Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ρέππα με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η συνάντηση, που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα με τους προέδρους έξι Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και ενώ η διαδικασία αποστολής των εγγράφων κλήτευσης βρισκόταν σε εξέλιξη.

Εκπρόσωπος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων περιορίστηκε να δηλώσει ότι τωρα θα συνεδριάσουν οι ομοσπονδίες και στη συνέχεια θα υπάρξει ανακοίνωση για την περαιτέρω στάση τους.

«Κάτι μας έδωσαν, αλλά πρέπει......

να το αξιολογήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των ιδιοκτητών βυτιοφόρων.

Πάντως, σύμφωνα με τις ενδείξεις το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό και αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα γίνουν πλέον όχι στο σημείο της συνάντησης, που ήταν τα γραφεία του πρώην υπουργείου Δημοσίων Εργων στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά στο υπουργείο Μεταφορών στο Χολαργό.

Από το in.gr

Ελληνικό Ελαιόλαδο στις πτήσεις της Olympic Air

Η εταιρία Παπαδημητρίου συνεργάζεται με την Olympic Air.

H OLYMPIC AIR, ανακοινώνει ότι από την 15η Σεπτεμβρίου 2010 το λάδι και το ξύδι που συνοδεύουν τα προσφερόμενα στις πτήσεις της γεύματα θα είναι ελληνικής προέλευσης σε αντικατάσταση εισαγόμενων προϊόντων.
Τα γεύματα θα συνοδεύονται από ......

ατομική μερίδα η οποία θα αποτελείται από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και βαλσάμικο ξύδι της εταιρείας Παπαδημητρίου ΑΕ.

Παρά τις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί με την έναρξη λειτουργίας της Olympic Air, οι ελληνικές εταιρείες δεν είχαν την δυνατότητα να προσφέρουν το προϊόν σε συσκευασία κατάλληλη για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Μετά από διαβουλεύσεις με εταιρείες του κλάδου δημιουργήθηκε η κατάλληλη συσκευασία και οι επιβάτες της Olympic Air θα απολαμβάνουν στο γεύμα ή το δείπνο τους ελληνικό ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.

Η εταιρεία Παπαδημητρίου ΑΕ είναι από τις σημαντικές εταιρείες τροφίμων στη Νότιο Ελλάδα με εμπορική διαδρομή εβδομήντα ετών και οικογενειακή παράδοση τριών γενεών. Ιδρύθηκε το 1938 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 15 χώρες του κόσμου τυγχάνοντας διεθνούς αναγνώρισης.

Νέες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως

Εκτονώθηκε η ένταση στο υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες ΦΔΧ αναμένουν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με αρμοδίους του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα συνάντηση των απεργών και του υπουργού, θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγου, με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Ρέππα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν μέρος των .........

επαγγελματιών πέταξε μπουκάλια προς την είσοδο του υπουργείου, με τα ματ να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 200 μεταφορείς, που αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτύρονται και ανά διαστήματα επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.

«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Είναι ντροπή, περιμέναμε να μπουμε στην είσοδο και τελικά έστειλαν τα ματ να μας χτυπήσουν με δακρυγόνα», πρόσθεσε.

Πάντως, χωρίς καύσιμα παραμένει και σήμερα η αγορά. Ελάχιστα πρατήρια, τα περισσότερα ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας διαθέτουν πλέον καύσιμα και η διανομή γίνεται με "δελτίο", δηλαδή με πλαφόν για κάθε όχημα.

Αν και εκατοντάδες βυτιοφόρα βρίσκονται ήδη έξω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δηλώνουν «φαντάροι» μετά την επιστράτευση και αρνούνται να προχωρήσουν στη διακίνηση καυσίμων.

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων, καθώς βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις, μη επιτρέποντας τον εφοδιασμό βυτιοφόρων και φορώντας μπολούζες, που έγραφαν «ή ταν ή επί τας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των διυλιστηρίων, περιστασιακά σημειώθηκαν μικροεντάσεις, τη στιγμή που η αστυνομία τηρεί διακριτική παρουσία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από το χώρο.

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες ελλείψεις στο ράφι έχουν γίνει ήδη ορατές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια.

Σύσκεψη στη Νομαρχία Μεσσηνίας για την επίταξη της χρήσης των φορτηγών δημόσιας χρήσης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Νομαρχία Μεσσηνίας με βάση την 37223/3544/28-7-2010 ΚΥΑ και 37269/3545/28-7-2007 ΥΑ του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου, σύσκεψη με θέμα «Επίταξη της χρήσης των φορτηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων και των προσωπικών υπηρεσιών των ανά την Χώρα ιδιοκτητών και των οδηγών τους».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, ο Διευθυντής του ........

Γραφείου Νομάρχη κ. Τσιμόγιαννης, ο Γενικός Γραμματέας ΝΑ Μεσσηνίας κ. Σαμέλης ο Δ/ντης ΑΤ Καλαμάτας κ. Καραγιώργης, ο αναπληρωτής Διευθυντή ΑΤ Καλαμάτας κ. Γεωργόπουλος, ο προϊστάμενος Διευθυνσης Μεταφορών ΝΑΜ κ. Εξηνταβελόνης, η Διευθύντρια Διοίκησης Οργάνωσης και Πληροφορικής κα Καλλιμόρου, ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ ΝΑΜ Ταξίαρχος κ. Τασούλας, ο προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Κοβάτσης και ο υπάλληλος Διευθυνσης Μεταφορών κ. Λυμπερέας.

Εισηγητικά ο κ. Τσιμόγιαννης παρουσίασε την ανάλυση των ανωτέρω αποφάσεων που προβλέπουν την έκδοση «Φύλλων επίταξης» και την επίδοσής τους στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων.
Στη συνέχεια ο κ. Νομάρχης έδωσε την εντολή για την άμεση και ορθή εφαρμογή των όσων προβλέπονται από την ανωτέρω ΥΑ.

Οι οδηγίες της ΥΑ προβλέπουν τη συμπλήρωση των «Φύλλων Επίταξης Προσωπικών Υπηρεσιών» για τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς και των «Φύλλων Επίταξης» για τα οχήματα, από την υπηρεσία Μεταφορών ( Δ/νση – τμήματα – γραφεία) της ΝΑΜ. Στη συνέχεια τα συμπληρωμένα φύλλα επίταξης θα αποσταλθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας προκειμένου να εκδοθούν τελικώς από την υπηρεσία αυτή. Η Αστυνομική Διεύθυνση θα είναι, πλέον, αρμόδια για την περαιτέρω διεκπεραίωση της διαδικασίας επίδοσης των φύλλων επίταξης.

Στη ΝΑΜ ήδη συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας στη Δ/νση Μεταφορών για τη συμπλήρωση των φύλλων επίταξης και θα είναι σε συνεργασία με την Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας.

Λήγει αύριο Παρασκευή η προθεσμία ταυτοποίησης καρτοκινητών

Προθεσμία μέχρι αύριο Παρασκευή έχουν οι κάτοχοι των καρτοκινητών τηλεφώνων να δηλώσουν τα στοιχεία τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών είναι εντελώς απλή, δεν κοστίζει τίποτα και απαιτεί λίγα μόνο λεπτά.

Οι κάτοχοι των καρτοκινητών θα πρέπει να ........

προσέλθουν σε κάποιο από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας της χώρας με την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους, αν πρόκειται για αλλοδαπούς και την κάρτα SIM του κινητού τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε ειδικό έντυπο.

Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, τότε θα διακοπεί η σύνδεση και θα χαθεί ο αριθμός τηλεφώνου.

Αρχισε η επίδοση των φύλλων πορείας

Αρχισε σε όλες τις νομαρχίες η διαδικασία αποστολής των εγγράφων κλήτευσης στους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσεως, σε εφαρμογή της απόφασης του πρωθυπουργού για πολιτική επιστράτευση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, οι νομαρχίες έλαβαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τη σχετική εγκύκλιο για επιστράτευση ιδιοκτητών, οδηγών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.

Ο κ. Μίχας δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά ........

τη περιφέρεια της δικής του αρμοδιότητας, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσεως, θα έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γ.γ. της νομαρχίας Αθηνών, Νίκος Παπαθέου, σημείωσε ότι η διαδικασία συλλογής στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου αυτά να σταλούν στις αστυνομικές αρχές, απ' όπου θα γίνει η διανομή των εγγράφων κλήτευσης.

Οι κυρώσεις, σε όσους δεν συμμορφωθούν, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς θα διωχθούν για κακούργημα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Κορυφώνεται το αδιέξοδο στις μεταφορές

Σε μια ύστατη προσπάθεια να δοθεί λύση στο αδιέξοδο, σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα συνάντηση των απεργών και του Δημήτρη Ρέππα, με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού.

Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 200 ιδιοκτήτες ΦΔΧ και, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτηρήθηκαν, επιχειρώντας ανά διαστήματα να εισέλθουν στο κτίριο και πετώντας μπουκάλια κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Είναι ντροπή, περιμέναμε να μπουμε στην είσοδο και τελικά έστειλαν τα ματ να μας χτυπήσουν με δακρυγόνα», πρόσθεσε.

Εκπρόσωποι τους συναντήθηκαν τελικά με τον γ.γ. του υπουργείου Χ. Τσιόκα.

Πάντως, χωρίς καύσιμα παραμένει και σήμερα η αγορά. Ελάχιστα πρατήρια, τα περισσότερα ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας διαθέτουν πλέον καύσιμα και η διανομή γίνεται με "δελτίο", δηλαδή με πλαφόν για κάθε όχημα.

Αν και εκατοντάδες βυτιοφόρα βρίσκονται έξω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δηλώνουν «φαντάροι» μετά την επιστράτευση και αρνούνται να προχωρήσουν στη διακίνηση καυσίμων.

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων, καθώς βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις, μη επιτρέποντας τον εφοδιασμό βυτιοφόρων και φορώντας μπολούζες, που έγραφαν «ή ταν ή επί τας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των διυλιστηρίων, περιστασιακά σημειώθηκαν μικροεντάσεις, τη στιγμή που η αστυνομία τηρεί διακριτική παρουσία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από το χώρο.

Στους δρόμους, με τα οχήματά τους έχουν βγει οι απεργοί στο Ηράκλειο και αναμένεται να πορευτούν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Aποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις είναι και οι μεταφορείς στα Χανιά.

Στο λιμάνι της Σούδας ύψωσαν πανό με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους, ενώ χωρίς προβλήματα, έγινε η αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών και ΙΧ από τα πλοία της γραμμής.

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες ελλείψεις στο ράφι έχουν γίνει ήδη ορατές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια.

Μικρότερες ουρές σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς η απόφαση για πολιτική επιστράτευση, είχε καθησυχαστική επίδραση στο κοινό, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Π. Τατούλης

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ανακοίνωσε, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, ο Πέτρος Τατούλης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τατούλης αναφέρει ότι «τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις. Στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο υπάρχει διέξοδος. Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν για να δώσουν λύσεις».

«Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν .........

ισχυρή συστράτευση και δημιουργική σύνθεση. Η ανάγκη για το διαφορετικό και η κοινωνική αλληλεγγύη, ως απάντηση στα κοινά μας προβλήματα, δίνουν την προοπτική για ένα πιο φωτεινό αύριο, υπεράνω χρωμάτων. Οι κομματικές γραμμές υποχωρούν μπροστά στον κοινό στόχο της ανάνηψης», προσθέτει.

Σε άλλο σημίο επισημαίνει ότι «μπορούμε -αναφέρει - να αλλάξουμε το γκρίζο παρόν και να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ενωμένη, ισχυρή, λαϊκή Πελοπόννησο. Τη Νέα Πελοπόννησο».

Χωρίς μικροκομματισμούς και εξαρτήσεις αλλά με αποφασιστικότητα και «με βαθιά τη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούργιο και διαφορετικό για να ανατρέψει το παλιό και φθαρμένο, αλλά με βαθύτερη πίστη στην ανάγκη αυτό να εκφραστεί πολιτικά, θέτω υπόψη των Πελοποννησίων συμπολιτών μου την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του περιφερειάρχη και τους ζητώ να προχωρήσουμε μαζί στη νέα αυτή πρόκληση», καταλήγει ο κ. Τατούλης.

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Δημήτρης Δράκος.

Την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σήμερα ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Δημήτρης Δράκος αναφέρεται στην πορεία που έχει κάνει στην αυτοδιοίκηση και θέτει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών.
Δεσμεύεται δε, ότι στο ψηφοδέλτιο του θα εκπροσωπηθούν οι πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που θα αγκαλιάσουν ισότιμα όλες τις περιοχές του Μοριά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημλήτρη Δράκου αναφέρει:

«Η πρόσφατη ψήφιση του Καλλικράτη από τη Βουλή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο τοπίο που δημιουργείται κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να στελεχωθεί ο νέος θεσμός από ανθρώπους της περιφέρειας, από έμπειρους αυτοδιοικητικούς.

Είναι γεγονός ότι στις δύσκολες στιγμές που ........

διανύει η χώρα, η Αυτοδιοίκηση καλείται να αποκτήσει και να παίξει ρόλο πραγματικά ενεργό, προγραμματικό και αναπτυξιακό.
Να αποκτήσει φωνή και λόγο
-Για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.
-Για την απασχόληση.
-Για την παραγωγή
-Για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.
-Για την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη!

Η Αυτοδιοίκηση να είναι πραγματικά πιο κοντά στην άμεση δημοκρατία. Αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδίσει ο «Καλλικράτης» για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και του τόπου στις εκλογές του Νοεμβρίου. Δηλαδή :
-Την ουσιαστική ισχυροποίηση των αυτοδιοικητικών θεσμών.
-Την ενίσχυση της Περιφερειακής Δημοκρατίας με τη μετεξέλιξη της Νομαρχίας σε έναν ισχυρό θεσμό, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Σε ένα θεσμό σύγχρονο, ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις των καιρών.
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.
Με γνωρίζετε από την δραστηριοποίηση και τους αγώνες μου από το μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τους αγώνες για την Περιφέρειά μας.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ. Με τις πράξεις μου και την πολιτική μου πορεία, το έχω αποδείξει, χρόνια τώρα.

Σας ανακοινώνω, λοιπόν, πως είμαι έτοιμος να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση και στην υπηρεσία των πολιτών της ιστορικής περιοχής του Μοριά, της Πελοποννήσου μας, ως Περιφερειάρχης. Διεκδικώ το αξίωμα του αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στην μακρόχρονη αυτοδιοικητική μας πορεία υπερβήκαμε τις διαχωριστικές γραμμές. Διεκδικήσαμε περισσότερα έργα. Τολμήσαμε ρίξεις. Πρωτοπορήσαμε με προτάσεις και παρεμβάσεις. Αγκαλιάσαμε, ανεξαιρέτως, όλους τους πολίτες. Πετύχαμε να δώσουμε σε αυτό το θεσμό το χαρακτήρα που αρμόζει σε κάθε τοπική Αρχή, το χαρακτήρα της ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γι΄ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, για την μεγάλη τους συμβολή σε αυτήν την αυτοδιοικητική πορεία. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω τους συναδέλφους όλων των άλλων παρατάξεων, που με την παρουσία τους και τους αγώνες τους συνδιαμόρφωσαν αυτήν την δημιουργική αυτοδιοικητική παρουσία.

Στο ψηφοδέλτιο μας θα εκπροσωπηθούν οι πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που θα αγκαλιάσουν ισότιμα όλες τις περιοχές του Μοριά. Για να δώσουμε έτσι όλοι μαζί τον αγώνα για την Πελοπόννησο που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Δράκος ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, θα είναι υποψήφιος μαζί του για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

ΥΠΟΙΚ: Καμία ειδική ομάδα δεν έχει δικαίωμα να παραλύει τη χώρα

«Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα, δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας».

Τα παραπάνω δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

«Αδυναμία σημαίνει επιστράτευση. Μην ........

χαίρεστε για το αδιέξοδο που δημιουργήσατε» ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος.

«Βγήκε ο κ. υπουργός αιφνιδιάζοντας την κοινωνία και προκαλώντας ένα αδιέξοδο. Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοια φαινόμενα» παρατήρησε ο κ. Μαρκόπουλος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σκοπίμως χρησιμοποιεί την φιλολογία περί «συντεχνιών» και «βάζει το φυτίλι για τα πολλαπλά κατάγματα της κοινωνικής συνοχής».

«Τα τραύματα της ελλειμματικής κοινωνικής συνοχής στα οποία επενδύετε, είναι προφανές ότι θα γυρίσουν ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Πυροβολείτε τα πόδια σας - σταματείστε» κάλεσε την κυβέρνηση ο κ. Μαρκόπουλος.

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς ο Θ. Παφίλης από το ΚΚΕ. «Δεν ξέρω τι θα κάνετε στο μέλλον. Θ’ ανοίξετε εξορίες;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

«Ο αγώνας των οδηγών βυτιοφόρων, ουσιαστικά στρέφεται κατά της πολιτικής σας που θέλει να συγκεντρώσει τις μεταφορές σε λίγα χέρια. Έχουμε ξαναζήσει τέτοια γεγονότα και στους ναυτεργάτες. Δεν θα καμφθούν οι αγώνες των εργαζομένων και καλούμε τους εργαζομένους τώρα να βγάλουν συμπεράσματα και να μην στραφεί ο ένας ενάντια στον άλλο, αλλά να στηριχθούν οι απεργίες των ναυτεργατών» υποστήριξε ο κ. Παφίλης.

Για «κλιμάκωση του ιουλιανού πραξικοπήματος που θα γραφεί με μελανά γράμματα στην ελληνική ιστορία - καταπάτηση του Συντάγματος, διάλυση κάθε κοινοβουλευτικής τάξης» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Βγάλατε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών στα λιμάνια, μετά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τώρα επιστρατεύετε τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Πού οδηγείτε την χώρα και την Δημοκρατία; Στο γύψο πάτε να βάλετε τις απεργίες; Μας φέρνετε αντισυνταγματικές τροπολογίες με τις οποίες εκποιείτε τον εθνικό πλούτο και τροπολογία με την οποία καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις, τον ΟΜΕΔ, το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμία κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους μέτρα αυταρχισμού. Μόνη διέξοδος να εξεγερθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην νεοαποικιοκρατία και μια παραδομένη κυβέρνηση που μας οδηγούν στην καταστροφή» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Ακούσαμε μέχρι και τη Νέα Δημοκρατία να μιλά για Ιουλιανό πραξικόπημα - και δεν ντρέπονται» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, υπενθυμίζοντας στους προηγούμενους ομιλητές, ότι «η απεργία γίνεται από τους ιδιοκτήτες των φορτηγών και όχι από τους οδηγούς τους».

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καλούν το λαό σε επανάσταση την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον. Τι θέλει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ; Να καταλυθεί το κράτος, να μην γίνει κανείς διάλογος, να μην γίνει καμία πρόοδος, να παραμείνουμε στα κλειστά επαγγέλματα κατά παράβαση των ευρωπαϊκών οδηγιών και συμβάσεων, να παραμείνει ο λαός στην θυσία του εισοδήματος και της αποταμίευσής του; Ζητούν να μην έχει καμία ελπίδα;», ρώτησε ο κ. Παπουτσής.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, παρατήρησε ότι «είμαστε εν μέσω μιας σφοδρής οικονομικής κρίσεως και τουριστικής περιόδου. Αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε στις αντιδράσεις μας προκειμένου να αποφύγουμε τις ακρότητες, προκειμένου να αποφύγουμε διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού».

«Στο άλλο άκρο, βρίσκεται η επιστράτευση. Ρωτούμε: Εξαντλήθηκαν όλες οι επιλογές; Γιατί ο ΛΑΟΣ γνωρίζει πως υπάρχει και η διέξοδος του εξαντλητικού διαλόγου. Πρότασή μας είναι μία: Όταν βιώνουμε μια τέτοια οικονομική πραγματικότητα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις μας, συμπεριφορές μας και νουνεχείς πρώτα απ’ όλα» συμπλήρωσε ο κ. Ροντούλης.

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γ. Ραγκούσης: Δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ότι οι ελεγκτές της τρόικας του ζήτησαν σήμερα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, δήλωσε ότι «τίποτα πέραν από αυτά τα οποία ήδη δρομολογούμε και υλοποιούμε δεν τέθηκε» και πρόσθεσε: «στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών, εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας όπως αυτές είχαν τεθεί υπόψιν του ελληνικού λαού και προεκλογικά».

Σημείωσε ακόμη ότι «αυτές ακριβώς .......

οι αλλαγές είναι που ήδη μέσα στα νομοθετήματα που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο ενσωματώνουν όλη μας την πολιτική και όλους τους στόχους» ενώ χαρακτήρισε «προεξάρχουσα περίπτωση τον Καλλικράτη, όπου ενσωματώνονται όλες οι προτεραιότητες και οι επιλογές μας».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από το νομοσχέδιο για τα κουπόνια και αν θα προχωρήσει, ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι «δεν υπάρχει σε κανέναν η υπόνοια, η αμφιβολία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει όσον αφορά την απόλυτη απόφαση και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να προχωρήσουμε καθαρά και απαρέγκλιτα στο δρόμο της εξυγίανσης των προεκλογικών δαπανών».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.