Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Όλοι στηρίζουν Τατούλη;

Εκείνο όμως που φέρνει τα πάνω κάτω είναι η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη. Ο ανεξάρτητος τέως βουλευτής και πρώην υπουργός της Ν.Δ. όχι μόνο εμφανίζει προβάδισμα στην κούρσα της περιφέρειας και υπερέχει του Δ. Δράκου, αλλά δεν αποκλείεται να διαθέτει και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, παρά τις αντιρρήσεις του Πάνου Μπεγλίτη.
Ο υπουργός Μεταφορών και βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Ρέππας δήλωσε πως, αν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να στηρίξει τον Τατούλη, θα σεβαστεί αυτή την απόφαση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στηρίζει την επιλογή αυτή, γιατί θα είναι επιλογή νίκης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Τατούλης όμως δεν πορεύεται ..........

μόνος, καθώς εκτός από έναν ισχυρό μηχανισμό που διαθέτει στην Αρκαδία απλώνει πλοκάμια και στους άλλους νομούς. Στη συγκέντρωση που έκανε στην Καλαμάτα, όπου μάζεψε πολύ κόσμο, λέγεται ότι έβαλε το χέρι του και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλος, που είναι στα μαχαίρια με το συντοπίτη του Α. Σαμαρά. Επιπλέον στην Αργολίδα φαίνεται να έχει βρει σημεία επαφής με την Έλσα Παπαδημητρίου, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε ανειρήνευτο αγώνα με τον Γ. Μανώλη.

Ακούγεται μάλιστα πως και ο Γ. Αποστολάκος στη Λακωνία, που διατηρεί δεσμούς με την Ντόρα, θα βάλει πλάτη. Ας σημειωθεί τέλος ότι εδώ η Ν.Δ. χάνει τις ψήφους του ΛΑΟΣ, που έχει ήδη προσφέρει τη στήριξή του στον Π. Τατούλη, ο οποίος άλλωστε ήταν ο μοναδικός βουλευτής που εξαπέλυσε επίθεση κατά του τότε πανίσχυρου πρωθυπουργού, προβλέποντας πού θα κατέληγε η πολιτική του.

(Πηγή : ΤΟ ΚΑΡΦΙ)
Parapolitika.gr


Ο Δημήτρης Δράκος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχής της Κυπαρισσίας

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ.Δημήτρης Δράκος, πληροφορήθηκε σήμερα το πρωί την πυρκαγιά στις Βρύσες της Κυπαρισσίας. Άμεσα βρέθηκε στο χώρο της Ιεράς Μονής Κατσιμικάδας, η οποία κινδύνεψε από τη φωτιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες και επεκτάθηκε στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βρυσών Κυπαρισσίας στον οικισμό Καρβουνίου αλλά και ανατολικά και νότια του δημοτικού διαμερίσματος Μουριατάδας.

Ο κ.Νομάρχης στο χώρο της Ιεράς Μονής Κατσιμικάδας, βρέθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ.Χρυσοστομο, με το Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ.Γεώργιο Σαμπαζιώτη κι άλλους δημοτικούς παράγοντες, αλλά και με το διοικητή της Πυροσβεστικής κ.Χαράλαμπο Αφάλη και στελέχη του δασαρχείου Κυπαρισσίας.
Έγινε επικοινωνία με τον Αρχηγό του .........

Πυροσβεστικού Σώματος τον κ.Στεφανίδη και τους συντονιστές κ.κ. Μανιάτη και Πετρόπουλο, όπου επετεύχθη γρήγορα η αποστολή τεσσάρων (4) CANADER κι ενός ελικοπτέρου ERICSON. Μέχρι αυτή την ώρα, γίνεται η συνέχιση της προσπάθειας για την κατάσβεση όλων των εστιών της πυρκαγιάς.

Αύριο, κλιμάκιο της ΝΑΜ και του Δήμου Κυπαρισσίας, θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να υπάρξει η άμεση αντίδραση μας για να υπάρξουν διεκδικήσεις για την ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πυρκαγιά.
Σε συνεργασία που είχε ο κ.Νομάρχης με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ.Αφάλη, ενημερώθηκε για τις αλλεπάλληλες φωτιές, οι οποίες έπληξαν την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης και για τη σύλληψη ενός αλλοδαπού και του συνεργού του, ο οποίος ομολόγησε απανωτές πυρπολήσεις τις οποίες έκανε στο συγκεκριμένο χώρο.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στη Μεσσηνία

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στο νομό Μεσσηνίας, στις περιοχές Καρνάση, Δεσύλλα και Βρύσες Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της περιοχής Βρύσες επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς 16 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.



ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το πρόγραμμα της Α’ φάσης

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Αυγούστου η νέα αγωνιστική περίοδος για το Κύπελλο Μεσσηνίας με την διεξαγωγή 8 αναμετρήσεων για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, που διοργανώνει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.
Με βαση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το Σάββατο 21 Αυγούστου θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι και τα άλλα επτά την επόμενη ημέρα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης φάσης, έχει ως εξής:

Σάββατο 21/8
Ασπρόχωμα - Π.Σ. “Η Καλαμάτα”
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ, 5.30 μ.μ.

Κυριακή 22/8
Δόξα - Απόλλων Καλαμάτας
Γήπεδο Στρατοπέδου, 5.30 μ.μ.

Ατρόμητος Πλατύ - Εθνικός Μελ.
Γήπεδο Πλατύ, 5.30 μ.μ.

Α.Ε. Λογγάς - Ομόνοια
Γήπεδο Λογγάς, 5.30 μ.μ.

Δώριο - Πανιώνιος
Γήπεδο Δωρίου, 5.30 μ.μ.

Καλλιθέα - Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Καλλιθέας, 5.30 μ.μ.

Α.Ο. Σελλά - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5.30 μ.μ.

Αμφεια - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Γήπεδο Αμφειας, 5.30 μ.μ.

Θυμίζουμε ότι η Εράνη και η Νίκη Πλάτης έχουν προκριθεί απευθείας στην δεύτερη φάση του θεσμού.

Κατσίβελας με ΝΔ και Πετρόπουλος με ΠΑΣΟΚ

Αποχώρησε ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος από την διεκδίκηση.

Ο Τάκης Κατσίβελας με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Θανάσης Πετρόπουλος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ θα μονομαχήσουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στις εκλογές για το Δήμο Τριφυλίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κατσίβελας φέρεται να βρίσκεται μια ανάσα πριν λάβει το “γαλάζιο“ χρίσμα και η επίσημη ανακοίνωση είναι ζήτημα χρόνου.

Στο “πράσινο στρατόπεδο“ ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος δήλωσε χθες ότι δεν θα είναι υποψήφιος και πλέον όλα δείχνουν ότι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Θανάσης Πετρόπουλος αφού δεν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σωτηρόπουλου με την οποία ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας έχει ως εξής:

“Επειδή ο χρόνος μέχρι τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι ήδη μικρός και επειδή το εκλογικό Σώμα θα πρέπει με νηφαλιότητα να επιλέξει μέσα από διαλόγους και ζυμώσεις τα πρόσωπα που θα ψηφίσει για περιφερειάρχη και δήμαρχο, σε ό,τι με αφορά ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στο νέο Δήμο Τριφυλίας.
Η απόφασή μου αυτή είναι από καιρό εκπεφρασμένη στα κομματικά όργανα και τους φίλους. Η απόφασή μου αυτή είναι καθαρά προσωπική.
Η αξιοπρέπειά μου και το ήθος μου δεν μου επέτρεψαν ποτέ να θέσω το προσωπικό μου συμφέρον πάνω από το κοινό καλό των συμπολιτών μου.
Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν και με στηρίζουν, με πίστεψαν και με πιστεύουν πολιτικά και κοινωνικά.
Εύχομαι στο νέο Δήμο Τριφυλίας να αναπτυχθεί όπως όλοι προσδοκούμε και να μη γίνει βορά προσωπικών ή κομματικών συμφερόντων“.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τραπεζικός λογαριασμός για την οικογένεια Μπαχράμη. Πρωτοβουλία ΕΠΣΜ

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος (και) ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Αριστείδης Σταθόπουλος, μόλις λίγα 24ωρα από τον τραγικό και πρόωρο χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη, ετοίμασε ένα «πλάνο δράσης» με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας που άφησε πίσω του ο σπουδαίος Καλαματιανός ποδοσφαιριστής.
Πιο συγκεκριμένα κινήθηκαν οι διαδικασίες για ν’ ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός, ο αριθμός του οποίου θ’ ανακοινωθεί πολύ σύντομα στους φιλάθλους. Παράλληλα, από τα γραφεία της ΕΠΣΜ έχουν αποσταλεί επιστολές σε όλες τις μεγάλες ομάδες που αγωνίστηκε ο Μπαχράμης, αλλά και στις Αρχές του τόπου προκειμένου να συνδράμουν κι αυτοί οικονομικά.

Τέλος, ο κ. Σταθόπουλος έχει έρθει ........

ήδη σε επαφή με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και παλιούς συμπαίκτες του αδικοχαμένου μέσου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε φιλικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο θα στηριχθούν οικονομικά και ηθικά η σύζυγος του Παναγιώτη,Έφη και οι κορούλες του Μαρία και Γεωργία.
Στο μεταξύ, την διεξαγωγή τουρνουά με τη συμμετοχή των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε ο πρόωρα χαμένος Παναγιώτης Μπαχράμης και τη διάθεση των εσόδων στην οικογένειά του, πρότεινε η ΠΑΕ Βέροια.
Η διοίκηση της Βασίλισσας του Βορρά, που είναι και η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής, εξέφρασε τα συλληπητήριά της στην οικογένεια του Παναγιώτη Μπαχράμη και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, έριξε στο τραπέζι την πρόταση.

«Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Αρβανιτίδης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Μπαχράμη για τον αδόκητο χαμό του και εύχονται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Επίσης η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ προτείνει την άμεση διεξαγωγή τουρνουά μεταξύ των ομάδων που αγωνίσθηκε ο αείμνηστος ποδοσφαιριστής τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην οικογένειά του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Εξάλλου πρωτοβουλία για να τιμήσει την μνήμη του Παναγιώτη Μπαχράμη λαμβάνει και ο Ηρακλής. Συγκεριμένα, η ΠΑΕ Ηρακλής θα καταθέσει χρηματικό ποσό στο "Χαμόγελο του Παιδιού", στην μνήμη του, ενώ θα λάβει την πρωτοβουλία διοργάνωσης φιλικού τουρνουά.

ΘΑΡΡΟΣ

Έκπτωση στα πρόστιμα και φόρους για τα αυθαίρετα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Αποκλείουν τη νομιμοποίηση

Με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζεται «διευκόλυνση» για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, μέσω της μείωσης των επιβεβαιωμένων προστίμων, με στόχο να εισρεύσουν έσοδα για το δημόσιο ταμείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, το υπουργείο Περιβάλλοντος αρνείται κάθε ιδέα νομιμοποίησης, καθώς υπάρχει και ο σκόπελος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά την ίδια στιγμή χάνονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα.

Στην πενταετία 2005-2009 οι .........

εισροές στο ΕΤΕΡΠΣ (Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων) από πρόστιμα αυθαιρέτων ήταν μόλις 78 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει μια λύση στο πρόβλημα ώστε να γεμίσουν τα άδεια ταμεία. Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΚΑ ανθίσταται σε μια καθαρή και άνευ όρων αποδοχή των αυθαιρέτων και η διέξοδος αναμένεται μέσω του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόσει τα πρόστιμα με δύο στόχους: να καθησυχάσει τους «αυθαιρετούχους» και να γεμίσει τον δημόσιο κορβανά.

Η σκέψη είναι να προχωρήσει σε δραστική μείωση των προστίμων ανέγερσης (καταβάλλεται εφάπαξ 30% επί της αντικειμενικής αξίας του αυθαιρέτου) και διατήρησης (ετήσια καταβολή του 5% επί της αντικειμενικής αξίας).

Στην περίπτωση που αυτό τελικά γίνει πράξη, οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είναι οι κακοπληρωτές οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει εδώ και πολλά χρόνια τα βεβαιωμένα πρόστιμα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οποιαδήποτε ρύθμιση δεν θα αφορά αυθαίρετα τα οποία βρίσκονται μέσα σε δάση, κοντά στον αιγιαλό, σε ρέματα και σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά ούτε τις πολυτελείς εξοχικές δεύτερες κατοικίες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των νέων εισπρακτικών μέτρων του 2011 εξετάζεται και η φορολόγηση των αυθαιρέτων. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η είσπραξη περίπου 1,5 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013, εκ των οποίων περίπου 600 εκατ. ευρώ πρέπει να εισπραχθούν μέσα στο 2011.

ΤΑ ΝΕΑ

Κερδοσκοπικό παιχνίδι στα σιτηρά «δείχνει» η Κομισιόν

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ κερδοσκοπία με τις τιμές του σίτου στις διεθνείς αγορές επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών, το οποίο ισχύει από την Κυριακή στη Ρωσία, θα έχει σχεδόν μηδενική επίπτωση σε ό,τι αφορά την επάρκεια του προϊόντος στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εισάγει λιγότερους ........

από ένα εκατ. τόνους σιτηρών από τη Ρωσία. Η εσωτερική παραγωγή σιτηρών της Ενωσης ανέρχεται σε 280-300 εκατ. τόνους ετησίως», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Φρεντερίκ Βενσέν. Οπως ανέφερε, η σύγκριση των αριθμών δείχνει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες, στην ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση διαθέτει μεγάλα αποθέματα σιτηρών.

Το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών αποφασίστηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς η Ρωσία προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την καταστροφή της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα. Η ανακοίνωση του εμπάργκο είχε ως αποτέλεσμα το ράλι τιμών των σιτηρών στις διεθνείς αγορές. Αυτό το έκτακτο μέτρο θα εφαρμοστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, ανάλογα με την εσοδεία σιτηρών στη Ρωσία. Η Ρωσία είναι η τρίτη εξαγωγός χώρα σιτηρών παγκοσμίως και έχει προβλέψει φέτος μείωση της παραγωγής της στα 60-65 εκατ. τόνους, έναντι 97 εκατ. τόνων το 2009.

Μείωση εξαγωγών και η Ουκρανία

Περιορισμό των εξαγωγών σιτηρών έως τα τέλη της χρονιάς αποφάσισε και η Ουκρανία. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής της Ουκρανίας Μικόλα Πρισιαζνιούκ, οι εξαγωγές από την 1η Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του έτους θα περιοριστούν σε 3,5 εκατ. τόνους. Η Ουκρανία είναι πρώτη χώρα στις εξαγωγές κριθαριού και έκτη στις εξαγωγές σιταριού παγκοσμίως, ενώ εξήγαγε περισσότερους από 21 εκατ. τόνους σιτηρών από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα επιτρέψει κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών. Μάλιστα, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, το υπουργείο Οικονομίας διενεργεί ήδη κοστολογικούς ελέγχους, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.