τα δεδουλευμένα τους!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση άραγε τι συμβαίνει;
Δεν έχει ο Δήμος χρήματα ή μήπως είναι κάτι άλλο;

Πηγή: Θάρρος Στήλη Αδιακρίτως

Ανοικτό κάθε μέρα απο σήμερα το Bailar στα Φιλιατρά

Ανοίγει από σήμερα καθημερινά το Bailar Club στα Φιλιατρά με βραδιές διασκέδασης και ατελείωτης μουσικής.
Στο Bailar θα απολαύσετε το ποτό σας με την συντροφιά σας ακούγοντας όλες τις τελευταίες επιτυχίες από τον DJ Pronoitis.

Η διασκέδαση βρίσκεται στα Φιλιατρά. Oι δρόμοι οδηγούν στα Φιλιατρά στο Club Bailar.

Καλή Διασκέδαση.



Υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι ρυθμίσεις και συχνές ερωτήσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Πολίτες που έχουν περιέλθει σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών τους μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφληση μέρους του χρέους τους για τέσσερα χρόνια και, εφόσον ανταποκριθούν, να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών. Η ρύθμιση αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα, με εξαίρεση του εμπόρους και τα χρέη σε τράπεζες και τρίτους, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις στις συνηθέστερες ερωτήσεις δανειοληπτών.


Τι επιδιώκει το σχέδιο νόμου (συνοπτική παρουσίαση της ρύθμισης);

Να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους υπερχρεωμένους. Με το σχέδιο νόμου οι υπερχρεωμένοι πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφλησή τους και να απαλλαγούν από σημαντικό μέρος των χρεών τους, εφόσον εξυπηρετήσουν για τέσσερα έτη με βάση το εισόδημα τους, ένα μέρος αυτών που καθορίζεται από το δικαστήριο. Κατά το διάστημα της εξυπηρέτησης του χρέους διαφυλάττεται ένα ελάχιστο επίπεδο οικονομικής διαβίωσης. Ο υπερχρεωμένος καταναλωτής ή επαγγελματίας, εφόσον ανταποκριθεί στη «δοκιμασία» που προβλέπει το σχέδιο νόμου, θα αποκτήσει το δικαίωμα για ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα στη ζωή του, απαλλασσόμενος από το υπόλοιπο των χρεών του.

Ποιους καλύπτει το σχέδιο νόμου;

Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες, με εξαίρεση τους εμπόρους, οι οποίοι όμως έχουν από την υφιστάμενη νομοθεσία τη δυνατότητα να προσφύγουν στη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα.

Ποια χρέη αφορά:

Όλα τα χρέη με εξαίρεση οφειλές από αδικοπραξία που διαπράχθηκε με δόλο, διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Δεν υπάγονται επίσης σε ρύθμιση οφειλές που έχουν αναληφθεί το τελευταίο έτος πριν την υποβολή της αίτησης ρύθμισης. Στην τελευταία δηλαδή περίπτωση, ο οφειλέτης, εφόσον επιθυμεί να ρυθμίσει και αυτές τις οφειλές θα πρέπει να περιμένει να παρέλθει ένα έτος από τότε που αναλήφθηκαν για να υποβάλει την αίτηση.

Πότε οι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση;

Όταν έχουν περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών. Προϋπόθεση να μην έχει συμβεί αυτό δόλια.

Επισήμανση: Ο οφειλέτης μπορεί να αξιοποιήσει τον νόμο για τη ρύθμιση χρεών και απαλλαγή μόνο μία φορά στη ζωή του.

Τι γίνεται αν ο οφειλέτης δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει κανένα ποσόν για την εξόφληση μέρους των χρεών;

Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να ορίσει πολύ μικρό ποσόν για καταβολή στους πιστωτές. Μάλιστα καταργήθηκε το 10% ως αρχικά ελάχιστο ποσοστό χρεών που θα πρέπει να εξοφλεί ο οφειλέτης με τις καταβολές των τεσσάρων ετών προκειμένου να επιτύχει την απαλλαγή από τα χρέη. Το δικαστήριο είναι ελεύθερο να κατέβει, εφόσον δεν επαρκούν τα εισοδήματα του οφειλέτη, και αυτό το όριο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί ακόμη να επιτρέψει στον οφειλέτη, ιδίως αν αυτός είναι άνεργος ή έχει σοβαρά προβλήματα υγείας να μην δίνει για ορισμένη περίοδο κανένα απολύτως ποσόν. Το δικαστήριο όμως επανεξετάζει μετά από 5-6 μήνες την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οφειλέτης.

Τι γίνεται με την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη;

Αυτή ρευστοποιείται από το σύνδικο που ορίζει το δικαστήριο για να πληρωθούν χρέη προς τους πιστωτές.

Μπορεί ο οφειλέτης να εξαιρέσει και να σώσει από τη ρευστοποίηση την ιδιόκτητη κύρια κατοικία μου;

Ναι, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξαιρέσει από τη ρευστοποιήσιμη περιουσία την κύρια κατοικία του, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει σε εμβαδόν το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 30%. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αναλάβει ο οφειλέτης με το μέσο επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάνει μέχρι 20 έτη την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας. Αν δεν τηρήσει την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους (εμφανίζει καθυστερήσεις μεγαλύτερες των δύο μηνών), προχωρούν οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμού της ακινήτου).

Πότε επέρχεται η απαλλαγή από το υπόλοιπο των χρεών;

Εφόσον παρέλθουν τα τέσσερα έτη και έχει τηρήσει ο οφειλέτης τις υποχρεώσεις της ρύθμισης. Η απαλλαγή είναι δηλαδή ανεξάρτητη από την εξυπηρέτηση του πρόσθετου χρέους για τη διάσωση της κύριας κατοικίας.

Που υποβάλλεται η αίτηση για τη ρύθμιση;

Η αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών υποβάλλεται στο Ειρηνοδικείο του τόπου που κατοικεί ή διαμένει ο οφειλέτης. Εφαρμόζεται η εκούσια δικαιοδοσία που επιτρέπει στο δικαστήριο την αυτεπάγγελτη έρευνα των γεγονότων.

Η προσπάθεια συμβιβασμού πρέπει να έχει προηγηθεί της αίτησης. Ποιος την αναλαμβάνει;

Πριν την υποβολή της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να κάνει προσπάθεια συμβιβασμού με τους πιστωτές. Την προσπάθεια συμβιβασμού πριν την υποβολή της αίτησης για τον οφειλέτη αναλαμβάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή ή Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού που λειτουργεί ήδη σε κάθε νομαρχία ή Ένωση Καταναλωτών ή ο Μεσολαβητής Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών ή δικηγόρος ή άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέας που συνδράμει καταναλωτές σε ζητήματα υπερχρέωσης.

Πως γίνεται και αποδεικνύεται η προσπάθεια συμβιβασμού πριν την υποβολή της αίτησης;

Δεν υπάρχει κάποια διαδικασία που θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθηθεί. Η προσπάθεια συμβιβασμού γίνεται προς όλους τους πιστωτές και αποδεικνύεται με βεβαίωση του φορέα που την έχει αναλάβει. Τα μέρη είναι ελεύθερα να συμφωνήσουν ότι κρίνουν προς το συμφέρον τους. Για το συμβιβασμό συντάσσεται πρακτικό που επικυρώνεται από τον αρμόδιο Ειρηνοδίκη.

Τι πρέπει να περιέχει η αίτηση και ποια έγγραφα θα πρέπει να προσκομιστούν;

Η αίτηση πρέπει να περιέχει α) κατάσταση της περιουσίας του οφειλέτη και των κάθε φύσης εισοδημάτων του ίδιου και του συζύγου του, β) κατάσταση των πιστωτών του και των απαιτήσεων τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα και γ) σχέδιο διευθέτησης οφειλών, που να λαμβάνει υπόψη με εύλογο τρόπο και συσχέτιση, τόσο τα συμφέροντα των πιστωτών, όσο και την περιουσία, τα εισοδήματα και την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη. Με την αίτηση ή μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης, θα πρέπει να προσκομιστούν η βεβαίωση για την διενέργεια του εξωδικαστικού συμβιβασμού, υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνει και τα έγγραφα που έχει και αποδεικνύουν τις οφειλές του.

Μπορεί ο οφειλέτης να συντάξει μόνος του την αίτηση;

Τα αρμόδια υπουργεία θα εκδώσουν υποδείγματα αιτήσεων, πιστοποιητικών, δηλώσεων, καταστάσεων και σχεδίων διευθέτησης οφειλών με σκοπό να διευκολύνουν τη σύνταξή τους από τον ίδιο τον οφειλέτη.

Είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου;

Όχι, δεν είναι. Ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει και να παρασταθεί μόνος στο δικαστήριο. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χωρίς αμοιβή τη βοήθεια ενός από τα πρόσωπα ή τους φορείς που συνδράμουν τους καταναλωτές σε θέματα υπερχρέωσης.

Τι γίνεται με τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (διαδικασίες πλειστηριασμού) που βρίσκονται σε εξέλιξη ή με τα οποία απειλείται ο οφειλέτης;

Δεν σταματούν αυτομάτως. Ο οφειλέτης όμως μπορεί να τα σταματήσει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, και εφόσον πιθανολογείται ότι η αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών θα ευδοκιμήσει.

Προσοχή: Στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων, για να είναι ισχυρή η αναστολή, ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλει από το χρονικό διάστημα της αίτησης και μέχρι την έκδοση της απόφασης τη δόση ενήμερης οφειλής. Δεν υποχρεούται δηλαδή να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις πριν την υποβολή της αίτησης.

Νέα προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του δικαστηρίου;

Το σχέδιο νόμου υποχρεώνει τα μέρη (οφειλέτη και πιστωτές) σε μία νέα προσπάθεια επιδίωξης συμβιβασμού ενώπιον του δικαστηρίου. Ο συμβιβασμός ενώπιον του δικαστηρίου είναι δυνατόν να επιτευχθεί ακόμη κι αν δεν συμφωνούν όλοι οι πιστωτές, αλλά συμφωνούν μόνο πιστωτές με απαιτήσεις που υπερβαίνουν το ήμισυ των οφειλών. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να συμφωνούν οι πιστωτές που έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις (υποθήκες κλπ).

Ποια είναι η διαδικασία του δικαστικού συμβιβασμού;

Στο πρώτο μήνα από την υποβολή της αίτησης, επιδίδεται η αίτηση στους πιστωτές. Στο δεύτερο μήνα οι πιστωτές απαντούν αν αποδέχονται το σχέδιο διευθέτησης (ρύθμισης) των οφειλών που προτείνει ο οφειλέτης. Οι πιστωτές μπορούν να προτείνουν τροποποιήσεις. Στο πρώτο ήμισυ του τρίτου μήνα ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει τροποποιημένο σχέδιο. Στις επόμενες είκοσι ημέρες, απαντούν οι πιστωτές αν αποδέχονται το τροποποιημένο σχέδιο.

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν υποβάλει παρατηρήσεις στο σχέδιο ρύθμισης μέσα στις προηγούμενες προθεσμίες;

Θεωρείται ότι αποδέχεται το σχέδιο ρύθμισης.

Πώς παρακολουθούν ο οφειλέτης και οι πιστωτές τη διαδικασία;

Στη γραμματεία του αρμόδιου Ειρηνοδικείου τηρείται φάκελος για τον συγκεκριμένο οφειλέτη στον οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι πιστωτές, και ο οποίος φάκελος ενημερώνεται με όλες τις εξελίξεις.

Σε περίπτωση που προκύπτει ο συμβιβασμός γίνεται η δίκη;

Όχι. Ο Ειρηνοδίκης επικυρώνει τον συμβιβασμό.

Συμφέρει τα μέρη ο συμβιβασμός;

Το κρίνουν ασφαλώς οι ίδιοι. Υπάρχουν όμως σημαντικά κίνητρα να συμβιβαστούν. Για τους οφειλέτες: Μπορούν να επιτύχουν πιο ευέλικτη ρύθμιση, να μειώσουν το κόστος της διαδικασίας, να αποφύγουν τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους της δικαστικής ρύθμισης (μακρόχρονη παραμονή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, δημοσιότητα της υπαγωγής σε ρύθμιση, περιορισμοί στην υποβολή νέας αίτησης, παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων, τήρηση αυξημένων υποχρεώσεων, κ.ά). Για τους πιστωτές: Μπορούν να επιτύχουν εξυπηρέτηση μεγαλύτερου ποσοστού του χρέους, ταχύτερη έναρξη της αποπληρωμής, εξασφαλίσεις από τρίτα πρόσωπα κ.ά.

Πώς γίνεται η δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός;

Το δικαστήριο ελέγχει κατά τη δικάσιμο που έχει οριστεί τη συνδρομή των προϋποθέσεων για τη ρύθμιση των χρεών και κρίνει ότι δεν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματά του για την αποπληρωμή των χρεών προχωρά στη ρύθμιση των οφειλών. Ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα και για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Το ύψος των μηνιαίων καταβολών καθορίζεται από το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματά του, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου και σταθμίζοντας αυτά με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογενείας του.

Αναπροσαρμόζονται οι μηνιαίες καταβολές κατά τη διάρκεια της ρύθμισης;

Το δικαστήριο μπορεί να προβλέπει την αναπροσαρμογή τους με έναν αντικειμενικό δείκτη αναφοράς (π.χ. τιμάριθμο). Μπορεί όμως το δικαστήριο με αίτηση του οφειλέτη ή πιστωτή να διατάξει την αναπροσαρμογή της δόσης σε περίπτωση ιδίως που βελτιωθεί το εισόδημα του οφειλέτη. Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει αναδρομικά από το χρόνο υποβολής της αίτησης αναπροσαρμογής.

Τι πρέπει να κάνει ο οφειλέτης αν το εισόδημά του αυξηθεί κατά τη διάρκεια της τετραετούς περιόδου ρύθμισης;

Να το γνωστοποιήσει μέσα σε ένα μήνα στη γραμματεία του δικαστηρίου και στους πιστωτές του, ώστε να ληφθεί υπόψη (συμβιβαστικά ή με απόφαση του δικαστηρίου) για την αναπροσαρμογή της μηνιαίας καταβολής. Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει να εκπέσει από τη ρύθμιση και να αναβιώσουν όλα τα χρέη. Ο οφειλέτης δεν επιτρέπεται να αγνοεί τους πιστωτές του και τα συμφέροντά τους. Αν έτσι είναι άνεργος, οφείλει να προσπαθεί να βρει μία κατάλληλη εργασία.

Ποιες είναι οι συνέπειες αν ο οφειλέτης δεν είναι ειλικρινής και συνεπής στις δηλώσεις του;

Ο οφειλέτης έχει την υποχρέωση να υποβάλει ειλικρινή δήλωση για τα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματά του και να δηλώνει κατά τη διάρκεια της ρύθμισης όλες τις περιουσιακές μεταβολές που ενδιαφέρουν τους πιστωτές. Αν δεν το κάνει, από δόλο ή βαριά αμέλεια, θα εκπέσει από τη ρύθμιση οφειλών και την απαλλαγή που έχει ήδη αποφασιστεί. Μπορεί μάλιστα να ανακληθεί η απαλλαγή, αν αποδειχθεί η αποσιώπηση ή απόκρυψη εισοδημάτων μετά την περίοδο της τετραετίας. Η ψευδής δήλωση συνεπάγεται εξάλλου και ποινικές ευθύνες.

Τι δυνατότητες έχουν οι πιστωτές να πληροφορούνται τις περιουσιακές μεταβολές του οφειλέτη;

Ο οφειλέτης υποχρεούται καταρχήν να επιτρέπει στους πιστωτές την πρόσβαση σε στοιχεία που απεικονίζουν την οικονομική του κατάσταση και τα τρέχοντα εισοδήματά του. Εξάλλου ο εργοδότης, η αρμόδια υπηρεσία και ο αρμόδιος οικονομικός έφορος είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με μία προβλεπόμενη συνοπτική διαδικασία, να δίνουν στους πιστωτές κάθε χρήσιμη πληροφορία για την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα του οφειλέτη.

Πόσο καιρό μένουν τα δεδομένα του οφειλέτη για τη ρύθμιση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ;

Η αίτηση ρύθμισης καταχωρείται στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και η υπαγωγή του οφειλέτη στη διαδικασία ρύθμισης των χρεών καταχωρείται στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, μέχρι πέντε χρόνια μετά την απαλλαγή του από τα χρέη.

Προβλέπεται κάποια άλλη διαδικασία δημοσιοποίησης για την αίτηση και υπαγωγή σε ρύθμιση χρεών με απαλλαγή;

Στη γραμματεία κάθε Ειρηνοδικείου, και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για όλη τη χώρα, τηρείται αλφαβητικό αρχείο των προσώπων που έχουν υποβάλει την αίτηση ρύθμιση χρεών με απαλλαγή. Τα ονόματα διαγράφονται από το αρχείο ένα έτος μετά την απόρριψη ή την επέλευση της απαλλαγής από τα χρέη.

Από πότε θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους με απαλλαγή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου οι οφειλέτες;

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αυτό προκειμένου να οργανωθούν τα Ειρηνοδικεία για την αποδοχή των αιτήσεων και την κατάλληλη γραμματειακή εξυπηρέτηση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Στο διάστημα αυτό θα τρέχουν οι διαδικασίες του εξώδικου συμβιβασμού, στο ίδιο διάστημα απαγορεύεται να γίνει πλειστηριασμός ακινήτου που χρησιμεύει ως μοναδική κατοικία του οφειλέτη.

Τι εννοεί ευνοϊκό επιτόκιο (άρθρο 9 παρ.2 εδάφιο 4);

Ρυθμίζεται στην ίδια παράγραφο. Θα εφαρμοστεί το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως προκύπτει από το μηνιαίο στατιστικό δελτίο που έχει εκδοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον τελευταίο μήνα, για τον οποίο υφίσταται μέτρηση, αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.

Γιατί 5 χρόνια στον Τειρεσία;

Στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ οφειλές για χρέη που έχουν εξοφληθεί, για τα οποία έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής, μένουν έτσι κι αλλιώς τρία χρόνια. Το γεγονός της πτώχευσης και απαλλαγής από τα χρέη είναι ακόμη πιο σημαντικό και δικαιολογείται να μένει δύο χρόνια περισσότερο. Με το συμβιβασμό δεν εκδίδεται δικαστική απόφαση και μπορεί να εξέλθει νωρίτερα από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Τι συμβαίνει με τους εγγυητές, ισχύει και για αυτούς το ίδιο (μόνιμη αποδεδειγμένη ανικανότητα εξόφλησης οφειλών);

Ισχύει πράγματι το ίδιο. Οι εγγυητές πρέπει να κάνουν οι ίδιοι αίτηση και να διαπιστωθεί και για αυτούς μόνιμη αδυναμία. Οι εγγυητές εμπορικών χρεών, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση (όπως λ.χ. συμβαίνει με τους μετόχους μίας ΑΕ ή ΕΠΕ) αν δεν είναι οι ίδιοι έμποροι. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι, διαχειριστές κεφαλαιουχικών εταιρειών δεν θεωρούνται εξάλλου έμποροι. Η

Πώς γίνεται να πληρώνουν επί 6 μήνες τις ενήμερες οφειλές για στεγαστικά δάνεια αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τις παρελθούσες δόσεις;

Ας μη ξεχνάμε ότι παγώνουν όλες οι άλλες οφειλές. Εκεί δηλαδή που εξυπηρετούσε ή θα έπρεπε να εξυπηρετεί περισσότερα χρέη, πλέον για αυτό το χρονικό διάστημα θα δίνει μόνο τη δόση του στεγαστικού δανείου. Δεν θα πληρώνει ούτε τα καταναλωτικά, ούτε άλλα δάνεια που έχουν υποθήκες, ούτε οφειλές προς τρίτους. Εξάλλου, αυτό ισχύει για ένα μικρό χρονικό διάστημα (6-8 μήνες). Επίσης, η πληρωμή δεν είναι προϋπόθεση για να ρυθμιστεί το στεγαστικό δάνειο αλλά για την αναστολή των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης.

Τι μπορούν να κάνουν όταν οι δικηγόροι των πιστωτών με αιτήσεις τους ή άλλα ένδικα μέσα για να μην εκδίδονται οι αποφάσεις ή να μην εφαρμόζονται;

Καταρχήν, η απόφαση που εκδίδεται από το Ειρηνοδικείο είναι εκτελεστή σε κάθε περίπτωση. Ακόμη δηλαδή και αν οι πιστωτές ασκήσουν έφεση. Έχουμε προβλέψει προθεσμίες για την έκδοση των αποφάσεων και την υποχρέωση του δικαστή να εκδίδει κατά προτεραιότητα αυτές τις αποφάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ

Ξεκινά από αύριο το μεγάλο εμπορικό παζάρι στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών 3 - 11 Ιουλίου.

Ξεκινά αύριο το μεγάλο εμπορικό παζάρι στον Άγιο Κωσταντίνο Αρφαρών που θα έχει διάρκεια από τις 3 εως τις 11 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το Εναιαίο συνδικάτο μικροπωλητών Ελλάδος στον χώρο όπου θα διεξαχθεί το παζάρι, έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν μικροπωλητές για να υποδεχτούν τους μικροπωλητές και φυσικά τους καταναλωτές για να βρουν χιλιάδες είδη σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ο Χωρος διεξαγωγής του παζαριού είναι δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου Αρφαρών.

Αύριο το βράδυ 3 Ιουλίου θα βρίσκεται στο .........

πανηγύρι και η γνωστή τραγουδίστρια Έφη Θώδη.

Απο εμάς όσοι πάτε καλά να περάσετε, να ψωνίσετε και το Σάββατο το βράδυ να διασκεδάσετε με την Έφη Θώδη.

Από το Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος



Από νωρίς το πρωϊ το Θάρρος στην Τριφυλία.

Από πολύ νωρίς το πρωί έρχεται από χθές η Μεσσηνιακή Εφημερίδα "Θάρρος" στην Τριφυλία και στα Φιλιατρά βρισκόμενη στα περίπτερα, αλλά και σε αυτούς που θέλησαν να γραφτούν συνδρομητές ώστε να τους πηγαίνει στο σπίτι τους πρωί πρωί.
Μέχρι πρότινος η εφημερίδα ερχόταν .........

στα περίπτερα των Φιλιατρών το μεσημέρι και πολλοί συμπολίτες μας είχαν καλύψει λίγο ή πολύ την ανάγκη τους να διαβάσουν ειδήσεις από την τοπική επικαιρότητα. Σε άλλες περιπτώσεις συμπολίτες μας δεν έβρισκαν καθόλου την εφημερίδα λόγω του ότι είχε τελειώσει.

Η κίνηση αυτή από πλευράς εφημερίδας "Θάρρος" είναι αναμφισβήτητα προς όφελος των αναγνωστών οι οποίοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα από πολύ νωρίς το πρωί να επιλέξουν την εφημερίδα που θα διαβάσουν.
Να δώσουμε ένα μπράβο στην εφημερίδα για την έστω και καθυστερημένη της κίνηση να καλύψει από νωρίς την περιοχή μας.

Φυσικά οι γνώστες του διαδικτύου έχουν την δυνατότητα μέσα από το Φιλιατρά News να βλέπουν ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στις 6 ακριβώς τα πρωτοσέλιδα των Μεσσηνιακών εφημερίδων και ανάλογα να επιλέξουν.
Τα πρωτοσέλιδα που αναρτούμε είναι σε πολύ μεγάλο μέγεθος ώστε να είναι ευανάγνωστα. Αρκεί να πατήσετε επάνω στην μικρογραφία της εφημερίδας και ίσως -αν χρειαστεί αναλογα με την ανάλυση της οθόνης σας- να ξαναπατήσετε την μεγάλη εφημερίδα που σας ανοίγει.

Μετωπική σύγκρουση Παπακωνσταντίνου-Ρέππα για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ

Την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι «αναδιαρθρώσεις τύπου ΟΣΕ θα ακολουθήσουν στο σύνολο των ελλειμματικών συγκοινωνιακών φορέων».

Σύμφωνα με τα Νέα, η σχετική αναφορά αιφνιδίασε το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, κύκλοι του οποίου υποστήριζαν ότι δεν είχε προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση.

Ανέφεραν, μάλιστα, ότι «το άνοιγμα πολλών .......

μετώπων ταυτόχρονα, στη δεδομένη δύσκολη συγκυρία, δεν είναι υπέρ του επιθυμητού αποτελέσματος, που θα πρέπει να έχουν οι όποιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις».

Δυσαρέσκεια προκάλεσε και η παρέμβαση του κ. Παπακωνσταντίνου στο θέμα με τις πληρωμές προσωπικού στην ΕΘΕΛ.

«Δεν μπορεί τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα των ΔΕΚΟ να πληρώνονται πλέον από τους φορολογούμενους. Τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχουν τελειώσει. Η κατάσταση είναι υπερβολικά σοβαρή για να παίζουμε» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκπομπή του Μega, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι στην ΕΘΕΛ έχουν εντοπιστεί εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 6.000 και 7.000 ευρώ «που δεν συμβαδίζουν με τα προβλήματα της εταιρείας».

Τόνισε, επίσης, ότι η «τρόικα απαιτεί οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς τις ΔΕΚΟ να γραφτούν στο δημόσιο χρέος, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξησή του κατά 4- 5 μονάδες».

Οι συγκεκριμένες αναφορές του Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίστηκαν στρατηγικό λάθος από κύκλους του υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι έλεγαν πως λόγω της ολιγωρίας ανώτερων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που είχαν τους φακέλους επί δύο ημέρες για τη μισθοδοσία της ΕΘΕΛ στα συρτάρια τους πέρασε το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα πτωχεύει και ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Πάντως, η κατάσταση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ για τις οποίες το υπουργείο Υποδομών έχει προαναγγείλει μεταρρυθμίσεις, επιδεινώνεται συνεχώς. Στόχος του υπουργείου είναι η μετατροπή του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα αστικών συγκοινωνιών, με στόχο να περιοριστούν κατά 10% οι λειτουργικές δαπάνες των συγκοινωνιακών εταιρειών. Παράλληλα, το υπουργείο επεξεργάζεται τη συγχώνευση των συγκοινωνιακών φορέων από πέντε σε δύο (Μετρό- Τραμ- Ηλεκτρικός και ΕΘΕΛ- ΗΛΠΑΠ).

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαμαρτύρονται για τις υποχρεωτικές αποδείξεις

Μεγάλο πλήγμα θεωρούν οι περιπτερούχοι την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων για τα προϊόντα που πωλούν, προσθέτοντας ότι πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη βάλει «λουκέτο» στα περίπτερά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων- Καπνοπωλών Ελλάδος, Κώστας Κόγιας, κατήγγειλε το γεγονός ότι, παρόλο που ζητήθηκε παράταση, προκειμένου όλοι οι συνάδελφοί του να προλάβουν να εφοδιαστούν με ταμειακές μηχανές ή παρόμοια λειτουργικά συστήματα, το αίτημά τους αγνοήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο κι έτσι αρκετοί είναι απροετοίμαστοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι έμποροι αδυνατούν ........

να τροφοδοτήσουν εγκαίρως όλα τα σημεία πώλησης με ταμειακές μηχανές, δεδομένου ότι οι ταμειακές που χρειάζονται τα περίπτερα πρέπει να έχουν από 9 μέχρι 14 εμφανή πλήκτρα».

Η ρύθμιση για την υποχρεωτική έκδοση ταμειακών αποδείξεων ισχύει από χθες, 1 Ιουλίου.

Συνδικαλιστής κροίσος... με 9 εκατoμμύρια ευρώ

Κραυγαλέες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και παράβασης καθήκοντος, αλλά και καθεστώς ατιμωρησίας για τους δημοσίους υπαλλήλους, κατέγραψε για ακόμη μία φορά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του.

Υπάλληλο... Κροίσο του υπουργείου Πολιτισμού με καταθέσεις που έφθαναν τα 9 εκατομμύρια ευρώ εντόπισε μεταξύ άλλων κατά τους ελέγχους που διενήργησε ο επιθεωρητής.
Ο υπάλληλος -σήμερα συνταξιούχος- ήταν ..........

αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και αρμόδιος για τη διαχείριση και κατανομή των χρημάτων των υπερωριών! Μόλις ξεκίνησε ο σχετικός έλεγχος παραιτήθηκε.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μόνο μία από τις πολλές που εντοπίσθηκαν κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες σε 8.080 υπαλλήλους.

Εγκύκλειος

Πέρα πάντως από τον έλεγχο κτήσης διαφόρων εισοδημάτων, ο κ. Ρακιντζής χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι με την εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, χρήματα από αφανείς πηγές στο εξής θα φορολογούνται (κάτι που θα ισχύσει και στην περίπτωση του Τ. Μαντέλη). Σημειώνεται ότι με την εγκύκλιο αυτή, ακυρώνεται ρύθμιση του πρώην υφυπουργού Αντ. Μπέζα, βάσει της οποίας τα εισοδήματα αυτά ήταν αφορολόγητα. Ενδεικτική σε κάθε περίπτωση είναι και η υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού, ο οποίος όταν έληξε η σύμβασή του με δημόσιο νοσοκομείο και πήγε σε ιδιωτικό, πήρε μαζί του και 440 φακέλους ασθενών. Η υπόθεση ελέγχεται ήδη από εισαγγελέα.

Τον ίδιο... δρόμο ακολούθησαν και οι παράνομες υποθέσεις χορήγησης άδειας κυκλοφορίας και απογραφής φορτηγών δημόσιας χρήσης, καθώς το 70% των οχημάτων που ελέγχθηκαν, διέθεταν άδεια με πλαστά πιστοποιητικά. Οι δε ευθύνες βαρύνουν εκτός από υπαλλήλους και την πρώην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Εντυπωσιακή είναι η περίπτωση διευθύντριας του υπουργείου Υγείας η οποία εκτός από τα σημαντικά και... πολύωρα καθήκοντά της συμμετείχε σε 31 επιτροπές(!) από τις οποίες μάλιστα ελάμβανε κανονικά αμοιβες.

Ποινές

Οι ποινές-χάδι στους αυθαιρετούντες υπαλλήλους συνεχίζουν να αποτελούν πάγια ευρήματα των ελέγχων του επιθεωρητή που αναγκάσθηκε να ασκήσει ένσταση σε ποσοστό 7,1% επί των πειθαρχικών αποφάσεων, προκειμένου να μην μείνουν ατιμώρητοι επίορκοι υπάλληλοι.

Για παράδειγμα, παιδίατρος δημόσιου νοσοκομείου που παρεπέμφθη για ανθρωποκτονία επειδή χορήγησε μεγαλύτερη δόση φαρμάκου σε παιδί, τιμωρήθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο με ποινή παύσης ενός έτους! Υστερα από παρέμβαση του επιθεωρητή, η γιατρός απομακρύνθηκε.

Ένσταση άσκησε ο κ. Ρακιντζής και για απόφαση συμβουλίου που δεν επέβαλε καμία ποινή σε υπάλληλο φυλακών, ο οποίος «φρόντιζε» για την ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων.

Συνολικά από τις 965 υποθέσεις που έφθασαν στα χέρια του Γενικού Επιθεωρητή, 359 αφορούσαν οικονομική διαχείριση, 146 πολεοδομικά ζητήματα, 80 θέματα υγείας- πρόνοιας, 75 περιβαλλοντικά ζητήματα, 65 μεταφορές και επικοινωνίες, 60 παραβίαση διοικητικών διαδικασιών και 28 δημόσια έργα. Ο κ. Ρακιντζής άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε 292 υποθέσεις, ενώ απέστειλε στον εισαγγελέα 185. Στην πλειοψηφία τους αφορούσαν την μη υποβολή πόθεν έσχες.

Μεγάλο φαγοπότι στην Αυτοδιοίκηση
Λ. Ρακιντζής: Εκεί κάποιοι θεωρούσαν ότι ήταν βαρόνοι και φεουδάρχες


Πρωταθλητές στις παραβάσεις εμφανίσθηκαν για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, αφού το 37,8% των υποθέσεων που ελέγχθησαν αφορούσαν δήμους και νομαρχίες. «Εκεί είναι το μεγάλο φαγοπότι, όπου θεωρούσαν ότι ήταν ανέλεγκτοι, ότι ήταν βαρόνοι και φεουδάρχες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής, ενώ έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά τόσο στον νόμο για την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, όσο και για τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο «Καλλικράτης» σχετικά με τη λήψη δανείων από δήμους. «Με το προηγούμενο καθεστώς δεν ήξερε τελικά τι είχε εγγυηθεί το δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής, σχολιάζοντας πως «αν κοπεί αυτός ο πακτωλός χρημάτων, δεν ξέρω πόσοι θα ενδιαφερθούν να γίνουν δήμαρχοι».

Προσλήψεις
Παράνομες προσλήψεις, αλλά και... όργιο αμειβόμενων επιτροπών, κατέχουν «εξέχουσα» θέση στην έκθεση του επιθεωρητή.

Αύξηση προσωπικού κατά 50% εντόπισε ο επιθεωρητής και στον ΟΣΚ Α.Ε. κατά την τριετία 2005- 2008.

Μάλιστα η μετατροπή του Οργανισμού σε Α.Ε «βοήθησε» στην κατακόρυφη αύξηση των μισθών ορισμένων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα τμηματάρχες του ΟΣΚ να πληρώνονται με 5.500 έως 8.000 ευρώ!

Εικόνα ασυδοσίας επικρατεί και με τη λειτουργία αμειβόμενων επιτροπών. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν 151 πολυμελείς επιτροπές, με τα μέλη τους να λαμβάνουν μηνιαίως από 300 έως και 1.400 ευρώ.

Πηγή: Ημερησία

Ολική απαγόρευση καπνίσματος από 1η Σεπτεμβρίου - Τσουχτερά πρόστιμα

Απαγορευμένο θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, κίνηση που θα υποστηριχθεί με αυστηρά πρόστιμα για καπνιστές και καταστηματάρχες, τα οποία ανέρχονται από 50 έως 10.000 ευρώ.

Η απαγόρευση είναι "ολική" όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο του ΕΣΥ και την Πρόνοια που έδωσε χθες Πέμπτη (1/7) στη δημοσιότητα η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως προβλέπεται, όσοι "πιαστούν" να ..........

καπνίζουν σε χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ.

Όσον αφορά τους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων, οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμα από 500 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τις υποτροπές.

Επίσης, όσοι πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της Αρχής, η οποία την χορήγησε.

Τέλος, σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Από τη διάταξη εξαιρούνται χρονικά τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης άνω των 300τ.μ., με ζωντανή μουσική, για τα οποία η απαγόρευση του καπνίσματος θα ισχύσει από 1/06/2011.

Πηγή: News Time

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην απεργία της 8ης Ιουλίου για ασφαλιστικό και εργασιακό

Και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την απόφασή της να συμμετάσχει στη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Ιουλίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα και ζητώντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Η κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση επιμένει στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την ενίσχυση της ιδιωτικής.
Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα .........

αποθεματικά στα Ταμεία, οδηγεί τα Ταμεία σε διάλυση. Μειώνει τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τα Επικουρικά Ταμεία αφού αρνείται την ενίσχυσή τους, αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας. Οι επιλογές της για το Δημόσιο είναι περισσότερο επώδυνες εξαιτίας της κατάστασης των Ταμείων αφού εντάσσει τους νέους στο ΙΚΑ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Τονίζει, μάλιστα, ότι στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τις ομοσπονδίες- μέλη της για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ισόβια κάθειρξη για τους κατηγορούμενους στην δολοφονία Ιωάννου

ΜΕ ποινή ισόβιας κάθειρξης που ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ στους 2 κατηγορούμενους ολοκληρώθηκε η δίκη για την δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε την ανωτέρω ποινή τόσο στον 35χρονο Βορειοηπειρώτη και τον 29χρονο Αλβανό συνεργό του μετά απο μια συνεδρίαση η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες ενώ το Δικαστήριο τελικά δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ήταν ομόφωνη απο τους 4 ενόρκους όσο και τους 3 τακτικούς δικαστές, ενώ κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση για το αδίκημα της ανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι για το αδίκημα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων ήταν το ........

τελευταίο σημείο αναφοράς πριν ολοκληρωθεί η δίκη όπου ο συνήγορος Πολιτικής αγωγής δεν πείσθηκε για τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων αλλά και τις αποκαλύψεις για οικονομικές συναλλαγές και τις υποθέσεις περι τοκογλυφίας αλλά και όσα καταγράφηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου για το κουβάρι της υπόθεσης. Σημειώνουμε ότι καταθέσεις έδωσαν επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και μάρτυρες που είδαν απο κοντά το τραγικό συμβάν ενώ εκλήθησαν ακόμα και γιατροί απο το Νοσοκομείο καθώς και μάρτυρες που γνώριζαν τις οικονομικές συναλλαγές του θύματος.

Πηγή: Radio936

Google : Ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Facebook

Φήμες θέλουν την Google να προετοιμάζει μια νέα online υπηρεσία.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την υπηρεσία Google Me, η οποία θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί το Facebook.
Η φήμη εμφανίστηκε αρχικά στο Twitter κι έκτοτε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων.

Το tweet που έβαλε τη φιτιλιά ανήκει στον Kevin Rose του Digg, ο οποίος επικαλείται μια μη κατονομαζόμενη «πηγή μεγάλης αξιοπιστίας».
Λίγο μετά, το επίμαχο tweet διεγράφη, με .......

τον Rose να υποστηρίζει ότι του ζητήθηκε να το κάνει.
Μια ακόμα αξιόπιστη πηγή φέρεται να έδωσε αντίστοιχες πληροφορίες στον Adam D’Angelo, πρώην CTO του Facebook.
Η φημολογούμενη υπηρεσία αναμένεται να είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από το Google Buzz, το οποίο ενσωματώνεται στο Gmail και δίνει στο χρήστη δυνατότητες τύπου Twitter.

Ωστόσο οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες παρόλο που οι πηγές επιμένουν ότι θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google επιχειρεί να μπει στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.
Το 2004 παρουσίασε την υπηρεσία Orkut, η οποία όμως κατάφερε να γίνει πολύ δημοφιλής μόνο στη Βραζιλία και την Ινδία.

Πηγή: I-live

Ξεσπιτώσανε την ομάδα basket του Ολυμπιακού από το ΣΕΦ

Συζητήσεις με τη διοίκηση του κλειστού γηπέδου του Ελληνικού έχουν παράγοντες του μπασκετικού Ολυμπιακού στην προσπάθειά τους ανεύρεσης καινούργιας έδρας για τον σύλλογο.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, καθώς η τελευταία διέψευσε ισχυρισμό του Ολυμπιακού περί φθορών στα αποδυτήρια που χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο τελικό της Α1 Μπάσκετ των Ανδρών.

Επιπλέον λάδι στη φωτιά έριξαν τα .........

επεισόδια στον τέταρτο τελικό, όπου προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο γήπεδο από οπαδούς της ομάδας τους Πειραιά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρόστιμα για διαφημιστικά μηνύματα μέσω e-mail και FAX

Στην επιβολή δύο προστίμων συνολικού ύψους 6.000 ευρώ σε εταιρεία προχώρησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο λόγος ήταν ότι η εν λόγω εταιρεία συνέλεγε ηλεκτρονικές διευθύνσεις και αριθμούς φαξ από συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις στα οποία συμμετείχε ή διοργάνωνε η ίδια, πραγματοποιώντας έτσι αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam) και φαξ για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει.

Η Αρχή έκρινε ότι η συλλογή ηλεκτρονικών .........

διευθύνσεων από δημόσιους χώρους για την προώθηση προϊόντων απαγορεύεται, καθώς οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των φυσικών προσώπων αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Έτσι επεβλήθη το πρόστιμο των 3.000 ευρώ για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 3.000 ευρώ για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω φαξ.

ΣΧΟΛΙΟ
Επιτέλους μήπως και κάποιοι σταματήσουν το Spamming με ηλίθιες και πολλές φορές μαλακισμένες προσφορές από ότι απίθανο φανταστείτε. Αλλα και τα 3.000 ευρώ λίγα είναι. να τους έβαζε 250.000 ευρώ να το καταλάβω.
Άδικα μας γεμίζουν το inbox του mail μας με τα σκουπίδια τους.
Ας ελπίσουμε ότι θα βάλουν μυαλό.


Πρόσω ολοταχώς για τον ΟΤΕ Satellite

Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει στον αέρα το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, όχι των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά του ΟΤΕ. Ο κύριος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας ετοιμάζεται να δοκιμαστεί και στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λανσάροντας υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου και μάλιστα υψηλής ευκρίνειας με το «πακέτο» Hellas Sat HD.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το «μπουκέτο» περιεχομένου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δίνοντας έμφαση και στο αθλητικό πρόγραμμα, και θα μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που διαθέτει ο Hellas Sat να εκπέμπει δορυφορικά τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Ήδη ο ΟΤΕ έχει καταθέσει το σχετικό ..........

αίτημα στο ΕΣΡ.

Έτσι ο ΟΤΕ θα ανταγωνιστεί ουσιαστικά τη δορυφορική ψηφιακή πλατφόρμα της Nova με τους πάνω από 331.000 συνδρομητές, η οποία ανήκει στη Forthnet. Μάλιστα, η Nova θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο τις πρώτες εκπομπές τηλεοπτικού περιεχομένου σε Full HD, με την στρατηγική της να εστιάζει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή. Ο ΟΤΕ έχει ήδη παρουσία και στο χώρο της δορυφορικής εκτός Ελλάδος και δη, στη Ρουμανία. Η θυγατρική του Romtelecom προσφέρει ήδη την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dolce μέσω του δορυφόρου μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2, φθάνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στους 900.000 συνδρομητές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, στελέχη του ΟΤΕ ανέφεραν πως ο ελληνικός δορυφόρος έχει και τη χωρητικότητα και τις δυνατότητες να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του ΟΤΕ, τουλάχιστον μέχρι το 2017, οπότε θα βρίσκεται σε τροχιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ που διαχειρίζεται τον Hellas Sat έλαβε πέρυσι την άδεια παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, την δεύτερη που εκχωρήθηκε από το κράτος ύστερα από 10 χρόνια. Το πλάνο των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω του δορυφόρου δεν είναι καινούργιο για τον ΟΤΕ, αφού βρίσκεται στα σκαριά περίπου 3 χρόνια. Πλέον θεωρείται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για εικόνα υψηλής ευκρίνειας και περιεχόμενο κατόπιν πληρωμής και όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές «το πακέτο που θα λανσάρει ο Οργανισμός θα είναι άκρως ανταγωνιστικό».

Πηγή: Capital

ΣΧΟΛΙΟ
Αλήθεια βρε παιδιά.
Πριν ένα χρόνο περίπου δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν για την λειτουργία της OTE Digital.
Ένα χρόνο μετά βλέπουμε τα ίδια ακριβώς δημοσιεύματα.
Θα τα δούμε και του χρόνου ή θα εκπέμψει επιτέλους η ΟΤΕ Digital??
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να γλυτώσουμε από την ληστρική επιδρομή και τα διάφορα λαμόγια της NOVA.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.