Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Καιρός για αποχώρηση και να αναλάβει νεο αίμα το blog.

Αγαπητοί φίλοι. Σήμερα το Φιλιατρά news ξεκινά μια νέα πορεία.
Μια νέα ομάδα διαχείρισης, αναλαμβάνει να διατηρήσει ψηλά στην προτίμηση σας το blog που όλοι εσείς τόσο αγαπήσατε.
Ο Αρχικός διαχειριστής μετά από δυο χρόνια επιτυχίας αποφάσισε να σταματήσει την διαχείριση του blog.
Όλοι μας μάθαμε από αυτόν. Όλοι .......

μας καθίσαμε να μάθουμε τα κόλπα που έχουν κάνει το Φιλιατρά News να ξεχωρίσει. Το οφείλουμε όλοι μας στον Αρχικό διαχειριστή.

Αποφάσισε ότι πρέπει να σταματήσει. Για τους δικούς του λόγους. Οσο και αν προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε στάθηκε αδύνατο.
Τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε βάζοντας μας διαχειριστές στο Φιλιατρά News.
και οι τέσσερις Διαχειριστές υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του.

Ακολουθεί μήνυμα από τον αρχικό διαχειριστή του blog.

Αγαπητοί αναγνώστες.

Πρίν απο 4 μερες το Φιλιατρά News έκλεισε δυο χρόνια ζωής. Δυο χρόνια απο τα οποία το εναμισι ήταν μόνο πρώτο στην κορυφή της αναγνωσιμότητας ανάμεσα σε όλα τα Μεσσηνιακά blogs.
Και αυτό ήταν καλό γιατί μέσα από το Φιλιατρά News βρήκε βρήκε φωνή ο απλός πολίτης για να θέσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και που δεν μπορεί να το πει αλλού είτε γιατι δεν του το δημοσιεύουν είτε γιατί δεν θελουν να αναρτώνται παράπονα που θίγουν παραχαϊδεμένα αφτάκια.
Εδω το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ίδιος ο απλός πολίτης βρήκε συμπαραστάτη το Φιλιατρά News. Άλλωστε αυτό υποστηρίξαμε απο την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε.
Κοντά και δίπλα στον πολίτη και απέναντι στην εξουσία. Γιατί ο πολίτης είναι που μας ανεβασε ψηλά και όχι η εξουσία.

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Οχι όμως και το Φιλιατρά News.
Όλοι σας ξέρετε ότι η ομάδα Διαχείρησης του Φιλιατρά Νews αποτελούνταν από 5 άτομα και 3 συντάκτες.
Τα 4 αυτά άτομα μετά από πολλές ώρες εξάσκησης σε δοκιμαστικό blog έχουν φτασει σε εξαιρετικό επίπεδο που δεν θα φανεί και πολυ η αλλαγή στη διαχειρηση.

Mεσα από αυτές τις γραμμές που τις αναρτά πλέον η εναπομείναντα ομάδα διαχείρησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολυ για όλα. Να σας ευχαριστήσω πολύ όλους εσάς που το αγκαλιάσατε, που το βάλατε στην αρχική σας σελίδα, που το βάλατε στα αγαπημένα σας... Όλους εσάς που εγκαταστήσατε την Φιλιατρά News toolbar και είσαστε πάρα μα πάρα πολλοί.

Αυτές λοιπόν είναι οι τελευταίες γραμμές απο εμένα.
Η νεα Διαχειριστική ομάδα (σε συνδιάσκεψη που είχαμε) είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς εμένα.

Αλλωστε όλο αυτο το διάστημα αυτό έχουν δείξει. τωρα πια μπορούν ισάξια να συνεχισουνε να διατηρου στην κορυφη το Φιλιατρά news.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.


Ανακοίνωση απο την ομάδα Διαχείρησης του Φιλιατρά News.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Απόψε το βράδυ θα γίνουν κάποιες ανακατατάξεις στην ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά Νews οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ελπίζουμε σε κατανόηση σας.



Παρατείνεται ο διαγωνισμός για το λογότυπο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουλίου -σύμφωνα με ανακοίνωση- ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για το λογότυπο και το σλόγκαν του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι λόγω μη ικανοποιητικής συμμετοχής, στον διαγωνισμό για το λογότυπο που θα επιλεγεί για τον σύλλογο μας, παρατείνετε μέχρι τέλος Ιουλίου, η προθεσμία υποβολής των προτάσεων σας, που μπορούν να γίνονται πλέον μεσώ του EMAIL του συλλόγου μας.
Λόγω της παράτασης αυτής θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας και για την ημερομηνία που θα γίνει και η απονομή του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ για το καλύτερο λογότυπο που θα επιλεγεί.


Από το blog του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών



Ο Μαλάκας συνεχίζει ακάθεκτος: Ψεύτικο e-mail από την Εθνική Τράπεζα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΨΕΥΤΙΚΟ E-MAIL ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εδω και κάτι μέρες κάποιος Μαλάκας αποστέλλει σε διάφορα mailbox μήνυμα για δήθεν πρόβλημα με τον λογαριασμό μας (των παραληπτών του e-mail) στην Eθνική τράπεζα.

Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο μιας και ο εν λόγω μαλάκας φροντίχζει μέσω του systran να μεταφράζει (το αγγλικό του μάλλον κείμενο) στα Ελληνικά.
Το αποτέλεσμα... Είναι για γέλια.

Διαβάστε το mail που αποστέλλει σε πολύ κόσμο (μεταξύ των οποίων και σε εμας) ο εν λόγω μαλάκας.......

Αγαπητοί πελάτες,

Τα αρχεία μας δείχνουν ότι η σύνδεση του λογαριασμού σας έχει παγώσει λόγω της
ακόλουθους λόγους.


Είσοδος σε δίκη με ανακριβείς πληροφορίες.

Ελλιπής ή ελλείποντα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Σας προτρέπουμε να αποκαταστήσει την Εθνική Τράπεζα σε απευθείας σύνδεση λογαριασμού αμέσως να αποτρέψει το κλείσιμο του λογαριασμού σας.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να αποκατασταθεί η Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό

Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου τραπεζικές θα λάβει αυτό το μήνυμα αρκετές φορές οφείλεται σε τεχνικά
ζητήματα, ωστόσο, ακολουθώντας τις οδηγίες τουλάχιστον μία φορά είναι υποχρεωτική


ΕΝΟΕΙΤΑΙ ότι επ ουδενί δεν πρέπει να κάνετε αυτά που λεει μέσα το mail.
Είναι κλασική περίπτωση Fishing (ηλεκτρονικού ψαρέματος υποκλοπής στοιχείων και κωδικών).

Και το βραβείο της ανοικτής παλάμης παίρνει ΕΠΑΞΙΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ....

Με "Το νησί των καταραμένων" ξεκινούν οι προβολές του θερινού cinema.

Με την ταινία "Το Νησί των καταραμένων" (Shutter Island) ξεκινούν απόψε οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης στο Αίθριο του Δημαρχείου των Φιλιατρών όπως πάντα κάτω από τ' αστέρια.

Πρόκειται για μια ταινία μυστηρίου που την σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάρτιν Σκορτσέζε.

Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μαξ Φον Σίντοφ, Τζάκι Ερλ Χάλεϊ

Υπόθεση:
Καλοκαίρι 1954. Ο Αμερικανός αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ φτάνουν σ’ ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς.

Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα............

Η ταινία θα προβάλλεται από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου μέχρι ......

και την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 21:45 ΑΚΡΙΒΩΣ.
Προσέξτε την ώρα για να μην χάσετε ούτε λεπτό.

Δείτε το trailer



Το ΚΕΠ… στον υπολογιστή σας

Ένα λογισμικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ώστε να μη χρειάζεται να μεταβαίνουν στα ΚΕΠ, αλλά να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω του διαδικτύου, δημιούργησε και διαθέτει δωρεάν η νομαρχία Σερρών.

Ο «Σύμβουλος Υποθέσεων, έκδοση 1.0», όπως ονομάζεται το λογισμικό, συγκεντρώνει πολλές από τις προσφερόμενες υπηρεσίες των ΚΕΠ σε ένα πρόγραμμα.

Μέσω αυτού οι πολίτες μπορούν να ..........

προβάλλουν, να επεξεργάζονται και να εκτυπώνουν έντυπα αιτήσεων, εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων, διαδικασία στην οποία διευκολύνονται χάρη στα ήδη συμπληρωμένα υποδείγματα.

Στην ενότητα του ΑΣΕΠ προσφέρεται η δυνατότητα προβολής και επεξεργασίας όλων των εντύπων του ΑΣΕΠ (όπως έντυπα αιτήσεων, υπεύθυνων δηλώσεων εμπειρίας κτλ.), όλων των ειδών προκηρύξεις θέσεων εργασίας (προκηρύξεις τακτικών θέσεων, φορέων, ειδικού επιστημονικού προσωπικού, συμβάσεων μίσθωσης έργου, μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου και εποχικού προσωπικού), καθώς και προβολής χρήσιμων παραρτημάτων.

ΠΗΓΗ: EΦ. Μακεδονία

ΣΧΟΛΙΟ
Να μια πολύ καλή κίνηση απο την Νομαρχία Σερρών.
Μπράβο τους αν και θα έπρεπε αυτό το λογισμικό να εχει αναπτυχθεί από πιο κεντρικά και να διατίθεται σε όλους σε όλη την Ελλάδα.

Παπανδρέου: Σύντομα οι Ελληνες θα είναι πιο ευτυχισμένοι!

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός, από τον Πόρο, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης. Είμαι, τόνισε, πολύ πιο αισιόδοξος και σίγουρος ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι.

Σε εννέα μήνες που πέρασαν, σημείωσε, καταφέραμε το ακατόρθωτο. Και να αποφύγουμε την πτώχευση, αλλά και να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι και πάλι μια άξια χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ..........

παγκόσμια οικονομική κρίση και στην ελληνική της διάσταση, καθώς και στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του.
Αν αφήναμε να εξελιχθεί η κρίση, είπε, σήμερα θα μας είχε οδηγήσει στην χρεοκοπία και σε ένα βαθύ και μακροχρόνιο μαρασμό. Ήταν,σημείωσε, η μεγαλύτερη κρίση της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες.

Αναφερόμενος στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι γνωρίζαμε πως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και αδικίες. Και υποσχεθήκαμε και υποσχόμαστε και σήμερα να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Αλλά, αυτό που συναντήσαμε, υπογράμμισε, δεν είχε προηγούμενο. Η χώρα ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης και της κατάρρευσης και η αξιοπιστία της ήταν ανύπαρκτη. Παρ' όλα αυτά, όπως είπε, δεν διστάσαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δώσαμε τις μάχες παντού για να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Και να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα άξια, μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τα λάθη της. Και αυτό, όπως είπε, το πετύχαμε όλοι μαζί, κυβέρνηση και Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο δάνειο των 110 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι με τη λήψη αυτού του δανείου η χώρα έχει σύμμαχο το χρόνο για να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και να κάνει όσα δεν έγιναν μέχρι σήμερα.

Στο κλείσιμο των εργασιών μίλησε και ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κρίση που βιώνει. Όπως τόνισε η Ελλάδα δείχνει με τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση ότι δεν θα αφήσει την κρίση να πάει χαμένη και θα την κάνει ευκαιρία. Ανέφερε, επίσης, ότι και ο ίδιος εάν του ζητούσαν να προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα πρότεινε ακριβώς τα ίδια και θα ξεκινούσε από τα θέματα της δημοκρατίας. Μεγάλη έμφαση έδωσε ο κ. Στίγκλιτς στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην προσπάθεια είσπραξης φόρων. Και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τα οποία παρουσίασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Στίγκλιτς ανέφερε, επίσης, ότι σε περιόδους κρίσης δεν αρκούν μόνο η εξυγίανση και η προσαρμογή αλλά χρειάζεται ανάπτυξη και ένα όραμα και διαπίστωσε ότι στις παρουσιάσεις που έγιναν από τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κ. Κατσέλη υπήρχε ένα ξεκάθαρο όραμα. Και έκλεισε λέγοντας ότι η οικονομία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσον για την ανθρώπινη ευημερία.

Η καθηγήτρια του LSE Μέρι Κάλντορ τόνισε ότι αυτό που είδαμε στην Ελλάδα - και είναι σημαντικό - είναι ότι ο τρόπος να βλέπεις τα πράγματα μέσα από τη δημοκρατία. Και αυτό, όπως είπε, αποτελεί πηγή έμπνευσης. Βρισκόμαστε, είπε, στο τέλος της μαζικής παραγωγής και χρήσης του πετρελαϊκού μοντέλου, το οποίο χαρακτήρισε ως τέλος της δεύτερης βιομηχανικής επανάστασης. Στην εποχή που ζούμε, ανέφερε η κ. Κάλντορ, πρέπει να πάμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αυτό της Πράσινης Ανάπτυξης, στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο πρόεδρος των Πρασίνων της Γερμανίας Οζντεμίρ Τζεμ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν στην Ελλάδα και τους Έλληνες οι Γερμανοί στην πρώτη περίοδο της κρίσης. Εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο αυτό, αλλά και τη λύπη του διότι η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν μίλησε εναντίον όλων αυτών που έφθασαν να προτείνουν ακόμα και την πώληση ελληνικών νησιών. Ο κ. Τζεμ απευθύνθηκε και στην ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως "όταν έρθει η στιγμή να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Είναι σημαντικό να είσαστε όλοι μαζί". Ανέφερε, επίσης, ότι αυτές τις ημέρες που είναι στην Ελλάδα προσπάθησε να φανταστεί τι θα γινόταν στη Γερμανία αν λαμβάνονταν εκεί τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση. Και όπως είπε ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει το βαθύ του σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες για τις προσπάθειες που κάνουν να βγουν από την κρίση.

Από Πρώτο θέμα

ΕΛΓΑ: Καταβολή ενισχύσεων συνολικού ύψους 4,3 εκατ. ευρώ

Στην καταβολή οικονομικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 4.396.071 ευρώ προς 3930 αγρότες παραγωγούς για διάφορα αίτια προχωρεί τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ Ειδικότερα :

" Στις 16/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ύψους 2.551.156 ευρώ σε 789 παραγωγούς για τις ζημιές που προξένησαν οι πυρκαγιές το 2007 , κυρίως στους Νομούς Ηλείας , Αχαΐας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Θεσπρωτίας κ.α.

" Στις 19/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ύψους 644.033 ευρώ σε 2.368 παραγωγούς για απώλεια παραγωγής από ξηρασία στα σιτηρά το 2007 στους Νομούς Κιλκίς, Λέσβου, Πέλλας, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής κ.α.

" Στις 20/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ..........

ύψους 923.120 ευρώ σε 589 παραγωγούς για ζημιές που προξενήθηκαν από παγετό τον Φεβρουάριο του 2008 στα εσπεριδοειδή των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Πρεβέζης, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας κ.α.

" Επίσης, στις 16/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου από το ετήσιο πρόγραμμα του 2006 ύψους 125.904 ευρώ σε 86 παραγωγούς από διάφορους Νομούς της χώρας, ενώ στις 14/07/2010 καταβληθήκαν ενισχύσεις ύψους 56.587 ευρώ σε 13 παραγωγούς των Νομών Κορινθίας και Λακωνίας για ζημιές που προξενήθηκαν από πυρκαγιές το 2006.

Επιπλέον ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στις 16/07/2010 στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 110.728 ευρώ σε 85 παραγωγούς για ζημιές που προξενήθηκαν από πλημμύρες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2010 στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr .

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη