Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Θανατηφόρο τροχαίο στη διασταύρωση Σπηλιάς-Τερψιθέας

ΜΠΟΡΕΙ να διανύουμε άγιες ημέρες αλλά δυστυχώς στο αστυνομικό δελτίο έχουμε συμβάντα και μάλιστα εκτός απο την συμπλοκή αλλοδαπών στην Ανω Πόλη και ένα σοβαρό θανατηφόρο τροχαίο. Πιο αναλυτικά στις 16.30 σήμερα το απόγευμα στην διασταύρωση της Τερψιθέας προς Σπηλιά ένα διερχόμενο δίκυκλο συγκρούστηκε κάθετα με άλλο δίκυκλο που κατέβαινε απο τον δρόμο Σπηλιάς -Τερψιθέας με αρκετή ταχύτητα έχοντας σαν αποτέλεσμα να υπάρξει σφορδή σύγκρουση των μοτοσυκλεττών.

Ο οδηγός του πρώτου δικύκλου ο ...........

οποίος φορούσε κράνος χτύπησε στο πόδι φέροντας βαρύ τραυματισμό και προσήχθη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αλλά κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης που έγινε άμεσα τελικά κατέληξε πιθανόν απο ακατάσχετη αιμμοραγία. Πρόκειται για τον 65χρονο Αναστάσιο Παναγούλια απο την Σπηλιά που εκείνη την ώρα κατευθυνόταν σε αγροτικές εργασίες.

Οδηγός του δεύτερου δικύκλου ήταν ένας Ρουμάνος εργάτης ηλικίας 30 ετών ο οποίος προφανώς δεν υπολόγισε σωστά την ταχύτητα του δικύκλου. Η είδηση σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της περιοχής που δεν πιστεύουν ακόμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ηλικιωμένου.

Από Radio 936

Η πολιτιστική εβδομάδα στο κατσίμπαλι

Στα πλαίσια της πολιτιστικής εβδομάδας 2010, για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Κατσιμπαλαίων διοργάνωσε στο Εξοχικό την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010, την Ποδηλατοδρομία «ΓΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ 2010» που πλαισιώθηκε και από άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια για τα παιδιά του χωριού.
Τον τερματισμό της ποδηλατοδρομίας, στην οποία συμμετείχαν 50 μικρά και μεγάλα παιδιά, ακολούθησαν τσουβαλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, μπαλονοδρομίες και σκυταλοδρομίες με καραμέλες, που έδωσαν έναν πολύ όμορφο τόνο στο καλοκαιρινό απόγευμα μικρών και μεγάλων.

Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκαν .......

δύο ποδήλατα, προσφορά του Συλλόγου, και μοιράστηκαν βραβεία, αναμνηστικά δώρα, αναψυκτικά καθώς και τούρτα, ευγενική προσφορά της κας. Π. Γρηγοροπούλου για τα παιδιά. Οι παιδικές φωνές και τα γέλια που αντήχησαν στην πλατεία του χωριού ήταν μια γλυκιά νότα των φετινών διακοπών των παιδιών στο Κατσίμπαλι.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Σύλλογο Κατσιμπαλαίων, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στο Εξοχικό, η καλοκαιρινή εκδήλωση με δωρεάν γίδα παραδοσιακά βρασμένη στα ξύλα. Για μία ακόμη φορά, και εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι Κατσιμπαλαίοι αποδέχθηκαν το κάλεσμα του Συλλόγου τους για διασκέδαση και ξεφάντωμα όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα.

Η εκδήλωση βασίστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος της στην εθελοντική εργασία των μελών του Συλλόγου. Το αστείρευτο κέφι και η όμορφη ατμόσφαιρα κυριάρχησαν και όλοι πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά. Εκτός του μεγάλου αριθμού Κατσιμπαλαίων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φιλιατρών και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Μπορούμε» κ. Θ. Σαπέρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κυπαρισσίας κ. Π. Τσίγγανος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Περδικονεριτών κα. Μ. Γεωργακοπούλου.









Τι αλλάζει στον εκλογικό νόμο. Στο 40,2% η αυτοδυναμία, παραμένουν 300 οι "Εθνοπατέρες"

Το Σεπτέμβριο θα ανοίξει το θέμα του εκλογικού νόμου, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει πανέτοιμο ως προς την κατάρτιση του νομοσχεδίου.

Η βασική αλλαγή στο κείμενο που έχει «κλειδώσει» είναι η θεσμοθέτηση της λίστας για τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου και το «σπάσιμο» των περιφερειών σε μονοεδρικές στους 52 νομούς, με διατήρηση του σταυρού.

Σε ο,τι αφορά τον αριθμό των βουλευτών, διατηρείται στους 300 καθώς εγκαταλείφθηκε η πρόταση για μείωσή τους σε 200.

Οι εκλογικές περιφέρειες μοιράζονται ........

σε μείζονες και μονοεδρικές. Στις μείζονες περιφέρειες οι βουλευτές θα εκλέγονται με λίστα και δεν θα χρειάζεται σταυρός προτίμησης. Οι περιφέρειες αυτές θα συσταθούν στις 13 περιφέρειες που διαμορφώνονται με βάση το σχέδιο «Καλλικράτης».
Ο αριθμός των βουλευτών που θα εκλέγονται στις περιφέρειες αυτές είναι 120 και θα αντιστοιχούν στο ποσοστό που πήρε το κάθε κόμμα στην κάθε περιφέρεια, αφού ο ψηφοφόρος θα επιλέγει κόμμα και όχι υποψήφιο.

Οι υπόλοιπες 120 έδρες θα προκύπτουν από μονοεδρικές περιφέρειες, στους 52 νομούς. Η κάθε μία θα αναλογεί σε 50-60.000 κατοίκους. Στις περιφέρειες αυτές οι βουλευτές θα εκλέγονται με σταυρό προτίμησης.

Η αυτοδυναμία ορίζεται στο 40,2%.

Πλαφόν εισαγωγής στη Βουλή παραμένει το 3%.

Παραμένει η αναλογική εκπροσώπηση του 87% που υπήρχε στο νόμο Σκανδαλίδη και το πρώτο κόμμα παίρνει μπόνους 40 εδρών. Με τον ισχύοντα νόμο Παυλόπουλου το πρώτο κόμμα ενισχύεται με 50 έδρες.

Οι εκλογικές περιφέρειες-μαμούθ, όπως Αττική, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη, σπάνε.

Καταργείται ο θεσμός των βουλευτών Επικρατείας.

Στη Β΄Αθηνών, που είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, οι 42 έδρες καταργούνται και δημιουργούνται 26 μονοεδρικές που θα καλύπτουν αναλογικά τους 35 δήμους του «Καλλικράτη».

Ο αριθμός των μονοεδρικών σε κάθε νομό θα κυμαίνεται από μία έως πέντε.

Ελευθεροτυπία