Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ψηφοφορία στο Φιλιατρά News. Δράκος ή Τατούλης για περιφερειάρχης Πελοποννήσου;

Ανοικτή ψηφοφορία υπάρχει από το μεσημέρι στο Φιλιατρά News σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές.
Στην κρίση σας θέσαμε δυο πρόσωπα που όλοι μας τα ξέρουμε
τον Νυν νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο και υποψήφιο περιφερειάρχη και τον πρώην υπουργό και νυν υποψήφιο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Παρακαλούνται να ψηφίσουν αυτοί που θα ψηφίσουν για περιφερειάρχη Πελοποννήσου (όσοι επιθυμούν).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
Η παρούσα ψηφοφορία δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει την γνώμη των επισκεπτών του Φιλιατρά News.




Ευχαριστούμε τον πρώην διαχειριστή για την βοήθεια που μας έδωσε τόσο για την ψηφοφορία όσο και για το γραφικό.



Παράταση εως 30 Αυγούστου για 2ετή αναστολή αιτήσεων πυρόπληκτων δανείων

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010 οι αιτήσεις για διετή αναστολή στην καταβολή των δόσεων δανείων που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007.

Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον Ν. 3867 (ΦΕΚ 128 – 3/8/2010)-Άρθρο 21, παράγραφος 5, που τροποποιεί το άρθρο 2 του ν.3816/2010 (ΦΕΚ 6 Α’), οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι και λειτουργούν στους πυρόπληκτους, κατά τις πυρκαγιές του 2007, νομούς και στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια δυνάμει των αποφάσεων αρ. 36579/Β.1666/27.8.2007 και αρ. 2/54310/0025/13-9-2007 του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, δικαιούνται να ζητήσουν έως τις 30.8.2010 αναστολή επί διετία και αναδρομικά από 1.1.2010 της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα του εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση. Υπόχρεοι προς αποπληρωμή των τόκων είναι οι δανειολήπτες.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε μάλιστα την σχετική διευκρινιστική Εγκύκλιο Αρ. 2/52677/0025-4/8/2010 προκειμένου να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της παραπάνω διάταξης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

• Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 15.4.2010 και μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 3867/2010 λογίζονται ως εγκύρως υποβληθείσες.
• Μετά τη γενόμενη αναστολή, η αποπληρωμή των συναφθέντων, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δανείων θα γίνει ως ακολούθως:
ι) Για τα δάνεια ρύθμισης οφειλών, η πρώτη δόση θα είναι καταβλητέα την 30.6.2012 και η τελευταία την 31.12.2019.
ιι) Για τα δάνεια χορήγησης νέων κεφαλαίων κίνησης, η πρώτη δόση θα είναι καταβλητέα την 30.6.2012 και η τελευταία την 31.12.2014.
• Η αποπληρωμή των τόκων του χρονικού διαστήματος της διετούς αναστολής θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 36579/Β. 1666/27.8.2007 (ΦΕΚ Β’1740/30.8.2007) υπουργική απόφαση, όπως ισχύει. Η καταβολή του μη επιδοτούμενου μέρους των τόκων βαρύνει αποκλειστικά τους δανειολήπτες.

Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής, η αποπληρωμή των δανείων θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 2/54310/0025/13.9.2007 υπουργική απόφαση, όπως ισχύει, χωρίς διετή αναστολή της αποπληρωμής των δόσεων.

Για το χρονικό διάστημα της διετούς επιμήκυνσης της συνολικής διάρκειας των δανείων, υπόχρεοι προς αποπληρωμή των τόκων είναι αποκλειστικά οι δανειολήπτες.

ΕΒΓΑ: Προληπτική απόσυρση προϊόντος

Σε απόσυρση του προϊόντος: ΓΡΑΝΙΤΑ CHILL OUT PUSH Φράουλα με ημερομηνίες ανάλωσης 04/2011 και 04/2012 προχώρησε προληπτικά η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η απόσυρση οφείλεται στο γεγονός ότι στις συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος, ανιχνεύτηκαν ίχνη γάλακτος ενώ δεν αναγράφεται επί της συσκευασίας η πιθανότητα ύπαρξής τους, με ενδεχόμενο να προκληθεί αλλεργική αντίδραση σε καταναλωτές που έχουν αλλεργία στο γάλα.

Η εταιρεία παρακαλεί τους καταναλωτές ......

που έχουν αλλεργία στο γάλα να μην καταναλώσουν το προϊόν των συγκεκριμένων παρτίδων.

Ολυμπιακός: Τέλος ο Λίνεν, μεγάλο πρόστιμο σε Ντιόγκο

Παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό Ο Έβαλντ Λίνεν μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον μεγαλομέτοχο των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλη Μαρινάκη. Εν τω μεταξύ στον Ντιόγκο επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του συλλόγου.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για παραπάνω από μια ώρα με το κλίμα να είναι πολύ βαρύ μετά τον αποκλεισμό του συλλόγου από τη συνέχεια του Europa League χθες από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τελικά, κοινή συναινέσει αποφασίσθηκε η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Προσωρινός τεχνικός της ομάδας του ........

Πειραιά αναλαμβάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

«Το συμβόλαιο του κ. Λίνεν λύθηκε κοινή συναινέσει. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον», δήλωσε εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Δ’ αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Μώραλης.

Από την πλευρά του ο πρώην πλέον Γερμανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» τόνισε: «Η κατάσταση για το κλαμπ ήταν πολύ δύσκολη μετά τον αποκλεισμό. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Γι’ αυτό αποφασίσαμε κοινή συναινέσει να λύσουμε τη συνεργασία μας. Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, που δεν ήταν έτοιμη για το Europa League. Είχαν πολύ μεγάλη πίεση πάνω μου ως προπονητής. Για μένα ήταν μια σύντομη, αλλά πολύ ωραία εμπειρία, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και με πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Του εύχομαι καλύτερη τύχη στο μέλλον».

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του συλλόγου θα επιβληθεί στον Ντιόγκο, όπως ενημέρωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Βραζιλιάνο στη μεταξύ τους συνάντηση. Ακόμα τον προειδοποίησε, πως αν δεν βελτιωθεί και δεν επαναλάβει τη συμπεριφορά του στο ματς με τη Μακάμπι (αποβλήθηκε για εκτός φάσης χτύπημα), θα αποτελέσει και αυτός παρελθόν για τον σύλλογο.

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ για το 2011

Σε εφαρμογή τίθεται από το ΥΠΕΚΑ για το 2011 το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ που αφορά τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:

• Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου

• Μακροχρόνια Άνεργους

• Γονείς με τρία παιδιά

• Άτομα με αναπηρία

Προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν α) κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και β) κατανάλωση για πρώτη κατοικία.

Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Το ΚΟΤ προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες (kWh). Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ για το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.

Κατεβάστε ολόκληρη την απόφαση της υπουργού.

Δεύτερο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου

Με κάθε μέσο εγκαταλείπει τα αστικά κέντρα το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου που ξεκινά τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Το τριήμερο αυτό αναμένεται αυξημένη κίνηση στα λιμάνια, καθώς τα νησιά αποτελούν αγαπημένο προορισμό των εκδρομέων.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα με τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κίνηση στις εθνικές οδούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το .........

προηγούμενο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατούσε για την εξασφάλιση των καυσίμων, η κίνηση στις εθνικές οδούς ήταν αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρσι.

Αρκετοί είναι και οι εκδρομείς που θα επιλέξουν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και στα παραθεριστικά κέντρα.

Ο καιρός του τριημέρου

Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η ζέστη θα είναι πιο αισθητή λόγω των υψηλών τιμών της σχετικής υγρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 34. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 4 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με την ορατότητα περιορισμένη κατά τόπους. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή πτώση.

Την Κυριακή η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Τέλος στις κοπάνες βάζει το υπουργείο παιδείας

Μειώνεται κατά πολύ το όριο απουσιών για τους μαθητές λυκείου και μόνο με σοβαρή τεκμηρίωση θα δικαιολογούνται οι απουσίες τους, δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός επισήμανε, από την πρωινή εκπομπή του Μega, πως είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές, έχοντας δεδομένο το όριο των 150 απουσιών, να απουσιάζουν από τις τάξεις προκειμένου να διαβάσουν στο σπίτι και μετά να προσκομίζουν ψεύτικες βεβαιώσεις.
«Πηγαίνει ο γονιός το πλαστό .........

πιστοποιητικό που έχει δώσει ο γιατρός και ο εκπαιδευτικός το δέχεται. Αυτό σημαίνει πως στα 18 τους τα παιδιά ξέρουν ότι μπορούν να πάρουν πλαστά χαρτιά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι αδιανόητο. Θα κατέβει πολύ το όριο των απουσιών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών. Ετσι, πρέπει ο μαθητής να μπορεί, όπως διευκρίνισε, να αφήνει την τσάντα στο σχολείο και να κάνει με τον δάσκαλο αυτά που παλαιότερα έκανε στο σπίτι ή στο φροντιστήριο. Συγκεκριμένα για το λύκειο, τα εξεταζόμενα για τις Πανελλαδικές μαθήματα θα μειωθούν σε τέσσερα, ενώ οι αλλαγές θα αφορούν τα παιδιά που φέτος θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ Τάξη του λυκείου.

«Πάμε στην αλλαγή του λυκείου, με τέσσερα μαθήματα, με εργασίες, όχι απλώς με εξετάσεις, με συνολικές δραστηριότητες των παιδιών, με μαθήματα επιλογής. Το παιδί θα μπαίνει σε σχολή και όχι σε τμήμα και θα μπορεί να κινηθεί και να κάνει κι άλλες επιλογές». Μάλιστα, η υπουργός σημείωσε πως η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο δεν θα εξαρτάται μόνο από τις εξετάσεις αλλά και από τον συνολικό βαθμό, ενώ το πανεπιστήμιο είναι αυτό που θα ορίζει ποια μαθήματα θέλει η εκάστοτε σχολή και ποιο συντελεστή θα βάλει σε κάθε μάθημα.

Ψηφιακό σχολείο

Τόνισε επίσης πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί και η λειτουργία του ψηφιακού σχολείου, καθώς στόχος είναι να δει η κοινωνία πως κάτι αλλάζει στο ελληνικό σχολείο, να διαπιστώσουν οι γονείς πως τα παιδιά τους μπαίνουν σε νέα εποχή. «Υπάρχει ο αντίλογος που λέει ότι τα σχολεία μας είναι χάλια, είναι χάλια τα οικήματα. Δεν θα περιμένουμε να κάνουμε τη σχολική στέγη τέλεια στην Ελλάδα και μετά να φέρουμε το ψηφιακό σχολείο», δήλωσε η υπουργός.

Στοχευμένες θα είναι οι προσλήψεις των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων καθηγητών, που θα γίνουν από τον Σεπτέμβριο. Αυτό ανακοίνωσε χθες η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα, διευκρινίστηκε πως έως τις 27 Αυγούστου θα ανακοινωθούν και οι βάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στοχευμένες προσλήψεις

Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε πως ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που υπάρχουν για κάθε ειδικότητα. Εδωσε μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα νησιού που είχε έξι υπεράριθμους εκπαιδευτικούς Γαλλικής Φιλολογίας. «Μέχρι τώρα ο ωρομίσθιος είχε μειωμένα δικαιώματα, δεν είχε τα ίδια δικαιώματα με τους αναπληρωτές. Φέτος θα έχει κανονικά όλα τα δικαιώματα, γιατί πραγματικά ήταν πάρα πολύ άδικο να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων», δήλωσε.

Παράλληλα, η Υπουργός επεσήμανε σχετικά με τα κενά στα σχολεία αλλά και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών πως στόχος είναι να αρχίσει η σχολική χρονιά με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στην τάξη. «Εχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση περισσότερων από 4.500 εκπαιδευτικών από τα γραφεία στα σχολεία. Το να γυρίσει ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν είναι και ανθρώπινο, καθώς καθένας ρύθμισε τη ζωή του ανάλογα με το πώς βόλευε και πώς μπορούσε εκείνο το διάστημα». Ενδεικτικό είναι πως από φέτος στο υπουργείο Παιδείας θα εργάζονται 400 λιγότεροι εκπαιδευτικοί από όσοι πέρυσι.

Και αλήθεια λέει η Ελευθερία !

Είναι επιεικώς απαράδεκτη η χρησιμοποίηση του μηχανισμού του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας Μεσσηνίας, στην προεκλογική εκστρατεία του Δημ. Δράκου. Ο οποίος οφείλει να αντιληφθεί ότι πέραν της πολιτικής διάστασης την οποία έχει η υπόθεση, είναι αδιανόητο να κάνει προεκλογική εκστρατεία με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που πληρώνει το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις της Νομαρχίας.

Ας βάλει το χέρι στη δική του τσέπη να ανοίξει εκλογικό κέντρο, ας προσλάβει με δικά του χρήματα προσωπικό και ας κάνει ό,τι θέλει από εκεί και ύστερα.
Για του λόγου το αληθές, στη φωτογραφία το .........

ηλεκτρονικό μήνυμα με όλα τα στοιχεία του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας, το οποίο εστάλη σε δεκάδες εφημερίδες, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και μπλογκ της Πελοποννήσου.


Πως να διαφωνήσουμε εμείς με αυτό που έγραψε η Ελευθερία;

Ολυμπιακός: Τελειώνει ο Λίνεν, εκτός ομάδας ο Ντιόγκο

Παρελθόν πρέπει να θεωρείται από τον πάγκο του Ολυμπιακού ο Έβαλντ Λίνεν μετά τον αποκλεισμό των «ερυθρολεύκων» από τη συνέχεια του Europa League.

Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, ζήτησε ο Γερμανός προπονητής και ο Ντιόγκο -που αποβλήθηκε με χτύπημα εκτός φάσης στις καθυστερήσεις του αγώνα- να μη γυρίσουν με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και του άλλαξαν γνώμη, λόγω των νομικών συνεπειών που θα είχε μια τέτοια κίνηση.

Φαβορί τώρα για τη θέση του προπονητή των ...........

«ερυθρολεύκων» φαντάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αποτελούσε διακαή πόθο του σημερινού ισχυρού άνδρα του συλλόγου.

Λίνεν: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Την ευθύνη του αποκλεισμού ανέλαβε ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος πάντως υπεραμύνθηκε των επιλογών του για το βασικό σχήμα

«Είμαστε απογοητευμένοι που ο Ολυμπιακός δεν συνεχίζει στην Ευρώπη. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τον αποκλεισμό, αφού είναι μεγάλο πρόβλημα να μην παίζει ο Ολυμπιακός από τον Αύγουστο στην Ευρώπη» τόνισε ο Λίνεν.

Μεσσηνακές Εφημερίδες της 6ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.