Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Πιθανότητα περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων»

Μετά την από 05/07/10 σχετική ερώτησή της με την οποία έθετε το ζήτημα της περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

«Πιθανότητα περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων»

Με απόφασή τους, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στις χώρες μέλη που δεν τιθασεύουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και έχουν υπερβολικό δημόσιο χρέος.
Ανάμεσα στις κυρώσεις αυτές περιλαμβάνεται ..........

και η παρακράτηση – περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων (ενιαία ενίσχυση), που προορίζονται για τους αγρότες. Σύμφωνα με την υιοθετηθείσα πρόταση, στα κράτη μέλη της Κοινότητας που δεν τηρούν τους τροποποιημένους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία), δεν θα χορηγούνται από τις Βρυξέλλες μέσω του κοινοτικού προϋπολογισμού οι ετήσιες κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Τα εν λόγω κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν στους αγρότες από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς τις ενισχύσεις στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα θα παρακρατείται και ένα ποσό από τα κράτη μέλη, ως πρόστιμο, το οποίο δεν θα επιστρέφεται σε περίπτωση υποτροπής.

Σύμφωνα με πρόσφατη τοποθέτηση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή, «αυτή η προσέγγιση (της περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων) απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα και απέχει από μία ουσιαστική αντιμετώπιση της οικονομική ύφεσης που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιθέτως μία περικοπή των αναπτυξιακών πόρων και των κοινοτικών επιδοτήσεων περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει στα κράτη μέλη παρά θα τους δώσει μία ενίσχυση για να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα».

Αναμφισβήτητα, η λήψη της παραπάνω απόφασης αποτελεί αποτέλεσμα, για μια ακόμα φορά, λάθος πολιτικής κρίσης, καθώς η περικοπή πόρων λειτουργεί ενάντια στην πραγματική σύγκλιση μεταξύ των ευρωπαϊκών οικονομιών, ενισχύει την απόκλιση μεταξύ των ευρωπαϊκών οικονομιών, εντείνει την άνιση ανάπτυξη εντός της Ε.Ε., με συνέπεια να καταρρακώνει την παραγωγικότητα και να καταβαραθρώνει το επίπεδο διαβίωσης του αγροτικού κόσμου αλλά και της υπαίθρου συνολικά.

Επειδή, η κίνηση αυτή θα έχει παράπλευρες απώλειες τόσο στην Αγροτική όσο και στην Εθνική οικονομία.

Επειδή, υπό το φάσμα των δημοσιοοικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας αυτή η απόφαση είναι καταστροφική για την κλονισμένη οικονομία μας.

Επειδή, η απόφαση αυτή θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στην Ελληνική Γεωργία.

Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών

1. Συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση στη λήψη της παραπάνω απόφασης;

2. Τι σκοπεύει να πράξει σε διαπραγματευτικό επίπεδο για την τροποποίηση της παραπάνω απόφασης και την αναστολή του κινδύνου για απώλεια μεγάλου μέρους του εισοδήματος του κόσμου της υπαίθρου;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Josef Frank

Josef Frank: Διάσημος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής που γεννήθηκε στη Βιέννη στις 15 του Ιουλίου του 1885 και πέθανε στη Στοκχόλμη στις 8 Ιανουαρίου 1967.

Αυστριακός αρχιτέκτονας, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, δάσκαλος και συγγραφέας.Ηταν Αυστριακός αρχιτέκτονας και συνδεόταν με το γνωστό Κύκλο της Βιέννης .

Το 1933 μετακόμισε στη Σουηδία, .........

όπου εργάστηκε για την εταιρεία Svenskt Tenn στο σχεδιασμό και μέχρι το τέλος της ζωής του αφιερώθηκε στο σχεδιασμό επίπλων, υφασμάτων Το 1965 κέρδισε το Μεγάλο αυστριακό κρατικό βραβείο για την αρχιτεκτονική.

Τα σχέδιά του ήταν πέρα από το συνηθισμένο και αψηφά σύγχρονες ευαισθησίες προσφέροντας αντίθεση με το γραμμικό.

Η Google αφιερώνει σήμερα στα 125α γενέθλια του μεγάλου αυτού εκπρόσωπου του σουηδικού design που ξεφεύγει εντελώς από το γραμμικό σχέδιο και επηρεασμένος από Ιταλλική Αναγέννηση αλλά και Ασιατική και ευρωπαϊκή τέχνη δημιουργεί κάτι εντελώς διαφορετικό που φέρει τη σφραγίδα του.

Στο γνωστό Αυστριακό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Josef Frank που γεννήθηκε στη Βιέννη στις 15 του Ιουλίου του 1885 και πέθανε στη Στοκχόλμη στις 8 Ιανουαρίου 1967, έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της.
Επίσης ήταν διακοσμητής εσωτερικών χώρων, δάσκαλος και συγγραφέας και ....συνδεόταν με το γνωστό Κύκλο της Βιέννης .

«Costa Navarino»: Προσέλαβε 904 νέους εργαζομένους στη Μεσσηνία

Ενώ τους τελευταίους μήνες χάθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας, μια ελληνική επιχείρηση προσέλαβε -μόνο τους τελευταίους 2 μήνες- όχι μερικές δεκάδες, αλλά 904 νέους εργαζομένους.

Ο άθλος αυτός έχει να κάνει με την τεράστια, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, επένδυση που σχεδίαζε εδώ και 20 χρόνια -και σήμερα λειτουργεί ένα μέρος της- ο εφοπλιστής κ. Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία...

Πρόκειται για τα δύο πρώτα ξενοδοχεία ..........

πολυτελείας και ένα γήπεδο γκολφ, τα οποία είναι μέρος του μεγαλύτερου τουριστικού πρότζεκτ που έχει γίνει στην Ευρώπη και αφορά τη δημιουργία στη Μεσσηνία 8 ξενοδοχείων πολυτελείας και τεσσάρων γηπέδων γκολφ, συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ.

Από τους 904 εργαζομένους που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία «Navarino Dunes» οι 678 κατάγονται από τη Μεσσηνία, ενώ εκατοντάδες άλλοι εργάζονται στην κατασκευή των επόμενων δύο ξενοδοχείων και ενός επιπλέον γηπέδου γκολφ του ομίλου, που θα λειτουργήσουν το 2013.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και των γηπέδων γκολφ, ενώ με βάση την ίδια μελέτη για κάθε ευρώ που δαπανάται μέσα στο ξενοδοχείο ξοδεύεται άλλο ένα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νομού, η Μεσσηνία είναι ίσως ο μοναδικός νομός της χώρας όπου δεν έχει κάνει την εμφάνισή της η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Η επιχείρηση TEMES του καπετάνιου -όπως αρέσκονται να προσφωνούν οι ντόπιοι τον κ. Κωνσταντακόπουλο -βρίσκει με δυσκολία πλέον προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχουν «μεταναστεύσει» από την Αθήνα δεκάδες εργαζόμενοι, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής κάνουν χρυσές δουλειές αφού όλοι έχουν, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, καθημερινές συναλλαγές με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τού «Costa Navarino».

Τα δύο πρώτα ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πύλες τους πριν από μερικές εβδομάδες είναι πράγματι εντυπωσιακά, αφού εκτείνονται σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων και διαθέτουν εντυπωσιακές σουίτες, που φτάνουν ακόμη και τα 660 τ.μ., εκατοντάδες πισίνες και μια σειρά από ευκολίες που αποζητά ο υψηλού επιπέδου επισκέπτης.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο της επένδυσης είναι το εντυπωσιακό γήπεδο γκολφ, το οποίο εκτείνεται σε μια έκτα- ση 1.000 στρεμμάτων και περιβάλλει τα δύο ξενοδοχεία, το μάνατζμεντ των οποίων έχει αναλάβει η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων «Starwood».

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την περιοχή Ρω- μανός στην Πύλο, αυτή τη στιγμή τα εργοτάξια των κατασκευαστικών εταιρειών είναι σε πλήρη ανάπτυξη για να καταφέρουν να έχουν ολοκληρώσει και να θέσουν σε λειτουργία τα επόμενα δύο ξενοδοχεία και το ένα γήπεδο γκολφ το 2013.

Το χαρακτηριστικό των δύο υπό κατασκευή ξενοδοχείων είναι ότι δεν θα φαίνονται με γυμνό μάτι, αφού το σύνολο των δωματίων τους θα είναι υπόσκαφα, δηλαδή θα είναι λαξευμένα μέσα σε μια φυσική πλαγιά που υψώνεται μπροστά από τη μία αμμώδη παραλία στον κόλπο του Ναυαρίνου.

Το μόνο που θα διακρίνει ο επισκέπτης θα είναι οι πισίνες, που θα βρίσκονται μπροστά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Από τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση των επόμενων δύο ξε- νοδοχείων στη θέση Ριζόμυλος της Μεσσηνίας, ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή των ξενοδοχειακών μονάδων στη θέση Κυνηγός της Πύλου.

Νέοι αγρότες: Αίτηση για την πρώτη δόση του πριμ

Για την είσπραξη της πρώτης δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης (40%), οι ενταχθέντες αγρότες στο κοινοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων αγροτών θα πρέπει να υποβάλουν μια επιπλέον αίτηση στις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των Νομαρχιών, όπου και υπέγραψαν τη σύμβαση ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Για εκείνους που ακόμα δεν έχουν υπογράψει σύμβαση, η αίτηση θα υποβληθεί ταυτόχρονα με την υπογραφή της σύμβασης ένταξης στο πρόγραμμα.

Όσοι εκ των νέων γεωργών έχουν δηλώσει .........

επιφύλαξη στην υπογραφή της σύμβασης και έχουν κάνει προσφυγή ή έχουν αποφασίσει να υπογράψουν με επιφύλαξη όταν παραλάβουν τη σύμβαση ώστε να διεκδικήσουν νομικά το οφειλόμενο ποσό που είχαν αιτηθεί, πρέπει σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών να αναγράψουν ιδιοχείρως δίπλα από την υπογραφή της αίτησης για την είσπραξη της πρώτης δόσης το ακόλουθο: «χωρίς να παραιτούμαι από την διεκδίκηση πλήρως του οφειλόμενου ποσού».

Πηγή: ΑΝΑ - ΜΠΑ

Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου

Δεκτό επί της αρχής έγινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου. Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής, σε σύνολο 289 ψηφισάντων «ναι» είπαν 157 βουλευτές, «όχι» 129, ενώ παρών δηλωσαν τρεις βουλευτές.

Μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν το νομοσχεδιο, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ενώ παρών δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου και Κώστας Κιλτίδης. Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Αμέσως μετά την ολοκληρώση της ...........

ονομαστικής ψηφοφορίας ξεκίνησε η διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου και επί των άρθρων.

«Θα επεξεταστούν τυχόν αδικίες για τους ενστόλους»

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τυχόν αδικίες ή αβλεψίες από την εφαρμογή του ν/σ για τους ενστόλους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, έχουν σταματήσει οι αιτήσεις για τη πρόωρη συνταξιοδότηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Απαντώντας στον Γ. Καρατζαφέρη και τα περί μαζικής αποχώρησης στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Αμυνας ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι ακριβή και ότι παρά την κινδυνολογία που υπήρξε, οι αιτήσεις δεν έφτασαν την οροφή του 2008 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διπλασιαστούν οι αναιρέσεις μετά τις αλλαγές που έγιναν.

«Όλα αυτά τα “ωραία” που μας είπατε για τους ένστολους, δεν αντέχουν σε καμία λογική... Εσείς μας είπατε ότι έχει σταματήσει το κύμα φυγής, οι ενώσεις όμως των αξιωματικών, που είναι στο γραφείο αυτή τη στιγμή, μας λένε ότι πρόκειται για κύματα και ότι θα φτάσουν στο τέλος του χρόνου τους 8.000. Εκπληκτικός αριθμός. Του χρόνου δεν θα έχετε διοικητές! Θα ψάχνετε διοικητές για ένα σύνταγμα ή ένα τάγμα», παρατήρησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. .

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι ρυθμίσεις για το ένστολο στρατιωτικό προσωπικό λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους τις ιδιομορφίες του επαγγέλματος τους και εκτίμησε πως «έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο ορθολογικά και με θαρραλέο τρόπο και στον επικουρικό τομέα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε εξάλλου για την ανάγκη ενός Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο, όπως είπε, θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και τόνισε ότι το 2010 θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας γιατί πρέπει να επανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας προκειμένου το 2011 να επανατοποθετηθούμε με τους δανειστές μας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ανάψει το φως στην άκρη του τούνελ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΔΩ

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Ένας πολίτης της Καλαμάτας διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στην πολη του και προφανώς και στην γειτονιά του.

Ο φίλος μας λοιπόν αναφέρει:

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ..........

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΑ.
ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη