Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ντίνα Νικολάκου: Κε Δράκο παραιτηθείτε. Καταδικάσατε τον νομό μας στην παρακμή και την υπανάπτυξη

Με αφορμή την σημερινή παρουσία του Νομάρχη κ.Δράκου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ζητώ άμεσα την αποκατάσταση της τάξης, στην κατεύθυνση της περιφρούρησης των θεσμών, που ορισμένοι καπηλεύτηκαν επί δεκαετίες για να υπηρετήσουν τις τεκμηριωμένες προσωπικές τους ιδιοτέλειες.

Οι δομές της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα οι συνεδριάσεις του Νομαρχιακού συμβουλίου δεν προσφέρονται για να κάνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τον προεκλογικό του αγώνα. Ακόμη παραπέρα, τα εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα τα οποία τίθενται για συζήτηση, δεν μπορούν να γίνονται εφαλτήριο λαϊκισμού και εργαλείο προσωπικής προβολής ενός έργου και μιας πολιτικής παρουσίας, που θα κριθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον από τους πολίτες της Μεσσηνίας.

Το τι κάνατε στην ΕΝΑΕ, κ. Δράκο να .........

το παρουσιάσετε στην προσωπική σας προεκλογική καμπάνια.Τα όσα κάνατε και περηφανεύεστε για Νομό Μεσσηνίας ,τα γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες και θα σας δώσουν την ανάλογη απάντηση την 7η Νοεμβρίου.

Ο τρόπος με τον οποίο πορευτήκατε τα τελευταία 14 χρόνια, περίοδος κατά την οποία καταδικάσατε τον νομό μας στην παρακμή και την υπανάπτυξη, χωρίς να έχετε δώσει την παραμικρή λύση στα χρονίζοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας, είναι γνωστός. Όπως εξίσου γνωστές είναι και οι σχέσεις εξάρτησης και πελατείας που χτίσατε με τους Μεσσήνιους πολίτες.

Θεωρώ ότι λόγοι πολιτικής ηθικής επιβάλλουν να αφήσετε σήμερα τους θώκους που σας εμπιστεύθηκε ο λαός της Μεσσηνίας για να αγωνιστείτε για τα προβλήματά του και να μην τα χρησιμοποιείτε για τον προεκλογικό σας αγώνα ως υποψήφιος περιφερειάρχης

Οι δομές της Νομαρχίας δεν υφίστανται κ. Δράκο για να υπηρετούν εσάς, αλλά τους πολίτες. Ο φόβος και η υποτέλεια απέναντι στην εξουσία σας δεν μπορεί πλέον να θεωρείτε σύμμαχος σας. Όπως ο «Καλλικράτης» μας απελευθερώνει από την κεντρική εξουσία, έτσι και η Μεσσηνία απελευθερώνεται πια από τα προσωπικά σας γραμμάτια και τις δουλείες του παρελθόντος. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στην κοινωνία, οι οποίες αντιλαμβάνονται τον εμπαιγμό και δεν τον ανέχονται πλέον.

Παραιτηθείτε κ. Νομάρχα, τόσο εσείς όσο και ο Αντινομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιωτόπουλος και φερθείτε επιτέλους πολιτικά έντιμα ως τελευταίο δείγμα αποκατάστασης της χαμένης σας αξιοπιστίας απέναντι στο λαό της Μεσσηνίας!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 28/9/2010
Η Νομαρχιακή Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας

NTINA NΙΚΟΛΑΚΟΥ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι μεταφορείς, μετά από την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν και τη διενέργεια σχετικής ψηφοφορίας.

Υπέρ της συνέχισης της αποχής από την εργασία ψήφισαν 72 πρόεδροι σωματείων, υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων έξι, ενώ υπήρξε και μια άκυρη ψήφος.

«Το συντονισμό των κινητοποιήσεων .........

αναλαμβάνει η επιτροπή αγώνα χωρίς τη συμμετοχή των ομοσπονδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Γ. Τζωρτζάτος, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Γνωστοποίησε δε πως αύριο, Τετάρτη, και λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, θα εργαστούν όλα τα οχήματα μεταφοράς λυμάτων και μάλιστα δωρέαν.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε ομιλία του κ. Τζωρτζάτου, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση, καθώς και τις προτάσεις του εμπορικού και του επιχειρηματικού κόσμου, χωρίς να ταχθεί ούτε υπέρ ούτε κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Κάλεσε, ωστόσο, όλους του προέδρους που παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση να αποδεχθούν και να συμμορφωθούν με το όποιο αποτέλεσμα προκύψει από την κάλπη.

Γ. Πεταλωτής: H κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι θα κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο, υπογράμμισε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς και αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

Σήμα κινδύνου από τον εμπορικό κόσμο

Την ίδια ώρα σήμα κινδύνου εκπέμπει ο εμπορικός κόσμος, καθώς η αγορά έχει περιέλθει σε ασφυκτικό κλοιό μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μεταφορέων, με τις ελλείψεις προϊόντων να είναι πλέον εμφανείς.

Για σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , Βασίλης Κορκίδης. Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, που τις προηγούμενες ημέρες είχε μεσολαβήσει για την εξομάλυνση της κατάστασης, τόνισε ότι τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, αφού στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, παραμένουν καθηλωμένα περισσότερα από 10.000 κοντέινερ και πλέον δεν υπάρχει άλλος χώρος για να ξεφορτώσουν τα πλοία. «Αυτό μας βάζει σε άλλες περιπέτειες, μας αναγκάζει να πάμε σε άλλα λιμάνια της περιοχής και να ξεφορτώσουμε εκεί, ανεβάζοντας το κόστος της μεταφοράς», σημείωσε.

Σημαντικά προβλήματα τροφοδοσίας παρατηρούνται σύμφωνα με τον ίδιο και στα νησιά και κυρίως στις Κυκλάδες, όπου οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως γάλα και νερό, είναι μεγάλες. Προβλήματα αντιστοίχως εντοπίζονται και στην Κρήτη, όπου μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αντιμετωπίζουν έλλειψη αγαθών για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

«Η αγορά εφοδιάζεται με το σταγονόμετρο», ανέφερε ο κ. Κορκίδης και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για κερδοσκοπικά φαινόμενα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων.

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), κ. Αντώνιος Ζαΐρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην αγορά τείνει να εξελιχθεί εκτός ελέγχου, «εξαιτίας της μεσοσταθμικής μείωσης των πωλήσεων κατά 15%. Αν –όπως είπε εξάλλου- προστεθεί και η πτώση των πωλήσεων κατά 15%, εξαιτίας της κρίσης, «τότε μιλάμε για μια συνολική ζημιά της τάξης του 30%».«Από την κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ζημιώνονται οι πολίτες και όχι η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Ζαΐρης.

Δίωξη για πυροβολισμούς κατά φορτηγών

Εν τω μεταξύ το σχηματισμό δικογραφίας για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με αφορμή τους πυροβολισμούς κατά φορτηγών στη Μαλακάσα.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή προς την Αστυνομία να σχηματίσει δικογραφία που θα στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και ζητά την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για την επίθεση κατά των φορτηγών.

naftemporiki

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις

Εντός του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου για την απλούστευση στις αδειοδοτήσεις, ενώ προωθείται και η απλούστευση έκδοσης αδειών τεχνικών επαγγελμάτων (17 που εκπροσωπούν 200 άδειες), με στόχο τόσο την άρση των δυσκολιών που παρουσιάζονται, όσο και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που κάνουν χρήση των υπηρεσιών των συγκεκριμένων επαγγελμάτων.

Επιπλέον, σχεδιάζονται δράσεις στα .......

πλαίσια του ΕΣΠΑ, αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, στις οποίες υπάρχει ειδικό χαρτοφυλάκο για δράσεις υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε στο ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο γγ Βιομηχανίας, Αλ.Φούρλας, ο οποίος ενημέρωσε τον βιοτεχνικό κόσμο για τις δραστηριότητες της γενικής γραμματείας, σε σχέση με τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία, τους επιδιωκόμενους στόχους και τα θέματα που επεξεργάζεται η Γραμματεία στα πλαίσια της πολιτικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στις προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας τίθεται η ενίσχυση των υποδομών ως αναπτυξιακού εργαλείου (υφιστάμενα ΒΙΠΕ, και υπό διαμόρφωση υποδομές σε νέες περιοχές), καθώς και άλλες δράσεις σε σχέση με την καινοτομία πράσινη επιχειρηματικότητα δημιουργία clusters.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Φούρλα στον αναπτυξιακό και το σχέδιο νόμου της διαβούλευσης, το οποίο επανεξετάζεται από το υπουργείο υπό την νέα ηγεσία του, σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των επιδοτήσεων, ως εργαλείου πολιτικής και ποια θα πρέπει να είναι τα ουσιαστικά κίνητρα που θα δοθούν.

Σχετικά με τον παλαιό αναπτυξιακό νόμο, σημειώθηκε ότι έως 29/1/2010 υποβλήθηκαν τα επενδυτικά σχέδια τα οποία ήδη κατηγοριοποιούνται και αξιολογούνται. Αναφορά έγινε και στα νέα αναπτυξιακά εργαλεία που σχεδιάστηκαν:

* Ταμείο επιχειρηματικότητας, προϋπολογισμού 460 εκατ. ευρώ, για δημόσιες δαπάνες μέσω ΕΣΠΑ.

Ο τρόπος της λειτουργίας του, όπως περιγράφτηκε, συνδέεται με προκήρυξη διαγωνισμού από πλευράς διαχειριστού, για την συμμετοχή των τραπεζών, ώστε να τηρηθεί αναλογία κεφαλαίου 1 προς 2 που θα οδηγήσει σ' ένα λογαριασμό διαθεσίμων 1,5 δισ ευρώ, για δανειοδότηση επενδυτικών σχεδίων, σε δράσεις εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας της επιχειρηματικότητας (Ταμείο γενικής επιχειρηματικότητας) αλλά και ειδικές δράσεις (για εξαιρετικά καινοτόμες επιχειρήσεις, πολιτιστικές επιχειρήσεις, venture capital).

* Ταμείο Jeremie (θα κινείται στην ίδια λογική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

* Ταμείο Jesica. Προσανατολίζεται στην ανάπλαση αστικών περιοχών πόλεων.

Ο κ. Φούρλας υπενθύμισε ότι ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται οι ακόλουθες δράσεις:

- Δράση μεταποίησης στις νέες συνθήκες, ποσού 200 εκατ. ευρώ, στην οποία έχουν επέλθει τροποποιήσεις, για την αντιμετώπιση του ελλείμματος χρηματοδότησης της αγοράς (χρονική παράταση έως τον Δεκέμβριο, αύξηση ποσοστού χρηματοδότησης κατά 5%, μείωση μίνιμουμ πρότασης σε 30.000€ και άνοιγμα σε επιχειρήσεις από 51 ως 250 άτομα).

* Ένδυση-υπόδηση, η οποία και παρατάθηκε για δύο μήνες.

* Δράση για εξωστρεφείς επιχειρήσεις, για τις οποίες θα υπάρξουν ενισχυόμενες δαπάνες (για ανάγκες πιστοποίησης, προωθητικές ενέργειες, συμμετοχή σε εκθέσεις, δειγματισμός), αλλά και οδηγός που θα απαντάει σε ερωτήματα πως ξεκινούν οι εξαγωγές και πως χτίζονται αυτές καλύτερα.

Μετά την ενημέρωση, τα μέλη του ΔΣ του ΒΕΑ περιέγραψαν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική βιοτεχνία, ζητώντας κυρίως ένα περισσότερο αξιόπιστο κράτος που να τηρεί τις δεσμεύσεις του έναντι της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα όταν θέτει χρονοδιαγράμματα, και να επιταχύνει τους μηχανισμούς λειτουργίας του.

Aπό in.gr

Δυνατά με Πέτρο Τατουλη δηλώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη [ + VIDEO ]

Με ιδιαίτερα ενθουσιώδη λόγια μίλησε στο Διευθυντή της sfedona.gr κ.Λάκη Γιαννιδάκη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κα Κατερίνα Φαρμάκη για την υποψηφιότητα και την προσωπικότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη. ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ

Η Κορίνθια βουλευτής έδειξε να .........

συμφωνεί απόλυτα με την επιλογή του κόμματός της και του προέδρου κ.Γιώργου Παπανδρέου, για στήριξη στην υποψηφιότητα του κ.Τατούλη χαρακτηρίζοντάς την ως πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα που μπορεί να προσφέρει και μπορεί να συνθέσει.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ.Φαρμάκη “σε μια εποχή που δοκιμάζεται το πολιτικό σύστημα και οι ίδιοι οι πολιτικοί , υποψηφιότητες σαν και αυτή του κ.Πέτρου Τατούλη με το γνωστό του ήθος και την αναγνωρισμένη προσωπικότητα-από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται- μπορούν να ανεβάσουν και πάλι το κύρος του πολιτικού μας συστήματος και να το κάνουν να αποκτήσει και πάλι την χαμένη αξιοπιστία του!”

Τόνισε ακόμα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη με το συνδυασμό “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” :
“Ο Πέτρος Τατούλης χρόνια τώρα λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Δεν κρύβεται πίσω από κομματικές παρωπίδες και έχει πάντα το θάρρος της γνώμης του. Εγώ από την γνωριμία μου μαζί του, από όλες τις συναντήσεις που έχουμε κάνει αλλά και από το πολιτικό του παρελθόν , έχω πεισθεί ότι είναι η κατάλληλη υποψηφιότητα που μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε και όλα τα στελέχη του συνδυασμού μπορούν να δουλέψουν και να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην Πελοπόννησο και τους πολίτες της!”

Δείτε το video



Από Νέα Πελοπόνησσος "Πέτρος Τατούλης"

Big Brother και στις αποδείξεις - Αλλάζει ο τρόπος που θα ψωνίζουμε από το 2011!

- Ηλεκτρονική κάρτα θα καταγράφει κάθε μας συναλλαγή
- Θα είναι συνεδεμένη με τράπεζες και γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων
- Δεν θα μαζεύουμε αποδείξεις
- Ολα τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη συνάντηση με τους τραπεζίτες

Αλλάζει εντελώς ο τρόπος που θα κάνουμε τις αγορές μας.

'Οπως ανακοινώθηκε σήμερα στη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών με τους τραπεζίτες, θα δημιουργηθεί μια ειδική κάρτα με bar code, μέσω της οποίας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές των καταναλωτών.
Οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων θα .........

είναι διασυνδεδεμένες με τις τράπεζες αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και έτσι θα γίνεται καταγραφή και διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών (ΦΠΑ, κ.λπ.).

Η κάρτα, θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή και σε αυτήν θα εγγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους.

Η κάρτα θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών.

Συνολικά επετεύχθηκε συμφωνία πέντε σημείων μεταξύ της κυβέρνησης και του προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), με στόχο τη διοχέτευση πρόσθετης ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυση της ανάπτυξης, αλλά και τη βελτίωση του μηχανισμού των φορολογικών ελέγχων.

Τα άλλα 4 σημεία είναι τα εξής:

- Η σύναψη Συμφώνου Ρευστότητας με τις τράπεζες, προκειμένου η ενίσχυση των τραπεζών με το νέο πακέτο των εγγυήσεων του Δημοσίου, ύψους 25 δισ. ευρώ, να διοχετευθεί μέσω δανείων στην αγορά. Θα υπάρξει συγκεκριμένο πλαίσιο δεσμεύσεων με κάθε τράπεζα ξεχωριστά, το οποίο θα παρακολουθείται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους επιτρόπους του Δημοσίου στις τράπεζες

- Η συνδρομή των τραπεζών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που θα προσέλθουν στην επικείμενη ρύθμιση των φορολογικών θεμάτων από το υπουργείο Οικονομικών (περαίωση, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο και υποθέσεις που εκκρεμοδικούν)

- Η βοήθεια του πιστωτικού συστήματος στην υλοποίηση του νέου φορολογικού νόμου (π.χ., λειτουργία επαγγελματικών λογαριασμών για όλες τις επιχειρήσεις, μείωση των συναλλαγών με μετρητά, κ.λπ.)

Και τέλος, η αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοοικονομικών εργαλείων και των νέων επενδυτικών μέσων που προωθούνται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΕΜΠΜΕ θα αντικατασταθεί από το Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) , το οποίο θα είναι και επενδυτικό και ταμείο παροχής εγγυήσεων (ίδια κεφάλαια, μετοχικό κεφάλαιο, εγγυήσεις μέσω ανοικτών διαγωνισμών, κ.λπ.). Η δημόσια δαπάνη για το ΕΤΕΑΝ μέσω του ΕΣΠΑ θα ανέλθει σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2010- 2011, ενώ αναμένονται συνολικές επενδύσεις ύψους 6 δισ. ευρώ για την επόμενη τετραετία.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ Βασίλης Ράπανος και ο αντιπρόεδρος Νίκος Νανόπουλος, διαβεβαίωσαν ότι οι τράπεζες τίθενται στη διάθεση της πολιτείας, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά. Επισήμαναν ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι διατεθειμένο να ενταχθεί στο νέο πακέτο των εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ, το οποίο θα «μετεξελιχθεί» σε δάνεια, αρκεί, όπως είπαν, να υπάρξει και η ανάλογη ζήτηση. Είναι χαρακτηριστική στο συγκεκριμένο σημείο η αποστροφή του λόγου του κ. Ράπανου ότι «η κάνουλα είναι ανοικτή, η δεξαμενή είναι άδεια». Παράλληλα, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤ διαβεβαίωσαν ότι το εγχώριο πιστωτικό σύστημα είναι υγιές και ισχυρό.

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του οίκου Moody’s να διατηρήσει αμετάβλητο το αρνητικό out look για τις ελληνικές τράπεζες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι είναι σαφείς η σταθερότητα και η ευρωστία των τραπεζών, που υποστηρίζεται από την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τις εγγυήσεις του Δημοσίου και από το νέο πακέτο των 25 δισ. ευρώ. Ενώ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με κεφάλαιο 10 δις. ευρώ. Και πρόσθεσε ότι το ελληνικό πιστωτικό σύστημα γίνεται ισχυρότερο όσο ξεπερνιούνται οι δυσκολίες.

NEWS IT

Μαγνητικοί παλμοί μετατρέπουν τους δεξιόχειρες σε αριστερόχειρες

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ασυνείδητα το "καλό" δεξί χέρι τους για όλες λίγο-πολύ τις δραστηριότητές τους, όμως μια νέα επιστημονική έρευνα, για πρώτη φορά, διαπίστωσε ότι, υπό την επίδραση μαγνητικών παλμών στον εγκέφαλο, είναι δυνατό για σύντομο χρονικό διάστημα οι δεξιόχειρες να μετατραπούν σε αριστερόχειρες.

Η μελέτη, υπό τον Φλάβιο Ολιβέιρα του........

Τμήματος Ψυχολογίας και του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ινστιτούτο Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν του Βελγίου, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αν μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου ενός δεξιόχειρα, στον αριστερό οπίσθιο βρεγματικό φλοιό, δεχτεί μαγνητικά ερεθίσματα, τότε είναι δυνατό να αλλάξει ο τρόπος που αποφασίζει ο εγκέφαλός του και να στείλει εντολή στο "κακό" αριστερό χέρι για να εκτελέσει μια πράξη, για παράδειγμα να πιάσει ένα φλιτζάνι καφέ.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με 33 δεξιόχειρες εθελοντές και συμπέραναν ότι ο μαγνητικός ερεθισμός της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου οδηγούσε σε αύξηση της χρήσης του αριστερού χεριού. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει τις κινητικές ικανότητες της δεξιάς πλευράς του σώματος και αντιστρόφως. Η ενεργοποίηση του βρεγματικού φλοιού που παίζει ρόλο-κλειδί στην επεξεργασία του υπολογισμού του χώρου και του σχεδιασμού των κινήσεων από τον εγκέφαλο, προκάλεσε διαταραχή στους νευρώνες (εγκεφαλικά κύτταρα) που ελέγχουν τις κινητικές δεξιότητες, με αποτέλεσμα το "καλό" δεξί χέρι να βρεθεί σε μειονεκτική θέση και το "κακό" αριστερό χέρι να έχει αυξημένες πιθανότητες να αναλάβει δράση. Εξάλλου, παρατηρήθηκε ότι όταν ενεργοποιείτο με μαγνητικούς παλμούς η αντίστοιχη δεξιά πλευρά του βρεγματικού λοβού, δεν συνέβαιναν ανάλογες αλλαγές στην προτίμηση των χεριών (δηλαδή οι αριστερόχειρες παρέμεναν…αριστερόχειρες).

Η νέα έρευνα θέτει σε αμφισβήτηση προηγούμενες εκτιμήσεις των επιστημόνων σχετικά με το πώς οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις, αποκαλύπτοντας πλέον την ύπαρξη μιας υπόγειας "ανταγωνιστικής" διαδικασίας στον εγκέφαλο, τουλάχιστον όσον αφορά τις χειρωνακτικές δραστηριότητες. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι είναι δυνατό μέσω των μαγνητικών ερεθισμάτων να "χειραγωγηθεί" ο εγκέφαλος όσον αφορά το χέρι που χρησιμοποιεί, κάτι που ανοίγει το δρόμο για νέες προσεγγίσεις, όσον αφορά την αποκατάσταση ασθενών από εγκεφαλικά, Πάρκινσον και άλλα εγκεφαλικά τραύματα.

Τουλάχιστον το 80% των ανθρώπων του πλανήτη εκτιμάται ότι είναι δεξιόχειρες, όμως οι περισσότεροι είναι αμφιδέξιοι (δηλαδή και αριστερόχειρες κατά περίσταση), όταν πρόκειται να εκτελέσουν μια πράξη που δεν απαιτεί ιδιαίτερες κινητικές δεξιότητες, για παράδειγμα το πάτημα του κουμπιού σε ένα ασανσέρ.

Το "σύνδρομο του ξένου χεριού", μια σπάνια νευρολογική διαταραχή κατά την οποία οι πάσχοντες παραπονιούνται για την αθέλητη χρήση των χεριών τους, είναι αυτή που ενέπνευσε τους ερευνητές να ερευνήσουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος αποφασίζει κάθε φορά ποιο χέρι θα χρησιμοποιήσει. Οι επιστήμονες πάντως δεν έχουν κατανοήσει ακόμα για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η "ανταγωνιστική" σχέση που διαπίστωσαν στον εγκέφαλο, αναφορικά με την ασυνείδητη απόφαση για την χρήση των χεριών.

Οι μαγνητικοί παλμοί μεταβάλλουν την ηλεκτρική δραστηριότητα στα εγκεφαλικά κύτταρα. Αν και η νέα έρευνα περιορίστηκε στην χρήση των χεριών, θεωρητικά τα ευρήματά της σχετικά με την επίδραση των μαγνητικών ερεθισμάτων θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή και για άλλα είδη αποφάσεων, π.χ. αν κάποιος θα διαλέξει ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι ή αν θα προτιμήσει μια ταινία σε σχέση με μια άλλη, όπως δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστημών Ρίτσαρντ Άιβρι, ο οποίος ήταν συνυπεύθυνος για την μελέτη.

Από ΣΚΑΙ.gr

Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα του Βορέειου Πνευματικού κέντρου.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων σας γνωρίζει ότι οι εγγραφές στο Σχολείο Μουσικής θα γίνονται καθημερινά από τη Δευτέρα 27/9/10 στις 5.00 ως τις 7.00μ.μ., στο Βορρέειο.
Στο Σχολείο Μουσικής μπορούν εγγραφούν μαθητές από την Δ΄ Δημοτικού.
Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά από τις 5.00 ως τις 7.00μ.μ., σε όποιες μέρες και ώρες επιλέξει ο μαθητής ανάλογα με το πρόγραμμά του.

Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, ώστε και με τη δική σας συμμετοχή να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη μουσική μας παράδοση, να προσφέρουμε μουσική παιδεία στους νέους μας και να λαμπρύνουμε με τη Φιλαρμονική μας κάθε θρησκευτικό, εθνικό και κοινωνικό γεγονός της πόλης μας.
Επιπλέον η ενασχόληση του παιδιού σας .........

με τη μουσική εκτός από τη μεγάλη παιδαγωγική της αξία, μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης.

Τα πρώτα μαθήματα και οι νέες εγγραφές στα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου μας θα γίνουν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11π.μ. - 12.30 μ.μ..
Όποιος επιθυμεί να εγγραφεί σε κάποιο από τα τμήματα αυτά τον παρακαλούμε να προσέλθει στο Βορρέειο τη μέρα αυτή. Τα μαθήματα στα Χορευτικά Τμήματα θα γίνονται κάθε Κυριακή.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Πρόεδρος): 6972297936
ΦΩΤΕΙΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Αρχιμουσικός): 27610 32953 (5 – 7μ.μ.)
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ. (Δάσκαλος του Χορευτικού): 6936629300

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ

Την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι εξετάζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη εξευρεθεί, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο κ.Λοβέρδος ενημέρωσε τη Δευτέρα σχετικά τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Σημειώνεται ότι εισηγήσεις για την ..........

απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες αποσκοπούσαν στην προστασία των επιβατών και δη των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα και στην αύξηση των μέτρων οδικής ασφάλειας.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ, υπό προϋποθέσεις, ισχύει ήδη σε αρκετές χώρες.

Εν τω μεταξύ, λήγει την 1η Οκτωβρίου ο μήνας προσαρμογής και προειδοποιήσεων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα.

Από την Παρασκευή αρχίζει η περίοδος επιβολής προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με το νόμο κατά του καπνίσματος.

in.gr

Αποσαφηνίσεις για τα φωτοβολταϊκά ζητεί η ΡΑΕ

Αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών σταθμών και καθορισμό των περιοχών, στις οποίες τα δίκτυα είναι κορεσμένα και συνεπώς δεν μπορούν να υποδεχθούν νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ζητά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με επιστολές προς την ΥΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη και τη ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Ν. Βασιλάκος, αναφέρει ότι η απόφαση με την οποία τον Απρίλιο του 2008 είχε ανασταλεί η επιβολή νέων αιτήσεων για φωτοβολταϊκά εξακολουθεί να ισχύει καθώς, δεν έχει καταργηθεί ρητά.

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τη ΡΑΕ ........

είναι να δημιουργούνται ερμηνευτικές αμφισβητήσεις, καθώς ο τελευταίος νόμος για τις ΑΠΕ (3851/2010) καθορίζει τη διαδικασία εξέτασης νέων αιτημάτων χωρίς να έχει καταργηθεί η απόφαση του 2008. Ήδη, από τον περασμένο μήνα πολίτες υποβάλλουν στη ΡΑΕ αιτήσεις για άδειες παραγωγής από φωτοβολταϊκά.

«Έως την άρση της νομικής αυτής αμφισημίας από το υπουργείο σας, η ΡΑΕ δεν δύναται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τα ως άνω αιτήματα που υποβάλλονται μετά την θέση σε ισχύ του Ν. 3851 / 2010», καταλήγει η επιστολή.

Εξάλλου, με επιστολή προς τη ΔΕΗ και τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ο πρόεδρος της ΡΑΕ ζητά να υποβληθούν ως τα τέλη Νοεμβρίου εισηγήσεις για να καθοριστούν οι περιοχές της χώρας με κορεσμένα δίκτυα, σύμφωνα με τη διαδικασία, που καθορίζει ο νέος νόμος για τις ΑΠΕ.

Με απεργίες απειλούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν να προχωρήσουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, αν δεν κυρωθεί σύντομα με νόμο η υπογραφείσα σύμβαση με τον Οργανισμό, η οποία δεσμεύει τα δύο μέρη σε αποκλειστική συνεργασία ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, η ΠΟΕΠΠΠ, που εκπροσωπεί και τα 5.000 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, ζητάει η σύμβαση να γίνει σύντομα νόμος του κράτους.

«Αν ο υπουργός δεν απαντήσει άμεσα θα ..........

προσφύγουμε σε ένδικα μέσα», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κυριάκος Τοπτσίδης. «Διαφορετικά θα πάμε στα δικαστήρια, θα πάμε σε καταλήψεις, θα πάμε σε απεργίες», συμπλήρωσε.

Οι πράκτορες ανησυχούν ότι η αναμενόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της αδειοδότησης βιντεολόττο και διαδικτυακού στοιχήματος, θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία τους με τον ΟΠΑΠ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να καταθέσει το τελικό νομοσχέδιο προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για την άντληση συνολικών εσόδων 1,3 δισ. ευρώ περίπου το 2011 και το 2012 από νέες άδειες και δικαιώματα τυχερών παιγνίων.

Ο ΟΠΑΠ κατέχει το μονοπώλιο στη διαχείριση παιχνιδιών και αριθμολαχείων έως το 2020. Οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τα 5,4 δισ. ευρώ το 2009. Όμως ο παράνομος στοιχηματισμός, με ετήσιο τζίρο άλλων 5 δισ. ευρώ περίπου, αφαιρεί σημαντικά έσοδα από την εταιρεία και το Δημόσιο.

Οι παράνομοι πάροχοι δραστηριοποιούνται μέσω περίπου 250 τόπων διαδικτυακού στοιχήματος, χιλιάδων ηλεκτρονικών μηχανών περιορισμένου κέρδους και πολλών ανταλλακτηρίων στοιχηματισμού, παράνομου πόκερ και παιχνιδιών καζίνο.

Από το Reuters

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Σεπτεμβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΑΣ



Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ

ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

X-TREME , FILIATRINO , G T , McH.