Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ολυμπιακός: Ζήτησε μείωση οκτώ αγωνιστικών!!!!!!!!

Εκδικάστηκε σήμερα (16/9) στο ΑΣΕΑΔ (όπως ήταν προγραμματισμένο άλλωστε), η έφεση που κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, κατά της πρωτόδικης απόφασης που επέβαλλε στους Πειραιώτες ποινή εννέα αγωνιστικών και πρόστιμο 110.000 ευρώ για τα όσα συνέβησαν στον περσινό τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε... γενναία μείωση της ποινής καθώς αίτημά τους είναι να «πέσει» στη μία αγωνιστική. Αναλυτικότερα, το νομικό τμήμα της πειραιώτικης ΚΑΕ στηρίζει το αίτημα αυτό στο ότι το δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψη του μόνο η ρίψη αντικειμένων και όχι η διακοπή του αγώνα.

Απόφαση δεν εκδόθηκε σήμερα και σίγουρα ........

αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και μάλιστα με μεγάλο ενδιαφέρον. Πάντως με δεδομένο ότι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ θα διεξαχθεί την 25η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τους «πράσινους» με τον κόσμο του, ακόμη κι αν η ποινή τελικά δεν «πέσει».

Τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές με τον Ν. 3862

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝEΣ με τους νέους κανόνες είναι πλέον οι υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρει στους πελάτες της η Εθνική Τράπεζα, η οποία σε πλήρη συμμόρφωση με τον νέο Νόμο 3862/2010 (που ενσωματώνει την Οδηγία 2007/64/ΕΚ για τις υπηρεσίες πληρωμών - PSD) ολοκλήρωσε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η εξέλιξη αυτή για τις τράπεζες σημαίνει ότι για παράδειγμα όταν καταθέτουμε μετρητά σε τραπεζικό λογαριασμό φυσικού προσώπου στο ταμείο ή σε ATM, αυτά αποκτούν αξία (η λεγόμενη valeur) την ίδια και όχι την επόμενη μέρα.
Επίσης, η μεταφορά ευρώ από λογαριασμό .......

σε λογαριασμό, είτε αυτός ανήκει στο ίδιο πρόσωπο είτε σε άλλο πελάτη της Εθνικής, γίνεται με valeur ίδιας μέρας, ενώ στην περίπτωση που δεχόμαστε έμβασμα ή εντολή πληρωμής σε ευρώ από άλλη τράπεζα του εσωτερικού/εξωτερικού, τα χρήματα πιστώνονται με ημερομηνία αξίας την ίδια μέρα με εκείνη που έφθασαν στην τράπεζα.

Τέλος, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούμε σε ξένο νόμισμα σε χώρα του εξωτερικού, θα μπορούμε να δούμε αναλυμένο το ποσό στο νόμισμα της συναλλαγής και σε ευρώ, καθώς και τη συναλλαγματική ισοτιμία μετατροπής που ίσχυσε, ενώ μπορούμε να ζητήσουμε επιστροφή χρημάτων ακόμα και μετά από 13 μήνες μετά τη συναλλαγή όταν αποδειχθεί μη εγκεκριμένη συναλλαγή πληρωμής.

Από την Express

ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Την προμήθεια που εισπράττουν οι τράπεζες πότε επιτέλους θα την καταργήσουν; Ηδη υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που λένε ότι είναι παράνομη η κατακράτηση ποσού.
Σύμφωνα με την αρ. 2123/2009 αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου σε συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Τράπεζας Πειραιώς, μεταξύ άλλων, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η προμήθεια που λαμβάνουν οι Τράπεζες για κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό τρίτου. Σύμφωνα με τον νόμο 2251/94 όπως ισχύει σήμερα, όλες οι Τράπεζες είναι υποχρεωμένες να πάψουν να εισπράττουν την ως άνω προμήθεια.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;;;;;


Πώς να αποφύγετε ενοχλητικά τηλεφωνήματα

Συμβουλές προς τους πολίτες προκειμένου να αποφεύγουν τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα δίνει η αστυνομία. Συγκεκριμένα συμβουλεύει:

• Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).

• Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κλπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κλπ.

• Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε ........

την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την Αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.

• Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας.

• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.

• Να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνό σας, διότι αν συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό

Καύσιμα: η αλυσίδα της κερδοσκοπίας

Τα «χρυσά» κόλπα με τη βενζίνη. Οι στρεβλώσεις που ανεβάζουν τις τιμές.

Τα «χρυσά κόλπα», όπως οι κρυφές εκπτώσεις και οι συμβάσεις αποκλειστικής συνεργασίας εταιρειών- πρατηριούχων, μαζί με χρόνιες στρεβλώσεις όπως η άρση των περιορισμών για έκδοση νέων αδειών βυτιοφόρων και η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, φρενάρουν τον ανταγωνισμό και συντείνουν στην αύξηση των φαινομένων κερδοσκοπίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η αδιαφάνεια .........

στην τιμολόγηση τόσο από τη διύλιση προς την εμπορία όσο και από την εμπορία στα πρατήρια (με αναλυτική αναγραφή των εκπτώσεων που χορηγούν) αλλά και από εκεί στην εμπορία, ώστε να είναι σαφές κάθε στιγμή στον ελεγκτικό μηχανισμό πόσο ακριβώς κερδίζει ο κάθε κρίκος της αλυσίδας. Κι ας επιβλήθηκε το 2008 με απόφαση του τότε υπουργού Ανάπτυξης Χρ. Φώλια υποχρέωση στις εταιρείες εμπορίας που χορηγούν εκπτώσεις (επί τιμολογίου και τις απολογιστικές, αυτές δηλαδή που δίνουν στο τέλος του έτους) να τις αναγράφουν τόσο στα τιμολόγια που εκδίδουν όσο και, το κυριότερο, στις νέες συμφωνίες που συνάπτουν με πρατηριούχους.

Τι απ΄ όλα αυτά έγινε; Καταρχήν, το κουβάρι με τις εκπτώσεις είναι μπερδεμένο, γιατί εκτός από τις παραπάνω υπάρχουν και οι υποστηρικτικές εκπτώσεις, εκείνες δηλαδή που χορηγούν οι εταιρείες για να επιβραβεύσουν έναν πελάτη τους. Αλλοι υποστηρίζουν ότι στα τιμολόγια αναγράφεται το σύνολό τους και άλλοι ότι δεν φαίνονται ούτε οι απολογιστικές, ούτε οι υποστηρικτικές. Αλλωστε οι τελευταίες θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τον Μάρτιο του 2009, αλλά στην πράξη συνεχίζουν και δίνονται...

Τι κερδίζει λοιπόν, με βάση τουλάχιστον τα όσα «φαίνονται» στα τιμολόγια, ο καθένας από τους κρίκους της αλυσίδας; Σήμερα σε ένα λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, το 64,47% είναι φόροι, το 29,5% η τιμή διυλιστηρίου, το 4,2% το περιθώριο κέρδους των εταιρειών και το 1,7% το περιθώριο κέρδους των πρατηρίων. Βέβαια στο τελευταίο θα πρέπει κανείς να προσθέσει κάποιο επιπλέον μικρό ποσοστό (1%-2%) για εκπτώσεις, που δεν εμφανίζονται.

Χέρι στις συμβάσεις
Αλλο σοβαρό πρόβλημα αφορά τις συμβάσεις αποκλειστικής συνεργασίας που συνάπτουν οι εταιρείες με τους πρατηριούχους και που αφορούν άνω του 70% του συνόλου των πρατηρίων. Αν και εκδόθηκε και δεύτερη υπουργική απόφαση τον Μάρτιο του 2009, εντούτοις πολλές εταιρείες συνεχίζουν να μην αναγράφουν το επίπεδο των εκπτώσεων στις συμβάσεις με τους πρατηριούχους. Χωρίς τιμές
Οι συμβάσεις αυτές είναι πενταετείς και δεν ορίζουν το ακριβή τρόπο καθορισμού της τιμής χονδρικής. Δεν υπάρχει δηλαδή μια τιμή αναφοράς, π.χ. η εκάστοτε τιμή διυλιστηρίου στην οποία να προστίθεται ένα συγκεκριμένο περιθώριο κέρδους, ώστε ο πρατηριούχος να ξέρει από την αρχή μέχρι τη λήξη της 5ετούς σύμβασης το πώς θα διαμορφώνεται η τιμή. Ετσι, όταν μια εταιρεία θέλει να εκδιώξει έναν πρατηριούχο από τον στόλο της, μπορεί απλώς να του «ψαλιδίσει» απροειδοποίητα την έκπτωση. Τις συμβάσεις αυτές είχε βάλει στο στόχαστρό της η πρώην υπουργός Ανταγωνιστικότητας Λ. Κατσέλη, και οι πληροφορίες από τη Γ.Γ. Εμπορίου είναι ότι παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι αποφασισμένος να κάνει και ο νέος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης.

Το πόρισμα του 2008
Αλλωστε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να εξυγιανθεί η αγορά περιγράφονταν το 2008 στο πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δύο χρόνια μετά το πόρισμα εκείνο, στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά ζουν και βασιλεύουν, αφού από τα 23 εκείνα μέτρα και προτάσεις της Επιτροπής, είναι ζήτημα αν έχουν εφαρμοσθεί τα μισά, κυρίως εκείνα με το λιγότερο πολιτικό κόστος.

Τι εισηγούνταν η Επιτροπή; Αμεση κατάργηση των ρυθμιζόμενων κομίστρων στα Δ.Χ. βυτιοφόρα ώστε να μειωθεί το τελικό κόστος (δεν εφαρμόστηκε λόγω πολιτικού κόστους), ενώ για τον ίδιο λόγο δεν ίσχυσαν η άρση περιορισμών ως προς την έκδοση νέων αδειών Ι.Χ. βυτιοφόρων, η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων και η αναθεώρηση της νομοθεσίας για τη δυνατότητα λειτουργίας πρατηρίων σε υπεραγορές, μέτρα με κοινό στόχο να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και τα οποία ισχύουν σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών.

Δεν εφαρμόστηκαν ποτέ
Ακόμη και μέτρα χωρίς εμφανές πολιτικό κόστος, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση ειδικών ηλεκτρονικών πινάκων σε «κλειστούς» αυτοκινητόδρομους προς ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών για την τιμή στα επόμενα δύο πρατήρια αλλά και τη χιλιομετρική τους απόσταση, ώστε να έχει κίνητρο ο οδηγός να αναζητήσει καλύτερη τιμή, δεν εφαρμόστηκαν, παρά τη θετική ευρωπαϊκή εμπειρία. Επίσης στο ράφι έμεινε και η πρόταση για αναθεώρηση των συμβάσεων των πρατηρίων των εθνικών οδών με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και τους διαχειριστές των κλειστών αυτοκινητροδρόμων, με σκοπό να μειωθούν τα υψηλά ενοίκια που επιβάλλονται στους βενζινοπώλες, και τα οποία επηρεάζουν αυξητικά τις τιμές πώλησης καυσίμων στις εθνικές οδούς.

Μόνο οι ταμειακές
Το μόνο στην ουσία μέτρο που εφαρμόσθηκε από τα όσα εισηγούνταν η Επιτροπή είναι ο εφοδιασμός των πρατηρίων με ταμειακές μηχανές για την πάταξη του λαθρεμπορίου, βήμα κι αυτό ημιτελές, αφού έχει παραπεμφθεί για το μέλλον η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών στα πρατήρια, βάσει του οποίου θα γνωρίζει επακριβώς η Πολιτεία τι ποσότητες αγοράζουν και τι πωλούν. Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε αναλογικά έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς πρατηρίων στην Ευρώπη, πάνω από 8.000 (παρόμοιο αριθμό έχει η Ισπανία αλλά με τατραπλάσιο πληθυσμό), γεγονός που από μόνο του αποτελεί έναν παράγοντα αύξησης των τιμών σε γειτονιές ή περιοχές όπου οι πελάτες δεν είναι αρκετοί για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των πρατηρίων.

ΤΑ ΝΕΑ

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων στην Καλαμάτα

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) διοργανώνουν την 3η Σειρά Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη “ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” στην Καλαμάτα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών τα οποία επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης και γενικότερων καθηκόντων (general management).

Η έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ........

ξεκινά την 15η Οκτωβρίου 2010 και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2012. Τα μαθήματα θα διεξάγονται 2 διήμερα το μήνα (Παρασκευή 17.00-21.20 και Σάββατο 09.00-17.00).
Αιτήσεις Εγγραφής γίνονται δεκτές μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΕΚ ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (κτήριο πρώην Σχολές Παπαφλέσσα, Ηροδότου 6 και Κανάρη), τηλ. 27210 84849, 24174, e-mail: etap@etap.com.gr.

Η δράση σπείρας κουκουλοφόρων ληστών

Η σπείρα των ληστών, που «κτυπά» σπίτια γερόντων, «έδρασε» και χθες σε τρεις περιπτώσεις και αφαίρεσε τις οικονομίες των θυμάτων.

Συγκεκριμένα χθες στις 2:30 το πρωί, 4 κουκουλοφόροι μπήκαν στο σπίτι 84χρονης, στην Πλατανόβρυση, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα, και απειλώντας την απέσπασαν 150 ευρώ κι ένα μεταλλικό δοχείο με λάδι, ενώ μια ώρα αργότερα, στο Κουρτάκι, 3 κουκουλοφόροι αφαίρεσαν 300 ευρώ από σπίτι γερόντων απειλώντας τους.

Λίγο αργότερα, στην Κάτω Βούταινα, .........

4 άτομα με κουκούλες παραβιάζοντας την πόρτα μπήκαν στο σπίτι 86χρονης και της πήραν 25 ευρώ.

Η Αστυνομία εξακολουθεί τις έρευνες για την ανακάλυψη της σπείρας των κουκουλοφόρων ληστών και την σύλληψή τους.

Από το blog ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ

Σχετική ερώτηση στο Νομαρχιακό συμβούλιο κατέθεσε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας Διαβάστε την.

Από χθές Ελληνικό ελαιόλαδο και ξύδι στις πτήσεις της Olympic Air

Aπό χθες στα γεύματα όλων των πτήσεών της η Olympic Air, (θυγατρική του ομίλου της ΜIG) εγκαινιάσε τη χρήση ελληνικού ελαιολάδου και ξυδιού, αντικαθιστώντας τα εισαγόμενα προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία, τα γεύματα των πτήσεών της θα συνοδεύονται από ατομική μερίδα, η οποία θα αποτελείται από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και βαλσάμικο ξύδι της εταιρείας Παπαδημητρίου ΑΕ, μιας από τις σημαντικότερες της Νότιας Ελλάδας, της οποίας τα προϊόντα εξάγονται σε 15 χώρες του κόσμου τυγχάνοντας διεθνούς αναγνώρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσουμε ........

σε αυτή την εξέλιξη προηγήθηκε επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κου Γιώργου Καραμπάτου προς τον πρόεδρο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια θετικότατη εξέλιξη τόσο για το Εxtra παρθένο Μεσσηνιακό Λάδι όσο και για την έμμεση διαφήμιση της Μεσσηνίας ως Ελαιοπαραγωγικής περιοχής.

Σειρήνες θα ηχήσουν σε όλη την Πελοπόννησο

Δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας, διάρκειας ενός λεπτού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 11:00 σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Η ήχηση των σειρήνων πραγματοποιείται .......

στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του δικτύου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του.
Η δοκιμή θα διαρκέσει για 1 λεπτό.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ, ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο αυστηρό καθεστώς «Διαφάνεια»

Δώδεκα ερωτήσεις και απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το νέο καθεστώς για την καταγραφή, τη δημοσιοποίηση και τον έλεγχο των εσόδων και των εξόδων των υποψηφίων και των συνδυασμών καταγράφει η αυτοδιοίκηση gr.

Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα ...........

«Διαφάνειας Εκλογικών Δαπανών Υποψηφίων και Συνδυασμών για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010»: http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html του ΥΠ.ΕΣ όλοι οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί σε περιφέρειες και δήμους άνω των 10.000 κατοίκων πρέπει να αναρτούν υποχρεωτικά τα έσοδα και τα έξοδά τους.

Οι 12 ερωτήσεις

Τα δώδεκα ερωτήματα αφορούν όλα τα θέματα και είναι τα εξής:

1) Πως προκύπτουν και καταγράφονται τα έσοδα των συνδυασμών και των υποψηφίων;
2) Πως καταγράφονται τα έξοδα (δαπάνες) των συνδυασμών και των υποψηφίων;
3) Σε τι ανάλυση εμφανίζονται τα έσοδα και τα έξοδα;
4) Γιατί δε φαίνεται το όνομα του καταθέτη στα έσοδα;
5) Πως προκύπτει το κόστος των ενεργειών;
6) Πως δημοσιοποιούνται τα έσοδα και τα έξοδα;
7) Πως ελέγχονται τα έσοδα και τα έξοδα;
8) Πως ορίζεται η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων;
9) Πως μπορεί να γίνει μια καταγγελία για θέματα του Νομού 3870/2010;
10) Ποιοι υποχρεούνται στην ανάρτηση των εσόδων / εξόδων;
11) Με τι σειρά εμφανίζονται οι συνδυασμοί;
12) Τι σημαίνει το λεκτικό που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα του υποψηφίου;

Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του ΥΠ.ΕΣ. έχουν ως εξής:


1) Πως προκύπτουν και καταγράφονται τα έσοδα των συνδυασμών και των υποψηφίων;
Από 2 τρόπους, καταθέσεις φυσικών προσώπων σε μετρητά μέσω τραπεζών και από πωλήσεις εισιτηρίων (διπλότυπα και θεωρημένα από τις κατά τόπους ΔΟΥ)

2) Πως καταγράφονται τα έξοδα (δαπάνες) των συνδυασμών και των υποψηφίων;
Οι δαπάνες καταγράφονται με βάση τις ενέργειες που γίνονται από τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους, οι οποίες εντάσσονται σε προκαθορισμένες κατηγορίες.

3) Σε τι ανάλυση εμφανίζονται τα έσοδα και τα έξοδα;
Η ανάλυση εξαρτάται από τον τρόπο που καταχωρούνται τα στοιχεία από τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους. Για παράδειγμα, τα έξοδα για μια εκδήλωση μπορεί να καταχωρηθούν αναλυτικά ή συγκεντρωτικά, ανάλογα με τον όγκο ή τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του ο διαχειριστής. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι να μπορεί να επιβεβαιωθεί η καταχώριση με βάση πρωτογενή παραστατικά σε περίπτωση ελέγχου.

4) Γιατί δε φαίνεται το όνομα του καταθέτη στα έσοδα;
Η πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη στο σύστημα και δεν καταχωρείται από τους συνδυασμούς ή τους υποψηφίους για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Σε περίπτωση ελέγχου η πληροφορία μπορεί να ανακτηθεί από τα πρωτογενή στοιχεία. Για καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό, τα στοιχεία του καταθέτη καταχωρούνται με ευθύνη της τράπεζας. Για έσοδα από εισιτήρια, τα πλήρη στοιχεία του προσώπου στο οποίο διατέθηκε κάθε εισιτήριο αναγράφεται στο στέλεχος του διπλότυπου εισιτηρίου που παραμένει στην κατοχή του συνδυασμού ή του υποψηφίου.

5) Πως προκύπτει το κόστος των ενεργειών;
Το ποσό που αναρτάται για κάθε ενέργεια προσδιορίζεται από το διαχειριστή του συνδυασμού με βάση τα πραγματικά στοιχεία της κάθε δαπάνης.

6) Πως δημοσιοποιούνται τα έσοδα και τα έξοδα;
Τα έσοδα και τα έξοδα που εμφανίζονται είναι κατά δήλωση των συνδυασμών και των υποψηφίων και έχουν εγκριθεί από τον υπεύθυνο διαχειριστή που έχει ορισθεί από το συνδυασμό.

7) Πως ελέγχονται τα έσοδα και τα έξοδα;
Τα έσοδα και τα έξοδα που εμφανίζονται μπορούν να ελεγχθούν από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων. Τόσο τα έσοδα, όσο και τα έξοδα σχετίζονται με παραστατικά ή κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ο συνδυασμός ή ο υποψήφιος. Η Επιτροπή μπορεί να ελέγξει τα αναρτημένα στοιχεία σε σχέση με αυτά τα στοιχεία.

8) Πως ορίζεται η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων;
Για κάθε Περιφέρεια συγκροτείται χωριστή Επιτροπή στην έδρα της περιφέρειας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής, βλέπε το Αρθρο 12, Παρ.2.α του σχετικού Νόμου 3870/2010

9) Πως μπορεί να γίνει μια καταγγελία για θέματα του Νομού 3870/2010;
Οι καταγγελίες γίνονται εγγράφως και επωνύμως απευθείας στην Επιτροπή, μέχρι το πέρας της διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Για την αναλυτική λίστα των επιτροπών, πατήστε εδώ

10) Ποιοι υποχρεούνται στην ανάρτηση των εσόδων / εξόδων;

Για τις Περιφερειακές Εκλογές, όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι. Για τις Δημοτικές Εκλογές, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για όλους τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. Για Δήμους με μικρότερο πληθυσμό, η ανάρτηση είναι προαιρετική. Επίσης, δεν αναρτώνται τα έσοδα και οι δαπάνες για τα υποψήφια μέλη των συμβουλίων των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων.

11) Με τι σειρά εμφανίζονται οι συνδυασμοί;
Αλφαβητικά.

12) Τι σημαίνει το λεκτικό που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα του υποψηφίου;

Το λεκτικό περιέχει την πληροφορία του είδους του υποψηφίου και που κατεβαίνει.
Στις περιφερειακές εκλογές, οι υποψήφιοι χαρακτηρίζονται ανά περιφερειακή ενότητα, που στην πλειονότητα είναι οι παλιές νομαρχίες με εξαιρέσεις στα νησιά και την Αττική (όπου υπάρχει επιπλέον σπάσιμο)
Στις δημοτικές εκλογές, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτηρίζονται κατά «εκλογική περιφέρεια». Η εκλογική περιφέρεια ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με τους παλιούς δήμους (που τώρα πλέον αποκαλούνται «Δημοτικές Ενότητες»), αλλά και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν εξαιρέσεις (μεγάλοι δήμοι με διαμερίσματα κλπ)
Επιπλέον, για τους Δήμους μπορεί να δείτε τους υποψηφίους των τοπικών συμβουλίων. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν υποχρέωση ανάρτησης στοιχείων και εμφανίζονται για λόγους ενημέρωσης των πολιτών.

Από το Aftodioikisi.gr

Σε ισχύ από σήμερα οι νέες τιμές διοδίων στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Σε ισχύ τέθηκαν από τα μεσάνυχτα οι νέες τιμές διέλευσης οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

1. Δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,20€ από 1,10€

2. Οχήματα με ύψος έως 2,20μ. θα πληρώνουν 1,70€ από 1,60€

3. Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν πλέον 4,40€ από 4,20€

4. Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 6,20€ από 5,80€

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών της Αττικής Οδού (e-PASS).
Οι αυξήσεις προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης.

45χρονος νεκρός από χρήση ναρκωτικών

Νεκρός από τους περαστικούς εντοπίστηκε χθες γύρω στις 15:00 ένας 45χρονος άνδρας, στην περιοχή του Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας, λίγα μέτρα από την τέντα και τη Φοιτητική Εστία του Τ.Ε.Ι.

Δίπλα στο άψυχο σώμα του άνδρα, βρέθηκαν σύριγγα και υλικά χρήσης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο .......

45χρονος ήταν τοξικομανής και ο θάνατός του προήλθε από χρήση ηρωίνης.

O Internet Explorer 9 κάνει το ντεμπούτο του.

Τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα, η Microsoft ανακοίνωσε την πρώτη κυκλοφορία του Internet Explorer 9. Η ένατη έκδοση του ιστορικού browser βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση beta, πράγμα που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τον εγκαταστήσουν χειροκίνητα και να έχουν κατά νου ότι μπορεί να υπάρξουν μικροπροβλήματα, καθώς δεν πρόκειται για την τελική έκδοση.

Σε τεχνικό επίπεδο, είναι σαφής η πρόθεση της Microsoft να κοιτάξει στο μέλλον, καθώς η υποστήριξη HTML5 είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους δομήθηκε ο νέος browser.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που προκαλεί .........

αίσθηση, είναι η δυνατότητα που δίνεται στους χρήστες να "καρφιτσώσουν" τα favorites που επιθυμούν πάνω στη μπάρα των Windows 7. Με αυτό τον τρόπο, η Microsoft θέλει να περάσει το μήνυμα ότι τα sites δεν είναι πια απλές απεικονίσεις στο παράθυρο ενός browser, αλλά ευρύτερες οντότητες που μπορούν να ενσωματώνονται στο λειτουργικό σύστημα.

Ο Internet Explorer 9 έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη Microsoft, καθώς το μερίδιό της στην αγορά των browsers βρίσκεται γύρω στο 60%. Ο Internet Exlporer έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την υποστήριξη των χρηστών που ασχολούνται με την τεχνολογία και η 9η έκδοση φιλοδοξεί να αναστρέψει αυτή την τάση.

Η έκδοση beta του IE9 βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση.

Από το PC Magazine

Τρεις μήνες με αναστολή στον βενζινοπώλη

Ένοχο για παραβίαση της κοινής υπουργικής απόφασης που ορίζει την επιβολή πλαφόν και το ύψος του έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο τον νεαρό ιδιοκτήτη πρακτορείου υγρών καυσίμων, που συνελήφθη την Τρίτη να πουλά βενζίνη σε τιμή ακριβότερη από το πλαφόν.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στον πλαφόν που έκανε ο εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, επισημαίνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ στον πρατηριούχο ότι θα μπορούσε να κλείσει το πρατήριο του εφόσον υποστηρίζει ότι δεν τον συνέφερε.
Ο εισαγγελέας πρόσθεσε μάλιστα ότι .........

υπήρξαν βενζινάδικα που το έκαναν αυτό και έκλεισαν γιατί έκριναν ότι δεν τους συνέφερε η τιμή πώλησης σε σχέση με την τιμή αγοράς.

Ο ίδιος ο πρατηριούχος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να πουλήσει χαμηλότερα από την τιμή αγοράς που ήταν 1,51.

Ο νέος τρόπος πληρωμών στο Δημόσιο.

- Αλλάζουν όλα από τον Οκτώβριο μετά την ολοκλήρωση της απογραφής.
- 768.009 υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα
- Πληρωμές μόνο μέσω τραπεζών
- Δείτε πως θα γίνονται οι πληρωμές

θα .... περνούν από κόσκινο καθώς θα ελέγχεται κάθε τους έσοδο και θα γίνεται διασταύρωση με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ταυτόχρονα όμως με την εφαρμογή του του κανόνα που προβλέπει το σύνολο των επιδομάτων να μην υπερβαίνει το βασικό μισθό, πολλοί είναι εκείνοι που θα δουν να μπαίνει ψαλίδι στα έσοδά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που .........

δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Βήμα” οι μισθοί του Δημοσίου θα καταβάλλονται κάθε 13 και 27 του μήνα.

Στην περίπτωση που η 13η ή η 27η του μηνός είναι αργία, ο μισθός θα καταβάλλεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη.
Επιδόματα, υπερωρίες κλπ επιπλέον του μισθού θα καταβάλλονται ένα μήνα μετά. (Για παράδειγμα οι υπερωρίες του μήνα Σεπτεμβρίου θα πιστώνονται στο λογαριασμό του υπαλλήλου τον Οκτώβριο).

Οι πληρωμές των Δ.Υ. θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών, αυτό για να γίνεται διαρκής έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των υπαλλήλων.

Όλοι οι υπάλληλοι που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό (όσοι δεν πληρώνονται μέσω τράπεζας μέχρι σήμερα) πρέπει να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, τρεχούμενο ή ταμιευτηρίου, στην τράπεζα που επιθυμούν.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσουν στην υπηρεσία τους τον αριθμό ΙΒΑΝ προσκομίζοντας είτε φωτοτυπία του βιβλιαρίου, είτε ένα αντίγραφο του λογαριασμού τους από κάποια συναλλαγή.

Ας δούμε τι αναφέρει ακριβώς η εφημερίδα "Το βήμα".

Σε υπέρτατη αρχή ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων 768.009 υπαλλήλων αναδεικνύεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, ανέλαβε και τυπικά τη μισθοδοσία του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Η Αρχή μέσω της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που έχει συσταθεί δεν θα καταβάλλει από τον προσεχή Οκτώβριο μόνο τους μισθούς, αλλά θα περνάει και από κόσκινο όλες τις αμοιβές του Δημοσίου, γεγονός που καθιστά δυσχερή την απόκρυψη εισοδημάτων και τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Ταυτόχρονα, τίθεται σε ισχύ κανόνας που προβλέπει ότι το σύνολο των πρόσθετων αμοιβών σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τον βασικό μισθό. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει ακόμη και σε μείωση των συνολικών αποδοχών υπαλλήλων, όταν τα έσοδά τους προέρχονται από πλασματικές υπερωρίες, έξοδα κίνησης-«μαϊμού», συμμετοχές σε ανύπαρκτες επιτροπές, κρυφά επιδόματα και από αδήλωτες πηγές.

Η Ενιαία Αρχή έχει αρχίσει ταυτόχρονα τη διασταύρωση στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση των υπαλλήλων με το Τaxis, τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, μια διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί ως και τις 31 Ιανουαρίου 2011. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως έχει δεσμευθεί η χώρα μας έναντι και της τρόικας, θα συντάσσει και μηνιαίες καταστάσεις πληρωμών.

Μαζί με τις τακτικές αποδοχές μέσω της Αρχής θα καταβάλλονται στους υπαλλήλους και οι πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές, για το ύψος των οποίων διενεργείται έλεγχος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η διαδικασία αυτή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο, εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου που θα αρχίσει να ισχύει από το νέος έτος και στο οποίο θα ενσωματωθούν όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα εκτός από το οικογενειακό και εκείνο των θέσεων ευθύνης.

Πώς θα γίνονται οι πληρωμές

Κάθε μήνα, το αργότερο δεκαπέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πίστωσης των λογαριασμών, οι φορείς του κρατικού προϋπολογισμού υποχρεούνται να υποβάλουν στην αρμόδια (Δ24) Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έντυπη, πρωτότυπη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη συγκεντρωτική κατάσταση μισθοδοσίας που περιλαμβάνει:

* Το οικονομικό έτος. * Το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η δαπάνη.

* Το συνολικό ακαθάριστο ποσό που αντιστοιχεί στις πληρωμές ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου.

* Το καθαρό πληρωτέο ποσό. * Τα συνολικά ποσά των κρατήσεων υπέρ Δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων και τρίτων.

Η μηχανογραφική υπηρεσία της Ενιαίας Αρχής αποστέλλει στην αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου ένα ηλεκτρονικό αρχείο συγκεντρωτικών καταστάσεων μισθοδοσίας ανά φορέα για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Με βάση αυτή την κατάσταση το Γενικό Λογιστήριο δίνει εντολή, κατ΄ αρχάς, προς την Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρέωση του λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου και, κατά δεύτερον, προς τη ΔΙΑΣ ΑΕ, η οποία προχωρεί στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.

Στην περίπτωση που η τράπεζα απορρίπτει την πληρωμή του υπαλλήλου ενημερώνεται άμεσα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Το ίδιο συμβαίνει και για τις περιπτώσεις που αφορούν κατασχέσεις ποσών που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος των υπαλλήλων.

Οι ημερομηνίες καταβολής αποδοχών των υπαλλήλων είναι η 27η και η 13η εκάστου μηνός. Σε περίπτωση που οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με αργία, η καταβολή γίνεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Στις ίδιες ημερομηνίες καταβολής αποδοχών υπάγονται και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι. Οι λοιπές αμοιβές (αποζημιώσεις από συμμετοχή σε συλλογικά όργανα, υπερωρίες κτλ.) καταβάλλονται στις 13 ή 27 επόμενου μήνα. Η Ενιαία Αρχή πάντως υποχρεούται ως την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους να καταρτίζει ημερολόγιο καταληκτικών ημερομηνιών πληρωμής για το επόμενο έτος, κατά μήνα.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας που περιλαμβάνει τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αρχεία αναλυτικών καταστάσεων μισθοδοσίας στην Ενιαία Αρχή, το αργότερο δεκαπέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πίστωσης των ατομικών λογαριασμών των δικαιούχων, δηλαδή ως και την 6η Σεπτεμβρίου 2010. Για τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τους οικείους προϋπολογισμούς, η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως και την 5η Ιανουαρίου 2011 για τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου 2011. Προκειμένου να ελεγχθεί το σύστημα θα διενεργηθούν παράλληλες διασταυρώσεις στοιχείων. Η παράλληλη ροή θα διαρκέσει τρεις μήνες (Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2010). Κατά τους πρώτους δύο μήνες (Οκτώβριο και Νοέμβριο 2010) οι αμοιβές θα καταβληθούν από το παλιό σύστημα, ενώ για τον τελευταίο (Δεκέμβριο 2010) από το νέο.

Πληρωμές μόνο μέσω τραπεζών

Η καταβολή των αποδοχών θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών, γεγονός που διευκολύνει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των υπαλλήλων. Ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι καλούνται- εάν δεν έχουν ήδη να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, τρεχούμενο ή ταμιευτηρίου, στην τράπεζα που επιθυμούν, προσκομίζοντας στην αρμόδια υπηρεσία φωτοτυπία του βιβλιαρίου ή αντίγραφο του λογαριασμού από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός ΙΒΑΝ. Προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο σύστημα πληρωμών, κάθε φορέας του Δημοσίου έχει ορίσει έναν εκκαθαριστή μισθοδοσίας, ο οποίος έχει αποστείλει στην Ενιαία Αρχή τα στοιχεία των μηνιαίων αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού. Τα αναλυτικά στοιχεία καταχωρούνται στη βάση δεδομένων, η οποία δημιουργεί, εκτός των άλλων, και λίστες επιδομάτων και κρατήσεων.

Ημέρες αργίας σε Μεσσηνία και Λακωνία

Με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθιερώνεται το Σάββατο - προ της 12ης Ιουλίου- εορτή της μνήμης της Παναγίας της Τριχερούσας, ως ημέρα αργίας για το τοπικό διαμέρισμα Φοινικούντος Δήμου Μεθώνης στη Μεσσηνία.

Επίσης, με άλλο Προεδρικό Διάταγμα που .........

δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθιερώθηκε η επέτειος του Ολοκαυτώματος της 5ης Ιουνίου 1944 να εορτάζεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το χωριό των Αγίων Αναργύρων του Δήμου Θεραπνών, γνωστό ως Ζούπενα Λακωνίας.

Ο Θεόδωρος Μπρεδήμας για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Μεσσηνία

Ερώτηση στο Νομαρχιακό συμβούλιο σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας κατέθεσε προχθές ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού συμβουλίου κος Θεόδωρος Μπρεδήμας.
Ο Κος Μπρεδήμας στην ερώτηση του αναφέρει αλλεπάλληλες ληστείες, τραυματισμούς και βασανισμό - ξυλοδαρμό γερόντων, σε περιοχές της Μεσσηνίας.
Στην ερωτηση του ζητά ενημέρωση για το θέμα και να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμοδίων αστυνομικών αρχών και των επικεφαλής των παρατάξεων και δημάρχων ορισμένων περιοχών που πλήττονται και να αποσταλεί άμεσα η σχετική απόφαση ή ψήφισμα του Ν. Σ. στα αρμόδια υπουργεία.

Αναλυτικά η ερώτηση Μπρεδήμα αναφέρει τα εξής:

Προς
Το Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεοδώρου Π. Μπρεδήμα, σχετικά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών αλλά και κλοπών που έχουν κλονίσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
(Δια του Προέδρου του Ν. Σ. Χρ. Παναγιωτόπουλου)

κ. Νομάρχη.
Η Ελληνική πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει, καθημερινά, την ειρηνική διαβίωση των πολιτών και κυρίως το αίσθημα ασφαλείας, δικαιώματα τα οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και απορρέουν από τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της έναντι αυτών.

Ειδικότερα οι αλλεπάλληλες ληστείες, οι τραυματισμοί και ο βασανισμός και ξυλοδαρμός γερόντων, δένοντάς τους με καλώδια…, στην ύπαιθρο Μεσσηνία, όπως στην Κάτω Μέλπεια, άνω Μεσσηνίας, το Μανιάκι της Πυλίας κ. α., από αδίστακτους κακοποιούς έχουν δημιουργήσει αίσθημα φόβου και ανασφάλειας κυρίως στην ύπαιθρο όπου οι ηλικιωμένοι κλειδαμπαρώνονται με την δύση του ήλιου, ενώ σε ορισμένα χωριά εξαναγκάζονται οι νεώτεροι να ξενυχτάνε για να διαφυλάξουν τα υπάρχοντά τους από τους νυχτερινούς επιδρομείς, όπως πρόσφατα στην Αιθαία όπου πέφτουν και πυροβολισμοί.

Επίσης, αναρίθμητες είναι οι κλοπές, αρπαγές τσαντών (την ίδια ώρα και στις πόλεις από διαρρήξεις διαμερισμάτων και εν γένει οικιών) αλλά και αφαιρέσεις αντικειμένων, διαφόρων τιμαλφών μέχρι και αγροτικών προϊόντων στην ύπαιθρο, κλονίζοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τα σοβαρά αίτια των γεγονότων αυτών που είναι η έλλειψη ικανού και απαιτούμενου αριθμού αστυνομικών, οι οποίοι παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν δεν επαρκούν στην αστυνόμευση των πόλεων και της υπαίθρου.

Εν όψει όλων αυτών και όσων θα προσθέσουμε κατά τη συζήτηση της παρούσας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ
1) Αν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα.
2) Να συγκροτήσει άμεσα σύσκεψη στη Νομαρχία με τη συμμετοχή των αρμοδίων αστυνομικών αρχών και των επικεφαλής των παρατάξεων και δημάρχων ορισμένων περιοχών που πλήττονται
3) Να ζητηθεί άμεσα από τα αρμόδια υπουργεία η αύξηση του αριθμού των αστυνομικών ανδρών και ιδίως των εξειδικευμένων εις την δίωξη του εγκλήματος και
4) Να αποσταλεί άμεσα η σχετική απόφαση ή ψήφισμα του Ν. Σ. στα αρμόδια υπουργεία
Καλαμάτα 14-9- 2010

Ο ερωτών
Θόδωρος Π. Μπρεδήμας

Αντωνία Μπουζα: Είμαστε αντίθετοι με την επαναλειτουργία του πεδίου βολής Σχίζας

Η Νομαρχιακή επιτροπή Τουριστικής Προβολής σε έκτακτη συνεδρίασή της , με αφορμή την απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας για την επαναλειτουργία του πεδίου βολής στη Νήσο Σχίζα ,απεφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτή την προοπτική, διότι θεωρούμε, πως τορπιλίζονται οι προσπάθειες της τοπικής μας κοινωνίας για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας και συγχρόνως, υπονομεύεται και η κατεύθυνση της Μεσσηνίας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας από τη μεγάλη οικονομική ύφεση και την ανεργία που συνεχώς διογκώνεται ,μας επιβάλλει να είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, στο οποίο βασίζεται η περαιτέρω τουριστική μας πορεία.
Για να σταθούμε ισότιμα στη δύσκολη και ..........

ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουριστική αγορά, πρέπει να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό μας στην περιβαλλοντική, πολιτισμική και οικονομική αξία του τόπου μας.

Ζητούμε την ακύρωση αυτής της απόφασης και καλούμε τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να μην υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί.

Καλαμάτα 13 Σεπτεμβρίου 2010
Αντωνία Μπούζα
Νομαρχιακή Σύμβουλος Μεσσηνίας
Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.Μεσσηνίας

Εκδικάζεται η έφεση του Ολυμπιακού για τις 9 αγωνιστικές

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ σήµερα στο ΑΣΕΑΔ η έφεση του Ολυµπιακού για την ποινή των εννέα αγωνιστικών κεκλεισµένων των θυρών που του έχει επιβάλει ο αθλητικός δικαστής για τα επεισόδια στον 4ο τελικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ερυθρόλευκοι παίζουν φιλικό µε τον Ικαρο Καλλιθέας, στο οποίο δεν θα αγωνιστούν οι Μπουρούσης, Σπανούλης και Νίλσεν.

Ιδιαίτερα ο ψηλός θα µείνει ........

εκτός για δέκα ηµέρες, αφού το χέρι του δεν έχει ακόµα δέσει.

Πως θα γίνει η περαίωση

Αρχίζει από 200 και φθάνει στα 1.000 ευρώ για κάθε χρόνο που «κλείνουν»

Με «ταρίφα» που αρχίζει από 200 ευρώ και φτάνει έως και 1.000 ευρώ για κάθε χρόνο χρόνο θα κληθούν να περαιώσουν 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις τις εκκρεμείς υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Ετσι, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με βιβλία Β΄ κατηγορίας και καθαρό φορολογικό παρελθόν που θέλει να κλείσει 10 χρήσεις θα κληθεί να πληρώσει κατ΄ ελάχιστον 4.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών .........

έχουν έτοιμο το «μοντέλο» της περαίωσης που θα κατατεθεί υπό μορφήν αυτόνομου νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Στο προσχέδιο του νομοσχεδίου, στο οποίο βασίζονται τα παραδείγματα που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», δεν αποκλείονται διορθώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί μετά την επιστροφή του από τη Φρανκφούρτη, την Παρασκευή.

Ο τύπος της περαίωσης που προκρίνεται είναι πάρα πολύ απλός, βασίζεται στα ακαθάριστα έσοδα που έχουν δηλωθεί και βρίσκονται ήδη στα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία θα υπολογίσει τους φόρους και θα στείλει τα σχετικά «ραβασάκια». Αν η περαίωση γίνει αποδεκτή, ο φορολογούμενος θα πληρώνει 10% του πρόσθετου φόρου και το υπόλοιπο θα μπορεί να καταβληθεί σε 6 έως 12 μηνιαίες δόσεις. Κάθε μία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300 ευρώ.

Η πρόταση
Σύμφωνα με την πρόταση που προκρίνεται, τα ακαθάριστα έσοδα κάθε χρήσης πολλαπλασιάζονται με συντελεστές από 1% έως 3% ανάλογα με το αν τα βιβλία του ελεύθερου επαγγελματία ή της επιχείρησης είναι «καθαρά» ή έχουν κριθεί ανεπαρκή- ανακριβή. Το 20% του ποσού που προκύπτει είναι ο φόρος περαίωσης εισοδήματος και το 19% ( ή ο εκάστοτε ισχύων συντελεστής ΦΠΑ) αποτελεί τον ΦΠΑ περαίωσης. Τα ποσά αυτά αθροίζονται και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερα από 200 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση που περαιώνεται.

Η περαίωση θα «πιάνει» και υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συζητηθεί σε δευτεροβάθμιο επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση «απαιτείται σχετική πράξη Διοικητικής Επίλυσης της Διαφοράς υπογραφόμενη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ και τον επιτηδευματία». Ο φορολογούμενος θα πληρώνει τον φόρο περαίωσης αλλά και το ένα τέταρτο των προστίμων που του έχουν επιβληθεί για να κλείσει τις εκκρεμείς του υποθέσεις.

Από ΤΑ ΝΕΑ

Κλικ στην παρακάτω εικόνα για παραδείγματα



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Σημείωση:
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη