Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων

Αγαπητοί φίλοι

Το σχέδιο ‘Καλλικράτης’ για τη τοπική αυτοδιοίκηση από τις 7 Νοέμβρη θα είναι πραγματικότητα.

Ένα σχέδιο για τους δήμους που αγνόησε τις τοπικές κοινωνίες ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτές αντιδράσανε, ενώ και η συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων δημάρχων επιλέχτηκαν μέσα από κομματικές διαδικασίες, τα λεγόμενα χρίσματα. Μέσα σε αυτό το τοπίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε

Πιστεύοντας στη συμμετοχή και στην .........

άμεση δημοκρατία, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε την κίνηση αγροτών-πολιτών. Θελήσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα και τα ζητήματα που υπάρχουν και για μας είναι τα εξής¨

1 χρήσεις γης: Που χτίζουμε και πως, που τα ξενοδοχεία, που τα θερμοκήπια, που η ελαιοκαλλιέργεια, που είναι φύση πού προστατεύεται, πού είναι και πως αξιοποιούνται τα φυσικά και ιστορικά μνημεία, μιάς και την επόμενη δεκαετία , κερδισμένες θα βγουν οι κοινωνίες που θα διατηρούν το φυσικό τους πλούτο.

2 Υδάτινοι πόροι: ( στην Κρήτη ήδη ποτίζουν τις ελιές με στοιχεία από δορυφόρο), πως θα διαχειριστούμε το φιλιατρινό φράγμα, εφ΄ όσον το νερό από τώρα και στο μέλλον θα είναι δυσεύρετο και πολύτιμο.

3 Δημοτικό δημοπρατήριο: για να δημιουργήσουμε σκάλα στην περιοχή, που θα φέρει κόσμο και αξιόλογη οικονομική κίνηση.

4 Διαχείριση του εξαιρετικού ελαιολάδου Τριφυλίας: σε όλα τα επίπεδα, από την καλλιέργεια ως την εμπορεία και διαφήμιση, μιας και θα είμαστε ίσως, ο πιο μεγάλος αγροτικός δήμος, τόσο σε έκταση όσο και σε τζίρο.

5 Ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας: για καινούριες επιχειρήσεις και επενδύσεις ήπιας μορφής, που χρειάζονται στήριξη για να πραγματοποιηθούν.

6 Η στήριξη του πολυτιμότερου αγαθού της υγείας: με ενίσχυση του δημοτικού της ρόλου κατά τόπους αλλά και εκσυγχρονισμό του ΓΠΝ Κυπαρισσίας.

7 Η παιδεία: όσον αφορά το δημοτικό της κομμάτι, εντοπίζεται έντονο πρόβλημα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

8 Το ζήτημα των μεταναστών: στην περιοχή μας έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου. Δεν γίνεται να ζουν στο δρόμο και να τα οικονομάνε από τη θλίψη κάποιοι επιτήδειοι. Μπορεί να αντιμετωπιστεί αν εφαρμοστούν οι νόμοι και αξιοποιηθεί η πείρα που έχουν διεθνείς και ελληνικές ΜΚΟ γι αυτά τα θέματα.

9 Η στήριξη των πολιτιστικών φορέων: που στην περιοχή μας αποπνέουν υγεία και λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις ήδη ‘καλλικρατικά¨, όπως και των πρωτοβουλιών ενεργών πολιτών.

10 Διαχείριση σκουπιδιών: ανακύκλωση, βιομάζα, κομποστοποιήση,αποτελούν λύσεις για μας. Τα σκουπίδια είναι χρήμα.

11 Η αποκατάσταση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ισονομίας. Να μην αισθάνεται ο πολίτης στην καθημερινότητά του πως έχει μικρότερη πρόσβαση από κάποιον άλλο και η ενδυνάμωση των κοινωνικών φορέων του Δήμου.

Όσον αφορά την πόλη των Γαργαλιάνων, η αντικατάσταση του αγωγού που φέρνει το νερό από το Αλικοντούζι που είναι από αμίαντο και η δημιουργία περιφερειακού δρόμου, είναι έργα ζωτικής σημασίας.
Που θα βρεθούν χρήματα για να υλοποιηθούν οι όποιες προτάσεις. Σε καμιά περίπτωση στη φορολογία των πολιτών, μας φτάνουν οι φόροι από την κεντρική εξουσία.

Θεωρούμε πως πρέπει να στηριχτούμε σε: - αγροτική παραγωγή – τουρισμό – ΑΠΕ – πάταξη της σπατάλης – λειτουργία και σύνδεση του λιμανιού της Κυπαρισσίας – αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για τα λίγα χρόνια που θα υπάρχει σαν αναπτυξιακό εργαλείο, αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Θεωρούμε, εμπόδια στη λειτουργία και την ανάπτυξη του νέου Δήμου, αποτελούν, ο τοπικισμός που υποφώσκει στις 3 μεγαλύτερες πόλεις του και θα διογκωθεί από τη στιγμή που οι πολίτες θα βλέπουν σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες που χρόνια είχαν, να μεταφέρονται – και η μονομερής ανάπτυξη, με αποτέλεσμα , το όποιο Δημοτικό συμβούλιο εκλεγεί, να είναι αναποτελεσματικό και να αδυνατεί να συνεργαστεί προς όφελος των δημοτών και της ισόρροπης ανάπτυξης

Όσο αφορά εμάς, οι ποσοστώσεις του ‘ Καλλικράτη’ αλλά και οι ποσοστώσεις που βάλαμε εμείς, για την όσο το δυνατό αναλογική εκπροσώπηση από όλο το πολιτικό φάσμα, έκανε το εγχείρημά μας αδύνατο στην πραγματοποίησή του.

Αυτά που κρατάμε –

Είναι η γνωριμία μας με ανθρώπους του ευρύτερου Δήμου στην προοπτική νέων διεκδικήσεων,

Η συμμετοχή ανθρώπων από όλους τους πολιτικούς χώρους, ακόμα και από το κομμουνιστικό κόμμα, ( και αυτό ίσως, είναι η αιτία που κάποιοι συνάδελφοι και όχι ο συγκεκριμένος ιδεολογικός χώρος που είναι μπολιασμένος με αγώνες), εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα .
Η αποδοχή της κίνησής μας από αρκετό κόσμο.

Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως στις δημοτικές εκλογές, δεν έχουν θέση οι κομματικοί μηχανισμοί. Υπάρχουν ικανοί άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα. Η συνεργασία για ένα καλύτερο αύριο είναι το ζητούμενο.

Ευχαριστούμε όσους και όσες με οποιοδήποτε τρόπο στήριξαν την πρωτοβουλία μας.

Η ομάδα πρωτοβουλίας αγροτών από τους Γαργαλιάνους

Η αντίδραση Κόλλια για την επικείμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας με το συνδυασμό «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας, ανακοίνωσε:

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η .........

εκδηλωθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας. Υποδηλώνει παντελή άγνοια των δεδομένων και εκφράζει την περιφρόνηση στον αγροτικό πληθυσμό του τόπου μας αφού είναι γνωστό ότι η Τριφυλία είναι αγροτομάνα.
Μια τέτοια πρόθεση μας βρίσκει κατηγορηματικά και αγωνιστικά αντίθετους.
Θα επανέλθουμε στο θέμα με αναλυτικότερη ανακοίνωση και συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Αποκλείει ο ΥΠΟΙΚ μετάταξη στον υψηλότερο ΦΠΑ για τρόφιμα - τιμολόγια ΔΕΚΟ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μετάταξη στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ των τροφίμων και των τιμολογίων ΔΕΚΟ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, γνωστοποίησε πως τον Οκτώβριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού συστήματος τον Οκτώβριο.

Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου .............

εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν τεθεί μέχρι το τέλος του έτους και διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά αναπροσαρμογή του ανά τριμηνία.

Στο ίδιο πλαίσιο διαφάνειας και ελέγχου των δημοσιονομικών, ο νέος Προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά παράρτημα για την πορεία των ΔΕΚΟ και όλα τα υπουργεία θα υποχρεούνται να κάνουν μητρώο αναλήψεων υποχρεώσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της συσσώρευσής τους χωρίς δημοσιονομική κάλυψη.

Ο υπουργός Οικονομικών επισκόπησε τις βασικές δράσεις των υπουργείων μέχρι το τέλος του έτους, στο βαθμό που αφορούν την δημοσιονομική εξυγίανση:

Πρόσληψη χρηματοδοτικών συμβούλων, κινήσεις για την αξιοποίηση των λιμένων και των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και για συμβάσεις παραχώρησης δημόσιας περιουσίας και αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, περαιτέρω προώθηση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, άρση των περιορισμών στην υλοποίηση των μεγάλων δημοσίων έργων, εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», ολοκλήρωση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του τομέα των υπηρεσιών και των προμηθειών των νοσοκομείων, άρση των 30 πλέον σημαντικών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, κ.ά. Στο πλαίσιο δε αυτό, ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου τον Οκτώβριο, για αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ο οποίος εμφανίζεται να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του.

Παράλληλα απέρριψε τις επικρίσεις της ΝΔ, η οποία υποστηρίζει πως η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία στον κύκλο της ύφεσης. «Γίνεται πάρα πολύ συζήτηση για την ανάπτυξη: Για ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις και για επενδύσεις χρηματοδότηση. Κα με κλειστές τις αγορές κεφαλαίων, χρηματοδότηση δεν υπάρχει. Γι’ αυτό χρειάζεται ανάκτηση εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει μείωση ελλείμματος μέσω ανάπτυξης, αν δεν μπορείς να δανειστείς» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζουν την κινητοποίηση οι μεταφορείς

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή, όπου συγκεντρώθηκαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις εμπορευματικές μεταφορές. Η αστυνομία εμπόδισε αριθμό αυτοκινητιστών να ανέβουν προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, από τα σκαλοπάτια εκατέρωθεν του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο κύριος όγκος της πορείας των ..........

3.000 και πλέον μεταφορέων, που ξεκίνησε από την οδό Πειραιώς και έφτασε λίγο πριν από τις 3:00 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, διά μέσω της οδού Σταδίου, κινήθηκε προς τα λουλουδάδικα.

Εντούτοις, αριθμός διαδηλωτών κινήθηκε προς τον Άγνωστο Στρατιώτη και επιχείρησε να ανέβει προς τη Βουλή από τα σκαλοπάτια δίπλα στο μνημείο, όπου δεν υπήρχε εμφανής αστυνομική δύναμη. Ο δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν, ωστόσο, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να ανέβουν.

Προς στιγμή προκλήθηκε ένταση, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, του υπουργού Μεταφορών Δ.Ρέππα και της κυβέρνησης. Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και αυτήν την ώρα οι διαδηλωτές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Αντιπροσωπεία των επαγγελματιών επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον πρόεδρο της Βουλής. Πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν έξω από τη Βουλή έως την Τετάρτη, οπότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο που προβλέπει το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. Σκοπεύουν μάλιστα να εγκαταστήσουν προτζέκτορα για να δουν ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής.
Νωρίτερα, οι αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας τους, στην οδό Πειραιώς, όπου η Τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στη γενική συνέλευση που ακολούθησε, οι επαγγελματίες καθόρισαν την περαιτέρω στάση τους εν όψει της ψήφισης, την Τετάρτη, στη Βουλή του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Οι μεταφορείς εμφανίζονται ανυποχώρητοι, υποστηρίζοντας ότι διακυβεύεται η «επιβίωση» των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στην ομιλία του προς τους συναδέλφους του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, επιτέθηκε σε ψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «χρησιμοποιήθηκαν γκεμπελικές μέθοδοι για να καμφθεί το φρόνημά μας».
Ο κ. Τζωρτζάτος πρόσθεσε πως «με τη μεταρρύθμιση στον κλάδο, χωρίς μέριμνα για τους νέους μεταφορείς και γι’ αυτούς που συνταξιοδοτούνται και χωρίς τους ίδιους μεταφορείς, η ελληνική κυβέρνηση πουλάει την ελληνική μεταφορά σε ξένα χέρια».

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών κατέληξε με τη φράση «μολών λαβέ» και απευθυνόμενος στους συναδέρφους του τούς κάλεσε να αντισταθούν «στην επερχόμενη μετατροπή σας σε υπαλλήλους πολυεθνικών».

Τόσο ο κ. Τζωρτζάτος, όσο και ο πρόεδρος των βυτιοφορέων Γιώργος Τσάμος, επέκριναν δριμύτατα τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του και τον κάλεσαν να δώσει στους μεταφορείς γραπτώς τα όσα λέει για βελτιώσεις του νομοσχεδίου (ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, ρυθμίσεις για φορολογικά και ασφαλιστικά κ.ά.).

Η κυβέρνηση, διά του κ. Ρέππα, εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της.

Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου, αφού, όπως είπε, κάτι τέτοιο, ουσιαστικά οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Περιφερειακά του Λεκανοπεδίου βρίσκονται ακινητοποιημένα εκατοντάδες οχήματα, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα στην κίνηση των ΙΧ στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Όθωνας δήλωσε πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται μια δύσκολη υπόθεση, με στόχο να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και το δικαίωμα στην κινητοποίηση, αλλά μέσα στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας.

Οι τέσσερις Εισαγγελείς Πρωτοδικών που βρίσκονται στην πορεία έχουν εντολή σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.

* Ιδιοκτήτες φορτηγών κατήγγειλαν ότι συνάδελφοί τους εμποδίστηκαν στα διόδια Αφιδνών να φτάσουν στο κέντρο από την αστυνομία, η οποία προφασιζόμενη ελέγχους καθήλωσε τα φορτηγά στα διόδια. Η αστυνομία λέει, από την πλευρά της, ότι δεν υπήρξε κανένα τέτοιο θέμα.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της εξαπέλυσε εκ νέου η ΝΔ, διά του αρμόδιου τομεάρχη Σταύρου Καλαφάτη. Η κυβέρνηση «επέλεξε έναν πρόχειρο τρόπο για να τρέξει μία μεταρρύθμιση και τα επίχειρα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Τινάζει τα πάντα στο αέρα», επεσήμανε.

Από το in.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Καταργούν την Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας!!!!

Η είδηση που βγάλαμε από το Δελτίο τύπου του Συνδυασμού "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας" είναι πραγματική βόμβα.
Βόμβα στα θεμέλια της περιοχής καθώς όπως προκύπτει η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει την Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας.

Αυτό καταγγέλλει ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κος Δημήτρης Σωτηρόπουλος στο Δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα και που πρώτοι σας αποκαλύπτουμε.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Μετά την δημοσίευση για διαβούλευση του προεδρικού διατάγματος για τον οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι δεν αναφέρεται πουθενά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Καταργείται δηλαδή η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας και παραμένει η διεύθυνση της Καλαμάτας για ολόκληρο τον νομό. Αυτό είναι αδιανόητο και υποβαθμίζει την περιοχή μας.

Δεν είναι δυνατόν να καταργείται μια τέτοια υπηρεσία που είναι υπόδειγμα πανελλαδικά στην παροχή υπηρεσιών, υψηλού μάλιστα επιπέδου προς τους αγρότες της Τριφυλίας και όχι μόνο και με εξαγωγή τεχνογνωσίας ακόμα και στο εξωτερικό.
Πώς είναι δυνατόν να καταργηθεί η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας, όταν η Τριφυλία, (ως νέος Δήμος πλέον) είναι ο πρώτος σε αγροτική παραγωγή δήμος στην Ελλάδα;

Ο δήμος Τριφυλίας περιλαμβάνει:
1. Τους Γαργαλιάνους την κατ’ εξοχήν ελαιοπαραγωγική περιοχή με τους περισσότερους ελαιώνες ολοκληρωμένης διαχείρισης, με τους περισσότερους και εκλεκτούς αμπελώνες (20.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή), παραγωγή σταφίδας και τα περισσότερα υψηλού επιπέδου οινοποιεία.

2. Τα Φιλιατρά που είναι το τρίτο κέντρο θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Ελλάδα (με 1.600 στρέμματα θερμοκήπια), με 5.000 στρέμματα καλλιέργειες καρπουζιού και πολλές άλλες υπαίθριες καλλιέργειες και την Μάλη με την κτηνοτροφία της.

3. Την Κυπαρισσία με τον μεγάλο ελαιώνα, τις υπαίθριες καλλιέργειες και τις καλλιέργειες καρπουζιού.

4. Την Αυλώνα με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Ελαίας, τα αμπέλια, τις ελιές και τη Νέδα με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

5. Τον Αετό με την ελαιοκαλλιέργεια, την κτηνοτροφία και την προοπτική ανάπτυξης αγροτουρισμού.

6. Την Τριπύλα με την ελαιοπαραγωγή της και την κτηνοτροφία της.

Με όλη αυτή την πλουτοπαραγωγική δύναμη η Τριφυλία απαιτεί όχι μόνο να μην καταργηθεί η διεύθυνση γεωργίας Τριφυλίας, αλλά και να αναβαθμιστεί.
Καλούμε όλους τους φορείς σε συστράτευση για την αποτροπή αυτού του σχεδίου.
Καλούμε τον Νομάρχη Μεσσηνίας, τους Δημάρχους Γαργαλιάνων , Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού, τον πρόεδρο Τριπύλης, τους υποψηφίους περιφερειάρχες, τους συνυποψήφιους μου Δημάρχους Τριφυλίας και τους αγροτικούς φορείς σε κοινή επαγρύπνηση και δράση.
Να γίνει άμεση παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τριφυλίας

Στον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας ο Κώστας Κόλλιας.

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού «Τριφυλία – ισόρροπη ανάπτυξη» κ. Κώστας Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας συνοδευόταν από αρκετούς συνεργάτες του ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης.
Η επίσκεψη που ήταν εθιμοτυπική, .......

διεξήχθη μέσα σε εγκάρδιο κλίμα. Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν σχέση με την ισόρροπη ανάπτυξη της Τριφυλίας στη βάση των αρχών και των θέσεων της διακήρυξης του συνδυασμού όπου βασικό στοιχείο αποτελεί και ο σεβασμός της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και η ανάδειξη και προβολή των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής ανάμεσα στα οποία εξέχουσα θέση κατέχει ο εμβληματικός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους.

Παναγόπουλος: Δεν ήμασταν η ομάδα που είχα συνηθίσει…

Κέρδη και ζημίες μετρούν οι Φιλιατρινοί από τη Ζάκυνθο, χωρίς να χάνουν όμως την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια. Το κλίμα που επικρατεί στους «πράσινους» σκιαγραφεί ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Παναγόπουλος:
«Βρεθήκαμε σε πολύ κακή μέρα, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Στο α’ ημίχρονο και δεν κρατήσαμε καθόλου τη μπάλα, με αποτέλεσμα να πιεζόμαστε συνέχεια και όταν συμβαίνει αυτό είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα δεχθείς το γκολ. Ο αντίπαλός μας -χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο- εκμεταλλεύθηκε τα δικά μας λάθη και την έδρα του που επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πως δύσκολα «σπάει» στη Δ’ Εθνική.

Ακόμη και στις ήττες όμως υπάρχουν .........

θετικά στοιχεία και το καλό για μας ήταν ότι πιέσαμε στην επανάληψη και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, αλλά δυστυχώς δεχθήκαμε πολύ γρήγορα το 3ο γκολ. Και μετά από αυτό όμως είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Λυμπερόπουλο για να πάρουμε την ισοπαλία. Είναι λοιπόν σημαντικό πως παρ’ ότι τα ατού της ομάδας βρέθηκαν σε άσχημη μέρα, θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τον 1 ή και τους 3 βαθμούς, αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στη Ζάκυνθο δεν ήταν η Εράνη, όπως την είχα συνηθίσει και είχαμε μάθει να παίζουμε σε προπονήσεις, φιλικά και κύπελλο. Έτσι, είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δεν μένουμε στο ματς με το Μαχαιράδο, έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο και συνεχίζουμε: πρώτα στο κύπελλο με την Ομόνοια την Τετάρτη και κυρίως στο δύσκολο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο Λάππα» καταλήγει ο Παναγιώτης Παναγόπουλος, που μπορεί να υπολογίζει πλέον στα πλάνα του και τον Πολυνίκη Παναγιωτίδη (εξέτισε την …περυσινή ποινή του), όχι όμως και τον Σταύρο Γιάννη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και άγνωστο είναι για πόσο θ’ απουσιάσει ακόμη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 3-2
«Πλήρωσε» το κακό α΄ ημίχρονο και τα λάθη στην άμυνα


Το άγχος της πρεμιέρας και οι αναγκαστικές αλλαγές στην άμυνα δεν επέτρεψαν στην Εράνη να ξεκινήσει με κάτι θετικό τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, καθώς ηττήθηκε στη Ζάκυνθο με 3-2 από τον Αστέρα Μαχαιράδου.
Παρά τον εντυπωσιακό απολογισμό των γκολ το παιχνίδι ήταν μέτριο και για τις δύο ομάδες, με εκείνον που έκανε τα λιγότερα λάθη να παίρνει τελικά το 3ποντο, χωρίς δυστυχώς αυτή να είναι η Εράνη. Οι Φιλιατρινοί δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το γρήγορο γκολ του Θανάση Γεωργιόπουλου (ο οποίος ήταν μαζί με τον Ντίνο Βασιλόπουλο –έπαιξε στην επανάληψη- οι παίκτες που άρεσαν περισσότερο), ούτε το γκολ του Λυμπερόπουλου στο 79’ που έφερε το ματς στα ίσα, μόνο όμως για δύο λεπτά…

Φάσεις και γκολ

7': λάθος του Βυθούλκα ο Γεωργιόπουλος “διάβασε” την πορεία της μπάλας, παρενέβη και με ατομική προσπάθεια και σουτ, άνοιξε το σκορ της συνάντησης (0-1).
15': σέντρα του Τσάνη κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, ο αφύλακτος Πάστρας με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1).
18': Ο πρώτος βοηθός ακυρώνει τέρμα του Πάστρα, αφού θεωρήθηκε ως οφ σάιντ.
33': ο Προκόπης κερδίζει κεφαλιά στα καρέ της Εράνης, νέα κεφαλιά από τον Πάστρα, ο Αλεξανδρόπουλος απέκρουσε προσωρινά, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Πάστρα και κατέληξε στα δίχτυα (2-1).
62': Ατομική ενέργεια του Γεωργιόπουλου από δεξιά ο Ρίκος αποσοβεί τον κίνδυνο διώχνοντας σε κόρνερ (η μπάλα φάνηκε να “γλύφει” το οριζόντιο δοκάρι).
79': Λάθος του Καλαμαρά στην άμυνα του Αστέρα, ο Λυμπερόπουλος που παρακολουθούσε τη φάση πήρε τη μπάλα και με ωραία ενέργεια “εκτέλεσε” τον Ρίκο, πετυχαίνοντας το 2-2.

81': Ο Ματαράγκας “κόβει” τη μπάλα για τον Σταμίρη που με “ξερό” και τεχνικό σουτ δίνει προβάδισμα εκ νέου στους γηπεδούχους (3-2).

82': Ο Γεωργιόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ρίκο, όμως το πλασέ του είναι αδύναμο και ο Ρίκος απομακρύνει.
Καλός ο διαιτητής Αδαμόπουλος Αγ., αλλά και οι βοηθοί Καραλής, Σιδέρης. (Ηλείας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ: Ρίκος, Προκόπης, Πήλικας (62' Χ. Αντίοχος), Βυθούλκας Δ., Αρκαδιανός, Καλαμαράς, Τσάνης, Νικολόπουλος (65' Σταμίρης), Πάστρας (86' Ραυτόπουλος), Ματαράγκας, Κακολύρης

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Καραχάλιος, Σταθόπουλος, Ντινιώτης, Πανταζόπουλος, Κώτσος, Δασκαλάκης (50' Λυμπερόπουλος), Κορμπής, Μουρούσιας, Ανδρεόπουλος (60' Βασιλόπουλος), Γεωργιόπουλος.

Από το Θάρρος και την Χριστίνα Ελευθεράκη

Τραγικό τροχαίο στον Δρόμο Αγίας Κυριακής - Λαγκουβάρδου.

UPDATED

Τραγικό τροχαίο ατύχημα με θύμα την 49χρονη συμβολαιογράφο Χαραλαμπία Αδαμοπούλου σύζυγο του Νίκου Φάμπα προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών έγινε σήμερα το πρωί στις 8 περίπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη συμβολαιογράφος είχε ξεκινήσει το πρωί απο το σπίτι της στην Μάραθο και κατευθυνόταν προς Φιλιατρά για το συμβολαιογραφικό της γραφείο. Μετα το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου και στην ευθεία για Αγία Κυριακή η άτυχη συμβολαιογράφος πραγματοποίησε προσπέραση σε προπορευόμενο όχημα. Αμέσως μετά την προσπέραση για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και έπεσε με ταχύτητα σε διπλανό χωράφι όπου ξερίζωσε μια ρίζα Ελιά.
Η άτυχη συμβολαιογράφος άφησε ..........

επιτόπου την τελευταία της πνοή και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να την απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Η Είδηση έπεσε σαν βόμβα στην κοινωνία των Φιλιατρών καθώς η άτυχη συμβολαιογράφος ήταν ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στους συμπολίτες της.
Η σωρός της διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ενώ η αστυνομία έχει παραγγείλει νεκροψία - νεκροτομή για να διερευνηθούν τα αίτια του συμβάντος.
Αξίζει να πούμε ότι σε αυτόν τον Δρόμο έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα. Ο δρόμος είναι στενός και παρά τις υποσχέσεις για διαπλάτυνση του μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.

Η συντακτική ομάδα του Φιλιατρά News εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

UPDATE 23:15

H κηδεία θα γίνει αύριο Τετάρτη ώρα 10 το πρωί στην Παναγία (Αγιο Χαράλαμπο)

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.