Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Νεκρός βρέθηκε ο 17χρονος στην Ζαχάρω

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα, ο 17χρονος κολυμβητής στη Ζαχάρω Ηλείας, μετά από έρευνες δύο ημερών.

Ο νεαρός είχε χαθεί την Κυριακή, ενώ την ίδια ημέρα πνίγηκε και ο πατέρας του ψάχνοντάς τον.

Η σορός του 17χρονου εντοπίστηκε μεταξύ Κακόβατου και Νεοχωρίου Ζαχάρως. Το Λιμενικό Σώμα και ιδιώτες της περιοχής είχαν ξεκινήσει τις έρευνες την Κυριακή, όταν εξαφανίστηκε ο κολυμβητής.



Κίνδυνος φούσκας με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

ΚΙΝΔΥΝΟ ΦΟΥΣΚΑΣ εγκυμονεί η... μόδα με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Μπορεί το ενδιαφέρον εκ μέρους των παραγωγών να είναι τεράστιο, όμως εκείνο που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως τα πράσινα μεγαβάτ δεν φτάνουν για όλους! Ετσι, και ενώ τα κατά τόπους πρακτορεία της ΔΕΗ θα αρχίσουν σύμφωνα με πληροφορίες να παραλαμβάνουν αγροτικούς «ηλιακούς» φακέλους από την ερχόμενη εβδομάδα (1/8), οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Κίνδυνος υπάρχει πολλοί να μείνουν με τον φάκελο στο χέρι, έχοντας πληρώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ (η διαδικασία κοστίζει 3.000-5.000 ευρώ) σε μελετητικά γραφεία, διότι το υπουργείο ΠΕΚΑ...

που προ ημερών εξέδωσε την εγκύκλιο για τη διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσει ο παραγωγός, προβλέπει ως στόχο μέχρι το 2020, συνολική ισχύ από φωτοβολταϊκά 2.200 ΜW.

Και τούτο διότι αν αφήσει ελεύθερες τις συγκεκριμένες επενδύσεις, θα πρέπει τα τιμολόγια του ρεύματος να αυξηθούν κατακόρυφα για να καλυφθεί το αυξημένο κόστος που συνεπάγονται για τη ΔΕΗ τα αγροτικά φ/β. Τα 2.200 ΜW θεωρούνται πολύ λίγα για να καλύψουν τόσο τις παλαιές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη ΡΑΕ όσο και τις νέες αιτήσεις που θα υποβάλουν οι αγρότες αλλά και οι υπόλοιποι μικροί, μεγάλοι και... πολύ μεγάλοι επενδυτές. Με βάση τα παραπάνω, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στο πράσινο «Ελ Ντοράντο» θα μπουν όσοι προλάβουν.

Το ενδιαφέρον πάντως σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία είναι τεράστιο, καθώς μια επένδυση 100 kW έχει συνολικό κόστος περί τα 300.000 ευρώ και υπόσχεται, ανάλογα με την περιοχή, καθαρά έσοδα περί τις 60.000 ευρώ τον χρόνο, δεδομένου ότι η απορρόφηση του ρεύματος είναι υποχρεωτική για τη ΔΕΗ, και μάλιστα σε προσυμφωνημένες υψηλές τιμές. Η «σταθερότητα» και βιωσιμότητα των επενδύσεων αυτών έχει ανοίξει τις πόρτες των τραπεζών, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ειδικά χρηματοδοτικά προϊόντα που καλύπτουν μέχρι και το 75% του κόστους.

Ανακοίνωση του Δημου Φιλιατρών για τα αδέσποτα

Καταδικάζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη την απάνθρωπη εξόντωση τεσσάρων αδέσποτων σκύλων που έλαβε χώρα στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας. Η προστασία των ζώων αφορά όλους και όχι μόνο τους φιλόζωους συμπολίτες μας.
Έχει σχέση με τον πολιτισμό μας, με την εικόνα της κοινωνίας μας και την καθημερινότητά μας.

Αυτονόητο είναι ότι η ζωή σε όποια ..........

της μορφή και έκφανση είναι σεβαστή και η αφαίρεσή της είναι έγκλημα. Συλλέξαμε επτά φόλες από το χώρο της πλατείας και μία εξ’ αυτών στείλαμε για ανάλυση σε χημικό εργαστήριο. Μεταφέραμε στην περιοχή Μόρενα, εκτός πόλης, τέσσερις σκύλους και τους περιθάλψαμε για να μη δηλητηριασθούν.

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι αδιάφορη και λανθασμένα αποδίδεται σ’ αυτή οποιαδήποτε ευθύνη. Ήδη ξεκίνησε έρευνα για το γεγονός και σε λίγες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.
Ένα ατυχές και καταδικαστέο γεγονός που προκαλεί τον αποτροπιασμό και φρίκη όλων μας από ένα άθλιο και βάρβαρο δολοφόνο, κάτοικο ή μη του Δήμου μας, δε χαρακτηρίζει μια πόλη , που η πολιτιστική της πορεία έχει αποδείξει την ποιότητά της. Ο Δήμος μας κατευθύνεται σε λύση τους προβλήματος και την ευζωία των ζώων.
26.7.2010
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Επίσημη πρώτη για την Εράνη χθες το απόγευμα στο νέο γήπεδο Φιλιατρών

Την πρώτη της επίσημη προπόνηση πραγματοποίησε η Εράνη χθες το απόγευμα στο νέο γήπεδο Φιλιατρών.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 18:30 όπου πριν τον Αγιασμό ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Σταθόπουλος μίλησε στους παίκτες -και ιδιαιτέρως στους νέους παίκτες- για τους στόχους της ομάδας αλλά και για το σωματείο.
Παρόν στην επίσημη πρώτη της ομάδας ήταν και το δικό μας παιδί ο Φιλιατρινής Καταγωγής Διεθνής παίκτης και προπονητής τώρα Νίκος Φρούσος όπου μίλησε στους παίκτες λίγο πριν τον Αγιασμό λέγοντας τους ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα αρκεί να δουλέψουν σκληρά.

Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του .......

Αγίου Νικολάου Φιλιατρών πατήρ Γεώργιος Καλύβας όπου ευχήθηκε πάντα επιτυχίες στην ομάδα μακρυά από τραυματισμούς και να διατηρήσουν ψηλά το επίπεδο που έχει η Εράνη.

Ακολούθησε η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Παναγιώτη Παναγόπουλου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της ομάδας είπε πως στόχος της ομάδας είναι να παίξει σωστό και καλό ποδόσφαιρο πετυχαίνοντας ακόμα υψηλότερο επίπεδο σε όλους τους τομείς.
Η ομάδα διαθέτει πάρα πολύ καλές και γερές βάσεις τόσο οργανωτικές όσο και αγωνιστικές.
Οι επιλογές των παικτών που έγιναν το καλοκαίρι ήταν στοχευμένες σε κενά που είχε εντοπίσει η διοίκηση.
Αν υπάρχει κάποιο ακόμα κενό θα φροντίσουμε να κανουμε κάτι καλύτερο με προσθήκη ενός ακόμα παίκτη στο ρόστερ μας το οποίο έχει κλείσει κατά 99,9%.

Ζητάμε τον κόσμο να είναι στο πλευρό της ομάδας μας, η ομάδα είναι πολύ ικανοποιημένη από την διάθεση των διαρκείας αλλά και τις εγγραφές μελών. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε να τον ευχαριστήσουμε.

Φιλοσοφία αλλά και στόχος της ομάδας είναι να στηρίζεται στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό. Η Περιοχή της Τριφυλίας μακρυά από τα κέντρα έχει πλούσιο υλικό σε ταλέντα.
Για τον οικονομικό τομέα είπε ότι η ομάδα είναι απόλυτα υγιής, και θεώρησε ότι θα έχει μια πολύ καλή αγωνιστική χρονιά.
Έχουμε όλες τις δυνατότητες και όλα τα φόντα να πάμε καλά. Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά, και να είσαστε κοντά στην ομάδα τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ρόστερ της Εράνης αποτελείται απο τους:

Αθανασόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ανδριόπουλος, Γεωργιόπουλος, Ντινιώτης Η, Κώτσος, Παναγιωτίδης, Παναγόπουλος, Λυμπερόπουλος, Δασκαλάκης, Σταθόπουλος, καραχάλιος, Γκίνος, Κορμπής, Βασιλόπουλος, Παπαθεοδοσίου, Καραβίτης, Μουρούσιας, Πανταζόπουλος, Γεωργακόπουλος κ., Στριμπάκος, Γιαννακοπουλος.

Από την Εράνη Φιλιατρών











4 + 2 πρόσωπα για το Δήμο Τριφυλίας

Με τη συμμετοχή πολλών αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στους Γαργαλιάνους σύσκεψη για την αναζήτηση υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας για το Δήμο Τριφυλίας. Στη συζήτηση κατατέθηκαν προτάσεις για 6 πρόσωπα. Από αυτά 4 στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την επιθυμία να είναι υποψήφιοι: Ο υποστράτηγος ε.α. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος (Γαργαλιάνοι), ο επαγγελματίας και αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Γρ. Γκότσης, ο φαρμακοποιός Β. Παπαθεοδοσίου (Φιλιατρά) και ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας Παν. Τσίγγανος.

Κατά τη διαδικασία ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πύργου Θεοδ. Τσώλης πρότεινε το γιατρό Τάκη Κατσίβελα και ο δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών Χρ. Παγάνης πρότεινε τον συνδικαλιστή Κώστα Κόλλια. Παρουσία του τ. βουλευτή Παν. Αδρακτά και του προέδρου της ΝΟΔΕ Περ. Μαντά, το λόγο πήραν πολλά στελέχη του κόμματος μεταξύ των οποίων και οι δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης, Φιλιατρών Αλκ. Ξύγκας και Αυλώνος Γιάν. Φιλντίσης, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.
Μετά το τέλος της συζήτησης, οι 6 προταθέντες είχαν ........

σύσκεψη με τους Π. Αδρακτά και Περ. Μαντά, σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν για τη διαδικασία.
Οπως έγινε γνωστό, και άλλες προτάσεις θα μπορούν να κατατίθενται μέχρι αύριο.

http://pyrgostrifylias.blogspot.com/2010/07/4-2.html

Οσμή παραδικαστικού κυκλώματος στη Ζαχάρω

Τις περίεργες σχέσεις και τις γνωριμίες δικαστικών λειτουργών με τους κατά καιρούς κατηγορούμενους αιρετούς εκπροσώπους του «αμαρτωλού» Δήμου Ζαχάρως Ηλείας ερευνούν τις τελευταίες εβδομάδες οι δικαστικές αρχές έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στην "Ελευθεροτυπία".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια αποκαλυπτική ανώνυμη επιστολή, που έφτασε πριν από περίπου δύο μήνες στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, κρίθηκε αρκετά σοβαρή και προκάλεσε το άμεσο ενδιαφέρον του υπουργού, ο οποίος τη διαβίβασε αμέσως στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε για περαιτέρω διερεύνηση.

Γράφει συγκεκριμένα ο Μάκης .........

Νοδάρος: Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ανατέθηκε σε δικαστικούς λειτουργούς των Πρωτοδικείων Πατρών και Πύργου Ηλείας, οι οποίοι και ερευνούν σε βάθος όλες τις παραμέτρους της καταγγελίας, συλλέγοντας στοιχεία και λαμβάνοντας καταθέσεις από πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στην ανώνυμη επιστολή περιγράφεται ένα «αμαρτωλό τετράγωνο» αποτελούμενο από έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον δικηγόρο γιο του που αναλαμβάνει υποθέσεις του δήμου, την κόρη του που έχει προσληφθεί στον δήμο και τη σύζυγό του που εργάζεται στο Πρωτοδικείο της Πάτρας, το οποίο -σύμφωνα με την καταγγελία- παρέχει «ομπρέλα προστασίας» στους κατά καιρούς κατηγορούμενους του Δήμου Ζαχάρως.

Όπως καταγγέλλεται, στον Δήμο της Ζαχάρως έχει προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια ως ειδική σύμβουλος η κόρη του δικαστικού λειτουργού, η οποία φέρεται να έχει αόριστες αρμοδιότητες με αρκετά σημαντικό μισθό. Ο αδερφός της ειδικής συμβούλου και γιος του ανώτερου δικαστικού λειτουργού, που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, παρότι δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ηλεία, χρησιμοποιείται στις δίκες που αφορούν τους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου της Ζαχάρως, παρά τις έντονες αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Στον συγκεκριμένο δικηγόρο ανατέθηκε μεταξύ άλλων τον Απρίλιο του 2009 από τον Δήμο Ζαχάρως η υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του δήμου και τράπεζας για την αγορά ακινήτου, η οποία όμως ελέγχεται για τη νομιμότητά της από το ΣΔΟΕ ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Το ίδιο πρόσωπο εξουσιοδοτήθηκε να κάνει προσφυγή για πρόστιμο που επέβαλε το ΙΚΑ στον Δήμο Ζαχάρως και κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος ακύρωσε απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής.

Λόγω αυτών των «υψηλών» γνωριμιών καταγγέλλεται ότι υπάρχουν δεκάδες περίεργες αναβολές στα δικαστήρια σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις των κατηγορούμενων αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Ζαχάρως, καθώς και η αθώωση στο Εφετείο της Πάτρας ενός εξ αυτών, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας και στο Εφετείο Πατρών, παρά την πληθώρα των αποδεικτικών στοιχείων, περιέργως αθωώθηκε.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, από τη μέχρι σήμερα έρευνα έχει προκύψει ότι η αθώωση σε τοπικό δικαστήριο αιρετού εκπροσώπου του Δήμου Ζαχάρως, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί επειδή ήταν μέτοχος σε εταιρεία συγγενικών του προσώπων που είχε λάβει από τον Δήμο Ζαχάρως με απ' ευθείας ανάθεση δεκάδες «σπασμένα» έργα ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον... περίεργη, καθώς υπήρχαν και υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι ο δικαστής που ελέγχεται γι' αυτή την αθωωτική απόφαση διώκεται πειθαρχικά και για άλλη πράξη. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2009 φέρεται ότι δεν δρομολόγησε έγκαιρα τη λήψη δικαστικής απόφασης για τη δέσμευση των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βασικών κατηγορουμένων στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς των εφοριακών της ΔΟΥ Κρέστενας.

Η δικαστική απόφαση ελήφθη τελικά με καθυστέρηση έξι μηνών (!) και ύστερα από χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να εξαφανίσουν ή να αλλοιώσουν τα οικονομικά στοιχεία των λογαριασμών τους".

Από το the best

Φορέα εποπτείας των ΚΤΕΟ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ρέππας

Φορέα που θα εποπτεύει τον έλεγχο των ΙΧ οχημάτων από όλα τα ΚΤΕΟ προωθεί το υπουργείο Μεταφορών με σχέδιο νόμου.

Κι αυτό, γιατί, όπως επισήμανε ο Δημήτρης Ρέππας, υπάρχουν ΚΤΕΟ όπου στο 90% των οχημάτων που ελέγχουν δεν βρίσκουν προβλήματα.

Παραλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο εξής θα παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον ιδιοκτήτη ΙΧ δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, να πληρώσει το 1/8 του προστίμου (400 ευρώ), δηλαδή 50 ευρώ, αν μέσα σε δέκα μέρες παρουσιάσει τη σχετική κάρτα ελέγχου.

Το σχέδιο νόμου επίσης προβλέπει .......

την καθιέρωση κάρτας ελέγχου θορύβου για τα δίκυκλα και τρίκυκλα μαζί με την κάρτα ελέγχου καυσαερίων.

Με το ίδιο νομοσχέδιο απελευθερώνεται η αγορά των αερίων καυσίμων.

Από Καθημερινή

Απειλούν με λουκέτο και οι πρατηριούχοι

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν και οι πρατηριούχοι, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο προβλέπει την κατάργηση των ορίων αποστάσεων για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων, που ήταν περίπου 200 μέτρα.
Επίσης ανοίγει τον δρόμο και για την ίδρυση πρατηρίων υγρών καυσίμων σε μεγάλα σουπερμάρκετ καθώς περιορίζει την απόσταση από μέρη συνάθροισης κοινού στα 50 μέτρα. Προβλέπει ακόμη ότι τα βενζινάδικα που είναι εγκατεστημένα σε ισόγειους χώρους πολυκατοικιών απομακρύνονται μετά τη λήξη της εμπορικής μίσθωσης που τα δεσμεύει.

Επίσης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία .......

Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) κάνει λόγο για αιφνιδιασμό και εμπαιγμό του κλάδου των βενζινοπωλών καθώς, όπως υποστηρίζει, το πρωί της περασμένης Παρασκευής παράγοντες του υπουργείου διαβεβαίωναν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν επρόκειτο να προχωρήσει πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ότι προηγουμένως θα ετίθετο σε δημόσια διαβούλευση.

Από το βήμα

Προς κατάργηση ο «Θησέας» για τον περιορισμό των εξόδων των ΟΤΑ

Αυστηρά μέτρα περιορισμού των δαπανών των δήμων ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» των ΟΤΑ, οι οποίοι μόνο σε δάνεια χρωστούν περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Tα νέα μέτρα που θα ληφθούν, απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών εν όψει της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη ο Γ.Ραγκούσης με την αντιπροσωπεία της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης .........

είναι η δημιουργία νέου μηχανισμού απόδοσης στους δήμους των ποσών που τους αναλογούν επί του τακτικού προϋπολογισμού, η κατάργηση του προγράμματος «Θησέας» και η ένταξη των επιλέξιμων έργων του στα ΠΕΠ, το περαιτέρω κλείσιμο της στρόφιγγας δανεισμού των ΟΤΑ και η εκπόνηση συγκεκριμένου προγράμματος εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα συμφωνία με τους δημάρχους για τον τρόπο που θα αποδίδονται οι θεσμοθετημένοι πόροι. «Στο τέλος κάθε χρονιάς», επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου, «θα γίνεται ένας απολογισμός του κρατικού προϋπολογισμού και με βάση τα συνολικά εισπραχθέντα θα αποδίδονται οι πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον καμία περίπτωση να εκτελεστούν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στο πρόγραμμα «Θησέας», καθώς είναι αδύνατον να εξευρεθεί το 1,5 δισ. ευρώ που απαιτείται.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Ήταν αδύνατον, ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτή η έκτακτη δημοσιονομική κατάσταση, να καλυφθούν αυτοί οι πόροι» επισημαίνει. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αποφάσισε να εντάξει ορισμένα έργα στα ΠΕΠ.

Για να χρηματοδοτηθούν όλα τα έργα του «Θησέα», τα οποία εγκρίθηκαν την περίοδο 2005-2009, θα έπρεπε να εισρεύσουν στο ταμείο του προγράμματος 3,5 δισ. ευρώ. Παρά ταύτα, ως το τελευταίο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είχαν εισρεύσει 1,97 δισ. ευρώ.

Από το in.gr

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ

Τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία, για το διδακτικό έτος 2010-2011, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανήλθαν σε 6.344 και ικανοποιήθηκαν 3.997 (ποσοστό 63%).

Σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια ...........

εκπαίδευση, οι αιτήσεις ήταν 6.435 και ικανοποιήθηκαν 3.635 (ποσοστό 56,5%).

Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πρέπει να αποδεσμεύσουν τους αποσπώμενους εκπαιδευτικούς, εφόσον αντικατασταθούν.

Οι πίνακες με τα ονόματα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

Με μεγαλή επιτυχία η 1η γιορτή μαγειρικής στην Βάλτα

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση αρκετού κόσμου έγινε χτες Κυριακή 25 Ιουλίου η 1η γιορτή μαγειρικής με σταφίδα και ελαιόλαδο, στην οποία οι γυναίκες του χωριού παρουσίασαν διάφορα φαγητά και γλυκά που είχαν μαγειρέψει. Η παρουσίαση έγινε σε μπουφέ στην πλατεία του χωριού και ο κόσμος που παρευρέθηκε μπόρεσε να γευτεί παραδοσιακά φαγητά που είχαν ως βάση τους το ελαιόλαδο και την κορινθιακή σταφίδα, τα οποία έγιναν ανάρπαστα.

Προσκεκλημένος στην γιορτή ήταν ο ........

γεωπόνος κος Αντ. Παρασκευόπουλος ο οποίος έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το ελαιόλαδο τα προβλήματα και τις προοπτικές του. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η κα Αντωνία Μπούζα, πρόεδρος της ΝΕΤΠ (Νομαρχιακής Επιτροπή Τουριστικής Προβολής).
Στη συνέχεια ακολούθησε το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων με παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις γυναίκες του χωριού που διοργάνωσαν την όλη εκδήλωση καθώς και σε αυτές που έβαλαν όλο τους το μεράκι και δημιούργησαν τα υπέροχα φαγητά.
Αδημονούμε για την 2η γιορτή το επόμενο καλοκαίρι.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Από το Βάλτα Τριφυλίας



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.