Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Πλήγμα στην πληροφόρηση των πολιτών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

ΑΠΟ τον κ. Φώτη Παναγιωτακόπουλο, εκδότη της αδέσμευτης διμηνιαίας εφημερίδας "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ", που κυκλοφορεί στους Γαργαλιάνους λάβαμε επιστολή-καταγγελία που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής όχι μόνο από τους αναγνώστες αλλά και τις αρχές που συνδέονται με την προάσπιση και το σεβασμό του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στην ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης, όταν αυτά παραβιάζονται βάναυσα από την όποια μορφής εξουσία.
Ιδού: ...............


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητέ κύριε Τσαμούλη,
Ονομάζομαι Φώτης Παναγιωτακόπουλος και είμαι ο ιδιοκτήτης και εκδότης του διμηνιαίου περιοδικού "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" με έδρα τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Επειδή η κριτική μου στους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες είναι αδιαπραγμάτευτη και σκληρή προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα. Μου απαγορεύουν να μαγνητοφωνώ τις δημόσιες συνεδριάσεις του Δ.Σ. Γαργαλιάνων. Μετά από αίτηση μου, μου δίνουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων σε έντυπη μορφή σε 20-30 ημέρες μετά την συνεδρίαση και δεν μου δίνουν αντίγραφο CD της συνεδρίασης.

Στις 26-7-10 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μου απαγόρευσαν την φωτογράφηση και την μαγνητοφώνηση των δημοσίων συνεδριάσεων, επειδή «δεν έχω ταυτότητα δημοσιογράφου».
Η "ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" έχει βεβαίωση Περιοδικής Έκδοσης της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας με κωδικό 8566, όπου βεβαιώνεται ότι είμαι ο Ιδιοκτήτης και ο Εκδότης.
Σας στέλνω ένα αντίγραφο του περιοδικού μας. Θέλουν με κάθε τρόπο να δουλεύουν στην αδιαφάνεια...
Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. της 19ης Ιουλίου 2010 επειδή μαγνητοφωνούσα την δημόσια συνεδρίαση (με το κινητό μου) δέχτηκα λεκτική αλλά και σωματική επίθεση από 5 μέλη του Δ.Σ. που κατέβηκαν από τα έδρανά τους για να με βγάλουν έξω από την αίθουσα...
Ένας μάλιστα με τράβαγε από τον λαιμό... Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος πολίτης εκτός από εμένα στην αίθουσα. Μόνο το μαγνητόφωνο...

Η πλατεία φυσικά ήταν γεμάτη από κόσμο που έπινε τα ουζάκια του μόλις 50 μέτρα παραπέρα. Δεν τους ενδιέφερε η συνεδρίαση και ας είχαν παραιτηθεί 9 από τα 17 μέλη του Δ.Σ. ( λόγω Καλλικράτη). Ο δήμαρχος αν και είχε δώσει το λόγο του δημόσια (στην πλατεία) αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα παραιτηθεί δεν το έκανε...
Επέστρεψα στην Πατρίδα πριν μερικά χρόνια, μετά από 32 χρόνια στην ξενιτιά, και βρήκα τον τόπο μου χειρότερα από ότι τον άφησα το 1969... Με το έντυπό μου αυτό θέλω να βοηθήσω στην αφύπνιση των συμπολιτών μου που βλέπουν τον τόπο μας να απαξιώνεται από συγκεκριμένες πράξεις της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 30 χρόνια, χωρίς να αντιστέκονται... χωρίς να διαμαρτύρονται, εκτός από τους παλικαρισμούς στα καφενεία μόνο.

Δυστυχώς οι κλίκες με πολεμούν αφάνταστα και με απειλούν.
Σας παρακαλώ μπορείτε να μου προτείνετε που να απευθυνθώ για βοήθεια;
Σας ευχαριστώ

Με τιμή
Φώτης Παναγιωτακόπουλος
εκδότης "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"


ΣΧΟΛΙΟ «Φωνής»:

Για την ελευθερία έκφρασης και τη διαφάνεια των δημοσίων πραγμάτων έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες και στην Ελλάδα πλέον αποτελεί δικαίωμα και όχι παραχώρηση της όποιας εξουσίας. Αυτά που αναφέρει στην επιστολή του ο πολίτης Γαργαλιάνων Φώτης Παναγιωτακόπουλος, αλλά και όσα διάβασα σε χθεσινή επιστολή του στην «Ελευθερία», αν μη τι άλλο αποτελούν εξόφθαλμη εκτροπή των τοπικών αξιωματούχων και παρακώλυση της ενημέρωσης.

Μάλιστα από τη στιγμή που ο κ. Παναγιωτακόπουλος εκδίδει τοπικό έντυπο (ανεξάρτητα από την περιοδικότητά του) οι αυτοδιοικητικοί οφείλουν να διευκολύνουν το έργο του και όχι να τον παρεμποδίζουν προφασιζόμενοι ότι δεν είναι δημοσιογράφος.
Με την απλή λογική δεν μπορούν να ερμηνευτούν όσα καταγγέλλει επωνύμως, ως εκ τούτου κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Κάτι φοβούνται ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του γι’ αυτό και η συμπεριφορά τους είναι ασυνήθιστη. Αλλά τι μπορεί να φοβούνται οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, από τη μαγνητοφώνηση μιας δημόσιας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα εις γνώση τους;

Αν δεχθούμε την καταγγελία ότι «θέλουν με κάθε τρόπο να δουλεύουν στην αδιαφάνεια...», συνδυάζοντάς την με όσα καταγγελτικά γράφονται στο τελευταίο τεύχος της έκδοσης «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και για την απρεπή και βάναυση συμπεριφορά εναντίον του κ. Παναγιωτακόπουλου, αλλά και για την προσπάθεια του δημάρχου και συνεργατών του να εμποδίσουν τη δημοσιότητα για τα τεκταινόμενα στον πολύπαθο Δήμο των Γαργαλιάνων.

Όμως η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα στην πληροφόρηση και την πρόσβαση του Τύπου στα δημόσια δεν είναι μεγέθη υπό διαπραγμάτευση και η στάση του δημάρχου με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου να προβαίνουν σε απαγορεύσεις για παρεμπόδιση της πληροφόρησης των πολιτών, είναι αντιδημοκρατικές, παράνομες και ανελεύθερες και θα πρέπει να ανακληθούν άμεσα.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Μωρό έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην Καλαμάτα

Από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην Καλαμάτα έπεσε την Παρασκευή ένα μωρό 17 μηνών, το οποίο διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, την ώρα που εκείνη άνοιγε την πόρτα του διαμερίσματος. Το μωρό έπεσε εσωτερικά στο κενό του κλιμακοστασίου

Το μωρό διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει το χέρι του και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι γι' αυτό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου την νύχτα υποβλήθηκε σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση με επιτυχία και σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση η κατάστασή του είναι σταθερή.

Η αστυνομία που ενημερώθηκε για........

το ατύχημα το βράδυ της Παρασκευής διέταξε την διενέργεια προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας στην οποία θα εξεταστούν τα αίτια και οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα.

Από ΤΑ ΝΕΑ

Ληστεία με πυροβολισμούς σε μπάρ στην Αποβάθρα Κυπαρισσίας

ΕΝΟΠΛΗ ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 04.45 σε παραλιακό μπαράκι της Αποβάθρας Κυπαρισσίας με όμηρο για αρκετά λεπτά υπάλληλο του καταστήματος που εκελινη την ώρα κόντευε να κλείσει.

Tο περιστατικό σημειώθηκε στο SUNSET δίπλα απο το Κάμπινγκ σε καφέ μπαρ ιδιοκτησίας 40χρονου Χρήστου Μπαζούκα ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.
Πιο αναλυτικά 3 δράστες φορώντας .........

κουκούλες μπήκαν στο καφέ μπαρ όπου ο πρώτος έφερε κοντόκανη καραμπίνα, ο δεύτερος όπλο τύπου Καλάσνικοφ και ο τρίτος πιστόλι ενώ ένας εκ των δραστών φορούσε στρατιωτικά ρούχα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Απαίτησαν να τους παραδοθούν οι εισπράξεις που ανέρχονταν στα 2.200 ευρώ και μάλιστα έπεσαν 2 πυροβολισμοί. Ο ένας εντός του μπαρ και ο δεύτερος έξω από αυτό για εκφοβισμό. Οι δράστες αφαίρεσαν 1 κινητό από την γυναίκα του ιδιοκτήτη καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο μπαρ 3 γυναίκες.

Αμέσως οι δράστες αφαίρεσαν το κλειδιά από το όχημα του υπαλλήλου τον οποίο κράτησαν όμηρο και με το κλεμμένο όχημα τον οδήγησαν στη περιοχή του Καλού νερού όπου τον άφησαν για να φύγουν μετά προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι συντονισμένες σε όλο το Νομό καθώς ο ένας εκ των δραστών είναι Ελληνας και οι άλλοι δύο αλλοδαποί Αλβανοί υπήκοοι. Μάλιστα συνεχίζεται η προανάκριση για το συμβάν και η Αστυνομία φαίνεται ότι γνωρίζει την ταυτότητα τουλάχιστον 2 εκ των δραστών οπότε η εξιχνίαση θεωρείται θέμα ωρών.

Ο ιδιοκτήτης μας δήλωσε ότι ήταν ψύχραιμος παρά το σοκ που υπέστησαν οι 3 θαμώνες του μπαρ ενώ όπως εξήγησε τέτοιο συμβάν στα χρόνια που είναι επαγγελματίας δεν είχε συναντήσει.

Από το Ράδιο 936

Άλλες δυο μεταγραφές για την Νίκη Πλάτης

Ακόμα δύο παίκτες προστέθηκαν στο υπό διαμόρφωση ρόστερ της Νίκης Πλάτης

Και οι δυο αυτές μεταγραφές είναι του επιθετικού Γρηγόρη Σταματόπουλου 23 ετών και του Σικαλιά Κωνσταντίνου 18 ετών.
Και οι δυο προέρχονται από την Εράνη.

Τις επόμενες ημέρες θα ........

ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας ενω η έναρξη της προετοιμασίας θα ξεκινήσει στις 16 Αυγούστου.


Από το Νίκη Πλάτης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΣΤΙΣ 30 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΤΟΥΛΗ – ΔΡΑΚΟΥ!

Τι προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι

Τεράστια διαφορά κοντά στις 30 μονάδες ανάμεσα στον ανεξάρτητο υποψήφιο (προς το παρών στηρίζεται επίσημα μόνο από το ΛΑΟΣ*) Πέτρο Τατούλη και το νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο που αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτυπώνεται σε παμπελοποννησιακή δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το τηλεοπτικό κανάλι Super TV της Κορινθίας που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιουλίου).

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου στο ........

τρίπολο: Π. Τατούλης, Δ. Δράκος και Νίκος Γόντικας (ΚΚΕ) ο κ. Τατούλης λαμβάνει 46,5% έναντι 17 του νομάρχη Μεσσηνίας και 1,5% του υποψήφιου του ΚΚΕ

Ανάλογη είναι και η εικόνα ανάμεσα όταν στη θέση του κ. Δράκου μπαίνει ο νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς (σ.σ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Δράκου). Συγκεκριμένα, ο Π. Τατούλης λαμβάνει 48%, ο Ν. Ταγαράς 18 και ο Ν. Γόντικας 1,5%.

"Σκληρός πυρήνας"

Μεγάλη είναι και η διαφορά αναφορικά με τον «σκληρό πυρήνα» των ψηφοφόρων των τριών υποψηφίων, καθώς ο κ. Τατούλης εμφανίζεται να έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον Δ. Δράκο.
Συγκεκριμένα, ο Π. Τατούλης εμφανίζει «σκληρό πυρήνα» στο 20%, ο Δ. Δράκος 13%, ο Νίκος Ταγαράς 12% και ο Νίκος Γόντικας 1,5%.

Από το aftodioikisi.gr

Το δικό μας σχόλιο
Όπως διαπιστώνουμε μέχρι στιγμής η δημοσκόπηση που κάνει το Φιλιατρά News πέφτει απόλυτα μέσα σε αυτό που δηλώνουν οι πολίτες.
Συνεχίστε να ψηφίζετε αυτό που πιστεύετε.