Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Αύξάνεται ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης στα προγράμματα Cosmote at home

Μικρή μεταβολή ως προς τον χρόνο ελάχιστης χρέωσης στα προγράμματα Cosmote At Home ανακοίνωσε η Cosmote.

Συμφωνα με την ανακοίνωση της ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης απο τα 30 δευτερόλεπτα αυξάνεται στα 45. Αυτό θα γίνει από την ..........

1/Οκτωβρίου 2010.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει:

Ανακοινώνεται πως από 1/10/2010 για τα προγράμματα Cosmote at Home 700 & Cosmote at home 500 + 60 ισχύουν τα εξής:

* Η ελάχιστη διάρκεια κλήσης προς εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Διεθνείς κλήσεις αυξάνεται από 30" σε 45".Ο ρυθμός χρέωσης μετά την ελάχιστη διάρκεια χρέωσης εξακολουθεί να είναι ανά δευτερόλεπτο.

* Η χρέωση για εθνικές κλήσεις προς τα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας Vodafone/Wind/Q μειώνεται από 0,0029/δευτερόλεπτο σε 0,0028/δευτερόλεπτο.(από 0,1757ευρώ/λεπτό σε 0,1654ευρώ/λεπτό).

Οι υφιστάμενοι συνδρομητές των ως άνω Προγραμμάτων έχουν δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εντός ενός μηνός από την δημοσίευση της παρούσας.

Tη νέα του φανέλα παρουσίασε ο ΠΑΟ

Τη νέα του φανέλα παρουσίασε ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στο κατάστημα της Green Team στο Μαρούσι. Σισέ, Λέτο, Νίνης και Τζόρβας πήγαν στην παρουσίαση. «Μεταγραφή μόνο εάν φύγουν παίκτες», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Γόντικας.

Η φανέλα ήταν εντυπωσιακή για μια ακόμη χρονιά ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και περίπου 80 φίλοι του Παναθηναϊκού μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά που φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες της ομάδας και πήραν αυτόγραφα.

Ο 20χρονος Νίνης τόνισε: «Είμαστε ..........

χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια τέτοια εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας της ομάδας. Η περσινή εμφάνιση αποδείχθηκε πολύ γούρικη και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και με αυτή και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Από τη μεριά του ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν Τζιμπρίλ Σισέδήλωσε: «Είμαστε εδώ για την παρουσίαση της νέας εμφάνισης που είναι διαφορετική από πέρυσι όχι μόνο στην όψη, αλλά και σε κάποιες λεπτομέρειες. Είναι πολύ ωραία. Η Adidas και ο Παναθηναϊκός έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά».

Ο Αργεντινός αριστερός εξτρέμ του «τριφυλλιού» Σεμπάστιαν Λέτο συμφώνησε με τον Γάλλο σταρ των «πρασίνων» και πρόσθεσε: «Είναι πολύ θετικό για τον Παναθηναϊκό να έχει τέτοιες συνεργασίες», ενώ τέλος ο Αλέξανδρος Τζόρβας που ήταν και ο πιο… ομιλητικός υπογράμμισε πως: «Η περσινή εμφάνιση ήταν πολύ καλότυχη. Κατακτήσαμε το νταμπλ, το οποίο θέλαμε πολύ και εμείς και ο κόσμος μας. Ελπίζουμε και η φετινή να είναι γούρικη. Οντως συμφωνώ με τους συμπαίκτες μου στο ότι η φανέλα έχει διαφορετικό υλικό από την προηγούμενη. Εύχομαι να φορεθούν πολύ και από εμάς φέρνοντας κι άλλες επιτυχίες για τον Παναθηναϊκό και ο κόσμο να είναι υπερήφανος. Το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός. Κάθε χρόνο, όμως, η ομάδα διακρίνεται και στην Ευρώπη. Δέιχνουμε καλό πρόσωπο και εκτός συνόρων και με το ρόστερ που έχουμε μας δίνεται μια ευκαιρία για να διακριθούμε στο Τσάμπιονς λιγκ. Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Δηλώσεις έκανε και ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας που τόνισε πως στόχος των «πρασίνων» είναι φυσικά η κορυφή, ενώ για τα μεταγραφικά για ακόμα μια φορά επισήμανε πως πρώτο μέλημα είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους υπό παραχώρηση και έπειτα αν κριθεί απαραίτητο θα γίνει κάποια μεταγραφή.

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τη νέα φανέλα του Παναθηναϊκού», είπε ο Γόντικας και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Adidas με την οποία η συνεργασία μας έχει ξεφύγει από τα κοινά, τυπικά επαγγελματικά πλαίσια. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτή τη συνεργασία και πιστεύω ότι στόχος και των δύο είναι πάντα και μόνο η κορυφή».

Για τα μεταγραφικά ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού τόνισε: «Στόχος μας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις παραχωρήσεις ή, τους δανεισμούς. Αφού τελειώσει αυτή η υπόθεση τότε θα δούμε. Αν χρειαστεί θα ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα».

Έγινε Hack στο Trifilia-news.

Ενα e-mail με μια και μόνο φράση λάβαμε πριν λίγα λεπτά από το blog trifilia-news.
Λίγη προσοχή στους κωδικούς που επιλέγετε για τους λογαριασμούς σας.

Για κάθε ενδεχόμενο μην μπείτε στο blog αν δεν έχετε πάρα πολύ καλό και εννοείται ενημερωμένο antivirus.

Το κείμενο τους έγραφε μόνο μια φράση: "Its Hack i t".

Κοιτάξαμε το blog και είδαμε την παρακάτω εικόνα.





Με 7-1 επικράτησε η Εράνη στο δεύτερο φιλικό με τον Αίαντα.

Νίκη με αρκετά ευρύ σκορ επι του Αίαντα καλαμάτας σημείωσε η Εράνη στο προσχθεσινό δεύτερο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας.
Οι δυο ομάδες έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά τα στοιχεία που είχαν δουλέψει στις προπονήσεις και προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Για την ιστορία τα γκολ σημείωσαν οι:
Κόλλιας στο 10' το 1-0 ,
Ντινιώτης στο 35' το 1-2 ,
59 Ο Γεωργιόπουλος το 1-3 ,
65 ο Μουρούσιας, το 1-4 ,
68 Ο Γεωργιόπουλος το 1-5 ,
82’ ο Παρασκευόπουλος το 1-6 , και
89 ο Μουρούσιας το 1-7.

Ο Αίαντας κατάφερε το ...........

γκολ της τιμής στο 15' με τον Γιάννη.

Το ματς διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς τους Ζαρακοβίτη, Σερεμέτη.

Οι συνθέσεις:

ΑΙΑΣ Καλαμάτας:
Σ. Μανωλόπουλος, Ζερίτης, Πραστέλας, Μπιζίμης, Χρυσοβέργης, Ηρακλής, Αντωνόπουλος, Νινιός, Κάλλας, Δ. Μανωλόπουλος, Ψαρράς. Επαιξαν και οι Τσούλος, Κοκκάλας, Γ. Μανωλόπουλος, Μαυριτσάκης, Τσουλάκος, Κουτρουμπής, Κοψαχείλης, Στραβάκος, Γεωργακόπουλος, Παπαβασιλόπουλος.

ΕΡΑΝΗ:
Αλεξανδρόπουλος (30’ Αθανασόπουλος, 60’ Δ. Βασιλόπουλος), Γιάννης, Ντινιώτης (66’ Παπαθεοδοσίου), Πανταζόπουλος, Κώτσος, Γκίνος, Κ. Βασιλόπουλος, Καραβίτης, Δασκαλάκης, Γκότσης. Επαιξαν και οι Λυμπερόπουλος, Καραχάλιος, Παναγιωτίδης, Κορμπής, Ανδρεόπουλος, Παρασκευόπουλος, Μουρούσιας, Θ. Γεωργιόπουλος.

Εκτός ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Αν. Σαμαρά να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα και την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για οριστική διαγραφή του από το κόμμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Παράλληλα, παρέπεμψε τον κ. ..........

Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος". Η επιτροπή δεοντολογίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Τραγάκη αποφάσισε την οριστική διαγραφή του κ. Μαρκογιαννάκη κάνοντας δεκτό το σκεπτικό του προέδρου του κόμματος.

Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική.

Η αντίδραση Μαρκογιαννάκη

Εντονα αντέδρασε στην αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με δήλωση του έκανε λόγο για «αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες» και «μεθοδεύσεις που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη έχει ως εξής:

«Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες, χωρίς έστω να μου ζητήσει να εξηγήσω τις απόψεις μου για την προοπτική της παράταξης στην περιφέρεια της Κρήτης. Αυτές οι μεθοδεύσεις μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

Συνήγορος του Παιδιού για Ίντερνετ καφέ

Το κείμενο με τα συμπεράσματα της δημόσιας διαβούλευσης και τις προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για το θέμα της εισόδου στα Ίντερνετ καφέ από ανηλίκους, εστάλη στα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή.

Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Πολίτη προχώρησε τον περασμένο χρόνο σε ανοικτή διαβούλευση με παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και παραγόντων της πολιτικής ζωής, για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ καφέ.
Παράλληλα, ερευνώντας το ισχύον .........

νομοθετικό πλαίσιο, διαπίστωσε ότι δεν υφίστανται νομοθετικές προβλέψεις σε ισχύ, για την είσοδο και χρήση υπηρεσιών σε τέτοιου είδους καταστήματα από ανηλίκους.

Ο Συνήγορος είναι αντίθετος με μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων στα εν λόγω καταστήματα και της χρήσης των υπηρεσιών τους, οι οποίες -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να αξιοποιούνται θετικά για την εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία τους.

Όμως, έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών και αφού προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση έθεσε προς συζήτηση στα ενδιαφερόμενα μέρη κάποια βασικά μέτρα προστασίας, όπως η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά, τη μέγιστη ώρα που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος κ.λπ.

Τα νέα αξιώματα που φέρνει ο Καλλικράτης

Έρχεται ο σύμβουλος γειτονιάς
Καθιερώνεται με τον «Καλλικράτη» για δήμους άνω των 100.000 κατοίκων


Δικό τους αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους αποκτούν αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων καθιερώνεται ο σύμβουλος γειτονιάς. Η οριστικοποίηση των ενοτήτων στις οποίες θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου οι πολίτες έγινε με την έκδοση τριών Υπουργικών Αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Με τις Υπουργικές Αποφάσεις για ...........

πρώτη φορά- σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών- καταγράφεται ο πραγματικός πληθυσμός των δήμων και των περιφερειών, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες, όπως θα ονομάζονται πλέον οι σημερινοί δήμοι που θα συνενωθούν ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης», οι 13 αιρετές περιφέρειες θα αποτελούνται από επιμέρους περιφερειακές ενότητες, οι οποίες ταυτίζονται με τα όρια των σημερινών νομαρχιών και θα εκλέγουν τους δικούς τους περιφερειακούς συμβούλους. Εξαίρεση προβλέπεται σε ορισμένες περιοχές, όπου σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση οι σημερινές νομαρχίες δεν θα αποτελέσουν ενιαία ενότητα αλλά θα διασπαστούν σε μικρότερες περιφερειακές ενότητες.

Ετσι, η Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες και η Νομαρχία Πειραιά σε 2 ενότητες, γεγονός που συνεπάγεται πως η νέα αιρετή Περιφέρεια Αττικής θα διαθέτει συνολικά 8 περιφερειακές ενότητες- μαζί με τις υφιστάμενες Νομαρχίες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής- στις οποίες οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα εκλέγουν συμβούλους, αλλά και αντιπεριφερειάρχη.

Ανάλογη διαίρεση προβλέπεται για τις Νομαρχίες Μαγνησίας και Καβάλας, οι οποίες η καθεμία χωρίζεται σε δύο περιφερειακές ενότητες. Αυτό σημαίνει πως η αιρετή Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης θα διαθέτει πλέον 6 περιφερειακές ενότητες (Δράμας, Ξάνθης, Εβρου, Ροδόπης και δύο της Καβάλας), ενώ η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει 5 ενότητες (Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και δύο της Μαγνησίας). Και σε αυτή την περίπτωση, σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα αντιστοιχεί και ένας αντιπεριφερειάρχης.

Σε δύο ενότητες χωρίζεται και η σημερινή Νομαρχία Κεφαλονιάς, που θα υπάγεται στην αιρετή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ωστόσο θα εκλέγει έναν αντιπεριφερειάρχη. Αντιστοίχως, στα όρια των σημερινών επαρχείων διαιρούνται οι Νομαρχίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, αλλά και αυτές θα αναδεικνύουν από έναν αντιπεριφερειάρχη, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τις Νομαρχίες Λέσβου και Σάμου που επίσης χωρίζονται.

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής

Στο μεταξύ, με τη νέα διοικητική διαίρεση, αλλαγές στον τρόπο εκλογής προβλέπονται και για τους μεγάλους δήμους άνω των 100.000 κατοίκων, όπου υπάρχουν δημοτικά διαμερίσματα. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Λάρισας, Ηρακλείου, Περιστερίου και Καλλιθέας.

Τα δημοτικά διαμερίσματα μετονομάζονται με τον «Καλλικράτη» σε δημοτικές ενότητες των δήμων. Σε αυτές οι ψηφοφόροι θα μπορούν να επιλέξουν από έναν έως τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μόνον από το διαμέρισμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να βάλουν και έναν σταυρό υπέρ κάποιου υποψηφίου άλλου διαμερίσματος.

Τα πρόσωπα στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

Τα ονόματα που έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα η Ν.Δ. άνοιξαν την «όρεξη» των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου, που βλέπουν την ευκαιρία να πετύχουν αρκετές εκλογικές επιτυχίες. Σε αυτή την πορεία το ΠΑΣΟΚ «μετρά» νέα πρόσωπα, χωρίς βαριά πολιτική «προφορά» και κομματικό παρελθόν, γυναίκες, επιτυχημένους επαγγελματίες και πρόσωπα με αριστερό προφίλ.

Έχοντας λάβει σκληρά μέτρα οικονομικής πολιτικής ο Γ. Παπανδρέου θέλει να αποτινάξει από πάνω του το «στίγμα» της κυβέρνησης του μνημονίου.
Η μάχη είναι τόσο κρίσιμη που ........

η Ιπποκράτους έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα δεχθεί αντάρτες και διασπαστικά ψηφοδέλτια.

Σε αυτό το κλίμα προκάλεσε σοκ η δήλωση της Τ. Μπιρμπίλη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό:

«Σκέφτεστε για την υπερνομαρχία και να αφήσετε τον υπουργικό σας θώκο;»

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί, το έχω πει. Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες του υπουργείου για τη νέα σεζόν».

Επιλογή

Αντίθετα, πολλά στελέχη επικρότησαν τη δήλωση του Σ. Ξυνίδη: «Εγώ δεν έγινα γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, διότι ξαφνικά όλη η Ελλάδα σκέφτηκε ότι ο Ξυνίδης είναι ο κατάλληλος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, έγινα γιατί πίστεψε σε αυτό το οποίο είχε δει μέχρι τότε στη δική μου πολιτική πορεία, τη μικρή αν θέλετε, αυτή την περιφερειακή πολιτική πορεία, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι είναι στην απόλυτη δική του επιλογή το τι είναι αυτό το οποίο θα κάνει ο Ξυνίδης, ακόμα και να πάει σπίτι του αύριο το πρωί». Οι διεργασίες συνεχίζονται καθώς σε όλες τις περιφέρειες υπάρχουν «σίγουρα χαρτιά» και «κρυφοί άσοι».

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης όλοι ποντάρουν στον Π. Σγουρίδη, δεν αποκλείονται, όμως, ούτε ο Σ. Ξυνίδης, ούτε ο Γ. Πεταλωτής.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναζητείται το πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί στον Π. Ψωμιάδη. Ο Γ. Φλωρίδης αρνήθηκε στη βολιδοσκόπηση που του έγινε, οπότε τα βλέμματα έχουν στραφεί στον Γ. Μαγκριώτη και τον Μ. Μπόλαρη.

Στη Δυτική Μακεδονία το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε τον Π. Κουκουλόπουλο ή τον Λ. Λωτίδη, προκειμένου να κερδίσει μια περιοχή που παραδοσιακά θεωρείται συντηρητική. Ο πρώτος, όμως, έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται και ο δεύτερος πως προτιμά τον δήμο Εορδαίας.

Στη Θεσσαλία φαβορί θεωρείται ο Απ. Παπατόλιας, εκτός και αν εκτεθεί εις εκ των βουλευτών της Λάρισας, όπως ο Β. Έξαρχος ή ο Ε. Νασιώκας.

Δεδομένης της επιλογής του Γ. Παπανδρέου να δώσει χώρο στις γυναίκες, για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ακούγονται η Κ. Μπατζελή και η Κ. Περλεπέ.

Γρίφο αποτελεί η υποψηφιότητα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η κάθοδος του Π. Τατούλη έχει μπερδέψει τα πράγματα.

Στην Ήπειρο παίζει χωρίς αντίπαλο ο Β. Αργύρης.

Για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταγωνίζονται ο Θ. Σώκος, ο Απ. Κατσιφάρας και ο Δ. Κατσικόπουλος.

Για το Βόρειο Αιγαίο ακούγεται η Ελ. Τσουρή.

Για το Νότιο Αιγαίο φαβορί είναι ο Γ. Μαχαιρίδης, η θέση του υποψηφίου, όμως, έχει πολλούς μνηστήρες.

Στα Ιόνια Νησιά φαβορί θεωρείται η Α. Γκερέκου.

Και στην Κρήτη φαίνεται να κλειδώνει η υποψηφιότητα του Στ. Αρναουτάκη, αν και αρκετοί επιμένουν για την Ευ. Σχοιναράκη.

Εισηγήσεις

Βέβαια, στην πορεία προς την 3η Σεπτέμβρη και τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα ακολουθήσει πολλά μπορούν να συμβούν. Οι εισηγήσεις που έχουν φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πάρα πολλές και σε αρκετές υπάρχουν πρόσωπα που δεν έχουν περάσει από την επιτροπή υποψηφίων, που λειτουργεί υπό τον Θ. Τσούρα.

Στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι η ανάδειξη ενός νέου πολιτικού προσωπικού, που θα μπορέσει να στηρίξει τον νέο θεσμό του εκλεγμένου περιφερειάρχη και να λειτουργήσει αποτελεσματικά τους νέους δήμους του «Καλλικράτη».

Ηχηρή άρνηση από την Τ. Μπιρμπίλη

Η άρνηση της Τ. Μπιρμπίλη να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής, παρότι εμφανιζόταν από πολλές πλευρές ως η επιλογή του Γ. Παπανδρέου, φέρνει στο προσκήνιο τις υποψηφιότητες του Π. Γερουλάνου και του Γ. Μίχα. Αργά χθες το απόγευμα, όταν ο θόρυβος από τις δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος είχε φθάσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, εξουσιοδοτήθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες προκειμένου να προβούν σε χειρισμούς για να απαλυνθούν οι εντυπώσεις.

«Λάθος γλώσσα, λάθος ύφος», ήταν η αυτοκριτική τοποθέτηση που επέλεξαν όσοι τηλεφωνούσαν στους δημοσιογράφους. Ενδιαφέρον για τη θέση εξέφρασε και ο Γ. Δημαράς, αλλά είναι πολύ δύσκολο στο Μέγαρο Μαξίμου να στηρίξει έναν βουλευτή που δήλωσε «παρών» στο μνημόνιο. Αντίθετα, θα μπορούσε σιωπηρά να στηρίξει την υποψηφιότητά του σε δήμο της Αττικής, όπως στο Περιστέρι.

Μεγάλο «κόλπο» φαίνεται να ετοιμάζουν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά στον δήμο της Αθήνας.

Εκπληξη

Την ώρα που όλοι θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητα της Φ. Γεννηματά, ορισμένοι δεν αποκλείουν να γίνει η έκπληξη στο πρόσωπο του Φ. Κουβέλη. Οι «μυημένοι», όμως, μιλούν για ακαδημαϊκό, οδηγώντας τη σκέψη σε πρόσωπα όπως η Φ. Τσαλίκογλου και η Β. Αρτινοπούλου.

Σε αυτή την περίπτωση τα ψηφοδέλτια θα είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένα, προκειμένου και οι ψηφοφόροι να συσπειρωθούν και την επόμενη ημέρα να υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο «χέρια» που ξέρουν από διοίκηση.

Και στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πρόθυμο να στηρίξει τον Γ. Μπουτάρη, ώστε να αλλάξει σελίδα η συμπρωτεύουσα στα πολιτικά της πράγματα.

ΟΑΕΔ: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στα ΙΕΚ

Ξεκινά από τις 23 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των Ι.Ε.Κ. του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2010-2011 και η οποία θα ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ καλεί όσους .........

ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να υποβάλουν από 23/08/2010 έως και 03/09/2010 από 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως προβλέπονται από την 6619/381(ΦΕΚ 696/Β'/21-05-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για όποια από τα παρακάτω Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού επιθυμούν, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Σχολικό Έτος 2010-2011.

Οι πίνακες θα ισχύουν για ολόκληρο το Σχολικό Έτος 2010-2011 και θα αφορούν κάθε ένα από τα παρακάτω Ι.Ε.Κ.

Σε περίπτωση που στον ίδιο νομό λειτουργούν πλέον του ενός Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. παρέχεται η δυνατότητα στον/ην υποψήφιο/α,να δηλώνει ότι επιθυμεί να αξιολογηθεί για την ίδια ειδικότητα και σε άλλα Ι.Ε.Κ. του ΟΑΕΔ του ίδιου νομού, προσλαμβάνεται σε ένα μόνο Ι.Ε.Κ.

Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται από τον/την υποψήφιο/α, στα κατά τόπους Ι.Ε.Κ. του Οργανισμού υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού:

1. ΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ (Πλαπούτα 11, Τ.Κ. 122 43, Αιγάλεω, τηλ. 210-5989455)

2. ΙΕΚ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (Λεωφόρος Γαλατσίου 13, Τ.Κ.11141 Αθήνα, τηλ. 210-2110871)

3. ΙΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Θηβών Τ.Κ.19600 Μάνδρα Αττικής, τηλ. 210-5548911)

4. ΙΕΚ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Πεύκων 112/14122- Ηράκλειο, τηλ : 210-2819427, 2810226)

5. ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (Δωδεκανήσου 6-12 Τ.Κ.174 56 Άλιμος, τηλ. 210-9925288)

6. ΙΕΚ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γ. Λύρα 140, Τ.Κ.145 64 Κηφισιά, τηλ. 210- 8002798)

7. ΙΕΚ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Θεσσαλονίκης 47 Τ.Κ.18345 Μοσχάτο, τηλ. 210-4818654)

8. ΙΕΚ ΡΕΝΤΗ (Πέτρου Ράλλη 83 και Κηφισού Τ.Κ.18233 Αγ. Ι. Ρέντης, τηλ. 210-3478594)

9. ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ (Θ.Σοφούλη 93/ Τ.Κ. 85100, Ρόδος. τηλ.: 22410-22039 ή 22410-31077).

10. ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Λαγκαδά 117-119, Τ.Κ. 56123, τηλ. 2310 - 740897)

11. ΙΕΚ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Θεσσαλονίκης 73, Τ.Κ. 57013, τηλ. 2310 - 696216)

12. ΙΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Ασώματα Ημαθίας, Τ.Κ. 59100, τηλ. 23310 - 28167)

13. ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ (11ο ΧΙΛ. Κοζάνης - Λάρισας, Τ.Κ. 50100, τηλ. 24610 - 20041)

14. ΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Περιοχή Κουρή, Τ.Κ. 50200, τηλ. 24630 - 80444)

15. ΙΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ( 3ο χιλ.Φλώρινας - Νίκης / 53100 - ΦΛΩΡΙΝΑ , ΤΗΛ.: 23850-44466, 23850-24841).

16. ΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ ( Περιγιάλι Καβάλας - Τ.Κ. 65110. τηλ. 2510 - 228834)

17. ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ ( 6ο χιλ. Εθνικής οδού Σερρών - Θεσ/νίκης, Λευκώνας, Τ.Κ. 62100, τηλ. 23210 - 50005)

18. ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ ( Περιοχή Μυλοποτάμου, Τ.Κ. 66100, τηλ. 25210 - 81131)

19. ΙΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Χίλια Δένδρα, Τ.Κ. 69100, τηλ. 25310 - 24918 )

20. ΙΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αρχή Κων/πόλεως, Τ.Κ. 68200, τηλ. 25520 - 25716)

21. ΙΕΚ ΞΑΝΘΗΣ (Λαχανόκηποι 2, Τ.Κ. 67100, τηλ. 25410 - 62825 )

22. ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ (Πεδίο Άρεως, Τ.Κ. 38334, τηλ. 24210 - 60744)

23. ΙΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Τέρμα οδού Τρικάλων, Τ.Κ. 43100, τηλ. 24410 - 71576)

24. ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ερμογένους 10, Λάρισα, Τ.Κ. 41447, τηλ. 2410 - 530082)

25. ΙΕΚ ΛΑΜΙΑΣ (Μεγάλη Βρύση, Λαμία, Τ.Κ. 35100, τηλ. 22310 -51086, 20120 )

26. ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ( 3ο χιλ.Ιωαννίνων - Αθηνών, Ιωάννινα Τ.Κ. 45000, τηλ. 26510 68160)

27. ΙΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Εθνική οδός Αγρινίου-Αμφιλοχίας/ τηλ.: 26410-21630, 26410-55314)

28. ΙΕΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Λεωφ. Άργους-Ναυπλίου, Τύρινθα Αργολίδας, Τ.Κ. 21100, τηλ. 27520 - 21721)

29. ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Εθνική οδός Καλαμάτας-Αθήνας, τηλ.: 27210-69534, 27210-69354)

30. ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ( Λεωφ. Αθηνών, Ρίο,Τ.Κ. 26000, τηλ. 2610-910041, 910042)

31. ΙΕΚ ΠΥΡΓΟΥ (4ο χιλ. Λεωφ. Πύργου-Πατρών, Τ.Κ. 27100, τηλ. 26210 - 22247)

32. ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Γιόφυρο, Τ.Κ. 71110, τηλ. 2810 - 256049)

Η αίτηση υποβάλλεται ή αποστέλλεται από τον/την υποψήφιο/α, ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με courier από τον/την υποψήφιο/α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα ισχύουν για ολόκληρο το σχολικό έτος 2010-2011.

Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ' αριθμ. 6619/381(ΦΕΚ 696/Β'/21-05-2010) Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μαζί με την αίτηση, που είναι έντυπη και χορηγείται από τις Γραμματείες των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ή μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.oaed.gr, οι υποψήφιοι υποβάλουν επίσης:

Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, επικυρωμένη από αρμόδια αρχή

Αντίγραφο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Βασικού Τίτλου Σπουδών. Στο βασικό τίτλο σπουδών πρέπει να αναφέρεται επακριβώς η ειδικότητα, η οποία και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη σχετική προκήρυξη. Στην περίπτωση που ο βασικός τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού, ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλει : α) Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών και β) Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ, ΙΤΕ, ΟΕΕΚ κλπ).

Τίτλοι Αναγνωρισμένων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Βεβαιώσεις Διδακτικής Εμπειρίας

Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Εμπειρίας

Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή δελτίου ανεργίας όσοι εκ των υποψηφίων είναι άνεργοι.

Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟY) όπου να αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του υποψηφίου.

Φωτοτυπίες εκκαθαριστικών φορολογικής δήλωσης ή των εντύπων Ε1 .

Έναρξη επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ και Φωτοτυπία εντύπων Ε3 της ιδιότητας ή του επαγγέλματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος αλλοδαπής οφείλει επίσης να υποβάλει απολυτήριο Ελληνικού σχολείου ή σχετική βεβαίωση γνώσης Ελληνικής γλώσσας κατά την έννοια των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 14 του Ν.1566/85.

Για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις οποίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας από Νομαρχία (σε ισχύ) όπως : ( ΠΕ14 Ιατροί, ΠΕ14-Φαρμακοποιοί, ΠΕ14- Νοσηλευτές, ΠΕ18-Νοσηλευτικής, ΠΕ15-Διαιτολόγοι, ΠΕ18-Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ18-Φυσικοθεραπείας, ΠΕ18-Εργασιοθεραπείας, ΠΕ-ΤΕ-Βρεφονηπιοκόμοι, ΠΕ14-Γεωπόνοι-Τεχνολόγοι Τροφίμων, ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΠΕ18 Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΤΕ-ΔΕ Αρτοποιοί, ΤΕ-ΔΕ Ζαχαροπλάστες, ΤΕ-ΔΕ Μάγειροι, ΤΕ-ΔΕ Κομμωτές, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Αισθητικοί), είναι απαραίτητη η προσκόμιση νόμιμα επικυρωμένου φωτοαντίγραφου του.Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20 Πληροφορικής πρέπει να έχουν Βασικό Τίτλο Σπουδών στην ειδικότητα Πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση www.oaed.gr.

Το ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσληφθεί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ.2 και 3 του Νόμου 2336/95 και με το άρθρο 16 του Νόμου 2643/98.

ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Μεσσηνία

Τέσσερις νέες υποψηφιότητες κλείδωσαν από τη Νέα Δημοκρατία για τις δημοτικές εκλογές στο νομό Μεσσηνίας.
Όπως ανακοινώθηκε, η ΝΔ θα στηρίξει:

Για το Δήμο Καλαμάτας τον νυν δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα,
Για το Δήμο Μεσσήνης τον νυν αντινομάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο,
Για το Δήμο Τριφυλίας τον κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, ιατρό και,
Για το Δήμου Πύλου- Νέστορος, τον νυν αντινομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Καφαντάρη.



Πρωτοφανή επεισόδια - δυσφήμηση του μπάσκετ + VIDEO

Θλιβερά επεισόδια μεταξύ των καλαθοσφαιριστών της Ελλάδας και της Σερβίας οδήγησαν σε οριστική διακοπή τη «φιλική» αναμέτρηση με την οποία θα έκλεινε η «αυλαία» του 24ου τουρνουά «Ακρόπολις».

Περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ η ελληνική ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 74-73, μία διαμάχη μεταξύ του Τεόντοσιτς και του Φώτση δυναμίτισε το κλίμα για να ακολουθήσει σύρραξη μεταξύ των παικτών και θύμα τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος, ενώ προσπαθούσε να χωρίσει τους παίκτες που είχαν εμπλακεί στη σύρραξη, αποχώρησε αιμόφυρτος από το παρκέ, χτυπημένος από καρέκλα που του πέταξε ο Νέναντ Κρστιτς.

Απέμεναν 2 λεπτά και 40΄΄ για τη .........

λήξη, ο ηλεκτρονικός πίνακας στο ΟΑΚΑ έγραφε 74-73 υπέρ της Ελλάδας, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Αντώνη Φώτση. Ο αρχηγός της Εθνικής διαπληκτίστηκε με τον Σέρβο διεθνή πόιντ γκαρντ, ο οποίος χτύπησε με γροθιά τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Ο Φώτσης αντέδρασε, στη μέση μπήκε και ο Κώστας Τσαρτσαρής και μέσα σε δευτερόλεπτα ξέσπασε γενική σύρραξη.

Ο Μάρκο Κέσελι του Ολυμπιακού έδινε γροθιές στον Τσαρτσαρή, ενώ ο Σχορτσιανίτης είχε βάλει στο πάτωμα τον Μπιέλιτσα και τον γρονθοκοπούσε ανελέητα. Κάποια στιγμή ο Τεόντοσιτς αγκάλιασε τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη σε μια προσπάθεια να τον σταματήσει, αλλά τίποτα δεν σταματούσε την οργή του διεθνή σέντερ που στη συνέχεια κυνηγούσε στο παρκέ τον Κρστιτς.

Στη φυσούνα -κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, υπήρξε νέο επεισόδιο ανάμεσα στον τραυματία Μπουρούση και τον Κρστιτς.

Νωρίτερα, 8.53΄΄ πριν τη λήξη, ο τεχνικός της Σερβίας και του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δεχτεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία για ένα φάουλ και όταν είπε στον πρώτο διαιτητή Χρήστο Χριστοδούλου "δεν ντρέπεσαι λίγο;", εκείνος τον τιμώρησε με δεύτερη τεχνική ποινή που σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπει και απομάκρυνση από τον πάγκο... όπερ και εγένετο.

Η σύρραξη συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια... μετατρέποντας έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία... σε ντροπιαστική δυσφήμηση του αθλήματος.

Ο Γιάννης Μπουρούσης που δέχτηκε την καρέκλα από τον Νέναντ Κρστιτς, δεν ακολούθησε την ελληνική αποστολή στο ξενοδοχείο και έδωσε κατάθεση για όσα θλιβερά συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Μαζί του έμειναν ο συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας, Γιάννης Ελευθεριάδης και ο Πάρις Δερμάνης.

Η αποστολή των Σέρβων έμεινε για περισσότερη ώρα στο ΟΑΚΑ και στο πούλμαν ανακριτής και αξιωματικοί της αστυνομίας τούς πήραν καταθέσεις για τις σκηνές ντροπής στο κλειστό.

Στις 1:45 η αποστολή των Σέρβων έφθασε στο ξενοδοχείο συνοδευόμενη από ένα περιπολικό, δυο μοτοσικλετιστές και δυο κλούβες των ΜΑΤ. Οι Σέρβοι μπήκαν επιφυλακτικά στο λόμπι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να έχει συνομιλία με τον Γ.Μπορούση. Προσπαθώντας να τον ηρεμήσει του ζητησε ως χάρη να δεχθεί τη συγγνώμη του Κρστιτς.

Εκ των πρωταγωνιστών στη σύρραξη ο Κώστα Τσαρτσαρής εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός για τον γκαρντ του Ολυμπιακού Μίλος Τεόντοσιτς: «Συγνώμη από τον κόσμο για το θέαμα που είδε σήμερα, γιατί δεν συνάδει με το πνεύμα του αθλητισμού. Κρίμα που δεν πρέπει να μιλήσουμε για το ματς, αλλά για όσα έγιναν σήμερα. Πρέπει να τα πούμε όσο κι αν στενοχωρήσουμε μερικούς. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια τους και να δουν τι πραγματικά γίνεται. Συγκεκριμένοι και ίδιοι άνθρωποι δημιουργούν τα ίδια προβλήματα και στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν τιμωρούνται».

«Επιτέλους», συνέχισε ο Τσαρτσαρής, «πρέπει να γίνει κάτι και αυτοί που είναι πιο ψηλά να πάρουν μέτρα. Δεν θέλω να ανοίξω βεντέτες, αλλά επιτέλους πρέπει να γίνει κάτι με αυτούς που έρχονται και τρώνε ψωμί στην Ελλάδα και παίρνουν τις θέσεις Ελλήνων αθλητών».

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στάθηκε στη συμπεριφορά των διαιτητών: «Ήταν απογοητευτική η συμπεριφορά των διαιτητών, αλλά δεν πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το πράγμα τώρα. Είμαστε απογοητευμένοι με ό, τι έγινε. Αυτά τα πράγματα δεν συνάδουν με τον αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα γενικότερα».

Οι τρεις διαιτητές ανέφεραν στο φύλλο αγώνα ότι οι παίκτες των δύο παικτών συνεπλάκησαν χωρίς να όμως να αναφέρουν ονόματα και αυτή η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, όταν το σκορ ήταν 74-73 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας.

Στην FIBA εναπόκειται πλέον το θέμα της ενδεχόμενης τιμωρίας αθλητών, για τα πρωτοφανή επεισόδια, που σημάδεψαν τον «φιλικό» αγώνα, ωστόσο από μόνο του το βίντεο της αναμέτρησης δεν αρκεί ως πειστήριο για την επιβολή ποινών.

Η FIBA ζήτησε το DVD του αγώνα, για να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα, ωστόσο, βάσει σχετικού κανονισμού, το βίντεο της αναμέτρησης δεν αρκεί για να τιμωρηθούν οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Δείτε το Video



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.