Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Φόλες σε αδέσποτα σκυλιά στην πλατεία Φιλιατρών

Αγαπητοί αναγνώστες είμαι εξοργισμένος με κάτι που έμαθα σήμερα.
Προχθές το βράδυ κάποιοι (δεν θέλω να σκέφτομαι ότι είναι συμπολίτες μας) έριξαν φόλες στην πλατεία της πόλης με αποτέλεσμα να ψοφήσουν αδέσποτα σκυλιά.
Ψυχούλες που δεν το επέλεξαν εκείνα να γίνουν αδέσποτα αλλά κάποιοι καλοί άνθρωποι που τα πήραν μικρά, εκείνα μεγάλωσαν και έπιαναν χώρο στο σπίτι τους.
Ίσως να τα βαρέθηκαν κι όλας και τους έδειξαν την πόρτα της εξόδου από το σπίτι και την οικογένεια που μέχρι εκείνη την στιγμή αποτελούσαν κομμάτι της.

Ανθρώπους να τους αποκαλέσουμε... ;;;
Κτήνη να τους αποκαλέσουμε... ;;;;
Αρρωστημένα μυαλά να τους αποκαλέσουμε... ;;; Έριξαν στην πλατεία κομμάτια κρέας (προφανώς) στα οποία είχαν τοποθετήσει δηλητήριο, με αποτέλεσμα περισσότερα από 2 - 3 ενδεχομένως και περισσότερα σκυλιά να πεθάνουν αβοήθητα.
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση κάποιος .........

συμπολίτης μας ο Γιώργος (δεν θα πούμε το όνομα του για ευνόητους λόγους) κατάφερε και βρήκε μια ένεση ατροπίνης για να σώσει ένα σκυλάκι που ψυχοραγούσε. Δυστυχώς ούτε αυτό σώθηκε τελικά.

Το αποτρόπαιο αυτό θέαμα (όπως μάθαμε) το είδε κάποια επισκέπτης της πόλης μας η οποία τυχαίνει να είναι μέλος της Φιλοζωϊκής εταιρίας Ηλιούπολης Αθηνών, έπαθε σοκ και άρχισε να τραβάει φωτογραφίες με το κινητό της προφανώς για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που βίωσε.

Σε σχετικό θέμα στο Facebook εχει αναρτηθεί η απάντηση της ιδιαιτέρας του Δημάρχου Φιλιατρών κυρίου Άλκη Ξύγκα, αρνούμενη κάθε σχέση του Δήμου με το συμβάν.
Να δουμε τι είπε η κα Αλεξανδροπούλου στην φιλοζωϊκή εταιρία Ηλιούπολης:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)
(ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ "ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ" ΑΚΟΥΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!!)

"ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΟΝΙΟ ΕΔΩ, ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΪΚΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ, ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΑΓΚΩΣΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ Η ΕΝΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ; ΤΟΣΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ;; ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ! ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ; ΑΝ ΕΧΕΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ!! ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ "ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ;; ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΪΚΕΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΔΗΜΑΡΧΟ;;ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ; ΕΛΕΙΠΕ ΕΞ'ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ, ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ!"


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φερόμενη ως δήλωση της κυρίας Αλεξανδροπούλου έχει αναρτηθεί στο Facebook
Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία με το photoshop.

Δεν επιβάλλεται αναδρομικά ο φόρος για τους ημιυπαίθριους

Ο φόρος για τους ρυθμισθέντες ημιυπαίθριους χώρους δεν επιβάλλεται αναδρομικά, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σε εγκύκλιό του για τη φορολόγηση των ημιυπαίθριων και βοηθητικών χώρων.

Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνεται στην εν λόγω εγκύκλιο, με την υπ' αριθ. 622/2004 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έγινε δεκτό ότι κρίσιμος χρόνος για τη διαπίστωση διαμόρφωσης ημιυπαίθριου ή βοηθητικού χώρου σε χώρο κύριας χρήσης είναι ο χρόνος φορολογίας, δηλαδή ο χρόνος σύνταξης του μεταβιβαστικού συμβολαίου (αγοράς, δωρεάς, γονικής παροχής) ή ο χρόνος θανάτου.

Κατά συνέπεια, τονίζεται, δεν είναι ..........

σύννομη η επιβολή φόρου σε περίπτωση διαμόρφωσης ημιυπαίθριου ή βοηθητικού χώρου σε κλειστό χώρο ή χώρο κύριας χρήσης σε χρόνο μεταγενέστερο του χρόνου φορολογίας.

Όσον αφορά τη διαπίστωση του χρόνου, κατά τον οποίο διαμορφώθηκε ο ημιυπαίθριος ή βοηθητικός χώρος σε χώρο κύριας χρήσης, το βάρος απόδειξης φέρει η φορολογούσα αρχή και δεν υποχρεούται ο φορολογούμενος σε απόδειξη αρνητικού γεγονότος.

Επίσης, με τη με αριθ. 1026525/83/Β0013/ΠΟΛ. 1046/9-3-2005 εγκύκλιο του υπουργείου, διευκρινίστηκε ότι για τις υποθέσεις στις οποίες ο έλεγχος πραγματοποιείται σε χρόνο μεταγενέστερο του χρόνου φορολογίας και πέραν του προβλεπόμενου διμήνου από την υποβολή της οικείας δήλωσης (π.χ. στο τέλος του χρόνου παραγραφής), εφόσον δεν αποδεικνύεται από τα στοιχεία της φορολογικής αρχής, η διαμόρφωση του ημιυπαίθριου χώρου σε χώρο κύριας χρήσης (κατά το χρόνο φορολογίας), δεν υφίσταται για το χώρο αυτό φορολογική υποχρέωση και, αν τυχόν στην εκδοθείσα πράξη έχει περιληφθεί η αξία των ημιυπαίθριων χώρων, εφόσον η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διοικητικής επίλυσης της διαφοράς, θα πρέπει να γίνει τροποποίηση ή ακύρωση εν όλω ή εν μέρει της οικείας πράξης.

Στοιχεία από τα οποία μπορεί να τεκμηριωθεί η ύπαρξη «κλειστού» ημιυπαίθριου χώρου είναι η ύπαρξη ιδιωτικού συμφωνητικού (π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, προσύμφωνο μεταβίβασης του ακινήτου αυτού) ή άλλου εγγράφου, από το οποίο να προκύπτει με αντικειμενικό τρόπο η πραγματική κατάσταση του ακινήτου κατά τον κρίσιμο χρόνο φορολογίας.

Κατά συνέπεια, σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχουν στη διάθεση της φορολογικής αρχής γραπτά αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει η διαμόρφωση των ανωτέρω χώρων σε χώρους κύριας χρήσης ήδη από το χρόνο φορολογίας, δεν είναι σύννομη η έκδοση καταλογιστικής πράξης.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι η τυχόν πολεοδομική ρύθμιση των ανωτέρω χώρων κατά το ν. 3843/2010 δε συνιστά αποδεικτικό στοιχείο για τη διαμόρφωση των χώρων αυτών σε χώρους κύριας χρήσης κατά τον κρίσιμο χρόνο μεταβίβασης και, κατ' επέκταση, δεν επιβάλλεται φόρος αναδρομικά για τους ρυθμισθέντες χώρους.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Από 20 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου οι αιτήσεις. Τι θα χρειαστείτε.

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2010.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2010 για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική και για τα επίπεδα Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στην Ισπανική γλώσσα.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος ..........

στις εξετάσεις καλούνται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Μία φωτογραφία μικρού μεγέθους.

2) Ένα έντυπο παράβολο δημοσίου

α. των 60 ευρώ για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση».

β. των 70 ευρώ για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση».

γ. των 80 ευρώ για το επίπεδο Γ1 «πολύ καλή γνώση».

Σε περίπτωση έλλειψης εντύπων παραβόλων, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να εισπράττονται και με την έκδοση διπλοτύπων είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.). Τα παράβολα ή τα διπλότυπα εισπράττονται υπέρ του Δημοσίου ( Κ.Α.Ε. 3741).

3) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού.

4) Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα: www.kpg.minedu.gov.gr

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Από Υπουργείο Παιδείας

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ασφαλιστική ενημερότητα μέσω διαδικτύου από το Σεπτέμβριο

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν ασφαλιστική ενημερότητα από το διαδίκτυο, καθώς και από οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα έχουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλοι δικαιούχοι του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το .......

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα προβεί σε αναβάθμιση και περαιτέρω βελτίωση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, η οποία θα συνδυάζει την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης για την βελτίωση εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων με το Ιδρυμα, καθώς και την εφαρμογή ηλεκτρονικών ελέγχων με αξιοποίηση της συνολικής ηλεκτρονικής πληροφορίας του τηρείται στο ΟΠΣ-ΙΚΑ για εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικονομοτεχνικών έργων.

Από Ναυτεμπορική

Γ. Παπανδρέου: Να ξαναδώσουμε οξυγόνο στη Δημοκρατία

Στο ιδιαίτερο νόημα που αποκτά η 36η επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, λόγω της κρίσιμης περιόδου που διέρχεται η χώρα, εστίασε ο Πρωθυπουργός σε μήνυμά του για το φετινό εορτασμό.

«Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτέλεσε κομβικό σημείο στη σύγχρονη ιστορία μας. Ο άνεμος της ελευθερίας έφερε την ελπίδα και γέμισε τη χώρα μας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον που ήταν μπροστά», αναφέρει ο κ. Γ. Παπανδρέου και συνεχίζει:

«Η φετινή 36η επέτειος από την .........

αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με μία πολύ κρίσιμη περίοδο για το λαό μας. Δίνουμε και πάλι όλοι μαζί μια μεγάλη μάχη. Αυτή τη φορά η μάχη αφορά την αποκατάσταση της αυτονομίας μας, της αξιοπρέπειάς μας, της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης, της προοπτικής του λαού μας».

Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε τη σημερινή κρίση στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, «αντί να χτίσουμε μια Ελλάδα πάνω στα υγιή θεμέλια της Δημοκρατίας που βάλαμε το 1974, αφήσαμε παθογένειες και αδυναμίες να γιγαντωθούν». Έκανε επίσης λόγο για επικράτηση της διαφθοράς, των πελατειακών σχέσεων και της ευνοιοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, που – όπως υποστήριξε - οδήγησαν σε ένα παραγωγικό μοντέλο άδικο και καταδικασμένο στον μαρασμό.

«Γι’ αυτό και σήμερα», τονίζει εν συνεχεία στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, «όπως το 1974 αποτινάξαμε τα δεσμά της χούντας, είναι η ώρα να αποτινάξουμε αυτές τις δουλείες που μας κληροδότησε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, που πατά γερά στα πόδια της. Να ξαναδώσουμε περιερχόμενο, λάμψη και οξυγόνο στη Δημοκρατία μας».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε δύσκολο το δρόμο που διανύει η χώρα, τονίζοντας όμως ότι είναι και «ο μοναδικός προς την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, προς την εξασφάλιση της ευημερίας και για μας και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν».

«Σήμερα, 36 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κοινός μας αγώνας αφορά τη δημιουργία μιας καλύτερης, πληρέστερης, πιο ουσιαστικής Δημοκρατίας. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα πετύχουμε. Θα τα καταφέρουμε. Ο αγώνας που δίνουμε σήμερα, αποτελεί τον δικό μας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν δέχτηκαν να σκύψουν το κεφάλι απέναντι στη δικτατορία», καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Από Ναυτεμπορική

Βουλή: Θύελλα αντιδράσεων για τα χρέη των νοσοκομείων

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση ξεσήκωσε στην Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή τους στην εν λόγω ρύθμιση είχαν εκφράσει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι, όμως, δεν μετέχουν στο παρόν θερινό τμήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, η ΝΔ, δια του εισηγητή .......

της Μάριου Σαλμά, άφησε υπαινιγμούς για τη σύσταση του τμήματος, ενώ κατηγόρησε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πως επωμίζεται την ευθύνη του «ξεπλύματος παράνομων προμηθειών».

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, που κατηγόρησε τον εισηγητή της ΝΔ για «ψευδολογία».

Επί της ουσίας της ρύθμισης, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε πως «η θέση της δεν είναι ευχάριστη» - κάτι που την αναγκάζει να επιστρατεύσει, όπως είπε, «πολιτική ειλικρίνεια και θάρρος».

«Αποφασίσαμε την επομένη των εκλογών, ρύθμιση των χρεών της ΝΔ, γιατί δεν μπορούσε το ΕΣΥ να παραμένει υπό την ομηρία των προμηθευτών, καθώς έμπαιναν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεύτερον το κράτος έχει συνέχεια και δεν μπορεί να αφήνονται εντυπώσεις περί του αντιθέτου: Για όσα χρέη δεν πληρώνονται, υπάρχουν και τόκοι υπερημερίας, δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, δίνεται η εικόνα στάσης πληρωμών. Τρίτον, χωρίς την εξυγίανση του χώρου, αναγκάζεσαι να μπαίνεις διαρκώς σε φαύλο κύκλο και ν’ αγοράζεις ακριβότερα - και επίσης, όποια προσπάθεια και να κάνεις για ν’ αλλάξεις το θεσμικό πλαίσιο, όλα πέφτουν στο κενό», εξήγησε η υπουργός.

Απέρριψε δε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πως «νομιμοποιεί παρανομίες».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως δεν θα κάναμε ποτέ ως κυβέρνηση ξέπλυμα παρανομιών. Ίσα-ίσα: Όπου υπάρχει ποινική ευθύνη ή παρανομία, ασφαλώς θα υπάρξουν συνέπειες» διαβεβαίωσε η υπουργός Υγείας.

«Έχουμε κάνει τριπλό έλεγχο: Δώσαμε εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και κάνει πλήρη έλεγχο της περιόδου 2008-9. Έχουμε δώσει εμείς εντολή στο ΣΕΥΠ και κάνει ελέγχους στις διοικήσεις που έχουν τοποθετηθεί απ’ την κυβέρνηση, προκειμένου να δούμε την σωστή εφαρμογή της εγκυκλίου για τα φάρμακα. Ήδη έχουμε πορίσματα. Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τον ΣΔΟΕ την Επιτροπή Προάσπισης των Δικαιωμάτων του Πολίτη, σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα. Στην Δικαιοσύνη έχει σταλεί η περίφημη ιστορία των ορθοπεδικών», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, δήλωσε ότι «ιστορικά, η έκπτωση του 15% είναι η μεγαλύτερη που έχει πετύχει ελληνική κυβέρνηση στο χώρο του φαρμάκου».

«Όταν ο άλλος έχει κέρδη 500-600%, θα κολλήσει στο 15%; Αυτό δεν είναι επιτυχία. Μιλάμε για παρωνυχίδα!» αντέτεινε ο Άγγελος Τζέκης από το ΚΚΕ

«Είναι δυνατόν, εσείς που εποπτεύσατε από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα και είστε υπεύθυνοι για τις νέες προμήθειες, να λέτε πως ό,τι κι αν έχει είναι νόμιμο και σβήνει με την συνενοχή της πλειοψηφίας της Βουλής;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στους φαρμακοβιομήχανους» δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.