Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ο Πάγκαλος λεει ότι δεν διόρισε ΠΟΤΕ κανέναν δικό του στο Δημόσιο. Για να δούμε λεει αλήθεια???

UPDATE => ΝΕΟ VIDEO

Εκνευρίστηκε. Βγήκε εκτός εαυτού. Αφού διαολόστειλε όλο τον κόσμο, στην συνέχεια ορκιζόταν ότι δεν διόρισε ποτέ κανέναν στο δημόσιο! Τα ΦΕΚ όμως διαψεύδουν κατηγορηματικά τον Πάγκαλο. Έχασε από τον τρόπο που παρενέβη. Ειδικά σε ένα μαγαζί που τον περιποιούνται δεόντως...

Τι έγινε.

Ο Θεόδωρος Παγκαλος στο δελτίο ειδήσεων του Mega λέει ότι εδώ και χρόνια δεν έχω διορίσει ΟΥΤΕ έναν στο Δημόσιο. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ....

Ο Γιάννης Παπαγιάννης όμως στο Extra ............

channel 3 έχει άλλη άποψη και πετάει στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης το ΦΕΚ 82 της 24ης Μαρτίου 2004 που την κορούλα του την διόρισε στην βουλή.
Άραγε πήγε αξιοκρατικά??? Πήγε με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ όπως εκατομμύρια νέοι που αναζητούν μια θέση εργασίας???
Σε άλλα παιδιά τα stage (ανασφάλιστη εργασία και 450 ευρώ) τα δίνανε απλόχερα και την κορούλα του ο Πάγκαλος την έβαλε στην βουλή από την πίσω πόρτα.
Kαι έχει το απύθμενο θράσος σήμερα να μας λέει ότι ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΚΑΝΕΝΑΝ.

Απολαύστε τον.



Πηγή: Fimotro

Όσο περνάει ο καιρός , τόσο η Ιπποκράτους (όσο και η Ρηγίλλης) καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Γράφει ο Αλχημιστής στο Filiatra blog.

Όσο περνάει ο καιρός , τόσο η Ιπποκράτους όσο και η Ρηγίλλης καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους ,όχι μόνο για την Περιφέρεια που είναι το κύριο μέλημά τους, αλλά και για την Καλαμάτα, για την Τριφυλία και τους άλλους δήμους.

Στην περιοχή μας, μετά το τερατόμορφο δήμο-πόλη, που δημιούργησαν, προκειμένου να στηρίξουν την ανάπτυξη της Κυπαρισσίας, ουσιαστικά σε βάρος των άλλων δύο πόλεων, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, σκέπτονται από την μεριά του Κυβερνητικού μπλοκ, πως θα μπορέσουν να ελέγξουν καλύτερα τις καταστάσεις.

Είναι γεγονός ότι οι υποστηρικτές του ..........

νέου Καλλικρατικού δήμου, είναι μειοψηφία. Όποιος και να είναι υποψήφιος είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει..
Επιπλέον θα είναι και η αποχή των ψηφοφόρων, που δημιουργούν οι έκτακτες συνθήκες της πολιτικής ζωής της χώρας, την οποία όμως η κυβερνητική πλευρά ελπίζει ότι μπορεί να την χρεώσει στην Ν.Δ.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα! Παλαιά και έμπειρα όσο και ηθικά στελέχη, απέχουν από το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας, αρνούμενοι τις μεθοδεύσεις, όπως επίσης αρνούνται να χρεωθούν την βάρβαρη πολιτική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της Λαϊκής τάξης.

Κατά την γνώμη μας, μόνο ισχυρά φιλόδοξοι άνθρωποι, είναι δυνατόν να φιλοδοξούν να μπουν υπό την κρίση του κόμματος…. προκειμένου να πάρουν το χρίσμα!
Έτσι, δεδομένου ότι κανένα κακό δεν έρχεται μόνο του αλλά φέρνει και το αντίστοιχο καλό, προβλέπεται να μην υπάρχουν υποψηφιότητες που χαρακτηρίζονται «Αντάρτες».
Δεν ξέρουμε βέβαια, πόσο ικανοποιεί η κατάσταση αυτή τα επιτελεία των κομμάτων!

Μέχρι στιγμής βέβαια οι πληροφορίες λένε, πως οι μόνοι που ζητούν το χρίσμα είναι ο Κος Πετρόπουλος από την Κυπαρισσία και ο Κος Σωτηρόπουλος από τα Φιλιατρά. Και οι δύο, επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά, που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν!
Κάποιοι λένε , ότι τελικά θα τα βρουν μεταξύ τους… ότι θα τους ενώσει ο κίνδυνος πανωλεθρίας, που είναι μεγάλος και για τους δύο και όσο και να υπάρχει η δικαιολογία της κυβερνητικής πολιτικής, το κάζο θα είναι μεγάλο!
Κάποιοι άλλοι λένε όχι , θα συνεχισθεί και από τους δύο , η επίκληση της βοηθείας του κόμματος, να πάρουν δηλαδή το χρίσμα, ελπίζοντας στο θαύμα μιας και δεν έχουν άλλα περιθώρια…..

Ο κος Σωτηρόπουλος, μετά την στήριξή του από τα παλαιά και κατεστημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε να επιβληθεί του Κου Σαπέρα που ήταν ανεξάρτητος όπως και ο κος Πετρόπουλος του Κου Τσίγγανου που ήταν και αυτός ανεξάρτητος…
Βέβαια κατά πόσο η νίκη τους αυτή ήταν πύρρεια ή όχι θα αποδειχθεί τώρα!

Στην συνέχεια ο κος Σωτηρόπουλος , αφού φρόντισε να μείνει μόνος του στην Τ.Ο. Φιλιατρών μαζί με τον συνταξιούχο αστυνομικό από τον Πύργο που έκανε και κάνει τον γραμματέα , όρισε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα, προκειμένου να μπορέσει να το ελέγξει ολοκληρωτικά! Αρκετά έμπειρα στελέχη , άνοιξαν πανιά, αφήνοντας τον Κο Σωτηρόπουλο , με τους ….οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, μόνο του!
Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο ο κος Σωτηρόπουλος αντιπροσωπεύει ή όχι το 30%- 40% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ…..

Ο ίδιος πάντως , για δικούς του λόγους, δεν αυτοπροτάθηκε για το χρίσμα, αλλά προτίμησε, προφανώς για να έχει μεγαλύτερο «πρεστίζ», να τον προτείνουν τα ….κομματικά όργανα!!!!

Έχει και στο παρελθόν χρηματίσει δήμαρχος, με …ασήμαντα έργα, που δεν τα επικαλείται ούτε ο ίδιος…. ¨ήταν Δήμαρχος, Διευθυντής στο Κ.Υ. Φιλιατρών, ενώ ταυτόχρονα ήταν και πρόεδρος Συμβουλίου Περιοχής!!!!!!
Είχε συγκεντρώσει όλες της εξουσίες στα χέρια του, αλλά οι συχνοί τσακωμοί με τα μέλη της δημοτικής του ομάδα, δεν επέτρεψαν την παραγωγή του όποιου έργου. Ήταν υποστηρικτής του νέου δήμου με αστερίσκο (δηλαδή με έδρα τα Φιλιατρά), κάτι που του χρεώνουν και από δύο πλευρές, και που θα του κοστίσει πολύ, διαφοροποιούμενος από την κοινωνία της πόλης…. Αλλά και από το μπλοκ….

Οι Πιθανότητες είναι ανύπαρκτες…….
Θα πάρει μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αυτούς που πιστεύουν στον νέο δήμο Τριφυλίας …
… Μόνη του ελπίδα, να στηρίξει τον Κο Πετρόπουλο και να συμφωνήσει να λάβει το Αξίωμα του αντιδημάρχου Φιλιατρών!
Θα είναι μια μεγάλη επιτυχία, υπό της παρούσες συνθήκες……..

Ο κος Πετρόπουλος
γνωστός δικηγόρος, γόνος ισχυρής οικογένειας, έντιμος, με συνεχή πετυχημένη παρουσία στην Τοπική Αυτοδίοικηση, είτε σαν μέλος του Δημοτικού συμβουλίου, είτε σαν μέλος της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και έχει προσβασιμότητα εξ αυτού του λόγου, τόσο στα Φιλιατρά όσο και στους Γαργαλιάνους αλλά και στα άλλα Δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής.
Ηγετική φυσιογνωμία, μπορεί να ενσαρκώσει το όραμα και την ελπίδα….. Με ένα βασικό ελάττωμα!
Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, αν του δοθεί!!!!!
Αδικεί τον εαυτόν του, αν και παλικαρίσια, ζήτησε ο ίδιος να είναι υποψήφιος και δεν χρησιμοποίησε τα κομματικά στελέχη………

Θα λάβει όλους τους «Κυπαρίσσιους» του ΠΑΣΟΚ, σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους και όλους του ΠΑΣΟΚ στην Κυπαρισσία!!! Από εκεί και πέρα, όπου αλλού μπορεί να ακουμπήσει…. Αν και μοναδική, πολύ δύσκολη περίπτωση……

Πραγματικά εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση για το κυβερνών κόμμα, η περίπτωση της... Τριφυλίας!!!!
Θα έχει πάντως την ευκαιρία να ξεθυμάνει κάπως τη λαϊκή οργή....

Ευχαριστίες προς την Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος.

Η Συντακτική ομάδα του Φιλιατρά News ευχαριστεί πολύ την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" που αναδημοσίευσε πρόβλημα που μας είχε στείλει χθες αναγνώστρια από την Αποβάθρα Κυπαρισσίας και έθιγε ένα σοβαρό θέμα το οποίο απασχολούσε τους κατοίκους της περιοχής.

Σας ευχαριστούμε πολύ κύριοι της Εφημερίδας "Θάρρος".

Δείτε και σεις το δημοσίευμα. Κλίκ στην εικόνα




Στο «Σύζευξις» το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές εργασίες και έγιναν οι αναγκαίες προσαρμογές στο τηλεφωνικό δίκτυο του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών και εδώ και δύο εβδομάδες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και το internet εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Σύζευξις».

Με το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το ΥΠΕΣΔΑ, εκσυγχρονίζεται η τηλεπικοινωνία του Κέντρου Υγείας της πόλης μας και η κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας - τηλεφωνίας με τις δημόσιες υπηρεσίες (Υπουργεία, Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμοι κλπ) και μειώνεται η ετήσια δαπάνη για τηλεφωνία, ενώ βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα εξυπηρέτησης προς τους πολίτες.

Το νέο τηλεφωνικό νούμερο που ισχύει εδώ ........

και λίγες μέρες στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών είναι το:

2761 - 3 - 60 500

Πανελλαδικές: Κραχ στις βάσεις

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ - ΤΕΙ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τέσσερα στα δέκα γραπτά βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση. Οι "λευκές κόλλες" έφθασαν φέτος το 16,5%, τα άριστα ήταν λιγότερα...


από πέρσι, ενώ οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να πέσουν σε όλες τις σχολές.

Στη Φυσική το 41% των υποψηφίων έδωσαν "λευκή κόλλα".

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι το εκπαιδευτικό σύστημα περνάει βαθιά κρίση.

ΕΑΣ Μεσσηνίας. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός

Με 79 «Ναι» και 27 «Όχι» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία την Κυριακή από τη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης, με τη συμμετοχή 106 αντιπροσώπων, ο ισολογισμός της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας για την περασμένη χρονιά και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη για τη χρήση του 2009.

Η χρονιά έκλεισε με ζημία περίπου 530.000 ευρώ, κάτι που, τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Κοζομπόλης όσο και ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Δημήτρης Ραπτέας, απέδωσαν στις αποζημιώσεις των 12 υπαλλήλων που αποχώρησαν από την Ένωση, οι οποίες έφτασαν τις 526.000 ευρώ. Μάλιστα, σχετικά με το προσωπικό, ο πρόεδρος σημείωσε ότι έχει ληφθεί απόφαση να μειωθεί.

Στη συνέλευση ανακοινώθηκε η έκθεση των .........

ορκωτών ελεγκτών για το διαχειριστικό έλεγχο της οικονομικής χρήσης του περασμένου έτους. Το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Αντωνόπουλος χαρακτήρισε τη χρονιά μία από τις χειρότερες, έκανε λόγο για συσσωρεμένες ζημιές 2,5 εκ. ευρώ και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει η Ένωση να αντιμετωπίζεται κομματικά.
Στην πτώση του τζίρου από τα 20 εκ. ευρώ στα 13 εκ., αναφέρθηκε το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Κοτταρίδης, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο, που είχε θέσει στόχο τα 30 εκ. ευρώ.

Είπε ακόμη ότι τα βασικά έσοδα της Ένωσης προέρχονται από τους ίδιους τους αγρότες, μέσω των ενεργοποιήσεων και ότι χωρίς αυτές δε θα μπορούσε να επιβιώσει. Σκοπός, όπως ανέφερε, θα έπρεπε να είναι η στήριξη και διακίνηση των προϊόντων των αγροτών και η παροχή εφοδίων σε αυτούς και όχι το «ξεζούμισμά» τους. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του σχετικά με την αποπληρωμή δανείων της ΕΑΣ ύψους 7,5 εκ. ευρώ.
Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος παρατήρησε ότι αυτή τη χρονιά η ζημία αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη, επειδή από φέτος θα αρχίσει και η πληρωμή των τοκοχρεολυσίων για δάνεια 4,5 εκ. ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Δημήτρης Ραπτέας αναφερόμενος στα έσοδα της ΕΑΣ από τις ενεργοποιήσεις και την ψηφιοποίηση (περίπου 4 εκ. ευρώ) είπε ότι χρησιμοποιούνται για επενδύσεις, όπως ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου της Θουρίας, όπου θα τυποποιούνται και άλλα τοπικά προϊόντα πέρα από λάδι και ελιές, ή του καταστήματος στους Γαργαλιάνους, οι νέες δεξαμενές ελαιολάδου σε αρκετές περιοχές του νομού και κυρίως στα Φιλιατρά χωρητικότητας 600 τόνων, η δημιουργία μονάδας ζωοτροφών στο Μελιγαλά, κ.ά. Πρόσθεσε ακόμη ότι μόνο το κόστος της Ένωσης για ενεργοποίηση και ψηφιοποίηση έφτασε το 1 εκ. ευρώ, αφού χρειάστηκε να δουλέψουν κάπου 100 υπάλληλοι, ακόμη και υπερωρίες.

Όσον αφορά στις ποσότητες ελαιολάδου που διαχειρίζεται η Ένωση, ο κ. Ραπτέας είπε ότι αυξήθηκαν, καθώς το 2009-2010 η αγορά από συνεταιρισμούς και παραγωγούς ήταν 2.500 τόνοι, ενώ το 2008-2009 ήταν 1.450 και το 2007-2008 έφτασε τους 1.050 τόνους. Μάλιστα, για το 2010-2011 η Ένωση έχει θέσει ως στόχο τους 4.000.

Ο κ. Ραπτέας σημείωσε επίσης ότι το α΄ εξάμηνο του 2010 η πώληση ελαιολάδου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 τετραπλασιάστηκε, ενώ αναφέρθηκε στις αγορές του εξωτερικού, τις οποίες έχει προσεγγίσει η Ένωση και με 30 νέους πελάτες.

Πηγή: Θάρρος

ΠΟΠ "Ελιά Καλαμών" ζητά το Αγρίνιο. "Αυτό δε γίνεται" λέει ο Βασίλης Κοζομπόλης.

Επέκταση του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμών» στο νομό του ζητεί από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκος. Στην επιστολή του προς την Κατερίνα Μπατζελή, που δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο νομάρχης επισημαίνει ότι η ετήσια παραγωγή της Ελιάς Καλαμών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30.000 - 35.000 τόνους, από τους οποίους το 30% παράγεται σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Η επιστολή

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται: .........

«Κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο ζήτημα της ένταξης στο καθεστώς ΠΟΠ “Ελιά Καλαμών” των ελαιών που παράγονται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, αξίζει να επισημανθεί ότι η ετήσια παραγωγή Ελιάς Καλαμών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30.000 - 35.000 τόνους, από τους οποίους το 30% παράγεται σε περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, εξασφαλίζοντας στους ασχολούμενους με την καλλιέργεια της Ελιάς Καλαμών ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Την ίδια στιγμή ο Νομός Μεσσηνίας παράγει περίπου το 5% της ελληνικής παραγωγής. Το οξύμωρο είναι ότι στο εν λόγω καθεστώς εντάχθηκε μόνο η παραγωγή του Νομού Μεσσηνίας. Η παρούσα κατάσταση με αναγνωρισμένες ως ΠΟΠ “Ελιές Καλαμών” μόνο τις ελιές του Νομού Μεσσηνίας είναι τόσο εσφαλμένη όσο και επιζήμια σε επίπεδο παραγωγού, αλλά και σε επίπεδο συσκευαστών - εξαγωγέων. Ο εν λόγω διαχωρισμός προκαλεί ανωμαλίες στη διακίνηση των ελιών και διαχωρίζει τις παραγόμενες στην Ελλάδα Ελιές Καλαμών σε ελιές δύο ταχυτήτων - κατηγοριών, τις ελιές ΠΟΠ Μεσσηνίας που ξεχωρίζουν ως προϊόν στο διεθνή ανταγωνισμό και όλες τις υπόλοιπες Ελιές Καλαμών που παράγονται στην Ελλάδα και τις εξομοιώνει εμπορικά με αυτές των τρίτων χωρών (Τουρκία, Αίγυπτος, Λατινική Αμερική κ.ά.), χωρίς να αναγνωρίζεται η ιδιαίτερη ποιότητα του προϊόντος.

Κυρία υπουργέ,
Η διατήρηση των δύο ταχυτήτων για το ίδιο προϊόν αποτελεί αναπτυξιακό και οικονομικό παράδοξο, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ειδάλλως θα οδηγήσει σε απώλεια του μεριδίου αυτού του ελληνικού παραδοσιακού προϊόντος στις διεθνείς αγορές από τους ανταγωνιστές μας με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που συνεπάγεται για τους παραγωγούς και την εθνική οικονομία. Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη η αναγνώριση ως ΠΟΠ “Ελιές Καλαμών” και της παραγωγής ελαιών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».


Ανέφικτο, λέει η ΕΑΣ

«Αυτό που ζητάνε δεν είναι εφικτό με βάση τους κανονισμούς, ούτε το υπουργείο συμφωνεί» απαντά ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης. «Η δική μας πρόταση για επέκταση έχει να κάνει μόνο με όμορες περιοχές, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, γιατί αλλιώς δε θα εγκριθεί. Δηλαδή, επέκταση σε Λακωνία, Άστρος Κυνουρίας και Νότια Ηλεία. Έχει ανατεθεί μελέτη στην ΕΔΟΕΕ, προκειμένου να συνταχθεί ο φάκελος για να υποβληθεί. Η Ένωση έχει πάρει απόφαση να δεχθεί αυτή την επέκταση».
Ενώ ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας συμπληρώνει: «Μια τέτοια πρόταση που να περιλαμβάνει και την Αιτωλοακαρνανία έχει πρόβλημα. Αν το “ξεχειλώσουμε” τόσο πολύ, τι τύχη μπορεί να έχει; Μιλάμε για μια περιοχή ξεκομμένη, δεν έχει ομοιογένεια με την καταγωγή της επωνυμίας “Καλαμάτα” εδαφικά, κλιματολογικά, κ.λπ. Δεν μπορεί να τεκμηριωθεί κάτι τέτοιο».

Πηγή: Θάρρος

Νοσοκομείο Καλαμάτας. Διοικητικό Συμβούλιο για την προμήθεια τομογράφων

Η απόκτηση μαγνητικού τομογράφου, μαστογράφου, καθώς και νέου αξονικού τομογράφου, είναι στις προτεραιότητες της καινούργιας διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Αυτό αποτελεί και ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος.

Η εισήγηση του διοικητή Γιώργου Μπέζου είναι η προμήθεια των παραπάνω ιατρικών μηχανημάτων να γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, θα υποβληθεί ο σχετικός φάκελος - αίτηση στην Περιφέρεια με σκοπό την απόκτηση Πιστοποίησης .........

Διαχειριστικής Επάρκειας για τη χρηματοδότηση έργων μέσω ΕΣΠΑ, ώστε στη συνέχεια να γίνει και η πρόταση για την προμήθεια των μηχανημάτων, τα οποία κρίνονται απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Πηγή: Θάρρος

Στο μάτι έχουν βάλει την Vodafone Φιλιατρών.

Στο μάτι απ' ότι φαίνεται έχουν βάλει άγνωστοι νεαροί το κατάστημα της Vodafone στα Φιλιατρά.
Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους πέταξαν στην τζαμαρία του καταστήματος καπάκι αποχέτευσης.

Η τζαμαρία του καταστήματος κατέρευσε και .........

οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος και να αφαιρέσουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας αξίας περίπου 6.200 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Φιλιατρών.

Η προχθεσινή κλοπή επαναφέρει για πολλοστή φορά το πρόβλημα με την αστυνόμευση στα Φιλιατρά καθώς το βράδυ η αστυνόμευση είναι ελλιπής και οι πολίτες είναι απροστάτευτοι.
Πρέπει το υπουργείο προστασίας του πολίτη να φροντίσει να καλύψει το τμήμα Φιλιατρών με επαρκή αριθμό Αστυνομικών ώστε να εκλείψει το πρόβλημα που υπάρχει.
Οχι μόνο να ενισχύει το τμήμα της Κυπαρισσίας............

Νίκος Σηφουνάκης σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Κλίμα πλήρους αδιαφορίας, παντελούς διάλυσης και ανέλεγκτης ασυδοσίας τα τελυταία 5 χρόνια στον ΟΣΕ»

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σηφουνάκης, στην απάντηση του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 17/05/10, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εκπονήσει ένα σχέδιο «ανασυγκρότησης του ΟΣΕ» που στην πραγματικότητα σχεδίαζε την κατάργηση του ΟΣΕ, με εκτεταμένο σχέδιο εφεδρείας – απολύσεων εργαζομένων.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το συσσωρευμένο χρέος του ΟΣΕ σχεδόν τριπλασιάστηκε από 3,5 δις ευρώ το 2004 σε 9,5 δις ευρώ το 2009, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δημιουργήθηκε το 2007 «κατάφερε» από μηδενική βάση να δημιουργήσει σε δύο χρόνια έλλειμμα 700 εκατομμυρίων ευρώ.
Στα παραπάνω, ο Υφυπουργός προσθέτει το έντονο κλίμα .........

αδιαφάνειας σε όλες τις εταιρίες του Ομίλου, με πάρα πολλά παραδείγματα «μαύρων» μεταφορών με τρένα που δεν δηλώνονταν, ξεχασμένους λογαριασμούς ιδιωτικών εταιριών, ιδιωτικά συμφωνητικά χωρίς έγκριση Δ.Σ., κλπ.

Αντίθετα, η ηγεσία του Υπουργείου στην απάντησή της αντιτείνει ότι για την κυβέρνηση ο σιδηρόδρομος είναι μέσο μεταφοράς πρωταρχικής σημασίας, του οποίου η ορθολογική ανάπτυξη βοηθάει την εθνική οικονομία και την κάλυψη των σοβαρών κοινωνικών αναγκών. Στη συνέχεια προσθέτει ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η τωρινή κυβέρνηση, το συνολικό σιδηροδρομικό σύστημα της χώρας ανασυντάσσεται, έτσι ώστε να μπορέσει ο όμιλος ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να λειτουργήσουν χωρίς ελλείμματα, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και την αύξηση της ελκυστικότητας ώστε να αυξηθεί το μεταφορικό έργο και η διαφάνεια.

Καταλήγοντας, ο Υφυπουργός Μεταφορών πληροφορεί την κ. Γιαννακοπούλου ότι το σχέδιο ανάπτυξης που διαμορφώνει η κυβέρνηση θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση και έχει δύο στόχους. Αφενός, την ανατροπή της πορείας απαξίωσης του Ομίλου ΟΣΕ για να υπάρξει βιώσιμος ΟΣΕ και στο μέλλον. Αφετέρου, στόχος είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στο σχέδιο εξυγίανσης καθώς αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο και θα ληφθεί κάθε μέριμνα. Συγκεκριμένα για τα δρομολόγια Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Πάτρα – Καλαμάτα, ο κ. Σηφουνάκης ενημερώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μελετούν σε συνεργασία με τον ΕΔΙΣΥ τις δυνατότητες του υφιστάμενου πλέγματος δρομολογίων, με γνώμονα την καλύτερη προσαρμογή του στις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού και την εκμετάλλευση της εποχιακής δυναμικής που παρατηρείται σε ορισμένους προορισμούς.

ΣΧΟΛΙΟ
Όπως καταλάβατε ΑΝ ΠΟΤΕ λειτουργήσει γραμμή σιδηροδρόμου αυτή θα είναι ΜΟΝΟ Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, και Πάτρα – Καλαμάτα. Οι υπόλοιποι σταθμοί θα εξακολουθήσουν να φέρουν τα λουκέτα τους.

Αποδείξεις αντί τιμολογίων για καύσιμα αξίας έως €300

Αποδείξεις λιανικής και όχι τιμολόγια υποχρεούνται να εκδίδουν τα πρατήρια για πωλήσεις καυσίμων αξίας μέχρι 300 ευρώ.
Στις περιπτώσεις αυτές οι αποδείξεις υπέχουν θέση τιμολογίου και οι φορολογούμενοι-καταναλωτές έχουν τα ίδια δικαιώματα έκπτωσης, με αυτά που ίσχυαν και για τα τιμολόγια. Για πωλήσεις αξίας άνω των 300 ευρώ, παραμένει η υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου.

Τα παραπάνω προκύπτουν από εγκύκλιο .........

που απέστειλε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) προς τις Ενώσεις - μέλη της σχετικά με την έκδοση αποδείξεων, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται με τους πελάτες τους.

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ:

Α. Για πωλήσεις έως 300 ευρώ ανά συναλλαγή

Σύμφωνα με την Υπ. Aπόφαση ΠΟΛ1091/14-6-2010 τα πρατήρια υγρών καυσίμων όταν πωλούν καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη) από την αντλία σε επαγγελματίες (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, φορτηγά, ταξι κλπ) έως και 300 ευρώ ανά συναλλαγή εκδίδουν υποχρεωτικά απόδειξη λιανικής πώλησης (Α.Λ.Π) από την ταμειακή μηχανή και όχι Τιμολόγιο-Δ.Α .

Η απόδειξη λιανικής πώλησης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση αντικαθιστά το τιμολόγιο δηλαδή, υπέχει θέση τιμολογίου, τίθεται η σφραγίδα του πρατηρίου στο πίσω μέρος αυτής και αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που εφοδιάζεται με τα καύσιμα.

Σύμφωνα επίσης με την ίδια υπουργική απόφαση οι λήπτες- επιτηδευματίες με τις αποδείξεις λιανικής πώλησης έχουν τα ίδια φορολογικά δικαιώματα όπως στα τιμολόγια (παραστατικό δαπάνης, διαχωρισμός του ΦΠΑ για έκπτωση αυτού στις περιπτώσεις που προβλέπουν οι διατάξεις του ΦΠΑ) κάνουν κανονικά χρήση των αποδείξεων λιανικής πώλησης .

Β. Για πωλήσεις πάνω από 300 ευρώ ανά συναλλαγή

Για τις μεμονωμένες χονδρικές πωλήσεις πετρελαίου κίνησης ή βενζίνης άνω των 300 ευρώ ανά συναλλαγή, εκδίδεται σε κάθε περίπτωση Τιμολόγιο - Δελτίο Αποστολής (Τ-ΔΑ), ή Δελτίο Αποστολής και Τιμολόγιο Πώλησης και η σχετική απόδειξη λιανικής πώλησης που «αντικαθίσταται» επισυνάπτεται στο πρωτότυπο Τ-ΔΑ ή Τιμολόγιο και παραδίδεται στον πελάτη - αγοραστή.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πανελλήνιες 2010. Υπολογισμός βαθμού.

Για τον υπολογισμό του βαθμού σας για τις πανελλήνιες 2010 πατήστε εδώ.


Συγκρίνετε τον βαθμό σας κατα προσέγγιση με τις περσινές βάσεις.

ΓΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ πατήστε εδώ


VEGAS - Ηρθε η στιγμή





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.