Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ο Αόρατος συγγραφέας έρχεται στο θερινό cinema των Φιλιατρών.

Με την ταινία ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ (THE GHOST WRITER) του Ρομάν Πολάνσκι συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Φιλιατρών στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης μας.

Η ταινία θα προβάλλεται από την Παρασκευή 13 Αυγούστου έως και τις 16 Αυγούστου.

Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Κιμ Κατράλ, Ολίβια Ουίλιαμς, Τομ Ουίλκινσον, Τίμοθι Χάτον

Υπόθεση: ........

Ο Άνταμ Λανγκ είναι πρώην Βρετανός πρωθυπουργός και βρίσκει καταφύγιο σε ένα νησί στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου και γράφει την αυτοβιογραφία του. Όταν ο σύμβουλός του πεθαίνει, ένας συγγραφέας αποστέλλεται στο νησί για να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει το βιβλίο του. Ο "ανώνυμος" συγγραφέας εισέρχεται σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και παρασύρεται στη δίνη μιας σεξουαλικής, πολιτικής και λογοτεχνικής ίντριγκας.

Δείτε το trailer της ταινίας



Με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα

«Το Δημόσιο πληρώνει πάνω από 1 δισ. ευρώ επιδόματα τριτέκνων άνευ κριτηρίων» αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» διακεκριμένο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δίδοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων με τον επανακαθορισμό των κριτηρίων για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Στο ίδιο πνεύμα η κυβέρνηση προωθεί τη συνολική επανεξέταση της κοινωνικής πολιτικής στο πλαίσιο του μνημονίου, το οποίο ουσιαστικά υπαγορεύει τη χορήγηση επιδομάτων και την αναγνώριση φοροαπαλλαγών με στοχευμένα, εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται .........

την «αναδιανομή» επιδομάτων «με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα», όπως τονίζεται, δηλαδή χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

Πιο απλά, η κυβέρνηση σκέπτεται τη μερική ή πλήρη περικοπή των επιδομάτων που δίδονται σε τρίτεκνες οικογένειες με υψηλά εισοδήματα, για να στηριχθούν από τους πόρους που θα εξοικονομηθούν πολύτεκνοι με χαμηλά εισοδήματα.

Διότι ως σήμερα τρίκεκνος εργαζόμενος στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα με εισόδημα 10.000 ευρώ ετησίως παίρνει ακριβώς το ίδιο επίδομα με κάποιον που δηλώνει 200.000 ευρώ εισόδημα.
«Μια τέτοια παρέμβαση θα ήταν απολύτως μέσα στο πνεύμα του μνημονίου, όπου προβλέπονται παρεμβάσεις για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών μεταβιβάσεων» σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και προσθέτει ότι αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο το ζήτημα θα εξεταστεί λεπτομερώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή που μελετά το ζήτημα (στην οποία μετέχουν και μέλη του ΙΣΤΑΜΕ) συνεδρίασε ήδη δύο φορές. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στις 20 Αυγούστου. Αμέσως μετά θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των παρεμβάσεων, σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . Ο υπουργός επιστρέφει τη Δευτέρα στο γραφείο του ύστερα από ολιγοήμερες διακοπές.

Η πρώτη εκτίμηση από τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από την εν λόγω επιτροπή είναι ότι επιδόματα συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ χορηγούνται χωρίς κριτήρια. «Είναι σαν να πετάει το κράτος λεφτά από το αεροπλάνο» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών και των ειδικών (οικονομολόγων και συνταγματολόγων) που μελετούν το ζήτημα είναι να δομηθεί ένα μεικτό σύστημα το οποίο θα προβλέπει την παροχή επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια και κριτήρια αναγκαιότητας αλλά ταυτοχρόνως θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξετάζεται το καθεστώς των φοροαπαλλαγών για να εξαντληθούν τα περιθώρια για στοχευμένες, διορθωτικές παρεμβάσεις στον πρόσφατο φορολογικό νόμο υπέρ των ασθενέστερων εισοδηματικά ομάδων.

«Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει θέμα συνταγματικότητας, εφόσον θα πρόκειται για μια παρέμβαση απολύτως δίκαιη, η οποία δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα ισότητας» αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» κορυφαίος συνταγματολόγος.

Επισημαίνει ότι «σε όλον τον κόσμο τα επιδόματα για τους πολύτεκνους δίδονται με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια» και υποστηρίζει ότι η χορήγηση επιδομάτων σε τρίτεκνες οικογένειες με πολύ υψηλά εισοδήματα αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία.

Η ανησυχία του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η απόφαση για την «αναδιανομή» μέσω επιδομάτων ενδέχεται να προσβληθεί από τους θιγομένους στη Δικαιοσύνη. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 1996.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφασίσει τότε την προσαύξηση των επιδομάτων για κάθε οικογένεια εργαζομένου στο Δημόσιο «με ανήλικα ή ανίκανα παιδιά» ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Υστερα από προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων η Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι και οι δύο σύζυγοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δικαιούνται εξ ολοκλήρου τα οικογενειακά επιδόματα (γάμου και παιδιών) τα οποία αναγνωρίστηκαν ως τμήμα του μισθού τους, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Τους 39 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Τους 39 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός προβλέπεται αίθριος, με τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβοή, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας χώρας. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες ..........

διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή. Στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ζεστός όπως προαναφέρθηκε, θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με λίγες οπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο με τη μέγιστη τιμή στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας να φθάνει, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τους 38 και πιθανώς κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Καλό θα ήταν να θυμηθούμε αλλά και να εκτυπώσουμε τις συμβουλές του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση του καύσωνα ώστε να τις έχουμε κάπου πρόχειρες.

Τα καύσιμα βάζουν φωτιά στις διακοπές- Πρατηριούχοι: «Υπάρχει αισχροκέρδεια»

Φωτιά βάζουν τα καύσιμα στις φετινές διακοπές των Ελλήνων. Η τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας έφθασε ήδη στα 1,7 ευρώ το λίτρο, προκαλώντας πανικό όχι μόνο στους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου αλλά και σε όσους ήδη βρίσκονται σε διακοπές, καθώς είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Τα ταξίδι των καλοκαιρινών διακοπών εξελίσσεται σε εφιάλτη για χιλιάδες έλληνες εκδρομείς, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της τιμής της αμόλυβδης.
Πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν ..........

από την Αθήνα γεμίζοντας το ρεζερβουάρ στην τιμή των 1,45 ευρώ το λίτρο και φτάνοντας στους τελικούς τους προορισμούς είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να ξαναγεμίσουν τα ρεζερβουάρ έως και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα. Μάλιστα, εκτός από τις υψηλές τιμές, οι καταναλωτές συναντούν και σημαντικές αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο ακόμα και της ίδιας εταιρείας, οι οποίες ξεπερνούν ακόμα και τα 36 λεπτά το λίτρο και μάλιστα σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων.

Οι ακριβότερες περιοχές

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, χθες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε τουριστικές περιοχές της χώρας ξεπέρασε ακόμα και το 1,7 ευρώ το λίτρο, κάνοντας «εφιάλτη» το γέμισμα του ρεζερβουάρ για τους εκδρομείς του φετινού καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,716 ευρώ στη Σητεία, στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα Χανιά τα 1,699 ευρώ το λίτρο, στην Αμοργό 1,68 ευρώ, τα 1,680 ευρώ στην Κέρκυρα, τα 1,65 ευρώ στην Μυτιλήνη, 1,693 ευρώ το λίτρο στο Ρέθυμνο, 1,679 ευρώ στη Σύρο, 1,660 ευρώ το λίτρο στην Ανδρο και 1,65 ευρώ στη Σαντορίνη, τη Νάξο και τη Σάμο.

Οι τιμές των καύσιμων έχουν προκαλέσει πανικό στους οδηγούς καθώς μέσα σε έναν χρόνο είδαν την τιμή της αμόλυβδης να αυξάνεται κατά σχεδόν 40%. Ετσι, ενώ πέρσι τον Αύγουστο η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,099 ευρώ το λίτρο, φέτος έχει φτάσει στα 1,504 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι η σημαντική αύξηση του κόστους μετακίνησης. Ενδεικτικά το κόστος για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Αθήνα με επιστροφή πέρσι ήταν 112,9 ευρώ (με κατανάλωση 10 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα) και φέτος εκτοξεύτηκε στα 154,61. Ενώ οικογένεια που ταξιδεύει για τις διακοπές της στην Κρήτη και στη διάρκεια της παραμονής της θα πραγματοποιήσει μετακινήσεις 500 χιλιομέτρων, αν και πέρσι πλήρωσε για καύσιμα 54 ευρώ φέτος θα κληθεί να πληρώσει 75,2 ευρώ.

«Φαινόμενα αισχροκέρδειας»

Το ζήτημα των υψηλών τιμών και των αποκλίσεων απασχόλησε και τους υπεύθυνους του υπουργείου Οικονομίας, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τους πρατηριούχους την προηγούμενη εβδομάδα στην Κάνιγγος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν για μια ακόμη φορά οι στρεβλώσεις στην αγορά καύσιμων. Οι πρατηριούχοι τονίζουν ότι οι αποκλίσεις που ξεπερνούν τα 8 λεπτά το λίτρο είναι αδικαιολόγητες.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει ότι «υπάρχει αισχροκέρδεια στον χώρο της αγοράς πετρελαιοειδών, η οποία αποδεικνύεται από τις μεγάλες αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ γεωγραφικών περιοχών και μεταξύ πρατηρίων. Οπου υπάρχουν αποκλίσεις, σημαίνει ότι τη διαφορά των αποκλίσεων κάποιοι τη βάζουν στην τσέπη τους. Η βασική αιτία των μεγάλων αποκλίσεων είναι οι Συμβάσεις Αποκλειστικής Συνεργασίας των εταιρειών με τους πρατηριούχους, οι περισσότερες των οποίων δεν αναφέρουν ούτε τιμές χονδρικής, ούτε εκπτώσεις, ούτε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η τιμολόγηση», λένε οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ.

«Φταίνε οι εταιρείες»

Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα της Κέρκυρας (36 λεπτά η διαφορά στην τιμή του λίτρου της αμόλυβδης μεταξύ πρατηρίων), της Φθιώτιδας (28 λεπτά) της Φλώρινας (25 λεπτά), της Μαγνησίας (22 λεπτά) των Ιωαννίνων (23 λεπτά) και του Ηρακλείου (20 λεπτά).Στη Μυτιλήνη όπου υπάρχουν αποκλίσεις που αγγίζουν τα 16 λεπτά. Η χαμηλότερη τιμή αμόλυβδης σε πρατήριο της Μυτιλήνης ξεκινά από 1,469 ευρώ το λίτρο, ενώ την ίδια ώρα στο Πλωμάρι νότια της Λέσβου η υψηλότερη τιμή φτάνει το 1,63 ευρώ το λίτρο! Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Λέσβου κ. Νίκος Παπαδέλλης αποδίδει τις διαφορές στις τιμές κατά κύριο λόγο στην πολιτική των εταιρειών. «Παρουσιάζεται το φαινόμενο η ίδια εταιρεία να πουλάει πιο ακριβά σε ένα πρατήριο απ΄ ό,τι στο άλλο. Οποιο θέλουν δηλαδή μπορούν να το κλείσουν. Αυτοί καθορίζουν την πολιτική των τιμών ανάλογα με το συμφέρον τους», λέει.

Φθηνά μέσα στην πόλη, ακριβά στην Εθνική Οδό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ διαφορές στις τιμές της αμόλυβδης συναντούν οι καταναλωτές που ταξιδεύουν στον Νομό Φθιώτιδας, καθώς οι τιμές μέσα στην πόλη της Λαμίας δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της Εθνικής Οδού.

Ετσι, την ίδια ώρα που η αμόλυβδη μέσα στην πόλη κοστίζει από 1,389 έως 1,460 ευρώ το λίτρο, κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης αλλά και σε χωριά του Νομού Φθιώτιδας οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν έως και 1,680 ευρώ ανά λίτρο. Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, «οι αυξημένες τιμές αλλά και η οικονομική κρίση έχουν επιβάλει μείωση των μετακινήσεων, μείωση των καταναλώσεων», όπως υπογραμμίζει ο κ. Δημήτρης Γαρδίκης. Την ίδια ώρα, τσουχτερή είναι και η τιμή της αμόλυβδης στην Πελοπόννησο με τις τιμές στα πρατήρια των Νομών Αχαΐας και Ηλείας να φτάνουν τα 1,68 ευρώ αλλά και στα Επτάνησα να φτάνουν ακόμα και τα 1,80 ευρώ το λίτρο.

«Εχουμε περιορίσει κατά πολύ τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο», λέει ο Γιάννης Παπαδάτος, συνταξιούχος από το Αργοστόλι, ενώ ο Αλέκος Χριστόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος από τον Πύργο, προσθέτει ότι «ακόμη και για μπάνιο πηγαίνουμε πολύ λιγότερες φορές εξαιτίας της τιμής της βενζίνης».

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΓΕΘΟΣ



Διακόπτονται τα προγράμματα δανειοδότησης του ΟΕΚ για το 2010

Παγώνουν τα προγράμματα δανειοδότησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), για αγορά στέγης ή επιδότηση ενοικίου, μέχρι το τέλος του 2010. Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενέκρινε την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού για την προσωρινή διακοπή αποδοχής αιτήσεων από νέους δικαιούχους για τους επόμενους πέντε μήνες. Την υπουργική απόφαση δημοσιοποίησε σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων του ΟΕΚ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ηλίας Αθανασίου, δήλωσε στην εφημερίδα «Ημερησία» ότι «η απόφαση για το πάγωμα των αιτήσεων αφήνει στον αέρα τουλάχιστον 10.000 δικαιούχους με ήδη εγκεκριμένα δάνεια» και πρόσθεσε ότι δεν έχει δρομολογηθεί κάποια απόφαση για την ικανοποίηση 130.000 δικαιούχων της επιδότησης ενοικίου.

Συγκεκριμένα, ο ΟΕΚ προχωρά στην προσωρινή .........

διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού για το διάστημα από 9 Ιουλίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2010 για τις εξής περιπτώσεις:

1) Προγράμματα που προβλέπονται από το άρθρο 31 του κανονισμού του ΟΕΚ.

2) Προγράμματα επιδότησης επιτοκίων από τον ΟΕΚ.

3) Δάνεια για αποπεράτωση ή επισκευή υφιστάμενης κατοικίας.

4) Προγράμματα χορήγησης στεγαστικού δικαιώματος του άρθρου 31 του κανονισμού του ΟΕΚ. 

Παράλληλα, ο Ο.Ε.Κ. αποφάσισε την ικανοποίηση δικαιούχων στις εξής περιπτώσεις που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα:

1) Από το πρόγραμμα αποπεράτωσης ή επισκευής κατοικίας, εφόσον έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση εγγραφής προσημείωσης μέχρι και τις 9 Ιουλίου 2010.

2) Από το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου, εφόσον έχει συνταχθεί τεχνική έκθεση μέχρι και τις 9 Ιουλίου.

3) Από το πρόγραμμα στεγαστικού δικαιώματος, εφόσον μέχρι τις 9 Ιουλίου έχει παραδοθεί στο δικαιούχο ο φάκελος του ακινήτου για εκτίμηση της αξίας του από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

4) από το πρόγραμμα του άρθρου 31 του κανονισμού του ΟΕΚ για όσους δικαιούχους μέχρι τις 9 Ιουλίου:
α) έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία τελική τεχνική έκθεση για σύνταξη συμβολαίου αγοράς,
β) έχει συνταχθεί αγοραπωλητήρια σύμβαση,
γ) έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία στο ακίνητο για το οποίο πρόκειται να γίνει δανειοδότησης και το οποίο πληροί τις προδιαγραφές ως προς το εμβαδόν και ο δικαιούχος έχει αποδεχθεί την αξία του, όπως αυτή έχει εκτιμηθεί από τον μηχανικό του Οργανισμού ή έχει ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ. του ΟΕΚ για μείωση του εμβαδού και ο δικαιούχος έχει αποδεχθεί την αξία του, όπως αυτή έχει εκτιμηθεί από τον μηχανικό του Οργανισμού
δ) έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία που αφορά τα δάνεια ανέγερσης κατοικίας και εφόσον το ακίνητο πληροί τις προδιαγραφές.

Δάνεια αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας για τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί δόσεις, εξακολουθούν να ικανοποιούνται κανονικά, ως προς τη χορήγηση των δόσεων που απομένουν.

TVXS

Από 20/8 έως 28/2 η κυνηγετική περίοδος

Από τις 20 Αυγούστου 2010 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011 καθορίστηκε η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2009 – 2010, με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, χωρίς να αυξάνεται η τιμή για την έκδοση αδειών θήρας, επιτυγχάνεται η μείωση των συνδρομών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων, ενώ μεγαλώνουν τα τέλη υπέρ του δημοσίου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ..........

αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διασφαλίζονται περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα για το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να αυξηθεί το κόστος της άδειας για τους κυνηγούς. Επίσης τονίζεται πως προωθείται σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην ελληνική ύπαιθρο, με την εξασφάλιση ενός μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης.

Συνημμένο για Download:
Ολόκληρη η Υπουργική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο



Νέα Αγορανομική Διάταξη για φαρμακευτικά προϊόντα

Mειωμένες κατά 10,41% από αυτές που υπήρχαν με βάση την προηγούμενη Αγορανομική Διάταξη θα είναι οι λιανικές τιμές στα φαρμακευτικά προϊόντα της παρ.2 του άρθρου 12 του Ν.3816/2010, που θα προκύψουν σύμφωνα με την αριθ. 7/2010 Αγορανομική Διάταξη.

Με τη νέα Αγορανομική Διάταξη καθορίζονται ποσοστά κέρδους 2,5% για τις φαρμακαποθήκες (υπολογίζεται επί της νοσοκομειακής τιμής) και 18% για τα φαρμακεία (υπολογίζεται επί του συνόλου νοσοκομειακής τιμής και κέρδους φαρμακαποθήκης).

Η νέα Αγορανομική Διάταξη εκδόθηκε ........

στις 5 Αυγούστου και θα έχει ισχύ με την έκδοση του επόμενου Δελτίου Τιμών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα εκδοθεί και θα ισχύσει ταυτόχρονα με το σχετικό Δελτίο Τιμών, οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τα εν λόγω φαρμακευτικά προϊόντα και από τα φαρμακεία και να μην απευθύνονται αποκλειστικά στα νοσοκομεία.

Τέσσερα από τα πέντε συνδυαστικά πακέτα του ΟΤΕ ενέκρινε η ΕΕΤΤ

Τέσσερα από τα πέντε συνδυαστικά πακέτα του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ . Συγκεκριμένα πρόκειται για τα συνδυαστικά οικονομικά πακέτα πρόσβασης και επικοινωνίας:




- ΟΤΕ TALK 24/7 + 60F2M ΟΛΗ ΜΕΡΑ + 60 ΚΙΝΗΤΑ),

- DP2 + 30F2M (INTERNET & ΟΜΙΛΙΑ - DP2),

- DP24 + 60F2M (INTERNET & ΟΜΙΛΙΑ - DP24),

- Σταθερά + Κινητά 300 (ή ΟΤΕ 250+50F2M).

Αντίθετα, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ απέρριψε το πακέτο «Conn-x internet & Ομιλία mixed 300 ή Conn-x 24mbps+250+50F2M» με το αιτιολογικό της ύπαρξης πρακτικής «συμπίεσης περιθωρίου κέρδους» για τους εναλλακτικούς παρόχους.

Υπενθυμίζεται ότι για τα εν λόγω πακέτα η ΕΕΤΤ επέβαλε την περασμένη εβδομάδα ασφαλιστικά μέτρα και επιβολή προστίμων για μη συμμόρφωση κατά του ΟΤΕ, μετά από καταγγελίες τριών εναλλακτικών παρόχων HOL AE, FORTHNET AE, WIND AE).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ σημειώνει ότι προσέφυγε στην επιλογή της επιβολής ασφαλιστικών μέτρων, αφού πρώτα έλαβε υπόψη της όλες τις παραμέτρους που έχουν σχέση με τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και δεδομένου ότι η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. κατέχει Σημαντική Ισχύ στην Αγορά. Προσθέτει επίσης ότι το τελικό ζητούμενο παραμένει η δυνατότητα παροχής στον Ευρωπαίο καταναλωτή, όχι πρόσκαιρα αλλά σε βάθος χρόνου, πληθώρας ποιοτικών και καινοτόμων υπηρεσιών σε προσιτές τιμές από περισσότερες πηγές.

Υπ. Παιδείας: Διαβεβαιώσεις για τη νέα σχολική χρονιά

«Εργαζόμαστε συστηματικά από τον περασμένο Νοέμβρη, έτσι ώστε η καινούργια σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ότι ..........

«είναι πολύ νωρίς για να έχουμε εικόνα» των αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, καθώς σήμερα λήγει η σχετική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας εργάζεται έτσι ώστε η καινούργια σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά. «Έχουμε πάρει μέτρα όπως η δραστική περικοπή των αποσπάσεων, ο εξορθολογισμός του εκπαιδευτικού μας δυναμικού, οι νέοι διορισμοί – παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα – και βεβαίως η αποτύπωση των πραγματικών κενών, γιατί φέτος θα γίνουν διορισμοί και προσλήψεις αναπληρωτών, σε πραγματικά κενά, αντίθετα από ότι πέρσι και τα άλλα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους γονείς και τους μαθητές ότι κάνουμε κάθε τι το δυνατόν, έτσι ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά το Σεπτέμβρη χωρίς προβλήματα και θα το πετύχουμε», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας στα Φιλιατρά

Τετάρτη Σήμερα 11 Αυγούστου και στα Φιλιατρά εχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να πατε και να περάσετε όμορφα.

Ξεκινάμε με την μουσική βραδιά στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών όπυ η βραδιά είναι αφιερωμένη στον

Επίσης 11 Αυγούστου
α) Αθλητικές δραστηριότητες στο Στόμιο. - Beach Party
[ Α.Π.Σ. "Η ΕΡΑΝΗ" ]

β) Μουσική Βραδιά στην Χριστιανούπολη
[ Δήμος Φιλιατρών ]

Εναλλακτικά μπορείτε να ..........

εμπιστευθείτε την έκθεση Λαογραφικής – λαϊκής τέχνης, προϊόντων Τοπικών και Σπιτικών Γεύσεων στον συνεταιρισμό «Φιλιατρινούλα» έναντι Δημαρχείου από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και Α.Μ.Κ.Ε. «Φιλιατρινούλα»
Ώρες λειτουργίας: Ώρες καταστημάτων
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ‏: Παράγγειλαν κουφώματα δύο φορές;;;

Μια καταγγελία λάβαμε σήμερα το πρωί από ένα πιστό αναγνώστη του Φιλιατρά News ο οποίος κατά καιρούς μας έχει στείλει πράγματα και καταστάσεις.

Σήμερα ο φίλος μας μας έστειλε μια καταγγελία λέγοντας μας ότι στον ξενώνα Αρμενιών έγινε πρόσφατα ανακαίνιση.
Φυσικά στην ανακαίνιση θα άλλαζαν ακόμα και τα κουφώματα.
Αυτό που μας αναφέρει ο .........

αναγνώστης είναι ότι παράγγειλαν τις πόρτες (μπαλκονόπορτες όπως δείχνει η φωτογραφία) δυο φορές.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.