Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Στοπ» στην κατασκευή της Ιονίας Οδού στη λίμνη Καϊάφα

Δεκτή έκανε το Ε' Τμήμα του ΣτΕ αίτηση κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων του Δήμου Ζαχάρως, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2006 βάσει της οποίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του τμήματος της Ιονίας Οδού που διέρχεται από την λίμνη Καϊάφα.

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η λίμνη Καϊάφα εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000.

Το ΣτΕ έκανε ακόμη δεκτούς τους ισχυρισμούς όσων προσέφυγαν σε αυτό, σύμφωνα με τους οποίους επιλέχθηκε παράνομα η χάραξη της Ιονίας Οδού από τον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας της λίμνης Καϊάφα, χωρίς...


να εκτιμηθεί ότι αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην λίμνη, όπως και στην πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

Έλαβε δε υπόψιν του την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επιπτώσεις του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού στο περιβάλλον της λίμνης Καϊάφα.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαγκριώτης και Ντόλιος σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ το 2009 για σχολικές μονάδες στη Μεσσηνία»

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος, στην απάντηση τους σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 02/06/10 για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Μερσσηνίας, ανακοίνωσαν ότι η τακτική επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας κατά το έτος 2009 ανήλθε στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ για οικόπεδα και κατασκευές διδακτηρίων και ο Δήμος Καλαμάτας έχει λάβει στο διάστημα 2001 – 2009 επιχορήγηση ύψους 2,3 εκατομμύρια ευρώ για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαγκριώτης ενημέρωσε ........

την κ. Γιαννακοπούλου ότι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις έχουν θεσμικά την αρμοδιότητα για την επιλογή και την απόκτηση οικοπεδικών εκτάσεων, τον προγραμματισμό, τη μελέτη, την κατασκευή και την επίβλεψη των έργων Σχολικής Στέγης. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 047) για οικόπεδα και κατασκευές διδακτηρίων και στα πλαίσια αυτά, η τακτική επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας κατά το έτος 2009 ανήλθε στο ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Περαιτέρω και για το πεδίο ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2001, οπότε και ανέλαβε την αρμοδιότητα χρηματοδότησης των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, έως και το 2009 έχει επιχορηγήσει το Δήμο Καλαμάτας με ποσό 2,3 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων της αρμοδιότητάς του, ενώ για το 2010 έχει εγκριθεί το ποσό των 97.300 ευρώ. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, τέλος, προσθέτει ότι η κατανομή των σχετικών πιστώσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών των σχολείων γίνεται με απόφαση των οικείων ΟΤΑ.

Απέκλεισε περαιτέρω αλλαγές στο ασφαλιστικό ο Γ. Πεταλωτής

Το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία ή αλλαγή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου απέκλεισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μετά την έκθεση του ΔΝΤ υπάρχει περίπτωση να προκύψουν και νέα μέτρα, ο κ. Πεταλωτής τονισε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ( το νομοσχέδιο ) να είναι βιώσιμο και κατά το δυνατόν δίκαιο, συνεπώς δεν υπάρχουν ζητήματα περαιτέρω επεξεργασίας του και αλλαγής του».

Κληθείς δε να σχολιάσει συνέντευξη ........

του υπουργού εργασίας, που -σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές εκτιμήσεις- αφήνουν «ανοιχτό» το θέμα για νέα μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η προεργασία της κυβέρνησης πάνω στο ασφαλιστικό ήταν σημαντική και πρόσθεσε: «το νομοθέτημα, στο οποίο καταλήξαμε, είμαστε βέβαιοι ότι θα ευδοκιμήσει και θα δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Χαρακτήρισε τέλος «αυθαίρετα συμπεράσματα» την άποψη ότι και ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι τίθεται θέμα λήψης νέων μέτρων στο Ασφαλιστικό.

Από Ναυτεμπορική

Εως 15 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για ευνοϊκή ρύθμιση - εξόφληση οφειλών στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Μέχρι τις 15/10/2010 θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι εργοδότες για ευνοική ρύθμιση - εξόφληση των οφειλών τους στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Με τις διατάξεις του άρθρου 57 ν. 3863 /2010 (ΦΕΚ. 115 /τ.Α΄/15-07-2010) παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Πιο αναλυτικά : ...........

Α) Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 80% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).

Β) Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 60% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών). Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200,00 ευρώ.

Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μέχρι την 15/10/2010, για τον προσδιορισμό του ύψους της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα εξοφληθεί ή θα ρυθμισθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Εφόσον η αίτηση για έλεγχο και ρύθμιση των οφειλών υποβληθεί μετά την 15.10.2010 τα ανωτέρω ποσοστά των εκπτώσεων καθορίζονται σε 40% και 20% αντίστοιχα για τις ανωτέρω περιπτώσεις.

Από Ναυτεμπορική

Μήνυμα αναγνώστη: Ανακύκλωση

Ναι οι μπλε κάδοι είναι για την ανακύκλωση έτσι ισχύει σ όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έτσι ενημέρωσε κι ο Δήμος Φιλιατρών με έγγραφο που απέστειλε με την ειδοποίηση του νερού προ 2 μηνών περίπου, και φυσικά μας το υπενθύμιζε, καθώς μας είχε ενημερώσει με το που τοποθετηθήκαν οι κάδοι της ανακύκλωσης στην πόλη μας.

Έλεγε ο κόσμος, ρε τι ανακύκλωση και πράσινα άλογα τους μπλε κάδους τους μαζεύει το σκουπιδιάρικο!

Όχι ρε παιδιά έλεγα εγώ λάθος κάνετε, και επειδή ο κάδος που χα στην γειτονιά μου κάηκε, πιθανώς από κάποιο μπουκάλι που μάζεψε την ακτινοβολία του Ήλιου και την έκανε φωτιά, πιθανώς λέω, ξεχώριζε κάθε μέρα τα ανακυκλώσιμα η γυναίκα μου, και κάθε δυο τρεις μέρες τα πήγαινα με το αυτοκίνητο σε κάδους ανακύκλωσης σε άλλο σημείο στην πόλη.

Μετά λύπης μου όμως σήμερα είδα το .......

σκουπιδιάρικο να μαζεύει ένα μπλε κάδο, και ακολούθησα το δρόμο και είδα όλους τους μπλε κάδους αδειανούς.
Ερωτώ λοιπόν πώς να μην αποθέτει κανείς σκουπίδια στους μπλε κάδους όταν γνωρίζει ότι χρησιμοποιούνται από το Δήμο ως κάδοι σκουπιδιών;

Γιατί τοποθετηθήκαν κολλητά με τους κοινούς κάδους;
Δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν 20 -30 μέτρα μακριά από τους κάδους σκουπιδιών ;

Αυτή η πραγματικότητα ειλικρινά με θλίβει.

Γιάννης Σάκκουλας

154 νέοι αγρότες επιδοτούνται στην Πελοπόνησσο

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νέων αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου που επιδοτούνται με σκοπό την ανάπτυξη της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη χορηγήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στήριξη σε 154 νέους αγρότες.

Συνολικά μέχρι σήμερα στην περιφέρεια Πελοποννήσου..

έχουν επιδοτηθεί 805 αγρότες, ενώ το ποσό επιχορήγησης φθάνει τα 13.915.000 ευρώ.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.

Με αποδοχές χρηματοδοτήσεων συνεδριάζει την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 20:00 τα Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι:

1. Aποδοχή χρηματοδότησης του έργου «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης χαμηλής ζώνης Δ. Φιλιατρών» ποσού 34.749,37 €.

2. Aποδοχή χρηματοδότησης του έργου «επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων» και κατανομή ποσού 6.200,00 €.

3. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων & πεζοδρόμηση καντουνιών».

4. Έγκριση απόφασης Δ.Ε.Π., περί κατανομής ποσού 13.840,98 €, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2010.

5. Τροποποίηση προϋπολογισμού.

6. Επί αιτήσεων των κ.κ. Αλεξανδρόπουλου Γρηγορίου και Αλεξανδρόπουλου Χαρ/μπους, περί αλλαγής θέσης περιπτέρου – αποφ. Δ.Σ. 201/2009.

7. Επί αιτήματος Κ/Ξ ΕΛΤΕΡ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ – ΓΚΔ ΤΕΧΝΙΚΗΣ για μετεγκατάσταση του ιατρείου στο χώρο της βιβλιοθήκης Χριστιανούπολης.

8. Περί αιτήματος του Τοπ. Συμβουλίου Χριστιανούπολης για την τοποθέτηση πινακίδας στο Τ.Δ. Χριστιανούπολης.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.