Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΔΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Μην χάσετε αύριο την Μεσσηνιακή εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ".

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 25 χρόνια για 125 υπεξαιρέσεις και 72 πλαστογραφίες.

Σε 25 χρόνια κάθειρξης για 125 υπεξαιρέσεις και ........

72 πλαστογραφίες καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών Βασίλης Τσαφαράς....

Η συνέχεια στην Μεσσηνιακή Εφημερίδα "Θάρρος". Τρέξτε το πρωί στα περίπτερα γιατί θα γίνει ανάρπαστη.

Μήνυμα Αναγνώστη: Συνεργασία με τους Φιλιατρινούς για την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου δήμου Τριφυλίας.

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Στους Γαργαλιάνους τιμήθηκε προχθές ο Τέλλος Άγρας χωρίς την λαμπρότητα και το φαγοπότι των περασμένων χρόνων αφού ο Δήμος είναι πανί με πανί...

Παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο Nομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος και από τους βουλευτές Μεσσηνίας διακρίναμε μόνο τον κ. Λαμπρόπουλο... Γιατί άραγε δεν φάνηκαν οι υπόλοιποι; Δεν ήταν σωστό να μας ξεχάσουν τόσο γρήγορα μόνο και μόνο επειδή μας έκαναν χωριό... Πάντως ο κόσμος τους περίμενε... με ανοιχτές τις ....... αγκάλες.

Αναρτήθηκαν και κάτι πανό που εξέφραζαν .........

τον πόνο και τον θυμό των Γαργαλιανιωτών! Θυμό στο Δήμαρχο που τους "πούλησε" όχι φυσικά στους βουλευτές μας. Αυτοί την δουλειά τους έκαναν πάντα για το καλό της Κυπαρισσίας. Δεκαετίες ολόκληρες μας κοροϊδεύουν. Εμείς άραγε πότε θα ξυπνήσουμε; Τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία μας, που αν την χάσουμε χαθήκαμε. Συνεργασία με τους Φιλιατρινούς για την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου δήμου Τριφυλίας. Αν αποτύχουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και θα φταίμε, όπως πάντα, εμείς και όχι οι βουλευτές. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

Ο κ. Καλοφωλιάς σαν βρεγμένη γάτα είπε κάτι ασυναρτησίες και περιφρονήθηκε φανερά από τους πολίτες. Ενώ μιλούσε με φανερό τρακ ο κόσμος αναρωτιότανε: καλά αυτός δεν δεσμεύτηκε δημόσια πριν δυο μήνες εδώ στην ίδια πλατεία αλλά και στο ψήφισμα της 30/4/10 ότι θα παραιτηθεί αν χάσουμε την έδρα του Δήμου; Γιατί παίζει ακόμα τον Δήμαρχο; Μας θυμίζει τον αρχιαποστάτη του 1967 Μητσοτάκη που έψαχνε για αποστάτες για να παραμείνει στην εξουσία. Σιγά-σιγά προσπαθεί να ξαναφτιάξει Δ.Σ. με όποιον τρόπο μπορεί (ψάχνοντας στους χαμένους των τελευταίων εκλογών) για να συνεχίσει το έργο του, που βασίζεται μόνο στην αδιαφάνεια τα ψέματα και την εξαπάτηση των δημοτικών συμβούλων (Α.Δ.Σ.159/2-7-07).

Στην δήλωση/παραίτηση της γράφει η πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Γαργαλιάνων κ. Μάρθα Μιχαλοπούλου: "Πόσο αξιόπιστοι και υπεύθυνοι είμαστε αν αθετήσουμε το λόγο και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο λαό των Γαργαλιάνων; Με ποιο αίσθημα ευθύνης δεσμευτήκατε μέσα από το λόγο σας στην πλατεία των Γαργαλιάνων στις 9/5/10 και στο ψήφισμα της 30/4/10 γραπτώς για την παραίτηση σας μαζί με τις δικές μας"; Το μόνο που καταφέρατε τα τελευταία 8 χρόνια κ. Καλοφωλιά είναι να γίνετε ο νεκροθάφτης του Δήμου Γαργαλιάνων. Ένας αλαζόνας δικτατορίσκος που συχνά υποτιμούσε και απαξίωνε όχι μόνο τους συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και τους δικούς του συνεργάτες... Του αξίζει πάντως ένα "βραβείο" (θα πρέπει να βρούμε ένα...) για την ικανότητα του να κοροϊδεύει χωρίς ντροπή τόσες χιλιάδες κόσμο για τόσα πολλά χρόνια. Ο αρχι-αποστάτης θα έλθει σίγουρα δεύτερος στο διαγωνισμό για το "βραβείο" αυτό...

Δεν έχει απομείνει άλλο κακό να κάνετε στους Γαργαλιανιώτες κ. Καλοφωλιά. Τα κάνατε όλα... Γιατί λοιπόν δεν κρατάτε τον λόγο σας, αυτόν που μας δώσατε στην πλατεία και σας χειροκρότησαν οι πολίτες; (όχι όλοι, όσοι δεν σας ήξεραν φυσικά).

Κρατήστε για μια και τελευταία φορά τον λόγο σας και παραιτηθείτε. Άραγε τι νά 'ναι αυτές οι τόσο σπουδαίες δουλειές που είναι αδύνατον να τις κάνει οποιοσδήποτε άλλος κάτσει στην καρέκλα του Δημάρχου μέχρι το τέλος του χρόνου; Άραγε τι;

Θερμά συγχαρητήρια σε όποιον ή όποιους είχαν την ιδέα να αναρτήσουν τα πανό στο μπαλκόνι του σπιτιού δίπλα από το άγαλμα του Τέλλου Άγρα. Θα απορούσαν οι ξένοι προσκεκλημένοι (μα είναι δυνατόν ο κ. Καλοφωλιάς...) Οι ντόπιοι δεν απορούσαν διότι απλούστατα ξέρουν τώρα πια τι σημαίνει Καλοφωλιάς. Η παραμονή του στη καρέκλα του Δημάρχου Γαργαλιάνων τους τελευταίους μήνες της ζωής του Δήμου μας είναι ντροπή για τους Γαργαλιανιώτες. Ας κρατήσει τον λόγο του για πρώτη και τελευταία φορά. Να παραιτηθεί αμέσως. Γιατί τόσο δέσιμο με την καρέκλα;

ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Δείτε την διαμαρτυρία με εικόνες:




















Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡA NEWS

Αγαπητέ φίλε.

Θα ήθελα να σταθώ σε ενα σημείο του παραπόνου σου για το τι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα στο έκτρωμα που σχεδίασε βουλευτής του κυβερνόντος Κόμματος ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ και μας θυμίζει ότι είναι βουλευτής μια φορά το τρίμηνο.

Γράφεις:
Συνεργασία με τους Φιλιατρινούς για την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου δήμου Τριφυλίας.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ.

Και να την κάνουμε πιο ολοκληρωμένα.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος να είναι ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ και απο Φιλιατρά και απο Γαργαλιάνους.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Ας είναι σε όποιο κόμμα θέλει. Αρκει να είναι αποδεκτό πρόσωπο απο όλους μας.
Αυτόν να τον ψηφίσουμε και οι δύο πόλεις για να βγεί Δήμαρχος.
Φιλιατρινός ή Γαργαλιανιώτης να διοικεί την Κυπαρισσία. και αυτό να εχει συνέχεια.

Δηλαδή Αν αυτή την φορά ο υποψήφιος Δήμαρχος είναι απο τα Φιλιατρά, την επόμενη να είναι απο τους γαργαλιάνους και εκείνον να τον στηρίξουμε ΟΛΟΙ. και οι δυο πόλεις.

Μετα πάλι απο Φιλιατρά, Πάλι απο Γαργαλιάνους... Οι κυπαρίσσιοι να μην δουν Δήμαρχο στον αιώνα τον άπαντα.
Να τους κάνουμε να ζητήσουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ να γίνουμε δεύτερος Δήμος στην Τριφυλία.
Αυτό το έκτρωμα που ζητήσανε να γίνει να το πληρώσουν πανάκριβα.
Εχουμε εμείς την δύναμη.
Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι έχουμε τους περισσότερους ψήφους απο τον Δήμο Κυπαρισσίας, Αετού, Αυλώνα και Τριπύλας ΜΑΖΙ.
Φαντάσου. Οι 4 πόλεις που θέλουν το έκτρωμα του Δήμου Τριφυλίας δεν μπορούν να φτάσουν τις δυο (Φιλιατρά και Γαργαλιάνους). Έχουμε πολύ μεγάλη διαφορά.

Γρήγορη οργάνωση και συντονισμένες κινήσεις χρειάζεται.

Να καθίσουν σε ένα τραπέζι οι του ΠΑΣΟΚ και οι της Ν.Δ των δυο πόλεων και να βρουν το άτομο αυτό που θα μπει υποψήφιος.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.

Αυτόν να βγάλουμε και Δήμαρχο. Tα υπόλοιπα θα κάτσουμε να τα απολαύσουμε.
Θα βλέπουμε τους Κυπαρίσσιους να τρελαίνονται. Να ζητάνε τόνους ηρεμιστικά.

Τι λες?? Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρχίστε να διαδίδετε αυτή την ιδέα.
Κάντε την κτήμα του καθενός. Προλαβαίνουμε να κάνουμε θαύματα.

Ολοκληρώνεται η αποστολή των εκκαθαριστικών για τους ημιυπαίθριους διαβεβαιώνουν τα ΕΛΤΑ

Με τη δέσμευση των ΕΛΤΑ ότι τα εκκαθαριστικά για τους ημιυπαίθριους θα σταλούν μέχρι σήμερα, Τρίτη, στις πολεοδομίες, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η «νομιμοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε εκπρόσωπος των ΕΛΤΑ, σημειώνοντας παράλληλα, ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, καθώς ενήργησε εντός των προβλεπόμενων χρόνων.

Συγκεκριμένα, τα σημειώματα αυτά ........

έφτασαν στα ΕΛΤΑ την περασμένη Τετάρτη, 7 Ιουλίου, το απόγευμα, με την ένδειξη να αποσταλούν ως απλά δέματα, δηλαδή εντός τριών εργάσιμων ημερών και όχι με τη διαδικασία των ταχυμεταφορών.

Την Πέμπτη, όμως, ήταν η 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ. Ως εκ τούτου η παράδοση των σημειωμάτων άρχισε να γίνεται από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί σήμερα, Τρίτη καθώς μεσολαβούσε το Σαββατοκύριακο.

Η πληρωμή στις τράπεζες των προστίμων για τους ημιυπαίθριους ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, με αρκετή ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες που έσπευσαν να τους «νομιμοποιήσουν».

Περίπου στα μισά πολεοδομικά γραφεία δεν είχαν ακόμη φτάσει οι ειδικές αυτοκόλλητες ετικέτες που είχε αποστείλει η ΔΙΑΣ ΑΕ μέσω ΕΛΤΑ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κωδικοί που αντιστοιχούν σε κάθε πολεοδομία να μη φτάσουν στα αρμόδια πολεοδομικά γραφεία, γεγονός που μπλόκαρε και την ενεργοποίηση των τραπεζικών λογαριασμών.

Ωστόσο, τα ΕΛΤΑ δεσμεύτηκαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντός της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ειδικό έντυπο από τις πολεοδομίες, οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν το πρόστιμο στις τράπεζες (μέσω ΔΙΑΣ), στις συνεταιριστικές τράπεζες, καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα ΕΛΤΑ.

Πηγή: in.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Ο προδότης με τα 30 Αργύρια.

Η... διαδροµή Παναθηναϊκός - Ολυµπιακός αλλά και τούµπαλιν δεν είναι εύκολη. Στο µπάσκετ µάλιστα ήταν απροσπέλαστη όταν η πρώην οµάδα επιθυµούσε να διατηρήσει το µήλον της Εριδος στην προθήκη του σπιτιού της.

Ολοι όσοι έχουν προηγηθεί του Βασίλη Σπανούλη είχαν εισπράξει αρνητική απάντηση από την οµάδα όπου αγωνίζονταν. Και ο Σάσα Βολκόφ, που µπορεί να συγκριθεί µε τον «Κill Βill», άλλαξε στρατόπεδο µέσω... ΝΒΑ. Απευθείας και µε τέτοιον τρόπο ουδείς άλλος το είχε πράξει µέχρι χθες βράδυ!

Οι 7 λόγοι που οδήγησαν τον ..........

Σπανούλη στη δύσκολη απόφαση να αλλάξει φανέλα και να φορέσει την ερυθρόλευκη µε το Νο 7 είναι εξής:

1) Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δείξει στον Σπανούλη µε ξεκάθαρο και πειστικό τρόπο ότι θέλουν να κτίσουν τη νέα τους οµάδα µε εκείνον ως «βάση». Του έδειξαν την εκτίµησή τους και µάλιστα πολύ νωρίς.

2) Ο Παναθηναϊκός προτίµησε να ολοκληρωθεί η σεζόν και ιεράρχησε ως δεύτερο το θέµα Σπανούλη. Ανανέωσε το συµβόλαιο του Διαµαντίδη και µετά του κατέθεσε πρόταση, η οποία είχε την υποσηµείωση ότι το ταβάνι είναι οι αποδοχές του Διαµαντίδη.

3) Η πρόταση που έκανε ο Ολυµπιακός ήταν για κάθε χρόνο του 3ετούς συµβολαίου κατά 400.000 ευρώ µεγαλύτερη. Οι «πράσινοι» έφθασαν µέχρι τα 6.000.000 ευρώ, ενώ η προσφορά των «ερυθρολεύκων» ήταν 7.200.000 (πάντα καθαρά ποσά).

4) Οπως διέρρεε από το στενό περιβάλλον του, ο Σπανούλης είχε παράπονα και από τον τρόπο που τον χρησιµοποιούσε ο Οµπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Ο 27χρονος άσος οµολογεί ότι ο προπονητής του ΠΑΟ είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη, όµως θεωρεί πως ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν είχε τον ρόλο που θα έπρεπε.

5) Ακόµη του δηµιουργήθηκε η αµφιβολία για το αν ο Οµπράντοβιτς και ο Παναθηναϊκός ήθελαν περισσότερο να τον κρατήσουν στο ρόστερ ή κυρίως δεν ήθελαν να καταλήξει στον Ολυµπιακό. Στη συζήτηση που τηλεφωνικώς είχε µε τον Σέρβο στις 21/6 ο 50χρονος προπονητής τόνισε ότι επιθυµεί σφόδρα την παραµονή του στην οµάδα, όµως όταν τον συµβούλεψε να προτιµήσει το εξωτερικό και όχι τον Ολυµπιακό στην περίπτωση που υπάρχει οικονοµική διαφορά στις προτάσεις, µπήκε στο µυαλό του η αµφιβολία.

6) Οταν ο Ολυµπιακός, µετά την ενηµέρωση που είχαν οι ΚΑΕ για τα νέα οικονοµικά δεδοµένα, πάγωσε την υπόθεση, ο Σπανούλης προσπάθησε να ρίξει γέφυρες µε τον Παναθηναϊκό. Ο εκπρόσωπός του Μίσκο Ραζνάτοβιτς ταξίδευσε για αυτό τον λόγο µέχρι τη Βαρκελώνη προκειµένου να βρει ευκαιρία να συζητήσει µε τον τιµ-µάνατζερ των «πρασίνων» Μάνο Παπαδόπουλο αλλά ο ΠΑΟ δεν έδειξε πρόθεση να τελειώσει την υπόθεση. Δύο µέρες δεν κινήθηκε και ο Σπανούλης θεώρησε ότι οι Γιαννακόπουλοι δεν τον θέλουν πλέον στην οµάδα και πως όσοι του έλεγαν ότι έχουν και προβλήµατα στην εταιρεία τους ίσως να είχαν δίκιο.

7) Την κρίσιµη στιγµή, ο Ιβκοβιτς τηλεφώνησε στον κ. Π. Αγγελόπουλο και ζήτησε να προχωρήσει τις διαδικασίες, τονίζοντας ότι ο Σπανούλης ήταν το πιο σηµαντικό κοµµάτι του νέου ερυθρόλευκου παζλ. Είχε συνοµιλήσει ήδη µε τον παίκτη και όταν έγινε το τελικό ραντεβού, απλώς µπήκαν οι υπογραφές!


ΣΧΟΛΙΟ
ΚΟΡΟΪΔΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ... ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ.
ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ.
Περιμένεις βρε ρεζίλη να γίνεις πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό????? Θα περιμένεις χιλιάδες χρόνια.
Δεν σου άρεσαν βρε ρεζίλη τα πρωταθλήματα που πήρες, δεν σου άρεσαν βρε ρεζίλη τα 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού.
Ήθελες ρεζίλη των σκυλιών να πας στους γάβρους. Στα τσκίδια λοιπόν κορόϊδο.
Απο τους Παναθηναϊκούς ξεγράφτηκες οριστικά.

Σου αφιερώνω και τα πρωτοσέλιδα με την ξεφτίλα σου.




Με διαδικτυακή παρουσία ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Διαδικτυακή παρουσία απέκτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών λίγες μέρες μετά την συγκρότηση του σε σώμα.
Ενα όμορφο καλαίσθητο (ίσως για αρχή) blog που εκει θα αναγράφονται οι ανακοινώσεις τους, οι διαγωνισμοί, θερινά και χειμερινά ωράρια καταστημάτων και γενικά ότι θα ήταν χρήσιμο προς ενημέρωση των Εμπόρων των Φιλιατρών.

Ηδη -από όσο είδαμε- έχουν .......

αναρτήσει το νέο Διοικητικό τους συμβούλιο και έχουν βάλει και τον διαγωνισμό που τρέχει για το καλύτερο σλόγκαν που θα συνοδεύει παντού την πόλη μας, και το σήμα του Εμπορικού Συλλόγου.

Η σελίδα του Εμπορικού συλλόγου Φιλιατρών είναι: http://esfiliatron.blogspot.com

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα καθήκοντα του Νέου Δ.Σ. και φυσικά να μας ενημερώνουν τακτικά με αναρτήσεις τους στην σελίδα τους.

Cinema κάτω απο τα άστρα στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών

Ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουλίου τις προβολές του ο Δημοτικός κινηματογράφος Φιλιατρών με την κινηματογραφική λέσχη στο Αίθριο του Δημαρχείου της πόλης μας όπως κάθε καλοκαίρι κάτω από τ' άστρα.

Το πρόγραμμα προβολών που θα πραγματοποιηθούν υπόσχεται να σας κάνει να περάσετε νύχτες διασκέδασης καθώς η πλειοψηφία των προβολών είναι κωμωδίες.
Στον καιρό της οικονομικής κρίσης το cinema υπόσχεται φθηνή διαδσκέδαση για όλους.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:45 ΑΚΡΙΒΩΣ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των προβολών.


Από Παρασκευή 16 έως και Δευτέρα 19 Ιουλίου
Το νησί των Καταραμένων (THE SHUTTER ISLAND) του Μάρτιν Σκορτσέζε.
Είδος ταινίας: Δραματική, Μυστηρίου, Θρίλερ Διάρκεια 139 λεπτά.
Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μαξ Φον Σίντοφ, Τζάκι Ερλ Χάλεϊ


Από Παρασκευή 23 έως και 16 Ιουλίου
SOUL KITCHEN του Φατίχ Ακίν
Είδος ταινίας: Κωμωδία Διάρκεια 99 Λεπτά
Παίζουν: Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μπίρολ Ουνέλ, Άνταμ Μπουσδούκος


Από 30 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου
H ΝΗΣΟΣ [Ελληνικό] του Χρήστου Δήμα
Είδος ταινίας: Κωμωδία Διάρκεια 97 Λεπτά
Παίζουν: Ελένη Καστάνη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τάνια Τρύπη, Δημήτρης Τζουμάκης, Κώστας Βουτσάς.


Από 6 έως και 9 Αυγούστου
ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ [ Ελληνικό ] του Παντελή Βούλγαρη.
Είδος ταινίας: Πολεμικό Δράμα. Διάρκεια 124 λεπτά.
Παίζουν: Χρήστος Καρτέρης, Γιώργος Αγγέλκος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Συμεωνίδης, Βικτόρια Χαραλαμπίδου, Κώστας Κλεφτογιάννης, Ιούλιος Τζιάτας, Άννα Παρτσάνη και Θανάσης Βέγγος.


Από 13 έως και 16 Αυγούστου
ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (THE GHOST WRITER) του Ρομάν Πολάνσκι
Είδος ταινίας: Δραματική, Μυστηρίου, Θρίλερ Διάρκεια 139 λεπτά.
Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Κιμ Κατράλ, Ολίβια Ουίλιαμς, Τομ Ουίλκινσον, Τίμοθι Χάτον.


Από 20 έως και 23 Αυγούστου
ΥΠΟΨΙΑ (CHLOE) του Ατόμ Εγκογιάν
Είδος ταινίας: Δραματική, Θρίλερ Διάρκεια 96 λεπτά.
Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Αμάντα Σίφριντ, Τζούλιαν Μουρ


Από 27 εως και 30 Αυγούστου
ΕΝΝΕΑ (ΝΙΝΕ) του Ρομπ Μάρσαλ
Είδος ταινίας: Μιούζικαλ, αισθηματική. Διάρκεια 110 λεπτά.
Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Μαριόν Κοτιγιάρ, Πηνελόπη Κρουζ, Τζούντι Ντεντζ, Νικόλ Κίντμαν, Κέιτ Χάντσον, Σοφία Λόρεν


Από 3 έως και 6 Σεπτεμβρίου
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΡΕΕΣ (KNIGHT & DAY) του Τζέιμς Μάνγκολντ
Είδος ταινίας: Μιούζικαλ, αισθηματική. Διάρκεια 110 λεπτά.
Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ.


«Ψαλίδι» στις αγροτικές επιδοτήσεις για τις χώρες με ελλείμματα

Οι υπουργοί οικονομίας της Ευρωζώνης, στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία επί της πρότασης της επιτροπής για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στις χώρες που αφήνουν ανεξέλεγκτο το δημοσιονομικό τους έλλειμμα και το χρέος.
Η απόφαση αυτή πλήττει τους αγρότες και τους αλιείς που επωφελούνται των επιδοτήσεων του γεωργικού ταμείου.

Σημειώνεται πως το μέτρο αυτό προβλέπει το “μπλοκάρισμα” από τις Βρυξέλλες των κοινοτικών επιδοτήσεων προς τους αγρότες, επιτρέποντας όμως στις εθνικές αρχές να συνεχίσουν να τις καταβάλλουν στους ενδιαφερόμενους με δικούς τους πόρους.

Σε ανακοίνωση του, στο τέλος της συνεδρίασης, ο Βαν Ρόμπεϊ ανέφερε πως "Συζητήθηκαν οι μεγάλες παράμετροι μιας μεταρρύθμισης του συστήματος των κυρώσεων (...) το πεδίο των χρηματοοικονομικών και μη οικονομικών ...

κυρώσεων θα πρέπει να διευρυνθεί, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού της ΕΕ".

Νωρίτερα το πρωί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησαν την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ποιά είναι η θέση του υπουργείου καθώς και τι σκοπεύει να κάνει σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα παραπάνω μέτρα, τα οποία υπάρχουν εδώ και καιρό υπό την μορφή προτάσεων από τον Όλι Ρεν.

Σάκης Αρσενίου - Σαν την αγάπη μας δεν έχει .





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.