Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Θεόδωρος Μπρεδήμας υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ανακοινώθηκε σήμερα το όνομα του υποψηφίου Δημάρχου για το ΠΑΣΟΚ που θα στηρίξει στον Δήμο Καλμάτας.
Πρόκειται για τον Θεόδωρο Μπρεδήμα νυν Νομαρχιακό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ βρήκε σύμφωνο τον κο Μπρεδήμα ο οποίος προχώρησε σε αποδοχή της υποψηφιότητας του με Δελτίο Τυπυ που έστειλε στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας μεταξύ των οποίων και στο Φιλιατρά News.

Η Δήλωση αποδοχής του Κου Μπρεδήμα αναφέρει τα εξής:

ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Καλαμάτα 21 – 9 - 2010

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και την Επιτροπή Ανάδειξης υποψηφίων Δημάρχων, για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό μου, να ηγηθώ του συνδυασμού για το δήμο Καλαμάτας με τη στήριξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Η τιμή της στήριξης την κρίσιμη αυτή περίοδο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και της νέας εποχής στην Αυτοδιοίκηση, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» αποτελεί ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη.

Ο συνδυασμός μας θα έχει τα χαρακτηριστικά όλων αυτών των αλλαγών που προωθεί και απαιτεί η κοινωνία.
Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες των Δήμων Καλαμάτας, Αρφαρών, Θουρίας και Άριος για να δώσουμε όλοι μαζί έναν ωραίο αγώνα αντάξιο της μακρόχρονης ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ


Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Τα αποτελέσματα και βαθμολογία της 1ης Αγωνιστικής

Πάμισος

Εθνικός Σαγέϊκων

4-1

Τριταιϊκός

Σπάρτη

1-1

Ζαβλάνι

Αστέρας Αμαλιάδας

1-3

Αστέρας Μαχαιράδου

Εράνη Φιλιατρών

3-2

Κυπαρισσία

Αχιλλέας Καμαρών

2-1

Ατρόμητος Λάππα

Διαγόρας Βραχέϊκων

2-0

Κροκεές

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

3-1

Αχαϊκή

Μεσσηνιακός

1-0

Ρεπό: Καλαμάτα



Ακολουθεί η βαθμολογία της 1ης Αγωνιστικής




1

Πάμισος

3

2

Κροκεές

3

3

Αστέρας Αμαλιάδας

3

4

Ατρόμητος Λάππα

3

5

Αστέρας Μαχαιράδου

3

6

Κυπαρισσία

3

7

Αχαϊκή

3

8

Σπάρτη

1

9

Τριταιϊκός

1

10

Καλαμάτα

0

11

Εράνη Φιλιατρών

0

12

Αχιλλέας Καμαρών

0

13

Μεσσηνιακός

0

14

Ζαβλάνι

0

15

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς

0

16

Διαγόρας Βραχνέϊκων

0

17

Εθνικός Σαγέϊκων

0



Στηρίζει τον Κώστα Κόλλια ο Τάκης Κατσίβελας. (+ Ηχητικό)

Την στήριξη στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια εξέφρασε ο τέως υποψήφιος Δήμαρχος Τάκης Κατσίβελας με δήλωση του στο Φιλιατρά News.
O Κος Κατσίβελας σε ερώτηση που του έγινε για το αν πικράθηκε από την κατάρρευση της υποψηφιότητας του, είπε ότι δεν νιώθει καμία απολύτως πικρία γιατί ποτέ δεν έβαλε το ιδιωτικό συμφέρον πάνω από το Δημόσιο. Ανέκαθεν ενδιαφερόταν για το κοινό καλό και όχι η δική του προοπτική.
Υπηρετώ αρχές και όχι προσωπικές ιδιοτέλειες. Στεναχωρήθηκε με τον τρόπο και όχι με την ουσία για το ότι κάποιοι δεν τον ήθελαν υποψήφιο.
Η σελίδα όπως είπε χαρακτηριστικά έχει κλείσει.
Του έχει μείνει το ωραίο αγκάλιασμα της κοινωνίας. Πάντα μιλούσε με την κοινωνία και θα εξακολουθεί αν το κάνει.

Ας ακούσουμε τι δήλωσε χθες το ...........

απόγευμα ο Κος Κατσίβελας αμέσως μετά την διακήρυξη του συνδυασμού Τριφυλία - Ισόρροπη ανάπτυξη.




Μαζί η «Νέα Πελοπόννησος» και η «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου»

Μαζί για μια ισχυρή ευρωπαική περιφέρεια συμφώνησαν να πορευθούν η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και η «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου» του Δήμητρη Σαραβάκου.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» του υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη συμφώνησε σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου» του κ. Δημήτρη Σαραβάκου, πρώην νομάρχη Αργολίδας και προέδρου της Ένωσης τέως Αιρετών Νομαρχών Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την συνάντηση τους, οι δύο ..........

πλευρές αναγνώρισαν ότι τα δύσκολα προβλήματα, η κρίση θεσμών και αξιών, όπως και η ανάγκη για το νέο και το διαφορετικό, απαιτούν ισχυρή συστράτευση πέρα από μικροκομματικές αντιλήψεις και μακριά από αναχρονιστικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Αποφάσισαν ως εκ τούτου την ένταξη του ψηφοδελτίου της «Κίνησης Πολιτών Πελοποννήσου» σε αυτό της «Νέας Πελοποννήσου».

Στόχος της συστράτευσης είναι η συγκρότηση μίας ισχυρής ευρωπαϊκής περιφέρειας, μέσα από την δημιουργική κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας, από όπου κι αυτές προέρχονται. Με ρεαλιστικές θέσεις, αποφασιστικές πράξεις, διεκδικητικές ενέργειες και συγκεκριμένο επιστημονικό σχεδιασμό μπορούμε όλοι μαζί, οι πολίτες της περιφέρειας Πελοποννήσου να ανατάξουμε το σκηνικό, να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας και προοπτική ευημερίας στις οικογένειες μας.

Η απόφαση της ουσιαστικής συμπόρευσης έρχεται να επιβεβαιώσει την άψογη συνεργασία που είχαν οι δύο άνδρες στο παρελθόν, από διαφορετικά μετερίζια, ο Δημήτρης Σαραβάκος ως πρώτος Αιρετός Νομάρχης Αργολίδος και ο Πέτρος Τατούλης ως Βουλευτής Αρκαδίας.

Ανακοινώνει παραίτηση από τη διεκδίκηση του Δήμου Τριφυλίας ο Παναγιώτης Τσίγγανος.

Γράφει ο πρώην διαχειριστής

Την παραίτηση του από την διεκδίκηση του Δήμου Τριφυλίας πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες - αν όχι το επόμενο εικοσιτετράωρο- ο μέχρι στιγμής ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προχθεσινή συνάντηση των υποστηρικτών του που έγινε σε ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας (δεν το λέμε για να μην γίνει διαφήμιση) ακούστηκαν διάφορες απόψεις και οι πληροφορίες που μας μετέφεραν λένε ότι οι περισσότεροι επιθυμούν να παραιτηθεί από την διεκδίκηση ενώ ο "σκληρός πυρήνας" των υποστηρικτών του λένε να τραβήξει μέχρι τέλους.

Πληροφορίες που μας ήρθαν χθες .......

το βράδυ αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Τσίγγανος μετά την σύσκεψη στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στις 6 Σεπτεμβρίου και ενώ είχε ληφθεί η απόφαση για δημοσκόπηση στην Τριφυλία, κατέβηκε στην Κυπαρισσία και δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσμα και έτσι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του.

Όμως τα "κακά μαντάτα" έφτασαν αμέσως στην Ρηγίλλης όπου σε έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα σε Κόλλια Μιχαλολιάκο και Ανδρινόπουλο, αποφασίστηκε να δοθεί το χρίσμα στον Κώστα Κόλλια.
Το "παιχνίδι" από εκείνη την στιγμή στην πολιτική σκακίερα μέτραγε αντίστροφα για τον Παναγιώτη Τσίγγανο με αποτέλεσμα να δέχεται ισχυρές πιέσεις για αποχώρηση.
Ήρθε και η πρόταση συστράτευσης από τον Κώστα Κόλλια και όπως φαίνεται η χθεσινή συνάντηση του Κου Τσίγγανου με μέλος ή μέλη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας δρομολόγησε εξελίξεις.
Όπως μάθαμε αργά χθες το βράδυ ο Παναγιώτης Τσίγγανος σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι σήμερα θα συναντηθεί με τον Κώστα Κόλλια για να συζητήσουν.

Χθες με ανάρτηση μας, ΠΡΩΤΟΙ σας είχαμε προϊδεάσει ότι επίκειται παραίτηση του Τσίγγανου.
Σήμερα όπως δείχνουν τα πράγματα το Φιλιατρά Νews θα επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά πανηγυρικά στο ρεπορτάζ του.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Ολοσχερής καταστροφή στην επιχείρηση του Θ. Ταγκαλάκη στον Πύργο Τριφυλίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 χθες το απόγευμα στη επιχείρηση του Θοδωρή του Ταγκαλάκη στον Πύργο Τριφυλίας.
Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε παρακείμενο χωράφι πίσω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια και σε πολύ λίγο χρόνο έφτασε στο πίσω μέρος του κτιρίου όπου βρίσκονταν εύφλεκτα υλικά τα οποία και μετέδωσαν τις φλόγες σε όλο το κτίριο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική ........

υπηρεσία Γαργαλιάνων η οποία με ισχυρή δύναμη έφτασε στο σημείο. Η φωτιά όμως τρεφόμενη από τα πλαστικά και τα υπόλοιπα εύφλεκτα υλικά δεν έλεγε να κοπάσει.

Ο ιδιοκτήτης μαζί με μερικούς υπαλλήλους της επιχείρησης προσπάθησαν να περισώσουν ότι μπορούσαν αλλά οι μαύροι καπνοί και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν τους βοηθούσαν.
Η αναστάτωση που προκλήθηκε στο χωριό ήταν μεγάλη καθώς η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ήταν ιδιαίτερα τρομακτική. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κατάστημα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της περιοχής και σε αυτό απασχολούνταν αρκετοί υπάλληλοι.

Από το Blog Πύργος Τριφυλίας