Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ WIND F2G

Η WIND ΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε ανακοινώνει την από 20/9/2010 τροποποίηση της ελάχιστης διάρκειας κλήσεων προς όλους τους εθνικούς προορισμούς για τους συνδρομητές καρτοκινητής F2G.

Πιο συγκεκριμένα, η ελάχιστη διάρκεια εθνικών κλήσεων αυξάνεται από 30 δευτερόλεπτα σε 45 δευτερόλεπτα.



Super League: Νέος πρόεδρος ο Μαρινάκης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και επισήμως ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Ο ισχυρός άνδρα του Ολυμπιακού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το ανώτερο αξίωμα του συνεταιρισμού στις εκλογές που διεξήχθησαν στο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας την Τρίτη το μεσημέρι, μετά και την απόσυρση της υποψηφιότητας του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Θανάσση Κανελλόπουλου.

ΑΕΚ και Άρης ψήφισαν λευκό, ο ..........

Ατρόμητος αποχή, ενώ η Καβάλα δεν έδωσε το παρών στη διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός δια μέσω των εκπροσώπων του Δημήτρη Γόντικα και Τζόνι Βεκρή ψήφισε τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων».

Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, κ. Γιώργος Μποροβήλος.

Εκπρόσωποι της Λίγκας στην ΕΠΟ θα είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης (Ολυμπιακός), ο Τζόνι Βεκρής (Παναθηναϊκός), ο Θανάσης Κανελλόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου) και ο Ηλίας Βιολίδης (ΠΑΟΚ).

Έτσι, με ένα σχεδόν μήνα καθυστέρηση ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στη Σούπερ Λίγκα, οι οποίες λίγο έλλειψε να φτάσουν σε πλήρες αδιέξοδο, που θα οδηγούσε με τη σειρά του στη διάλυση του συνεταιρισμού.

Ξεκινούν αγορανομικοί έλεγχοι και σε φούρνους

Δεν δικαιολογείται καμία αύξηση της τιμής του ψωμιού, δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντικείμενο την κατάσταση στην αγορά των σιτηρών.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι καταβάλλονται προσπάθειες να επανέλθει η τιμή του στα επίπεδα του 2007 (σ.σ. χαμηλότερη ως 20% από τη σημερινή).

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ..........

ακόμη ότι αρχίζει άμεσα η καταγραφή των αποθεμάτων σιτηρών και συνεχίζονται οι έλεγχοι για πάταξη της κερδοσκοπίας.

Παράλληλα, εξήγγειλε:

- την ίδρυση οργανισμού σιτηρών

- την ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης σιτηρών

- την υποχρεωτικότητα (με συμβόλαιο πώλησης των σιτηρών)

- τη στήριξη των παραγωγών μαλακού σίτου με αγροτοπεριβαλλοντικά μέτρα.

Την ίδια στιγμή αγορανομικούς και κοστολογικούς ελέγχους και σε αρτοποιεία ξεκινάει το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Σε περίπτωση που οι υπηρεσίες διαπιστώσουν παραβάσεις αγορανομικών διατάξεων θα επιβληθούν και τα αντίστοιχα πρόστιμα.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και κανένας λόγος για αύξηση της τιμής του ψωμιού, ακόμα και εάν οι τιμές του μαλακού σιταριού διεθνώς έχουν αυξητικές τάσεις», επισημαίνει το ΥΠΟΙΑΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς διενεργεί ήδη σειρά από αγορανομικούς και κοστολογικούς ελέγχους στις μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες και στις αλευροβιομηχανίες (στην Ελλάδα το 60% του μαλακού σιταριού εισάγεται, ενώ το 40% προέρχεται από την ελληνική παραγωγή).

Μετά από χθεσινή επικοινωνία του υφυπουργού Οικονομίας Μ. Μπόλαρη με το γραφείο του Επιτρόπου Αγροτικής Ανάπτυξης προέκυψε ότι οι τιμές για το σιτάρι σε σχέση με τα τέλη Ιουλίου είναι πτωτικές.

Επιπλέον, επαναβεβαιώθηκε ότι η παραγωγή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλύπτει τις ανάγκες των χωρών-μελών σε κάθε περίπτωση και ότι οι αντιδράσεις της αγοράς είναι υπερβολικές σε σχέση με το πρόβλημα, γι’ αυτό τα όποια φαινόμενα κερδοσκοπίας είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τα κράτη-μέλη.

Αναφορά Κουσελά για να μην ενταχθούν τα αγροτικά προϊόντα σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να μην ενταχθούν στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) τα αγροτικά προϊόντα. Ο Μεσσήνιος βουλευτής έχει μάλιστα γενικά ταχθεί κατά της οποιαδήποτε αύξησης χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ σε υψηλότερους, διότι αυτή θα πλήξει σοβαρά την κατανάλωση και την ανάπτυξη.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς .........

έχει ως εξής:

«Σας διαβιβάζω αντίγραφο επιστολής του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με την οποία δηλώνεται η ανησυχία του αγροτικού και του συνδεόμενου με την αγροτική παραγωγή επιχειρηματικού κόσμου για τα διακινούμενα σενάρια αλλαγής συντελεστών ΦΠΑ και ζητείται να μην ενταχθούν στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) τα αγροτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Μεσσηνίας.

Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη τις απόψεις και τα επιχειρήματα που εκτίθενται στο συνημμένο. Σύμφωνα με αυτά, η όποια αύξηση στον ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων θα εκτοπίσει τα Ελληνικά προϊόντα από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά και θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην ανάπτυξη, την κατανάλωση, στο εισόδημα των παραγωγών, αλλά και στα ίδια τα έσοδα του Δημοσίου, που όχι μόνο δεν διασφαλίζονται με την επιβολή υψηλότερων συντελεστών, αλλά είναι δυνατό να απομειωθούν δραστικά, αν δεν ληφθούν υπόψη, κατά περίπτωση, όλοι οι παράγοντες. »

Δημήτρης Δράκος: «όλες οι μεγάλες επαναστάσεις από τον Μοριά είναι που ξεκινάνε».

Συνέντευξη στον "Τύπο της Κυριακής"

Για «μάχη της Αυτοδιοίκησης απέναντι στο υδροκέφαλο κεντρικό κράτος» η οποία θα κριθεί στις επικείμενες Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, έκανε λόγο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) Δημήτρης Δράκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» και στη δημοσιογράφο Έφη Χατζηιωαννίδου. Ανέφερε μάλιστα αλληγορικά, ότι «όλες οι μεγάλες επαναστάσεις από τον Μοριά είναι που ξεκινάνε».

Μάλιστα, συνέδεσε ευθέως το ..........

κεντρικό κράτος με την επιλογή του Μνημονίου και του ΔΝΤ, την οποία χαρακτήρισε «έναν δρόμο αδιέξοδο που καθηλώνει τη χώρα και ταπεινώνει τους Έλληνες και γι’ αυτό το λόγο, δεν μπορεί να αποτελεί μονόδρομο».

Επεκτεινόμενος στις επιπτώσεις των μέτρων που έχει επιβάλλει η Τρόικα στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου ο Δ. Δράκος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της Ανεργίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανεργία έχει φτάσει στο 9,9%, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόταν στο 6,1%. Αλματώδης αύξηση που φτάνει στο 57,5%», ενώ πρόσθεσε ότι «η τουριστική κίνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 10%, παρότι η Πελοπόννησος δεν αποτελεί μονάχα προσφιλή προορισμό, λόγω της ομορφιάς, των προϊόντων και της ιστορικής και πολιτιστικής της παράδοσης, αλλά και οικονομικό για διακοπές, λόγω των τιμών της». Υπογράμμισε μάλιστα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ότι «ο Σεπτέμβρης πρόκειται να είναι αδυσώπητος. Οι δείκτες της ανεργίας θα εκτιναχτούν και η ύφεση θα βάλει περισσότερα λουκέτα. Γι’ αυτό το λόγο, επείγει η άσκηση πολιτικής πίεσης για αλλαγή πορείας και φυγή από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των ελλειμμάτων που φέρνει το Μνημόνιο».

Επιπρόσθετα, εξηγώντας με ποιο τρόπο ο νέος θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας και οι δομές που προβλέπει, είναι δυνατό να αποτελέσει εργαλείο για έξοδο από την κρίση, ο Δ. Δράκος προέβη στις ακόλουθες επισημάνσεις: «Η αιρετή Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να τεθεί επικεφαλής στην πορεία προς μία Ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα, δίκαια κατανεμημένη ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες. Την ίδια ώρα, η Διπλωματία των Περιφερειών είναι μία πρόκληση που πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι. Κοιτάξτε για παράδειγμα να δείτε τι έγινε στη Γαλλία, όταν οι αιρετές περιφέρειες αποφάσισαν να οργανωθούν και να προωθήσουν από κοινού τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους. Το λεγόμενο Τόξο της Μεσογείου, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Νότου. Μπορούμε να βαδίσουμε και εμείς σε τέτοιες επιτυχίες, αρκεί να υπάρχει σωστή πολιτική πυξίδα».

Αναλύοντας τις απόψεις του για τον «Καλλικράτη» και το πως τελικά διαμορφώθηκε, τόσο ως προς το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη δομή του, όσο και ως προς τις δυνατότητες που προσφέρει, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε τα εξής:
«Ο «Καλλικράτης» που τελικά ψηφίστηκε στη Βουλή, είναι ένα μόρφωμα με στενή διαχειριστική λογική προκειμένου να αρέσει στην Τρόικα. Δεν έχει σχέση με όσα σχεδιάζαμε και οραματιζόμασταν όλοι οι Αυτοδιοικητικοί, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Εμείς θέλαμε έναν «Καλλικράτη» με ξεκάθαρη οργάνωση, πόρους, αρμοδιότητες και δυνατότητες, με στόχο να φέρουμε στην Περιφέρεια πραγματική Ανάπτυξη και φυσικά, Απασχόληση. Τι προέκυψε τελικά; Στην αρχή, είπαν ότι έφτιαξαν τον «Καλλικράτη» για να περιορίσουν κατά 1,2 δις ευρώ τη σπατάλη στους δήμους και τις νομαρχίες. Σήμερα ξαναψάχνουν τα οικονομικά στοιχεία και βρίσκουν ότι τελικώς θα εξοικονομήσουν 500 εκ. Εμείς δεν έχουμε πειστεί για την ωριμότητα του σχεδιασμού. Για παράδειγμα, τον περασμένο Μάιο η κ. Κατσέλη έδωσε στους σημερινούς 13 κρατικούς Περιφερειάρχες περίπου 11 δις ευρώ για έργα στην Περιφέρεια. Σήμερα, δεν είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά θα τα διαχειριστούμε εμείς».
Στη συνέχεια, ο Δ. Δράκος έδωσε ακόμη μία περιγραφή της δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται οικονομικά και κοινωνικά και αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μέσα από μία πραγματική Αποκέντρωση. Τόνισε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Αυτή τη στιγμή οι πολίτες αγωνιούν για το μέλλον. Η ύφεση βαθαίνει. Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται. Η παραγωγή μαραζώνει. Άνθρωποι μένουν άνεργοι. Οικογένειες, στο δρόμο. Από την άλλη πλευρά, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι σημαντικά και θα μπορούσαν να προσφέρουν ανάσα ανακούφισης και προοπτική ανάκαμψης, αρκεί η κυβέρνηση να αφήσει τα προσκόμματα και τις προφάσεις και να κάνει πράξη την Αποκέντρωση, δίνοντας στην Περιφέρεια τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες για Ανάπτυξη. Εμείς πάντως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό, ώμο-ώμο μαζί με κάθε πολίτη της Πελοποννήσου».

Αναφερόμενος στο τι τον ωθεί να διεκδικήσει την εκλογή του ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο Δ. Δράκος προέβη στις ακόλουθες επισημάνσεις: «Γνωρίζω καλά την Περιφέρειά μας, γνωρίζω καλά τους ανθρώπους της, ενώ υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση τόσο ως Νομάρχης Μεσσηνίας επί δέκα-τρία χρόνια, όσο και ως Πρόεδρος της ΕΝΑΕ τα τελευταία τέσσερα, πιστεύω πως έχω την γνώση και την πείρα να υπηρετήσω με επιτυχία την Πελοπόννησο και να την οδηγήσω μαζί με τα στελέχη του Συνδυασμού που καταρτίζω στην Ανάπτυξη. Δεσμευόμαστε να δώσουμε νέα δύναμη και νέα δυναμική στην Πελοπόννησο και είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να το κάνουμε!»

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς βλέπει την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι «στη Δημοκρατία μας είναι ελεύθερος καθένας να διεκδικήσει την εκλογή του, όπου και όποτε το επιθυμεί. Από εκεί και έπειτα, ο πολίτης κρίνει ποιος είναι κατάλληλος. Εγώ δεν κατέρχομαι στις εκλογές ως αντίπαλος οποιουδήποτε (πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν έχει διαμορφωθεί οριστικά το τοπίο των υποψηφιοτήτων αφού το ΠαΣοΚ δεν έχει ακόμη αποφανθεί), αλλά διεκδικώντας τη θετική ψήφο των Πελοποννησίων».

Σχετικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και τη μεταξύ τους σχέση, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε:
«Με τον πρόεδρο της ΝΔ μας συνδέει φιλία ζωής. Πέρα τούτου, τον εκτιμώ για την ευψυχία του να προασπίζεται ότι κρίνει εθνικά και κοινωνικά δίκαιο και επωφελές, μη διστάζοντας να προβεί ακόμη και σε ρήξεις.
Νομίζω πως έχει φτάσει ο καιρός για μία ειρηνική επανάσταση για μία άλλη Ελλάδα, εκείνη της Ελπίδας και ο Σαμαράς είναι ένας πολιτικός κατεξοχήν επαναστάτης».

Σε επισήμανση της δημοσιογράφου του Τ.τ.Κ. ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζεται για ίδρυση δικού της κόμματος, ο κ. Δράκος παρατήρησε ότι η πρώην υπουργός «κάνει τις δικές της επιλογές, για τις οποίες εκείνη είναι που θα αναλάβει την ευθύνη και εκείνη είναι που θα κριθεί από τον πολίτη» και πρόσθεσε: «Σε ότι αφορά εμένα, είμαι πολιτικός με συγκεκριμένη κομματική αναφορά και φυσικά, τιμώ και στηρίζω το σύνολο των επιλογών του κόμματός μου και της ηγεσίας του».

Τέλος, ερωτηθείς από την εφημερίδα αναφορικά με πληροφορίες που η ίδια έχει προβάλει σε δημοσιεύματά της αναφορικά με την στάση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου έναντι της υποψηφιότητάς του, ο κ. Δράκος αρκέστηκε να σχολιάσει: «Δεν έχω υπόψη μου καμία απολύτως πολιτική τοποθέτηση ή επίσημη δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου, με βάση την οποία διαφαίνεται κάποια ένσταση, ή προβληματισμός ως προς το πρόσωπό μου, ή την υποψηφιότητά μου».

Από 30 έως 100 % αύξηση στο αγροτικό Ρεύμα

Αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα εισηγείται η Ρ.Α.Ε.

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από 30% έως και 100%, για το ηλεκτρικό ρεύμα, που χρησιμοποιείται στις αγροτικές καλλιέργειες εισηγείται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η πρόταση της ΡΑΕ, επί της οποίας .........

μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση από πλευράς ΥΠΕΚΑ, προβλέπει οι εν λόγω αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα να εφαρμοστούν με χρονικό ορίζοντα μια τριετία (μέχρι το 2013).

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…

Ένα εντυπωσιακό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απόψε οι ρομαντικοί και όχι μόνο, καθώς η Αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι η πιο μεγάλη, η πιο λαμπερή της χρονιάς.

Εσείς που θέλετε να απολαύσετε την πιο λαμπερή Πανσέληνο του Αυγούστου, καλό θα ήταν να ξέρετε ότι γι' απόψε το υπουργείο Πολιτισμού, όπως κάθε χρόνο, θα ανοίξει αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, για να μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να κάνουν τη βόλτα τους υπό το φως του φεγγαριού σε αυτούς, ή και να παρακολουθήσουν κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ανοιχτός θα παραμείνει και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης έως τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα.
Επίσης, οι επισκέπτες που θα διαλέξουν να πάνε σε κάποιο Αρχαιολογικό χώρο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους φαγητά ή ποτά.

Στον κατάλογο του Υπουργείου Πολιτισμού θα βρείτε τους Αρχαιολογικούς χώρους που απόψε θα παραμείνουν ανοικτοί ώστε οι Ρομαντικοί να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Σε ότι αφορά την Πελοπόννησο, οι .........

αρχαιολογικοί χώροι που θα σας περιμένουν απόψε είναι:
Κλίκ για πλήρες μέγεθος



Αύριο οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

UPDATE

Δείτε τα ονόματα επιτυχόντων πατώντας εδώ

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπαίνει αύριο Τετάρτη, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Παιδείας Γ. Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των .........

ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν αύριο ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Λίγοι διορισμοί, πολλές συνταξιοδοτήσεις στη νέα σχολική χρονιά

Στο μεταξύ ομαλά αναμένεται να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς οι επιτροπές του υπουργείου εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Πάντως χθες η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι φέτος είναι ίσως η δυσκολότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά. «Εχουμε», όπως είπε, «το μισό αριθμό διορισμών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων.

Απαντήσεις για τα κενά στα σχολεία ζητά η ΝΔ

Εξάλλου, σαφείς απαντήσεις για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ζητά από την υπουργό Παιδείας η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Πολύ έγκαιρα επισημάναμε την αντιφατική και επιζήμια πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προκάλεσε κύμα φυγής 11.500 εκπαιδευτικών προς την οδό της συνταξιοδότησης», τονίζει σήμερα η κ. Βόζεμπεργκ.

Ζητά, τέλος, από την υπουργό Παιδείας να ενημερώσει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

1) Πόσα κενά υπάρχουν στην εκπαίδευση, σε ποιες ειδικότητες και πώς τελικώς θα καλυφθούν;

2) Γιατί περιορίστηκαν οι προσλήψεις στο 50%, ενώ ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο είχαν διαβεβαιώσει ότι από την πολιτική παγώματος των προσλήψεων εξαιρούνται τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας;

3) Σε ποιο ύψος ανέρχονται τα κονδύλια που εξασφάλισε για την αναγκαία πρόσληψη εκπαιδευτικών;

4) Θα υπάρξουν τελικώς τμήματα με υπεράριθμους μαθητές, και αν ναι, πόσα και σε ποιες περιοχές;

Να μην αυξηθεί στο 23% ο ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα ζητά ο Γιώργος Καραμπάτος

Επιστολή προς του αρμόδιους υπουργούς απέστειλε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κύριος Γιώργος Καραμπάτος.
Στην επιστολή του ο κύριος Καραμπάτος αναφέρει ότι υπάρχει ανησυχία σχετικά με φήμες περί μελετών της κυβέρνησης για ένταξη σε ΦΠΑ 23% των αγροτικών προϊόντων συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Μεσσηνίας.Μια τέτοια κίνηση, αναφέρει ο κος Καραμπάτος, θα εκμηδένιζε τις εξαγωγές και θα ενίσχυε υπέρμετρα τις εισαγωγές προϊόντων, που η Χώρα μας παράγει και αυτό θα ήταν καταστροφικό για τα τοπικά αγροτικά προίόντα.

Αναλυτικά η επιστολή του κου Καραμπάτου αναφέρει:


Κύριε Υπουργέ,
Ανησυχούμε έντονα λόγω των φημών, που μεταξύ άλλων αναπαράγονται και από τα ΜΜΕ, ότι η Κυβέρνηση μελετά την ένταξη στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) της αγοράς αγροτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Μεσσηνίας.
Μια τέτοια κίνηση θα έθετε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα εκτός, όχι μόνο της παγκόσμιας, αλλά και της ελληνικής Αγοράς, σε μια περίοδο, που ο Έλληνας καταναλωτής δεν έχει πλέον την αγοραστική δύναμη να συνεχίσει να υποστηρίζει τα ελληνικά προϊόντα....
Θα εκμηδένιζε τις εξαγωγές και θα ενίσχυε υπέρμετρα τις εισαγωγές προϊόντων, που η Χώρα μας παράγει, από άλλες χώρες, όπου η τιμή μπορεί να διαμορφώνεται σε χαμηλά ή πάντως χαμηλότερα επίπεδα..... Έτσι, η καταστροφή των τοπικών αγροτικών ή μικτών οικονομιών των διαφόρων περιοχών θα ήταν βέβαιη, ενώ η αύξηση των εσόδων του Κράτους από τον ΦΠΑ επί των προϊόντων αυτών, κάθε άλλο παρά δεδομένη....

Δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε, ότι η Κυβέρνηση έχει συνυπολογίσει τους παραπάνω σοβαρούς κινδύνους και ότι σύντομα θα έχουμε μια διάψευση εκ μέρους σας των εφιαλτικών σεναρίων σε βάρος του αγροτικού τομέα της Οικονομίας μας, των αγροτών μας και των επιχειρήσεων επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων, που είναι σχεδόν στο σύνολό τους μικρομεσαίες.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Νάντια Γιαννακοπούλου: «"Φωτιά" στις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών»

Φωτιά στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών προβλέπει η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Κα Λούκα Κατσέλη.

Αναλυτικά η ερώτηση της κυρίας Γιαννακοπούλου αναφέρει τα εξής:

Δραματικό αναμένουν το χειμώνα οι καταναλωτικές οργανώσεις, καθώς ήδη σε 25 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, η αύξηση της τιμής έχει ξεπεράσει την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην ευρωζώνη και στην τρίτη θέση στην Ε.Ε. μετά τη Ρουμανία και την Ισλανδία, με τον μεγαλύτερο πληθωρισμό. Οι ανατιμήσεις φτάνουν έως και 19%, είναι μεγαλύτερες από την συνολική αύξηση του ΦΠΑ και πέρασαν ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ «βάζοντας» φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι ανατιμήσεις των προϊόντων αφορούν 25 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, στα 15 από τα οποία παρουσιάζεται αύξηση μεγαλύτερη του 3%, δηλαδή υψηλότερες από τις δύο αυξήσεις ΦΠΑ κατά το ίδιο διάστημα.

Αντίστοιχα, μειώσεις έως και 9% παρατηρήθηκαν σε 8 προϊόντα, ενώ σταθερές παρέμειναν οι τιμές σε 3 προϊόντα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρούνται σε προϊόντα όπως μπίρες έως και 19%, έως 18% σε οδοντόκρεμες, 12% σε κατεψυγμένες ζύμες, 6% σε ξίδια, 5% σε γιαούρτια και φρέσκο γάλα. Χαρακτηριστικά, στα 4,40 ευρώ θα φτάσει περίπου η τιμή του πακέτου τσιγάρων, κατά 3 ευρώ έχει ακριβύνει η φιάλη αλκοολούχων ποτών, ενώ με 300 ευρώ επιπλέον έχει επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός μίας τετραμελούς οικογένειας. Με την νέα αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε σειρά ειδών πρώτης ανάγκης μέχρι τον Σεπτέμβρη, η μέση ελληνική οικογένεια θα αναγκαστεί να περικόψει τις δαπάνες για τρόφιμα και να στραφεί προς φθηνότερα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει και την κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο δείκτης όγκου στα σούπερ μάρκετ μειώθηκε κατά 3,9% τον Μάιο του 2010 σε σχέση με τον Μάιο του 2009. Συνεπώς, δεν είναι συγκυριακό το φαινόμενο της μείωσης κατά 12% στην κατανάλωση κρέατος, ενώ κάθετη είναι και η πτώση των πωλήσεων στα βιολογικά τρόφιμα (-19%) και στα χαρτικά όπου οι επιχειρήσεις μετρούν απώλειες κατά 13%-16%. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε δύο χρόνια η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη στα σούπερ μάρκετ μειώθηκε σε 55 ευρώ, από 71 ευρώ, γεγονός που ερμηνεύεται από την ύφεση η οποία πλήττει πλέον την πραγματική οικονομία, δηλαδή το εισόδημα των εργαζομένων. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η κ. Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

1. Με ποιο τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να ελέγξει τη ραγδαία αύξηση των τιμών ώστε να «παγώσουν» ή και να μειωθούν οι τιμές των βασικών αγαθών;

2. Ποιές πρωτοβουλίες θα λάβει η κυβέρνηση στη λειτουργία της αγοράς ώστε να απαλύνει τις συνέπειες των εισοδηματικών μέτρων που γιγαντώνονται για το ελληνικό νοικοκυριό με τις συνεχείς αυξήσεις των αγαθών;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Το MP3 ....κουφαίνει;

Ακουστικά και η μουσική στο... τέρμα είναι η νέα μόδα, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν πως ο ένας στους πέντε έχει μερική απώλεια ακοής.

Αν υπολογίσει κανείς ότι σχεδόν 100 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη κυκλοφορούν ακούγοντας επί ώρες μουσική, τότε τα πράγματα είναι ανησυχητικά.Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα προβλήματα δημιουργούνται κυρίως σε νεαρά άτομα.
Οι έφηβοι έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς ο οργανισμός τους είναι ακόμη σε ανάπτυξη.
Οι έρευνες δείχνουν ότι τα τελευταία .........

15 χρόνια τα προβλήματα ακοής σε εφήβους έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο και έτσι οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Λύση; Υπάρχει και είναι απλή. Χαμηλώστε την ένταση, δεν χρειάζεται να ακούτε τη μουσική στη διαπασών!

Newsit.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Αυγούστου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.